Bästa hammocken 2022: Bäst i test hängsoffa

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En hammock är den ultimata möbeln för den som längtar efter skönt semesterhäng. När man sitter och gungar under blå himmel till fågelkvitter känns det nästan som att tiden står stilla. Här är våra favoriter och några av de allra bästa hammockarna du kan beställa just nu!

Bäst i test hammock och hängsoffa

Vilken hammock eller hängsoffa är bäst i test?

Vi gillar verkligen den robusta, traditionella Båstad hammock. Den är väldigt prisvärd med tanke på den hög kvalitén och den tidlösa designen.

En annan mycket prisvärd variant är Hillerstorp Dalom Hammock. Snygg i sin enkelhet, och väldigt skön att bara slappa i.

Vill du ha något riktigt lyxigt bör du kolla in Cane-Line Cave Hammock Grafit. En oerhört läcker designermöbel, som dessutom håller för upp till 300 kg!

Slutligen måste vi även nämna Hanah Hammock. De är otroligt vackra och sköna med sina dynor. De har hammockar även med en sits, som är väldigt populära att ha både inomhus och utomhus.

Recensioner av 10 olika hammockar

Här kommer en närmare beskrivning av alla de hammockar och hängsoffor vi letat fram för i år.

Hillerstorp Dalom Hammock

Hillerstorp Dalom Hammock

Kolla priset hos:

Hammocken Dalom är en favorit som länge funnits i Hillerstorps sortiment och som aldrig går ur tiden. Modellen är klassisk och passar både på balkongen och i trädgården. Den är tillverkad i FSC-märkt norrländsk furu och finns att köpa laserad i vitt, grått eller brunt.

Stommen är gedigen med stabila ben på bägge sidor. Sittdelen är tänkt för tre personer och den är upphängd i stadiga kedjor. För maximal komfort och säkerhet har hammocken ett högt ryggstöd och armstöd på vardera sidan. Allt som allt är hammocken 125 cm djup och 207 cm bred. Soltak och sittdynor i olika färger och mönster finns att köpa till.

Hillerstorp är ett varumärke känt för sin höga kvalitet och denna hammock beskrivs som bekväm och stilren samt ett riktigt bra köp till rimligt pris. Taket skyddar väl mot solen tack vare sin generösa storlek och hammocken är den perfekta platsen för middagsvila för både små och stora!


Cane-Line Cave Hammock Grafit

Cane-Line Cave Hammock Grafit

Kolla priset hos:

För den som är ute efter en lyxig möbel och inte har något emot att lägga ut en rejäl slant är modellen Cave från danska Cane-Line ett förträffligt val. Denna hammock säljs över hela världen och är en exklusiv variant av den klassiska trädgårdssoffan. Designen beskrivs som modern, fräsch och tidlös och hammocken gör sig lika bra utomhus som på den inglasade terrassen.

Stommen är tillverkad i pulverlackerad aluminium och färgen går helt i grått. Hammocken tål att stå utomhus året om, förutsatt att den placeras skyddad från stark vind eller fästs ordentligt. Dynorna och soltaket är gjorda av snabbtorkande material som både är UV- och färgbeständiga för att klara alla väder.

Cane-Line-Hammocken är testad och godkänd för 300 kg. Konstruktionen är stabil och hammocken beskrivs som en bekväm utemöbel där man gärna somnar. Många nämner att den ger en känsla av lyx och att den gör sig riktigt bra som inredningsdetalj i trädgården.


Varax Hammock Riviera

Varax Hammock Riviera

Kolla priset hos:

Varax Living är ett välkänt varumärke som tillverkar trädgårdsmöbler och gårdsprodukter i tidlös, skandinavisk design. Denna hammock hör till de billigare på marknaden och den har en stomme i vitt pulvermålat stål med fyra stabila ben. Den kan både ställas på gräsmattan och på hårdare underlag som exempelvis trä eller sten.

Designen är klassisk och nätt med smala stänger som håller upp sittdelen. Hammocken väger endast 30 kg och är smidig att flytta omkring om man så önskar. Sittdelen är 160 cm lång med plats för tre personer och har ett lite lägre ryggstöd för bästa komfort. En tjock och bekväm dyna i beige med grönt lövmönster samt ett vitt soltak i PVC-plast medföljer.

Denna hammock beskrivs som en traditionell och uppskattad utemöbel som håller länge. Den har ett behagligt gung, en skön dyna och ett tak som gerbra skydd mot solen under varma sommardagar. Ett prisvärt val för den som vill ha en bekväm hammock!


Hillerstorp Marstrand

Hillerstorp Marstrand Hammock

Kolla priset hos:

Denna gunga kommer från varumärket Hillerstorp och ingår i den härliga serien Marstrand. Det är en enklare variant av hammock för den som vill kunna gunga fritt och bekvämt utan en ställning som tar upp utrymme i onödan. Gungan går lika bra att hänga upp i verandataket som i en tjock trädgren, och den är vitmålad för att passa alla smaker.

Gungan är tillverkad i FSC-märkt trä och den är modern och enkel i sin design. Ryggstödet är 74 cm högt och består av längsgående spjälor med mellanrum för en luftigare känsla. På sidorna har gungan nätta armstöd som gör gungandet säkrare och bekvämare. Gungan har gott om utrymme med sin bredd på 163 cm och prismässigt hamnar den på den billigare sidan.

Allt som allt väger gungan endast 20,6 kg och den hängs smidigt upp i de medföljande repen som dessutom ger möbeln en lantlig känsla. I recensioner beskrivs Hillerstorp Marstrand som bekväm, stadig och ett dekorativt tillskott i trädgården.


Skånska Möbelhuset Båstad Hammock

Skånska Möbelhuset Båstad Hammock

Kolla priset hos:

Skånska Möbelhuset marknadsför sig som ett varumärke som tillverkar vacker och funktionell inredning av hög kvalitet. Denna hammock är gjord i europeisk furu och beskrivs som mycket stabil i sin konstruktion. Sittdelen hängs upp med kedjor. Stommen är grålaserad vilket gör att träets mönster lyser igenom färgen och ger materialet dess naturliga skiftningar.

Hammocken står på fyra ben och har ett matchande tygtak som skyddar små och stora mot solens starka strålning. Den blir en bekväm och sval viloplats under heta sommardagar då spjälorna tillåter luften att cirkulera fritt kring sittdelen. På sidorna har hammocken låga armstöd för ett säkert och komfortabelt gung.

Båstad hammock ligger något högre prismässigt men i recensioner beskrivs den som väl värd pengarna. Den är gedigen, rymlig och av hög kvalitet. Utan tvekan ett mycket bra val för den som vill softa säkert i skuggan i sommar!


Venture Home Minny Hammock

Venture Home Minny Hammock

Kolla priset hos:

Från småländska Venture Home kommer denna otroligt trendiga hammock i läcker design till ett vettigt pris. Varumärket marknadsför sig som ett företag som erbjuder prisvärda möbler i skandinavisk stil och denna hammock har snabbt blivit en favorit bland deras produkter.

Minny är en hammock för tre personer. Den går helt i svart och har en stabil ställning i annorlunda utformning med fyra korta ben som gör att den står stadigt medan man gungar. Hammocken har ett bekvämt ryggstöd, rundade armstöd och praktiska dryckeshållare på vardera sidan om sittdelen. I recensioner beskrivs den som en snygg och otroligt skön möbel som snabbt blir hela familjens favoritplats.

Upptill har Venture Home-hammocken ett matchande soltak i svart. Totalt är den 168 cm hög och har en sittbredd på 159 cm. Den är testad och godkänd för 360 kg och är det perfekta valet för den som vill vila med stil!


Hanah Home Hammock 1-sits

Hanah Home Hammock 1-sits

Kolla priset hos:

Från det exklusiva varumärket Hanah Home kommer denna påhittiga enmans-hammock i randigt för den som föredrar att inte dela med sig av bekvämligheten. Den består av en stabil metallram i annorlunda design med fyra korta ben som gör att hammocken står stadigt på underlaget.

Hammocken är riktigt läcker till utseendet och har alla funktioner man kan önska sig för en angenäm vilostund. Ryggstödet kan fällas ned för maximal komfort och de bekväma armstöden är klädda med vaddering. Dessutom finns det ett stabilt fotstöd där man kan lägga upp fötterna när man vill vila på riktigt.

Dynan innehåller skumplast och har ett tyg som är enkelt att tvätta vid behov. Sittytan har ett mått på 50 x 50 cm och hammocken håller för 95 kg. Hanah Homes enmans-hammock kommer garanterat att bli en favorit hos både stora och små, och med tanke på utrymmet gäller det att vara först till kvarn!


Fri Form Hammock

Fri Form Hammock

Kolla priset hos:

Vill man ha en hammock med reglerbar sitthöjd för maximal bekvämlighet ska man välja denna modell från populära Fri Form. Den är klassiskt vacker i sin utformning och finns dessutom i olika färger och material för att passa olika stilar och smaker. Föredrar man grå eller träfärgad köper man varianten i furu. Vill man hellre ha en hammock i vitt kan man välja modellen som är tillverkad i aluminium.

Varumärket Fri Form hör till de lite dyrare då de tillverkar utemöbler i 60-talsanda och håller hög kvalitet på sina produkter. Just denna hammock får höga betyg i oberoende undersökningar och den beskrivs som komfortabel, rejäl och en utemöbel som håller sommar efter sommar.

Till denna modell kan man köpa till soltak och välstoppade, tjocka dynor i olika färger för att matcha övrig inredning på balkongen eller uteplatsen. Fri Form-Hammocken är rymlig med sin bredd på 200 cm och en höjd på 170 cm. Sittdelen hängs upp i kedjor och har armstöd på sidorna. Kort sagt en rejäl och snygg möbel som fyller sin funktion!


Hillerstorp Aspö Hammock

Hillerstorp Aspö Hammock

Kolla priset hos:

Aspö är en av de absolut mest prisvärda hammockarna som finns att få tag i och den har blivit en av sommarens storsäljare. Den är modern, stilren och bekväm, helt enkelt allt man kan önska sig av en utemöbel. Den finns i klassisk vit och trendig grå med matchande slitstarka rep av polyester som håller upp sittdelen.

Denna modell är komplett då det både medföljer dynor och soltak. Konstruktionen är stabil, hammocken har armstöd på sidorna och är tillverkad i FSC-märkt kärnfuru, ett gediget material som håller länge. Liksom produkterna i Hillerstorps övriga sortiment håller denna möbel hög kvalitet och varumärket är känt som en av Nordens största producenter av utemöbler.

Hammocken Aspö är det perfekta alternativet för den som vill ha en gedigen och skön trädgårdsmöbel med gott om plats och där alla delar dessutom ingår i priset. Den kommer garanterat bli hela familjens favorit!


Fri Form Hammock i svart aluminium

Fri Form Hammock i svart aluminium

Kolla priset hos:

En mycket elegant och lite dyrare variant av hammock från Fri Form. Designen är signerad Elsa Stackelberg och ger en lyxig 60-talskänsla som inbjuder till många härliga sommarkvällar i trädgården. Sittdelen är försedd med armstöd på vardera sidan och hängs upp i dekorativa kedjor. Modellen är nätt och konstruktionen stabil.

Hammocken är tillverkad i aluminium av hög kvalitet som har behandlats med svart pulverlack. Detta ger en snygg yta som kräver minimalt med underhåll och en möbel som tål att stå ute i både regn och rusk. Även taket är tillverkat i material av god kvalitet och ger ett effektivt skydd mot solens starka strålar under de varmaste timmarna.

I recensioner beskrivs denna Fri Forms hammock i aluminium som en av de bästa och mest eleganta. Många tycker att den är värd det lite högre priset då den håller i åratal och tål att stå ute även vintertid. Den är det perfekta valet för den som gillar klass, stil och komfort!


Vad är en hammock?

Ordet hammock kommer lustigt nog från det karibiska arawakfolkets ord för fisknät. På många andra språk används samma ord för hängmatta, men för oss är en hammock och en hängmatta två skilda saker.

En hammock är en trädgårdssoffa som oftast är upphängd i en ställning med ben på sidorna och som därmed kan gungas fram och tillbaka. Vanligtvis har hammocken ett tak som ger den som gungar ett behagligt skydd mot solen. Hammockar finns i olika modeller och material.

Vad är skillnaden mellan en hammock och en hängmatta?

En hängmatta är ytterligare en bekväm anordning att vila, sola eller sova i. Den består oftast av ett stycke segelduk eller nät som är upphängt i ändarna, antingen i linor som fästs runt träd eller stolpar, eller i en särskild ställning med ben.

Hängmattan kan alltså gunga relativt fritt och gillas av både barn och vuxna. Det berättas att Christofer Columbus köpte med sig en hängmatta från Bahamas redan i slutet av 1400-talet. Trenden spreds sedan bland sjömän eftersom den utgjorde en bekvämare sovplats än skeppets hårda och smutsiga durk.


Här hittar du fler artiklar om utemöbler!