Bästa lektält 2023: Mysiga krypin för fantasifulla barn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det är något med barn och tält, kojor och små grottor. De dras till dessa små mysiga utrymmen och bygger och inreder gärna efter egen fantasi. Det är inspirerande och sött att se hur engagerade barnen blir när de leker i sina tält.

Lektält tipi med blå bakgrund och stjärnor fin barnrumsinredning

Vilket lektält är bäst i test?

Våra favoriter av alla lektält blev:

Kids Concept Tipitält – Bäst i deluxe-klassen.

Disney Frost Slott Lektält – Bäst i mellanklassen.

Pippi Långstrump Villa Villekulla Lektält – Bäst i budgetklassen.

Kolla även in våra tips på vackra, söta och roliga väggdekorer till barnrummet!

Recensioner av många olika sorters lektält för barn

Här listar vi alla lektält vi tittat närmare på.

Kids Concept Stort Tipitält

Kids Concept Tipitält Stort

Kolla priset hos:

Ett riktigt stort och rymligt lektält i tipi-stil från det svenska märket Kids Concept. Deras tipitält finns även i mindre variant.

Detta stora tält har måtten 110 x 110 x 160 cm. Det är alltså ett rejält tält som barnen kan inreda och göra till sitt eget underbara lilla krypin. Tältpinnarna är i trä och tältet är tillverkat i ett tvättbart tygmaterial.

Det här tältet passar er som har gott om utrymme hemma och är rekommenderat för barn från cirka 3 år. Det är ett simpelt designat tält, men väldigt fint och användbart. Kids Concept är kända för sin höga kvalité och omsorgsfulla design.

Vi gillar det här avskalade, enfärgade tältet skarpt. Om du också föredrar mindre skrikiga färger och en mer stilren look i barnrummet så tror vi att Kids Concept Tipitält kan vara något för dig!


Lektält Multicolor Djeco

Djeco Multicolor Lektält

Kolla priset hos:

Här har vi ett färgsprakande lektält från de franska tillverkarna Djeco. Det har en diameter på 106 cm och mäter 130 cm på höjden.

Det här är ett riktigt mysigt tält. Med några filtar och kuddar blir det en skön plats att hänga på, fika med gosedjur eller bläddra i böcker. Dörren på lektältet går att öppna och stänga och på sidan finns fönster att spana ut genom.

Tältet är CE-certifierat vilket är en miljömärkning och det är tillverkat i polyester. Det är ett riktigt tjusigt tält och om du vill ha ett färgsprakande tillskott i barnrummet är Djeco Multicolor Lektält ett kul alternativ!


PQP Wigwam Teepee-tält

PQP Wigwam Teepee Lektält

Kolla priset hos:

Mycket väldesignat tält i tipi-stil från PQP. Det kan köpas i ett supermysigt paket med matchande matta, en kudde och en fin förvaringskorg. Tältet mäter 110 x 110 x 150 cm och ger gott om utrymme att inreda och leka på.

Inne i tältet finns roliga finesser som ett litet fönster med galler av tyg och en ficka där barnen kan förvara lite nödvändigheter. Tyget är tillverkat av bomull och är lättskött och tvättbart i maskin. Tältpinnarna är gjorda i ett lätt och stadigt furu-material.

Det här är ett riktigt fint lektält med omsorgsfullt utvalda material och genomtänkt design. Vi gillar det och om du är ute efter ett mysigt tält i tipi-design tror vi att du också kommer att gilla Wigwam Teepee Lektält!


Kidkraft Lektält Teepee

Kidkraft Lektält Teepee

Kolla priset hos:

Här har vi ett annat riktigt fint alternativ i tipi-modell. Det kommer från Kidkraft och håller väldigt hög kvalité, både i material och design.

Tältpinnarna är gjorda i bambu och är perfekta för att hålla tältet stadigt på sin plats. Tyget består av en slitstark bomullscanvas som är både behaglig vid beröring och tålig. Det är lätt att montera tältet och det kommer med tydliga instruktioner.

På sidan av tältet finns ett fönster och dörren går att dra igen och knyta, för att göra det mysigt och lagom privat inuti.

Om du gillar den här stilen är Kidkraft Lektält Teepee en riktigt fint alternativ som håller hög kvalité och garanterat bjuder in till mysig lek för barnen.


Paw Patrol Chase Bil Pop-Up Lektält

Paw Patrol Lektält Bil Chase

Kolla priset hos:

Det finns flera olika lektält med Paw Patrol som tema. Här tänkte vi lyfta fram en liten ovanlig modell i form av en bil.

Barnet kryper in genom en dörr på sidan. Därefter kan tältet antingen vara en låtsasbil, eller ett gömställe och koja. Det är ett ganska litet tält med en bredd på 70 cm, längd på 100 cm och höjd på 70 cm. Detta gör Paw Patrol lektält ypperligt för mindre barnrum och lekhörnor.

Paw Patrol går verkligen hem hos små barn och har snabbt blivit en favorit i många hushåll. Om ni har några små fans av patrullen hemma så kommer den här lektältsbilen garanterat att bli en succé.

Vi rekommenderar Paw Patrol bil-lektält till dig som vill ha något lite annorlunda och särskilt om ditt barn redan är förtjust i tv-serien Paw Patrol.


Disney Frost Lektält Pop-Up Slott

Disney Frozen Frost Slott Lektält

Kolla priset hos:

Frost är fortfarande en stor favorit för många barn. Därför är det självklart att vi måste få med ett lektält med Frost-tema!

Lektältet har en fantasifull och härlig design som ett riktigt sagoslott. Det är inget jättestort tält, men det räcker gott och väl som ett krypin för små Frost-fantaster. Det mäter 80 x 80 cm på längden och bredden och har en höjd på 115 cm.

Tältet är rekommenderat från cirka 2 år och är tillverkat i ett väldigt tunt och lätt polyester-material. Det är ett pop-up-tält vilket gör att det kan vikas ihop och tar väldigt lite plats när det är nedfällt. Sedan är det lätt att få upp det på plats igen när så önskas.

För den som gillar Disney Frozen-serien är detta ett mycket inspirerande lektält. Vi rekommenderar verkligen Disney Frost Lektält som ett både prisvärt och originellt alternativ!


Minitude Lektält Tipi

Minitude Lektält Tipi

Kolla priset hos:

Här har vi ett lite billigare, men ändå stort och fint lektält i tipi-form. Det är ett simpelt enfärgat tält, men funktionellt och kan givetvis utsmyckad och inredas för att sätta en personlig touch på det.

Tältet är 160 cm på höjden och 110 cm på längd och bredd. Till ytan ser det ganska kallt och trist ut, men inreder du tältet med lite fina filtar eller en pläd, någon kudde och kanske lite belysning, så har du en supermysig koja för barnen att krypa in i.

Minitude lektält har en öppning som kan stängas till viss del och knytas med band. Tältpinnarna är tillverkade i trä och själva tältet i 100% härligt bomullsmaterial. Det är ett riktigt fint tält och det låga priset gör det till en fantastiskt prisvärd detalj att ha i barnrummet.

Vill du ha ett tipi-tält till barnen är Minitude Lektält det mest prisvärda alternativet och det ger mycket nöje per krona. Helt klart ett värdigt alternativ!


Pippi Långstrump Lektält

Pippi Långstrump Lektält Villa Villekulla

Kolla priset hos:

Ett klassiskt lektält med en av våra mest älskade barnbokskaraktärer. Det har ett härligt motiv, är praktiskt och kul att leka i. Dessutom är det väldigt billigt i pris, vilket är ett stort plus!

Pippi Långstrumps lektält är 97 x 75 x 108 cm, vilket är ganska rymligt och alldeles lagom för barn från cirka 3 år. Det är tillverkat i ett tunt och lätt polyester-material, med pinnar i giftfritt plast.

Det lekfulla huset har en dörr som kan öppnas och stängas, eller rullas upp för att vara helt öppen. Fönstren i lektältet går också att öppna och stänga gardinerna på.

Detta är ett oerhört populärt lektält som förgyllt barndomen hos många ungar runt om i landet. Vi gillar det skarpt och om du har ett barn som fattat tycke för Pippi, så är Pippi Långstrump Lektält ett givet köp! Det kostar inte mycket, men ger otroligt mycket värde i barnrummet!


Kids Concept Star Lektält

Kids Concept Star Stjärna Lektält

Kolla priset hos:

Det här är ett väldigt underskattat lektält som är riktigt fint och går att köpa till ett otroligt bra pris.

Lektältet har en diameter på 100 cm och en höjd på 130 cm. Tack vare den runda formen och det höga taket ger det en rymlig känsla. Ingången är stor och eftersom tyget är tunt är det luftigt och svalt i tältet.

Kids Concept stjärntält är väldigt lätt att sätta upp och montera ner. Det är väldigt vackert designat med stjärnmönster, vimplar som pryder sidorna och en vimpel i taket. Det är en riktigt mysig koja för barnet att inreda och gör till sin egen. Perfekt för att gå in i en fantasivärld för en liten stund och bara få vara barn.

Det här tältet är riktigt prisvärt och är ett av de absolut finaste lektälten du får för detta pris. Vill du ha ett vackert lektält till ett fantastiskt pris är Kids Concept Star Lektält ett helt underbart val!


Babblarna Lektält

Babblarna Pop-Up Lektält

Kolla priset hos:

Hos små barn finns det få karaktärer som lockar så många ögon som Babblarna. Dessa figurer har verkligen funnit en plats i många barns hjärtan. Kanske är det färgerna, formerna och de stora ögonen som lockar? På detta lektält hittar du alla dessa sköna Babblare som barnen är bekanta med.

Tältet mäter 74 x 74 x 105 cm och är lagom för små barn. Det är ett pop-up-tält så det är lätt att sätta upp det och kräver väldigt lite plats när du väl fäller ner det igen. Det medföljer till och med en liten tygväska där du enkelt kan förvara tältet eller bära det med dig.

Lektältet har en tygdörr som barnen kan krypa in och ut genom. Den går även att rulla upp för att hållas öppen om ni önskar. Väl inne i tältet finns tre olika hål och fönstergluggar att kika ut genom.

Om ditt barn gillar Babblarna så är det nästan en självklarhet att just Babblarna Pop-Up Lektält är det perfekta valet för er. Färgglatt och mysigt tält som garanterat blir en succé!


Cloudberry Castle 3-in-1 Lektält med tunnel

Cloudberry Castle Lektält 3-in-1 Med Tunnel

Kolla priset hos:

En lite annorlunda variant, ett lektält med tre olika delar. Den ena delen är formad i klassisk kåta eller tipi-stil och den andra en mer rund, eller som en igloo. Däremellan finns en liten tunnel att krypa igenom för att ta sig till andra sidan. En väldigt inspirerande lekplats som bjuder in till många spännande lekar.

De olika delarna har lite olika mått:

  • Tipi-delen mäter 100 x 100 x 142 cm.
  • Igloo-delen mäter 116 x 116 x 84 cm.
  • Tunneln har en diameter på 47 cm och en längd på 180 cm.

Det går att använda delarna separat eller kombinerat såsom bilden visar. Det är ett väldigt kul paket till ett förvånansvärt bra pris. Det här ger mycket lek för pengarna, helt klart.

Om du vill ha mer än bara ett tält så är Cloudberry Castle 3-in-1 ett perfekt komplement till lekrummet. Det är ett färgglatt tältpaket som ger förutsättningar för fantastiskt mycket lek och skoj!

En annan liknande produkt finns även tillgänglig här av märket Knorr Toys, samt en liknande variant med bollar.


Cloudberry Castle Lektält Slott

Cloudberry Castle Lektält Slott

Kolla priset hos:

Ett riktigt fint lektält format som ett slottstorn. Det finns tillgängligt både i grått och i rosa. Det är ett riktigt bra lektält till ett helt fantastiskt pris.

Tältet har en rymlig yta med sin cirkelformade botten och en diameter på 105 cm. Det är ett superenkelt tält att sätta upp med och det har vikbara pinnar som gör att det går snabbt att montera. Materialet i tältet består av tunn och lätt polyester som är lättskött och behändig.

Detta lektält är riktigt kul och det är svårt att bli besviken då det ser ut exakt som på bilderna och är väldigt lagom i storlek. En perfekt lekdetalj i barnrummet som barnen själva kan använda enligt egen fantasi.

Vi uppskattar verkligen prislappen på detta tält. Vill du ha ett billigt runt och slottformat tält är Cloudberry Castle Sky Lektält, helt klart en superprodukt.


Frågor och svar om lektält

Här kommer några vanliga frågor om lektält.

I vilken ålder passar lektält?

Det finns lite olika rekommendationer kring ålder. Enklare pop-up-tält i polyester är ofta rekommenderade från 1 eller 2 år. Lite större tipi-tält eller andra tält i bomullsmaterial till exempel, rekommenderas ofta från 3 år. Det beror på att det finns större risk att trassla in sig och fastna i tältet på olika sätt. Det finns en liten, men möjlig risk att barnen fastnar och kvävs. Små barn bör alltid hållas under uppsikt när de leker i ett lektält!

Det finns ingen övre ålder för ett lektält. Om det är ett tält av större modell brukar barn kunna uppskatta det upp till skolåldern ungefär. Därefter kanske intresset övergår till att vilja ha ett riktigt tält istället.

För lite mindre barn räcker det ofta med ett babygym eller en lekmatta, men även små barn uppskattar ett lektält under säkra förhållanden.

Vad är ett lektält?

Ett lektält är ett mindre tält som oftast är tänkt att använda inomhus. Det finns många olika stilar, allt ifrån tipi-tält, till fantasifulla slott, eller leksakshus. Många tält använder teman som prinsessor, sagoväsen eller karaktärer hämtade från populära barnprogram och filmer.

Lektält brukar stå i barnrummet och blir barnets egna lilla mysiga krypin och koja där de kan inreda, leka och gömma sig från vuxna och jobbiga storasyskon.


Glöm inte att kolla om vi har några speciella kampanjer eller erbjudanden just nu!