Bästa duschtvål för barn 2022: Barntvål bäst i test

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En bra duschtvål ska vara skonsam mot barnens hud och inte vara så stark så den svider i ögonen. Parfymen bör vara mild, och den bör ha så lite onödiga tillsatser som möjligt. Sen får den förstås gärna ha en fin förpackning och doft som barnet själv gillar! Här är våra favoriter och några av de bästa duschtvålarna för barn!

Barn med många duschtvålar framför sig

Vilken barntvål är bäst i test?

Bamses Dundersnälla Duschtvål är en mycket skonsam produkt för barn. Den är parfymfri och godkänd av Astma & Allergiförbundet. Bäst för dig som vill skippa parfymen helt!

Vi gillar verkligen ARC Child Body Wash. Den har en mild parfym med doft av hallon, och innhåller skonsamt mjukgörande aloe vera. Funkar utmärkt både för barn, ungdomar och vuxna!

Slutligen måste vi även lyfta fram den klassiska Barnängen Barntvål. Den kommer i 5-pack och kan användas både för kropp och som handtvål.

Om du vill ha en duschtvål med mer parfym, eller roligare figurer på förpackningen så kan du läsa vidare och se alla sorter vi kikat på!

Recensioner av 11 olika barnvänliga duschtvålar

Här följer en närmare beskrivning av alla olika barnduschtvålar vi tittat närmare på. Vi har även artiklar där vi tittat på andra hygienprodukter som barnschampo och badskum, samt babyolja för att återfukta huden!

Bamses dundersnälla duschtvål

Bamses dundersnälla duschtvål

Kolla priset hos:

Bamse dundersnälla duschtvål gör barnen sugna på att duscha med kompisen Bamse! Denna 2-in-one-produkt rengör både hud och hår noggrant men milt. Duschtvålen är miljömärkt och utan parfym och konserveringsmedel. En dunderkur för naturen såväl som för barnens hud!

Bamses hudprodukter tillverkas av företaget CCS. De befinner sig i Dalarna och har tillverkat hudprodukter sedan 1979. De senaste åren fokuserar företaget på miljömärkning av sina produkter. Bamses dundersnälla duschtvål har två miljömärkningar: den välkända Svanen-märkningen samt Asthma Allergi Nordic / Astma- och allergiförbundet.

Det milda löddret i Bamse dundersnälla duschtvål gör det till en enkel match att tvätta håret. Man kan nämligen samtidigt forma skojiga figurer!

Bamse dundersnälla duschtvål innehåller få ingredienser, vilket vi gillar! Inget onödigt till barnens hud.

Vi rekommenderar Bamse duschtvål för en kul och miljövänlig dusch till alla barn! Den torrare barnhuden kan behöva en produkt med en högre andel fuktgivande ämnen, exempelvis glycerin, än den här produkten har.

Bamse dundersnälla duschtvål håller dessutom en snäll prisnivå, vilket givetvis är ett extra plus i kanten.


ARC Child Body Wash

ARC Child Body Wash

Kolla priset hos:

En relativ nykomling inom hudvård för barn! Denna duschtvål passar för känslig hud, och alla andra som vill ha en mild tvål. Tvålen är dermatologiskt testad, med ett högt  innehåll av aloe vera för att motverka  uttorkning av huden.

ARC Child Body Wash består av drygt av 98 procent naturliga ingredienser. Här finns inget av animaliskt ursprung, parabener, nanopartiklar eller starka tvättämnen (sulfater).

ARC är ett svenskt företag som sedan 2014 satsar på den ”nya generationens hudprodukter”. Deras sortimentet är veganskt och miljövänlig. Produkterna innehåller inga mikroplaster. ARC tillverkar sina produkter på ett sätt som inte påverka naturen och barnen negativt.

Tvålen har en mild och uppiggande doft av hallon. En viktig detalj är att barnet kan leka med plastflaskan utan att få i sig giftiga ämnen.

Vi gillar att tvålen inte torkar ut barnets hud vid daglig användning. Priset är dyrare än för barntvål i vanliga livsmedelsbutiker. Men produkten ger mycket kvalitet för pengarna.

ARC Child Body Wash-tvålen kan användas av hela familjen och är ett utmärkt val för både små barn och ungdomar.


ACO Minicare Wash Mousse

ACO Minicare Wash Mousse

Kolla priset hos:

Denna produkt kommer i form av ett skum, klart att användas direkt. ACO Minicare Wash Mousse är utvecklad för en så skonsam rengöring som möjligt av babyns ömtåliga hud. Den  innehåller varken konserveringsmedel, färgämnen eller parfym. Produkten har ett PH-värde nära hudens eget, vilket bibehåller hudens naturliga försvar.

Det välkända ACO står för Apotekens Composita. De har tagit fram pålitliga apoteksprodukter till svenska folket ända sedan 1930-talet.

Minicare Wash Mousse kan användas med eller utan vatten, vilket vi tycker är ett stort plus. Denna praktiska produkt skiljer sig från andra duschtvålar för barn. Vi rekommenderar att ha den i badrumsskåpet att använda varje dag eller vid behov. Den är perfekt att ha med sig till de minsta när det inte finns tillgång till vatten.

Minicare Wash Mousse kommer i en flaska med praktisk pump. En ren, snygg design gör den lättplacerad i alla badrum. Produkten har ett mellanhögt pris.


Urtekram No Perfume Baby All-over Wash

Urtekram No Perfume Baby All-over Wash

Kolla priset hos:

Urtekram är en pionär inom ekologisk hudvård sedan 1980-talet. No Perfume Baby All-over Wash är en oparfymerad tvål för baby och barn. Den är ekocertifierad, vegansk och ej djurtestad.

Danska Urtekram började sälja ekologiska varor redan på 1970-talet, innan ”eko” var ett känt begrepp. Minst 95 procent av innehållet i deras hudprodukter är av naturligt ursprung. 2017 blev Urtekram utsett till Danmarks mest hållbara varumärke av Sustainable Brand Index. Idag säljer de hudvård och skafferiprodukter på ett hållbart sätt runtom i världen.

No Perume Baby All-over Wash känns ren i sin komposition. Den innehåller det minsta antal ingredienser vi träffat på hos en duschtvål! Det känns fräscht och tryggt att tvätta barnen med!

Trots att No Perume Baby All-over Wash är helt parfymfri tränger ändå inte  någon annan doft igenom. Priset tycker vi är mycket överkomligt för en sådan noggrant miljö- och rättvisemärkt produkt.


Dr Bronners Pure Castile Liquid Soap Baby mild Parfymfri

Dr Bronners Pure Castile Liquid  Soap Baby mild Parfymfri

Kolla priset hos:

Detta är en universaltvål som inte bara kan användas till baby och barn, utan till hela familjen och hushållet. Dr Bronners Pure Castile Liquid  Soap Baby är en oparfymerad och extra mild tvål. Den innehåller dubbelt så mycket olivolja jämfört med andra tvålar i Pure Castile-serien.

Amerikanska Dr Bronners har tillverkat tvålar i generationer. Ingredienserna är ekologiskt certifierade och rättvisemärkta. Det ingår inga syntetiska ämnen eller konserveringsmedel. Företaget drivs av miljöfrågor och social rättvisa och sprider sitt budskap på de fräscht designade förpackningarna.

Pure Castile Liquid  Soap Baby är för den ömtåliga babyhuden. Här finns ingen parfym eller starka tvättämnen. Tvålen kan användas av hela familjen som både hårtvätt och ansiktstvål. Men som med all tvål, ska man undvika ögonen på de minsta för att slippa tårar.

Vi gillar att den här produkten är genomtänkt inifrån och ut. Flaskan är av hundra procent återvinningsbart material. Det känns dessutom bra att veta att en del av pengarna går till välgörande ändamål.


Alfons Duschtvål & Schampo

Alfons Duschtvål & Schampo

Kolla priset hos:

Alfons Duschtvål & Schampo är en löddrande produkt som rengör noggrant. Den innehåller inga allergiframkallande eller skadliga ämne, Men den är milt parfymerad, ifall man är känslig för det.

Tvålen kan användas varje dag, eller när man vill tvätta håret extra noggrant på småttingar med torrare hud.

Alfons hudserie för barn kommer från Svenska Krämfabriken. Produkterna är svensktillverkade i en fabrik i Borlänge. Därifrån distribueras Alfons och flera andra kända hud- och kosmetikamärken till butiker runtom i Skandinavien.

Alfons Duschtvål & Schampo säljs i en praktisk tub med snäpplock. Den innehåller 200 ml. En bra storlek, tycker vi, både att ha med sig på resan och inte hinna tröttna på.

Tvålen luktar fruktigt, milt och gott. Tuben pryds av en färgglad bild på Alfons som lockar de flesta barn att hoppa in i duschen!

Alfons Duschtvål & Schampo finns oftast i butikernas lager har dessutom ett mycket överkomligt pris, vilket vi gillar.


Viktors Supersnälla Duschtvål

Viktors Supersnälla Duschtvål

Kolla priset hos:

Alla Alfons Åbergs hudprodukter från Svenska Krämfabriken är dermatologiskt testade. Men  Alfons pappa Viktors supersnälla duschtvål finns bara mycket milda ingredienser.

Viktors supersnälla duschtvål innehåller glycerin och allantoin, vilka har en fuktgivande och lugnande verkan på huden. Produkten är speciellt framtagen för barn med känslig hud, men kan användas av alla hudtyper.

Alfons böcker är älskade av nästan alla barn och finns översatta över hela världen. Svenska Krämfabriken började tillverka Alfons hudprodukter 2015, ett år efter att företaget startat. Alla produkter i Alfons-serien tillverkas i Sverige. Krämfabriken satsar på att deras varumärken ska vara lätta att känna igen. Viktors supersnälla duschtvål är lätt att hitta i butiken! Den finns i många webb- och fysiska butiker.

Viktors supersnälla duschtvål är milt parfymerad. Tvålen är en favorit även bland många vuxna.

Precis som Alfons andra duschtvålar kommer produkten i en tub om 200 ml. Viktors supersnälla duschtvål har ett pris som gör oss glada.


Babblarnas milda duschgel

Babblarnas milda duschgel

Kolla priset hos:

Babblarnas färgglada kompisar på flaskan får den mest motsträviga att vilja hoppa in i duschen! Denna duschgel är speciellt gjord för barnens känsliga hud, framtagen tillsammans med hudexperter. Produkten innehåller inga färgämnen eller parfym. Den snälla läkeväxten aloe vera och glycerin motverkar torr hud.

Klippoteket har tagit fram en hel serie med hudprodukter från Babblarna. Produkterna  tillverkas i en miljöcertifierad fabrik i Sverige. Alla ingredienser är oberoende testade för att vara säkra att användas på de minstas hud.

Vi tycker det känns bra att Babblarnas duschgel innehåller väl beprövade ingredienser samtidigt som den håller ett bra pris. Det stämmer också bra med Klippotekets att ha filosofi att ha hög kvalitet till bra pris. .

Vi gillar den färgglada flaskan, och att Babblarnas milda duschgel tillverkas på ett sätt som tänker så mycket på miljön.


Barnängen barntvål, 5 x 85 g

Barnängen barntvål flerpack

Kolla priset hos:

Detta är en äkta klassiker som används av svenska kungahuset. Tvålen är Svanen-märkt och godkänd av Astma- och allergiförbundet. Tvålen är framtagen tillsammans med barn- och hudläkare, och innehåller ämnen som återfettar huden.

Tvålen är behagligt parfymerad, och en favorit även bland vuxna! Barnängen barntvål rengör ordentligt utan att torka ut. Det mjuka goa löddret ger en härligt och fräsch känsla som skiljer sig från att tvätta sig med flytande tvål.

Barnängen har en lång historia i Sverige sedan slutet av 1800-talet. Flera hudvårdsserier har kommit och gått, men den Barnängen barntvål har funnits kvar i sortimentet.

Vi gillar att produkten finns i flerpack med mindre tvålstorlekar. Tvålen håller sig fräsch till sista biten! Den fasta tvålen är perfekt att ha med sig på resan istället för flytande tvål.

Vi skulle nog sakna Barnängens klassiska barntvål om den någonsin försvann!


Neutral Baby Bath & Wash Gel

Neutral Baby Bath & Wash Gel

Kolla priset hos:

Neutral-serien med rengöringsprodukter för hemmet och hudvård ingår numer i den stora koncernen Unilever. Neutral Baby Bath & Wash Gel är en 2-in-1-produkt för att skapa härliga bubbelbad eller använda som duschtvål. Baby Bath & Wash Gel är miljömärkt med Svanen och rekommenderas av Astma- och Allergi förbundet.

Baby Bath & Wash Gel är parfymfri och utan färgämnen. Den är dermatologiskt testad för att barn med allergier och känslig hud tryggt ska kunna använda den.

Neutral kom till i Skandinavien för att lösa problemet med ökade hudallergier. Sortimentet består av rengöringsprodukter för hushållet och hudvård. De milda produkterna har använts i årtionden och är till för allergiker och de som vill vara rädd om sin hud.

Vi tycker det är kul att dushgelen kan bli ett roligt bubbelbad att leka med när man tvättar sig! Gillar man doft går det att tillsätta en egen. Självklart med en doft som barnen gillar mest!


Bamse 2-i-1 Duschgel och Schampo

Bamse 2i1 duschgel och schampo

Kolla priset hos:

Bamse 2i1 duschgel och schampo i mysigt  lilarosa förpackning har en fin bild av lille Skutt på framsidan. Den här produkten är framtagen för små barn med lika ömtålig hud som lille Skutt. Duschtvålen är parfymfri, och innehåller bara väl testade ingredienser.

Bamse 2i1 duschgel och schampo är utvecklad för att passa barn med extra känslig hud och allergi. Bamse hudprodukter tillverkas av det svenska företaget  CCS. Ett företag med många års erfarenhet av att ta fram hudprodukter till svenska folket.

Till skillnad mot många andra  duschtvålar innehåller Bamse 2i1 duschgel och schampo  lactic acid (mjölksyra), vilket vi tycker är toppen! Det återställer nämligen den naturliga balansen på huden efter tvätt.

Bamse 2-i-1 duschgel och schampo är Svanenmärkt och godkänd av Astma- och allergiförbundet.

Produkten har en lagom stor förpackning  (200 ml), och ett relativt lågt pris, vilket vi tycker är bra.


Se andra hygienprodukter för barn!