Bästa loftsängen för barn 2022: sängar i alla prisklasser

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Ibland är det praktiskt att möblera på höjden. En loftsäng kan vara en smart lösning och det finns dessutom varianter som kan byggas om och anpassas allt eftersom barnet växer och behoven förändras. För små barn är det kanske tryggheten man vill åt medan tonåringar föredrar smidiga möbelkombinationer där det viktigaste finns lättillgängligt. Här kommer tips på några av de bästa loftsängarna för barn och ungdomar.

Bästa loftsängen för barn

Vilken loftsäng för barn är bäst i test?

För små barn rekommenderar vi någon av de söta loftsängarna med gardiner. De fungerar både som lekhus, koja och givetvis en skön egen säng. Finns i många härliga färger och teman!

För större barn som vill ha skrivbord eller gaminghörna under sängen, rekommenderar vi Flexa Classic eller Vipack Robin Loftsäng med spelskrivbord.

Slutligen vill vi gärna lyfta fram vackra Charlotte Trähus Loftsäng, med en unik och fantasifull design som är väldigt omtyckt.

Recensioner av 18 olika loftsängar för barn

Här kommer en mer detaljerad beskrivning av hela 18 olika snygga och praktiska loftsängar för barn! Se även våra artiklar om spjälsängar, vaggor och resesängar! Eller läs vår guide till alla sorters barnsängar!

Oliver Furniture Junior Loftsäng Seaside

Junior halvhög Loftsäng Seaside, Oliver Furniture

Kolla priset hos:

 • Passar även mindre barn
 • Bäddmått 90 x 160 cm
 • Lätt att klättra i och ur

Denna loftsäng från Oliver Furnitures kollektion Seaside är perfekt som barnets första loftsäng då den är mindre och lägre än traditionella loftsängar. Den är 131 cm hög och yttermåtten är 97 x 167 cm. Sängen tar mindre plats i rummet vilket lämnar mer yta för lek och fantasi. Bäddmåtten är 90 x 160 cm och i samma kollektion finns en juniormadrass i rätt storlek att köpa till.

Sängen är vit och har en klassisk, skandinavisk design med sängkanter och spjälor. Den medföljande stegen är robust med breda trappsteg och sängen är enkel att klättra i och ur. Den ger en ombonad och mysig känsla för en god natts sömn, och det lite mindre barnet har möjlighet att hålla koll på omgivningen genom spjälorna.

Sängen är tillverkad i massiv björk och MDF och färgad med vattenbaserad lack. Materialet är FSC-certifierat och innehåller inga skadliga ämnen. Seaside-kollektionen är designad för en nordisk look och en känsla av strand och hav. En stor fördel med sängen är att den kan användas länge.


Flexa Loftsäng Alfred

Alfred FLEXA loftsäng

Kolla priset hos:

 • Passar både barn och vuxna
 • Bäddmått 90 x 200 cm
 • Tillverkad i massiv furu

Alfred är en halvhög loftsäng som tack vare de generösa bäddmåtten på 90 x 200 cm kan användas under hela uppväxten. Sängen passar barn från 3 års ålder och är tillräckligt stabil för att vuxna ska kunna sova i den. Den är tillverkad i massiv furu och MDF. Lackfärgen är vattenbaserad och innehåller inga skadliga ämnen.

Denna loftsäng har en klassisk, modern design med svarta detaljer och horisontella spjälor runt om. I mitten av ena långsidan klättrar man i och ur med hjälp av ett praktiskt trappsteg, och man slipper på så sätt en stege som tar upp onödig golvyta i rummet. Sängen är vit och passar i de flesta sovrum.

Yttermåtten är 96 x 205 cm och sängen är endast 92 cm hög. Den är lätt att ta sig i och ur även för mindre barn, som också har gott om plats att sitta och leka under sängen.


Flexa Classic Loftsäng

FLEXA CLASSIC Hög loftsäng

Kolla priset hos:

 • Rymlig bäddyta
 • Stabil konstruktion
 • Perfekt för mindre sovrum

Denna loftsäng är perfekt för det lite mindre sovrummet där man vill ha en rymlig säng och samtidigt frigöra golvyta för exempelvis ett skrivbord eller en soffa. Sängen har en bäddyta på hela 140 x 200 cm och är 184 cm hög. Den lämpar sig bäst för barn från 8 år eller vuxna. Sängen har en robust konstruktion och en stabil stege med rejäla trappsteg.

Sängen är tillverkad i vitpigmenterad massiv furu och allt material är testat och godkänt gällande säkerhets- och miljökrav enligt EU-standard. Den är godkänd för 200 kg och har yttermåtten 160 x 210 cm. Madrass i latex eller pocketresår finns att köpa till.

Designen är enkel och stilren med längsgående kantbrädor. Flexa Classic-sängen passar de flesta hem och stilar och kan både användas som enkel- och dubbelsäng. Den är perfekt för gästrummet eller barnrummet där man vill få plats med annat än bara en säng.


Flexa Classic Loftsäng med undersäng

FLEXA CLASSIC loftsäng med säng under

Kolla priset hos:

 • Passar både små och stora
 • Kan monteras på olika sätt
 • Stabil konstruktion

Danska Flexa är ett varumärke känt för sina platsbesparande och smarta sängar i klassisk design. Denna loftsäng i Classic-serien med undersäng är den ultimata lösningen när barnen delar rum. Undersängen kan monteras på olika sätt, beroende på rummets storlek och sängens placering. Det blir enkelt att välja hur man vill frigöra golvyta för lek och andra möbler.

Sängen är mellanhög och ett perfekt alternativ när det äldre syskonet önskar sig våningssäng medan det yngre barnet känner sig tryggast med att sova i vanlig säng. Tack vare den stabila stegen med rejäla trappsteg är den övre sängen säker att klättra i och ur. Bäddmåtten är 90 x 200 cm och hos Flexa kan man även komplettera med madrasser av hög kvalitet.

Denna loftsäng är vitpigmenterad och tillverkad i robust, massiv furu. Konstruktionen är stabil och designen enkel. Sängen lämpar sig för såväl små som stora barn och håller även för vuxna. En perfekt lösning som fungerar i längden!


Flexa White Loftsäng

FLEXA WHITE loftsäng

Kolla priset hos:

 • Kan byggas om till vanlig säng
 • Passar små och stora barn
 • Skyddsbräda i olika färger

En mellanhög loftsäng för både stora och små barn i påhittig design från Flexas kollektion White. Med sängen följer ribbotten, stege och skyddsbräda. Madrass finns att köpa till. Skyddsbrädan har roliga titthål och finns i snygga färger som gör det lätt att matcha sängen till barnrummets övriga inredning.

Sängen är tillverkad i MDF och vitlackerad massiv björk av hög kvalitet. Konstruktionen är stabil och sängen testad och godkänd beträffande säkerhet och miljökrav. Bäddytan är 90 x 200 cm och under sängen finns det gott om plats för ett skrivbord eller en mysig lekhörna. Stegen kan placeras på valfri sida om sängen och trappstegen är rejäla med halkskydd för ökad säkerhet.

När barnet växer kan denna FLEXA White loftsäng enkelt byggas om till en vanlig säng. Därför är den en prisvärd och praktisk möbel som växer med barnet och håller länge.


Flexa Classic Loftsäng med plattform och rutschkana

Flexa CLASSIC loftsäng rutschkana

Kolla priset hos:

 • Lagom hög
 • Säkerhetstestad
 • Två olika storlekar

Från Flexas serie Classic kommer denna fina loftsäng med rutschkana som barnen aldrig kommer tröttna på att leka i. Med tanke på fallrisken är sängen endast 120 cm hög och den är godkänd i säkerhets- och miljötester. Konstruktionen är robust och sängen tillverkad i vitpigmenterad furu. Lacken innehåller inga ämnen som är skadliga för hälsa eller miljö.

Sängens bäddmått är 90 cm och den finns i två längder, 190 eller 200 cm. Designen är klassisk med längsgående spjälor runt om och en stabil stege som gör det enkelt att klättra i och ur sängen. Längst upp i rutschkanan finns en plattform. Undertill finns det plats att ordna en mysig koja eller lekhörna.

Denna loftsäng är av hög kvalitet och har en fin finish. Med sin klassiska look passar den i de flesta hem och den kommer garanterat att bli en populär och välanvänd komponent i barnrummet.


Homestyle4u Loftsäng med gardin

HOMESTYLE4U Loftsäng Med Gardin

Kolla priset hos:

 • Mysig
 • Finns i flera varianter
 • Bäddmått 90 x 200 cm

Från Homestyle4u kommer denna fantastiskt söta loftsäng som passar i alla barnrum. Modellen är klassisk med längsgående spjälor och stabil stege för ökad säkerhet och en god natts sömn. Sängen är i vitmålad furu med synliga träfiber och går att torka av för enkel rengöring.

Till sängen medföljer en stjärnmönstrad gardin som enkelt hängs upp och förvandlar sängens underdel till en mysig koja med dörr och fönster där barnet kan leka. Beroende på barnets ålder kan sängen anpassas och göras ännu roligare med olika tillbehör såsom rutschkana, tunnel, torn och förvaringshylla. Både tillbehör och stege kan placeras på valfri sida av sängen.

Bäddytan är 90 x 200 cm och sängen kan användas länge då den håller för en maxvikt på 80 kg. För att minimera riskerna för skador vid lek är alla hörn rundade. Denna loftsäng är ett utmärkt alternativ som går att anpassa allt eftersom barnet växer. 


Manis-h Fenris Loftsäng

Manis-h Fenris Stor Loftsäng

Kolla priset hos:

 • Extrasäng medföljer
 • Finns i olika färger
 • Fullstor bäddyta

En fin loftsäng från danska Manis-h i genomtänkt design med smarta lösningar som passar barnet såväl som tonåringen. Sängen är tillverkad i bokträ och MDF och finns i olika färger för att passa alla rum. Bäddytan är 90 x 200 cm och beroende på vilken komfort man föredrar finns det madrasser i olika material att köpa till.

Sängen kan varieras och fyller många funktioner. Undertill finns en bekväm sittplats som kan fällas ut till en extrasäng för sovkompisar eller syskon. Det finns också gott om plats för att montera upp en skrivbordsskiva eller inreda en lekhörna. Sängen går dessutom att bygga om till en lägre variant och den medföljande stegen kan monteras på valfri sida.

Denna loftsäng uppfyller EU:s standarder för säkerhet och den har rejäla skyddskanter. Den håller för 120 kg och är den ultimata lösningen i det lilla rummet där man vill kunna sova tryggt och samtidigt ta vara på golvytan. Sängen rekommenderas från 6 år.


Manis-h Fenris Loftsäng Junior

Manis-h Fenris Loftsäng

Kolla priset hos:

 • Bäddmått 90 x 160 cm
 • Gott om plats för lek
 • Sparar golvyta

Denna loftsäng rekommenderas från 6 år och är full av smarta lösningar för det lilla sovrummet där man vill kunna nyttja golvytan till lek och bus. Ståhöjden undertill är 140 cm och det finns gott om plats för att inreda en mysig lekhörna. Skrivbordsskiva finns att köpa till för det lite äldre barnet som hellre sitter och pysslar.

Sängen är av högsta kvalitet och tillverkas av danska Manis-h. Den finns i flera färger för att passa alla smaker och är gjord i gediget bokträ och MDF. En praktisk extrasäng som enkelt viks ihop till en bekväm fåtölj medföljer, vilket underlättar när kompisar ska sova över.

En smart loftsäng som går att bygga om i två olika höjder allt eftersom barnet växer. Bäddmåtten är 90 x 160 cm och maxvikten är 100 kg. Sängen har ordentliga skyddskanter och en stabil stege som kan placeras på valfri sida om sängen. Produkten är godkänd enligt EU-standard och tillverkaren lämnar 10 års garanti.


Homestyle4u Loftsäng Pirat

Homestyle4u Loftsäng med Gardin Rutschkana Tunnel Torn Pirat

Kolla priset hos:

 • Rymlig koja undertill
 • Fullstor bäddyta
 • Maxvikt 80 kg

Denna läckra loftsäng från Homestyle4u är rena drömmen för den lilla piraten som vill leka äventyr på dagen och sova gott om natten. Stommen är tillverkad i vitmålad furu med synliga träfiber och de medföljande tillbehören går i svart och vitt. Bäddytan är 90 x 200 cm och sängen håller för 80 kg.

Alla kanter är rundade och sängen har skyddskanter runt om för att minimera risken för olyckor. Höjden är 110 cm vilket ger gott om utrymme för lek i kojan undertill. Madrass och smart förvaringshylla finns att köpa som tillbehör.

I detta paket ingår sängstomme, ribbotten, rutschkana, tunnel, torn och gardin. Tillbehören kan placeras på valfri sida om sängen. Barnet kommer garanterat att älska tunneln som monteras över bädden och som skapar en mysig och ombonad känsla vid läggdags. Och vad kan vara roligare för en liten pirat än att börja morgonen med att svischa nerför en rutschkana?


Vipack Robin Loftsäng

Vipack Loftsäng Robin Med Förvaring Och Skrivbord

Kolla priset hos:

 • Gott om plats för prylar
 • Kan användas av tonåringen
 • Stabil konstruktion

Robin är en fin och mycket praktisk loftsäng från Vipack Furniture med oändliga förvaringsmöjligheter för prylar av alla de slag. Varumärket är känt för sina smarta lösningar med färdigmonterade och moderna möbler för både barn och ungdomar.

Bäddmåtten på denna säng är 90 x 200 cm och konstruktionen håller för 100 kg, vilket gör att sängen kan växa med barnet och även användas av tonåringen. Den rekommenderas från 4 års ålder och har skyddskanter, en stabil stege och rundade hörn för att minimera risken för skador vid lek.

Sängen är vitmålad för att passa alla rum och stilar. Den har ett inbyggt skrivbord med förvaringshyllor som möjliggör pyssel såväl som läxläsning. På ena kortsidan och under sängen finns förvaringslådor med gott om utrymme för kläder eller leksaker. En genomtänkt lösning som enkelt sparar utrymme och skapar ordning och reda i barnrummet!


Manis-h Loke Miniloftsäng

Manis-h Loke Miniloftsäng

Kolla priset hos:

 • Håller för 100 kg
 • Flexibel möbel
 • Finns i flera färger

Loftsängen Loke från Manis-h är av hög kvalitet och har 10 års garanti. Den är tillverkad i bokträ och MDF och finns i flera färger för att passa alla barnrum. Varumärket är känt för sitt flexibla sortiment av barnmöbler som kan byggas om och anpassas efter barnets behov.

Denna loftsäng är lämplig från 3 år och håller för 100 kg. Bäddmåtten är 90 x 200 cm och sängen kan användas under lång tid. För de minsta barnen är sängen trygg att sova i då den har skyddskanter och en stabil stege som gör det lätt att klättra i och ur. Den medföljande rutschkanan kan ge den morgontrötte en välbehövlig skjuts och garanterar många timmars bus. Under sängen finns det utrymme för lek och förvaring.

Designen är enkel, praktisk och skandinavisk. När barnet blivit lite äldre kan rutschkanan monteras bort för att ge mer golvyta. Även benen och stegen kan tas bort om man vill förvandla loftsängen till en vanlig enkelsäng som även tonåringen kan använda.


Vipack Robin Loftsäng med spelskrivbord

Vipack Loftsäng Robin Med Spelskrivbord

Kolla priset hos:

 • Perfekt för gamern
 • Rekommenderas från 4 år
 • Snygg design

Från Vipack kommer denna läckra och funktionella loftsäng för både små och stora barn med gott om plats för dator och prylar. Den har en bäddyta på 90 x 200 cm och håller för 100 kg. Sängen är vitmålad och klassisk i sin utformning för att passa alla smaker. Den har skyddskanter runt om och rundade hörn för att minimera risken för skador.

Denna loftsäng är perfekt för den som älskar att spela eller använder dator dagligen men samtidigt vill frigöra golvyta. Det inbyggda skrivbordet har en upphöjd hylla för skärm och högtalare, medan tangentbord och mus enkelt får plats på skrivbordet. Under bordet finns praktiska förvaringshyllor och skåp.

Loftsängen Robin är ungefär 185 cm hög och stabil i sin konstruktion. Den medföljande stegen tar minimalt med utrymme och gör det enkelt även för mindre barn att klättra upp och ner på ett säkert sätt. En mycket gedigen och praktisk kombinationsmöbel som fyller sin funktion för både yngre och äldre barn!


Vipack Charlotte Loftsäng

Loftsäng Charlotte Trähus

Kolla priset hos:

 • Mysig sovplats
 • 90 x 200 cm sovyta
 • Målad med miljövänlig färg

Från Vipack kommer denna mysiga och charmiga loftsäng som ger dagens äventyrare en god nattsömn. Sängen har formen av ett trähus med tre fönster och taköppning vilket gör att barnets eget krypin upplevs ombonat men inte instängt. Tak och väggar har en snygg, stormönstrad design och är målade i vitt med miljövänlig färg.

Sängen har fullstor bäddyta och passar därför för både små och stora barn som gillar att sova i koja. Även de minsta tar sig säkert upp och ner med den medföljande stegen. Sängens höjd från golvet är 35 cm vilket möjliggör praktisk förvaring undertill. På kortsidan av sängen sitter fem klädkrokar där barnet kan förvara badrock eller utklädningskläder som annars har en tendens att hamna på golvet.

Denna loftsäng är en oerhört uppskattad möbel som kan användas under lång tid. Konstruktionen är stabil och det lilla barnet kan sova tryggt på lagom höjd från golvet.  För extra myskänsla finns gardiner att köpa till.


Vipack Miniloftsäng Freya

Vipack Loftsäng Freya

Kolla priset hos:

 • Bäddyta 90 x 200 cm
 • 120 cm hög
 • Mysig koja med fönster

Denna säng kommer från Vipack och är ett lägre och barnvänligare alternativ till traditionella loftsängar. Den är bara 120 cm hög men har fullstor bäddyta, vilket gör att den även kan användas av äldre barn. Sängen kommer garanterat göra succé med sin ombonade koja undertill som passar perfekt som lekhörna.

Designen är modern med två runda fönster i kojdelen och en stabil stege med handtag som kan fästas på valfri kortsida. Sängen är tillverkad i MDF och vitlackerad för att passa alla barnrum. Den rekommenderas från 4 år, är godkänd för 75 kg och har rejäla skyddskanter runt om för att barnet ska kunna sova tryggt och säkert.

Vill man inte använda utrymmet nedtill som koja passar det utmärkt för förvaring av leksaker eller som en extra sovplats när syskon eller kompisar ska sova över. Denna loftsäng är både snygg, praktisk och mysig!


JLY Loftsäng

JLY Loftsäng Med Sänggardin

Kolla priset hos:

 • Bara 110 cm hög
 • Mysigt krypin under sovdelen
 • Perfekt för mindre barn

JLY marknadsför sig som ett varumärke som erbjuder fina och stilrena barnmöbler av hög kvalitet. Denna loftsäng gör kvällarna mysigare och dagarna roligare för de lite mindre barnen som tycker om att leka i kojor. En gardin med tre fönster medföljer och skapar ett avskärmat krypin för lek under sovdelen.

Sängen går i vitt och har en klassisk och enkel design för att passa alla barnrum. Konstruktionen är gedigen och håller för en maxvikt på 120 kg. Bäddytan är 90 x 190 cm vilket gör att även äldre barn kan använda sängen.

Den medföljande stegen lutar svagt och har tre rejäla trappsteg som gör att barnet kan klättra i och ur sängen på ett säkert sätt. Den kan monteras på valfri sida av sängen. Denna loftsäng är bara 110 cm hög, alldeles lagom för att ge barnet en känsla av trygghet samtidigt som det blir ett äventyr att sova i en alldeles egen loftsäng.


Mathy By Bols Loftsäng

Mathy By Bols Loftsäng Träkoja

Kolla priset hos:

 • Bäddmått 90 x 190 cm
 • Takfönster för ljusinsläpp
 • Stabil konstruktion

Från Mathy By Bols kommer denna lyxiga variant av loftsäng som både kan användas till sömn och lek. Designen påminner om en hemmasnickrad trädkoja, något som står högst upp på många barns önskelista. Den passar i de flesta hem då den både finns i grått och vitt. Den är 205 cm hög.

Sängen är tillverkad i furu och MDF och har en stabil konstruktion med fyra rejäla ben. Sovutrymmet är generöst tilltaget med full sitthöjd för att även kunna fungera som lekyta. Bäddmåtten är 90 x 190 cm. Sängen har två fönster, en dörröppning samt ett takfönster. Detta ger en ombonad och mysig känsla samtidigt som barnet kan ha koll på omgivningen.

Stegen har tre ordentliga trappsteg och gör det lätt för barnet att klättra upp och ner. Denna loftsäng blir en rolig och annorlunda inredningsdetalj i barnrummet och kommer garanterat att göra nattningen till en efterlängtad vana!


IKEA SMÅSTAD Loftsäng med skrivbord

 • Komplett lösning
 • Flexibel montering
 • Fullstor bäddyta

Denna populära loftsäng från IKEA i vitt med stilren design är den perfekta allt-i-ett-kombinationen för barn i alla åldrar. Den fungerar utmärkt för att skapa ett privat krypin när syskon delar rum eller för att få in så många funktioner som möjligt på en liten yta då den bara tar två kvadratmeter i anspråk.

Sängen har en fullstor bäddyta på 90 x 200 cm och ordentliga skyddskanter som gör att barnet eller tonåringen kan sova säkert. Stegen har ordentliga trappsteg och kan monteras till höger eller vänster beroende på rummets möblering.

Med denna loftsäng blir det enkelt att göra allt från att rita och läsa läxor till att leka med kompisar. Den har både skrivbord, garderob, bokhylla och förvaringslådor. Skrivbordet och garderoben kan monteras i olika riktningar. I garderoben finns både lådor och klädstång för smart förvaring av kläder och strumpor. En komplett lösning för det lilla eller stora rummet!


Se även våra andra artiklar med inspiration till inredning för barnrummet!