Bästa byggklossar 2024: Fina träklossar för barn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Byggklossar är en klassisk, enkel, lärorik och rolig leksak. De flesta barn leker och bygger med träklossar under någon tid i livet. Här tipsar vi om några av marknadens bästa byggklossar för barn just nu!

Färgglada träklossar, barnleksaker staplade

Vilka byggklossar i trä är bäst i test?

Ett av våra favoritmärken är det klassiska svenska Micki. De har mängd olika paket med klossar, med bokstäver, fantasibyggen eller med kända figurer som Babblarna och Bamse.

Micki bokstavsklossar 36 stycken

En annan favorit är klossarna från det svenska designermärket Kid’s Concept. De har en fantastisk känsla för barnvänlig design, oavsett om det handlar om barnmöbler eller leksaker.

Kids Concept Vagn Med Klossar

Självklart måste vi även nämna de klassiska Kaplastavarna. De är mycket populära på förskolor och skolor och är utmärkta till både kreativa byggen och mer organiserade pedagogiska utmaningar.

Kaplastavar byggstavar i trä 1000 st

Fler byggklossar hittar du längre ned i artikeln!

Kolla även in våra tips på andra träleksaker för barn, eller våra favoriter bland tågbanorna!

Låt barnen vara kreativa med träklossar

De flesta leksaker ger barnen en bestämd lek att leka. Det kan handla om actionhjältar eller prinsessor, eller allt däremellan men ofta finns någon typ av story eller regler på förhand om hur leken kan gå till. Med byggklossar ligger hela världen öppen och vad ditt barn väljer att bygga är helt och håller valfritt och upp till barnets fantasi.

I guiden nedan kommer vi att jämföra byggklossar i trä från flera olika märken. Vi tittar på fördelar och nackdelar, pris och material och försöker att ge en så heltäckande bild som möjligt av de olika produkterna. Med hjälp av denna guide hoppas vi att du ska kunna hitta de byggklossar som gör att just ditt barn kan få upptäcka en lek helt utan gränser, där fantasin verkligen får ta plats.

Som du ser nedan finns också lite olika typer av byggklossar. Vi har valt att placera dem i olika kategorier som vi jämför mot varandra så att du snabbt kan hitta det just du letar efter till ditt barn.

Träklossar med bokstäver och siffror

Olika typer av träklossar med bokstäver och siffror kan vara ett fantastiskt sätt för barnen att få lära sig mer om hur siffror och bokstäver fungerar i en tidig ålder.

När det är dags för barnet att lära sig att räkna eller läsa på riktigt kommer symbolerna att vara bekanta och enklare att känna igen. Nedan följer därför flera olika produkter av just denna sort.

Micki bokstavsklossar 36 stycken

Micki bokstavsklossar 36 stycken

Vi börjar denna guide med en bra produkt som passar alldeles utmärkt för de barn som enkelt och smidigt vill lära sig lite mer om hur bokstäver fungerar. Dessa bokstavsklossar kommer i flera olika designer och du kan helt enkelt välja den du tycker är snyggast eller bara tydligast till ditt barn.

En variant har lite dovare färger, medan de andra två är mer färgglada. Detta är dock den lite enklare varianten som är lite mindre färgglad. Klossarna är som de flesta bokstavsklossar helt kubiska. Om du vill ha en produkt som är tydlig och enkel kan detta verkligen vara ett alternativ och förutom bokstäver har vissa sidor på klossarna också enkla bilder.

Något som ska nämnas är att det inte bara är svenska bokstäver på dessa klossar. Här är alla varianter på bokstäver från både andra nordiska språk och från det tyska alfabetet. Även om det här inte alls behöver vara någon nackdel, kan det vara bra att veta innna du köper produkten.

Som sagt finns det flera liknande produkter från samma märke och denna hör till de lite billigare av dessa. Med 36 fina klossar tycker vi att priset är bra och är du på jakt efter bokstavsklossar till ditt barn är det här en produkt vi varmt rekommenderar att du kikar närmare på.


Micki bokstavsklossar premium

Micki bokstavsklossar premium

Om du vill åt klossar som ger en lite mer lyxig känsla till ditt barn är det här en produkt som kan vara väl värd att kolla in. Den liknar till stor del varianten ovan, men för några kronor extra får du klossar med ingraverade bokstäver och där man tydligt ser de naturliga skiftningar i det trä som använts.

Även dessa klossar har både siffror och bokstäver och inte bara från det svenska alfabetet utan från hela Norden och Tyskland. Om något ska nämnas som en nackdel är det att dessa inte är målade med roliga färger, utan helt enkelt är träfärgade. Detta handlar såklart om tycke och smak, men en del barn tycker att det är roligare med mer färgglada leksaker.

Priset blir lite högre än på produkten ovan, men det skiljer inte speciellt mycket. Vill du åt lite lyxigare träklossar till ditt barn är det här helt enkelt en produkt som vi kan rekommendera och som kan vara värd några kronor extra.


Micki bokstavsklossar Classic

Micki bokstavsklossar Classic

Här är en tredje modell på klossar från Micki. Denna produkt kan passa dig som vill ha lite mer färgglada klossar till ditt barn, som kanske påminner om de du hade när du själv var barn. Självklart har man sett till att färgen är fri från gifter för att leken ska bli så säker som möjligt för barnet.

Förutom de vackra siffrorna och bokstäverna på klossarnas färgglada sidor finns också några klossar med vackra bilder. Leken behöver alltså inte bara handla om att läsa eller räkna, utan fantasin kan också få ta sig iväg på andra äventyr.

Precis som med modellerna ovan innehåller detta set 36 stycken klossar. Det här ger möjligheten till en hel del byggande och ganska höga torn. Denna produkt är något billigare än premiumvarianten ovan och med sina fina färger tycker vi verkligen att den kan vara en bra investering.


Joueco Alfabetsklossar och sifferklossar 30 delar av trä

Joueco Alfabetsklossar och sifferklossar 30 delar av trä

Tycker du att varianterna ovan ligger lite väl högt i pris kan detta kanske vara något för dig. Det här är nämligen en något billigare uppsättning med snygga klossar med bokstäver till ditt barn som har en hel del fina egenskaper och definitivt kan vara en prisvärd investering.

Som du ser får du med lite färre klossar i detta set, 30 istället för 36. Ett stort plus är dock att du med klossarna får en smidig tygkasse som de kan bäras i. På så sätt kan klossarna enkelt tas med vart ni än ska och städas undan när leken är klar och läggas i hyllan.

Klossarna kommer blandat, där en del har siffror och bokstäver medan andra föreställer olika bilder. De med bilder är färgglada, medan de med siffror och andra symboler tyvärr är lite tråkiga och inte är målade på samma sätt. En annan sak som tyvärr kan nämnas som en liten nackdel är att kanter och hörn är lite vassare hos denna produkt, vilket om inte annat gör att de inte ger ett lika lyxigt intryck.

Priset är som sagt lägre än hos produkterna ovan och vill du spara några kronor kan detta vara rätt byggklossar för dig. Även om de har en liten bit upp till de dyrare modellerna på vissa områden som design, tycker vi definitivt att denna produkt levererar på den nivå man kan önska för det låga priset.


Bamse Skalmans Sifferklossar

Bamse Skalmans Sifferklossar

Detta är sifferklossar som inte är helt kubiska, utan som helt enkelt är uppbyggda som staplar som är olika höga. Denna produkt har motiv med Skalman från Bamse, en älskad karaktär som många barn både känner till och tycker om.

Produkten är bra på många sätt. Bland annat erbjuder den ett väldigt pedagogiskt sätt att lära sig siffrorna och hur stora de är. Med alla siffror från ett till tio där nummer ett är en väldigt låg kloss, medan tian är en hög stapel, blir det enkelt att koppla ihop de olika siffrorna med hur stora de är jämför med varandra.

Nackdelen är kanske att själva byggandet kan bli en smula begränsat. Det går såklart att stapla klossarna på varandra, men det kan vara svårt att bygga så mycket annat och att bygga lika mycket som det kan gå att göra med helt kubiska klossar.

Med tanke på att detta set endast innehåller 10 klossar, där många dock är lite större är priset ungefär på den nivå som man kan vänta sig. En bra produkt som ur en pedagogisk synvinkel passar riktigt bra om du vill att ditt barn ska ha ett smidigt sätt att lära sig siffrorna.


STOY ABC-klossar

STOY ABC-klossar

Här kommer inte mindre än 30 klossar från märket Stoy med olika bokstäver, som ditt barn kan använda för att lära sig mer om alfabetet och hur ord byggs. Med röda, vita och gröna sidor är designen förvisso ganska enkel, men troligen tilltalande för de flesta små barn.

Förutom bokstäver har dessa kubiska klossar också vissa andra tecken som exempelvis frågetecken. Vill man göra leken ännu mer avancerad går det alltså att bygga hela meningar. En sak som tyvärr får nämnas som en liten nackdel är att klossarna inte är framtagna efter det svenska alfabetet och att bokstäver som Å, Ä och Ö därmed saknas. Inte hela världen såklart, men ändå bra att veta innan du köper dessa klossar.

När det kommer till priset är det kanske inte det allra bästa på marknaden just nu. Värt att nämna är dock att klossarna ofta går att köpa på erbjudande om du köper många, vill du köpa riktigt många alfabetsklossar kan du alltså få ett bra pris på dessa.


Alfabetsklossar 30 delar i trä för barn Jouéco

Alfabetsklossar 30 delar i trä för barn Jouéco

Det här är ett av de set med alfabetsklossar som vi måste räkna som ett av de mest prisvärda i denna guide. Är du på jakt efter alfabetsklossar till ditt barn är det här definitivt en produkt som vi tycker att du bör spana in.

Du får här ett set med 30 snygga klossar i glada färger. Även bokstäverna på är färgglada vilket är ett stort plus.

En sak som gör att denna produkt sticker ut från de flesta andra i guiden är att den har både små och stora bokstäver. Här kan barnet alltså inte bara träna på att skapa ord, utan också på vilka stora och små bokstäver som hör ihop.

Utöver detta har en del klossar också siffror och symboler för olika räknesätt samt likhetstecken. Med detta set kan du alltså träna på siffrorna och räkning tillsammans med ditt barn. Perfekt att ha på förskolan, men också hemma för den som vill att hemmet ska vara en lärorik plats.

Till sist är också priset mycket bra och faktum är att denna produkt är billigare än många liknande. Som sagt en av de allra mest prisvärda produkterna i denna guide och ett perfekt redskap för lärande, inte bara för de absolut minsta barnen. 


Byggklossar för fantasifulla byggen

Förutom klossar som erbjuder möjlighet till att lära sig bokstäver och siffror lite bättre finns det också gott om klossar på marknaden som kommer i olika former och passar extra bra att bygga med. Med hjälp av denna typ av byggklossar kan ditt barn skapa mer eller mindre vad som helst. Nedan listar vi några sådana produkter och tror att du i listan ska kunna hitta klossar som gör att ditt barn verkligen kan få släppa loss sin inre ingenjör och skapa riktigt häftiga byggen.

Stoy 100 delar byggklossar

Stoy 100 delar byggklossar

Denna del av guiden kommer vi att inleda med en produkt från Stoy. Om du vill ha ett rejält set med byggklossar till ditt barn som kommer att göra att ni kan bygga mer eller mindre en hel stad tillsammans om ni vill kan det här vara produkten för dig.

I detta set får du med inte mindre än 100 olika byggklossar. De har olika former, vissa är formade som cylindrar, andra som rätblock och en del har formen av en stor triangel. Tack vare att det finns så många olika former är möjligheterna mer eller mindre obegränsade när det kommer till själva byggandet.

Ett stort plus är att du även får med en stor förvaringsbehållare, som är rund. I denna kan alla klossar plockas i när ni lekt klart, eller packas i om ni vill ha med dem när ni åker någonstans. Klossarna är också färgglada och kommer i flera olika färger, vilket gör leken ännu mer fantasifull och ännu roligare.


Micki Byggklossar 60 stycken

Micki Byggklossar 60 stycken

Om du tycker att produkten ovan verkar bra, men att 100 klossar är lite väl mycket kan det här vara ett alternativ värt att överväga. I denna byggsats får du nämligen med 60 stycken fina byggklossar till ditt barn som gör att leken kan ta sig nya uttryck och att barnet kan bygga mer eller mindre vad som helst.

Även här har vi klossar i alla möjliga former och färger. De många formerna gör att barnet utan problem kan bygga allt från höga torn till snygga hus och byggnader. Färgerna är ett stort plus, klossarna är färgglada utan att vara skrikiga och har en mer pastelliknande ton.

Priset är ganska bra, även om det finns produkter på marknaden som erbjuder klossar till ett något lägre pris. Kort sagt bra och inte minst snygga klossar för kreativt byggande, som kommer i en lite mer lagom kvantitet för dig som inte vill åt de allra största byggsatserna. 


Babblarna byggklossar 30 stycken

Babblarna byggklossar 30 stycken

Några av de mest populära figurerna för mycket små barn är de så kallade Babblarna. Programmen som finns om dessa och de låtar som släppts tillsammans med Babblarna är oerhört populära och får många tittningar och lyssningar. Här kommer byggklossar som helt enkelt inspirerats av denna värld.

Flera av byggklossarna har Babblarnas ögon på sidorna, vilket kommer att göra att många barn tycker att det är ännu roligare att bygga. Klossarna är färgglada och de som inte har Babblarna som motiv har andra roliga symboler som hjärtan och stjärnor. De olika formerna gör att mer eller mindre vad som helst kan byggas.

En sak som får räknas som ett litet minus med dessa produkter är såklart att du inte får med så många klossar i samma uppsättning. Dessutom kostar denna variant ganska mycket per kloss, jämfört med de flesta andra byggklossar i denna del av guiden. Men om ditt barn älskar Babblarna kan dessa klossar såklart vara värda lite extra pengar, och bidra till att leken blir ännu roligare.


Micki Byggklossar fantasitema

Micki Byggklossar fantasitema

Det här är ett set med byggklossar som kan passa alldeles utmärkt för det barn som vill bygga upp en egen liten värld eller en stad. Klossarna föreställer saker som hus, träd och regnbågar och kommer att göra att ditt barn kan bygga allt från stora byggnader, till en mysig park.

En sak som kan nämnas med detta set är att det endast innehåller 23 delar. En produkt som denna kanske därför passar allra bäst i kombination med ett set med lite fler delar.

Precis som de flesta produkter och klossar från Micki ger dessa en lyxig och exklusiv känsla. Man kan tydligt se träet i klossarna och hur de tagits fram. Med snygga pastelliknande färger är det här också ett av de snyggaste seten i guiden.

Tyvärr är priset faktiskt riktigt högt per kloss och du kan få ganska många gånger fler klossar till samma pris om du köper ett lite enklare set. Med det sagt är det här riktigt fina klossar som verkligen kan användas för att bygga en häftig fantasivärld hemma.


Jabadabado Byggklossar Pastell Trä 50 delar

Jabadabado Byggklossar Pastell Trä 50 delar

Om du verkligen vill ha ett färgglatt set med byggklossar till ditt barn är det här en av de produkter vi kan rekommendera. Detta set kommer med inte mindre än 50 delar, alla i häftiga pastellfärger som kommer att gå hem hos de allra flesta barn.

Klossarna har olika former och kan användas till att bygga allt från barnets drömhus, till ett superhögt torn. En sak som får nämnas som ett plus är att klossarna inte är helt enfärgade. Med snygga ränder och vita stjärnor blir leken ännu mer fantasifull och det som byggs blir ännu vackrare.

Det finns produkter som kommer till ett bättre pris per kloss. Med det sagt är det här inte en svindyr byggkloss, utan den kommer till ett helt okej pris och placerar sig någonstans i mitten rent prismässigt.


Viga Klossar 100 stycken

Viga Klossar 100 stycken

Det här är ett set från Viga som kommer med inte mindre än 100 klossar, i olika former och färger. Setet innehåller klossar med totalt 10 olika former och ger goda chanser att kunna bygga i stort sett vad som helst, allt från en mysig koja till dockan till en liten stad till leksaksbilarna eller gosedjuren.

Med många olika klara färger är det här också ett set med klossar som de flesta barn kommer att tycka är roligt. Värt att nämna är dock att alla klossar inte är färgade och att ungefär hälften bara har sin ursprungliga, ganska ljusa träfärg.

Vill du ha ett enkelt set med många klossar till ett bra pris kan det här vara helt rätt produkt.Den är billigare än många andra och ett prisvärt alternativ för dig som inte är ute efter det allra mest exklusiva eller lyxiga i första hand. 


VIGA träklossar Zoo

VIGA träklossar Zoo

När det kommer till denna typ av träklossar är det inte alltför vanligt att de har ett tema som barnen kan få bygga utifrån. Här har vi dock en uppsättning som erbjuder roliga klossar som gör att ditt barn kan bygga upp sitt eget lilla Zoo.

Med detta set får du med inte mindre än 50 olika delar. Med vissa av dem kan ditt barn bygga upp små djur som lejon och krokodiler, medan andra kan användas för att bygga palmer och gräs för att inreda sitt Zoo med. Vissa delar är också helt vanliga träklossar i olika färger.

Trots detta roliga tema är setet inte speciellt dyrt. Vill du ha ett set med klossar som inte bara är enkla träklossar i olika färger är det här en mycket prisvärd produkt, väl värd att ta en närmare titt på.


VIGA Polar B Stapelbara klossar

VIGA Polar B Stapelbara klossar

Det här är en leksak som inte bara är rolig att bygga med utan som också kan göra att de allra minsta barnen får öva på saker som koordination och siffror under tiden. Setet innehåller fem olika klossar i olika storlekar med siffrorna ett till fem på sidan.

I fyra av de fem, ganska stora och ihåliga klossar, följer med tillhörande former som kan passas in i hål på klossarnas sida. Dessutom är alla klossar prydda med gulliga djur som gör att de blir ännu roligare att bygga med och leka med.

Tyvärr får denna produkt räknas som lite dyrare och vill du ha ett billigt pris per kloss är det här inte den allra bästa produkten. Men vill du ha fina klossar till ditt barn som också ger möjlighet till lärande kan den absolut vara ett alternativ.


BRIO 30112 Mönstrade klossar 25 st

BRIO 30112 Mönstrade klossar 25 st

Detta är ytterligare ett set som kan passa för dig som kan tycka att de vanliga enfärgade modellerna är lite väl tråkiga för ditt barn. Med roliga färger och mönster sticker dessa klossar ut en del och ger möjligheten till att bygga ännu mer fantasifulla byggen.

Exempel på byggdelar från denna uppsättning är blåa block med vita prickar och halvmånar som liknar apelsinklyftor. Som du ser i rubriken innehåller det tyvärr enbart 25 bitar och kanske är mer att betrakta som ett tillägg till en större byggsats, i alla fall för den som vill få till lite större byggen.

Även denna produkt får räknas till de dyrare, speciellt med tanke på de få delarna det innehåller. Om du vill öppna upp för ett lite mer fantasifullt bygge för ditt barn kan det här dock vara ett bra val.


BRIO 30114 Set med 25 färgglada klossar

BRIO 30114 Set med 25 färgglada klossar

BRIO är ett av de större märkena i Sverige när det kommer till saker som leksaker för barn. En sak som kan nämnas om dessa klossar är att de bland annat att det trä som använts i produktionen är FSC-märkt, vilket såklart får räknas som ett plus.

I övrigt liknar denna uppsättning många av de i guiden, klossarna kommer i olika former och med olika enfärgade designer. Färgerna är dock mycket vackra och starka och det här är verkligen ett färgglatt set med klossar så om du är på jakt efter det är det här något att ta en närmare titt på.

I vårt tycke är det här en lite för dyr produkt. Du kan få ganska många gånger fler klossar till liknande pris om du väljer klossar från andra märken. Men om det till exempel är viktigt för dig att det trä som använts är FSC-märkt kan dessa klossar såklart vara värda att lägga lite extra pengar på.


JaBaDaBaDo Byggklossar (Forest)

JaBaDaBaDo Byggklossar (Forest)

I skogen finns många spännande och roliga djur som kan vara en inspiration för ditt barns fantasi. Med detta byggset med olika träklossar får ditt barn bygga allt från träd till små byggnader. Med uppsättningen kommer också massor med roliga djur i trä som rådjur, ekorrar och harar.

Setet innehåller totalt 50 delar i glada och klara färger. Med denna uppsättning kan ditt barn bygga upp en egen liten skogsvärld med roliga miljöer och spännande djur.

Med tanke på att det här är speciellt utformade delar, som dessutom har en hel del mönster och färger tycker vi att priset är rimligt, även om det ligger lite högre än hos enklare produkter.


Label Label Byggklossar 50 st (Rosa)

Label Label Byggklossar 50 st (Rosa)

De flesta set i denna del av guiden har klossar som går i ganska vanliga färger som rött, blått och grön. Här har vi dock en uppsättning som har lite mer originella färger och denna produkt innehåller klossar i rosa, vitt och grått. Dessutom har många av klossarna fina mönster som gör att de ger chansen till ännu vackrare byggnader och torn.

I övrigt liknar dessa klossar de flesta andra och de kommer med flera olika former som gör att det mesta kan byggas. Ett plus är dock att du får med en smidig hink som både kan användas när klossarna ska städas undan hemma, men också för att ta med dem om ni ska resa bort och vill ta med klossarna.

Prismässigt ligger dessa klossar på en bra nivå, även om du får betala lite mer än för de klossar som går i mer klassiska färger. Snygga klossa som erbjuder något extra och verkligen kan vara ett bra val för dig som vill ha något lite mer utanför boxen till ditt barn.


Kid’s Concept 21 delar Natural NEO Byggklossar Nature

21 delar Natural NEO Byggklossar Nature

Vi kommer att avsluta denna guide med en uppsättning klossar som går i lite mer neutrala färger och faktiskt är en av de allra snyggaste i denna guide. Om du vill satsa på en uppsättning klossar som passar in i den övriga inredningen till ditt barn är det här något att titta närmare på.

Dessa klossar kommer i färgerna svart, trä och mörkare trä. De kommer också med en snygg påse i tyg som passar alldeles utmärkt för förvaring och transport. Färgen som har använts till dessa klossar är vattenbaserad och giftfri.

Nackdelen är dock priset som är det högsta per kloss i denna del av guiden. Även om klossarna är snygga kanske de ligger lite väl högt på detta område, enligt många.


Byggstavar i trä

Vi kommer att avsluta denna guide med en kategori som de allra flesta av oss stött på när vi varit mindre. Med mindre byggstavar i trä är det extra enkelt att bygga allt från vägar, till höga byggnader och hela städer. Här kommer olika varianter av denna typ av byggstavar som du och ditt barn tillsammans kan bygga med.

Micki byggstavar 200 stycken trärena

Micki byggstavar 200 stycken trärena

Dessa byggstavar från Micki ger prov på mycket fina stavar som har fina strukturer från det trä som använts. Man ser tydligt träets vackra ränder i stavarna och det här gör att byggena blir ännu finare och ser ännu mer riktiga ut.

Stavarna är inte behandlade vilket är ett plus för dig som så långt som möjligt vill undvika olika typer av artificiella ämnen. I detta set får du med 200 stavar, vilket är fullt tillräckligt för att kunna bygga meterhöga torn och kommer att kunna bjuda på många timmars rolig lek. Priset är helt okej, även om det finns produkter som blir ännu billigare per stav, speciellt om du köper lite större uppsättningar med ännu fler stavar.


Kaplastavar byggstavar i trä 1000 st

Kaplastavar byggstavar i trä 1000 st

När det kommer till byggstavar för barn är det få märken som kan mäta sig med Kapla i spridning och popularitet. Denna typ av byggstavar kallas till och med ofta för Kaplastavar just på grund av hur utbrett detta märke är.

I detta set får du med inte mindre än 1000 stavar som kan användas till bygget. Om du till exempel ska köpa in byggstavar till en förskola eller liknande kan det här alltså vara en perfekt produkt, men den kan också passar för dig som vill att ditt barn ska kunna bygga riktigt stora byggen hemma.

Ett annat plus är att stavarna levereras i en stor box eller låda i trä där de kan förvaras. Denna låda är också på hjul, vilket gör att stavarna blir extra enkla att flytta och förvara.

Självklart är det här en dyr produkt sett till det totala priset, eftersom den innehåller så många stavar. Ska du köpa många byggstavara är denna uppsättning dock en bra deal och priset är lågt per del. Att det är ett lite mer populärt märke är dock något man också får räkna in när det kommer till priset.


Byggstavar 150 delar i trä Tooky Toy

Byggstavar 150 delar i trä Tooky Toy

Detta är ett snyggt set med byggstavar som inte innehåller alldeles för många delar och som dessutom kommer till ett bra pris. Är du på jakt efter något lite mer lagom och inte de allra största seten till ditt barn kan det här vara en bra deal.

En sak som gör att denna produkt sticker ut är att många av byggstavarna är färgade i olika glada färger som blått, gult och grönt. Det här ger möjligheten att bygga ännu mer fantasifulla byggen som ännu mer kan gestalta det barnet vill bygga.

Till sist är också priset ett av de lägsta i denna del av guiden. Vill du ha färgglada byggstavar till ditt barn är det här därför ett mycket prisvärt alternativ.


Kid’s Concept Byggstavar

Kid's Concept Byggstavar

Här är 51 klossar med en lite tjockare design. De kommer i en hög långsmal låda som även den är i trä och klossarna har flera olika färger, från vanlig träfärg till grön och orange.

Detta set passar inte bara de allra minsta barnen. Med denna kan du och ditt barn bland annat leka det roliga spelet Jenga där man hela tiden lossar en kloss för att bygga på tornet på toppen. Det kan såklart också användas för att bygga allt från hus till torn och andra roliga kreationer.

Priset per kloss är ganska högt, men med tanke på att det här är lite större klossar samt det roliga spelet som kan spelas kan en produkt som denna definitivt vara värd att lägga någon krona extra på.


Byggklossar – Värda att investera i

Som du sett ovan finns det en mängd olika produkter på marknaden när det kommer till byggklossar. En sak som du kanske också märkt är att det finns en hel del varianter som inte behöver kosta allt för mycket pengar jämfört med många andra typer av leksaker. Förutom att de är billiga kommer här några fler anledningar till varför byggklossar kan vara en mycket prisvärd investering när du ska köpa leksaker till ditt barn.

Till att börja med är byggklossar en leksak som bjuder in till en mängd olika möjligheter och där endast fantasin sätter gränser. Man kan bygga mer eller mindre vad som helst och varje dag kan dina barn prova att skapa något nytt. Risken att man tröttnar är därför på flera sätt mindre än om man väljer mer specifika leksaker.

Ytterligare en sak som får räknas som ett stort plus med just byggklossar som leksaker är att de håller länge. Det ska mycket till för att de ska gå sönder och om en del i en uppsättning mot förmodan skulle bli trasig har man många kvar att bygga med.

Om du köper byggklossar till dina barn är chansen stor att de kan ha dem under hela uppväxten och att de till och med kan gå i arv mellan flera generationer. Det här är såklart perfekt både i en tid när vi måste spara på resurser, men också för den som vill göra ett smart val ekonomiskt.

Vi hoppas att denna artikel varit till nytta och att du fått en bättre bild av vilka typer av byggklossar för barn som finns på marknaden. Med hjälp av guiden tror vi också att du kommer kunna hitta leksaker till ditt barn som gör att de får utforska, bygga och lära sig utan begränsningar.


Hitta fler roliga träleksaker för barn!