Bästa bokhandeln på nätet 2022: Stor lista på nätbokhandlare

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Böcker är konstant populärt bland både vuxna och barn, vilket märks på alla de e-handlare som riktar in sig på litteratur i alla former. Dessutom finns numera ett brett utbud av e-böcker och ljudböcker för den som hellre konsumerar digitalt. I den här artikeln går vi igenom i stort sett hela utbudet för att hitta den bästa bokhandeln på nätet!

Lista på bästa bokhandlarna på nätet

Vilken bokhandel på nätet är bäst?

Om du är ute efter svenska böcker, för stora och små, är det dessa butiker du bör kolla in:

Bäst för internationella titlar är:

För tidningar och tidningsprenumerationer:

Ljudböcker (med gratis provperiod):

Butiker med ovanligt men kul utbud:

Läs vidare för en närmare titt på hela 20 olika nätbutiker med böcker och dylikt!

Korta recensioner av 20 bokhandlare på nätet

Här kollar vi in hela 20 olika bokhandlar och relaterade butiker på nätet. Vi har även tagit med till exempel ljudbokstjänster, tidningsbutiker och lite annat smått och gott som ligger nära till hands.

Se även våra tips på barnböcker, eller till exempel böcker om föräldraskap!

Adlibris

Adlibris Logo
 • Bra utbud
 • Enkla menyer
 • Funnits länge

Adlibris som grundades 1997 är en svensk bokhandel på nätet. Det hör till en av landets största, 2014 hade Adlibris 10 miljoner titlar i sitt sortiment!

Via sökfältet så kan man snabbt hitta just den titeln man är ute efter. Vill man låta sig inspireras via olika kategorier så är menyerna enkla och lättöverskådliga.

Sortimentet utöver böcker är ganska så omfattande. Adlibris har ett rätt schysst utbud av barnartiklar. Allt från barnstolar till serviser för de små. Även leksaker sällskapsspel och pyssel finns att hitta. Utöver allt det här så hittar vi även garn och kontorsprylar.

Vi tycker att Adlibris har ett bra och brett utbud, och dessutom ofta väldigt konkurrenskraftiga priser på sina böcker!


Bokus

Bokus Logo
 • Fri frakt
 • Snabba leveranser
 • Bokus Play med ljudböcker

Bokus har funnits för oss sedan 1997. Störst fokus ät riktat mot att vara en svensk e-bokhandel och leverera böcker inom Sverige men sedan 2006 så erbjuds även leveranser till andra länder.

Bokus är en renodlad boksida med böcker i alla former. Inbundna, pocket, e-böcker och ljudböcker. Bokus har även sin egen tjänst Bokus play, som man kan prenumerera på. Med den tjänsten har man tillgång till över femtio tusen titlar i månaden. Man får testa gratis i 30 dagar och sedan 79 kr/mån.

Bokus Play Logo

Vi gillar Bokus menyer, till vänster så har man alla kategorier noggrant uppradade, utan att behöva klicka sig igenom olika valmöjligheter. 

Vi gillar även att Bokus erbjuder tjänsten Bokus Play, med många ljudboks- och e-bokstitlar till bra priser!


Tales

Tales Logo
 • Billig frakt
 • Stort utbud
 • Bra priser

Den danska e-bokhandeln Tales, som fått sitt namn av det engelska ordet som betyder just berättelser, lanserades i Sverige 2021. Utlovade billigare priser och en konkurrenskraftig kundtjänst. Man kan även se i olika nöjdhetsbedömningar att kunder rankar Tales högt.

Tales har en fin hemsida med menyerna upptill, som kommer ner utan att behöva klickas på. Utbudet är brett och priserna är bra. Främst så hittar vi böcker i sortimentet men det finns även lite spel och pussel.  Frakten är tyvärr inte gratis men startar på 19 kr.

Vi gillar när det kommer in nya aktörer på marknaden, och Tales är en utmärkt sådan som levererar bra priser och service!


Akademibokhandeln

Akademibokhandeln Logo
 • Väletablerade
 • Enormt utbud
 • Snabb leverans

Akademibokhandeln erbjuder 10 miljoner produkter i sin e-bokhandel. Kedjan är marknadsledande och har utöver sin e-handel även över 100 butiker utspridda i landet. 

Utbudet utöver just böcker är rätt stort. Man kan bland annat köpa kontorsprylar, spel, leksaker och pysselgrejer.

Bokkategorierna är uppspaltade i bokstavsordning och menyerna är i övrigt lättmanövrerade och enkla att klicka sig runt mellan.

Om man ångrar sitt köp, så kan man returnera sin vara i någon av Akademibokhandelns butiker, och det är ju smidigt om man råkar bo i närheten.

Akademibokhandeln utlovar en frakt på 1-3 dagar och besvarar meddelanden inom 24 timmar, vilket måste anses som mycket bra!


Book Outlet

Book Outlet Logo
 • Billiga pocket
 • Många barnböcker
 • Bra utbud

Bookoutlet laserades 2016 och vill konkurrera med de större aktörerna, genom att erbjuda sina kunder låga priser och stort utbud.

Utbudet är stort och kategorierna är många. Menyn visar direkt upp alla kategorier, utan att man behöver klicka sig vidare till underkategorier för att hitta det man är ute efter. I sortimentet kan man utöver böcker finna lite spel och pussel med mera.

Bookoutlet har väldigt konkurrenskraftiga priser på pocket. Många barnböcker till bra priser och även bra meny för barnböcker. Förutom att man kan söka sig fram via kategorier, så kan man även välja olika ålderskategorier, där man kan finna böcker som är riktade till en viss ålder.

Vi älskar framförallt Book Outlets priser på pocket, som tenderar att vara bland de absolut bästa!


Book Depository

The Book Depository

Det brittiska företaget Book Depository är ett världsledande företag inom bokförsäljning på nätet. De fraktar böcker till över 130 länder, däribland Sverige. Om du är på jakt efter internationella böcker är detta en utmärkt bokhandel att leta hos.

Sortimentet hos Book Depository är enormt! Du kan enkelt söka efter specifika böcker eller författare, eller navigera runt bland de många olika kategorierna. Det mest är givetvis engelskspråkiga böcker, men de har även böcker på andra språk såsom spanska, tyska och franska med mera.

Frakten till Sverige från Book Depository brukar inte vara alltför dyr, och vanligtvis går det dessutom hyfsat snabbt.

Det ska inte vara svårt att klicka hem boken du letat efter och hos Book Depository har du goda chanser att hitta det du letar efter! En klockren nätbokhandel för internationella böcker helt enkelt!


Bookie

Bookie Logo
 • Fri frakt
 • Enkelt
 • Bra pris

Bookie är en sida som erbjuder bokprenumerationer. Man kan välja mellan olika prenumerationsalternativ. Antigen väljer man lite längre bindningstid och får bästa priset på böcker. Man kan också välja kortare bindningstid eller helt flexibel, det ger ett lite högre pris på böcker men man är inte bunden lika länge och med flexibel så kan man sluta när man vill och hoppa över vissa månader.

Booike väljer varje månad ut 5 aktuella böcker som man kan välja mellan. Man väljer ut vilken bok man är sugen på att läsa och får den hemskickad, fraktfritt. Om man skulle vilja ha fler än en av böckerna någon månad så väljer man bara ut de böcker man vill ha och får de i samma paket, till samma pris som prenumerationen man valt.

Vi uppskattar Bookies tjänst, som kan få oss att läsa böcker vi kanske aldrig hade gjort annars.


Ord & Bok

Ord & Bok
 • Stort utbud av digital litteratur
 • Enkel hemsida
 • Bra priser

Ord & Bok grundades 2006 och har sedan dess konkurrerat med de större aktörerna om kundernas uppmärksamhet.

Företaget har korta leveranstider och bra priser. De erbjuder ca 120 000 titlar och utbudet av digital litteratur är väldigt stort i jämförelse.

Det finns ett stort utbud av digitala läromedel, alla kategorier att välja bland.

De erbjuder förutom böcker bland annat spel och kartor. Det finns alltid en outletflik i menyn som erbjuder böcker och andra produkter till rabatterade priser. Hemsidan är enkel och lättmanövrerad, menyerna är lätta att klicka runt i och man hittar snabbt vart man ska. 

Vi är imponerade av Ord & Boks digitala utbud och prisvärda studentlitteratur.


Amazon.se

Amazon.se Logo
 • Enormt utbud
 • Fri frakt vid köp över 229 kr
 • Bra hemsida

På Amazon är böckerna bara en liten del av utbudet. Här kan man hitta allt mellan himmel och jord. Det går att shoppa kök och serveringsutrustning, verktyg av alla de slag, datorer, mobiltelefoner, hemmabio, kläder, skor, musikinstrument och mycket mycket mer.

Är man sugen på att klicka hem en el-sparkcykel så går det hur bra som helst, är det istället just böcker man är ute efter så erbjuds ett brett sortiment även av det. Jätten Amazon har nyligen etablerat sig i Sverige. Den enorma lagret på 15 000 kvadratmeter är beläget i Eskilstuna.

Amazon erbjuder fri frakt om man handlar för minst 229 kr.

Vi kan inte sluta klicka runt bland alla grejer, ett sådant oslagbart utbud. När det gäller böcker är Amazon riktigt bra för att hitta internationella titlar till bra priser!


Mina första fakta

Mina första fakta Logo
 • Lärande
 • Välkomstgåva
 • Enkelt

Min första fakta är en prenumerationstjänst med barnböcker. Som välkomstgåva får man ett generöst paket fyllt med gåvor, mot ett porto på 79 kr. Man blir därefter erbjuden ett nytt faktapaket var tredje vecka för 149 kr plus frakt. Det är ingen bindningstid och man kan avsluta prenumerationen när man vill.

Min första fakta har 20 teman som små barn brukar vara lite extra intresserade av. Bland annat havet, kroppen, dinosaurier, småkryp, vulkaner och vikingar.

Hemsidan är väldigt enkel och den består ju egentligen bara av en tjänst, så det finns inte så mycket att missförstå. Om barnet inte gillar ett tema, så kan man hoppa över just det erbjudandet

Vi gillar Mina första fakta, för enkelheten i tjänsten, med fina färdiga paket av böcker och kul utrustning för barn att upptäcka och lära med!


Disneyklubben

Disneyklubben Logo
 • Fina böcker
 • Bra pris
 • Smidigt

Disneyklubben är en prenumerationstjänst för barn. Som medlem så får man paketen hemskickade direkt till brevlådan för 149 kr plus frakt för varje leverans. Varje bokpaket innehåller 2 böcker, e-böcker och Disneyfigur. 

Utbudet är en blandning av klassiker från Disney som vi alla känner igen men även nytt och intressant, som vi som vuxna kanske inte känner igen sedan tidigare.

Böckerna är av fin kvalitet och gör sig fina som en liten samling i bokhyllan. Figurerna kan användas till lek eller utgöra en liten samling de också. Man bestämmer helt över sitt medlemskap och det finns inget krav på minsta köp.

Vi älskar och har alltid älskat Disney-böcker, det finns och har alltid funnits något för alla smaker.


Stabenfeldt

Stabenfeldt Logo
 • Roligt för barnen
 • Prenumeration
 • Väcker läslust

Stabenfeldt, med huvudkontor i Malmö är ett bokförlag som funnits i över 30 år. Förlaget driver även familjebokappen Boksy vid sidan av sina övriga projekt.

Hemsidan erbjuder barn läsning av olika slag, baserat på intressen. Man kan välja mellan Penny&Friends, Girl:IT och Kickers.

 • Penny&Friends riktar sig till hästtokiga flickor och pojkar. Boxarna härifrån består av böcker, tidningar och hästtillbehör. Borstar, handskar, etc.
 • Girl:IT är 100% girlpower och består av böcker, och accessoarer inom kategorin.
 • Kickers är riktad till de fotbollsintresserade barnen. I dessa boxar får man läsning och prylar som rör fotboll.

Samtliga boxar kostar 29 kr första gången och sedan 278 kr per box, som levereras var 3-4 vecka.

Enligt oss har Stabenfeldt ett fint upplägg som känns klassiskt och roligt, och barnen uppskattar det verkligen!


Tankesport

Tankesport Logo
 • Enkel hemsida
 • Hjärngympa
 • Bra priser

Tankesport erbjuder korsordstidningar i olika svårighetsgrad och för olika åldrar. Man kan hitta något för alla här. När man löst sina korsord så kan man skicka in sina lösningar för att vara med och tävla om fina priser. Om man inte gillar korsord så finns det även sudoku.

På hemsidan kan man även hitta digitala korsord som man som medlem kan logga in och lösa, helt utan kostnad.

Förutom barnkryss så finns även lite olika färgpyssel att välja bland.

Hemsidan är bra och enkel. Om man vill lösa mycket korsord så erbjuds även en prenumeration, där man får 3 tidningar för 99 kr.

Det här är ju verkligen en toppenidé enligt oss. Tankesport är lite som ett gymkort för hjärnan!


Tallbergs förlag bokhandel

Tallbergs förlag bokhandel Logo
 • Prenumeration
 • HBTQ
 • Bra priser på abonnemang

Tallbergs förlag grundades 2017.

Sidan erbjuder ett bra sortiment med böcker en massa olika kategorier. Ganska unikt för sidan är att de har en speciell flik för HBTQ.

Förutom klassisk e-shopping så erbjuder Tallbers även en prenumeration. Förlaget väljer ut två böcker varje månad som man kan välja mellan. Om man struntar i, eller glömmer bort att göra sitt val så väljer förlaget ut en av böckerna åt dig, som man får hemskickad i brevlådan. 

Man kan välja mellan års, halvårs och månadsabonnemang och får då betala 119 kr, 144 kr och 169 kr per månad och bok

Vi tycker att HBTQ fliken är en väldigt viktig flik, idag och imorgon. Tallbergs förlag bokhandel har ett unikt och intressant urval av böcker som definitivt är värd att kika på!


BookBeat

BookBeat Logo
 • Prenumeration
 • Massvis med titlar
 • Bra koncept

Bookbeat är en del av Bonnierkoncernen och har funnits sedan 2015.

Bookbeat är en renodlad ljudbokssida. Blir man medlem här så får man för 99 kr/mån tillgång till över 500 000 titlar varje månad. Man får börja sitt medlemskap med att prova på tjänsten gratis i 30 dagar. Det är heller ingen bindningstid, så om man kan avsluta tjänsten när man vill.

Man kan antingen välja att strömma böckerna eller välja att lyssna offline. Man börjar med att skapa en inloggning, sedan laddar man ner BookBeats app och sedan är det bara att sätta igång att välja bland alla titlar och sätta igång att läsa. Hemsidan är enkel och man förstår vad det handlar om direkt.

Vi som älskar ljudböcker, älskar BookBeat. Både utbud och priser faller oss definitivt i smaken.


Nextory

Nextory Logo
 • Familjeabonnemang
 • Läsa & Lyssna
 • Bra utbud

Nextory erbjuder abonnemang på ljudböcker och e-böcker. Man kan välja om man vill läsa eller lyssna. Ibland kanske man håller på med en spännande bok och här har man möjlighet att fortsätta läsandet även när man kör bil eller klipper gräsmattan.

Det finns 3 olika abonnemangsalternativ att välja mellan här. Silver, guld eller familj.

 • I silver och guld kan man ha 4 profiler men endast en person kan lyssna åt gången.
 • I Familj kan upp till 4 personer lyssna samtidigt, via sina profiler.

Det som skiljer silver och guld åt, är att med silver kan man lyssna i 30 timmar per månad medan man i guldabonnemanget kan lyssna helt obegränsat. Priserna ligger mellan 139-279 kr/mån beroende på vilka val man gör.

För familjer där alla uppskattar en god ljudbok, är familjeabonnemanget som Nextory erbjuder verkligen en prisvärd lösning!


Tidningsbutiken

Tidningsbutiken kvalitetstidningar
 • Pressade priser
 • Enkelt
 • Stort utbud med bra översikt

Tidningsbutikens verksamhet drog igång 2007. Det är en samlingspunkt för prenumerationer, man kan säga att tidningsbutiken fungerar som en mellanhand mellan tidningsförlaget och kunden.

Man kan surfa in på tidningsbutiken.se och välja mellan, i princip Sveriges alla tidningar. När man hittat något som intresserar en så väljer man ut den eller de tidningar man vill prenumerera på. Priserna är pressade och välkomstgåva visas upp, tidning för tidning.

Efter man gjort sitt val så förmedlar tidningsbutiken detta till berört tidningsförlag och därifrån sköter själva förlaget prenumerationen, som skickas hem till kundens brevlåda. Även fakturan på prenumerationen och eventuella välkomstgåvor kommer att skickas direkt från förlaget.

Tidningsbutiken har ett kanonbra upplägg som gör det smidigt att beställa hem nya intressanta tidningar och magasin. Dessutom har de ofta kampanjerbjudanden och liknande som är väldigt attraktiva.


Tidningskungen

Tidningskungen Logo
 • Enormt utbud
 • Bra priser
 • Rabatterade streamingtjänster

Tidningskungen är en samlingssida för prenumerationer. De utger sig själva att ha Nordens största utbud på tidningar. Upplägget ser ut på det sättet att kunden går in på tidningskungen.se och klickar runt bland alla titlar de har att erbjuda (och det är många).

Om man hittar något som faller en i smaken så beställer man prenumerationen av tidningskungen, som i sin tur förmedlar beställningen till det utgivande förlaget för just den tidningen. Förlaget kommer att sköta allt härifrån. Skicka ut tidningarna till kunden, skicka faktura och eventuella gåvor.

Numera så erbjuder tidningskungen även några streamingtjänster. Bland annat i form av ljudbokstjänster och tv-streaming till rabatterade priser.

Kort och gott är Tidningskungen en välfylld samlingsplats för tidningar och mycket mer. Man får lätt en bra översikt, i jämförelse med om man måste söka runt och jämföra själv bland förlagen.


Min Bästa Bok

Logotyp Min Bästa Bok
 • Väldigt personligt
 • Barnen älskar det här
 • Fina böcker att spara för livet

Min bästa bok är en sida som erbjuder ett sätt att göra spännande och roliga sagor väldigt personliga för barnen. Utbudet är ganska stort med olika kategorier. Man kan välja mellan vilda djur, pirater, dinosaurier, börja på förskolan, få ett syskon och många fler. I titeln så ingår barnets namn, som sedan är huvudpersonen genom hela berättelsen. Man kan även ange hårfärg och hudfärg, samt namn på vänner för att göra berättelsen ännu mer personlig.

Min bästa bok erbjuder även personliga posters med till exempel namn, stjärntecken, olika djur och födelsedatum.

Det är en enkel hemsida, som visar upp de erbjuda produkterna på ett bra sätt. Det finns två olika åldersspann att välja mellan och handlar man över 500 kr så får man grejerna hemskickade fraktfritt.

Vi bara älskar Min Bästa Bok. Så personligt och fint. Roligt för barnen att få höra spännande berättelser med sig själva i huvudrollen och mysigt för oss att få läsa om det.


Goboken Mitt första ABC

Mitt första abc
 • För alla åldrar
 • Fina välkomstpaket
 • Mysig läsning tillsammans med barnet

Goboken är en sida som erbjuder en prenumeration på bokpaket för barn och baby.  Det finns fem stycken åldersspann som innehåller böcker och produkter, anpassade för just den åldern.

Goboken erbjuder ett bokpaket i månaden och man kan själv välja om man vill ha alla eller bara några enstaka. Utöver de åldersanpassade böckerna så finns kategorierna Disney, ABC och fakta som man kan surfa in på och välja bland.

Man får även ett välkomstpaket, endast mot porto på 79 kr. Därefter kostar varje bokpaket ca 210 kr. Väljer man ett förhandsbetalt abonnemang på 6 bokpaket så får man betala 179 kr per bokpaket.

Mitt första ABC har jättefina välkomstpaket som är väl värda att spana in!