Bästa gosedjur dinosaurie 2024: Mysiga och mjuka dinosaurier

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Kanske verkar det märkligt att vilja ha ett gosedjur som är en dinosaurie. Dinosaurier kan vara ganska läskiga, medan gosedjur inte alls är det. Det kan vara just därför det är en kombination som fungerar så bra. Här är våra favoriter bland gosedjurs-dinosaurierna!

Tre gosedjur dinosaurier, suddig bakgrund med dinosaurier och natur

Vilket dinosaurie gosedjur är bäst i test?

Ett väldigt fint alternativ är Warmie Vetevärmare Dinosaurie. Det är en kramgo och söt Brachiosaurus som är både gosedjur och kan värmas upp i mikron när du är frusen.

Ett kvalitetsmärke med många olika sorter är Teddykompaniets dinosaurier. Det svenskdesignade, otroligt charmiga dinosaurier i olika storlekar och färger.

Slutligen måste vi givetvis nämna de coola dinosaurieleksakerna från Wild Republic. De är mycket populära och har stora dinosaurie-gosedjur med en unik säregen design!

Fler fina alternativ hittar du längre ned i artikeln! Se även våra tips på barnböcker om dinosaurier eller fina dinosaurieleksaker!

Många fina gosedjur i dinosaurieform

Att ha en egen dinosaurie som gosedjur är populärt. Det är ett mysigt sätt att bekanta sig med de stora skräcködlorna från vår planets historia.

Det skrämmande tar aldrig helt och hållet överhanden när dinosaurierna kommer i form av ett mjukisdjur.

Dessutom kan ett dinosaurie-gosedjur ha fördelen att det skapar en nyfikenhet som gör att ditt barn vill lära sig mer om olika dinosaurier, hur de levde, och hur jorden var när de fanns här.

Här är alla de gosedjuren med dinosaurietema vi tittat på!

Vetevärmare Warmies dinosaurie

Vetevärmare Warmies dinosaurie

Kolla priset hos:

Det här är en lite annorlunda och väldigt söt dinosauriekompis till ditt barn, skapad av märket Warmies. Eftersom det gröna lilla djuret är fyllt av hirs kan den här dinosaurien värmas i mikron. I fyllningen finns också lite lavendel, så förutom att värmen kan ha en lugnande effekt kan doften hjälpa till.

Figuren är en grön Brachiosaurus, som tolkats på ett lekfullt och mjukt sätt. Ytan är gjord av polyester och det gör att värmekudden fungerar bra som gosedjur, även när den inte är värmd. Den här dinosaurien är ca 50 cm lång och väger mer än väntat med sina 800 g.

Vikten beror såklart på fyllningen, men det är också den som gör att detta är en dinosaurie som kanske inte passar alla. Medan den med sin tyngd, värme, doft och mjukhet är perfekt när någon är trött, ledsen eller har ont kan det vara lite svårt att ha alltför vilda lekar med ett tyngre mjukisdjur.

Den här Brachiosaurusen tillhör varumärket Warmies, som bland annat gör olika värmekuddar i form av gosedjur. Det finns en hel serie med olika sorters djur som alla är mjuka och snälla, även om de skiljer sig åt i stil.

Warmies finns i olika varianter, till exempel extra stora, vilket kan vara skönt ibland. Från varumärket Warmies kommer också en wellnesserie med mjuka inneskor, nackvärmare, ögonmasker med mera.

Warmies är ett amerikanskt företag som har funnits i över 25 år. De utgår från en ambition att öka välmående hos människor med naturliga material och metoder.


Teddykompaniets dinosaurier

Teddykompaniets dinosaurier

Kolla priset hos:

Vill du ha en riktigt mjuk dinosaurie kan Teddykompaniets utbud vara intressant. De har fem olika dinosaurier i sin serie. Teddy Dino liknar en grön T-Rex och finns i tre olika storlekar.

 • Den lilla är 27 cm
 • Den stora är 40 cm
 • Storleken XL ger dig en Teddy Dino som är 65 cm.

Lolli Dino är en ljusblå lurvig dinosaurie som passar bra för de allra minsta. Den är barnsäker och har en storlek på 30 cm.

Den dinosaurie som helt enkelt heter Dino är inspirerad av en Triceratops, med horn i pannan och den typiska formen som nästan ser ut som en krage bak på huvudet.

Dino är 60 cm och finns också i en sittande version där den lilla är 20 cm och den stora är 40 cm.

Den fjärde dinosaurien du hittar hos Teddykompaniet är Dino med vingar som förutom sina vingar har rätt stora öron och ett väldigt snällt utseende.

Den är blågrön och 35 cm stor. Dino med vingar finns även i en version som du kan värma i mikron och använda som värmekudde. Storleken är då 60 cm.

Den sista dinosaurien du hittar hos Teddykompaniet är en lite mer naturtrogen T-Rex, vars vita mage, trampdynor och tänder kan bli självlysande om de laddas vid en stark lampa.

Alla Teddykompaniets dinosaurier är gjorda i väldigt mjuka material och fungerar bra för tyst lek. Till skillnad från plastleksaker blir det inte en massa oljud som gnissel och dunsar, även om leken skulle bli vild.

Teddykompaniet är ett företag som startade i Båstad i södra Sverige, och i över 25 år har de skapat mjuka kompisar som passar både för stora och små. De håller en väldigt hög kvalitet på sina produkter och det har bidragit till att de idag säljer mjukisdjur i hela världen.

De skapar och producerar också gosedjur utifrån kända sagofigurer som:

 • Alfons Åberg
 • Babblarna
 • Pelle Svanslös
 • Sommarskuggan
 • Bolibompa

Förutom vanliga gosedjur i olika storlekar och utföranden har de till exempel snuttefiltar, käpphästar, diinglisar och produkter för bebisar.


Wild Republic Dino T-Rex

Wild Republic Dino T-Rex

Kolla priset hos:

Det här är en Tyrannosaurus Rex från Wild Republic, som blir skrämmande med sitt öppna gap och den stora mängden vassa tänder som finns där. Den är ganska stor med sina 41 cm, och även om hela dess uppenbarelse är lite läskig vägs det upp av det mjuka materialet.

Tänderna är gjorda i gummi, men resten är i plysch och gör den väldigt kramvänlig. Det blir ändå ett gosedjur som inte passar alla barn, är ditt barn litet eller om han eller hon är lättskrämd kan det bli helt fel att ge just den här dinosaurien i present.

I andra lägen kan den vara helt rätt val. Även barn kan ju behöva utforska olika känslor, och att möta rädslan i en lek med den här T-Rexen kan vara ett passande sätt. Förutom det är den utformad för att efterlikna en riktig T-Rex, och att ha en sån här leksak kan vara ett sätt att göra barn nyfikna på dinosaurier och annat som fanns under juraperioden.

Wild Republic är ett företag som startade 1979 och som tar fram leksaker och presenter med naturtema, som säljs över hela världen. Deras produkter är oftast realistiska avbildningar av verkliga djur, och de görs med tanken att locka barn att lära sig mer om det vilda livet som finns runt oss.

När det inte är realistiska djur görs de med ett annat pedagogiskt syfte. Ett exempel är serien med monster, som uppmärksammar problemet med plastskräp. Det sker på ett roligt sätt som lätt gör barnen nyfikna. Wild Republic har fått en rad olika utmärkelser och priser genom åren. Dels för det arbete de gör och dels för specifika produkter.


Handgjorda dinosaurier och andra gosedjur från djurriket

3 handgjorda gosedjur, olika dinosaurier

Kolla priset hos:

De här gosedjuren är väldigt unika och otroligt vackra. Produkterna säljs i deras butik på Etsy, som är en internationell marknadsplats där det finns mycket unika designerhantverk från tillverkare från hela världen.

I sitt utbud har de detaljrika dinosaurier av bland annat arterna:

 • Pentaceratops
 • Parasaurolophus
 • Microraptor
 • Ankylosaurus

Måtten är lite olika beroende på vilken sort du väljer. Många sorter är cirka 20-30 långa eller höga. Framförallt är de oerhört detaljrika och håller hög kvalitet.

Nackdelen med butiken är att frakten kan ta lite tid. Du får räkna med ungefär 2 veckor för leverans, så ta med det i beräkningarna.

Vill du ha unika gosedjursdinosaurier, eller andra realistiska gosedjur, är det här ett väldigt fint alternativ som definitivt sticker ut.


Wild Republic Dinosaur Stegosaurus

Wild Republic Dinosaur Stegosaurus

Kolla priset hos:

Med denna Stegosaurus har Wild Republic skapat ett 25 cm stort gosedjur i 100% polyester (även fyllningen är 100% återvunnen polyester). Polyester är ett väldigt mjukt material, och det gör att den här dinosaurien är lätt att vilja krama och lätt att bli vän med.

Det är en liten figur som många barn skulle ta till sitt hjärta utan att tveka. Ska man hitta något negativt att säga är den kanske lite liten, men det finns ju tillfällen när det är bäst att även en dinosaurie är ganska liten.

Stegosaurusen är gjord på ett naturtroget sätt, även om utseendet förenklats lite så att den ska passa som leksak. Med sakerna från Wild Republic kommer ett kort med information om just den art det är, så att det blir lätt att lära sig lite mer om den verkliga förlagan.

I över 40 år har Wild Republic tillverkat leksaker för barn, och då framför allt realistiska mjukisdjur. Förutom att de är roliga att leka med uppmuntrar de barnen att lära sig mer om de riktiga djuren.

Wild Republic har sitt huvudkontor i Twinsburg i Ohio, men det går att hitta deras djur över hela världen. Bland annat kan du hitta dem i museers butiker, på zoo eller på  akvarier, där de uppskattas för sin naturtrogenhet, men de finns också hos återförsäljare som erbjuder gosedjur av olika slag.


Jellycat Fossily Stegosaurus

Jellycat Fossily Stegosaurus

Kolla priset hos:

Jellycat har tagit fram denna mjukt dammgröna Stegosaurus som ser genuint snäll ut. Det här är en dinosaurie som är ganska liten med sina 16×12 cm, men det gör att den kan passa bra även för riktigt små barn.

Fossily Stegosaurus har tyngd i botten, så att den lätt kan stå på egen hand. Tyngden är gjord av plast och förutom det är den tillverkad av polyester. Den fungerar väldigt bra som en vän att ha nära när det är dags att sova, att krama när man behöver en kompis, eller bara ha med sig så att det alltid finns någon att leka med.

Det är svårt att hitta något negativt att säga om denna snälla lilla dinosaurie, men det negativa skulle väl kunna vara att den framstår som så snäll. Är det ett barn som önskat sig en dinosaurie ska du kanske kolla så att han eller hon inte önskar sig en läskig och tuff typ, innan du väljer att köpa denna.

Det engelska företaget Jellycat har funnits sen 1999 och har tillverkat leksaker sen dess. Det mesta i deras sortiment är gosedjur, ofta med en särskild personlighet som gör att de sticker ut i mängden och blir lätta att tycka om.

Förutom att de säljer sina produkter i Storbritannien säljer de bland annat i USA, Kanada och i stora delar av Europa. Det går också att hitta deras saker på vissa håll i Asien och de finns till och med i Australien. Varje år tar de fram två nya kollektioner av saker, så att det alltid ska finnas nya mjukisdjur att bli förälskad i.


Jellycat Douglas Dino Little

Jellycat Douglas Dino Little

Kolla priset hos:

Även gosedjuret Douglas kommer från Jellycat och har en väldigt snäll framtoning. Med sin mjukhet och sin pälsiga yta går det lätt att klappa den och tänka på den som ett litet husdjur. Douglas är 25 cm, och det är en dinosaurie i grågrön färg med gula detaljer.

Han ligger ner och vilar både benen och hakan på underlaget, vilket gör att han ser lite trött ut. Det gör att han kan passa extra bra om du letar efter ett gosedjur att använda vid vilostunder och när det är dags att sova.

Douglas är gjord i polyester, vilket gör honom riktigt mjuk. Den snälla och trötta stilen gör att han passar bra för de allra minsta barnen, även om äldre barn såklart också kan behöva en lugnande dinosaurie som vän.

Letar du efter gosedjur med det lilla extra kan Jellycat ha något som passar dig. Det är ett engelskt företag som tillverkat leksaker i drygt 20 år, och en stor del av deras sortiment utgörs av just mjuka djur. De erbjuder gosedjur i olika storlekar och stilar.

Det finns djur som är väldigt lika verkliga djur och andra som är fantasifigurer. Vill du hitta något som passar en nyfödd är det inga problem alls. Förutom att de har gosedjur anpassade för de andra minsta har de till exempel filtar, leksaker med en ring som gör dem lättare att hålla, hängande små djur och liknande.


NemuNemu Kudde Dino XXL

NemuNemu Kudde Dino XXL

Kolla priset hos:

NemuNemus kudde Dino XXL är en ljust grön och mycket tilltalande dinosaurie i stor storlek. Den kan användas som en kudde att sitta på, ligga på, eller luta sig mot och den kan vara trygg att sova tillsammans med.

Det finns massor av lekar där det inte skulle gå att använda små gosedjur, men där en stor dinosauriekudde skulle fungera. Eftersom det är just en kudde skiljer den sig från vanliga gosedjur, framför allt genom sin form och storlek.

Det kan uppfattas som både positivt och negativt, är du inte säker på vad ditt barn skulle tycka om det kanske du helt enkelt kan fråga. Fyllningen är gjord av polyester och utsidan är också framför allt av polyester, men den är uppblandad med några procent polyuretan för att få till en snygg finish samtidigt som det blir ett mjukt djur.

NemuNemu som tillverkat kudden Dino är ett japanskt företag. Det startade 1995 och redan då gjorde de goskuddar, eller ”cuddables” som de kallas på engelska. Det är en sorts gosedjur som är lite större och som är gjorda att använda som just kuddar.

Bland deras produkter finns också ”huggables” eller kramkuddar, som är ungefär samma sak. Deras mjukisdjur är gjorda för att man ska kunna sjunka ner i dem, krama dem och gosa med dem, på ett helt annat sätt än vad vanliga gosedjur är.


T-Rex jumbo (61 cm hög)

T-Rex jumbo (61 cm hög)

Kolla priset hos:

Tyrannosaurus Rex är kanske den mest ikoniska av alla dinosaurier. Den har ett väldigt speciellt utseende och har dessutom en lockande läskighet som kan kittla fantasin hos många barn.

Denna T-Rex kommer från Prextex och är ett riktigt stort gosedjur med sina 61 cm. Den har många tänder i sin öppna mun, men ser trots det ganska snäll ut. Materialet är plysch, som ger den en mjuk yta.

Vill ditt barn ha en dinosaurie som ligger bredvid honom eller henne i sängen kan storleken i kombination med den mjuka ytan göra att det här är ett bra val. Storleken kan kännas trygg och mjukheten gör att det är skönt att klappa eller krama den, till exempel när man ska sova.

Den går också att leka med, och som en bonus kan den skapa nyfikenhet kring vad dinosaurier egentligen var och varför de inte längre finns.

Prextex skapar leksaker av olika slag. Förutom gosedjur i olika storlekar och stilar gör de bland annat bilar och ballonger. De har leksaker som passar när det är dags för sommarens utelekar, men också saker som passar för särskilda högtider.

Bland annat finns det leksaker och pynt som är gjorda för jul, halloween och påsk. Målet Prextex har är enkelt – att göra saker som barn kan tycka om.


Zappi T-Rex

Zappi T-Rex

Kolla priset hos:

Zappis T-Rex tillhör de läskiga versionerna  bland dinosaurie-gosedjuren. Blicken kan upplevas som lite skrämmande, så har du ett barn som har nära till rädsla kanske ett annat alternativ är bättre.

Gillar ditt barn saker som känns farliga kan det här istället vara den dinosaurie som passar allra bäst. Den är halvstor med sina 40 cm. Att den inte är större än så kan göra att det läskiga går lättare att handskas med.

Det här är en dinosaurie som är gjord helt i polyester, vilket gör att den inbjuder till gos. Kanske krockar det med den läskiga uppsynen, det är upp till ditt barn att avgöra. Sömmarna är extra starka och ögonen sitter ordentligt, så är det snarare vild lek än gos som känns aktuellt så är detta en T-Rex som passar.

Zappi Co är ett varumärke som tillhör företaget The Gift Scholars. Företaget finns i Storbritannien och det är också där produkterna designas. Zappi Co har ett stort fokus på miljön och att använda sig av eko-vänliga material som går att återvinna.

De arbetar med att utesluta plast helt och hållet, både i produkter och förpackningar. Förutom gosedjur gör de andra produkter för barn, till exempel textilier som barnlakan, väskor, brickor, bestick och nyckelringar som barnet själv kan bygga ihop av bokstäver, djur och symboler.


Liuer dinosaurier

Liuer dinosaurier

Kolla priset hos:

Det här är ett tvåpack med dinosaurier. De ser ut som seriefigurer i hur de utformats och på grund av de färger de har.

Det är en glad och lekfull stil, där den ena är har rosa som sin dominerande färg medan den andra domineras av blått. I form och storlek ser de likadana ut, det är bara färgerna som skiljer dem åt. I beskrivningen står det att det är T-Rex, men med den långa halsen och de fyra korta benen som alla tar i underlaget låter det orimligt.

Det måste vara en annan dinonsaurietyp som har varit förebilden. Exakt vilken är svår att säga, eftersom de gjorts i en fantasifull och barnsligt glad version av dinosaurien.

I vilket fall är detta två dinosaurier som med sin färgglada framtoning passar bra som present eller julklapp. Det är söta figurer som lätt väcker leklusten, och med sina 35 cm är de varken stora eller klumpiga att leka med. Materialet är bomull polypropen.

Dinosaurierna är gjorda av varumärket Liuer, som även har andra gosedjur i sitt sortiment. De erbjuder också andra leksaker och hobbymaterial som stimulerar ditt barns kreativitet.

Med leksaker från Liuer kan du hitta saker som ditt barn kommer ha roligt med i många timmar. Saker som uppmuntrar till bus, lek, uppfinningsrikedom – och såklart även lugna stunder av gos med något av deras mjukisdjur.


Här hittar du fler artiklar om gosedjur!