Bästa halksockor för vuxna 2024: Anti-slip strumpor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Halksockor är något som ofta förknippas med barn, men även som vuxen kan det vara skönt att ha ett halkskydd. Sockor med halkskydd kan vara extra bra om det finns en ökad risk att du riskerar att falla, som när du har problem med yrsel eller sämre balans.

Halksockorna ger dig ett bättre grepp och gör att risken för skador minskar. Det kan också underlätta om du använder halkstrumpor om du är i en miljö där underlaget är extra halt, som i simhallen eller på båten.

Vissa sockor är utformade speciellt för dig som vill träna yoga i strumplästen, och också i det sammanhanget kan sockor med halkskydd minska risken att du halkar och skadar dig. Det behövs egentligen inga särskilda skäl för att du ska kunna använda halksockor – det räcker med att du vill slippa hala sockor.

Bästa halksockor för vuxna Familjemys.se

Vilka halksockor för vuxna är bäst i test?

I särklass bäst utbud av halksockor hittar du hos Gus Textil. Vi gillar bland annat deras variant med lös resår, samt deras knähöga halksockor.

✅ Bästa utbudet

Halksockor frottéstickad ull 600 g

Ett annat prisvärt alternativ är halkstrumporna från Springyard. De är mest kända för sina utmärkta broddar, men även deras så kallade Antislip Sox håller hög kvalitet!

✅ Prisvärt alternativ

Springyard AntiSlip Sox Cotton

För yoga- och träningsfantasten måste vi även tipsa om Gaiam Grippy Yoga Socks. Specialstrumpor för att kunna utföra träningspassen på halt golv. Otroligt bra grepp!

✅ För yoga och liknande träning

Gaiam Grey Grippy Yoga Socks

Fler alternativ hittar du längre ned i artikeln!

Se även våra tips på halksockor för barn!

Många olika anti-slip strumpor för vuxna jämförda

Nedan följer en genomgång av alla de olika sockor vi tittat närmare på. Vi har tagit med varianter i många olika stilar och material, från olika varumärken. Du hittar båda låga och höga strumpor, varmare och svalare varianter. Hitta de halksockor som passar dig bäst!

Gus halksockor med lös resår

Gus halksockor med lös resår

Dessa halksockor kommer från Gus. De har ett halkskydd i form av vita prickar under foten, och förutom det har de Gus speciella lösa resår. Det gör att det är ett par sockor som är både bekväma och mjuka att ha på sig, och som kan minska risken för fallolyckor.

Sockorna finns i olika storlekar, mellan skostorlek 32 och 51. På det sättet kan de passa både för kvinnor och män. De finns inte bara i färgen marin, utan också i svart, ljusgrått och mörkgrått. Strumporna är gjorda av bomull som blandats upp med polyamid och du kan tvätta dem i 60 grader.

Gus är ett företag som grundades av Gunnar Svensson. Först sysslade han med att sälja strumpor på marknader runt om i landet, men efter att han förstått hur många människor som har problem med att strumporna sitter åt för hårt valde han att starta ett postorderföretag som erbjöd strumpor med lös resår. Idag finns det en butik online där du enkelt kan beställa strumpor.


Halksockor antihalk bomullsfrotté

Halksockor antihalk bomullsfrotté

Med ett par halksockor i bomullsfrotté kan du hindra risken för fall. Är du till exempel i en simhall kan halksockor vara ett bra sätt att skydda dig från olyckor.

Antihalkbeläggningen på de här sockorna är gjorda i form av cirklar under foten, och cirklarna har samma färg som strumpan, vilket gör det diskret. Tycker du att det känns tråkigt att bara ha svarta strumpor finns de här sockorna även i mörkgrått och som sandfärgade.

Det här är ett par halksockor som är framtagna för att passa särskilt bra för känsliga eller ömtåliga fötter. Förutom antihalksulan har de en mjuk resår och på insidan av sulan finns en bomullsfrotté som gör dem extra sköna att ha på sig.

De är utformade så att de passar både för normala och lite bredare fötter. De finns i flera olika storlekar och kan passa om du har storlek 37-48 i skor. Materialet är bomull som blandats med polyamid och du kan tvätta dem i 60 grader.


Wool blend steps antihalk strumpor

Wool blend steps antihalk strumpor

Vogues populära Wool blend steps antihalk strumpor är ett par låga sockor som är varma och mycket mjuka. Du kan använda bara dessa strumpor eller ha dem ovanpå ett par tunnare strumpor.

Förutom att de är varma och sköna att ha på sig har de en smart halkbeläggning undertill, som ser ut som små snöflingor. Wool blend steps antihalk strumpor finns i storlek 37-41 och vill du inte ha röda strumpor finns de även i vinrött, puderrosa, silver eller svart. Det material som använts är en blandning av ull, akryl, polyamid och viskos. Du kan tvätta dem i 30 grader.

Vogues är ett svensk företag som funnits ända sen 1930-talet. Då ville de erbjuda ”den moderna kvinnan” strumpbyxor och strumpor av lyxig kvalitet.

Även om material och tekniker utvecklas med tiden är Vogue fortfarande ett av de mest kända strumpmärkena i Sverige och faktiskt också i hela Skandinavien. De erbjuder olika sorters strumpor och håller alltid hög kvalitet på sina produkter.


Långa halksockor vuxna

Långa halksockor vuxna

Det här är halksockor från Gus som går ända upp till knäet. Att de täcker delar av benet gör att de fungerar värmande och passar dig som lätt blir frusen. Undertill finns en halkbeläggning i form av vita prickar. Själva strumporna är enfärgade svarta.

Precis som andra strumpor från Gus har de en lös resår, och strumporna är mycket mjuka och bekväma att ha på sig. De finns i flera olika storlekar och kan passa om du har en skostorlek någonstans mellan storlek 36 och 48. Materialet är ekologisk bomull som blandats med polyamid och du kan tvätta dessa långa halksockor i 60 grader.

Varumärket Gus erbjuder bekväma strumpor av olika slag. Alla varianter är strumpor med en speciell resår som gör att de inte sitter åt, men ändå sitter uppe. Företaget har sålt strumpor via postorder sen början av 1990-talet och säljer idag via nätet. Förutom att privatpersoner kan köpa strumporna finns till exempel fotvårdare, sjukvård, apotek och försvarsmakten bland kunderna.


Cozy sock mus halkbeläggning

Cozy sock mus halkbeläggning

Med de här sockorna får du ett alternativ som är extra gosigt, extra varmt – och också sötare än de flesta andra sockor. Dessa sockor är nämligen mönstrade. På ett särskilt sätt. Över fotens främre del ser strumpan ut som ett musansikte, och ovanför det finns ett vinrött randigt mönster.

Längst  upp finns en fluffig vit kant. Kanten och sockans insida är gjorda av teddyfoder. Det är precis vad det låter som, ett material som är extra mjukt och väldigt värmande. Det här är sockor för dig som letar efter något mysigt och fint, men samtidigt är det sockor som är väldigt praktiska.

Förutom att Cozy sock mus är värmande finns det en halkbeläggning på sulan, som minskar risken att du ska halka och falla. Halkbeläggningen är gjord i form av transparenta prickar, så det är inte något som stör utseendet. Strumpan är halvhög och går lite högre upp än vanliga strumpor. Det finns bara en storlek som ska kunna passa alla. Materialet är akryl och polyester, och du kan tvätta sockorna i 40 grader.


Halksockor frottéstickad ull 600 g

Halksockor frottéstickad ull 600 g

Dessa frottéstickade halksockor i ull kommer från Gus. De är värmande och samtidigt mjuka. Precis som du kan vänta dig av strumpor från Gus har de en lös resår, så att du slipper att strumporna sitter åt för hårt. Ullfrottén gör dem sköna att ha på sig.

Känner du inte att du vill ha strumpor i naturvitt finns de också i mörkgrått. Båda alternativen har ett halkskydd som ser ut som vita prickar under foten. De finns i olika storlekar mellan 36 och 48. Materialet är merinoull som blandats med polyamid och du kan tvätta dem i 60 grader.

När du letar efter bekväma sockor som inte sitter åt är Gus ett bra varumärke att titta närmare på. Det grundades av Gunnar Svensson som har en bakgrund som strumpförsäljare på marknader, och som på det sättet fått kunskap både om strumpor och om kundernas önskemål. Med sin speciella resår kan Gus erbjuda strumpor som sitter uppe, utan att de behöver sitta åt.


Halksockor polar

Halksockor polar

Halksockor polar är ett varmt alternativ i ull. Här får du sockor som är mjuka och följsamma och passar även för kalla dagar. Sockorna är snyggt designade och den svarta färgen gör att du kan bära dem i nästan alla sammanhang.

De har en extra bred mudd som är ribbstickad. Ribbstickningen gör att strumporna lättare kan töjas ut och sitta mjukt oavsett hur breda vader du har. Resten av sockorna är frottéstickade, vilket ger dem en särskild struktur och gör att de blir sköna att ha på sig.

Polar har en halkbeläggning undertill i form av ett prickmönster. Med hjälp av beläggningen kan du få bättre grepp och det blir mindre risk att du ramlar och skadar dig. Strumporna finns i storlek 35-38. De är gjorda i en blandning av ull, akryl, polyamid och elastan. Blandningen av olika material gör att de både blir varma och mjuka. Du kan tvätta dem i 40 grader.


Cozy sock kabelstickad halkbeläggning

Cozy sock kabelstickad halkbeläggning

Är det ett par snygga och mysiga sockor du letar efter kan Cozy sock kabelstickad vara de strumpor som passar dig bäst. De är stilrent snygga och ser ut som kabelstickade ullsockor i ljusgrått.

Överst finns en vit luddig kant och ett band med två små pom poms längst ut. Det här är sockor som för tankarna till vinterdagar framför brasan, eller jullovslediga sovmorgnar. Insidan är av teddyfoder och de är väldigt varma och mjuka att ha på sig.

Strumporna har också en halkbeläggning i form av transparenta prickar under sulan. På det sättet kan risken att du ska halka och skada dig minskas. Det här är sockor som är gjorda utifrån ”one size fits all”, så du kan inte välja mellan olika storlekar, utan det är tänkt att den storlek som finns ska passa för alla. Materialet är polyester och nylon och du kan tvätta dem i 40 grader.


Springyard AntiSlip Sox Cotton

Springyard AntiSlip Sox Cotton

Springyard AntiSlip Sox Cotton är bomullssockor med halkskydd, som kan passa i de allra flesta sammanhang. Halkskyddet finns under sockan och ser ut som ett rutmönster. Det gör att du får bättre grepp och inte halkar runt på golvet.

Det i sin tur minskar risken för att du ska falla och skada dig. Springyard AntiSlip Sox Cotton är mjuka sockor med mjuk resår, så de sitter skönt och är lätta att ta på och av.

Strumporna är till största delen gjorda av bomull, men även polyamid och elastan har använts, för att få fram ett bra halkskydd och en mjuk stretch. De här strumporna finns i storlekar mellan 35 och 46. Färgen är svart.

Varumärket Springyard används för en serie produkter från Brunngård. Brunngård är ett företag som funnits sen 1980-talet och som riktat in sig på skovårdsprodukter. I Springyards sortiment finns olika sorters produkter inom området skovård och säkerhet. Du kan hitta till exempel broddar, reflexer och strumpor i deras utbud.


Springyard Antislip Sox Wool

Springyard Antislip Sox Wool

När du väljer Springyard Antislip Sox Wool får du ett par mjuka och varma sockor i ull, som inte glider på golvet. Under sockorna finns ett halkskydd som minskar risken för fallskador. Resåren är mjuk.

Förutom att det gör att sockorna blir sköna att ha på sig och att de inte sitter åt, gör det också att de blir lättare att ta av och på. Materialet är ull, akryl, polyamid och elastan. Sockornas färg är mörkgrå och du kan välja mellan olika storlekar. Har du en skostorlek mellan 35 och 46 finns det en storlek för dig.

Springyard erbjuder olika produkter som har fokus på säkerhet och skovård. Deras reflexer och reflexvästar gör att du alltid syns, även om du är ute när det är mörkt. Broddarna minskar risken för att halka när det är snö och is ute, och med halksockorna minskar risken för att halka även inomhus. Varumärket Springyard är en del av företaget Brunngård.


Life Wear Ankelsocka med halkskydd

Life Wear Ankelsocka med halkskydd

Life Wear erbjuder dessa ankelsockor med halkskydd, där halkskyddet är gjort av silikon och utformat för att minska risken för fall. Halkskyddet ser ut som ett ljusare prickmönster under foten. Själva strumpan är mjuk och har en lös resår, så den är väldigt skön att ha på sig.

Materialet är en elastisk fiber som både gör att strumpan blir bekväm och att den går att tvätta i 60 grader, samtidigt som hållbarheten blir väldigt lång. Life Wear Ankelsocka med halkskydd är gjord av bomull, polyester och spandex och finns i olika storlekar. Storleken 34/36 är den minsta och 46/48 är den största.

Du kan hitta olika sorters strumpor i varumärket Life Wears sortiment. Strumporna är framtagna för att hjälpa dig med olika problem. Till exempel finns kompressionsstrumpor som kan passa om du har cirkulationsproblem, diabetesstrumpor för extra känsliga fötter och halksockor för att minska fallrisken. Alla strumpor tillverkas av hållbara material och tar hänsyn både till miljön och till dig och din hälsa.


Gaiam Grippy Yoga Socks

Gaiam Grey Grippy Yoga Socks

Det här är ett par lite annorlunda sockor från Gaiam. De är utformade för att passa särskilt bra när du gör yoga. Strumpan är formad efter varje tå, ungefär som fingervantar men för fötterna.

På sulan finns ett gummimönster av prickar, som minskar halkrisken och gör att du får bättre grepp mot underlaget. De går att använda om du tränar direkt på golvet, men fungerar också bra om du använder yogamatta.

Gaiam Grey Grippy Yoga Socks finns i storlek S/M och M/L. De är gjorda av polyester, gummi och spandex, för att de ska kunna bli mjuka och samtidigt ge dig ett bra grepp.

Gaiam är ett varumärke som vill göra det lättare för dig att träna hemma – både om du tränar yoga och om du vill träna på andra sätt. Företaget skapades i USA på 80-talet. Till en början hade de ett begränsat utbud med yogamattor och enklare tillbehör, men idag säljer de träningstillbehör av olika slag till kunder runtom i hela världen.


Här hittar du fler artiklar med tips på strumpor!