Bästa flytande hängmattan 2022: Det ultimata poolhänget

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En flytande hängmatta kan vara precis det du behöver för att förgylla sommardagarna. När sommaren är i annalkande vill de flesta åka och svalka sig i en sjö eller en pool. För att få ut det mesta av swimmingpool och strand behövs lite sköna vattenleksaker. Här är de bästa flytande hängmattorna just nu!

Swimmingpool med flytleksaker och flytande hängmatta

Vilken flytande hängmatta är bäst i test?

Bästa standardmodellen för en person är Spralla® Flytande Hängmatta. Superbekväm att ligga i med perfekt kudde och stöd för armar runt om.

Bästa stora flytande hängmattan är Intex Gigantisk Flytmatta. En riktigt rejäl matta som kan bära hela 300 kg!

Här hittar du det i särklass bästa utbudet av flytande hängmattor! Det finns även ett par trevliga modeller hos Partykungen!

En annan pryl som slagit igenom ordentligt senaste tiden är uppblåsbara gymnastikmattor, så kallade Airtracks! Kul för både för seriösa gymnaster och barn som tränar första kullerbyttan.

Badmadrass eller flytande hängmatta?

De flesta har nog provat olika typer av flytande luftmadrasser och insett att det är ganska svårt att ligga och flyta ostört på en sådan. Den har snålt med plats och dålig stabilitet. På senare år har det därför kommit flytleksaker som kallas för flytande hängmattor.

Tänk dig en klassisk hängmatta, men istället för att hänga mellan två träd, hänger du mitt i en svalkande swimmingpool.

Man kan enkelt säga att dessa är en mer stabil variant av luftmadrassen, som ger en komfortabel upplevelse och gör att du bekvämt och behagligt kan ligga och flyta i vattnet.

Dessutom håller de en hög kvalitet och gör att du och dina barn kan ägna er åt lek och bus, utan att behöva oroa er för att hängmattan går sönder.

Andra populära leksaker som ofta används av yngre barn, är ju de klassiska badringarna eller armpuffar för simträning.

En större variant som är populär är de så kallade uppblåsbara flottarna!

Recensioner av 8 flytande hängmattor

Det finns i dagsläget många olika varianter på flytande hängmattor och alla ser ganska olika ut. Vissa är bättre för lek och tävlingar, medan andra mer är gjorda för att kunna flyta i lugn och ro. Saker som storlek, kvalitet och pris är såklart annat som kommer att påverka ditt val.

Därför har vi nedan sammanställt några av de absolut mest populära modellerna på marknaden. Vi jämför dessa och lyfter såväl fördelar som nackdelar så att du kan hitta den produkt som passar dig bäst.

Intex Gigantisk Flytmatta

Intex Gigantisk Flytmatta

Kolla priset hos:

Det här är en stor variant av flytande där flera personer får plats. Faktum är att den har en yta av runt 6 kvadratmeter vilket gör att det enkelt får plats tre vuxna på denna modell.

Den är uppbyggd av små uppblåsbara kuddar som sitter ihop och detta gör att du verkligen kommer att få känslan av en hängmatta som böljar med havets vågor. De små kuddarna är också perfekta för att släppa in rätt mängd vatten på madrassen så att du kan ligga och svalka dig.

En annan stor fördel med denna variant är att den har en maxvikt på hela 300 kg. Detta gör den oerhört tålig för lek och den tål en ganska tuff behandling. Om du och din familj tenderar att tävla och starta upp vilda tävlingar och lekar när ni badar kan detta därför vara alternativet för dig.

En annan rolig funktion med denna produkt är att den har anordningar i alla fyra hörn för att fästas ihop med mattor av samma modell. Detta gör att det finns obegränsade möjligheter att skapa stora flytande hängmattor om dina kompisar har samma modell.

Det finns också från samma märke en flytande kylväska att köpa till, så att du kan ta med dig exempelvis kylda drycker ut i vattnet.

Det här är en av de allra dyraste flytande hängmattorna som jämförs i denna guide. Men då ska du också ha med dig att den med sin maxvikt på 300 kg troligen är en av de modeller som kommer att hålla längst.

Dessutom har den ju plats för tre personer och köper du Intex flytmatta behöver du kanske inte köpa speciellt många andra flytande leksaker. Vi kan därför varmt rekommendera denna produkt från Intex.


Spralla Vattenhängmatta För Två

Spralla Vattenhängmatta För Två

Kolla priset hos:

Sprallas vattenhängmatta har verkligen försökt efterlikna designen hos en riktig hängmatta. Den består av två avlånga flytkuddar med ett sorts tunt plastnät emellan, vilket gör att du hänger ned i vattnet men med nätet som stöd. Designen är faktiskt också ganska snygg med blå och vita ränder som kommer att passa i din pool eller på stranden.

En av de största fördelarna med Sprallas modell är att den har gott om plats för två vuxna människor. Om du vill ha ett smidigt sätt att koppla av med din partner när ni ör och badar kan det här därför vara alternativet för dig.

Vill du ha en hängmatta för lek och skoj kommer kanske inte denna variant vara det bästa alternativet. Det tunna nätet mellan två flytkuddar är anpassat för att ligga still på och risken finns att den inte håller för de påfrestningar som olika lekar kan innebära.

Om du köper denna modell bör du ha med dig att den är ganska kort. Med sina ca 130 cm kommer den för de allra flesta att sluta någonstans i knävecket.

Även om denna position med benen dinglande i vattnet kan vara skön så bör du i alla fall veta om detta innan du slår till och vill du ha en hängmatta där hela du får plats är det bättre att välja något annat.

Du bör också ha med dig att denna modell är gjord för att du delvis ska vara nedsänkt i vattnet. Det är alltså inte en flytleksak som kommer att hålla dig torr.

Prismässigt ligger denna modell strax under de dyraste varianterna. Detta finner vi rimligt, inte minst eftersom den är anpassad för två personer.

Vill du ha en flytande hängmatta som verkligen ger känslan av en hängmatta och som är tänkt att användas till att slappna av, snarare än till lek, kan vi rekommendera detta alternativ.


Spralla Vattenhängmatta

Spralla Vattenhängmatta

Kolla priset hos:

Det här skulle kunna beskrivas som en variant på Sprallas modell som enbart är anpassad för en person. Designen på den här hängmattan är i ganska stor utsträckning likadan, med två uppblåsbara avlånga kuddar i varsin ände av hängmattan och ett plastmaterial emellan dessa som ska bära upp din kropp.

Vill du ha en enkel modell som fungerar bra för en person kan det här vara ett alternativ att överväga. Den kommer definitivt att göra jobbet och hålla dig flytande i en bekväm position.

På grund av att även denna modell med sina ca 130 cm är ganska kort kommer det dock snarare bli i en halvsittande position än i en liggande. Detta på grund av att det som benämns som ett fotstöd, den nedre kudden, snarare kommer att bli som ett stöd för knävecken.

Halvt nedsänkt i vattnet och med stöd för nacke och huvud kommer du dock att ha en ganska bekväm upplevelse i denna flytande hängmatta. Även denna modell är i första hand anpassad för avkoppling och det kan bli svårt att använda den i olika lekar och aktiviteter.

Är du på jakt efter något kul till barnen kan det därför vara värt att kika på andra modeller. Det här är dock en av de billigaste modellerna vi jämför och vi skulle vilja säga att den är väl värd pengarna.


Bestway Sol Venture Flytande Hängmatta

Bestway Sol Venture Flytande Hängmatta

Kolla priset hos:

Bestway erbjuder här en av de mest rejäla modellerna på marknaden. Med en stor upplåsbar ram och en nätad botten kan denna modell närmast liknas vid en gummibåt, med gott om insläpp för vatten i botten.

Du kommer att sitta extremt bekvämt i denna modell och till skillnad från många av de tidigare produkterna är den rejäl och lång så att hela du får plats. Faktum är att den mäter nästan 2 meter i längd.

Med en botten tillverkad av ett nät som håller dig uppe men släpper in vatten kommer du att hela tiden svalkas av vattnet, samtidigt som du kan ligga med resten av kroppen upp mot solen.

Vill du till exempel sola utan att bli allt för varm kan det här vara ett strålande alternativ. Den rejäla uppblåsbara ramen tjänstgör också som armstöd och produkten blir därför oerhört bekväm.

För huvudet finns också ett kompletterande nackstöd som gör att det inte blir några problem att bekvämt hålla sig i en liggande position.

En oerhört smart funktion som nog många kommer att uppskatta är att det finns en inbyggd mugghållare i den upplåsbara ramen. På så sätt kan du enkelt och smidigt ta med dig en svalkande dryck ut på sjön eller i poolen.

Bekvämlighetsmässigt slår denna produkt därför de allra flesta konkurrenterna. Ytterligare ett plus är att en reparationssats medföljer. Om produkten därför skulle börja läcka kan du enkelt laga den. Detta förlänger därför livslängden på denna hängmatta med flera år och gör att den blir en ännu mer prisvärd investering.

Värt att nämna är dock att den stora ramen gör att det är ganska svårt att nå ned till vattnet när du ligger i hängmattan. Om du därför drivit iväg en bit i till exempel en sjö när du legat och solat kan det vara ganska tufft att paddla sig tillbaka.

Prismässigt är detta en av de dyrare modellerna anpassade för en person, men det är också en av de absolut mest exklusiva och bekväma. Vi kan varmt rekommendera denna modell för alla som är på jakt efter en riktigt rejäl och bekväm hängmatta till badet.


Intex Flytande Hängmatta

Intex flytande hängmatta

Kolla priset hos:

Det här är en betydligt enklare variant på flytande hängmatta om vi jämför med den förra produkten i guiden. Men det kan också för vissa vara allt de behöver för en härlig och avkopplande dag på stranden.

Med en mindre uppblåsbar ram och ett nättyg i mitten är den här varianten något som passar dig som bekvämt vill ligga och flyta i vattenbrynet och värmas av solens strålar samtidigt som du svalkas av vattnet. Den har också ett extra stöd för nacken som gör upplevelsen än mer bekväm.

De allra flesta kommer att få plats, åtminstone nästan helt i denna produkt som mäter ca 180 cm på längden. Men med lite mindre kanter och en enklare ram kommer den att vara en aning känsligare för vågor och vind.

Risken att du välter blir därför lite högre än hos de mest rejäla modellerna. En nackdel är att du inte själv får välja färg. Hängmattan kommer i osorterade färger och om du får en grön eller en blå när du beställer blir därför en överraskning.

En stor fördel med den här modellen är att den är mycket smidig och enkel att använda. Den ganska tunna uppblåsbara ramen gör att den går fort att pumpa upp vilket kan vara ett stort plus för många.

Få saker är så tråkigt som att stå på stranden och pumpa flytleksaker, medan alla andra badar och har roligt. Den låga ramen gör också att hängmattan är enkel att både ta sig upp på och hoppa av ned i vattnet.

Priset kanske inte riktigt matchar den ganska enkla designen och även om den befinner sig någonstans strax över medel när det kommer till pris, finns det definitivt mer prisvärda modeller på marknaden. Men för dig som vill ha en enkel och smidig flytande hängmatta utan krångel kan detta vara ett alternativ.


Spralla Flytande Hängmatta

Spralla® Flytande Hängmatta

Kolla priset hos:

Denna modell liknar i ganska stor utsträckning varianten ovan. Med en tunn ram och en botten av nät flyter du bekvämt samtidigt som du svalkas av vattnet. Även denna modell erbjuder ett bekvämt nackstöd som kommer att gör att du kan sola länge utan att bli stel eller få ont i nacken.

Den stora nackdelen med denna modell är längden. Med sina blott 165 cm kommer många uppleva den som kort och det är inte speciellt bekvämt när hängmattan slutar vid mitten på vaderna. Det här gör att många väljer att istället investera i en modell som är lite längre och därmed blir bekvämare.

En sak som skiljer denna hängmatta från Spralla med många av de andra modeller som jämförs i denna guide är att den snabbt och enkelt kan blåsas upp. Detta gör att den enkelt kan vecklas ut och användas nästan direkt vilket såklart är oerhört smidigt.

Inbyggda metallfjädrar gör också att du håller balansen på ett bra sätt och inte riskerar att välta. Den blir alltså mer stabil än de enklaste modellerna.

Tyvärr är detta en av de dyraste modellerna på marknaden, trots att den är ganska liten och enbart anpassad för en person. Det finns således modeller som erbjuder ganska mycket mer för pengarna.

Men är du ute efter en smidig modell som inte behöver pumpas upp speciellt länge varje gång den ska användas kan detta absolut vara ett alternativ värt att ta en lite närmare titt på.


Uppblåsbar Hängmatta

Uppblåsbar Hängmatta

Kolla priset hos:

Är du på jakt efter ett riktigt billigt och enkelt alternativ till flytande hängmatta kan det här vara ett alternativ. Till ett riktigt lågt pris får du en flytande hängmatta som i allra högsta grad fungerar och gör att du bekvämt kan flyta i vattnet.

Precis som de flesta enklare modeller är denna uppbyggd med två avlånga uppblåsbara kuddar, ihopsatta med en tunn plastfilm som kommer att bära upp resten av kroppen.

Du kommer i denna modell att hamna i en lite mer sittande position eftersom den är ganska kort. Med sina 130 cm kommer den ena kudden hamna vid nacken och den andra ungefär vid knävecken och du kommer kanske mer att få upplevelsen av en bakåtlutad fåtölj än av en hängmatta. Kuddarna är inte heller överdrivet stora och modellen kommer att gå ganska fort att pumpa upp.

Detta är helt enkelt en av de enklaste modellerna av flytande hängmatta på marknaden. Men det är också en av de billigaste. Om du därför ska köpa in många hängmattor, till exempel till ett poolparty eller bara till en stor familj kan det här vara ett fördelaktigt val.


Flytande Hängmatta

Flytande Hängmatta

Kolla priset hos:

Partykungens flytande hängmatta liknar många av de andra modeller som finns på marknaden, med en oval uppblåsbar ram, som är ganska tunn, och med en uppblåsbar kudde till huvudet och nacken. Prismässigt ligger den dock högre än många av konkurrenterna som erbjuder liknande produkter.

Den stora fördelen med partykungens flytande hängmatta är att den är lite mer rejäl en många av de snarlika modellerna från andra märken. Med inbyggda stålfjädrar kommer du att flyta stabilt, samtidigt som den nätade botten släpper in lagom mycket vatten för att du ska kunna svalkas. Den klarar också mer vikt än de lite enklare modellerna och har en maxvikt på 113 kg.

Tack vare att den är lite mer rejäl kan denna hängmatta från partykungen vara värd att investera i om du är medveten om att det brukar kunna gå lite vilt till när du och din familj badar. Om du ska ha den i en pool där det ofta är mycket rörelse och folk som leker och brottas till höger och vänster kan du känna dig trygg med att denna hängmatta av lite högre kvalitet kommer att hålla.

Även om det är en av de absolut dyraste produkterna på marknaden, får du också kvalitet för pengarna. Vill du ha något som ska användas över en sommar och vid ett fåtal tillfällen är det bättre att välja en annan billigare produkt.

Men vill du ha något som klarar lite hårdare hantering och som dessutom kommer att hålla ganska många år kan denna variant från Partykungen vara precis det du behöver.


Tips på lekar med flytande hängmattor och andra flytleksaker

Även om en flytande hängmatta såklart kan användas till att bara slappa i och ha en bekväm upplevelse på vattnet bjuder flera av de lite mer rejäla modellerna in till att kunna leka och ha roligt i vattnet.

Här kommer några tips på lekar som kan göra vistelsen vid vattnet så mycket roligare och mer fartfylld!

Skepsbrott

En av de simplaste men också roligaste lekarna att leka vid vattnet är skeppsbrott. Om ni är ett gäng och har flera olika flytleksaker som flytande hängmattor och badringar kommer denna lek bli extra rolig. Den går helt enkelt ut på att försöka ta över de andras flytleksaker och se till att de andra deltagarna inte lyckas ta ens egen.

Extra roligt blir det om några från början saknar flytleksaker och därmed måste börja med att försöka ta över någon annans. Leker man på djupt vatten kan leken bli fysiskt utmanande och håller man sig till det lite grundare blir det enklare.

En annan rolig twist är att dela upp sig i två eller tre lag och samarbeta för att samla på sig så många flytleksaker som möjligt.

Ultimate Badboll

För den som är lite mer ambitiös kan göra i ordning en plan för att leka denna lek. Det du behöver är två olika zoner med ett viss mellanrum i vattnet, dessa zoner är mål.

Ett enkelt sätt kan vara att knyta burkar eller andra föremål som flyter med ett rep till en fyrkant som kan läggas ut i vattnet. Alla deltagare delas in i två lag och får varsin sida av planen och alla i laget får varsin flytleksak.

Målet är sedan att passa en badboll mellan varann i laget för att till sist kunna passa en spelare som befinner sig i motståndarnas zon. Gör man det får man ett poäng.

Denna lek öppnar upp för många härliga och roliga dueller mellan spelare och ju mindre planen är desto mer kaotiskt och roligt kommer spelet att bli. Du får räkna med att trilla i vattnet både en och två gånger.

Spelet är slut när någon kommer upp i ett förutbestämt antal poäng eller helt enkelt när alla är för trötta för att spela mer. Självklart är det frivilligt om ni vill räkna poäng eller inte men spelet tenderar att få ett högre tempo och bli roligare om det är tävling på riktigt.

En roligare sommar

Med hjälp av dessa tips hoppas vi att du kommer att få en fantastisk och innehållsrik sommar vid vattnet.

En flytande hängmatta kommer att göra att du kan ha riktigt roligt och slappna av på ett helt nytt sätt.

Vi hoppas att guiden kommer att hjälpa dig att hitta rätt produkt som passar just dig och din familj så att den här sommaren kan bli roligare än någonsin!


Här hittar du fler tips på leksaker!