Bästa elektriska kylbox 2024: Håller kylan så länge du vill

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Är du trött på kylklampar och att maten alltid verkar hinna bli ljummen innan du ska äta den? Med en elektrisk kylbox slipper du det! Så länge du har kylboxen inkopplad håller den kvar kylan i väskan och du kan njuta av kall mat och dryck. Kylboxar finns i olika storlekar, så du kan alltid hitta en som passar dig och dina behov.

Tre elektriska kylboxar, bild på campingplats i bakgrunden

Vilken elektrisk kylbox är bäst i test?

Bäst i test är premiumboxarna i CFX-serien från Dometic. Med en välfungerande och energisnål kompressor är de perfekta för alla typer av camping och funkar lika bra att koppla till bilen som till husbilen, båten och så vidare.

Dometic Kylbox CFX3 55IM

En lite billigare variant som gör sig utmärkt för att ha i bakluckan på bilen, när du vill ha kylda drycker och matvaror, är Luxorparts Elektrisk kylbox 30 liter. Mycket välfungerande och rymlig, till ett bra pris!

Luxorparts Elektrisk kylbox 30 liter

Vill du ha en elektrisk kylbox som påminner mer om en klassisk kylväska, kan vi rekommendera Outwells kylboxar. Smidiga att bära, bra pris och välfungerande kylförmåga.

Outwell ECOcool Slate Grey 35 liter 12V kylbox

Den allra billigaste på vår lista är Max Ranger kylbox på 8 liter. En kompakt design som är otroligt smidig att bära med sig, med både kyl- och värmefunktion! Otroligt prisvärd om du vill ha något lite mindre.

Max Ranger Kylbox 8 liter (12 Volt)

Fler elektriska kylboxar hittar du längre ned i artikeln!

En annan möjlighet är att skaffa ett minikylskåp! Ett praktiskt sätt att säkerställa att en kall dryck aldrig är bortom armlängds avstånd!

Jämförelse av många elektriska kylboxar

Här är alla olika kylboxar vi tittar närmare på i vår jämförelse.

Vill du ha något simplare, kan du kolla in de klassiska kylväskorna, eller till och med en kylryggsäck som är supersmidig att bära med sig!

Arctic Tern Electric Cooler Box

Arctic Tern Electric Cooler Box

Electric Cooler Box från Arctic Tern är en kylbox som både kan ge dig sval mat och dryck under sommaren och hålla maten varm när det är kallt ute. Det är en relativt liten väska som är enkel att ta med dig och den passar till exempel vid längre bilresor.

För att skapa värme eller kyla används varken kompressor eller kryoteknik, istället används en halvledare. Du kan koppla boxen till ett vanligt eluttag eller till cigarettuttaget i bilen.

Electric Cooler Box har en enkel design i grått och blått och storleken är 39,5 x 29 x 43 cm. Den rymmer 30 liter. Mat och dryck kan hållas 15-20 grader kallare än den omgivande temperaturen. Vill du istället hålla maten varm kan temperaturen vara max 50-60 grader.

Tänk på att det handlar om redan uppvärmd mat som hålls varm, boxen är inte gjord för att kunna värma upp eller tillaga kall mat.

Arctic Tern är ett varumärke som erbjuder smarta produkter utformade för dig som reser eller pendlar. I utbudet finns  bland annat resväskor, tält, sovsäckar och annat du kan behöva för din camping, men också till exempel strandsängar, picknickfiltar, kylväskor och saker som kan passa för en kortare  vistelse i naturen.


Lyfco Portabel kylbox 43,5 liter

Lyfco Portabel kylbox 43,5 liter

Letar du efter en lite större kylbox kan denna modell från Lyfco kanske passa. Det är en portabel kylbox med två separata fack. Temperaturen kan vara ner till -18 grader, vilket är standardtemperaturen i en frys.

Du kan välja att använda det ena facket som frys och det andra som kyl. Väskan rymmer 43,5 liter, så du kan packa ner matsäck till exempel för en camping för flera personer. Kylboxen kan kopplas in i ett vanligt vägguttag eller i bilens cigarettuttag. När du drar ur sladden kan väskan hålla kylan i ungefär tio timmar.

Det här är en snygg kylbox i mörkare och ljusare grått, och den har rejäla handtag på sidorna som gör att två personer kan hjälpas åt att bära den. Storleken är 78 x 40 x 46,5 cm. Insidigt finns det LED-belysning som gör att du enkelt kan se vad du har i boxen.

Varumärket Lyfco finns där för dig som vill ha hållbara lösningar med modern design. De erbjuder framför allt saker för hem och trädgård, som inredning, spabad och loungemöbler. De har också en del produkter för dig som vill ha en annorlunda livsstil och till exempel satsa på ett mobilt liv eller ett liv med mycket tid ute i naturen.


Lyfco Portabel kylbox 27,4 liter

Lyfco Portabel kylbox 27,4 liter

När du behöver en smidig och kompakt kylbox kan denna stilrena box från Lyfco vara ett bra alternativ. Här ryms 27,4 liter, vilket är lagom om du behöver ha mat med dig för en längre utflykt eller bilresa.

Väskan är samtidigt ganska liten med sina 60 x 33,7 x 39 cm, så den är lätt att flytta och bära med sig vid behov. Kylan hålls med en kompressor, ett kylsätt som gör att väskan kan hålla temperaturer ner till -10 grader oavsett hur varmt det är ute.

Materialen i kylboxen är plast och rostfritt stål, så den tål att stå ute om du till exempel inte får in den i tältet eller har plats i husvagnen. Du kan välja att koppla in den i ett vanligt vägguttag eller i cigarettuttaget i bilen. Skulle du dra ut sladden kan kylan hållas kvar i ungefär 10 timmar.

Lyfco tar fram produkter som kan passa i ditt hem och ge det den atmosfär du behöver för att kunna slappna av. Med spabad, loungemöbler och annat kan hemmet bli en plats för lugn och vila. Lyfco erbjuder också inredningsprodukter och produkter för dig som bryr dig om energi och klimat.


Easy Camp Chilly – 12V / 230V

Easy Camp Chilly 12V 230V

Med Easy Camp Chilly kan din mat hållas både kall och varm – beroende på vad du behöver. Värmen kan vara upp till 50 grader och är tänkt för att hålla kvar värmen i redan varm mat. Kylan kan hållas 15-18 grader lägre än utomhustemperaturen.

Easy Camp Chilly är utformad som en traditionell kylväska med ett större handtag som gör den lätt att bära. Även storleken påminner om en vanlig kylväska, storleken är 40 x 29 x 43 cm. Den största skillnaden är att väskan håller kylan på ett mer effektivt sätt än vad alternativ med kylklampar kan erbjuda.

Du kan koppla Easy Camp Chilly antingen till ett 12-voltsuttag eller ett 230-voltsuttag. I denna kylbox ryms 24 liter, så du kan packa ner matsäck för en längre bilresa eller en picknick för flera personer. Att maten kan hållas både kall och varm gör att den fungerar både på sommarresor och för utflykter i snön.

Är du en outdoor-person kan varumärket Easy Camp ha produkter som passar dig! De har specialiserat sig särskilt på funktionella och praktiska tält med enkel design. I sitt sortiment har de även en hel del annat för dig som vill komma iväg hemifrån. Easy Camp är en del av Oase Outdoors.


Outwell ECO Prime Cool / Heating Bag

Outwell ECO Prime Cool Heating Bag

Outwell Prime Cool / Heating Bag är en kylbox med en dubbel funktion, eftersom du både kan hålla din mat varm och kall. Isoleringen skapas med hjälp av ett högdensitetspolyskum, som gör att både värme och kyla kan hållas kvar i väskan. Värmen kan vara upp till 50 grader och som kallast kan ECO Prime hålla 18 grader lägre än den omgivande temperaturen.

Du kan koppla in din ECO Prime Cool / Heating Bag i ett 12-voltsuttag eller 230-voltsuttag, och du får med en adapter och kabel så att du kan använda den både i EU och Storbritannien. Väldigt smidigt om du ska ut och resa.

Väskan rymmer 24 liter och är utformad som en traditionell kylväska med ett större handtag. Inuti kylboxen finns två fack så att du lättare ska kunna organisera packningen. Inställningar görs enkelt genom knappar där du väljer mellan varmt och kallt och mellan maxeffekt eller eco.

Outwell är ett danskt varumärke som fokuserar på friluftsliv. De är ett av de ledande märkena bland annat för tält, och har också mycket annat som du kan ha nytta av när du ska ut i naturen. Outwells produkter är alltid av riktigt hög kvalitet och håller länge.


Outwell ECOlux Cool Bag

Outwell ECOlux Cool Bag

När du väljer Outwell ECOlux Cool Bag får du en smart kylväska som påminner om vanliga kylväskor där du använder kylklampar. Den stora skillnaden är att du här inte behöver få plats med några kylklampar och kylan hålls kvar mer effektivt och så länge du har väskan inkopplad. Dessutom kan du använda din ECOlux Cool Bag för att hålla mat varm.

Storleken är anpassad för att det ska gå lätt att packa ner 2-litersflaskor. Måtten är 52 x 32 x 43 cm och boxen rymmer 35 liter. Väskan har två olika fack och ett smart och snyggt bambuhandtag du kan bära den i.

Du kan koppla in väskan både i 12-voltsuttag och 230-voltsuttag. Kylan kan hållas 18-25 grader under omgivningens temperatur. Vill du använda väskan för att hålla mat varm är maxtemperatur 50-60 grader. Väskan är gjord för att hålla redan varm mat varm, inte för att värma upp mat.

Varumärket Outwell har ett sortiment som passar dig som längtar ut i naturen. Mest kända är de för sina enkla men smarta tält, men de har även andra produkter som passar för friluftsliv. I sortimentet finns till exempel sovsäckar, luftmadrasser, campingbord och -stolar, vindskydd och olika slags kylväskor.


Luxorparts Elektrisk kylbox 30 liter

Luxorparts Elektrisk kylbox 30 liter

Luxorparts Elektrisk kylbox 30 liter är en box som går att använda hela året eftersom den lika gärna kan hålla maten varm under en skidutflykt som fyllas med kall dryck för en lång bilresa under sommaren.

Kylan kan hållas 25 grader under utomhustemperaturen, ner till 0 grader. Värme kan hållas på upp till 65 grader, vilket gäller för mat som redan är varm när du packar den.

Denna kylbox från Luxorparts är smart utformad och färgerna går i grått och vitt. På ovansidan finns ett stort lock och den har en display där du kan se den aktuella temperaturen och göra inställningar.

Dessutom har du möjlighet att ladda en telefon eller annan utrustning med USB-kabel. Du kan koppla in den i ett  12-voltsuttag eller 240-voltsuttag. Yttermått en är 35,5 x 31 x 56,2 cm. Insidigt har den måtten 27 x 25,1 x 42 cm.

Luxorparts är ett varumärke som erbjuder elektriska produkter du kan behöva i hemmet eller när du är på resa. Det kan vara allt från de kablar du behöver för att koppla in saker till en kylväska eller värmeväst. För hemmet har de till exempel ångtvätt, brandvarnare och energimätare.


Dometic Kylbox CFX3 55IM

Dometic Kylbox CFX3 55IM

Dometic Kylbox CFX3 55IM är en kylbox som är utformad för att vara tålig och klara av livet när du är iväg. För kylningen används en kompressor, ett alternativ som är energisnålt och gör att ditt bilbatteri håller längre.

Den robusta konstruktionen gör att du kan få den temperatur du önskar på maten i din CFX3 55IM, oavsett hur varmt det är ute. En smart teknisk lösning är att den är kopplad till en app som varnar dig om det till exempel blir strömbortfall.

Dometic Kylbox CFX3 55IM är en kompakt svart kylbox i storleken 45,5 x 72 x 48 cm. Den rymmer 53 liter och har två rejäla handtag som gör att den blir lätt att bära.

Inuti finns det trådkorgar som gör att det blir lättare att organisera maten, dessutom finns en inbyggd ismaskin. Boxen kan kopplas antingen till ett 12-volts cigarettuttag eller ett 220-voltsuttag. På ett dygn är strömförbrukningen ungefär 0,6 kw.

Varumärket Dometic är populärt bland campare, båtägare, husbilsägare och andra som älskar friluftslivet. De riktar sig till personer som längtar efter frihet och gärna ger sig iväg för att upptäcka världen. Produkterna skapas med det mobila livet i tanken och Dometics ambition är att bidra till att göra den livsstilen möjlig.


Dometic Kylbox CFX3 35

Dometic Kylbox CFX3 35

Behöver du en tålig kylbox kan Dometics CFX3 35 vara värd att titta närmare på. Den har rejäl nedkylning med kompressor, ett alternativ som både är energisnålt och gör att boxen kan hålla den temperatur du önskar oberoende av omgivningens temperatur.

Det här är ett snyggt alternativ med svart utsida. Känner du dig orolig för om du ska orka bära den själv? Det behöver inte vara något problem. Med de två stabila handtagen på sidorna kan man lätt hjälpas åt.

Dometic Kylbox  CFX3 35 har en storlek på 69,4 x 39,8 x 40,7 cm och den rymmer 36 liter. Invändigt har den en trådback för att underlätta när du ska packa maten i boxen.

Det finns en smart display och du kan också välja att koppla kylboxen till din telefon så att du kan hålla koll på och styra den via en app. På ett dygn är strömförbrukningen strax under 0,5 kWh.

Dometic är varumärket som vill att det ska vara lätt att ge sig iväg – och bekvämt när du är ute på dina resor. För att underlätta erbjuder de bland annat termosar, flaskor och kylboxar för din mat och dryck, och produkter som markiser, förtält och luftkonditionering för fritidsfordon.


Dometic Kylbox CFX3 75DZ

Dometic Kylbox CFX3 75DZ

När du väljer  Kylbox CFX3 75DZ från Dometic får du en box med två separata kylzoner. Du kan använda båda som kyl om du vill, men du har också möjlighet att sänka temperaturen i den ena zonen och använda den som frys.

Väldigt smidigt om du ska vara iväg länge och vill öka hållbarheten på din mat! Nedkylningen sker med hjälp av en kompressor, ett smart alternativ som gör att kylningen inte blir påverkad av hur varmt det är ute.

CFX3 75DZ har storleken 49,5 x 89,2 x 47,2 cm och den rymmer 74 liter, så det är en av de större modellerna som finns. När den är fylld kan den bli rätt tung, men man kan bära den tillsammans med de stabila handtag som finns på sidorna.

Strömförbrukningen är 1,68 kWh på ett dygn, om det är 25 grader ute och temperaturen i boxen är 5 grader. Du kan styra Dometic Kylbox CFX3 75DZ via en display på boxen eller med hjälp av en app i din telefon.

Det är många som gillar Dometic, det globala varumärket som riktat in sig på ”mobile living” – ett liv i frihet där du kan upptäcka världen. Dometic har nästan 40 000 återförsäljare i olika länder, så de går att hitta i stort sett var du än är.


Dometic Kylbox CFX3 100

Dometic Kylbox CFX3 100

Dometic Kylbox CFX3 100 är en riktigt stor kylbox på 53 x 96,2 x 47,2 cm. Den rymmer 99 liter, så det är en box som passar bra om du planerar att bege dig ut på en resa som varar hela sommaren – eller om du vill kunna ha med dig mat till många personer.

CFX3 100 kyls med hjälp av en kompressor, ett energisnålt alternativ som ger dig möjlighet att välja mellan att ha en temperatur som motsvarar kyl eller frys.

Utsidan på CFX3 100 är svart, medan insidan är fräscht ljus. Inuti finns det trådkorgar för att du ska kunna ordna maten på ett enkelt sätt. Du kan koppla den här kylboxen till ett uttag med 12 eller 220 volt, och det är också möjligt att koppla den till en solcellspanel.

Energiförbrukningen är ungefär 0,9 kWh per dygn. Du kan välja att koppla kylboxen till din mobil och styra den via en app.

För Dometic är det självklart att hela tiden leta efter nya lösningar och förbättra sina produkter. Med ambitionen att det ska vara enkelt och bekvämt att ge sig iväg erbjuder de produkter för ett mobilt liv. I sortimentet finns förutom kylboxar till exempel termosar, förtält, markiser och luftkonditionering för fritidsfordon.


Dometic Kylbox CoolFun SC 30

Dometic Kylbox CoolFun SC 30

Med Dometic Kylbox CoolFun SC 30 får du en box som är utformad så att den är extra hög. Den är 44,4 cm hög och 39,6 cm lång och 29,6 bred.

De här dimensionerna gör att det är en kylbox som kan vara lättare att packa in i bilen. Kylboxen rymmer 29 liter, så du får plats med en hel del mat i den. Samtidigt är det ett lätt och smidigt alternativ som bara väger 4 kg.

Dometic Kylbox CoolFun SC 30 har ett avskalat utseende i grått och du gör inställningar med ett par enkla knappar. Du kan koppla din CoolFun SC 30 både till ett 12-voltsuttag och ett 230-voltsuttag.

Strömförbrukningen är lite olika beroende på vilket uttag du använder. Kylningen kan vara upp till 18 grader kallare än den omgivande temperaturen och den använder en termoelektrisk lösning. Boxen kan också värma mat upp till 65 grader.

Dometic är ett varumärke som valt att ha fokus på det de kallar ”mobile living” – alltså när du är iväg på olika utflykter och äventyr. I sitt sortiment har de en lång rad olika kylboxar, men också till exempel flaskor och termosar, förtält, markiser, luftkonditionering för fritidsfordon och liknande.


Max Ranger Kylbox 8 liter (12 Volt)

Max Ranger Kylbox 8 liter (12 Volt)

Det här är en liten och nätt, väldigt händig kylbox från varumärket Max Ranger. Den är perfekt för dig som vill ha något som är lätt att bära, men ändå håller kylan extremt bra.

Med sin lilla storlek och lätta konstruktion är Kylbox enkel att transportera, och dess solida plastkonstruktion, garanterar att den klarar av den tuffa terrängen och de svåra väderförhållandena vid utomhusaktiviteter. Kapaciteten på 8 liter gör den idealisk för förvaring av mat och dryck för ett mindre sällskap.

Max Rangers kylbox skiljer sig från andra varianter genom sin dubbla kyl- och uppvärmningsfunktion. Kylkapacitetsområdet på 5 till 25 grader Celsius under omgivningstemperaturen är imponerande och garanterar att din mat och dina drycker förblir svala och fräscha även under varmt väder.

Den anmärkningsvärda värmekapaciteten på upp till 50-65 grader Celsius garanterar att din mat förblir varm och redo att ätas.

Isoleringen är en extra fördel med den här kylboxen, eftersom den gör att den kan fungera som en bärbar kylväska när den inte är ansluten till en strömkälla. Detta säkerställer att innehållet förblir svalt under en längre tid, på vandring och utflykt.

Kylboxens 12-voltsanslutning och två uttag för USB, gör det enkelt och bekvämt att ladda dina enheter på språng. Dess snabbkylningsfunktion, med högst 60 minuter, säkerställer att din mat och dina drycker alltid är redo att konsumeras.

Sammanfattningsvis är Max Ranger Kylbox Kylbox 8 liter elektrisk kylbox en mycket smidig liten variant. Perfekt för dig som ska på kortare utflykter och smidigt vill kunna bära den med dig.


Hur mycket ström drar en elektrisk kylväska?

Hur mycket ström en elektrisk kylväska drar beror på olika saker, till exempel på hur stor väskan är och hur kall temperatur du vill ha i den.

Vad den använder för teknik för att skapa kylan kan också påverka hur mycket ström som förbrukas. En del väskor har ett eko-läge som gör att en kylbox kan användas med mindre strömförbrukning.

Normalt verkar en elektrisk kylväska som är inkopplad i 24 timmar dra någonstans mellan 0,5 och 1,5 kWh. Riktigt stora modeller kan dra lite mer och energisnåla alternativ kan dra mindre.

Hur fungerar en elektrisk kylbox?

Vanliga kylväskor och kylboxar består av ett isolerande lager som håller kylan kvar i väskan, och själva kylan kommer från kylklampar som du haft i frysen. En elektrisk kylbox håller istället kylan med hjälp av en elektrisk lösning, som en halvledare eller kompressor.

Därför måste du koppla den till ett vanligt vägguttag eller ett 12-voltsuttag i bilen. Så länge kylväskan är inkopplad håller den kylan, till skillnad från de vanliga kylväskorna som successivt tappar kylan. Kopplar du ur en elektrisk kylbox håller den kvar kylan ett tag, men då försvinner kylan successivt även i dem.

Med en elektrisk kylbox behöver du inte orka med besväret att frysa ner kylklampar – eller bli utan fungerande kylväska om du glömt det. Det enda du behöver är tillgång till ström. Det är en lösning som passar bra om du vill ha möjlighet att kyla mat under längre tid, till exempel i husvagnen.

En elektrisk kylbox passar också bra under längre bilresor. Det finns elektriska kylboxar i olika storlekar, både mindre kylväskor som är lätta att bära med dig och större boxar som rymmer mat för längre tid. En del har olika avdelningar så att du kan använda den som både kyl och frys.

Andra erbjuder istället både möjligheten att hålla maten varm och att hålla den kall. Den typen av boxar kan lätt användas hela året och passar både för utflykter under vintern och picknickar under riktigt varma sommardagar.


Hitta fler kylväskor för olika ändamål!