Bästa kylryggsäck 2024: Praktiska kylväskor att bära på ryggen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En kylryggsäck håller mat och dryck kall när du är ute – även mitt i sommaren. Dessutom kan du bära väskan på ryggen, vilket gör det till en smidigare lösning än de vanliga kylväskorna som behöver bäras i handen eller över axeln.

Med en ryggsäck kan du lättare vara ute och vandra eller ta en längre promenad. Men hur mycket får plats i dem? Har de andra fack eller smarta funktioner? Här kan du lära dig mer om de bästa kylryggsäckarna som finns just nu.

Ryggsäck lutad mot träd i skogen

Vilken kylryggsäck är bäst i test?

Det mest populära standardalternativet är Sagaform City Kylryggsäck. Snygg design som finns i flera färger, bra kylförmåga och väldigt bekväma. Passar de allra flesta.

Sagaform City Kylväska Ryggsäck beige

Kolla priset hos:


Vill du ha en större modell kan vi varmt rekommendera den här kylväskan på 30 liter. Den är rymlig, väldigt tålig och praktisk överlag.

Kylryggsäck 30 liter

Kolla priset hos:


Bland premiumalternativen är det Primus Cooler Backpack som sticker ut. En snygg stilren väska som är extremt slitstark och håller kylan mycket väl. Gjord för att hålla många säsonger!

Primus Cooler Backpack 22 liter

Kolla priset hos:


Se även dessa små kylväskor, lämpliga för barn!

Många kylryggsäckar jämförda

Här är en närmare titt på många olika kylryggsäckar. De kommer från olika märken och de flesta modellerna har unika för- och nackdelar.

Storleken på ryggsäckarna befinner sig på ett spann mellan 19 liter upp till 30 liter.

Sagaform City Kylväska Ryggsäck – 21 liter

Sagaform City Kylväska Ryggsäck

Kolla priset hos:

  • Finns även i beige och svart.

City Kylväska är en snygg grå ryggsäck från Sagaform, där din mat kan hålla sig kall i flera timmar. Väskan är gjord i polyester och är mörkt grå med svarta detaljer. Axelremmarna är breda och vadderade och gör det skönt att bära väskan.

De kan justeras så att de passar din längd. Du kan också enkelt anpassa dem efter vilka kläder du har på dig eller liknande. Förutom det stora kylfacket som rymmer 21 liter finns det två ytterfack. Båda ytterfacken och det stora facket stängs med dragkedja.

Det finns också två nätfickor på ryggsäckens sidor där du kan lägga mindre saker du lätt vill komma åt. Nätfacken passar även för en termos eller vattenflaska.  För att din mat ska hålla sig kall behöver din City Kylväska kompletteras med kylklampar. Bäst blir det om du packar med kylklampar överst och underst, eftersom kylan hålls kvar som längst då.

Sagaform är ett varumärke som gjort sig känt för produkter med stilren design. I sitt utbud har de framför allt saker som kan passa vid matlagning och dukning. Du kan också hitta en del annat som kan vara till hjälp när du ska laga eller äta mat – som denna smidiga kylryggsäck.


Arctic Tern Cooler Backpack – 20 liter

Arctic Tern Cooler Backpack – 20 liter

Kolla priset hos:

Cooler Backpack från Arctic Tern är en kylväska du kan bära på ryggen, vilket gör att du enkelt kan få med dig kall mat även när du ska ut och vandra. Den finns i färgerna Deep Forest, Pecoat och Sunflower och rymmer ungefär 20 liter. 

Materialet är 600D melange och på insidan är det  aluminiumfolie för att kylan enklare ska kunna hållas kvar. Tänk på att du behöver komplettera med kylklampar innan du ska iväg på utflykt. Det är med kylan från dem som maten kan hålla sig kall tills det är dags att äta. Förutom det stora kylfacket har Cooler Backpack två mindre fack.

Det ena är på väskans framsida och det andra på locket. Båda stängs med dragkedjor, så om du till exempel lägger nycklar och busskort där behöver du inte oroa dig för att de ska ramla ut. Axelremmarna är vadderade och går att justera till en längd som passar dig. Väskan är 32 x 17 x 44,5 cm stor.

Arctic Tern är varumärket för dig som ofta är ute och reser – oavsett om du är pendlare, ska på utflykt eller gillar att komma ut i vildmarken. Hos dem hittar du utrustning som sovsäckar och tält, men också resväskor, mindre väskor, kylväskor och annat som kan göra din resa smartare och smidigare.


Kylryggsäck – 30 liter

Kylryggsäck 30 liter

Kolla priset hos:

Här får du en större kylryggsäck. Eftersom den rymmer 30 liter är den väl tilltagen och kan räcka för mat till flera personer. Designen är kompakt och påminner om en vanlig friluftsryggsäck. Du kan välja mellan färgerna svart och grön.

Materialet är 600D polyester, så den är lätt att rengöra och tål mycket slitage – perfekt när du ska ut i skogen. Förutom det stora facket för kylvaror är det här en genomtänkt ryggsäck med flera olika sorters fack. Det finns ett par fack med dragkedjor där du kan förvara saker du vill vara säker på att de ligger tryggt.

Ett av dem är större och där kan du till exempel få plats med bestick och annat du behöver till utflykten. Det finns också nätfack på ryggsäckens sidor. Med hjälp av en dragsko kan du dra ihop ovandelen på ett nätfack.

På det sättet kan till exempel en flaska fästas mer stabilt. Förutom detta finns det gummiband som går kors och tvärs över ryggsäckens baksida, där du också kan fästa packning.

Utmärkt om du skulle ha en blöt handduk. De vadderade axelremmarna är justerbara och bidrar till att det här är en ryggsäck med hög komfort. Storleken är 33 x 22 x 47 cm.


Outlust Kylryggsäck – 33 liter

Outlust Kylryggsäck – 33 liter

Kolla priset hos:

Med Outlust kylryggsäck får du en väldigt rymlig ryggsäck som samtidigt är bekväm att bära.  Väskan är svart och har en reflex på utsidan, så att du lätt syns även om det skulle hinna bli mörkt innan du är hemma igen.

I det stora kylfacket får det plats 33 liter och där kan du packa mat, dryck och kylklampar. Med hjälp av PEVA hålls kylan kvar. Väskans yttermaterial är polyester, ett material som tål de flesta väder och som är lätt att hålla rent.

Förutom det stora facket har Outlust kylryggsäck flera andra praktiska fack. Det finns nätfack på sidorna och ett par lite större fack med dragkedja.

Axelremmarna är breda, vadderade och går att justera så de passar din längd och de kläder du har på dig den aktuella dagen. Storleken är 34 x 21 x 46 cm och väskan väger ca 800 g. Tänk på att du behöver komplettera med kylklampar.

Outlust är ett varumärke som tar fram produkter för livet utomhus. De har riktat in sig på att det ska bli lättare och mer bekvämt att vara ute, och i sortimentet kan du hitta allt från picknickbord, filtar kylväskor och campingstolar till uteduschar, taktält och campingtoaletter.


Primus Cooler Backpack – 22 liter

Primus Cooler Backpack 22 liter

Kolla priset hos:

Cooler Backpack kommer från varumärket Primus och är en kylryggsäck med en så kallad rulltoppsöppning. Rulltoppsöppningen gör att du kan justera det större fackets storlek genom att du helt enkelt rullar ihop den övre delen.

Det här är en smart lösning eftersom kylan hålls bäst när väskan är fullpackad och det inte finns tomrum i kylfacket. Ska du inte ha med dig så mycket kan du rulla ner toppen lite mer och få en packning utan onödig luft.

Förutom sin huvudsakliga funktion har rulltoppsöppningen en integrerad kapsylöppnare. Yttermaterialet är nylon och fodret är av PU-belagd polyester med isolering av EVA-skum. Förutom att det håller kvar kylan blir det ett mjukt lager mot ryggen.

Även de justerbara axelremmarna gör väskan bekväm att bära. Cooler Backpack rymmer 22 liter, väger 770 g och har en storlek på 20 x 30 x 45 cm.

Varumärket Primus är framför allt kända för primusköket – som tillverkats ända sen 1892. Då var det en innovativ lösning som gjorde livet utomhus enkelt på ett sätt som inte varit möjligt tidigare.

Idag har de fortfarande fokus på livet i naturen och på att använda smarta lösningar för att kunna ta fram produkter av hög kvalitet.


Shugon Food Market Cooler Backpack Black – 19 liter

Shugon Food Market Cooler Backpack Black 19 liter

Kolla priset hos:

Food Market Cooler Backpack är en svart kylryggsäck från Shugon med röda detaljer, och utseendemässigt påminner den mest om en helt vanlig sportig ryggsäck. Materialet är polyester, ett tåligt material som också är lätt att rengöra.

Förutom huvudfacket finns det en ficka på utsidan, båda facken stängs med dragkedjor. I locket finns det dessutom en nätficka och på väskans sida finns en annan ficka med nät, perfekt för en liten termos eller en vattenflaska du vill ha nära till hands.

Axelremmarna är rejäla och har en vaddering som gör väskan bekväm att bära. Remmarna går att justera så att de anpassas efter din storlek, vilka kläder du har och liknande. Food Market Cooler Backpack är 23 x 47 x 18 cm. Den rymmer 19 liter och är isolerad för att hålla maten kall. För att skapa kyleffekten behöver du köpa till kylklampar.

Shugon är ett väskmärke, och de har stått för att designa och tillverka väskor av olika slag i mer än 30 år. Den ambition de har är att väskorna ska vara användarvänliga och praktiska, samtidigt som de ska vara prisvärda. På det sättet har de kunnat skapa väskor som blivit uppskattade av kunderna.


Lifewit Isolerad kylryggsäck – 26 liter

Lifewit Isolerad kylryggsäck 26 liter

Kolla priset hos:

Denna isolerade kylryggsäck från Lifewit har en snygg design i grått med svarta detaljer. Väskans modell är stabil, vilket gör att den är lätt att packa i. Med kylklampar kan du organisera dina matvaror i det stora facket så kan de hålla sig kalla i många timmar.

Det får plats motsvarande 26 liter i väskan. Isoleringen består av PEVA-folie och en vaddering på 8 mm med EPE-skum, vilket gör att kylan effektivt kan hållas kvar. Väskans mått är 32 x 25 x 40 cm och trots den stabila konstruktionen väger den bara 760 g.

Lifewits isolerade kylryggsäck är utvändigt  klädd med oxfordtyg. På utsidan hittar du också några praktiska fack i olika storlekar. Bland annat finns det ett större fack med dragkedja där det kan rymmas till exempel ett block, mobiltelefon och annat du behöver ha med dig. Axelremmarna är vadderade och justerbara.

Varumärket Lifewit har valt att rikta in sig på produkter som gör ditt liv bekvämare. Med smarta produkter för hemmet kan du få bättre ordning och struktur, och en hel del sysslor kan bli enklare att göra. I sortimentet kan du hitta allt från matlådor och väskor till möbler, mattor och förvaringslösningar.


CampFeuer Kylväska – 20 liter

CampFeuer Kylväska 20 liter

Kolla priset hos:

CampFeuer har tagit fram en kylväska som passar när du ska ut och campa, vill grilla i skogen eller bara ska på utflykt och vill ha en bekväm väska som håller maten kall.

Det är en relativt stor modell som rymmer 20 liter, uppdelat på två olika fack, och på ryggsäckens utsida finns dessutom några mindre fack så att du kan ha med dig även saker som inte behöver hållas kalla.

Ryggsäcken från CampFeuer är gjord av polyester, ett material som är lätt att hålla rent. Inuti kylväskan finns ett vattentätt PEVA-material som ger en bra isolering. Väskan är 45 x 30 x 19 cm och är gråmelerad med svarta detaljer.

Axelremmarna är breda och vadderade och väskan har dessutom en midjerem och ett knäppe över bröstet. På det sättet kan vikten fördelas och väskan bli bekväm att bära även när du packat den tungt.

När du letar efter campingutrustning kan det tyska märket CampFeuer erbjuda det du behöver. Förutom att de har ett stort utbud av tält har de också tagit fram massor av olika tillbehör som kan göra att det fungerar bättre att campa. I utbudet finns olika slags väskor, campingmöbler, campingkök, sovsäckar med mera.


Orrefors Hunting Kylryggsäck – 23 liter

Orrefors Hunting Kylryggsäck 23 liter

Kolla priset hos:

Med Orrefors Huntings kylryggsäck får du en snygg grågrön ryggsäck i bomullscanvas . Ryggsäcken har tre mindre fickor och detaljer i PU-läder. De små fickorna är smidiga om du vill ha med dig till exempel nycklar, en termos eller andra tillbehör till din utflykt.

I det större facket kan du packa ner mat och dryck som du vill hålla kall, vilket görs med hjälp av kylklampar som du får köpa till separat. Det ryms ungefär 23 liter i ryggsäcken, så du kan gott och väl få med vad du behöver under en dag i skogen.

Kylryggsäcken från Orrefors Hunting blir bekväm att bära genom de vadderade axelremmarna. Du kan ställa in längden på dem så att de passar bra för just din kropp och kan justera till exempel utifrån vad du har för jacka eller tröja när du bär ryggsäcken. Det finns också handtag så att du kan bära väskan i handen vid behov.

Orrefors Hunting tar fram sina produkter med tanke på jägare och vad en jägare kan behöva under sina pass i skogen – men det mesta kan användas även av andra som gillar att vara ute i naturen. Förutom väskor erbjuder de bland annat termosar och utrustning du kan behöva för att laga mat utomhus.


Hur länge håller sig maten kall i en kylryggsäck?

Har du en normalstor kylryggsäck med ett par kylklampar kan maten hållas kall i 4-6 timmar. Det är då en kyla som motsvarar den i ett kylskåp eller några grader varmare.

Tiden kan bli längre eller kortare på grund av en hel rad olika saker. Hur kall maten är när du lägger ner den spelar roll, är den fryst kommer den kunna hållas kylskåpskall betydligt längre än om den är rumstempererad när du packar.

Att fylla väskan ordentligt gör också att kylan kan hålla sig längre, och antalet kylklampar som används spelar roll för hur bra kylan hålls kvar. Även själva väskan har betydelse, eftersom isoleringen i den bidrar till att kylan hålls en längre tid, så en väska av högre kvalitet kan hålla din mat sval fler timmar.

Hur varmt det är ute bidrar också till hur länge din mat kan vara sval. En ljummen vårdag är det lättare att hålla mat eller dryck kall än en dag med värmebölja och stekande sol.


Här hittar du fler alternativ när det gäller kylväskor!