Bästa kylväska 2024: Praktiska bärväskor för picknick eller utflykt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

När våren och sommaren närmar sig kan det vara läge att skaffa en bra kylväska. Så fort solen är framme finns det risk att din mat blir för varm eller att all dryck blir tråkigt ljummen. Med en praktisk och snygg kylväska slipper du det problemet. Din mat och dryck kan hållas kall även om du ska på picknick eller utflykt mitt i den värsta sommarhettan.

Vilken väska ska du då välja? Det beror i stor utsträckning på vad du har för behov, till exempel hur stor väska du har användning för. Här kan du läsa lite mer om de bästa kylväskorna som finns just nu.

fem kylväskor, strand och picknickfilt i bakgrunden

Vilken kylväska är bäst i test?

Om du vill ha en liten och nätt väska som är lätt att bära med dig, rekommenderar vi kylväskorna från Sagaform. Snygga, stilrena och finns i många storlekar och stilar. Perfekta för stranden, picknick med mera!

Sagaform kylväskor

Kolla priset hos:


Om vill ha en elegant, klassisk picknickkorg med kylväska inuti, måste du kolla in Cilio Cernobbio Picknickkorg. Mycket praktisk lösning där du kan hålla ordning på både matvaror, kylvaror, tallrikar och bestick.

Cilio Cernobbio Picknickkorg 2 pers

Kolla priset hos:


Om du vill ha mer robust, typisk kybox, finns det en prisvärd lösning i Arctic Tern Premium Cooler Box. Finns både i små och större storlekar.

Arctic Tern Premium Cooler Box

Kolla priset hos:


Om du vill ha en rejäl kylbox för camping, längre utflykter, vandring, fiske med mera, är det absolut Dometics kylboxar du ska kolla in.

Dometic Kylbox Cool-Ice 70

Kolla priset hos:


Om du föredrar att bära på ryggen, kan du kolla in våra tips på praktiska kylryggsäckar!

Vi har även gjort en lista på lite mindre kylväskor som kan bäras av barn!

Jämförelse av många olika kylväskor

Nedan kan du läsa om en mängd olika kylväskor som vi tittat närmare på. Vi har tagit med flera olika typer såsom simpla axelväskor, klassiska kylboxar, elektriska kylboxar med mera. De fyller lite olika funktion och passar olika ändamål.

För enklare utflykter räcker det vanligtvis med en vanlig kylväska eller kylbox.

Andra bra saker att ha med sig på utflykten är en ordentlig vattenflaska och kanske en termos med god dryck i!

Twistshake Kylväska Grå

Twistshake Kylväska Grå

Kolla priset hos:

  • Totalt förvaringsutrymme: 21 liter

Med Twistshake Kylväska Grå får du en snygg kylväska i klassisk stil, som rymmer väldigt mycket. I det stora kylfacket kan du få plats med 15 liter. Till det kommer förvaring i locket och i de andra facken.

Att väskan har flera olika fack är också en av dess stora fördelar, eftersom det blir lättare att packa. Vill du inte ha kylvaror i alla fack passar facket i locket perfekt för muggar, bestick och liknande från Twistshake. Ett av facken på utsidan av Twistshake Kylväska Grå är dessutom utformat för att passa för nycklar, busskort, mobil och annat du förmodligen vill ha med dig.

Väskan är 37 x 26 x 30 cm när den är uppfälld. Den är gjord i slitstark polyester på utsidan och går i grått med svarta detaljer. Insidan är av PEVA, ett vattenavstötande material som är lätt att rengöra.

Du kan bära väskan över axeln eller i de praktiska handtagen. Kylningen i Twistshake Kylväska Grå skapar du smidigast med de slimmade kylklampar du hittar i Twistshakes sortiment.

Twistshake är ett varumärke som framför allt blivit känt för att de står bakom en innovativ nappflaska. Den har förenklat livet för många småbarnsföräldrar och blev snabbt en favorit när den lanserades. De flesta av deras produkter är inriktade just på livet med småbarn, även om en del saker kan fungera lika bra för vuxna.


Sagaform Picknick Kylväska City 18 L

Sagaform Picknick Kylväska City 18 L

Kolla priset hos:

Sagaform har tagit fram Picknick Kylväska City, en stilren väska som du kan få i linnefärg, grått eller svart. Väskan är i polyester och att textil använts gör att den får en mjukare framtoning.

Detta märke har en mängd olika liknande modeller i olika färger och storlekar.

Det här är en av de större modellerna som finns på marknaden, eftersom den rymmer 18 liter. Passar perfekt om du ska ha en lång dag på stranden, om det är dags för en större utflykt, eller om du bara vill kunna ha riktigt kall dryck när du campar.

Picknick Kylväska har både axelrem och två handtag du kan bära den i. Storleken är 22 x 34 x 24 cm. För att din mat eller dryck ska hållas kall behöver du komplettera väskan med kylklampar. Det är en rejäl väska både om man ser till storlek och material, vilket gör att den kan passa i många olika sammanhang.

Varumärket Sagaform har funnits i mer än 25 år, och under den tiden har de gjort sig kända som ett varumärke som satsar både på design och hållbarhet. Det är inte bara produkterna som ska vara hållbara så att du kan använda dem under många år.

Även tillverkningen sker på ett hållbart sätt, så att miljö och klimat påverkas så lite som möjligt. De arbetar också för att skapa produkter utan kemikalier och annat som kan vara dåligt för dig.


Sagaform City Kylväska 34 x 22 x 28 cm

Sagaform City Kylväska

Kolla priset hos:

När du väljer City Kylväska från Sagaform får du en sportig grön väska som är gjord för att hålla länge – och rymma mycket mat. Du kan få ner 20 liter i väskan, vilket är tillräckligt för de flesta utflykter, picknickar och utomhusaktiviteter.

Väskan har ett stort fack där du kan organisera den mat och dryck du vill hålla kall, och du lägger kylklampar vid dina matvaror för att kylan ska stanna kvar så länge som möjligt.

Storleken på City Kylväska är 34 x 22 x 28 cm. Den har en rejäl axelrem och också stabila handtag om du hellre bär den i handen. De material som använts är återvunna PET-flaskor, polyester och PEVA. Utsidan av City Kylväska kan på det sättet få ett snyggt textilt utseende medan insidan av väskan är lätt att torka av efter att du använt den.

I Sagaforms sortiment hittar du ett stort utbud av produkter som passar när det är dags för picknick. Förutom praktiska och smart designade kylväskor har de till exempel hållbara muggar, glas, bestick och praktiska picknickfiltar.

Sagaform är ett märke som valt att inrikta sig på dukning och matlagning. Ett extra plus är att deras saker alltid kommer i snygga förpackningar, vilket gör att de passar perfekt som presenter.


Cilio Dolimiti Kylväska 6 L Grå

Cilio Dolimiti Kylväska 6 L Grå

Kolla priset hos:

Dolimiti är en mindre kylväska från Cilio som rymmer 6 liter. Ska du bara ha med matsäck till dig själv är det en lagom väska, som blir smidigare att ha med dig än de större modellerna. När du inte använder den är den dessutom lätt att stuva undan.

Förutom att Dolimiti kan hålla din mat och dryck kall med hjälp av en kylklamp har den flera praktiska fack. Vill du slippa bära med dig flera olika väskor kan du enkelt få plats med mobil och nycklar i ett av de mindre facken.

Färgen är grå med svarta detaljer och utseendet passar de flesta stilar. Dolimiti är gjord i polyester, ett hållbart material som du lätt kan rengöra med en trasa. Storleken är 21 x 12,5 x 24 cm. Den har ett handtag du kan bära den i. Längden på handtaget kan justeras så att du alltid kan hitta en inställning som är bekväm för dig.

Cilio är ett tyskt varumärke som erbjuder saker du kan behöva när du ska laga mat eller äta. De har också gott om saker du kan ha användning för om du ska bege dig ut på picknick, eller vill tillbringa några dagar i naturen. De har allt från termosar och kylväskor till gasolbrännare och smarta matlådor.


Cilio Cernobbio Picknickkorg 2 pers

Cilio Cernobbio Picknickkorg 2 pers

Kolla priset hos:

  • Finns även i större modell för 4 personer

Cernobbio ger dig en picknickkorg och kylväska i ett, en smart lösning från Cilio som gör att du får den rätta picknickkänslan. Här får du allt du behöver för att kunna skapa en bra utflykt. I locket finns bestick för två personer fastsatta med remmar, i det stora facket ryms tallrikar, glas, korkskruv och en liten kylväska.

Det finns två särskilda fack för flaskor och lite plats över om du vill ha med dig något extra. Allt är anpassat för två personer, även kylväskan som är tänkt att rymma mat för två. Vill du ha en romantisk picknick är Cernobbio ett perfekt alternativ.

Materialet korgen är gjord av är flätad pil och remmarna som håller fast besticken är gjorda av konstläder. Insidan av korgen är klädd med ett snyggt prickigt tyg och detsamma gäller för den lilla kylväskan. Hela korgens storlek är 44 x 30 x 22 cm. För att hålla maten kall i kylväskan använder du en kylklamp.

Det tyska varumärket Cilio har ett stort utbud av picknickkorgar och kylväskor, och erbjuder dessutom termosar, vattenflaskor, matlådor och annat du kan behöva när du är ute. Förutom sitt outdoor-sortiment har de bland annat kaffemaskiner och annan hemelektronik för köket, knivar, köksredskap och porslin att duka med.


Marimekko Tiliskivi Kylväska 31x30x14 cm Turkos/Vitrutig

Marimekko Tiliskivi Kylväska 31x30x14 cm Turkos Vitrutig

Kolla priset hos:

Vill du ha en riktigt snygg kylväska kan Tiliskivi från Marimekko vara rätt alternativ för dig! Väskan är gjord i en mörkare turkos nyans med vita streck som skapar ett rutmönster.

Den skiljer sig i utförandet från många andra kylväskor eftersom den inte har en fyrkantig stil som får en att tänka på en låda.

Istället ser väskan mest ut som en väl tilltagen tygkasse, där den översta delen viks ner. Med ett knäppe fungerar det då som lock vilket gör att kylan kan hållas kvar i väskan. Det blir dessutom enkelt att justera väskans storlek.

Tiliskivi är namnet på mönstret, som Marimekko använt även på andra produkter. Väskan är 31 x 30 x 14 cm och den är gjord av bomullscanvas. Remmen i knäppet är gjord av läder. Väskan är skapad så att den ska motstå fläckar och vara lätt att rengöra. Den har precis som en tygkasse två tyghandtag du kan bära den i.  För att hålla kylan i väskan behöver den kompletteras med en eller flera kylklampar.

Det finska designhuset Marimekko har alltid haft en egen stil som är lätt att känna igen genom sina djärva och färgglada mönster. Mönstren hittar du för det mesta på olika slags textilier och på porslin som muggar, tallrikar och skålar. Även om Marimekko har sin egen stil utvecklas de hela tiden, och nya mönster och produkter tas fram.


Campingaz Fold’N Cool 10 L

Campingaz Fold'N Cool 10 L

Kolla priset hos:

Fold’N Cool är en kylväska från Campingaz i en smart kompakt modell. Förutom att den är lätt att bära med dig i axelremmen eller handtagen kan den fällas ihop så den tar minimalt med plats när du inte använder den. Väskan är halvstor och har plats för 10 liter. Det innebär att du till exempel kan ha tolv stycken 33cl burkar i den, eller mat som tar lika stor plats som det.

Fold’N Cool har ett ganska neutralt utseende i blått och grått, och storleken är 13 x 31 x 25 cm. Materialet är polyester på utsidan och PEVA inuti. Båda delar är material som är lätta att rengöra genom att helt enkelt torka av väskan.

Isoleringen består av 6 mm skumisolering av EPE, med slutna celler som gör att kylan hålls kvar bättre. För att Fold’N Cool ska bli kall behöver du komplettera den med kylklampar som legat i frysen.

Varumärket Campingaz utgår från en kärlek till friluftsliv och camping, och de vill erbjuda produkter som gör det lättare för dig att välja att vara ute. De har tillverkat friluftsprodukter i mer än 60 år. Sin erfarenhet använder de till att ta fram riktigt smarta och funktionella saker som kan hjälpa dig är du campar.


Arctic Tern Cooler Bag 15L

Arctic Tern Cooler Bag 15L

Kolla priset hos:

Med Cooler Bag från Arctic Tern får du en relativt stor kylväska. Du kan välja mellan färgerna Pecoat, en mörkare blå färg, och Deep Forest, en nästan svart grön nyans. Cooler Bag har konstruerats på ett smart sätt som gör att du kan ställa in hur stor du vill att den ska vara.

I sidorna finns knappar som gör att väskan blir något trekantig i formen. Vill du ha den så stor som möjligt knäpper du helt enkelt upp knapparna och får en större och mer fyrkantig väska. I sitt största läge rymmer väskan 15 liter. Den har ett enda stort fack där du kan placera mat, dryck och kylklampar på det sätt som passar dig bäst.

Cooler Bag är 30 x 23 x 23 cm i sitt utfällda läge. Väskan har kraftiga bärhandtag och knäpps med dragkedja. De material som använts är polyester och PEVA. Kylklampar ingår inte, men är nödvändiga för att väskan ska bli kall.

Varumärket Arctic Tern tar fram saker du kan behöva när du reser eller pendlar. I sortimentet finns resväskor och andra väskor, sovsäckar, tält, hängmattor, SUP:ar, kylväskor och annat som kan vara bra att ha när du är iväg. Vill du bara ut på picknick eller vill du campa i flera dagar? Oavsett vilket kan sakerna Arctic Tern erbjuder vara till stor hjälp.


Arctic Tern Premium Cooler Box

Arctic Tern Premium Cooler Box

Kolla priset hos:

Finns i storlekarna:

  • 8 liter
  • 20 liter
  • 41 liter

Arctic Terns 8 liters Premium Cooler Box är en tålig och praktisk kylväska med ett uppfällbart handtag som gör det enkelt att ta med den vart du än ska, oavsett om det är till stranden, på utflykt eller till campingplatsen.

Väskan rymmer en middag för två personer och håller mat och dryck kall i upp till 48 timmar, förutsatt att locket är ordentligt stängt. Yttermaterialet är tillverkat av polyester medan isoleringen är av polyuretan och det invändiga materialet är av polypropen.

För att hålla maten och drycken kall, rekommenderas det att använda kylklampar, som dock säljs separat.

Kunder har gett positiva omdömen om Arctic Terns Premium Cooler Box. En kund använde den för att göra kristallklar is hemma och säger att den fungerar perfekt. Kunder har också berättat att den är lätt att bära och har en smidig och snygg design.

En annan kund använde den utomhus med två kylklampar med hälsosam dryck mitt i högsommaren med temperatur upp till 29 grader och rapporterade att den höll kylan fantastiskt bra i 24 timmar.

Vissa kunder tyckte att isoleringen var lite väl tunn i locket, men annars är de nöjda med prestandan. Många kunder berömde också att den är robust, stadig och verkar vara välisolerad och hållbar.

Måtten på väskan är 33,1 x 22,4 x 26,6 cm, packvolymen är på 8 liter och vikten är 1300 gram.

Arctic Terns Premium Cooler Box finns i tre olika storlekar: 8 liter, 20 liter och 41 liter, för att passa dina behov beroende på hur mycket du vill kyla ner.


Arctic Tern Electric Cooler Box

Arctic Tern Electric Cooler Box

Kolla priset hos:

Arctic Tern erbjuder med sin Electric Cooler Box en riktigt effektiv kylväska. Den passar särskilt bra för dig som är trött på kylklampar som inte håller maten kall hur länge som helst. Här är det istället en elektrisk nedkylning som används.

Du kan koppla den till ett vanligt eluttag eller till bilens cigarettuttag. Ska du ut på en lång tur med bilen är det här en väska som kan göra din resa betydligt mer behaglig. Väskan kan dessutom användas för att hålla mat varm.

Den fungerar då för mat som redan är varm och där du vill hålla kvar värmen, effekten är inte tillräckligt stark för att kunna värma upp mat. Vill du hålla mat eller dryck nedkyld fungerar det bäst om du packar varor som redan är kalla.

Electric Cooler Box kan hålla din mat 15-20 grader kallare än temperaturen utanför väskan. Vill du värma mat kan den hålla en värme på max 50-60 grader. Väskans storlek är 39,5 x 29 x 43 cm och den rymmer 30 liter. 

Letar du efter praktiska produkter för en eftermiddag utomhus – eller kanske för att kunna stanna ute i flera dagar? Arctic Tern är ett varumärke som erbjuder allt från SUP:ar och kylväskor till tält och campingstolar. De har riktat in sig på att ta fram utrustning för att du ska kunna få smartare resor och äventyr.


Kånken Mini Cooler

Kånken Mini Cooler

Kolla priset hos:

Det klassiska märket Fjällräven har tagit fram en liten Kånken Mini Cooler – en kylväska som till viss del lånat sitt utseende från den klassiska Kånken-väskan. Kånken Mini Cooler är mindre än en vanlig Kånken och har inte lika många detaljer i sin design, men den har det typiska Kånken-märket med räven.

Även proportionerna för tankarna till den klassiska väskan. Kånken Mini Cooler kan antingen bäras i ett handtag eller placeras i en ryggsäck. Har du en Kånken Mini motsvarar storleken ryggsäckens inre storlek, och har du en normalstor Kånken kan du ha kylväskan på tvären och få plats även med annan packning.

Känken Mini Cooler är en liten kylväska som är tänkt att passa för en persons matsäck på en utflykt eller picknick. Den rymmer 2,5 liter och har en storlek på 26 x 20,5 x 9 cm. I kylväskans lock finns ett särskilt fack för kylklampen. Du kan välja mellan färgerna Frost Green, Navy och Warm Yellow.

Fjällräven är ett välkänt varumärke och Kånken är en av deras mest populära produkter. Ryggsäcken har fortfarande sitt klassiska utseende, men förnyas genom nya färger och mönster – och även genom att vissa väskor får nya funktioner. Fjällrävens mål är att ha en ansvarsfull produktion och skapa saker som är funktionella, tidlösa och håller länge.


Stanley Adventure Outdoor Cooler 15.1 L

Stanley Adventure Outdoor Cooler 15.1 L

Kolla priset hos:

Adventure Outdoor Cooler är en kylväska från Stanley som rymmer drygt 15 liter. Det är en robust och rejäl kylväska som tagits fram för att din mat ska kunna hållas kall under lång tid. Utseendet är klassiskt snyggt i grönt och grått.

Du kan få ner så mycket som 21 flaskor i den här väskan, och har du många kylklampar kan din dryck hållas kall i mer än ett dygn. Du bär din Adventure Outdoor Cooler i ett handtag.

Till skillnad från många andra väskor har den här inte ett textilt utseende, utan den håller sin stil genom att vara gjord i ett snyggt och hållbart plastmaterial. På det sättet får väskan ett hårt skal med en annan stabilitet, och kan också isoleras på ett bättre sätt. För att väskan ska bli kall behöver du komplettera den med kylklampar.

Stanley är ett amerikanskt varumärke som tillverkat saker i mer än 100 år. De var faktiskt först med att tillverka ståltermosar som var vakuumisolerade – till skillnad från tidigare termosar som hade glasisolering. Den vakuumisolerade termosen togs fram redan 1913 och sen dess har de fortsatt att använda sig av modern teknik. Deras produkter har en klassisk stil och följer inte modet, men lösningarna är moderna och följer tidens utveckling.


Campingaz Powerbox Plus 24 L

Campingaz Powerbox Plus 24 L

Kolla priset hos:

Campingaz kylväska Powerbox Plus är ett alternativ för dig som vill ha elektrisk nedkylning av din mat och dryck. På det sättet behöver du inte oroa dig för om väskan ska hålla kylan, men för att den ska fungera behöver du ju ha tillgång till el.

Du kan koppla in den i bilen. Vill du koppla den till ett vanligt vägguttag behövs en spänningsomvandlare. Powerbox Plus kan kyla ner mat och dryck till en temperatur som är max 20 grader kallare än omgivningen.

Väskan är utformad för att rymma åtta 1,5 liters PET-flaskor, men du kan ju även fylla den med något annat. Utrymmet är på 24 liter. Powerbox Plus är 40,7 x 31,3 x 43,5 cm och väskan är grå med vita detaljer. Locket går att låsa , fläkten i den är tyst och det finns en smart funktion som gör att du kan förvara sladden i väskan när den inte används.

När du väljer produkter från Campingaz får du enkla men smarta saker. Saker behöver inte alltid vara komplicerade för att kunna uppfylla de behov som kan uppstå när du är ute i naturen, till exempel så att det ska bli enkelt att laga mat. Campingaz är ett varumärke med lång erfarenhet och samtidigt en stark vilja att utvecklas och hitta nya lösningar.


Dometics Cool-Ice CI 70

Dometic Kylbox Cool-Ice 70

Kolla priset hos:

Väljer du Dometics kylväska Cool-Ice CI 70 får du en riktigt rejäl kylbox. Den rymmer 71 liter och kan hålla din mat och dryck kall i flera dagar. Cool-Ice har en rektangulär form och en design i ljust grått med mörkare gråa detaljer.

Det finns stabila handtag att bära boxen i. Tänk på att den kan bli väldigt tung när den är full, så det bästa är att placera den där du vill ha den innan du fyller den med mat och dryck.

Cool-Ice är en kylbox som inte bara räcker för en picknick eller utflykt, utan en väska som kan stå för nedkylningen om du ska vara iväg i flera dagar och inte har tillgång till en vanlig kyl. Storleken är 51,5 x 43,2 x 69 cm och Cool-Ice hålls kall med kylklampar som du behöver köpa separat.

Dometic vänder sig till människor som gillar friluftsliv – campare, husbilsägare, båtägare och andra som vill bege sig ut i naturen. Även om du bara vill ut över dagen kan du ha stor nytta av saker från Dometic. De erbjuder produkter gjorda till exempel för att du lättare ska kunna förvara och laga mat när du är ute.


Hur länge klarar sig mat i en kylväska?

Hur länge maten klarar sig i en kylväska beror på flera olika saker. Hur skapas till exempel kylan i väskan, vad är det för mat och hur varmt är det ute? De flesta kylväskor hålls kalla med hjälp av kylklampar.

Man brukar säga att kylklampar håller sig kalla i ett par timmar – men de värms såklart upp snabbare om det är högsommarvärme än om du använder kylväskan en halvvarm vår- eller höstdag. Hur många kylklampar du använder spelar också roll, eftersom fler kylklampar gör att väskan kan hålla kylan under en längre tid.

Hur snabbt väskan värms upp beror också på hur den är isolerad, en dyrare väska kan ha en bättre isolering. Även storleken kan spela roll eftersom en mindre väska lättare blir varm.

En annan sak att tänka på är vad det är för mat du har i kylväskan. En del mat och dryck klarar sig egentligen bra utan nerkylning. Har du till exempel läsk eller öl i kylväskan kan den hålla sig riktigt kall i ett par timmar, för att sen successivt bli mer och mer ljummen.

Det är såklart godare att dricka en kall dryck än en solvarm, men det finns ingen fara med att dricka en varm läsk. Har du istället mat som måste hållas kyld för att inte bli dålig blir det en annan sak. Då är det viktigare att du håller koll – blir den för varm kan du inte längre äta den.

Rent generellt kan du räkna med att maten klarar sig i några timmar, kanske en halv dag. Vissa väskor håller kylan längre tid än så. Har du känslig mat kan du ta med en termometer.

Så länge temperaturen i väskan är 4-8 grader motsvarar det ett kylskåp och då håller maten ända till sitt bäst före-datum. Blir det varmare än så kan det vara dags att äta upp din mat inom någon timme.

Hur länge håller sig kylan i en kylväska?

Vill du att kylan ska hålla så länge som möjligt är det viktigt att kylväskan är fullpackad. Är det plats över i väskan kan du fylla utrymmet med PET-flaskor med vatten som du låtit ligga i frysen.

Då får du en dubbel funktion eftersom de både fungerar som extra kylklampar och tar upp utrymme så att väskan blir full. Som en bonus får du tillgång till iskallt vatten att dricka när isen i dem smälter. Det är också bra att hålla väskan stängd tills du ska äta maten i den, då håller kylan bättre.

Har du en fullpackad kylväska med flera kylklampar och om du håller väskan stängd kan en vanlig kylväska hålla kylan i upp till fyra timmar. Även efter det kan den hålla kvar lite kyla, så att din mat blir svalare än om du haft den i en vanlig väska. Vissa större väskor med mer påkostad isolering kan hålla kylan en hel dag eller längre än så – om du har många kylklampar i den.


Här hittar du fler tips på prylar som kan vara användbara för barnfamiljer under sommaren!