Bästa gamingstol för barn 2024: Spelstolarna för unga gamers

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att få ha en datorhörna med de rätta tillbehören är viktigt för en inbiten gamer. Dessutom kan en gamerstol, tillsammans med ett bra skrivbord, vara utmärkt för läxläsning och andra viktiga aktiviteter. Här tipsar vi om gamingstolar som passar bra för barn och unga!

Barn framför datorn i ett gamingrum, med gamingstol

Vilken gamingstol är unga är bäst i test?

Toppmodellen enligt oss är den otroligt komfortabla stolen Vortex från Shark Gaming. Klockren stol som både är superläcker rent estetiskt och ger ett utmärkt stöd även under långa spelsessioner.

Fantastisk komfort, ergonomisk design

Shark vortex gamingstol

Ett annat toppval är L33T elite V4 gamingstol. Det är en relativt prisvärd stol med funktioner och kvalitet som en betydligt dyrare stol. Snygg, bekväm och ett utmärkt val för de flest!

✅ Populärt märke bland gamers

L33T elite V4 gamingstol

Vill du ha något lite lägre i pris måste du kolla in Victory Gamingstolar. Många av deras modeller håller väldigt hög kvalitet i förhållande till priset! Bra som första gamingstol för de yngre barnen.

✅ Prisvärt välfungerande alternativ

Victory ZX Pro gamingstol

Granskning av 15 olika gamingstolar

6 olika gamingstolar mot en bakgrund av blått och rgb färger

Det finns en ganska stor bredd av gamingstolar på marknaden. Vissa stolar är helt och hållet anpassade för barn, vilket framförallt märks i stolens höjd och storlek. Dessa är ofta något billigare.

Många av stolarna som passar för ungdomar, passar även utmärkt för vuxna. Därutöver finns rejäla XL+ stolar som är anpassade för att klara av långa och stora personer, med hög maxvikt.

Det viktigaste att tänka på när du köper en gamingstol till barn eller ungdom, är att den inte är för hög. Det går dock att använda lite för höga stolar om du använder ett lämpligt fotstöd under. Ibland kan det kräva lite trixande för att få till en bra setup för barn. Men det brukar oftast gå att lösa genom att höja stolen till rätt nivå och använda fotstöd.

L33T elite V4 gamingstol

L33T elite V4 gamingstol

Kolla priset hos:

 • Maxvikt: 125 kg
 • Sitthöjd: 48–54 cm
 • Justerbara armstöd: Ja
 • Justerbar höjd: Ja
 • Lutningsbart ryggstöd: Ja (Upp mot 160 o)

Denna stol är utformad och konstruerad av L33T Gaming och har en stark, handgjord metallram i kolstål. Det tjocka och genomsläppliga kanvasmaterialet tillsammans med det ergonomiska, täta, svala skummet i sisten ska bidra till ökad cirkulation.

Kanvasmaterialet är nyutvecklat, starkt, lätt och tätt samt låter skummet i sitsen luften flöda genom stolen. De inbyggda elastiska remmarna som finns i stolen är till för att skapa en bekväm sits och stöd för ryggen.

Huvudkudden upplevs mycket skön av flera kunder då den bidrar till komfort vid användning. Dock upplever lika många att svankkudden är långt ifrån lika bra. Detta eftersom kudden inte kommer med någon resår och därmed hamnar fel och inte bidrar till den komfort som den bör göra.

Stolens utformning och storlek är anpassad för både vuxna och ungdomar. Den finns även i flera olika färger, allt mellan svart och vitt till grönt. Detta gör stolen passande för alla.


Shark vortex gamingstol

Shark vortex gamingstol

Kolla priset hos:

 • Maxvikt: 150 kg
 • Sitthöjd: 50–56 cm
 • Justerbara armstöd: Ja
 • Justerbar höjd: Ja
 • Lutningsbart ryggstöd: Ja

SharkGaming Systems grundades 2009 och har sedan dess tillverkat spelsystem av hög kvalitet. De gick från att vara ett litet lägenhetsprojekt, till ett företag med över 40 anställda. Enligt VD Daniel Gerhardt tillverkar de maskiner för att utmana spelvärlden med nytt tänkande och utvecklingar efter kundernas önskemål.

Shark vortex gamingstol är SharkGamings egenproducerade gamingstol. De som arbetar på SharkGaming är mycket engagerade när det kommer till spelande, vilket betyder att de testar alla sina produkter och ser till att de håller hög kvalitet och komfort.

Stolen är gjord för långa timmar framför datorn, vilket innebär att den har olika funktioner för optimal komfort. Stolen är därför justerbar i höjd samt justerbar i arm-och ryggstöd. Sisten är gjord i kallskum med PU-läder som överdrag för att hålla den fräsch, bekväm och i gott skick under längre tid.  

För optimal komfort tillåter materialet huden att andas och svankstödet formar sig efter ryggen. Om det önskas går ryggstödet att luta bakåt, ända ner till liggande läge. PU-lädret är mycket hållbart och flagnar sällan. Detta så att stolen ska gå att använda under flera år framöver. Att stolen klarar så hög vikt beror på chassin i metall som gör stolen mycket stabil och hållbar.

Alla justeringar går att göra från sittande position. Funktionerna finns även till för att anpassa stolen efter just din kropp och dina behov. Nackstöd, armstöd, höjd och ryggstödets vinklar är alla anpassningsbara, något som många gamingstolar saknar.

Denna gamingstol är mycket uppskattad, inte bara för att SharkGaming är en välkänd aktör när det kommer till utrustning för datorn, utan även för de väldigt många justeringar som kan göras vid användning. Att en gamingstol kan justeras så pass mycket är ovanligt vilket sätter denna stol på topp. Det mest negativa som kunderna hade att säga var att den endast kom i en färg.


Deltaco gaming DC210 Gamingstol

Deltaco gaming DC210 Gamingstol

Kolla priset hos:

 • Maxvikt: 90 kg
 • Maxlängd: 185 cm
 • Sitthöjd: 46–56 cm
 • Justerbar höjd: Ja
 • Justerbart ryggstöd: Ja
 • Lutningsbart ryggstöd: Nej

Deltaco Gaming grundades 2017 och skapar prisvärda produkter för alla åldrar och nivåer. Deras idé är att alla ska ha chansen att spela och köpa spelutrustning. Därför kallar de sina produkter ett prisvärt alternativ till dyr, professionell e-sportutrustning.  

Gamingstolen har ergonomiska likheter med en racingstol och är gjord i konstläder. Det finns extrakuddar för nacke och rygg för att förstärka komforten. Kuddarna, liksom höjd, rygg och armstöd, är justerbara för att göra det lättare att finna en skön position att sitta i under längre tid.

Eftersom fotkryssen är gjord i aluminium håller stolen inte lika mycket som andra gamimgstolar. Detta gör även stolen lättare vilket gör den lätt att flytta och bära runt.

Flera kunder är mycket nöjda med deras köp då den är både bekväm, smälter in i omgivningen och inte tar så mycket plats. Det finns dock en del kunder som har uttryckt sig negativt. De anser att det märks på kvaliteten att den är billigare eftersom den inte är lika tålig som många andra stolar. Det finns ungefär lika många nöjda som icke-nöjda kunder.


Deltaco gaming WCH90 RGB

Deltaco gaming WCH90 RGB, vit stol
 • Maxvikt: 120 kg
 • Sitthöjd: 44–54 cm
 • Justerbara armstöd: Ja
 • Justerbar höjd: Ja
 • Lutningsbart ryggstöd: Ja (90–180°)

Denna gamingstol av Deltaco Gaming kommer vanligtvis i två färger: Svart och vit. De båda varianterna har samma stilrena ergonomiska utformning och inbyggda RGB belysning i rygg och sits. Det finns upp till 332 olika LED lägen som styrs med hjälp av den medförandra RF kontrollen. För att ansluta krävs USB-A till Powerbank eller USB-adapter.

Kunder har hävdat att belysningen drar slut på Powerbanken mycket fort och därför rekommenderas det att använda en USB-adapter. Om Powerbank trots allt används har stolen en praktisk förvaringsficka.

Majoriteten av stolarna har fungerar belysningen vid uppackning och kunderna är mycket nöjda, men det finns såklart fall där belysningen slutat fungera. Att stolen i enstaka fall anlänt med trasig belysning gör kunderna besvikna och irriterade.

Förutom belysningen har stolen många andra funktioner som justerbara armstöd, höjd och lutningsbart ryggstöd. För att bidra till komforten ännu lite till kommer stolen med extra kuddar för svank och nacke.

Det är en bekväm stol med unik belysning, stilren design och lätt att hålla ren. Dock drar den mycket energi och belysningen riskerar att gå sönder. Men i majoriteten av fallen är kunden mycket nöjd.


L33T energy gamingstol

L33T energy gamingstol

Kolla priset hos:

 • Maxvikt: 120 kg
 • Sitthöjd: 46,5–56,5 cm
 • Justerbara armstöd: Ja
 • Justerbar höjd: Ja
 • Lutningsbart ryggstöd: Ja (Upp mot 150°)

L33T Gaming har sedan det grundades producerat och sålt gamingstolar. Trots utvidgat sortiment är gamingstolar fortfarande deras specialitet. Deras andra produkter bidrar även dem till den optimala gamingupplevelsen. Namnet L33T är en slang för ”elit”, något som företagets grundare anser vara mycket passande för deras mål med gaming.

Modellen kommer i tre färger, alla med svart i grunden. Den har en solid plastbotten och bekvämt, ergonomiskt, tryckavlastande skum. Tillsammans med de elastiska remmarna i sitsen ska den ge optimalt stöd för kropp, oavsett hur lång tid som spenderas framför skärmen.  

Runt om kuddarna finns specialtillverkat, konstgjort läder. Det är gjort för att leda bort svett och ge bättre luftcirkulation. Metallramen är handgjord och armstöden justerbara i höjd. Stolen går även att luta och gunga.

Trots stolens mjuka sits är det många som anser att denna stol inte är passande för flera timmar framför datorn. Detta beror på att stolen inte kommer med extra svank- och nackstöd, något som många andra gamingstolar har. Men de nöjdaste kunderna säger alla samma sak: Att detta är en mycket bra stol, speciellt vid prisnedsättning.


Deltaco Gaming DC120 Junior Gamingstol

Deltaco Gaming DC120 Junior Gamingstol

Kolla priset hos:

 • Maxvikt: 80 kg
 • Maxlängd: 150 cm
 • Sitthöjd: 41–49 cm
 • Justerbar höjd: Ja
 • Lutningsbart ryggstöd: Ja

Denna stol är utvecklad och skapad av Deltaco Gaming. Till skillnad från många andra moderna gamingstolar är denna i ett klassiskt utförande. Den har en lägre rygg vilket gör den tydligt skapad för kortare människor.

Det går att sitta på höjder mellan 92–99 cm och stolen har ett lutningslås. Sittytan är mjuk och bekväm med höjd och armstöd som går att justera och sänka. Detta gör det lätt för den mindre användaren att finna en position där datorn är inom räckhåll.

Modellen kommer i flera färger och är gjord i ett konstgjort läder. Det som urskiljer denna stol från många andra är dess storlek och utformning, Den är tydligt anpassad för ett barn vilket även tyder på att den inte tål tunga tyngder eller människor.


Arozzi Mezzo V2 Fabric Gamingstol

Arozzi Mezzo V2 Fabric
 • Maxvikt: 120 kg
 • Sitthöjd: 63,5–77,5 cm
 • Justerbar höjd: Ja
 • Lutningsbart ryggstöd: Ja (upp till 165°)

Arizzo är ett svenskt företag som grundades 2013. Deras fokus ligger hos ergonomiska stolar och andra produkter som bidrar till en förbättrad spelupplevelse. Produkterna är uppskattade av mycket varierade människor. Både folk som sitter länge framför datorn och spelar, samt de vars arbete kräver långa dagar framför skärmen.

Mezzo V2 Fabric är en stol från Arizzo Fabric kollektionen. Det är en ny och förbättrad ergonomisk stol som har ett andningsbart tyg. Tyget är skapat för att hålla användaren fräsch under långa timmar. Nackstöd, lutningsvinkel och stödet för ländryggen är alla justerbara samt att stolen går att rocka fram och tillbaka om det önskas.

Förutom gungfunktionen och det justerbara ryggstödet går det även att justera ryggkudden och höjden. Till skillnad från tidigare stolar har den uppgraderade designen mer utrymme, fler funktioner och extra mycket vaddering. Allt för att höja komfort och användbarhet. Utformningen gör även så att den går att använda av både vuxna och barn.

Stor majoritet av kunderna är mycket nöjda, med endast några få som klagar på ländkudden och att stolen i vissa lägen ger ifrån sig ett störande knakande. Dock är det många som uppskattar de båda kuddarna och att de är ljusterbara. Samt anser de att det är en mycket bra stol för långa, stillasittande stunder.


Deltaco Gaming Gamingstol med RGB belysning

Deltaco Gaming Gamingstol med RGB belysning

Kolla priset hos:

 • Maxvikt: 120 kg
 • Maxlängd: 185 cm
 • Sitthöjd: 44–54 cm
 • Justerbar höjd: Ja
 • Lutningsbart ryggstöd: Ja (90–180°)

Stolen är konstruerad av Deltaco Gaming och har RGB belysning med 15 olika lägen som alla styrs av en medföljande RF kontroll. Stolen är gjord i konstläder och med följer extra kuddar för svank och nacke. Den är höj och sänkbar tio cm samt att även armstöd går att justera i höjd. För att kunna anpassa stolen efter användaren går även ryggstödet att luta ända ner till liggande läge. Stolen är ergonomiskt utformad och har en hydraulisk gasventil.

Belysningen är mycket uppskattad, speciellt hos de yngre användarna. Trots att stolen är anpassad för ungdomar har den även använts av barn ner mot tio år och går att använda av vuxna upp till 185 cm.

Det finns en andel kunder som klagat på att belysningen slutat fungera efter mycket kort tid. Vid alla fall har det till slut löst sig, men det är en mycket irriterande situation när stolen monteras ihop och inte fungerar.

Det finns även klagomål gällande konstlädret kvalitet då det ibland spricker. Ofta dröjer det ett par år, men har i enstaka fall skett tidigare.  Den lätta monteringen och användningen samt att den är mycket skön även efter flera timmar är mycket uppskattat.


Victory Textile Pro gamingstol

Victory Textile Pro gamingstol

Kolla priset hos:

 • Maxvikt: 180 kg
 • Stolens höjd: 125–133 cm
 • Justerbar höjd: Ja
 • Lutningsbart ryggstöd: Ja (90–170°)

Victory Gaming grundades av Chris Raywood under 2002. Deras kontor befinner sig i England men produkterna säljs på flera ställen runt om i Europa, inklusive Sverige.

Gamingstolar är en stor del av Victory Gamings produktion, men de säljer även mycket annat. Deras sortiment består även av spelmaskiner och bord för speluppsättning med skärmar och datorer.

Victory Textile Pro gamingstol är en av deras längre modeller av gamingstolar. Den är klädd i PU-material och fodrad med högdensitetsskum. Vid köp medföljs även rygg- och nackkuddar. Både sits och armstöd är justerbara i höjd. Funktionerna finns till för att bidra till en enkel anpassning för användaren. För att göra stolen ännu mer bekväm går även ryggstödet att luta bakåt till näst intill liggande position.

Detta är en uppskattad stol av många köpare då den i första hand är relativt billig. Det är en simpel design som gör den lätt att finna rum för i varierande miljöer. Dock är detta inte en stol för längre människor, då den är anpassad för barn och ungdomar. Om användaren närmar sig 180 cm i längd bör en annan stol införskaffas.


Victory ZX Pro gamingstol

Victory ZX Pro gamingstol

Kolla priset hos:

 • Maxvikt: 180 kg
 • Stolens höjd: 125–133 cm
 • Lämplig för åldrarna: 8–16,5
 • Justerbar höjd: Ja
 • Lutningsbart ryggstöd: Ja

Även denna stol av Victory Gaming säljs hos Jollyroom. Stolen är avsedd för barn mellan åtta och 16 år och bör inte överstiga 180 kg i belastning. Den har ett bekvämt säte med ergonomiskt ryggstöd vilket bidrar till att den går att använda under flera timmar.

Tillsammans med den justerbara höjden och lutningsbara ryggstödet är detta en stol som går att använda i olika sittpositioner. Eftersom detta är en stol för yngre människor är både form och storlek gjord för att passa en mindre kropp. Om användaren närmar sig 180 cm är detta inte stolen som bör köpas.

Den är gjord av 40% PU-läder tillsammans med 20% plast, 20% skum och 20% metall. Det är en relativt billig stol vilket den är uppskattad för. Kunderna anser att de får mer än vad de betalar för.


Victory Future 2.1 JR gamingstol

Victory Future 2.1 JR gamingstol

Kolla priset hos:

 • Maxvikt: 50 kg
 • Stolens höjd: 100 cm
 • Lämplig för åldrarna: 5–10 år
 • Justerbar höjd: Ja
 • Lutningsbart ryggstöd: Nej

Denna gamingstol från Victory Gaming har färgerna klarblått och svart med schackrutor på framsidan. Designen är anpassad för att de yngre spelarna och deras intressen. Den är skönt utformad med justerbar höjd för att kunna användas av barn i varierande längder.

Stolen är klädd med imitationsskum som gör den möjlig att använda under längre tid utan att få ont i kroppen. Det är en mycket liten stol som endast tål 50 kg. På grund av detta är det viktigt att den endast används av barn, annars riskerar den att gå sönder.

Till skillnad från många andra gamingstolar har denna en ram i trä och inte metall. Detta, tillsammans med storleken, gör stolen mycket lätt. Den väger endast 11 kg. Trots att stolen är så kort är sitsen relativt stor vilket ger den lilla människan mycket plats att sitta på.


Victory Hero 1.1 Gamingstol

Victory Hero 1.1 Gamingstol

Kolla priset hos:

 • Maxvikt: 180 kg
 • Sitthöjd: ca 46 cm
 • Justerbar höjd: Ja
 • Lutningsbart ryggstöd: Ja

Victory Hero 1.1 Gamingstol är skapad och utvecklad av Victory Gaming och anpassad för barn. Modellen har en bekväm utformning och är justerbar höjd. Till stolen följer även två kuddar, en för nacke och en för svank. Båda går att justera i position och gör stolen anpassningsbar för alla möjliga positioner.

Stolen är mycket stabil och därmed lämplig för alla användare. Från de lugna som sitter helt stilla, till de engagerade som spelar med stora, häftiga rörelser. För att göra det möjligt att sitta i stolen under flera timmar i sträck är den fylld med ett högdensitetsskum och klädd med imitationskläder.

Det märks tydligt på denna stol att den är anpassad för en kort, mindre människa. Trots att själva stolen är relativt hög och ryggstödet upp mot 87 cm, är armstöden mycket låga. Detta kommer göra det enkelt för ett barn att nå upp och sitta bekvämt, medan det gör den oanvändbar för längre människorna.

Ryggkudden är stor i förhållande till sisten, vilket kan verka avskräckande. Men den är mycket följsam och formbar vilket betyder att den endast bidrar till komfort och inte kommer ta upp all sittplats.


Victory Future 2.0 JR Gamingstol

Victory Future 2.0 JR Gamingstol

Kolla priset hos:

 • Maxvikt: 50 kg
 • Stolens höjd: 101 cm
 • Lämplig för åldrarna: 5–10 år
 • Sitthöjd: 42–50 cm
 • Justerbar höjd: Ja
 • Lutningsbart ryggstöd: Nej

Victory Future 2.0 JR Gamingstol är gjord av Victory Gaming och gjord för ett barn mellan fem och tio år. PU-tyget som används till stolens överdrag, finns till för att hållas stolen hel och ventilerad under längre tid.

Eftersom stolen endast tål 50 kg och väger 11 kg är det inte den mest tåliga av stolar. Ännu en anledning till att endast ett barn bör använda denna stol.

Precis som den senare modellen, Victory Future 2.1 JR Gamingstol, går denna inte att justera när det kommer till ryggstödets lutning. Detta ger inte barnet samma möjligheter att anpassa stolen efter behov, men den blir stabilare vilket underlättar om barnet är litet.

Det är en lätt stol att montera ihop och uppskattad i modell och färg. Den passar bra in i ett barns rum och är mycket skön att använda under långa stunder. Dock är den alldeles för kort för ett normalt skrivbord då den inte går att höja så mycket. Därför kan ett lägre bord behövas införskaffas.


VidaXL Gamingstol

VidaXL Gamingstol

Kolla priset hos:

 • Maxvikt: 110 kg
 • Sitthöjd: 44–54 cm
 • Justerbar höjd: Ja
 • Lutningsbart ryggstöd: Ja
 • Fotstöd: Ja (går att köpa utan också)

VidaXL är en internationell webbshop vars huvudkontor befinner sig i Venlo i Nederländerna. Det är ett relativt ungt företag som grundades 2006 och har sedan dess expanderat drastiskt. De har ett stort sortiment på möbler, sportartiklar och produkter passande för hem och trädgård. De skapar produkter vars efterfråga är hög och kämpar för att konstruera en produkt med god kvalitet med lågt pris.

Denna stol är tjockt vadderad och har en unik design som kommer i flera olika färger. Bland annat svart och vit, samt svart och röd. Den har ett högt ryggstöd som ska bidra till ett säkerställt stöd för nacke och rygg.

För att göra stolen ännu mer bekväm har den även möjlighet att justeras i höjd och lutning. Stolen har även ett fotstöd, något som många gamingstolar saknar. De två extra kuddarna som följer med låter nacke och överkroppen slappna av när användaren ligger ner i stolen.

Den är gjord i metall och konstläder, och är både stabil och tålig. Båda kuddarna går att flytta, ta bort och justera i höjd för att få den optimala upplevelsen.

Det är en stol som säljs på flera olika hemsidor där många saknar recensioner, så om stolen lever upp till förväntningar är svårt att veta. Men den är av god kvalitet och lätt att montera och flytta runt. Samt finns den i många olika färger vilket gör det lätt att finna det du letar efter.


NASA-Gamingstol Stardust

NASA-Gamingstol Stardust

Kolla priset hos:

 • Maxvikt: 120 kg
 • Sitthöjd: 44–54 cm
 • Justerbar höjd: Ja
 • Lutningsbart ryggstöd: Ja

National Aeronautics and Space Administration, mer känt som NASA, är en amerikansk organisation med fokus på rymdforskning, något som de är världsledande i.

Tillsammans med flera andra organisationer och aktörer arbetar de för att utöka kunskapen om universum och mänskligheten. Det är en mycket känd organisation vilket sätter stort värde på deras varumärke. Ett märke som de och många andra aktörer använder för att locka till sig kunder.

NASA har länge producerat och utvecklat gamingstolar och andra produkter. NASA-gamingstol Stardust är en exklusiv gamingstol licensierad av NASA i USA och beskrivs som ”det bästa inom spelstolar.” Den är i en ergonomiskt designad och gjord i PU-läder som ger god sittkomfort. Stolen har gasfjädrar i klass fyra med höjdjustering. För att bidra till enkel, skön användning är sisten fällbar och har en låsfunktion.

Lutningsfunktionen av ryggstödet går steg-för-steg och stolen har även ryggstödsjusteringar. Med en maxvikt på 120 kg tål den mycket. Med endast en rygghöjd på ca 70 cm och mjuk nackkudde är detta en mycket bra stol för en mindre människa.

Själva kuddarna i stolen är gjord av HD-minnesskum vilket ger den dess mjuka känsla. Det svarta- och färgglada PU-lädret ger stolen ett minnesvärt yttre som kan få den unga gamern att känna sig som en astronaut.


Hur länge håller en gamingstol?

Kvalitén varierar en hel del. En billigare stol bör åtminstone hålla ett par år, medan en dyrare stol bör kunna klara åtminstone 4 år eller mer. Det varierar självklart beroende på vem som använder den och hur den används.

Vissa stolar med till exempel ljusdetaljer och liknande, riskerar att ha funktioner som slutar fungera, även om stolen i sig fortfarande är intakt.


Här hittar du fler artiklar relaterade till spel!