Bästa hobbybutikerna på nätet 2022: Ehandel för pyssel och hobby

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Pyssel, skapande och liknande hobbys är populära både bland barn och vuxna. Det finns många fina nätbutiker med bra utbud inom hobbyprylar. Här listar vi våra favoriter och några av de bästa hobbybutikerna på nätet!

Tips på bästa butiker för hobby och pyssel med mera

Här är en snabblista på alla de butiker vi skriver om i artikeln. Klicka på butikens namn för att komma till butikens hemsida.

ButikUtbud
SkapamerPyssel och skapande för hela familjen.
RitoHandarbete, garn och hobby.
GarnspecialistenMånga sorters garn och tillbehör.
Vivis ButikGarn, stickning, virkning och dylikt.
AdlibrisPyssel, garn, DIY, konst med mera.
Creativ CompanyBrett utbud pyssel & konstnärskap.
KontorsgigantenEn stor kategori för skola & hobby.

Recensioner av hobby- och pysselbutiker på nätet

Här går vi igenom hela listan av hobbybutiker, med lite mer ingående beskrivningar av företagen och deras utbud. Du kan även kolla in våra tips på bokhandlare på nätet, då dessa ofta har en hel del pyssel de också.

Skapamer

Skapamer Logo
 • Fri frakt vid köp över 399 kronor
 • Mycket stort utbud
 • Snabb leverans

Skapamer är en pyssel-, hobby och konstnärsmaterialsbutik online. De riktar sig till både liten och stor, oavsett ålder finns det något för alla! Skapamer startades år 2010 och drivs av Skapamer e-handel Norden AB. Deras mål är att vara heltäckande i sitt utbud av pysselmaterial.

Skapamer har ett mycket stort utbud av hobbyartiklar med allt från målarmaterial så som pennor, kritor, penslar och diverse färger till stafflier och schabloner. De har även ett stort utbud av olika former av garn, tyger o broderier. 

Att pyssla till högtider så som jul o påsk brukar alltid vara trevligt och är också ett lätt sätt att umgås som familj både ung och gammal. Här finns det allt du behöver till alla högtider! Du hittar pysselset, pyssel för barn, decoupage och även det du behöver för stöpning av ljus och gjutning.

Du kanske vill brodera dina egna julkort eller skapa dina egna julklappar? Här lär du hitta det du söker för att uppfylla de önskningarna.

Det är genom lek och skapande som barnet utforskar sin värld. Att barn bearbetar sina upplevelser genom lek och att skapande är mycket viktigt för dess mognad både psykiskt och fysiskt.

På Skapamer hittar du ett brett utbud riktat just till barn, exempelvis olika former av pärlor och pärlplattor, färger till kropp och ansikte, ”lär dig teckna” böcker och barnpennor av en mängd olika material.

Man kan följa på Skapamer på sociala medier för tips, tävlingar och nyheter som kommit in i butiken.


Rito

Rito Logo
 • Prisvinnande webbshop
 • Stor kunskap och erfarenhet
 • 365 dagars returrätt

Rito är en online butik som säljer garn- och hobbyartiklar. Firman uppstod år 2014 och deras kontor och lagerlokal är beläget i Danmark. Deras anställda har tillsammans stor erfarenhet och kunskap inom stickning, virkning och hobby som de gärna delar med sig av till dig som kund. Du ska alltid känna dig välkommen till dem med dina frågor om exempelvis mönster och deras e-handel.

Rito är en prisvinnande webbshop, de har exempelvis år 2019 tilldelats ”Guldprisen” som är ett av branschens finaste priser.

De har ett mycket stort utbud av allt som kan behövas. Deras garner finns i allt från bomullsgarn och bambugarn till ekologiskt och återvinningsgarn. Här hittar du tillbehör och redskap-alltifrån stickor och virknålar till förvaring, symaskiner och stoppning.

Det finns även verktyg så som tänger, pincetter och värmepistol. Du kanske söker tillbehör till knyppling eller makramé? Här hittar du allt du behöver.

De har en mängd olika Gör Det Själv set -DIY, som passar för alla åldrar, både vuxna och barn. Du kan välja mellan exempelvis broderier, smycken och pärlor till dekorationsprodukter och tvåltillverkning.

De erbjuder artiklar där du kan få extra inspiration, det heter Rito Krea och innehåller en mängd olika mönster, som både är gratis och som går att köpa. 

Rito har prisgaranti- om du skulle köpa samma vara online till ett billigare pris så betalar de mellanskillnaden till dig. Detta tillsammans med de 365 dagarna av returrätt innebär en stor köptrygghet för dig som kund.


Garnspecialisten

Garnspecialisten Logo
 • Miljövänligt återbruk
 • Garn av 100% naturmaterial
 • Säljer till både individer och grossister

Garnspecialisten är en webbshop och garngrossist i Danmark som säljer garn, men inte vilket garn som helst utan garn från överskottsproduktion! De har alltså ett unikt koncept där de tar hand om och säljer restpartier av de garner som annars skulle ha slängts, något som både du och miljön tjänar på.

Tanken till att starta Garnspecialisten uppstod genom insikten i hur mycket garn som faktiskt slängs varje dag- om man mäter det så är det flera kilometer långt! Detta enbart för att fabrikerna inte kan använda garnen längre i sin produktion. Varför då inte ta hand om detta garn, det sparar ju väldigt mycket på jordens resurser, ett ekologiskt tänk som känns väldigt rätt i tiden.

Deras garn är tillverkat av 100% naturmaterial och kommer från fabriker inom EU. Stor del av Garnspecialistens urval kommer från välkända garnfabriker som exempelvis Knoll, Carriagi och Zegna Baruffa och du kan fynda dem här till riktigt bra priser!

Garnspecialisten riktar sig ju även till dig som exempelvis har en egen garnbutik eller undervisar som sylärare på en skola och som behöver köpa hem ett större parti garn åt gången. Man kan både beställa partier där man som köpare inte behöver garn till ett specifikt syfte, men det går självklart även bra att ställa krav både på garnets färger och egenskaper. 

Garnspecialisten är i första hand en online butik, men man får gärna besöka deras lager som finns i Kokkedal Nordsjälland i Danmark.


Vivis Butik

Vivis Butik Logo
 • 365 dagars returrätt
 • Stort utbud av kvalitetsgarn och tillbehör
 • Gratis frakt vid köp från 499 kr

Vivis butik säljer garner och hobbyartiklar och de har specialiserat sig på kvalitetsgarner från Hjertegarn och Permin. De startade upp i november 2015 och finns både som online butik och i en fast butik i Danmark i orten Ikast.

I Vivis Butik hittar du ett mycket stort utbud på garner avsett för både stickning o virkning och det finns en mängd olika kvaliteter som passar alla, allt från Mohairgarn och alpackaull till ullgarn, akrylgarn och garn med nylon. De säljer många stickmönster och stickbeskrivningar både till barn som vuxen, men de erbjuder även en del gratismönster.

De säljer även alla de sytillbehör som du kan tänkas behöva, så som exempelvis stickor, nålar, sytråd, knappar och saxar och även olika fyllningar och mätverktyg samt förvaring.

Om man ska ha kalas kan man köpa festartiklar så som ballonger, flaggor, servetter och papptallrikar. Det är alltid trevligt att göra det extra fint vid kalas! Och du hittar även en mängd olika kontorsmaterial och kontorsartiklar så som olika former av block och notislappar, mappar, pennor, gem och ritverktyg och de erbjuder även målarböcker för barn.

Vivis butik säljer även olika symaskiner så som mekaniska och elektroniska från Brother och Veritas. 


Adlibris – barnpyssel

Adlibris Logo
 • Fri frakt vid köp över 249 kr
 • Snabb leverans
 • Trygg e-handel

När det gäller pyssel och hobby kan du med fördel kolla in dessa kategorier hos Adlibris:

Adlibris har ett mycket stort utbud av bland annat böcker, garn och skrivmaterial men även då exempelvis leksaker, pussel och spel och i denna text ska vi rikta in oss på barnpyssel. Här lär du hitta det söker efter! Adlibris har allt från färgpennor, kritor, målarböcker och pysselböcker till att sy och väva produkter som barnsymaskin och minivävstol!

Om man väljer att gå in och titta lite närmare på utbudet av pennor och kritor så finns det ett stort utbud av olika färgpennor, kritor och tuschpennor riktade till både små och stora barn. Du hittar exempelvis gatukritor, glitterpennor, färgblyerts och doftfiberpennor. Till de yngsta barnen finns det tuschpennor i mindre modell och konkritor som ger ett bra grepp.

Pysselset och pyssellådor finns i en mängd olika varianter som lär passa alla barn oavsett intresse. Du kan exempelvis bygga och designa din egen fågelholk, skapa studsbollar, dreja med lera på drejskiva till att göra dina egna smycken och måla tavlor. Det erbjuds även stora pyssellådor med en mängd olika material där bara fantasin sätter stopp. Självklart finns även stort utbud av julpyssel, den ultimata pysselhögtiden!

Genom lek med exempelvis pyssel bearbetar barnet sina intryck och underhåller och utvecklar sin fantasi. Varför inte skapa tillsammans med ditt barn? Det leder ofta till många skratt och glada minnen för livet.   

Adlibris är ett av Nordens ledande nätbutiker och är en del av Adlibrisgruppen där även e-handelsajterna Campusbokhandeln och Odla ingår. De är en del av Bonnier AB, Nordens ledande mediaföretag. Familjen Bonnier har verkat i mer än sju generationer. Adlibris kontor är beläget i Stockholm.


Creativ Company

Creativ Company Logo
 • Fraktfritt för köp över 299 kr
 • Trygg E-handel
 • Säljer både till privatpersoner, skolor och grossister

Creativ Company har ett mycket stort och brett utbud-de är en av de största hobbybutikerna online. De har ca 20 000 hobbyprodukter och en mängd olika leksaker som barnen själva får dekorera. De har allt från målarfärger och hobbyprodukter i papper till dekorationsföremål, modellering och gjutning.

De har även ett stort utbud av skol och kontorsartiklar- här hittar du allt från märk och tuschpennor till tavlor, boards och etikettskrivare till ”Lek och lär” produkter för barn exempelvis inom matematik och taktil och sinnesstimulans.

Lek och inlärning går hand i hand, att få lära in saker på ett lekfullt sätt är en mycket bra grund att bygga ifrån. Något som verkligen väcker ens fantasi är Creativ Companys många kreativa DIY-kit, alltså ”gör det själv” kit som finns till både vuxen och barn. Det finns något för alla, oavsett hur stor kreativ kunskap du har innan.

 Här hittar du över 3500 tips på olika kreativa projekt för alla oavsett ålder. Det finns många gratis tips och steg för steg hur man skapar.  Låt din kreation flöda fritt!

Creativ Company startade sin verksamhet år 2000 i Holstebro i Danmark.  Genom samarbete med det svenska företaget Lyster idé & hobby togs klivet över till den svenska marknaden. År 2005 startades då detta svenska företag, Creativ Company Sverige AB. Kontoret i Sverige är beläget strax utanför Göteborg, i Torslanda.


Kontorsgiganten

Kontorsgiganten Logo
 • Störst sortiment i branschen
 • Certifierad e-handel
 • Bonusåterbäring på alla köp

Kontorsgiganten har störst sortiment i sin bransch med hela 50 000 artiklar! Här hittar du kontors och skolmaterial, möbler, belysning, bläck och toner. Men du hittar även städ och rengöring, sjukvårdsutrustning, IT och elektronik. Här kan du verkligen köpa allt!

Det du behöver till ditt kontor hittar du här, allt från pennor, ritmateriel, papper, etiketter och kontorsmaskiner till den nog så viktiga fikapausen! För det är viktigt att fylla på med energi så man orkar jobba så effektivt som möjligt. Du hittar här det mesta du kan bli sugen på som kaffe, te, kakor, godis och saft och soppor och även köksredskapen o tillbehören du behöver.

Under menyn ”skola och hobby” hittar du det som behövs för att fylla en skoldag med lärorika aktiviteter! Allt från skolmöbler, skrivhäften, allt för bild och formskapande, kartor, ordböcker och pysselmaterial. Till skolinstrument och sportartiklar till skolidrotten så som diverse bollar, styltor och rockringar.

Du kan också köpa allt från städvagnar och städredskap till sjukhusprodukter så som förband, britsar, sängar, instrument och sårbehandling.  Du hittar till och med bildskärmar, datorer, mobiler, surfplattor och olika kameror!

Din arbetsmiljö är nog så viktig och då underlättar det mycket att använda sig av ergonomiska hjälpmedel för kontoret, så att du sitter och står bekvämt och inte sliter på din kropp i onödan. Här kan du köpa bland annat ergonomiska sittmöbler, skrivbord, ståbord, balanskuddar och fotstöd.

Kontorsgiganten grundades år 2002 och är Sveriges snabbast växande kontorsvaruhandel och som drivs av Kontorsgiganten AB. De har gått samman med två andra företag i branschen, Kontorsmagasinet.se år 2018 och Gulakatten.se år 2020, allt för att skapa en ännu mer kraftfullare butik.


Knittningroom

Knittingroom Logo
 • 24 timmars expressleverans
 • Fri frakt vid köp över 599 kr
 • Trygg e-handel

Knittingroom grundades år 2010 och finns i hela Skandinavien. Det är ett av Nordens största nätvaruhandel med ett brett utbud av garner, men du kan också köpa stickor, virknålar, beskrivningar, knappar samt annat tillbehör som du kan tänkas behöva.

Hos Knittingroom hittar du allt från alpackagarn, mohairgarn och ekologiskt garn till syntetgarn, virkgarn och återvunnet garn. Utbudet är verkligen stort! Mönster hittar du i en mängd olika kategorier som exempelvis kläder, heminredning, leksaker och accessoarer. Och det finns mönster till alla målgrupper i familjen- inklusive till din hund!

Utbudet av tillbehör är allt från symaskiner till syskrin o nålar och till de som behöver finns ett brett sortiment av belysning och synhjälpmedel så som diverse olika lampor från stora golvlampor till läslampor samt förstoringsglasögon.

De är systerbolag till Ateljé Margaretha som är det ledande e-handen i Norden inom broderi och handarbete. Och Knittingroom har senaste åren expanderats och blivit ett starkt varumärke både via e-handel samt genom de kataloger som sänds ut via post.

Sedan 2012 har de en stickat o virkat klubb som heter Club Knittingroom, som är Nordens största- välkommen att besöka denna för inspiration!  Knittingroom finns även som fysisk butik i Borås, samt som e-handel på Facebook.


Se även vår artikel där vi går igenom de bästa barn- och babybutikerna!