Bästa hörlurarna för barn 2024: Bra ljud och säkra inställningar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att lägga ner lite tid på att hitta de bästa hörlurarna för ett barn sparar både pengar och är tryggt för barnets hörsel.

Hörlurar som har mer än 85 decibel i volymstyrka kan skada barns hörsel (enligt rekommendationer från hörsel-/hälsoorganisationer).

Det kan dock vara skönt att ditt barn har hörlurar så att du slipper höra skrikande youtubers hela kvällarna. I den här artikeln jämför vi de bästa hörlurarna för barn!

Flicka med blå hörlurar lyssnar på musik och ler

Vilka hörlurar för barn är bäst i test?

Bäst just nu är tveklöst de mjuka och bekväma trådlösa JBL JR 460NC. Toppkvalitet, lämpliga för gaming, YouTube-tittande, röstsamtal och mycket mer. Extra plus för bra batteritid!

Otroligt bekväma barnhörlurar

JBL JR 460NC flera färger hörlurar

Ett trevligt och färgglatt alternativ hittar vi i Onanoff BuddyPhones Cosmos+. Tjusiga barnhörlurar av hög kvalitet från ett underskattat märke!

Säkra och pålitliga

Onanoff BuddyPhones Cosmos Plus

En tidigare favorit, som du ofta kan hitta till bra pris, är JBL 310 Trådlösa hörlurar. Utmärkta barnhörlurar för de flesta ändamål.

✅ Prisvärt alternativ

JBL JR310 Trådlösa Hörlurar Barn

Se även våra tips på ljudbokstjänster för barn, som du kan prova gratis!

Alla hörlurar för barn vi har tittat närmare på

Här kommer en närmare blick på alla barnhörlurar vi tittat på.

Om du är ute efter hörselskydd för barn, kan du med fördel se vår guide till hörselkåpor!

JBL JR 460NC

JBL JR 460NC

Kolla priset hos:

JBL JR 460NC är en fullträff för barn, med sin bekväma passform, effektiva brusreducering, och barnsäkra ljudnivå. Tveklöst toppvalet för barn just nu.

Deras långa batteritid och enkla anslutning gör dem till ett utmärkt val för både underhållning och lärande.

JBL JR 460NC hörlurar är designade med barn i åtanke, och erbjuder en säker och bekväm lyssnarupplevelse. Med aktiv brusreducering och en maximal ljudnivå på 85 dB, skyddar de unga användarnas hörsel effektivt.

Hörlurarna stoltserar med en batteritid på upp till 30 timmar, vilket är perfekt för långa resor eller intensiva spelsessioner.

De är även utrustade med en inbyggd mikrofon för samtal och onlinechatt. Med tanke på dessa specifikationer och deras robusta konstruktion är JBL JR 460NC ett utmärkt val för föräldrar som söker högkvalitativa, hållbara och säkra hörlurar för sina barn.


Onanoff BuddyPhones Cosmos+

Onanoff BuddyPhones Cosmos Plus

Kolla priset hos:

Här är ett par prisvärda, ljudsäkra hörlurar, med läckra starka färger. Hörlurarna har en integrerad volymkontroll med inställning på 75dB/85dB/94dB, vilket är den vanligaste rekommendationen när det gäller barnhörlurar. Hörlurarna är gjorda av certifierat, allergivänliga och extremt hållbara material, samt är särskilt utformade för barns passform. 

Företaget Onanoff som ligger bakom dessa Buddyphones, är ett modernt isländskt företag som snabbt blivit oerhört populärt. De tillverkar premiumhörlurar som är stilrena och säkra för barn och tonåringar.

Hörlurarna har en sladd men fungerar även trådlöst med en batteritid på upp till 18 timmar och laddas med en medföljande micro-USB kabel. Utöver detta är hörlurarna vikbara vilket underlättar förvaringen. Det finns inbyggd mikrofon som är super om ditt barn ska prata med mormor eller en vän.

Volymen kan justeras i olika lägen utifrån din önskan mellan 75 dB, 85 dB barn eller 94 dB vilket kan vara ett rese- eller inlärningsläge. Rese- eller inlärninsläget förbättrar ljudkvaliteten vilket kan underlätta för barnet under resor eller lärande i högljudda miljöer. 

Till hörlurarna får du även 100 klistermärken som ditt barn kan använda för att designa hörlurarna efter smak. Det gör dem lite mer personliga och är en kul touch på en fin produkt. Dessutom har de en smart ljud-delningskabel som gör att det går att sammankoppla flera hörlurar om barnen vill titta på på film eller lyssna tillsammans.


JBL 310BT Trådlösa hörlurar med volymbegränsning 

JBL JR310 Trådlösa Hörlurar Barn

Kolla priset hos:

Här är ännu ett par hörlurar från JBL och det finns flera goda skäl till att vi tagit med även dessa. JBL är kända för sin höga ljudkvalité, något som även gäller deras barnhörlurar. De finns i ett flertal läckra färgkombinationer och har blivit ett väldigt populärt val på hörlursmarknaden.

JBL JR310BT är trådlösa och har upp till hela 30 timmar i batteritid och en räckvidd på så mycket som 15 meter. Hörlurarna laddas enkelt och snabbt med medföljande USB-C-kabel. 

Såklart är priset lite högre i förhållande till JBL:s andra lurar med sladd. Att slippa sladden kan dock rädda paddor och telefoner från att dras ner och tappas i golvet (vi talar av erfarenhet här). Om det skulle vilja sig så illa, blir alltså trådlösa hörlurar billigare i längden. Hörlurarna är bekväma med ställbar båge anpassad för barn, samt vadderade bekväma kuddar för öronen.

Gillar du JBL:s produkter och ditt barn helst slipper sladden, är JBL JR310BT trådlösa hörlurar perfekta för er.


JBL JR310 – Bästa barnhörlurarna med sladd

JBL JR310 Hörlurar Barn

Kolla priset hos:

Här har vi våra favorithörlurar med sladd, nämligen de bekväma och ljudsäkra JBL JR310. Detta är kvalité rakt igenom från JBL som är kända för sin höga prestanda inom allt när det kommer till ljud. Hörlurarna är storleksanpassade, enkla, säkra och förstås riktigt snygga.

Självklart är ljudet begränsat till 85 dB och ljudnivån justeras simpelt på den trasselfria sladden där det även sitter en inbyggd mikrofon. Det här är helt enkelt legendariskt ljud för små öron och som såklart kan stylas efter ditt barns smak med klistermärken.

Vi gillar verkligen att klistermärkena som skickas med är återanvändbara. Det gynnar både dig och miljön. Någonting som vi inte nämnt är att priset är extremt lågt i förhållande till värdet du får. JBL JR310 hörlurar med kabel är ett riktigt kap helt enkelt om du vill ha ett par prisvärda och snygga hörlurar till ditt barn!

Här kan du se tips på barnböcker och ljudböcker för barn!


eKids Hörlurar för barn

ekids Barnhörlurar Trådlösa Spiderman

Kolla priset hos:

Om du vill ha ett par barnhörlurar med tema från kända barnfilmer såsom Spindelmannen, Frost, Harry Potter med mera, har eKids en hel del modeller att välja mellan! Vi har kollat närmare på Spiderman-modellen.

Det kan vara jobbigt att behöva berätta för sitt barn att hen inte kan skjuta spindelnät (vi har alla varit där oavsett vilken superhjälte det handlar om).

Däremot kan du bota besvikelsen med hörlurarna ekids spiderman designade utefter Spindelmannens mönster! Självfallet finns det ikoniska spindelmärket på vardera sida av hörlurarna. 

Hörlurarna uppfyller kraven för volymbegränsning för att skydda de små öronen. Självfallet är öronkuddarna komfortabla för bästa upplevelse i dessa Spiderman inspirerade hörlurarna. 

För barn som helt enkelt älskar mannen i röd trikå som skjuter spindelnät, eller någon av de andra filmteman som finns, så är eKids barnhörlurar det perfekta valet!


Roxcore Hörlurar med volymbegränsning

Roxcore Hörlurar Barn

Kolla priset hos:

Roxcore hörlurar med volymbegränsning och sladd är ett par prisvärda hörlurar med det du kan förvänta dig. Volymbegränsning på 84 dB finns vid anslutning till mobil eller surfplatta samt mjuka öronkuddar och ställbar båge. Hörlurarna finns i både blått och rosa!

I jämförelse med hörlurarna med sladd som nämnts ovan upplevs Roxcore Hörlurar en aning plastig samt att det inte finns någon mikrofon och därav rekommenderar vi dig att titta på JBL JR310– Bästa barnhörlurarna med sladd. Om ditt barn däremot gillar den färgglada designen hos Roxcore Hörlurar och ni inte behöver ha en mikrofon är de ett helt ok val.


OTL Technologies  Hello Kitty Hörlurar med volymbegränsning

Hello Kitty Hörlurar Barn

Kolla priset hos:

De här hörlurarna med Hello Kitty-tema är löjligt söta. Färgkombinationen och illustrationerna är helt underbara. Det är dessutom ett par riktigt bra barnhörlurar.

Hörlurarna kopplas in med en 0,9 meter lång sladd och har en inbyggd volymkontroll som begränsar ljudet till 85 dB. Den vadderade bågen kan justeras och anpassas efter huvudets storlek och sitter otroligt bekvämt. Det är verkligen hörlurar som passar nästan alla barn.

Om ditt barn hittat Hello Kittys värld, eller bara gillar de bedårande färgerna är det här ett par lurar som kommer ge mycket glädje tack vare designen men även genom bra komfort och ljudkvalité.

Hello Kitty barnhörlurar är helt klart ett av de sötaste alternativen vi tittat på. Bortom den bedårande ytan är de ett helt ok och ganska prisvärt alternativ, så länge du nöjer dig med ett par kabelanslutna lurar.

Kolla även in Amazons breda utbud av OTL Technologies hörlurar för barn!


OTL Technologies – Pokémon Hörlurar med volymbegränsning

Pokemon Hörlurar för barn

Kolla priset hos:

De här Pokémon-designade hörlurarna kommer från samma tillverkare som Hello Kitty-modellen som recenserades ovanför. De finns även tillgängliga med andra kända teman som Greta Gris och Paw Patrol.

Detta är ett par precis lika bekväma och snygga barnhörlurar, med samma ljudbegränsning och fina kvalité på ljudet.

Enligt oss är detta några av de snyggaste hörlurarna för barn du kan hitta. Det gäller samtliga modeller i den här serien och om ditt barn vill ha hörlurar med kända figurer eller teman är Pokémon hörlurar, eller liknande, ett fantastiskt alternativ.


OTL Technologies – L.O.L. Surprise! Hörlurar

LOL Surprise Hörlurar Barn Familjemys.se

Kolla priset hos:

Här har vi ett par L.O.L Surprise-inspirerade hörlurar för alla barn som blivit förälskade i dessa väldigt populära dockor. Namnet kan man tro kommer från förkortningen LOL (skrattar högt) som används på sociala medier, men det står faktiskt för “Lil Outrageous Littles” enligt skaparna.

Hörlurarna är identiska med Hello Kitty hörlurarna förutom designen vilket innebär att justeringen av storleken på hörlurarna är inbyggd och inte syns på utsidan som på Pokéball hörlurarna. 

Med OTL Techonologys L.O.L Suprise hörlurar får du bra ljudkvalité till en billig peng, plus en enormt cool design som är perfekt för alla barn som gillar just L.O.L Surprise.


Andersson BHO-1000 Kids Wireless BT – Bästa billiga hörlurarna

Andersson BHO-1000 Kids Wireless BT Hörlurar Barn

Ej tillgänglig just nu

Nu har vi kommit till de billigaste hörlurarna på listan. Trots det får du väldigt mycket för pengarna när du köper ett par Andersson BHO-1000 Kids Wireless BT. Hörlurarna kan användas både trådlöst med en bra batteritid på upp till 10 timmar, samt med sladd om batteriet skulle ta slut.

Ljudkvaliteten på Anderssons hörlurar är oväntat bra för det låga priset. Designen är simpel utan några speciella detaljer och färgerna som hörlurarna finns i är rosa med blå detaljer, alternativt hörlurar i snygg helblå design.

Den enda nackdelen med hörlurarna är att instruktionerna för hur man sammankopplar hörlurarna med mobil eller surfplatta är otydliga vilket många recensioner framhäver. Det är inte så komplicerat, men om du aldrig använt ett par Bluetooth-hörlurar tidigare så kanske det inte är helt enkelt.

Allt som allt är detta ett riktigt bra val om du har funktion och pris i fokus. Du får ett par kvalitetshörlurar till kanske marknadens bästa pris. Därför är Andersson BHO-1000 trådlösa hörlurar för barn en självklar rekommendation från vår sida!


Lexibook Disney Frozen Trådlösa Hörlurar

Disney Frozen Hörlurar Barn

Kolla priset hos:

Disneys Frozen har varit blivit en enorm succé och är älskad av många barn. Därför är det inte konstigt att det nu också finns Frozen hörlurar för alla knattar. Hörlurarna är extremt väldesignade och är verkligen vackra, i färg och motiv från filmen Frost.

Hörlurarna kan användas både med sladd och trådlöst via Bluetooth. Väljer du att lyssna trådlöst klarar de upp till cirka 4 timmar. Inte den bästa batteritiden, så om du ska köpa dessa hörlurar bör du vara medveten om att du kanske kommer att lyssna med sladd ganska ofta.

Överlag är detta ett par tjusiga och välfungerande hörlurar. Ljudet är ok, även om det inte når riktigt den skarpa nivå som till exempel JBL eller Onanoff:s lurar. Disney Frozen har även volymkontroll som begränsar ljudet till 85 dB, vilket ger ett sunt skydd för barnets öron.

Om Frost-filmerna står högt i kurs hemma så är dessa barnhörlurar en riktigt fin produkt. Det är definitivt ett par snygga hörlurar och vi ser Disney Frozen Trådlösa hörlurar som ett utmärkt alternativ.


Vad är volymbegränsning på hörlurar?

Volymbegränsning finns för att skydda barnens öron från högt ljud som på sikt kan leda till hörselskador. Hörlurar bör inte ha mer än 85 decibel i volymstyrka rekommenderar hörsel-/hälsoorganisationer vilket vi tagit hänsyn till när vi valt ut hörlurar i våra recensioner.

Det är värt att poängtera att testerna på hörlurarnas volym är baserat på mobil och surfplattor. Volymen kan bli högre i datorer till följd av att samma begränsningar inte alltid finns på datorn.

Är hörlurar farligt för barn?

Nej, hörlurar är i grunden inte farliga för barn men hörlurar med ljud över 85 dB kan vara skadligt för barns hörsel på sikt, särskilt vid längre användning.

Till följd av det här finns volymkontroll på alla hörlurar i vår artikel vilket gör det möjligt för dig som förälder att kontrollera ljudnivån på ett säkert sätt i enlighet med hörsel-/hälsoorganisationer rekommendation på 85 dB max volym.

Glöm inte att kolla om vi har några särskilda erbjudanden eller kampanjer just nu!