Bästa legobilen 2022: Modeller för alla åldrar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Lego är en av de absolut bästa leksakerna du kan köpa till ditt barn. Det är inte bara oerhört roligt att bygga med Lego. Denna leksak utmanar också barnets kreativitet och gör att de får utvecklas och lära sig medan de leker. Här tittar vi på de bästa LEGO-bilarna!

Barn styr röd legobil med handen

Vilken legobil är bäst i test?

Vill du ha ett stort och avancerat projekt måste du kolla in LEGO Technic Lamborghini Sián! Lämpligt för tonåringar eller till och med vuxna som vill ha ett rejält byggprojekt att sätta tänderna i.

Om du vill ha en lite mindre modell så rekommenderar vi LEGO Speed Champions! De har många prisvärda klassiska bilar, till exempel den vackra 1970 Ferrarin!

En annan favorit är Terrängbuggy LEGO® Technic. Den kan även styras radiostyrt via CONTROL+ appen!

Andra prylar som passar bilintresserade barn är elbilar för småbarn, eller intressanta barnböcker om bilar!

En titt på 15 olika bilar från LEGO

5 olika bilar från LEGO mot svart bakgrund

När det kommer till legobilar finns det enormt många alternativ och modeller att välja bland på marknaden. Det finns modeller för alla åldrar, från småbarn till vuxna entusiaster.

För att det ska bli lättare att välja har vi nedan satt ihop en guide där vi listar några av de allra mest populära modellerna på marknaden. Vi ger en genomgång av dessa modeller och beskriver utseende och funktioner. Vi tittar också på hur svåra de är att bygga och vilken ålder de rekommenderas för.

En sak vi inte kommer att lägga lika stor vikt vid när det gäller alla modeller i denna guide är priset, då detta ofta följer en ganska jämn kurva i förhållande till antal bitar. Detta på grund av att alla byggnader ju kommer från samma tillverkare. Vissa sticker dock ut på detta område och då kommer priset såklart att nämnas.

På så sätt kan du hitta den modell som passar bäst till den ålder du eller ditt barn är i. Tänk dock på att åldern bara är en rekommendation och det kan vara roligt att utmana sitt barn med ett lite svårare bygge och kanske istället hjälpa till där det behövs.

LEGO Technic 42123 McLaren Senna GTR

Låda med LEGO-bilen McLaren Senna GTR

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder: 10+

Denna bil tillhör området inom Lego som kallas för Lego Technic. Kort sagt innebär detta att delarna är lite mer avancerade. Det är fler kugghjul och spännande funktioner som gör att bilen går att kontrollera på fler och mer avancerade sätt.

Själva utseendet när det kommer till denna modell är riktigt häftigt. Den har en design i svart och blå och är ganska lik den modell från McLaren som den är satt till att efterlikna. Med bland annat måsvingedörrar och en snygg vinge ser denna bil riktigt snabb ut och den kommer verkligen att pryda sin plats på hyllan.

Funktionerna är som sagt ganska många på denna modell. Till exempel kan du styra den på toppen med en liten plupp, som är kopplad till framhjulen. På så sätt blir den riktigt rolig att leka med.

Dessutom kan du bland annat justera höjden på vingen och öppna och stänga dörrarna.

När det kommer till storleken på denna modell är den kanske inte den allra största på marknaden. Med 830 delar behöver den inte ta extremt lång tid att sätta ihop. Den har dock som sagt ganska avancerade tekniska funktioner och är därmed rekommenderad från 10 år.

Prismässigt ligger denna modell ungefär där man kan förvänta sig av en legobyggnad av denna storlek. Vi tycker att den med sin snygga design är en väl värd investering för dig som vill ha en lite mindre byggnad att sätta ihop och både leka med och ha som snygg detalj på en hylla.


LEGO Technic 42124 Terrängbuggy

Färgglad terrängbuggy bil från LEGO Technic

Kolla priset hos:

Rekommenderad ålder: 10+

Om du vill ha ett riktigt maxat men lite mindre fordon att bygga ihop av Lego kan denna modell vara precis det du är på jakt efter. En riktigt häftig modell som bland annat är radiostyrd och som kommer att klara av de allra flesta underlag.

Modellen är som du ser i rubriken, precis som den förra av typen Lego Technic, vilket innebär fler saker som kugghjul, fjädrar och avancerade funktioner. Denna modell efterliknar en terrängbuggy, med stora hjul och fjädring. Den har snygga klistermärken som gör att den får lite av en retrostil.

Den är som sagt fjärrstyrd vilket är oerhört häftigt. Du kontrollerar den smidigt med en app i mobilen. I denna kan du inte bara styra bilen utan också kontrollera saker som exempelvis ljud.

Denna bil är med andra ord perfekt för dig som har ett barn som inte bara vill bygge lego utan också kunna leka med det den byggt på ett riktigt roligt sätt. Modellen är å andra sidan kanske inte den allra snyggaste som prydnad, jämfört med en del andra varianter i denna guide.

En nackdel med denna byggnad är att den har ganska få delar. Med endast 374 bitar är den inte den allra mest utmanande när det kommer till själva byggnadsprocessen. Trots detta ligger priset ganska högt och du får betala en del för denna byggsats.

Vill du ha en bil som är rolig att leka med är detta alltså en modell vi kan rekommendera. Men ska du bygga en modell som prydnad, eller tycker att själva byggandet är det roligaste, finns det andra produkter på marknaden som ger mer för pengarna.


LEGO Speed Champions 76906 1970 Ferrari 512 M

Röd LEGO-Ferrari från Speed Champions

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder: 8+

Här har vi en lite enklare byggnad som passar dig som har ett något yngre barn, eller som precis börjat bygga Lego. Denna modell efterliknar den ikoniska bilen Ferrari 512 M och är trots sina ganska få delar ganska lik denna bil. Den har endast 291 delar och inte speciellt många avancerade funktioner, vilket gör den relativt enkel att bygga.

Bilen är riktigt snygg och kommer verkligen att pryda sin plats i hyllan oavsett om du har en större legosamling eller inte. Man har sett till att detaljer som exempelvis hjulen, verkligen följer originalet vilket gör att den på ett fint sätt påminner om lite äldre tider.

När det kommer till att leka med denna bil kanske den inte är den allra roligaste. Tyvärr har den inte speciellt många funktioner och kan i princip köras fram och tillbaka. Det här är därmed en bil antingen för barn som inte har så höga krav när det kommer till lek, eller att ställa upp som en fin prydnad i hyllan.

Vi kan rekommendera denna modell till dig som vill ha en lite enklare men riktigt snygg bil att bygga. Bilen är rekommendera från 8 år och uppåt och har du ett barn som vill börja bygga med Lego kan denna modell vara en bra plats att starta på.


LEGO Technic 42138 Ford Mustang Shelby GT500

Limegrön legobil Ford Mustang Shelby

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder: 9+

Här har vi en riktigt häftig dragracingbil som är riktigt rolig att leka med. Med bland annat pullbackmotorer kommer ditt barn att kunna har riktigt roligt när den leker med denna.

Den här bilen är kanske lite roligare för barn än för vuxna. Designen är inte den allra snyggaste jämfört med andra modeller i denna guide och en grön färg gör att den inte så lätt smälter in som en prydnad eller del av inredningen.

När det kommer till att leka med denna modell ger den dock riktigt mycket att sätta tänderna i för ditt barn. Till exempel kan den dras tillbaka för att sedan åka framåt i riktigt hög hastighet. Det här tycker de allra flesta barn är riktigt roligt.

Det som gör att denna modell sticker ut är dock att den kan kopplas till en app. I denna kan ditt barn åka med bilen i en virtuell verklighet och utforska nya världar och bland annat tävla mot andra. Denna bil visar alltså att Lego inte längre bara är en stillsam leksak för barn med stort tålamod, utan även passar de som vill ha lite mer action i vardagen. 

Bilen har 544 delar och är därmed lite av en utmaning att bygga för den som precis börjat med Lego, speciellt med tanke på de tekniska funktioner och avancerade delar den innefattar. Med andra ord är detta en modell som ger möjlighet till både ett roligt bygge samt riktigt rolig lek. Dessutom kommer den till ett riktigt bra pris och är en av de mer prisvärd lite enklare modellerna i denna guide.


LEGO Technic 42115 Lamborghini Sián FKP 37

LEGO Technic 42115 Lamborghini Sián FKP 37 grön sportbil

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder: 18+

Det här är en riktigt ordentlig modell som räcker till även för den vuxne som vill ha sig en utmaning. Även om du har stor erfarenhet när det kommer till att bygga Lego kommer det att ta ett ganska bra tag att sätta ihop denna modell.

När den väl är ihopsatt är det också ett riktigt häftigt bygge. Med en längd på hela 60 cm kommer den att märkas. Färgen är grön och den är så lik som en legobil kan bli jämfört med den riktiga bilen som den är satt till att efterlikna.

Modellen har över 3600 bitar. Med andra ord kommer den att vara ett roligt projekt över en lång tid. Även om den är rekommenderad från 18 år kan den vara en extrem rolig utmaning för den som är yngre än så.

Motorn gör också att du kan kontrollera denna bil och gör att den är rolig att leka med eller visa upp för den som vill se. På så sätt kommer inte bara byggandet vara roligt utan även det som kommer efter.

Man har lagt väldigt stort fokus på detaljer och att efterlikna originalet så mycket som möjligt. Detta kan du tydligt se när du tar dig en titt på saker som instrumentpanel och ratt, vilka är riktigt lika originalbilen.

En sak som kan nämnas när det kommer till denna modell är att den sticker iväg rejält i pris. Du kommer att få betala en hel del för att bli ägare till denna bil. Men med tanke på hur många delar du får är detta pris dock inte orimligt alls. En fin investering för dig som vill ha en riktigt utmanande bil att bygga i Lego.


LEGO Technic 42127 BATMAN – BATMOBILEN

LEGO Batmobilen svart sportig bil

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder: 10+

Är du ett fan av både Batman och Lego kan denna modell vara precis rätt för dig. Den efterliknar Batmobilen känd från filmerna och kommer att vända många blickar till sig från människor som kommer på besök. Även detta är ett ganska så rejält bygge som kräver lite mer.

När det kommer till denna modell har man tänkt till för att göra den så häftig som möjligt. Till exempel har man installerat ett gult ljus där bak och ett rött ljus under motorhuven. Med andra ord kommer den att vara extra häftig att leka med i mörker.

Bilen har också en motor och är framhjulsdriven. Dessutom har den längst bak en häftig snurrande eldsflamma som kommer att göra leken ännu roligare. Andra roliga funktioner är att både dörrar och motorhuv går att öppna.

Denna modell är som sagt lite mer rejäl än många andra bilar från Lego. Med över 1000 bitar kommer den att vara ganska utmanande att bygga och även om den är rekommenderad från 10 år kan den vara lite utmanande om ditt barn inte har tidigare erfarenhet av Lego. Med andra ord kan det vara bra om du som förälder finns tillgänglig och kan ge en hjälpande hand.

En sak som kan nämnas när det kommer till denna bil är att den kanske inte är den allra roligaste för dig som är lite äldre. Designen är anpassad för barn och kanske inte den allra mest verklighetstrogna. Om du är ett inbitet fan kan av Batman kan den dock bli en rolig del av inredningen.


LEGO NINJAGO 71737 X-1 Ninjamobil

LEGO NINJAGO 71737 X-1 Ninjamobil röd legobil

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder: 8+

Om ditt barn vill ha actionfylld lek med många spännande karaktärer kan denna modell vara precis rätt. Denna bil har temat Ninjago vilket är en serie från Lego som innefattar ninjor, fart och fläkt. Bilen är helt enkelt utrustad för strid och ditt barn kan på ett kul sätt slåss mot de onda och låta fantasin flöda.

En riktigt häftig funktion med denna bil är att den i själva verket är två fordon. När ditt barn trycker på en knapp på sidan av bilen, öppnas motorhuven och ut åker en liten minifigur på en motorcykel. Detta är bara ett exempel på de häftiga funktioner som denna modell innefattar.

Bilen kan också skjuta ut små pilar eller spjut från taket. Dessutom kommer den med flera olika minifigurer som ditt barn kan låta ta plats i striden för att försvara ninjornas stad. Om ditt barn vill ha rolig lek med mycket fart är det här en av de bilar i denna guide som erbjuder absolut mest.

När det kommer till själva byggandet av denna bil är det inte den mest avancerade på marknaden. Med runt 600 bitar bör den inte vara speciellt svår att sätta ihop för de allra flesta barn. Med andra ord en lagom utmaning innan leken kan börja.


LEGO Technic 42118 Monster Jam® Grave Digger

Monster Truck från LEGO Technic

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder 7+

Det här är en lite enklare bil som kommer att gå ganska smidigt att bygga ihop även för de lite mindre barnen som kanske inte har så stor erfarenhet av att bygga Lego. Den har under 212 bitar och kommer därmed heller inte att ta speciellt lång tid att få ihop.

Vi har dock här en riktigt häftig bil som även denna precis som modellen ovan passar barn som vill ha mycket fart och action i sin lek. Med designen av en mostertruck bjuder den in till lek och skoj. Barnet kan tänka sig att det självt är inne på arenan och sitter bakom ratten och vilken miljö som helst i huset kan bli en bra plats för lek med denna bil.

Det är som sagt en lite enklare modell men den har ändå en del häftiga funktioner. Till exempel har den en pullbackmotor som gör att den kan dras bakåt och skickas framåt med en hög fart. Att bygga egna hopp som bilen kan swisha fram över kan till exempel vara en riktigt rolig aktivitet som sysselsätter ditt barn i timmar.

Även om det här kanske inte är någon utställningsmodell som passar den vuxne är den ett riktigt roligt alternativ för det barn som vill ha en rolig och actionfylld lek. Om ditt barn ska ha sin första legobyggnad kan denna modell vara att rekommendera. Den går dessutom att få till ett riktigt bra pris.


LEGO Speed Champions 76901 Toyota GR Supra

LEGO Speed Champions Toyota GR Supra gul bil

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder: 7+

Här har vi ytterligare en lite mindre bil. Denna snygga sportbil har 299 delar och passar därmed även den som inte har en enorm erfarenhet av att bygga Lego. Den har en rekommenderad ålder från 7 år och uppåt.

Denna modell kan passa såväl barn som vill leka att de kör en riktigt snabb bil, som vuxna som vill ha en lite enklare modell i Lego av denna snygga Toyota att visa upp. Värt att nämna är att det låga antalet bitar såklart gör att saker som detaljrikedom inte blir på samma nivå som när det kommer till mer avancerade modeller.

En sak som kan nämnas är att det medföljer en liten racingförare och dessutom en skiftnyckel. Med andra ord inbjuder denna modell till lek och skoj och gör att ditt barn kan resa fritt i sin fantasi.

För det pris som denna modell ligger ute för tycker vi att du får en riktigt bra och prisvärd modell. Den kan passa för såväl barn som vuxna och är ett riktigt bra och roligt, lite enklare alternativ när det kommer till realistiska legobilar.


LEGO Technic 42125 Ferrari 488 GTE

Röd Ferrari från LEGO Technic

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder: 18+

Vill du ha en riktigt snygg bil att ställa upp på hyllan är det här en av de modeller vi starkast kan rekommendera. Den är riktigt stilren och är designad efter en av Ferraris mest klassiska modeller. Denna modell är lite av en utmaning att sätta ihop och passar därmed för den som har lite mer erfarenhet av Lego och har en rekommenderad ålder från 18 år och uppåt.

Det är en stor bil som totalt består av 1677 delar. Den är också hela 48 cm lång och kommer därmed vara ett ganska mäktigt bygge att ha framme.

Bilen är oerhört detaljrik och efterliknar bilen som stått modell för denna leksak, på ett riktigt bra sätt. Designen är riktigt snygg, med både autentiska klistermärken som gör att den får utseendet av en racingbil. Med en snygg vinge längst bak och saker som riktigt snygga fälgar kommer du inte att bli besviken när du byggt ihop denna modell.

Prismässigt sticker den iväg lite, men inte lika mycket som de allra största modellerna. Med andra ord kan den vara ett bra alternativ för dig som vill ha en snygg och detaljrik, realistisk legobil till ett riktigt bra pris.


LEGO Technic 42126 Ford® F-150 Raptor

LEGO Technic 42126 Ford® F-150 Raptor orange pickup bil

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder: 18+

Denna Ford är en pickup som är väldigt verklighetstrogen och riktigt snygg. Den orangea designen kommer att göra att den sticker ut en hel del och den kommer med största sannolikhet dra en hel del blickar till sig, vilket rum den än står i.

Även här har vi en lite mer avancerad modell som passar den som är lite äldre eller har en mer gedigen erfarenhet av att bygga Lego. Denna modell passar dock inte bara för att ha på en hylla som en snygg sak att visa upp. Att bygga den tillsammans med ditt barn för att sedan leka med den kan vara en riktigt rolig aktivitet.

Modellen har till exempel fjädring på alla fyra hjul vilket gör att den kan lekas med på de allra flesta underlag. Den har också en V6 motor med kolvar som rör på sig när den åker. Dessutom kan alla dörrar öppnas och en huv som går att öppna så att du kan se motorn.

Denna bil har 1379 bitar, vilket gör att den kommer att ta ett tag att bygga. Även om den inte är lika stor som de allra största modellerna kommer den att vara lite av ett projekt med sina tekniska detaljer och den kräver en hel del finess och engagemang för att få ihop.

Det här är med andra ord en bil som både är riktigt rolig att bygga för den som är lite äldre och kan vara häftig att leka med för lite yngre barn. På så sätt är det här en både bra och snygg bil som vi varmt kan rekommendera.


LEGO Technic Volvo 6×6 ledad lastbil 42114

LEGO Technic Volvo 6x6 ledad lastbil gul färg

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder 11+

Här har vi ett riktigt häftigt bygge som både är stort och har en mängd coola och avancerade funktioner som bjuder in till spännande lek. Det här är ett perfekt alternativ för det barn som både vill ha en utmaning när det kommer till byggandet, men som också vill ha riktigt roligt när det ska lekas med bilen efteråt.

Modellen efterliknar Volvos största lastbil och är en riktigt snygg och stor lastbil som både kommer att pryda sin plats på hyllan och är riktigt rolig att leka med. Den är stor och hela 60 cm lång och är därmed en av de största legobilarna du kan köpa.

Den har en inbyggd motor med en växellåda som du själv eller ditt barn bygger vilket gör att den kan styra en mängd olika funktioner. Bland annat kan du höja och sänka flaket.

Vilka funktioner som ska styras och en mängd andra saker kan du kontrollera via den tidigare nämnda appen CONTROL+. På så sätt kan du eller ditt barn på ett smidigt och riktigt roligt sätt ha full kontroll över detta monster till lastbil.

Alla häftiga funktioner och att den är så stor gör dock att denna lastbil sticker iväg en hel del i pris. Den är dyrare än de flesta modeller på marknaden och inget man köper utan att tänka igenom det lite innan. Med det sagt är det också en av de absolut häftigaste modellerna i denna guide och vill du ha något som verkligen sticker ut när det kommer till utseende och funktioner är denna lastbil gjord av Lego en produkt vi rekommenderar.


LEGO City Stuntz Stuntuppvisningslastbil

LEGO City Stuntz Stuntuppvisningslastbil

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder: 6+

Här är en legobil som passar bra för barn med mycket fantasi som tycker om att leka och ha kul med olika karaktärer. Denna modell är en lastbil som befinner sig i en stuntmiljö. Med denna följer också en hel del andra saker som gör att barnet kan leka ännu fler roliga lekar.

På flaket på lastbilen finns bland annat en hajtank som borgar för spännande lekar och scenarion. Dessutom följer som sagt med ett antal roliga saker som till exempel en motorcykel. Du får också med många olika minifigurer som kommer att göra att många karaktärer kan ingå i barnets lek.

Själva bygget av denna modell är nog roligt om än inte speciellt avancerat. Det är många små saker utöver själva lastbilen som ska byggas ihop, vilket gör att även den med lite sämre tålamod kan uppskatta bygget av denna produkt.

Med det sagt är det här kanske inte den allra mest avancerade modellen i denna guide. Den är rekommenderad från 6 år men kan också passa bra till äldre barn som inte har tålamodet att sitta och bygga i timmar i sträck.


LEGO Technic Tung bärgningsbil

LEGO Technic Tung bärgningsbil

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder: 11+

Den här modellen är en riktigt avancerad och ganska stor bärgningsbil från Lego Technic. Med flera häftiga funktioner och ett riktigt snyggt och coolt utseende kan denna modell vara ett riktigt bra alternativ både för den som vill ha något snyggt att ställa på hyllan och den som vill ha en utmaning rent byggmässigt.

Bärgningsbilen har som sagt flera smarta och häftiga funktioner. Till exempel har den en kran som går att höja och sänka med hjälp av motor. Även stödbenen går att fälla upp och fälla ned.

Andra häftiga funktioner inkluderar att styra bilen med en liten ratt på taket. Den har också extra hjul som kan fällas ned för att fördela vikten vid lite tyngre lyft. Dessutom har denna modell en vinsch som kan aktiveras.

Att det finns krångliga tekniska funktioner som dessa gör också att den här bärgningsbilen blir lite mer avancerad att bygga. Det kräver både en del precision och att kunna läsa av ritningen på rätt sätt. Med andra ord kan detta bygge vara en riktigt kul utmaning för den som vill ha något lite svårare att sätta tänderna i.

Denna bil är ganska lång och hela 22 cm hög när kranen är nedfälld. Med alla häftiga kolvar och kugghjul kommer den att kunna utgöra en cool del av inredningen, inte bara hos barn utan även hos äldre som är intresserade av Lego.

Vi kan därför rekommendera denna modell till såväl yngre som äldre som söker lite av en utmaning när det kommer till att bygga Lego.


LEGO Technic Mercedes-Benz Zetros fyrhjulsdriven terränglastbil

LEGO Technic Mercedes-Benz Zetros fyrhjulsdriven terränglastbil

Kolla priset hos:

 • Rekommenderad ålder: 12+

Vi avslutar denna guide med ett riktigt monster när det kommer till legobilar. Denna terränglastbil har en mängd häftiga funktioner och är dessutom riktigt cool och häftig att leka med. Dessutom är den ett ganska avancerat och utmanande bygge, vilket är kul för den som har lite mer vana av Lego.

Den har hela 4 motorer som kan styra olika funktioner i terrängbilen. Den är som sagt fyrhjulsdriven vilket gör att du eller ditt barn kan ta den fram på olika typer av underlag utan problem.

Hyttdörrarna går att öppna och även motorhuven. Där under döljer sig en riktigt realistisk och snyggt byggd motor där du kan se radiatorfläkten snurra medan bilen åker framåt. En annan häftig funktion är att du kan byta till differentialväxlar för att ta fram bilen över terräng som är extra tuff.

Det här gör att hjulen inte behöver synka med varandra och bilen tillåter med andra ord att hjulen går i olika hastighet beroende på motstånd när terrängen blir tuff.

Växlarna och själva bilen går att styra i appen CONTROL+. Det här gör att du eller ditt barn på ett riktigt smidigt sätt kan kontrollera detta åk och ha riktigt roligt när ni leker med den.

Det här är en stor bil som mäter hela 48 cm på längden. Den är riktigt häftig och går i gröna färger. Snygga klistermärken gör också att denna modell får ett ännu snyggare och ett mer realistiskt utseende.

Denna bil är riktigt häftig och snygg och kommer innebära ett ganska avancerat byggande. Är du en nybörjare när det kommer till Lego finns det kanske därför andra modeller som kommer passa bättre till en början. Men är du på jakt efter en utmaning och vill ha en bil som dessutom är riktigt häftig att leka med är den här en bil vi kan rekommendera.


Att tänka på när du väljer legobil

Att köpa en legobil till dig själv eller ditt barn kan vara riktigt roligt, både när det kommer till själva byggandet och leken som kommer efteråt. Men som du nämnt ovan finns det enormt många modeller att välja bland och vissa saker kan därför vara bra att tänka på för att hitta rätt.

Till att börja med är det viktigt att lägga sig på en rätt nivå när det kommer till själva byggandet av Legot. Om du köper en för svår byggnad finns en stor risk att du inte kommer att få ihop den och att den kommer att stå och damma i ett skåp. Köper du ett för avancerat bygge till ditt barn finns risken att du får bygga ihop det hela själv.

En för enkel bil att bygga ihop å andra sidan kommer att göra byggprocessen tråkig och att halva nöjet med Lego försvinner. Satsa därför på en modell som är något svårare, men inte för mycket, jämfört med den du eller ditt barn byggde senast. Åldersrekommendationerna på kartongerna är en ganska bra fingervisare när det kommer till hur svår bilen är att bygga.

En annan sak att tänka på när du ska välja bil till dig själv eller ditt barn är att fundera på vad bilen ska användas till. Ska den stå på en hylla och se snygg ut? I så fall kan du med fördel välja en modell med mycket autentiska detaljer.

Ska modellen användas till att leka med tillsammans med ditt barn? Välj då en med många coola funktioner som går att styra och kontrollera på många olika sätt.

Vi hoppas att dessa tips varit nyttiga och att du med hjälp av dem tillsammans med guiden ovan kan hitta den legobil som blir allra bäst för dig själv eller ditt barn.

Vad lär man sig av att bygga Lego-bilar?

Barnen lär sig bland annat att läsa en ritning, att tänka till kring hur saker fungerar och att ha tålamod med sådant som inte bara är enkelt. Lego är med andra ord en riktigt bra och nyttig leksak som passar de flesta barn.

Även vuxna kan ha stor glädje av Lego. Det finns avancerade modeller som utmanar även den som är rätt duktig på att bygga ihop saker. Dessutom är det riktigt kul att få skapa avancerade strukturer och att se påsen med biter gå till att bli en väldesignad byggnad eller fordon.

Bilar är en av de saker som är roligast att bygga när det kommer till Lego. De allra flesta går att köra fram och tillbaka och vissa går till och med att styra med en fjärrkontroll. I den här artikeln går vi därför igenom några av de mest populära legobilarna på marknaden, så att du kan hitta den som passar dig eller ditt barn bäst.


Här hittar du fler tips på leksaker!