Bästa gravidbyxor 2023: Byxor som sitter bekvämt hela graviditeten

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Byxor kan vara bland de svåraste plaggen när du är gravid. Dina vanliga byxor kan bli väldigt obekväma och blir snabbt för små när magen börjar växa. Som tur är finns det olika varumärken som riktat in sig på att skapa smarta och sköna kläder som kan fungera under din graviditet.

Hos dem kan du hitta gravidbyxor som är anpassade så att de klarar av kroppens förändringar. Vilken modell som är bäst för dig beror delvis på hur din kropp ser ut, och delvis på vad du har för stil och vilken typ av byxor det är du letar efter. Här listar vi våra favoriter, bland de bästa gravidbyxorna just nu!

Kvinna med svarta gravidbyxor

Vilka byxor för gravida är bäst i test?

Om du vill ha något elegant att bära ute samtidigt som de sitter otroligt bekvämt, kan vi tipsa om kostymbyxorna från Boob. Elegans och komfort!

Boob Kostymbyxor gravid

Ett annat fint och bekvämt alternativ är trikåbyxorna från Lindex. Simpla men smakfullt designade. Dessutom prisvärda!

Lindex MOM Belagd trikåbyxa med croppat ben

Om du vill använda jeans även under graviditeten hittar du även där ett fint utbud i Lindex MOM-serie. Sköna och snygga jeans som är bekväma även i den växande mammakroppen!

Lindex MOM Extra mjuka slim fit jeans

Om du letar efter sköna mjukisar som är anpassade för gravidkroppen, kan vi varmt rekommendera Boob Sweatshirtbyxor. Skönaste mysbyxorna för mamma-magen!

Boob Sweatshirtbyxor gravid

Fler fina mammabyxor hittar du länge ned i artikeln!

Ett annat populärt alternativ är förstås att klä sig i ett par bekväma leggings för gravida!

Många gravidbyxor jämförda

Här hittar du hela listan på byxor som passar för gravidkroppen. Vi har tagit med allt ifrån mjukisbyxor till jeans och kostymbyxor. Hitta dina favoriter för alla ändamål!

Milker Krämfärgade mjukisbyxor ISA

Milker Krämfärgade mjukisbyxor ISA

Milker har med ISA tagit fram ett par ljusa krämfärgade mjukisbyxor i ett material som andas. Har du lätt för att bli varm är det en extra viktigt egenskap, men det kan vara skönt för alla. Materialet är också töjbart och tillsammans med att det är en löst sittande modell blir ISA byxor som funkar bra både när du är gravid och när du inte är det.

I midjan finns det ett snöre som kan hjälpa till att hålla byxorna uppe. De har muddar vid fotlederna och djupa fickor. Känner du inte för ljusa byxor finns de även i svart, och i Milkers sortiment hittar du en matchande hoodie.

Mjukisbyxorna är gjorda i 100% GOTS-certifierad bomull, så det är ett tyg utan skadliga kemikalier, där bomullen dessutom är ekologiskt odlad. ISA finns från storlek XS upp till storlek L. Längden på byxans innersöm är 73 cm i storlek M.

Det danska varumärket Milker producerar kläder för gravida och ammande. Deras kollektioner för den här målgruppen har en mer varierad design än vad andra varumärken har, och de är efterfrågade och populära bland kunder runt om i Europa.

Kläderna har en modern och snygg design, men de är också praktiska att använda. De olika plaggen har smarta funktioner som gör att de passar för de förändringar din kropp går igenom, och de kan anpassa sig så att de går att använda under större delen av graviditeten. Milker håller alltid en hög kvalitet på sina kläder och till det allra mesta används certifierad ekologisk bomull.


Boob Utsvängda gravidbyxor

Boob Utsvängda gravidbyxor

Med Boobs utsvängda gravidbyxor får du ett par byxor som passar lika bra på jobbet som hemma. Du kan välja mellan svart och lila färg på byxorna. Medan de svarta är ett neutralt alternativ som är lätt att kombinera med olika toppar är de lila en färgklick som kan lysa upp i vardagen.

I midjan har de en extra bred mudd som gör att de kan sitta bra även på en växande mage. När magen inte är så stor kan du enkelt vika ner mudden. Byxorna har en bra passform oavsett vilken del av graviditeten du befinner dig i, och de är moderiktiga med sina långa utsvängda ben.

Boobs utsvängda gravidbyxor är gjorda i det hållbara viskosalternativet LENZING™ ECOVERO™. Viskosen har blandats med polyamid och elastan, och resultatet blir en funktionell stretch. Byxorna finns i storlekarna XS-XL. I storlek M är innerbenslängden 79 cm.

Boobs historia tar avstamp i en personlig upplevelse, precis som många andra varumärken som riktar sig till gravida och mammor. Grundaren Mia Seipel var ute med sin syster och nyfödda systerson. Det var en kall och ruggig dag och när det blev dags för amning var det uppenbart att det måste vara kallt och bli jobbigt att klara av.

Seipel tyckte att mammor skulle få bättre förutsättningar, att de borde få rätt utrustning. I det här fallet betydde det bra kläder med smarta lösningar för amning. Det var också vad hon tog fram och den första kollektionen hos Boob var patenterade amningsplagg.


Boob Kostymbyxor gravid

Boob Kostymbyxor gravid

De här kostymbyxorna kommer från Boob och är ett bra val om du vill vara lite snyggare till exempel på jobbet eller på en fest. Byxorna finns i svart eller green khaki. De har sydda pressveck mitt fram och även om de ger ett välklätt intryck är det stretchbyxor som sitter bekvämt och är sköna att ha på sig under hela graviditeten.

Benen är raka, modellen är figurnära över stussen, och i midjan har de en bred mudd. Mudden gör att byxorna sitter bra även när magen börjar bli stor och innan dess kan du välja att vika ner den.

Boobs kostymbyxor är gjorda i TENCEL™ lyocell som blandats med polyamid och elastan till en smidig stretch. De finns i storlekarna XS-XL och eftersom det är en något kortare modell är innerbenslängden 68 cm i storlek M. Att de är något kortare bidrar till en moderiktig känsla.

För varumärket Boob är omsorg ett ledord, och de vill att omsorg är något som ska genomsyra hela verksamheten. De vill till exempel visa omsorg om klimatet och miljön genom de materialval som görs, vilka förpackningar som används och hur transporterna ser ut.

Genom tillverkningen bryr de sig om alla som arbetar med att skapa kläderna, och de lägger extra omsorg på designen så att plaggen ska bli så bekväma och funktionella som möjligt för dig.

Självfallet visar de också omsorg om dig som köper deras kläder. Hela verksamheten handlar om att hjälpa gravida och ammande att hitta sköna kläder som uppfyller de behov som kan finnas under denna speciella period i livet.


Boob Raka gravidbyxor

Boob Raka gravidbyxor

Är det raka gravidbyxor du letar efter kan detta alternativ från Boob passa dig. Med sin enkelhet är de ett perfekt alternativ eftersom de är så lätta att använda i olika sammanhang. Med en snyggare blus kan du ha dem på jobbet eller när du vill känna dig fin, med en t-shirt blir de bra hemmabyxor och så vidare.

Byxorna är gjorda i en tät interlockstickad lyocelltrikå med stretch, som gör att de är sköna att ha på sig och varken blir stela eller har något som skaver eller sitter åt. Modellen har smala ben med ett smickrande rakt avslut, och i midjan har byxorna en bred mudd.

Det material som använts för lyocellblandningen är TENCEL™ lyocell som kombinerats med polyamid och elastan. Dessa raka gravidbyxor finns i storlekarna XS, S, M, L och XL. Innerbenslängden är 77 cm i storlek M.

Varumärket Boob har valt att nischa sig så att de bara tar fram kläder för gravida och ammande. För att plaggen ska vara så funktionella och allsidiga som möjligt går många av deras kläder att använda både när du är gravid och ammar. Det kan till exempel vara en tröja som har en amningslösning och samtidigt utrymme för en växande mage.

Materialen de använder är hållbara både i betydelsen att de tål att du använder dem, och i betydelsen att de är bra för miljön. De använder till exempel ekologisk ull, ekologisk bomull, polyamid som återanvänts och olika material som framställs från snabbväxande skogar eller ansvarsfullt skogsbruk.


Boob Sweatshirtbyxor gravid

Boob Sweatshirtbyxor gravid

Boob har gjort ett par riktigt mjuka sweatshirtbyxor som passar dig som är gravid. Med alla förändringar i kroppen kan det vara extra viktigt att ha kläder som sitter bekvämt och som kan anpassa sig efter dig och din kropp.

De här byxorna saknar skavande sömmar och även på andra sätt är väldigt följsamma och sköna. Den breda midjemudden är låg, vid bensluten har de resår och de har fickor. Boobs sweatshirtbyxor är i färgen Putty, som är en ljus nyans. Skulle du vilja ha en matchande hoodie kan du hitta det i Boobs sortiment.

Materialet är framför allt ekologisk bomull, men bomullen har blandats upp med några procent elastan för att göra materialet mer stretchigt. Tyget är Oeko-Tex-märkt, vilket är en garant både för att det är ekologiskt odlad bomull och ett tyg utan skadliga kemikalier. Sweatshirtbyxorna finns i storlekarna S-XL och innerbenslängden är 70 cm i storlek M.

Boob är ett varumärke som vill att hållbar konsumtion ska bli den nya normen. De tillhör Bare Collective sen 2022 och arbetar medvetet med att ta fram smarta plagg. Eftersom deras mammakläder ofta går lika bra att använda under graviditeten som medan du ammar behöver du inte köpa lika mycket nya kläder, vilket gör att det blir en mer hållbar konsumtion.

De väljer också att använda hållbara material som bidrar till klimatförändringar och annan miljöpåverkan i så liten utsträckning som möjligt. Med hög kvalitet och genomtänkt design är kläderna gjorda med omsorg både om dig som är gravid eller nyss blivit förälder, och om vår planet.


Lindex MOM Belagd trikåbyxa med croppat ben

Lindex MOM Belagd trikåbyxa med croppat ben

Lindex har skapat en belagd trikåbyxa med croppat ben som både är stilsäker och mjuk att bära. Materialet är tåligt och eftersom byxorna är svarta går de bra att kombinera med överdelar i olika stil. På det sättet kan de passa i nästan alla sammanhang. Modellen har en bred resår i midjan som passar bra för dig som väntar barn, och benen är croppade och lite utsvängda.

Större delen av materialet kommer från återvunnen polyester, där till exempel gamla PET-flaskor tagits om hand och används igen. Det blir ett material som är betydligt mer resurseffektivt än många av alternativen, eftersom man återanvänder material som redan producerats.

Polyestern har blandats med lite viskos och elastan för att få till den rätta stretchen. MOMs trikåbyxa finns i storlekarna XS-XXL. Innerbenslängden är 70 cm i storlek M.

När du letar efter mammakläder hos Lindex är det MOM du ska titta efter. Det är deras varumärke som passar för den tid när du är gravid eller nyligen fått barn. Där finns också plagg anpassade för amning.

I sortimentet kan du hitta klänningar, byxor, leggings, tröjor och sovkläder för gravida, och de har ett bra utbud av gravidunderkläder och underkläder som passar vid amning. Lindex är ett av de största modeföretagen i Europa och de erbjuder underkläder och kläder för kvinnor och barn.

De har också kosmetika och en del accessoarer i sitt sortiment. Lindex säljer sina produkter i hela världen, i butiker och online. De tillhör den finska Stockmann-gruppen.


Lindex MOM Svarta trikåbyxor

Lindex MOM Svarta trikåbyxor

Med Lindex svarta trikåbyxor får du ett par snygga och stilsäkra vardagsbyxor, som du kan använda både på jobbet och hemma. Modellen är enkel. En bred resår i midjan och att benen är lite kortare är två detaljer som gör dem speciella och gör dem snygga trots sin enkelhet.

Resåren är för att byxorna ska kunna sitta bra och ge stöd åt en växande mage, och den går att vika ner om du vill. Passformen erbjuder lite extra utrymme, något som kan vara skönt när du väntar barn.

Trikån består av 95% viskos som blandats med lite elastan. Viskosen är LENZING™ ECOVERO™, ett mer miljövänligt alternativ som gör materialet mer hållbart än vanlig viskos. MOMs svarta trikåbyxor finns i storlekarna XS-XXL. Eftersom modellen har de moderiktiga lite kortare benen är innerbenslängden i storlek M 67 cm.

Lindex är ett företag som  funnits ända sen 1950-talet och med tiden har det blivit ett ledande internationellt modeföretag. MOM är deras varumärke för mammakläder och gravidkläder. Den ambition Lindex har är att göra skillnad för framtida generationer.

De vill påverka genom att arbeta för mänskliga rättigheter, genom att ta fram ett mode där miljö och klimat alltid finns med i tankarna, och inte minst genom att stärka kvinnor.

Lindex har med MOM ett bra utbud av kläder för gravida och ammande, och de har också moderiktiga plagg för kvinnor som befinner sig på en annan plats i livet. I sortimentet finns även underkläder, barnkläder, kosmetika och i viss mån accessoarer och tillbehör.


Lindex MOM supermjuka jeans

Lindex MOM supermjuka jeans

Vill du ha ett par jeans som passar när du är gravid kan Lindex MOMs supermjuka jeans kanske vara något för dig. Många har jeans som sitt favoritplagg till vardags, men det kan kännas svårt att använda vanliga jeans när kroppen börjar förändras.

Den modell av mammajeans som Lindex tagit fram är supermjuk och finns i färgerna denim och medium denim, som är en ljusare blå nyans. Passformen är smal och de ser ut som vanliga stretchjeans, förutom att de har en bred mudd i midjan.

Mudden sitter skönt över den växande magen och gör att du kan fortsätta använda jeansen så länge du vill. Den är också extra töjbar. Byxorna har fuskfickor och fuskgylf fram och bak finns det riktiga fickor.

För att skapa den rätta stretchiga jeanskänslan består byxorna av bomull som blandats med polyester och elastan. Jeansen finns i storlek 34-46, och innerbenslängden är 77 cm i storlek 38.

MOM är ett varumärke som tillhör Lindex, ett av Europas största modeföretag. Lindex startade sin verksamhet i betydligt mindre skala, genom att sälja underkläder i en butik i Alingsås. Efter hand utökades verksamheten så att de också sålde damkläder, och på 1980-talet började de att sälja barnkläder.

Förutom att sortimentet växt med tiden har företaget expanderat. Idag har Lindex runt 450 olika butiker. Dessutom säljer de sina kläder online, både i egna webbshoppar och i nätbutiker som drivs av andra. Inom varumärket MOM har de samlat plagg som passar medan du väntar barn eller ammar.


Cache Coeur SWEET HOME Gravid- och Amningsbyxor

Cache Coeur SWEET HOME Gravid- och Amningsbyxor

Cache Coeur har dessa stickade gravid- och amningsbyxor i sitt sortiment. Byxorna SWEET HOME är perfekta att använda under hela den period du är gravid och ammar. Det mjuka och stretchiga materialet gör att de kan anpassa sig efter din kropp, och de fungerar bra som ett par allround-hemmabyxor som kan kombineras med i stort sett vad som helst.

SWEET HOME är svarta och något melerade i färgen, och att de är stickade bidrar till att de blir följsamma. I midjan finns ett band och vid fotlederna har byxorna breda muddar.

Det material som använts för SWEET HOME är framför allt polyester, men även lite viskos och elastan. På det sättet har en stretchig polyesterblandning kunnat skapas. Blandningen gör att det blir ett par byxor som klarar en graviditet och de förändringar kroppen genomgår.

SWEET HOME finns i storlekarna S, M, L och XL. De har en Oeko-Tex-märkning, så du kan lita på att tyget inte innehåller några skadliga kemikalier.

Cache Coeur är ett varumärke som funnits sen 2008. Ända sen starten har de valt att rikta in sig på kläder för dig som väntar barn eller som nyligen blivit mamma. Deras sömlösa underkläder och amnings-bh:arna som är sköna att ha på sig tillhör kundernas favoriter, och märket är mest känt för dessa plagg.

De har också andra gravid- och mammakläder i sortimentet, som till exempel badkläder, tights som passar gravida, amningsnattlinnen, gravidbyxor, amningströjor, och hoodies och t-shirts som är gjorda för att fungera vid amning. Alla plagg är mjuka och bekväma och tänkta att göra din vardag bättre.


BPC Mammabyxa

BPC Mammabyxa

Mammabyxorna från Bpc är ett par somrigt blommiga byxor, som är svala och mjuka att bära. Den lösa passformen och det tunna materialet gör att de passar även varma dagar.

Blommönstret är tryckt i en ljus nyans och du kan välja om byxornas grundfärg ska vara mörkblå eller svart. Byxorna går in vid benslutet, så även om passformen är lös behöver du inte vara rädd för att snubbla på dem, att de ska fastna när du cyklar eller liknande. I midjan finns en bred resår som gör att du kan använda byxorna under hela graviditeten.

Materialet i själva byxorna är viskos som blandats med några procent elastan, och mudden är gjord av bomull och elastan. Bpcs mammabyxa finns i storlekar från 32/34 upp till 52/54, så det finns många storlekar att välja mellan. Innerbenslängden är 70,5 cm i storlek 40/42.

Bpc är ett varumärke som tillhör Bonprix, och bokstäverna är en förkortning av BonPrixCollection. Bonprix är ett tyskt modeföretag som har mycket av sin verksamhet online.

Via sina nätbutiker säljer de mer än hälften av sina kläder, men de erbjuder också postorder via katalog och de har en del butiker i Tyskland,Schweiz, Österrike och Italien. Verksamheten i Sverige har funnits sen 2009.

I sitt sortiment har de kläder för barn, kvinnor och män, och de erbjuder också hemtextilier. I utbudet finns många mammakläder, i olika stilar, mönster och färger. Bonprix idé är att du alltid ska kunna hitta något du gillar hos dem.


BPC Mammajeggings i stretch

BPC Mammajeggings i stretch

Bpc har designat dessa stretchiga jeggings som kan bli dina vardagsjeans under graviditeten. De är i femficksmodell med smala ben och de sitter åt över höfter och lår. Dessa mammajeggings finns i färgerna svart och isblå denim och de blir bekväma att bära tack vare sitt stretchiga material.

För att fungera till dig som väntar barn har de också en väldigt bred mudd över magen, som kan justeras så att byxorna sitter bra och följer med när magen växer. Med jeggings kan du fortsätta använda jeans även om du får svårt för plagg som är. Det är byxor som kan fungera med de flesta sorters toppar och i nästan alla sammanhang.

Jeansen har fått sin stretch genom att materialet är bomull som blandats upp med polyester och elastan. Mudden är gjord i bomull och elastan. Byxorna finns i storlek 34-52. Inre benlängd är 80 cm i storlek 42.

Förkortningen Ppc står för BonPrixCollection, och det är ett varumärke som tillhör Bonprix. Det tyska modeföretaget Bonprix är ett dotterbolag inom Otto-gruppen och i Sverige har de funnits sen 2009.

Bonprix har valt att ha ett väldigt stort utbud, så att det ska vara lätt att hitta det man letar efter hos dem. De har kläder för alla åldrar, stilar och situationer. För att fler ska känna att det är en butik som passar dem har de också många av sina kläder i större storlekar. Du kan hitta trendiga och moderiktiga plagg hos Bonprix, men också basplagg och mer klassiska modeller.


När ska man börja använda gravidbyxor?

Det finns inga regler som säger när man ska och inte ska använda gravidkläder. Kläderna är för det mesta mjuka och bekväma och kan gå bra att använda även om du inte är gravid.

På samma sätt kan du använda vanliga kläder under graviditeten, om du har plagg som passar dig och din kropp. Det är också väldigt olika hur mycket och snabbt magen växer. Sitter ett par gravidbyxor bra och är sköna att ha på dig kan du börja använda dem!

Ska man ändå ange någon tidpunkt så är det många som tycker att de vanliga kläderna börjar sitta åt för hårt någon gång i fjärde eller femte månaden, så då kan det vara en bra tid att byta till gravidbyxor och andra gravidkläder.


Se fler tips på bra mammakläder!