Bästa minifläkt 2024: Liten fläkt med stor funktion

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En minifläkt är lätt att flytta mellan olika rum, så att du kan få svalka var du vill. Ofta är de små fläktarna dessutom sladdlösa så att du enkelt kan använda dem på utflykten, på tåget, i husvagnen, eller egentligen var som helst.

Modellerna skiljer sig åt och kan vara allt från mindre bordsfläktar till riktigt små portabla fläktar. Vilken som passar dig bäst beror på hur du tänkt använda den. Här kan du läsa mer om några av de bästa minifläktarna som finns idag!

Liten fläkt står på skrivbord

Vilken minifläkt är bäst i test?

Om du vill ha en riktigt liten fläkt som du kan ladda upp och bära med dig var som helst, kan vi varmt rekommendera Rubicson Portabel fläkt. Bra batteritid, liten och smidig men med bra svalkande effekt!

Rubicson Portabel fläkt

Om du vill ha en lite stadigare fläkt att ha på skrivbordet gillar vi Stadler Form Tim Bordsfläkt. Fortfarande rätt liten, men ändå robust och mycket effektiv!

Stadler Form Tim Bordsfläkt

Ett unikt alternativ för dig som känner obehag av att vara ute när det är för varmt, är Vooni Fläkt med nackrem. Förvånansvärt bekväm att ha på sig och hjälper till att svalka runt nacke och huvud när hettan ligger på som värst!

Vooni Fläkt med Nackrem

Många fler minifläktar hittar du längre ned i artikeln!

Behöver du svalka dig med något mer rejält? Kolla in de bästa golvfläktarna!

Lista på små och effektiva fläktar för hemmet eller resan

Här hittar du alla fläktar vi tittat närmare på. Vissa är anpassade att ha på skrivbordet som en mindre stationär fläkt, medan andra är tänkta som portabla fläktar att ta med dig var du än önskar.

Honeywell HT900E4 Bordsfläkt Turbo Force

Honeywell HT900E4 Bordsfläkt Turbo Force

Här presenterar vi en oerhört praktisk och portabel bordsfläkt från Honeywell – Turbo On The Go. Fläkten är liten, vikbar och individuellt justerbar, en verklig trotjänare för varma dagar. Turbo On The Go kan ge uppfriskande kylning från ett avstånd av upp till 90 cm, vilket gör den till en perfekt kompanjon på arbetsplatsen, i hemmet, eller till och med på resande fot.

Honeywell Turbo On The Go erbjuder frihet att ta med kylningen vart du än går. Den är lätt att fästa på väggen eller ställa på bordet, med tre hastighetsinställningar som kan anpassas efter dina behov. Fläkten drivs antingen via batteri eller USB, vilket innebär att du kan ansluta den till din dator eller ett USB-uttag, för en oavbruten kylupplevelse.

Designen är genomtänkt för att vara så kompakt och användbar som möjligt. Fläkten är vikbar, vilket gör den idealisk för resor, camping, kontorsarbete, eller bara för att hänga upp i hemmet. Den är också tystgående, vilket innebär att du kan njuta av en bris utan störande bakgrundsljud.

Honeywell är en globalt erkänd producent av konsumentprodukter, ingenjörsteknik och aero-rymdteknik. De har en lång historia av att tillverka högkvalitativa och pålitliga produkter, och deras Turbo On The Go bordsfläkt är inget undantag.

Vad som verkligen gör Honeywell’s Turbo On The Go unik är dess portabilitet och flexibilitet. Den väger bara 200 g, vilket gör den till en av de lättaste fläktarna på marknaden. Det innebär att du kan packa ner den i väskan och ta med dig den överallt. Dessutom är installationen verktygsfri, vilket gör att du snabbt och enkelt kan få igång din fläkt när du behöver den.

Med Honeywell’s Turbo On The Go kan du säkerställa att du alltid har tillgång till svalkande luft, oavsett var du befinner dig. Detta gör den till en utmärkt investering för kommande somrar, och ett måste i varje hushåll.


Rubicson Portabel fläkt med uppladdningsbart batteri

Rubicson Portabel fläkt med uppladdningsbart batteri

När du letar efter en flexibel fläkt kan Rubicsons portabla lilla fläkt vara ett bra alternativ. Den har ett inbyggt och uppladdningsbart batteri som kan hålla för användning i upp till 10 timmar. Du behöver alltså inte strula med någon sladd när du vill få svalka från fläkten, utan du kan ställa den var som helst.

Storleken är också smidig, eftersom den bara är 10,5 x 21,4 x 3,8 cm. Förutom den lilla runda fläkten finns det ett handtag som utgör ungefär halva storleken på höjden. Handtaget passar om du vill hålla fläkten i handen och svalka dig till exempel på en resa eller när du är ute och går.

Det går också att böja så att det fungerar som ett stöd, vilket gör att fläkten kan stå på egen hand. Dessutom finns det en liten inbyggd hängare mellan fläkten och handtaget, så att du kan hänga upp den.

Fläkten har tre olika lägen och är väldigt tyst när du använder den. Du laddar den med en micro-USB-kabel som kan kopplas till ett vägguttag, eller varför inte till en powerbank? Eftersom den är så liten och dessutom går att vika ihop blir den lätt att ta med sig och du kan använda den var som helst. Perfekt för semestrar och resor!

Från varumärket Rubicson kommer en lång rad produkter för ditt hem, ditt kök och din fritid. Utbudet av fläktar, luftkylare och luftfuktare är bra, men de erbjuder mycket mer än så. Bland annat har de tillbehör till grillen, massagepistoler, insektsdödare och väderstationer. Vissa saker är vad du förväntar dig och kan behöva i vardagen, medan annat är smarta prylar som är lite oväntade.


Vooni Hopfällbar Fläkt

Vooni Hopfällbar Fläkt

Voonis hopfällbara fläkt är ett väldigt smidigt alternativ som kan fungera både som bordsfläkt och golvfläkt. Det är möjligt genom att det finns en teleskoparm mellan foten och själva fläkten, som kan fällas ut.

Höjden kan på det sättet bli mellan 36 och 97,5 cm. Den är dessutom möjlig att vika ihop så att fläkten ligger på foten och blir väldigt kompakt. Fläktens storlek när den är hopfälld är 19,7 x 19,7 x 9,3 cm.

Förutom att höjden kan justeras får fläkten extra flexibilitet genom att den inte har någon sladd. Eftersom den inte måste vara inkopplad kan den placeras på betydligt fler olika ställen. Laddning av batteriet sker med USB-kabel och med ett fulladdat batteri kan fläkten användas 5-24 timmar.

Laddtiden är 4,5 timmar och hur länge batteriet varar beror på vilken hastighet du använder. Det finns fyra olika lägen att välja mellan. Med sin vikt på 945 gram är det här också en fläkt som är enkel att ta med dig om du vill ha en fläkt utomhus, på en resa eller liknande.

Varumärket Vooni har funnits sen 2008 och har valt att rikta in sig på produkter som kan göra ditt liv både lättare och roligare. I sitt utbud har de smarta saker, som till exempel kan ge dig möjlighet att ladda din telefon eller surfplatta med solceller, digitalisera dina VHS-band, eller lyssna på musik genom en vattentålig bluetooth-högtalare.

Idén Vooni har är att tänka ut hur de bästa produkterna skulle vara. Om de inte kan hitta dem från någon annan tillverkare så skapar de dem själva.


Trådlös Bordsfläkt

Trådlös Bordsfläkt

Är det en trådlös bordsfläkt du behöver finns här ett litet, smidigt och väldigt smart alternativ. Den kvadratiska fläkten har en storlek på 20 x 20 cm, med ett djup på bara 6,6 cm. Designen är snygg med en petrolblå kvadratisk ram.

Hörnen är rundade för att skapa en mjukare känsla, och för att du inte ska kunna riva dig på några skarpa kanter. Inuti ramen finns den ljusgrå del som är själva fläkten. Medan ramen står stilla kan fläkten inuti roteras i 360 grader, så du kan verkligen få den vinkel du önskar. Vill du få kall luft i nacken, eller vill du undvika just det? Inga problem, det är bara att vinkla den tills det känns bra för dig.

Ramen fungerar också som ett handtag du kan bära fläkten i, och eftersom den bara väger ett halvt kilo är den lätt att ta med dig från rum till rum. Eftersom den går på batteri är det inget strul med sladdar, utan det är bara att lyfta den och ta den med dig. Batterierna varar i upp till 8 timmar efter en laddning, och laddning sker med en micro-USB-kabel som medföljer (men strömadapter ingår inte).

Förutom att fläkten kan vinklas precis som du vill kan du ju också påverka luftcirkulationens riktning genom hur du placerar den. Sätt den på golvet, en hylla, eller bordet vid sängen, och välj vart du vill att luften ska blåsa. 

Eftersom du inte måste ta hänsyn till vägguttag eller liknande är det ett väldigt flexibelt och anpassningsbart alternativ. Fläkten har tre hastigheter  och är tystlåten oavsett vilken hastighet du väljer.


LogiLink USB Mini Fan

LogiLink USB Mini Fan

Här har du en USB-fläkt för skrivbordet från LogiLink, en kompakt modell som enkelt kopplas in i datorns USB-A-uttag. LogiLink USB Mini Fan är inte bara en ultratyst fläkt, utan också en 360-graders vridbar underverk.

Med dess ultratysta funktion kan du hålla ditt arbetsutrymme svalt utan att störa ditt koncentrationsflöde. Den är också idealisk för placering på barnens skrivbord under de varma sommarmånaderna, då de behöver en stillsam och störningsfri miljö för sina studier.

Med sin 360° justeringskapacitet kan den vinklas exakt där du behöver luftflödet mest. Oavsett om du sitter vid datorn, läser en bok, eller bara vill ha lite sval luft riktad mot dig, LogiLink USB Mini Fan är alltid redo att leverera.

Driften är otroligt enkel – bara koppla in den i datorns USB-A-port och du är redo att njuta av en skön svalka. Trots dess lilla storlek, med måtten 150 x 95 x 150 mm, levererar denna mini-fläkt en märkbar svalka och komfort.

Om du är oroad över den lilla fläktens stabilitet, frukta inte. Med sina fyra skumgummifötter står den stadigt på plats och glider inte, vilket gör den till ett pålitligt val även i mer trafikerade miljöer.

LogiLink är känt för sina välgjorda produkter och denna mini-fläkt är inget undantag. Även om den är gjord av lätt plast, är dess konstruktion robust och slitstark. Dessutom kommer den i en skyddande kartongförpackning som säkerställer att den kommer till dig i perfekt skick.

Oavsett om du behöver en fläkt för ditt kontor, ditt hem eller för din bils baksäte, är LogiLink USB Mini Fan ett utmärkt val. Dess kompakta storlek, ultratysta funktion och 360° justerbarhet gör den till en av de bästa mini-fläktarna på marknaden idag.


Solcellsdriven Fläkt till Bilen

Solcellsdriven Fläkt till Bilen

Ett modernt alternativ är denna solcellsdrivna fläkt som utformats för att passa i bilen. Du har säkert varit med om hur det känns att åka i en bil som värmts upp av solsken under en värmebölja, och hur draget kan bli för starkt om du öppnar fönsterna.

Den här fläkten gör att du kan få in utomhusluft utan det problemet, och den kan göra att din resa blir betydligt trevligare.

Fläkten är konstruerad så att den kan suga ut den varma och obehagliga luften som finns inuti bilen och ersätta den med frisk utomhusluft. Den drivs av solceller och är väldigt enkel att montera. Det enda du behöver göra är att rulla ner bilrutan och fästa fläktens medföljande gummilist vid fönstrets ovankant.

Sen fäster du fläkten på listen och rullar försiktigt upp rutan. Resultatet blir att fläkten kläms fast. På utsidan hamnar den del som består av solcellspanelerna och på insidan av rutan hamnar själva fläkten. Solcellspanelerna kan fånga upp solen och omvandla den till energi.

Energin kan antingen driva fläkten meddetsamma eller användas för att batteriet i fläkten ska laddas upp. När batteriet är fulladdat kan fläkten vara igång i tre timmar utan någon ny energi från solcellspanelerna. En smart funktion om du till exempel behöver köra när det är mörkt ute, eller om det är molnigt.

Storleken på en solcellsdriven fläkt till bilen är 22 x 6,5 x 11 cm. I själva verket finns det tre olika fläktar i den här konstruktionen. Du kan välja att starta och stänga av dem individuellt så att bara de fläktar du vill använda är igång.


Emerio FN-123103 Bordsfläkt 30 cm

Emerio FN-123103 Bordsfläkt 30 cm

Med Emerios bordsfläkt FN-123103 får du en klassisk och samtidigt effektiv fläkt som kan göra det lättare att orka med de varmaste dagarna. Fläkten har fyra fläktblad som ger en kraftfull luftcirkulation, och du kan välja mellan tre olika hastigheter.

Fläkten kan vinklas och du kan välja om den ska svänga från sida till sida eller om luften bara ska riktas åt ett särskilt håll. Med de olika inställningarna kan fläkten anpassas så att de motsvarar de behov du har.

Fläkten är gjord i rostfritt stål och har en storlek på 30 cm. För att du inte ska kunna skada dig finns det ett galler framför fläktbladen. Designen är enkel men samtidigt stilren och snygg. Du kan placera den i stort sett var som helst och den kommer sannolikt passa in.

Att den inte är så stor gör att du också lätt kan flytta den mellan olika rum. Till exempel kanske du vill ha den i köket på dagtid men i sovrummet på kvällar och nätter.

Emerio är ett varumärke som utgår från den moderna människans behov, och utformar sina produkter utifrån att de ska vara hållbara, säkra och hålla en hög kvalitet. De har valt att fokusera på elektriska apparater för hemmet och har ett bra utbud av hemelektronik.

Förutom fläktar och annat som kan skapa ett bra inomhusklimat erbjuder de bland annat produkter för köket, saker du kan behöva för städning och golvvård, apparater för klädvård och de har även hälsoprodukter i sitt sortiment.


Tristar VE-5923 Bordsfläkt

Tristar VE-5923 Bordsfläkt

Tristar erbjuder en enkel vit bordsfläkt som ger dig en skön svalka utan att ljudnivån blir störande hög. Fläkten är rund och står på en fot. Förutom att foten är det som gör att fläkten står stadigt är det på den du hittar knapparna som du styr fläkten med.

Tristar VE-5923 ger dig möjlighet att välja mellan två olika hastigheter. Du kan också välja om du vill att den ska vara i fast eller pendlande läge, där det pendlande läget innebär att fläkten rör sig från sida till sida.

Fläkten har en diameter på 23 cm och vikten ligger strax under 1,5 kg. Det är inte den minsta eller lättaste fläkten, men det är fortfarande inga problem att flytta runt den. Du kan ha nytta av en fläkt i många sammanhang när sommarvärmen är som värst.

Den kan göra det lättare att somna, ge svalka när du jobbar, och är luften utanför svalare kan fläkten göra att den svala luften sprids snabbt i rummet. Trots att VE-5923 är en ganska liten fläkt har den bra effekt. Runt fläktbladen finns ett galler så du inte kan skada dig.

Varumärket Tristar är nederländskt och står bakom olika hushållsapparater. Produkterna som kommer från Tristar är prisvärda och håller samtidigt en hög kvalitet. I sortimentet finns bland annat köksapparater som slowcookers, fritöser och grillpannor.

De har också specialiserat sig på produkter för inomhusklimat. Förutom fläktar som passar under sommaren har de värmefläktar och elvärmare som kan skapa en trivsam värme under de kyligare månaderna.


Vooni Fläkt med Nackrem

Vooni Fläkt med Nackrem

När sommaren anländer med sina ibland överväldigande höga temperaturer, varför inte välja den portabla Vooni Fläkt med Nackrem för att behålla din svalka oavsett var du är eller vad du gör? Denna unika produkt är mer än bara en fläkt – den är din personliga svalka, redo att ge dig en uppfriskande vindpust när du behöver det mest.

Vooni Fläkt med Nackrem är otroligt praktisk, utformad för att bäras runt halsen och ger dig friheten att röra dig utan att behöva hålla något i händerna. Den är idealisk för dagar då solen gassar och du vill ha händerna fria för äventyr eller för att förbereda läckra sommardrinkar vid grillen.

Fläkten kommer med tre hastighetsinställningar, så du kan anpassa luftflödet efter din komfort. Och oroa dig inte för batterilivslängden – denna nackfläkt har ett inbyggt uppladdningsbart batteri på 1800 mAh som håller dig sval i mellan 1,5 till 4 timmar beroende på vilken hastighet du väljer. Laddningstiden är endast cirka två timmar, och den laddas enkelt med den medföljande USB-kabeln.

Med sina kompakta dimensioner på 20 x 17,6 x 5,8 cm och en vikt på endast 220 gram är Vooni Fläkt med Nackrem verkligen bärbar. Materialen – ABS, silikon och silverpläterad metall – är både hållbara och lätta att rengöra. Allt du behöver göra är att torka av den med en fuktig trasa vid behov.

Vooni är ett företag känt för sina innovativa och användarvänliga produkter. Med en stark förståelse för behoven hos sina kunder, strävar Vooni alltid efter att skapa produkter som förbättrar människors livskvalitet. Med Vooni Fläkt med Nackrem, har de lyckats skapa en produkt som tar bärbar komfort till nästa nivå.

Så förbered dig på den kommande värmeböljan med denna smidiga fläkt med nackrem från Vooni. Den håller dig sval, cool och behaglig oavsett var du än väljer att spendera din sommar.


Stadler Form Tim Bordsfläkt

Stadler Form Tim Bordsfläkt

Från Stadler Form kommer den lilla bordsfläkten Tim. Fläkten finns i vit eller röd färg. Den vita är mer neutral och kan passa in nästan överallt, medan den röda blir till en färgklick som lätt drar blickarna till sig. Fläkten är rund och står på en fot.

Storlek inklusive foten är 26,7 x 28,5 x 18,9 cm. Foten är gjord på ett sätt så att fläkten kan vinklas. Till skillnad från många andra fläktar är hastighetskontrollen inte indelad i ett bestämt antal nivåer, utan den är steglös så att du själv kan styra hur mycket eller lite effekt du vill ha.

Eftersom Tim är en bordsfläkt utan sladd blir den enkel att flytta runt och använda i olika sammanhang. Den mindre storleken gör också att det fungerar att ställa den på ett skrivbord, använda den på en picknick eller få hjälp av den under en resa.

För att fläkten ska fungera behöver den laddas med en USB-kabel. Ljudnivån är på 44 dB, vilket gör den till en tyst fläkt. Den väger 1 kg, så Tim är inte den lättaste bordsfläkten, men den är fortfarande inte så tung att det blir jobbigt att flytta på den. Storleken och att den inte har sladd gör den trots allt till ett av de mest flexibla alternativen.

Stadler Form är ett varumärke som bryr sig om ditt inomhusklimat. Företaget finns i Schweiz och använder innovativ teknik för att utveckla och designa produkter som kan ge dig ett bättre inomhusklimat. Deras kombination av smart funktion och snygg design har gjort dem populära och i sortimentet hittar du bland annat fläktar, luftfuktare och värmefläktar, som alla är energisnåla och av högsta kvalitet.


Sensotek ST 150 Mini Fan Wireless Desk Fan

Sensotek ST 150 Mini Fan Wireless Desk Fan

Den här är en liten fläkt som är enkel, snygg och som kommer från Sensotek. Fläkten är mörkt grå, rund och har en fot som gör att den står bra på skrivbordet, eller var du väljer att använda den. Eftersom den är trådlös kan fläkten erbjuda svala vindar var som helst.

Det är lätt att flytta på den och ta med den dit du går, så under varma dagar kan den hjälpa dig vad du än gör. Även storleken och vikten bidrar till att ST 150 Mini Fan är en väldigt portabel fläkt. Själva fläkten har en diameter på 17,5 cm och höjd inklusive fot är 27,4 cm. Vikten är ungefär 0,5 kg.

Det finns ett inbyggt batteri som räcker i upp till fyra timmar, och det ingår en laddstation där du enkelt kan ladda den. Laddstationen behöver anslutas till ett eluttag. ST 150 Mini Fan har fyra hastigheter, så du kan ställa in hur mycket effekt du vill ha.

Den kan vinklas uppåt och neråt med 90 graders vinkel mellan ytterlägena. Framför de tre fläktbladen finns ett skydd som luften lätt kan ta sig igenom, men som gör att du inte riskerar att skada fingrarna medan fläktbladen snurrar.

Sensotek är ett varumärke som erbjuder olika produkter inom inredning och elektronik för hemmet. De har fläktar av olika slag i sitt sortiment, men också till exempel väderstationer, termometrar och steamers. Bland deras sortiment av fläktar är det pelarfläktar som dominerar.


Honeywell Tornfläkt Quiet Mini HTF210BE4

Honeywell Tornfläkt Quiet Mini HTF210BE4

Honeywell har tagit fram en mini-tornfläkt som har förvånansvärt bra effekt. Storleken är bara 33 x 13 x 13 cm, så den är lätt att få plats med nästan överallt. Utseendet är enkelt och går helt i svart, förutom den lilla panelen som finns i fläktens nederkant och visar vilka kylningsalternativ  Quiet Mini HTF210BE4 erbjuder.

Du kan välja mellan snabb kylning, som innebär att du sätter fläkten på max, förfriskning, vit brus-funktion eller viloläge. En extra smart funktion är att fläkten stänger av sig själv efter 2, 4 eller 8 timmar.

Både storleken och den automatiska avstängningen gör att den passar bra att använda i sovrummet. Att ha en chans att bli sval kan göra att du lättare somnar – framför allt om du inte måste tänka på att stänga av fläkten i tid.

Quiet Mini HTF210BE4 har en ljudnivå på 40-46 dB, vilket gör att den är relativt tyst trots att den har mycket kylkraft för sin storlek. Vikten på 0,6 kg gör att den är lätt att flytta mellan olika rum. Du kopplar in den i ett vanligt vägguttag och sladden är 1,8 meter lång.

Det amerikanska företaget Honeywell har funnits i mer än 100 år och sysslar egentligen mest med annat än att erbjuda hemelektronik till privatpersoner. Stort fokus ligger på att bidra med smarta och innovativa lösningar inom datoriserad automatisering för industrin och byggbranschen.

Med sitt varumärke Honeywell Home har de produkter som passar för användning i hemmiljö. I sortimentet kan du bland annat hitta olika säkerhetslösningar, luftrenare, lyftkylare, fläktar och termostater.


Champion Bordsfläkt 30cm Vit BF120

Champion Bordsfläkt 30cm Vit BF120

Här får du en klassisk bordsfläkt, och denna modell kommer från Champion. BF120 är en rund fläkt med fot, och fläkten är helt vit.

Du kan placera den var du vill, så sätt den där du tror att du kan få bäst nytta av den svalka fläkten kan ge. Foten gör att bordsfläkten står stabilt och eftersom den kan rotera kan den skapa luftcirkulation i hela rummet.

Den runda delen av BF120 har en diameter på 30 cm, och för att man inte ska skada sig på de roterande fläktbladen finns det ett galler runt dem. På det sättet kan de snurra snabbt och skapa mycket luftcirkulation utan att det blir några risker.

Du kan välja mellan tre hastigheter på fläkten. Det finns dessutom möjlighet att luta fläkten så att den får olika vinklar utifrån vad som passar dig bäst. Fläkten har en sladd som är 1,5 meter lång. Den väger 1,76 kg, så det är mer än vad de minsta fläktarna väger.

Att den väger lite mer har fördelen att den kan stå stabilt, och den är fortfarande såpass lätt att den är enkel att flytta vid behov.

Champion är ett svenskt varumärke som funnits sen 1930-talet. Som slogan har de ”Koppla in. Koppla av.” vilket säger något om vad de vill erbjuda.

Med smart och snyggt designad elektronik för hemmet vill de göra det enklare att få ihop vardagen och få mer tid över för vila och avkoppling. Allt i sortimentet är utformat för att passa det skandinaviska livet och de förutsättningar som finns i vår del av världen.


Hur laddas minifläktar? (Om minifläktar och batterier)

Det finns lite olika typer av minifläktar. De vanligaste är:

  • Minifläktar med strömsladd– Måste vara kopplade till eluttaget.
  • Minifläktar med USB – Laddas via dator, powerbank eller laddare med USB-uttag.
  • Batteridrivna minifläktar – Kräver separata batterier som måste köpas till.

Generellt brukar de flesta moderna portabla fläktarna nu för tiden vara USB-kompatibla, vilket gör det väldigt smidigt att koppla och ladda dem.

Det gör att du även kan ansluta dem till powerbank, för att säkerställa att du kan använda den mer eller mindre hela dagen oavsett var du befinner dig.


Hitta fler artiklar om elektronikprylar som är bra att ha!