Bästa Duplo tåg 2023: Guide till LEGO Duplo set med tåg och tågspår

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Duplo är LEGO:s serier med klossar och byggen anpassade för de yngre barnen. Detta är väldigt populära leksaker bland de små. Ofta går även äldre barn tillbaks och bygger med sitt duplo då och då. I den här artikeln fokuserar vi på tågbanor från LEGO Duplo!

Fyra olika lådor med Duplo tågset

Vilket Duplo-set med tåg är bäst i test?

För de allra minsta barnen finns det som kallas Duplo My First. Den serien är lämplig från cirka 1,5 år och innehåller bland annat djurtåget, ett siffertåg och lite andra fina set.

Största och finaste tågsetet är LEGO Duplo 10875 Godståg. Det är ett otroligt spännande set med motorstyrt tåg, många spårdelar, figurer och fordon. Mycket populärt bland barn i 3-5 årsåldern!

Ett lite billigare men riktigt fint set är LEGO DUPLO Town Ångtåg 10874. Designat som ett klassiskt ånglok, med fina tillbehör till ett rimligt pris!

Det finns även miniset med extra spårdelar, progammerbart Duplo-tåg för pedagogisk lek och en hel del annat. Se alla set längre ned i artikeln!

Lista på många fina duplo-paket att titta närmare på

Nedan hittar du hela listan med information om alla de duplo-tågset vi undersökt närmare.

De flesta har en rekommenderad ålder på cirka 2-5 år. Vissa är anpassade för ännu yngre barn och rekommenderas från cirka 1,5 år.

Av erfarenhet vet vi att även äldre barn brukar kunna tycka det är kul med Duplo. Men allra mest spännande brukar det vara med Duplo-tåg, kring just förskoleåldern.

När barnen blir lite äldre brukar det vara populärt med LEGO. Vi har många artiklar där vi tipsar om LEGO, till exempel deras Minecraft-serie, häftiga LEGO-bilar och de avancerade Technic-byggena!


LEGO DUPLO Disney 10941 Musse och Mimmis födelsedagståg

LEGO DUPLO Disney 10941 Musse och Mimmis födelsedagståg

Kolla priset hos:

Känner du något barn som tycker om Disney, framför allt Musse och Mimmi? Då är nog det här något som är spännande för barnet. Musse och Mimmi är en riktig klassiker från Disney, som de allra flesta barn (och föräldrar) har växt upp med.

Även Pluto följer med på tåget! Med det här setet från Lego Duplo kan barnet få börja lära sig om siffror och att bygga på ett kreativt sätt. Det går att bygga vagnarna på olika sätt, vilket kan få barnet att tänka till och prova nya sätt att bygga på.

Det här är ett färgglatt, roligt och spännande tåg som stimulerar barnens alla sinnen. Med Musse och Mimmi kan barnet utveckla sin finmotorik genom att stapla klossarna, leka rollekar tillsammans med sina kompisar vilket uppmuntrar sociala färdigheter, och utveckla både sina kreativa färdigheter och börja lära sig siffrorna.

Det här setet stimulerar många sidor i barnets utveckling, samtidigt som barnen har roligt och leker.

Det fungerar att leka både på egen hand och tillsammans med någon annan, när man bygger det här tåget. Det bästa sättet att lära sig är genom lek och att ha roligt! Vad kan vara en bättre födelsedagspresent än ett eget födelsedagståg?


LEGO Duplo 10875 Godståg

LEGO Duplo 10875 Godståg

Kolla priset hos:

Det här är ett spännande och roligt set med godståg från Lego Duplo, som passar bra för det lite yngre barnet i förskoleåldern. Att få ett alldeles eget första tåg – det är inte helt fel i den här åldern.

Att bygga med setet uppmuntrar kreativitet och logiskt tänkande hos ditt barn – en perfekt present för det tågintresserade barnet. Ett roligt och interaktivt äventyr med spännande godståg från Lego och Duplo.

Tåget är enkelt att köra tack vare Push & Go, som gör tåget lättmanövrerat och enkelt att styra. Setet innehåller ett lok, spännande ljus och ljud, två lastvagnar som har tippfunktion, fem klossar i olika färger, 24 spårdelar (växlar, kullar, korsning, stopp osv.), ett hamnområde med en båt, en stor och en liten kran, ett kafé, en laststation, en bensinpump samt flera mindre delar som ett fiskenät och en kassaapparat.

Det är med andra ord ett rejält set som innehåller mycket att leka med. Dessutom kan det som sagt både låta och lysa – precis som ett riktigt tåg, vilket barnen brukar uppskatta!

En perfekt leksak, julklapp eller present för det yngre, tågintresserade barnet. Det passar bra tillsammans med andra byggset från Lego Duplo, och passar bra för barn mellan två och fem år.


LEGO DUPLO My First 10954 Siffertåg Lär dig räkna

LEGO DUPLO My First 10954 Siffertåg Lär dig räkna

Kolla priset hos:

Det här är ett fint tåg för de allra yngsta barnen – från ett och ett halvt år och uppåt. Det här är ett färgglatt set där de minsta barnen får börja bekanta sig med siffrorna.

Tåget kommer i regnbågens färger med de olika siffrorna på, men utan att det blir alltför plottrigt – designen är enkel men färgglad.

Det skapar ett lagom intryck för de allra yngsta barnen. Här kan man lasta av och på de olika sifferklossarna, rada upp dem i rätt (eller fel) ordning eller bygga ett torn av det. Siffertåget har rörliga hjul (så att man kan köra det) och ett öppningsbart tak (det kan vara roligt att få stoppa i saker i det också såklart!).

Det medföljer även en affisch som kan användas som lekmatta om man vill. I setet följer det även med två barnfigurer och en hundfigur, som alla kanske vill vara med och åka tåg?

Ett perfekt set för att stimulera intresset för både siffror och färger, men även för att bygga och stapla klossarna. En rolig och utvecklande present för det minsta barnen, som kanske gärna vill få ett eget set från Lego.


LEGO DUPLO My First Djurtåg 10955

LEGO DUPLO My First Djurtåg 10955

Kolla priset hos:

Det här setet passar yngre barn från arton månader och uppåt. Det är ett tågset med stora delar i glada färger. I djurtåget ingår flera djur som kan åka med på tåget – en elefant, en tiger, en giraff och en panda. Djuren kan sättas på eller tas loss från tåget.

Kanske kan barnet prova att byta plats på djuren, och sätta dem i en annan ordning? Vem ska åka längst fram idag? De kan även staplas flera stycken ovanpå varandra. Flera delar på djuren är även rörliga, bland annat giraffens hals, vilket gör leken extra rolig.

Med det här djurtåget från Duplo kan barnen träna finmotorik, öva på färgerna och får bekanta sig med olika djur. Det är enkelt att bygga med, och har som sagt stora delar vilket är lätta för små händer att hålla i.

Här kan ditt barn leka ensam eller tillsammans med någon annan. Det uppmuntrar till rollekar och turtagning, antingen tillsammans med en vuxen eller ett annat barn. Perfekt som julklapp eller present till ett mindre barn som älskar tåg, färger och djur.

Setet innehåller femton delar, och kan kombineras med andra delar och leksaker från Duplo. Väck nyfikenhet och upptäckarglädje med ett tåg från Duplo.


LEGO DUPLO My First Enhörning 10953

LEGO DUPLO My First Enhörning 10953

Kolla priset hos:

Ett fint set med en enhörning med medföljande tåg! Ett gulligt tåg med en enhörning, för barn som tycker om färger, former och djur. Många barn tycker om färgglada, glittrande leksaker – och den här är perfekt för de barnen.

Här kan barnet lära sig om just olika former, färger och får även börja lära sig att bygga. Att lära sig bygga och konstruera är viktigt, och ett bra sätt att träna det logiska tänkandet. Släta, enkla former hos stora delar som har en bra hållbarhet, som är enkla för mindre händer att hantera.

Rullande tågvagnar som är roliga att köra och bygga ihop. Det här är ett set som är roligt och stimulerande för de mindre barnen, med sina fina färger. Tåget går att både köra framför sig och dra efter sig.

Setet innehåller en byggbar enhörning och två vagnar som som kan dras, plus några andra delar. Det går att bygga på båda vagnarna och sätta ihop dem, lite som barnet själv vill ha det.

Med det här tåget kan barnet utveckla finmotoriken, lära sig om färger och former, samtidigt som barnet har det roligt. Passar för barn från 18 månader och uppåt. En rolig och stimulerande present – och vilka barn tycker inte om hårda paket?


LEGO DUPLO Town Ångtåg 10874

LEGO DUPLO Town Ångtåg 10874

Kolla priset hos:

Har du ett barn som drömmer om att bli lokförare (har inte de flesta barn en lokförarperiod?)? Då är det här ett perfekt set! Det här ångtåget från Duplo är enkelt för ditt barn att köra och hantera. Tåget är anpassat för barn, med stora delar som är enkla att ha att göra med.

Det kör med en push-and-pull-teknik, som gör det enkelt att köra tåget både framåt och bakåt. Du kan köra tåget framåt eller backa med det om du vill. Loket kan tuta, blinka och låta på olika sätt. Väldigt roligt och spännande för den mindre lokföraren!

I setet medföljer det bland annat ett lok, passagerarvagn, fem actionklossar, en lokförare, spårdelar, tågstation och ett flertal mindre delar. Du kan även, om du vill, ladda ner en app där det finns förslag på lekar och andra möjligheter.

Det här är ett roligt och spännande set för alla barn som älskar tåg. Det stimulerar fantasin och uppmuntrar till kreativitet och rollspel. Tåget och spåren passar även bra tillsammans med andra tåg från Duplo. Det här setet passar bäst för barn mellan två och fem år. Batterier behövs och får köpas separat.


Lego LEGO® Education Kodningsexpressen

Lego LEGO® Education Kodningsexpressen

Kolla priset hos:

Kodningsexpressen är ett stor tågset med många olika delar. Det innehåller räls, tåg och mycket annat som är roligt och spännande för barnen. Setet är detaljrikt och färgglatt. Vad som gör det här setet unikt är att det, med hjälp av tåg och räls, introducerar barnen till olika kodningskoncept.

Med hjälp av legobitar och räls så får barnen, på ett enkelt, grundläggande och praktiskt sätt, utforska koncept som till exempel sekvensering och looping. Dessa, och andra koncept, är viktiga inom kodning och för att förstå hur programmering fungerar.

Begreppen i sig används inte här, men grunden för tankesättet läggs. Att få lära sig om programmering och kodning är något som ingår i läroplanen för skola och förskola – så kanske är det här ett set som kan köpas in till en förskola?

Men det passar även såklart. alldeles utmärkt till att köpa hem till ett tågintresserat barn. Förutom det så kan barnen utveckla bland annat problemlösningsförmåga och samarbete – och självklart även ha roligt.

Det finns även en kostnadsfri tillhörande app, där det finns idéer och tips på vad man kan göra med tågrälsen. Det här är ett roligt set för tågälskare i alla åldrar!


LEGO DUPLO Town 10882 Spår

LEGO DUPLO Town 10882 Spår

Kolla priset hos:

Bygg ut ditt tågset från Duplo med ännu fler spår! Hur lång kan rälsen bli? Kan vi bygga den i flera våningar? Med de här tågspåren kan du bygga ut och bygga till dina tågspår som du redan har.

Gör dem ännu större och mer omväxlande med fler och längre spår, tunnlar, broar och mycket mer. Bygg dina egna järnvägsvärldar med LEGO DUPLO så kan ni köra i flera timmar. Setet innehåller 16 delar och kan kombineras med alla tågset från Duplo.

Det här är ett bra komplement till ditt barns andra tåg från Duplo och är fantastiskt för alla Duplo-älskare. Setet har många detaljer, så barnen kommer att njuta av många timmars kreativ lek när de bygger olika kombinationer av tågspår.

Det är också ett bra sätt att lära sig om tåg och stimulerar kreativiteten och intresset för att bygga.

Om ditt barn är en tågfantast är det här setet definitivt något för honom eller henne. Han eller hon kommer att älska att bygga, leka och skapa med det här LEGO DUPLO Town Train Tracks setet. En rolig och kreativ julklapp eller present till alla tågälskande barn.


LEGO DUPLO Town 10872 Tågbro Och Spår

LEGO DUPLO Town 10872 Tågbro Och Spår

Kolla priset hos:

Ett roligt tågset för barn från två till fem år. Det är väl klart att även yngre barn ska kunna få bygga tågbanor! Lego Duplo har lanserat ett spännande nytt set med spår och en tågbro – perfekt för de yngsta, tågintresserade barnen.

Ditt barn kan bygga ihop tågspåret som hen själv vill ha det, och kan placera ut bron var som helst på spåret. Sedan är det bara att köra tåget på banan. Med hjälp av en actionbit kan det låta när tåget åker – men kanske måste någon vuxen hjälpa till att få det på plats. I det här setet följer även andra delar med, som en byggarbetare med en spade och en resväska.

Det passar även ihop med andra delar av Lego Duplo – det passar bra om ni redan har Duplo hemma. Att få fundera på egen hand och bygga ihop en tågbana som fungerar, är ett bra sätt att uppmuntra kreativitet och problemlösande.

Samtidigt har barnet roligt i leken, och kan både bygga på egen hand eller tillsammans med någon annan. En spännande present till barn som tycker om tåg och att få bygga själv – eller tillsammans med en vuxen, ett syskon eller en kompis.


Vilken ålder är LEGO Duplo lämpligt för?

Lego Duplo har framför allt tagits fram för barn i förskoleåldern – dvs. i åldern 1 ½ till 5 år. Bitarna och delarna är större för att de bland annat ska vara lättare att bygga med.

Olika byggsatser kan vara anpassade för olika åldrar – du ser på varje förpackning vilken ålder det är tänkt för.

De byggsatser som är för de lite yngre barnen har ofta färre och enklare delar. Om det är anpassat för lite äldre barn i förskoleåldern, så kan det vara fler delar som kanske kan byggas på  flera olika sätt. Du känner dock ditt barn bäst!

Vilka Duplo-tåg har elektrisk motor?

Det finns några Duplotåg som har en elektrisk motor, bland annat Lego Duplo Ångtåg 10874 och Lego Duplo Town Godståg 10875.

En elektrisk motor kan vara roligt, kanske särskilt för de lite äldre barnen i målgruppen. Fortsätt gärna läsa vår artikel här för fler tips om olika tåg, både med och utan elektrisk motor.

Kan man köpa extra delar till Duplo tågspår?

Ja det kan man. Det finns förpackningar med enbart tågspår man kan köpa, om man vill ha extra tågspår till något set. Se:

Alla set och byggsatser från Duplo fungerar dessutom tillsammans. Har du flera set kan du enkelt bygga ihop dem också om du vill.


Hitta fler tips på fina leksaker!