Bästa fotopresent 2024: För hela familjen inklusive husdjur

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Med en fotopresent kan du skapa en fin gåva till någon du tycker om. Det personliga utseendet gör att det blir lätt för mottagaren att uppskatta presenten. Men hur fungerar egentligen fotopresenter och var kan du skapa dem? Här har vi samlat några av de bästa fotopresenterna att ge till dig själv, din familj, eller någon du tycker om!

Fotoböcker och presenter ligger under julgran

Vilka är de bästa fotopresenterna?

Om du vill ha något unikt och nyskapande måste du kolla in Royalistik! Förvandla dina foton till klassiska målningar som liknar porträtt på gamla kungligheter! Otroligt skojig present för alla i familjen.

En annan modern fotopresent att kolla in är My Little Chérie. Där kan du skapa otroligt eleganta tavlor med dina favoritpersoner och magiska ögonblick. De kan skapas i flera olika stilar, som är simplistiska och tidlöst vackra!

Vill du ha mer klassiska fotopresenter är det Smartphoto eller Önskefoto som gäller! De har rejäla utbud på allt ifrån almanackor och fotoböcker, till muggar och till och med ätbart chokladfoto!

Slutligen ett par tips till alla husdjursägare där ute! Hos The Pet Poster Store och Animal Praise kan du skapa och beställa väldigt kreativa porträtt på din fyrfota älskade vän! Fantasifullt och minnesvärt blir det, ett måste att kolla in om du har hund eller katt!

Se även våra tips på andra typer av personliga presenter för barn, unika upplevelsegåvor eller vår guide till blomsterhandlare på nätet!

Smartphoto

Logotyp Smartphoto

Smartphoto erbjuder ett stort utbud av olika fotopresenter. Det gör att du enkelt kan hitta något i rätt prisklass och rätt stil. Här finns presenter som passar bra för alla tillfällen, och det finns något som passar oavsett ålder.

Fotoböcker och kalendrar

Bland de klassiska fotopresenterna finns väggkalendrarna, där du delar med dig av ett foto för varje månad.

Hos Smartphoto kan du också välja att göra olika sorters bordskalendrar, en familjekalender eller en agenda fylld med personliga foton. Vill du dela med dig av bilder från en resa, eller samla foton med minnen du delar med en vän? Då kan du istället välja att göra en fotobok.

Fotobok från Smartphoto
Exempel på fin fotobok från Smartphoto

Muggar, magneter och annat till hemmet

Känner du för en present som kan komma till användning på ett mer praktiskt sätt kan du bland annat göra muggar, magneter, matlådor eller snygga graverade produkter.

Leksaker, spel och pussel

När presenten ska vara till ett barn kan du välja mellan bland annat olika kortspel, memoryspel, pussel, gosedjur, eller varför inte en snöglob där ett personligt foto är det som finns i mitten?

Väskor, kläder och annat i textil

Du kan också skapa fotopresenter i textil. I Smartphotos utbud hittar du olika väskor, kläder, förkläden, kuddar och liknande.

Kontorsmaterial

Kontorsmaterial är något som passar perfekt som present, eftersom det är något de flesta behöver. Dessutom är det saker som lätt går att göra personliga med foton. Smartphoto erbjuder möjlighet att skapa olika fotopresenter som passar på kontoret – block, pennor, bokmärken, skrivbordsunderlägg, pennställ med mera.

Ätbart

Något som känns lite roligt och också annorlunda är att du kan skapa ätbara fotopresenter. I utbudet finns bland annat personlig choklad, godisklubbor som pryds av ditt foto, kakburkar och en chokladkalender där du själv kan välja bilderna. På tal om kalendrar, har du sett våra tips på mysiga tekalendrar?

Hur går det till att beställa från Smartphoto?

Att beställa något från Smartphoto är enkelt. Börja med att välja produkt. Ofta finns det olika designer och alternativ du behöver ta ställning till. Ska bakgrunden till exempel vara enfärgad eller mönstrad? Ibland kan du också välja om du vill använda ett större foto eller flera mindre bredvid varandra.

När du gjort alla val om hur produkten ska se ut går du vidare och laddar upp de foton du vill ska användas. Du får direkt en förhandsvisning som visar hur det kommer se ut, och möjlighet att göra justeringar. När du känner dig nöjd med resultatet lägger du produkten i varukorgen, sen är det bara att klicka iväg din beställning och vänta på leverans.


Önskefoto

Logotyp Önskefoto

Hos Önskefoto finns det många möjligheter att framkalla bilder och beställa förstoringar. Du kan få en förstoring gjord som bland annat en poster, canvastavla eller skumtavla. Då får du en produkt som är färdig att sätta upp på väggen.

Att ge bort en förstoring kan vara en uppskattad fotopresent, men du kan också välja att få dina foton tryckta på olika saker.

Kalender

Med en väggkalender från Önskefoto får du möjlighet att välja mellan flera olika storlekar och stilar. Du kan också göra en helt egen design. För varje månad kan du ha ett eller flera foton som du tagit själv, och det gör det till en present som kan varieras i oändlighet. I och med det kan du också välja att skapa en fin tradition där du ger någon en ny kalender varje år.

Fotobok

I en fotobok kan du kombinera bilder och text, eller bara ha bilder. Finns det någon du delat en speciell period av livet med kan en fotobok bli den perfekta presenten. Du kan välja mellan olika storlekar och det finns färdiga layouter du kan använda dig av när du skapar din fotobok.

Fotomugg

Att få en mugg med ett personligt fotografi kan bli en glad överraskning. Muggen kan uppskattas för de minnen den väcker och bli en värdefull del av personens vardag. Med en mugg kan du påminna om hur mycket du bryr dig om personen och visa att du alltid finns där.

Fotomuggar Önskefoto exempelbilder
Exempel på de snygga fotomuggarna från Önskefoto

Presentkort

Känner du någon som själv är intresserad av att fotografera och som skulle kunna tycka att det var roligt att göra något av sina foton? Du kan använda något av personens foton till en fotopresent, men du kan också välja att ge bort ett presentkort så att han eller hon själv får utforma något.

Hur går det till att handla hos Önskefoto?

För att kunna skapa fotopresenter behöver du ladda upp de foton du vill använda så de hamnar i ”min bildbank” hos Önskefoto. Efter det kan du välja produkt, lägga till de foton du vill använda och anpassa produkten så att den blir som du önskar. Du kan beställa flera olika saker vid samma tillfälle och då få dem levererade i samma paket.

Hur lång tid det tar innan du får dina saker beror på vad det är du valt att beställa. Produktionen tar 2-4 dagar efter att du gjort din beställning, och efter det tillkommer Postnords eller DHL:s leveranstid.


Royalistik

Royalistik Logo

Royalistik är lite annorlunda än de andra tjänsterna som erbjuder fotopresenter. Hos dem kan du bara beställa en enda sorts present – en tavla där den du vill uppmärksamma skildras som en kunglighet!

Hur fungerar det att beställa från Royalistik?

Det första du gör är att välja mellan olika motiv. I utbudet finns bilder som ser ut som gamla kungliga porträtt, men stilarna på dem är lite olika. Välj ut det motiv du tycker passar bäst. Sen laddar du upp ett foto på personen du vill ska förvandlas till en kunglighet.

Det är viktigt att det är en bild tagen framifrån, där alla delar av ansiktet syns tydligt. Det beror på att det måste vara möjligt att sammanfoga ansiktet från fotot med motivet på tavlan på ett snyggt sätt.

När du skickat in din fil sätter en konstnär igång med att skapa det personliga porträttet. Redan inom två dagar får du en förhandsvisning och då har du chans att be om justeringar. För en extra kostnad kan du också välja att lägga till saker i bilden, och på det sättet göra den ännu mer personlig.

Den färdiga tavlan kan levereras som en monterad tavla eller poster, och du kan också välja att få en kopia av bilden digitalt. 

Tavla från Royalistik
Exempel på hur ett konstverk baserad på ditt foto kan se ut hos Royalistik.

När passar Royalistik?

En present från Royalistik kan passa extra bra när du vill överraska någon som är historieintresserad eller som gillar den storslagna känslan som finns i ett kungligt porträtt. Det här är en annorlunda fotopresent som kan anpassas efter dina egna önskemål.

Eftersom det är en riktig konstnär som står för arbetet är det mycket som är möjligt att göra för att den ska bli helt rätt för dig. Det skiljer sig från de andra tjänsterna där allt för det mesta sker helt automatiskt.

Skulle du vilja ha ett porträtt där två personer är med, så att de kan porträtteras som en kung och en drottning som hör ihop? Inga problem, det finns motiv som är skapade för att passa just för par. Det går även att skapa familjeporträtt och porträtt som föreställer husdjur.


My Little Chérie

My Little Chérie Logo

Hos My Little Chérie kan du skapa tavlor utifrån de foton du tycker allra mest om. Fotot görs om till en illustration, vilket gör att det kan kännas mer som konst och passa till exempel på en vägg i barnrummet eller vardagsrummet.

Känslan i bilden beror mycket på det foto du väljer att ladda upp och använda dig av, och du kan skapa väldigt vackra bilder hos My Little Chérie. Att göra en poster som föreställer dina vänners barn kan bli en speciell present som uppskattas under lång tid.

Har ditt eget barn en vuxen som betyder mycket i hans eller hennes liv? Då kommer en poster som föreställer dem tillsammans bli något som kan hamna på en särskild plats i personens hem.

My Little Chérie säljer vackra fototavlor
Exempel på färdig tavla med en av stilarna hos My Little Chérie

Hur går det till att skapa bilder hos My Little Chérie?

Det du behöver göra allra först är att välja ut den bild du vill använda. Det behöver inte vara särskilt bra bildkvalitet, det fungerar med en mobilbild. Det är bara personerna på bilden som kommer vara med på den färdiga postern, så det spelar ingen roll vad det är för bakgrund.

När du hittat rätt bild laddar du upp den på My Little Chérie. Sen väljer du om du vill ha en poster i svartvitt eller färg. När du klickat iväg din order och betalat för den skapas illustrationen. Du får en förhandsgranskning inom två dagar, och har då möjlighet att önska förändringar.

Går det inte att få till en bild du känner dig nöjd med och som motsvarar dina förväntningar och önskemål kan du få tillbaka dina pengar.

Olika alternativ

Förutom att du kan välja mellan att få en svart eller en vit illustration finns det en hel del andra alternativ du kan välja mellan för din tavla. Du kan till exempel välja att lägga till text. Det finns utrymme för en rubrik och en underrubrik, så du kan lägga till personernas namn, ett datum, bildens titel eller en annan kortfattad text.

Du kan också välja mellan olika storlekar på din poster. En poster går ju att sätta upp på olika sätt, och du kan beställa bara postern om du vill. Vill du slippa krångla med att hitta en ram som passar kan du välja till en svart eller vit ram, eller en ram i ek.


Animal Praise

Animal Praise Logo

Animal Praise är rätt ställe om du har en djurtokig vän. Du kan också skapa en tavla hos dem om du vill ge dig själv en present, till exempel en som föreställer ditt husdjur. Det Animal Praise riktat in sig på är tavlor som är i form av människoporträtt med djurs ansikten.

Vissa av bilderna liknar äldre porträtt, andra är mer neutrala eller moderna. Det som gör dem speciella är att du kan ladda upp en bild på ett särskilt djur, som ersätter personens ansikte i bilden. Slutresultatet blir alltså en porträttbild där djuret får en mer mänsklig gestalt och mänskliga kläder.

Renässansen eller rymden?

Animal Praise hundtavla astronaut
Exempel på hundtavla med rymdtema hos Animal Praise.

På Animal Praises hemsida kan du välja mellan olika motiv att utgå från. De kategorier som finns är renässansen, rymden, superhjältar och GOT. Även oljemålningar förväntas komma inom kort.

Flest motiv hittar du inom renässansen, som är en tacksam tidsålder om du vill skapa ett porträtt med historisk känsla. Vill du att ditt djur ska porträtteras som en astronaut eller en särskild superhjälte är det också möjligt.

Hur skapar man husdjursporträtt hos Animal Praise?

Välj ut ett motiv som du gillar och ladda upp ett foto som föreställer det djur du vill ska vara med på tavlan. Tänk på att bilden måste vara taget så att djurets ansikte syns framifrån och är tydligt. Annars är det svårt att göra en snygg poster av bilden.

Det beror på att det kan bli svårt att få den att passa ihop med de kläder eller den kostym du önskar att det ska se ut som att djuret har på sig. När du laddat upp din bild väljer du hur stor poster du vill ha. Du kan beställa flera stycken likadana om du vill.

Betala och skicka iväg din order så fixar Animal Praise resten. Vill du se den färdiga bilden innan de skriver ut och skickar iväg den är det möjligt, men då måste du själv be om det.

Din poster skapas inom EU och du får gratis frakt så länge du beställer från ett EU-land. Det tar 5-7 dagar innan din order skickas. Informationen på hemsidan är på engelska, men även om du inte är så bra på engelska är det lätt att förstå hur det går till eftersom det är enkla och logiska steg att gå igenom. Det går att ställa in så att alla priser visas på svenska.


The Pet Poster Store

The Pet Poster Store Logo

Trots den här affärens namn är det ett företag som skapar sina posters i Sverige och också trycker dem här. The Pet Poster Store är inriktade på att förvandla foton på husdjur till konstnärliga illustrationer – något som kan bli en uppskattad present till den som älskar sitt djur.

En vacker bild på ett husdjur kan passa som present till dig själv, en vän eller en släkting. Har djuret gått bort kan det bli ett fint sätt att minnas att ha en bild.

Vad kan du välja mellan?

Du kan såklart själv välja ut vilket foto du vill använda. Efter det kan du välja mellan tre olika stilar på illustrationen. Den första stilen är som en porträttlik akvarellbild.

Den andra stilen är mer expressiv med färgade fält i bakgrunden. Den tredje är en stiliserad variant som skapar känslan av en modern illustration.

När du valt vilken stil du vill ha kan du välja om du vill lägga till text till bilden. Det går bra även att beställa en poster utan text, men det finns utrymme för en rubrik och två underrubriker.

Vill du till exempel ha med djurets namn och ett datum går det bra, men även en annan kortare text kan rymmas. Du kan välja hur stor din poster ska vara, och också om du vill ha en ram till din bild. Ramar finns i vitt, svart och ek.

The Pet Poster tavla med hundporträtt
En hund poserar vid sitt vackra porträtt från The Pet Poster.

Hur går det till att beställa från The Pet Poster Store?

Börja med att välja ut och ladda upp ett foto på det djur du vill att postern ska föreställa. Sen är det dags att välja vilken stil du vill ha och att skriva in eventuell text. När du kommit så långt behöver du inte göra mer själv, mer än att betala och skicka iväg din beställning.

Inom tre dagar får du en förhandsvisning av bilden. Känner du då inte att den motsvarar dina förväntningar kan du välja att avbryta beställningen och få tillbaka dina pengar. Godkänner du posterns utseende skickas den inom två dagar. Sen tillkommer upp till tre dagar för att DHL ska hinna leverera postern till ditt närmaste ombud.


Här hittar du fler artiklar med tips på bra presenter!