Bästa GPS-klockan för barn 2021: Upplev tryggheten av att veta var ditt barn rör sig

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

När ditt barn är ute och rör sig kan det ibland kännas otryggt att inte veta var hen är någonstans. Då kan en GPS-klocka vara ett fantastiskt hjälpmedel.

Även på mindre barn som är med dig är det en trygghet, eftersom den värsta skräcken du kan uppleva som förälder är då barnet kommer ifrån dig för en stund. Med hjälp av GPS-klockan kan du ta reda på barnets position på nolltid.

I den här artikeln rekommenderar vi en mängd fantastiska GPS-klockor som du kan köpa på nätet. Det finns både billigare enkla modeller, samt dyrare klockor med mer påkostade funktioner. Läs mer för att hitta bästa GPS-klockan för dig!

GPS klocka för barn del av en guide till den bästa GPS klockan.

Vad är en GPS-klocka?

En GPS-klocka är precis som det låter, en klocka med en GPS-funktion. Det kan dels handla om en så kallad smartwatch från de stora telefontillverkarna, men ofta när det gäller GPS-klockan så syftar man på en enklare variant för barn. När föräldrar köper en GPS-klocka till sitt barn är det oftast för att de vill känna tryggheten i att kunna hitta barnet om det skulle försvinna ur deras åsyn. Det finns även GPS-klockor med funktioner som gör det möjligt att ringa och göra videosamtal.

Ordet GPS står för Global Positioning System och utvecklades från början av den amerikanska militären. Tekniken fungerar med hjälp av satelliter som skickar signaler till en mottagare, för att ta reda på de exakta koordinaterna den befinner sig på. Numera finns tekniken i många olika apparater som telefoner och smarta klockor.

Vilken GPS-klocka är bäst i test?

Vi har två favoriter som sticker ut just nu: Xplora 4 och Safekid Rocket 4G. Dessa ligger i framkant när det gäller tekniken och de har fantastisk räckvidd, signal och båda har möjlighet att både ringa och spåra barnet.

Bästa GPS-klockorna för barn just nu – Våra favoriter som går att köpa online

Här listar vi de klockor vi har hittat som sticker ut mest just nu. Vi har tittat på olika funktioner och recensioner, men även på pris och till viss del utseende. Vi har delat in GPS-klockorna i tre kategorier:

High tech – Klockorna med det lilla extra. Dessa har lite mer funktioner och är absolut vassast på marknaden just nu.

Medium – Dessa klockor är riktigt fina, men ligger något lägre i pris än de allra mest påkostade sorterna.

Budget – De billigaste klockorna.

Scrolla ner och kolla vilka favoriter vi har hittat inom varje prisgrupp!

High tech – De hetaste GPS-klockorna som går att köpa på nätet just nu!

Här är våra favoriter av de mer avancerade och lite mer påkostade klockorna.

Xplora 4 GPS-klocka och telefon för barn

Xplora 4 gps klocka för barn produktbeskrivning

Den här klockan är i praktiken en komplett mobiltelefon, avsedd för barn med de funktioner som är användbara för ditt barns och din trygghet. Med Xplora 4 har du och ditt barn alltid möjlighet att nå varandra, snabbt och lätt ett knapptryck bort.

Förutom telefonsamtal har Xplora 4 en mängd användbara funktioner, bland annat dessa:

 • SOS-funktion – En enkel knapp på klockans utsida som barnet håller så att du omedelbart får notis om ett nödläge.
 • Röstmeddelande – Klockan kan både skicka och ta emot röstmeddelanden för snabb och koncis kommunikation.
 • Emojis och förinställda textmeddelanden – För enkel kommunikation i vardagen.
 • Kamera – Klockan har en kamera som går att både filma och ta foton med.
 • Stegräknare – Ni kan se hur mycket barnet rör sig under dagen.

Klockan är dessutom vattentät och kan användas i alla väderförhållanden. Själva GPS:en ger dig tillgång till barnets position via en app där du i Google Maps kan följa klockans exakta koordinater i realtid.

Klockan är på många sätt som en mobiltelefon, men anpassad för barn. Det innebär att det till exempel inte går att komma åt internet och surfa fritt, eller använda sociala medier. Klockan är i huvudsak ett kontaktverktyg mellan barnet och hemmet. Men tack vare kamera och möjlighet att byta bakgrund, ringsignal med mera, blir klockan även en kul och personlig teknikpryl som barnet gör till sin egen.

Av alla GPS-klockor vi tittat på är detta utan tvekan vår favorit. Den är otroligt påkostad och är både snygg, tuff och hållbar samt väldigt funktionell. Notera att du kommer att behöva ett abonnemang som kostar mellan 89 och 109 kronor per månad, för att kunna använda klockan fullt ut.

Vill ni ha en påkostad klocka som passar att använda under flera år, både innan skolstart och genom skolåren, är Xplora 4 ett utmärkt val!


Safekid Rocket 4G GPS-klocka för barn

Safekid Rocket 4G Gps klocka barn tre färger

Kolla priset hos:

Safekid har en hela serie med olika modeller av GPS-klockor. Deras Rocket 4G är en avancerad klocka som verkligen sticker ut och har en mängd riktigt bra och användbara funktioner. Det är dessutom en snygg klocka med lättlästa klockslag och den finns tillgänglig i flera fina färger.

Rocket 4G har både GPS och mobiltelefon så att du kan hålla koll på barnet och ni har hela tiden möjlighet att nå varandra vid behov. Det ger en enorm trygghet som förälder och vi uppskattar verkligen dessa moderna klockor. Tack vare den nya hårdvaran och 4G-kompabiliteten är både mobilsignalen och kontakten med GPS bättre än någonsin.

Andra fina funktioner som vi uppskattar med Safekid Rocket 4G är:

 • Videosamtal
 • Vibrationsfunktions
 • Enkel insättning av SIM-kortet
 • Menyer på svenska
 • Möjlighet att göra klockan personlig och byta startbild på skärmen
 • Kontakter med bild sparas så att barnet kan se vem det är som ringer

Det här är en mycket populär GPS-klocka och det är tydligt att företaget bakom arbetar för att ligga i framkant när det gäller tekniken. Med bra räckvidd, videosamtal och en lång lista på smarta funktioner är detta en klocka där man verkligen tänkt på allt.

Safekid Rocket 4G passar med SIM-kort från de flesta operatörer men erbjuder även sitt eget skräddarsydda kort som du kan lägga till i din beställning. På så vis kan du vara säker på att både få det bäst anpassade kortet, och spara tid på att köpa kort på annat håll.

När det gäller appar så fungerar Rocket 4G med flera olika appar såsom: SeTracker, Seatrackerz och Wonlex. Däremot varnar de för att inte använda just denna klocka tillsammans med appen Find my Kids, då den inte är kompatibel med klockan.

Summa summarum är att detta är en komplett modern GPS-klocka för barn som lever upp till alla våra högt ställda förväntningar på en sådan här produkt. Vill du ha den bästa GPS-klockan på marknaden till ditt barn är Safekid Rocket 4G ett av våra två toppval!


Minifinder Nano GPS Säkerhetsklocka

Minifinder Nano GPS klocka och sökare för både barn och vuxna.

Den här GPS-klockan från Minifinder är en väldigt avancerad och smart produkt. Den är inriktad mot flera målgrupper och ser därför inte ut som en typisk barnklocka, men är dock även rekommenderad för barnfamiljer.

Klockan har en imponerande mängd användbara funktioner, bland annat dessa:

 • Pulsmätare – Det går att avläsa pulsen direkt i mobiltelefonen och få larm om den är onaturlig.
 • Larm vid fallolycka – Med hjälp av en sensor går det att utläsa om ett allvarligare fall ägt rum.
 • Nödlarmsknapp – Om något akut inträffar kan larm skickas till mobilen via en panikknapp på klockan.

Förutom detta fungerar denna GPS-klocka även som en telefon där du både kan ta emot och ringa samtal. Du kan givetvis följa klockans position via app och spåra barnet via Google Maps, Bing Maps eller andra liknande kartor. Dessutom ger klockan ifrån sig en varning om batteriet är lågt, som du får till telefonen eller i din e-post.

Klockan är extremt lätt och mycket stryktålig. Den står väl emot både väder och vind och är perfekt för barn som vill kunna leka utan att besväras av en stor och otymplig klocka. Det går även att koppla bort själva sändaren från armbandet, om ni hellre vill ha den i en ficka eller väska till exempel. På så vis kan Minifinder Nano även användas som spårare av värdesaker eller resväskan under resan om så önskas.

Med en imponerande batteritid och alla smarta funktioner, samt den välfungerande spårningen, är detta en GPS-klocka av allra högsta kvalitet. För oss är valet mellan denna och Xplora 4 mest en fråga om barnets tycke och smak. Vill barnet ha en mer lekfull ”smartklocka” är Xplora kanske mer rätt modell. Vill ni ha en mer avskalad klocka som tar mindre plats och är lite mer diskret är Minifinder Nano ett superbra val. Vi gillar båda dessa oerhört mycket!


Mediumklassen – Kanonklockor till rimliga priser

Här listar vi de GPS-klockor som är något billigare än de allra mest avancerade varianterna, men ändå lever upp till våra förväntningar i funktion och kvalité.

Spectrafence GPS Klocka Cmee 2C

Spectrafence Cmee 2C V2 Gps klocka för barn blå färg.

Den här GPS-klockan är mycket populär och detta är en ny och uppdaterad version av Spectrafence. Skillnaden ligger i bättre teknik för GPS:en som avger en mer exakt position, samt möjlighet till Wi-Fi koppling som gör att klockan kan hämta data om positionen genom det trådlösa nätverket, till exempel om barnet befinner sig hemma hos någon och är inomhus.

En mycket smart funktion på denna GPS-klocka är att den har en sensor som känner av och meddelar om klockan tas av från barnets handled.

Själva klockan är också väldigt bra för inlärning av klocka och tid, då den har både analog och digital tid på en snygg och tydlig display. Andra bra funktioner hos Cmee 2C är bland annat:

 • Telefon – Ring eller ta emot samtal via klockan.
 • Chat – Snabba meddelanden skickas lätt via armbandsuret.
 • Kamera – Med inbyggd fotoalbumsfunktion.
 • Stegmätare – Se hur mycket ni rör er under en dag.
 • Spel – Träna matematik direkt i på klockan via inbyggda spel.

För att använda klockan och dess funktioner behöver du skaffa ett SIM-kort, av typen nano-SIM. Dessa går att beställa från vanliga operatörer som till exempel Telia. Tillverkaren rekommenderar specifikt Telia eller Halebop, då dessa fungerar väl med denna klocka och har god täckning.

Spectrafence är en oväntat prisvärd klocka som är mycket fin i sin design. Den är dessutom välutrustad med användbara funktioner och säkerhet samt väldigt robust och hållbar.

Om ni är ute efter en billigare klocka som har i stort sett allt som de dyrare modellerna erbjuder, är detta ett suveränt val just nu!


North 13.5 Active Waterproof GPS-klocka

Vattentät GPS-klocka för barn från North 13.5.

Här har vi en sportig och stryktålig GPS-klocka av märket North 13.5. Trots den låga prislappen har klockan en mängd avancerade och användbara funktioner. Den är vattentät och tål att användas i ur och skur.

På klockan har du förutom spårningsfunktionen via GPS, även kamera och telefonfunktion. Du kan se barnets position via en app och både ringa och ta emot samtal från klockan.

Det är imponerande hur tillverkarna har lyckats få med så mycket teknik i en så liten och prisvärd apparat. Förutom funktionerna vi nämnt har den till exempel:

 • Sömnmonitor – Kan användas för att få information om barnets sömn.
 • SMS-funktion – För enkla meddelanden till och från klockan.
 • Alarm – Klockan kan ställas in för enklare tidhållning och påminnelser.

Klockan i sig har en stor och fin display som är lätt att läsa av och batteriet laddas enkelt via en USB-kabel. Vi gillar den här klockan och tycker att tillverkarna fått med mycket bra till en billig peng. Klockan går att använda både för mindre barn, från cirka 3 års ålder och genom de tidigare skolåren.

North 13.5 Active Waterproof GPS-klocka är rekommenderad för dig som vill ha något i en prisklass lite mitt emellan!


Budget – Billiga, funktionella och mycket användbara GPS-klockor

Här listar vi de billigaste klockorna vi tittat på som ändå håller måttet när det gäller design, funktion och användarvänlighet.

Herzberg HG-5050 GPS-klocka

Grön GPS-klocka för barn av märket Herzberg.

Till ett mycket överkomligt pris hittar vi den här multifunktionella smarta GPS-klockan från Herzberg. Med den här har du översikt över ditt barns position genom en app. Utöver själva positionssystemet har den även andra intressanta funktioner, till exempel:

 • Röstmeddelanden – Skicka och ta emot korta meddelanden.
 • Textmeddelanden – För kort och viktig information.
 • Stegmätare – Mät avstånd och rörelse direkt med klockan.
 • Varnings-SMS – Du kan ställa in så att du får larm, till exempel om batteriet är lågt eller om klockan tas av från barnets arm.
 • Zon-inställningar – Du kan ställa in så att klockan skickar en notis om barnet rör sig utanför inställd zon.

Med tanke på det låga priset är det rent av fantastiskt hur många funktioner du får med denna smarta lilla GPS-klocka. I paketet ingår förutom själva klockan, en app, manual, laddkabel och en liten skruvmejsel.

Den här klockan är ett ypperligt alternativ om du vill ha en enkel och billig klocka som gör jobbet att spåra och snabbt kommunicera med ditt barn. Vi gillar den och har med den som ett riktigt bra budgetval är det gäller GPS-klockor!


North 13.5 GPS-klocka

North 13.5 Svart GPS-klocka för barn produktbild.

Detta är den billigaste av alla klockor vi rekommenderar i den här guiden. Den finns att köpa till ett väldigt överkomligt pris och säljs även som syskonpaket till förmånligt pris om ni behöver två GPS-klockor i familjen.

Precis som North 13.5:s andra modell är denna billig men utrustad med en mängd smarta funktioner som är väldigt användbara. Allt ifrån telefon med möjlighet at spara 10 nummer, en nödlägesknapp, stegräknare och mycket mer finns att tillgå.

Det finns även möjlighet att aktivera en funktion som kallas Geofence, vilket innebär att ni markerar vilket område barnet får röra sig inom och så larmar klockan om gränsen överskrids. Utöver allt detta finns en varningsfunktion som signalerar om klockan försvinner från barnets arm.

Med en helt ok batteritid och snabb laddning är detta en klocka som är mycket lättanvänd och perfekt för vardagligt bruk hos både små och mellanstora barn. Den har en tillhörande app med alla funktioner du kan förvänta dig av en GPS-klocka.

Vill du ha en mycket prisvärd och billig GPS-klocka är detta ett mycket bra alternativ som lever upp till det du kan förvänta dig av en simpel men smart klocka till ditt barn.


Frågor och svar om GPS-klockor

Här följer några vanliga frågor som konsumenter brukar ställa sig inför sitt köp av en ny GPS-klocka för barn.

Vilken är den bästa GPS-klockan för barn?

Vi har en klar favorit i Xplora 4. Den är väldigt populär och har vunnit utmärkelser och fått många fina recensioner på andra håll också. Den är av hög kvalité, är hållbar och har alla bra funktioner du behöver hos en GPS-klocka åt barnen.

Vi gillade även verkligen Safekid Rocket 4G. Den har väldigt modern teknik och en uppkoppling med riktigt bra mottagning och kvalitet på både samtal och spårning.

Måste man ha abonnemang för en GPS-klocka?

Det varierar lite mellan olika klockor och de möjliga val som finns när det gäller abonnemang. Kolla respektive återförsäljares hemsida för information om just den klockan du är ute efter.

Det är vanligare med abonnemang än just kontantkort till GPS-klockor. Dessa abonnemang ofta hyfsat billiga jämfört med vanliga telefonabonnemang. Men det finns även GPS-klockor där du kan köpa ett kontantkort, eller obundna abonnemang.

Kan man ringa med GPS-klocka för barn?

Ja. Med de flesta modeller finns det en samtalsfunktion. Med denna kan barnet både ringa dig och ta emot dina samtal. Dessutom finns ofta möjlighet att skicka korta röstmeddelanden eller meddelanden i text.

Vilken ålder passar GPS-klockor?

De flesta GPS-klockorna passar att använda redan från cirka 3 års ålder. Vid den åldern används de vanligtvis för att försäkra sig mot att barnet skulle komma bort när ni är ute på stan eller liknande.

När barnen blir lite större och leker ute själva fyller de en ännu större funktion då du kan kommunicera med barnet och se att de inte rör sig för långt ifrån hemmet eller avviker från sin skolväg till exempel.

Är GPS-klockor vattentäta?

Många modeller är vattentäta men inte alla. De vattentäta modellerna är gjorda för att tåla det mesta, då barn ofta är ute i alla möjliga väderlekar. De är dock vanligen inte ämnade att ha på sig under vattnet vid bad och liknande, utan främst gjorda för att stå emot regn och fuktighet i vardagen.

Finns det någon billig GPS-klocka för barn?

Ja, det finns många bra billiga GPS-klockor att köpa online. Vi listar våra favoriter av de allra billigaste under rubriken budget.