Bästa kylväskan för barn 2023: Liten kylväska för barnens mat

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Med en kylväska kan maten hålla sig kall när du ska iväg på picknick med ditt barn. Utbudet av kylväskor som är gjorda just för att passa barn är stort.

Vissa av väskorna är gjorda för att barnen ska kunna bära och ta hand om dem själva, medan andra är utformade för att vara ett smart alternativ för dig som är förälder. Oavsett vilken modell du väljer kan kylväskan göra att ni får en lyckad picknick med en god matsäck som håller sig sval tills det är dags att äta den.

Picknickfilt och gräs i bakgrunden, bild på fem olika kylväskor

Vilken kylväska för barn är bäst i test?

Om du vill ha en liten väska som barnet själv kan ha med sig, rekommenderar vi de söta kylväskorna från A Little Lovely Company.

A Little Lovely Company fyra olika kylväskor

Om du är ute efter något för dig som förälder att ha barnets mat i, kan vi definitivt rekommendera Twistshakes kylväska på 21 liter.

Twistshake Kylväska 21 liter

Om du vill ha en kylväska för barn av premiumkvalitet, som funkar även för längre utflykter och vandringar, bör du ta en titt på Hydro Flask Kids’ Insulated Lunch Box. Riktigt bra kvalitet, gjord för att hålla!

Hydro Flask Kids' Insulated Lunch Box fem olika färger sida vid sida

Fler alternativ hittar du längre ned i artikeln!

Se även våra artiklar där vi tipsar om klassiska kylväskor och boxar, samt praktiska kylryggsäckar som är smidiga att bära!

En titt på många olika kylväskor för barn

Här går vi in mer i detalj och granskar en mängd olika kylväskor för barn. Många är gjorda för att barnen ska kunna ta med sig matsäck/lunch till skolan, utflykter med mera.

Vissa är anpassade snarare för att du som förälder ska ha utrymme för barnens mat och nödvändigheter när ni ska iväg.

Det finns kylväskor i många olika barnvänliga designer, så se om du hittar någon som passar din smak!

Passa på att fylla frysen med härlig is, i någon av dessa roliga isformar!

Kylväska isglass

Kylväska isglass

Kolla priset hos:

Det här är en kylväska att bli glad av. Hela väskan ser ut som en isglass i färgerna rött, vitt och blått. Formen är rundad i den ena sidan och i andra sidan finns det en liten utstickande del som föreställer glasspinnen.

Väskan har två lite längre handtag som gör att det är en väska som passar att bära över axeln. Inte bara barn gillar det lekfulla utseendet, utan även vuxna kan uppskatta det. Eftersom väskan är av en något större modell kan det passa bäst om en vuxen bär den här kylväskan när det är dags för picknick.

Kylväska isglass rymmer matsäck till både dig och ditt barn, dessutom går det att få ner badkläder eller någon annan mindre packning som ni kan behöva under utflykten.

Tanken är att den ska passa för en dag på stranden och det gör den verkligen, men den kan passa lika bra om ni ska till en lekplats, om det är dags för grillfest eller om ni vill ha med något kallt när ni ska iväg på något annat.

Vill du att dryck ska hålla sig kall extra länge även under de allra varmaste dagarna kan du frysa drycken innan du packar ner den. Tillsammans med kylklampar kan du och ditt barn då få något svalt att dricka många timmar efter att ni gick hemifrån.


Filibabba Kylväska

Filibabba Kylväska

Kolla priset hos:

Filibabba har tagit fram tre olika kylväskor för barn. Väskorna är gjorda i 100% återvunnen polyester. Inuti kylväskorna finns det ett termosskikt i vinyl. Väskorna är helt fria från skadliga ämnen.

De tre kylväskorna är i samma modell, en rektangulär väska med måtten 20 x 17 x 8,5 cm. Hela väskan består av ett enda fack, där det går bra att packa matsäck tillsammans med kylklampar. Storleken gör att det är väskor som går bra för ditt barn att bära själv.

Det finns ett handtag i väskans övre del, så man bär den i handen. På det sättet är det väskor som kan passa barn i olika åldrar, och det går såklart även bra att låta en vuxen bära väskan. De tre väskorna skiljer sig åt genom utseendet.

En är vinröd med blommönster och kallas Fall Flowers, en är ljus med höstlöv och kallas Chestnuts och en är blå med ett mönster med skogsdjur som räv, hare, ekorre och björn, och den kallas Night.

Filibabba är ett varumärke som tar fram produkter som passar för bebisar och barn. De har stort fokus på hållbarhet  och är GOTS-certifierade.

De är även måna om att ta tillvara på erfarenheter från en vardag tillsammans med barn. I sortimentet finns till exempel babynests, amningskuddar, inredning, haklappar och andra mat- och måltidstillbehör.


Reisenthel Thermocase ABC friends

Reisenthel Thermocase ABC friends

Kolla priset hos:

Reisenthels kylväska ABC friends är en liten stabil kylväska i rektangulär form. Storleken gör att den passar för matsäck till ett barn och barnet kan också själv bära väskan i det handtag som finns i väskans övre del.

Inuti väskan finns det ett termoskikt med foder av aluminiumfolie och i locket finns det ett nätfack där man till exempel kan ha bestick. Tillsammans med en kylklamp kan maten hållas kall under skoldagen eller utflykten.

Väskan stängs med en dragkedja som går runt tre av sidorna och yttermaterialet är av polyester. Reisenthel Thermocase ABC friends har storleken 20 x 14 x 6,5 cm och rymmer ungefär 1,5 liter.

ABC friends är ett mönster på det yttre tyget som går i blått och pryds av bokstäver och olika djur. Väskan finns också i andra färger och mönster, till exempel med katter och hundar, en panda eller en tiger.

Det tyska varumärket Reisenthel erbjuder väskor av olika slag. De har funnits i drygt 50 år och har därför en lång erfarenhet av att skapa väskor med snygg design och smarta funktioner som kan göra vardagen enklare. Deras ambition är att skapa enkla och praktiska väskor som samtidigt är miljövänliga och starka.


BEABA Kylväska

BEABA Kylväska

Kolla priset hos:

BEABA Kylväska är en riktigt snyggt designad kylväska som passar om du har ett barn som gillar att kopiera en vuxen stil, eller om du själv vill ha en liten väska med matsäck till ditt barn. Den finns i färgerna grå och frostgrön och storleken är 14 x 20 x 23 cm.

Storleken med en höjd på 23 cm är framtagen för att väskan ska passa för de flesta flaskor som finns på marknaden och därför vara lätt att packa. På utsidan finns det ett fack där du kan lägga bestick, mobil eller andra små saker.

Inuti finns det en stor ficka där maten kan hålla sig kall med hjälp av en kylklamp, men det isolerande materialet kan även hålla kvar värmen i mat. Förutom att det ryms matsäck kan du få ner blöjor och annat du kan behöva ha med dig.

Väskan är gjord i polyester och är både lätt att rengöra och väldigt tålig. När du inte använder den går den enkelt att vika ihop eftersom materialet är mjukt.

BEABA är ett varumärket som ligger bakom olika innovativa produkter som gör att du lättare kan laga den mat du önskar till ditt barn. Till exempel har de tagit fram en multifunktionell blender du kan använda med en hand och en säker barnstol som går att justera när barnet växer.


Twistshake Kylväska 21 liter

Twistshake Kylväska 21 liter

Kolla priset hos:

Letar du efter en kylväska som är utformad för att du som är förälder ska kunna få med dig allt som behövs ? Då är Twistshakes Kylväska 21 liter ett väldigt bra alternativ

. Väskan är för stor för barn att ta hand om själv , men är smart utformad med olika fack och en kompakt design som gör att du kan ta den över axeln, i handen, eller sätta den på barnvagnen.

Större delen av väskan består av ett stort kylfack där du kan packa matsäck och dryck tillsammans med kylklampar. Det finns också ett ganska stort fack i locket. Det kan användas som ett extra kylfack, men också som utrymme för muggar eller andra tillbehör.

Det större facket rymmer 16 liter och det mindre 5 liter. Förutom kylfacken finns det ett ytterfack med dragkedja, så att nycklar, mobil och annat kan förvaras tryggt. Materialen är polyester och PEVA, som används för att skapa en bra isolering. Storleken är 30 x 37 x 26 cm.

När du behöver nappflaskor, pipmuggar eller något annat som kan hjälpa dig vid barnets måltider kan Twistshake vara ett varumärke att titta närmare på. Hos dem hittar du allt som rör servering, även för mycket små barn. De har till exempel squeezepåsar, haklappar och bestick som passar när det är dags att lära sig äta själv.


Cam Cam Copenhagen Kylväska Dreamland

Cam Cam Copenhagen Kylväska Dreamland

Kolla priset hos:

Cam Cam Copenhagens kylväska Dreamland har verkligen ett drömlikt utseende med ett ljust quiltat tyg på utsidan. Tyget har ett sött mönster med stjärnor, moln, luftballonger, flygande drakar och liknande. Väskan har en storlek på 21 x 17 x 13 cm.

Storleken är smidig, men har du små barn kan du behöva bära den själv. Materialet är återvunnen polyester, ett material som är hållbart på flera olika sätt. Att det är återvunnet gör att det är ett alternativ som är skonsamt för miljön, samtidigt är polyester slitstarkt och tål att användas.

Dessutom är det lätt att rengöra. Väskan består av ett större fack där maten kan behålla sin värme längre än i en vanlig väska, eller hållas kall med hjälp av en kylklamp. Det finns ett isolerande lager som gör att både värme och kyla kan hållas kvar. Kylväska Dreamland går att bära i handen i de två handtag som finns på väskans sidor.

Cam Cam Copenhagen har en ambition att skapa lugn i barnrummet. Därför tar de fram produkter som inte bara är praktiska och funktionella utan också har en design som kan upplevas som rogivande. I sortimentet finns bland annat sängkläder, leksaker, skötväskor, babynests och möbler.


Fjällräven Kånken Mini Cooler

Fjällräven Kånken Mini Cooler

Kolla priset hos:

Mini Cooler är en av alla varianter som Fjällräven tagit fram av sin klassiska väska Kånken. Mini Cooler är gjord i en storlek som gör att den passar Kånkenryggsäckarna. Har du en normalstor kan du lägga den på tvären och samtidigt få plats med annan packning i väskan.

Har du eller ditt barn istället en Kånken Mini matchar Mini Coolers storlek perfekt så att du kan lägga den i ryggsäcken. Du eller ditt barn kan också använda Kånken Mini Cooler på egen hand och bära den i det handtag som finns i ovankanten.

Storleken är 26 x 20,5 x 9 cm och det ryms ungefär 2,5 liter i väskan. Det gör att du lätt kan få plats med matsäck för en person tillsammans med en kylklamp som håller maten kall. Väskan är gjord av ett tåligt vävtyg och den har isolering av skum som gör att kylan kan hållas kvar.

Fjällräven är ett välkänt varumärke som säljer tidlösa produkter med hög kvalitet. Förutom sina berömda Kånken-väskor har de andra väskor, kläder som passar när du ska ut i naturen och utrustning som tält och sovsäckar. Kånken har tillverkats sen 1978 och finns idag i många olika modeller och färger.


Hydro Flask Kids’ Insulated Lunch Box

Hydro Flask Kids' Insulated Lunch Box Small

Kolla priset hos:

Hydro Flask Kids’ Insulated Lunch Box Small är precis vad det låter som, en liten kylväska för barn, som passar för en lunch eller annan matsäck. Väskan finns i rosa och blått, där kanten är en mörkare nyans än resten av väskan, vilket ger den ett snyggt utseende.

Väskan är kvadratisk i storleken 23,5 x 23,5 x 10 cm och det ryms ungefär 5,6 liter i den, så för ett barn är den rejält tilltagen. Packar du effektivt kan den fungera för matsäck för både dig och ett eller två barn, om ni ska iväg på picknick.

Inuti väskan finns en isolering som gör att maten kan hålla sig kall med hjälp av en kylklamp, som du behöver köpa till separat. Det finns en särskild ficka för kylklampen som gör att det blir smidigt att packa i Hydro Flask Kids’ Insulated Lunch Box Small. Materialet är lätt att rengöra och väskan bärs i handen.

Varumärket Hydro Flask har gjort sig känt genom att tillverka vattenflaskor som kan hålla din dryck iskall under många timmar. De har även tagit fram till exempel mattermosar och termosmuggar, och att de erbjuder en kylväska för barn är inte så förvånande eftersom de är proffs just på att hålla din mat kall eller varm, utifrån vad du önskar.


A Little Lovely Company Kylväska

A Little Lovely Company Kylväska

Kolla priset hos:

A Little Lovely Company har flera olika kylväskor för barn. En modell är 24 x 29 x 9 cm och är gjord av  PVC, polyester och PEVA, för att skapa en kylväska som både isolerar bra, är hållbar och lätt att rengöra.

Storleken gör att den passar för dryck och matsäck, till exempel på en resa eller picknick. Den mindre kylväskan finns i olika färger och mönster, till exempel färgen petroleum med djungeldjur, turkos med monster, gul med regnbågar, grön med dinosaurier eller blå med valar.

De har också tagit fram en annan liknande kylväska som är 23 x 27 x 8 cm, så den är något mindre. Materialet i den är klar PVC-plast, polyester och EVA-plast. Anledningen till att man valt klar plast är att väskan har en rolig funktion med lösa guldstjärnor som kan röra sig mellan två lager på väskans framsida. På plasten står det också ”Stay cool” och att väskan är i rött och rosa bidrar till den coola känslan.

A Little Lovely Company är ett varumärke som satsar på söt design. Deras produkter för barn och ungdomar är gjorda för att de ska vara svåra att motstå. Med mönster och färgsättningar arbetar de aktivt med att skapa produkter som barn har lätt att tycka om. I utbudet finns många olika saker som kan göra livet med barn enklare – och barnrummet trevligare inrett.


SunnyLife Kylväska

SunnyLife Kylväska

Kolla priset hos:

Från SunnyLife kommer två olika sorters kylväskor för barn. Den ena heter Surfing Dino – Ice Mint. Ice mint anger färgen och på framsidan av väskan finns bilden av en dinosaurie. En extra effekt är att svansen har gjorts som en egen del så att den sticker ut utanför väskans rektangulära form.

Det gör den lite annorlunda och roligare . Väskan är 25 x 18 x 14 cm och den är gjord av neopren och polyester. Väskan består av ett kylfack lagom för matsäck till ett barn, den stängs med dragkedja och har två mjuka handtag som gör att barnet kan bära den i handen.

Den andra sortens kylväska från SunnyLife är en lite mer neutral väska som finns i färgerna powder blue och soft coral.

Väskan är 22 x 20 x 10 cm och den här modellen är gjord helt och hållet i polyester. Handtaget man kan bära den i är lite mindre och kylfacket får ett lite annorlunda format, men passar också bra för matsäck till en person.

Varumärket SunnyLife kommer från Australien och har valt att rikta in sig på produkter för sommaren – och för barn.

I sortimentet finns till exempel simglasögon, badrockar, badleksaker och andra leksaker som passar att använda utomhus. Sakerna är ofta färgglada och roliga och inspirerar till lek och utomhusaktiviteter.


Trunki Kylväska

Trunki Kylväska

Kolla priset hos:

Kylväskan från Trunki kommer i två utföranden. Den ena varianten är en klart röd nyckelpiga med svarta detaljer, medan den andra är ett gult bi med svarta detaljer. Väskan är 20 x 27 x 7 cm och har både handtag så att den går att bära i handen och axelremmar så att den går att ha på ryggen som en liten ryggsäck.

Axelremmarna går dessutom att ta av och väskan är såpass liten att den går att stoppa ner i en större ryggsäck eller väska vid behov. Tanken är att Trunki Kylväska ska fungera som en matlåda och tillsammans med en kylklamp går det att hålla matsäcken kall i flera timmar, oavsett vad det är för resa eller picknick ditt barn ska iväg på.

Väskan öppnas med dragkedja och består av ett stort fack, i locket finns dessutom ett nätfack. Där kan man antingen lägga en kylklamp eller tillbehör som bestick och servetter. Utsidan på väskan är gjord av polyester och insidan av PEVA.

Trunki tillverkar och säljer väskor för barn. Framför allt är det resväskor, men även andra sorters väskor som kylväskor, matlådor och ryggsäckar. Designen är väldigt lekfull och färgglad och väskorna är ofta utformade så att de ser ut som djur. Resväskorna har en extra smart funktion eftersom de går att sitta på och köra på de fyra hjulen.


Här hittar du mer inspiration kring kylväskor!