Bästa blombudet på nätet 2023: Blomsterhandlare online

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att skicka blommor kan vara ett fint sätt att fira någon som fyller år, uppmärksamma en av de stora högtiderna, eller att något särskilt hänt.

Genom att beställa och betala blommorna på nätet får du en enkel lösning där du kan klicka dig runt mellan olika alternativ och hitta det som passar dig – och den du vill ge blommor. Vad finns det då för blombud att välja mellan? Här kollar vi in några av de bästa blomsterhandlarna online!

Blomsterbuketter i olika färger, fotat ovanifrån

Vilket blombud online är bäst i test?

Vårt toppval är Interfloras blommogram. I sin nätbutik har de ett fantastiskt utbud av blommor och andra fina gåvor för alla tillfällen att skicka, med en personlig hälsning. Snygg butik, lätt att hitta och mycket snabba leveranser!

Ett annat mycket bra alternativ är Euroflorist. Även här hittar du ett riktigt bra utbud av blommor för alla tänkbara tillfällen. De har fått många goda omdömen och har fantastiskt bra service!

Fler alternativ hittar du längre ned i artikeln! Se även våra tips på fina personliga presenter, spännande upplevelsepresenter eller unika fotopresenter att skapa till någon du håller kär!

Interflora

Interflora Logo

Med Interfloras Blommogram kan du skicka blommor världen över, och blommorna kan ofta levereras redan samma dag som du gör beställningen. Denna service är möjlig genom att de har butiker i hela landet och ingår i ett nätverk med blomsterhandlare som finns i 150 länder.

Du kan beställa handknutna buketter, som passar vad det än är du vill fira eller vem det än är du vill överraska. Med hjälp av bilderna på sidan kan du lätt se de olika buketterna och välja bland dem. Du kan också välja säsongsanpassade arrangemang eller växter i kruka.

Vill du komplettera blommorna och göra det till en present med det lilla extra kan du välja till olika produkter. Ska du gratulera till en nyfödd kan du till exempel skicka med något av deras babykit, där det bland annat kan ingå en napp, en haklapp eller fina badprodukter.

Till någon som fyller jämnt kan du komplettera buketten med en vacker vas. Choklad, lakrits eller annan konfektyr kan skapa en festlig känsla och med ett spa-kit känner de flesta sig uppskattade. Utbudet både av buketter och tillbehör är mycket stort och det är lätt att hitta något du gillar.

Interflora är en av de största kedjorna med blomsterbutiker runt om i landet. När du köper buketter och växter från dem kan du alltid räkna med högsta kvalitet, god service och florister som är bra på sitt hantverk.

Interflora har sålt blommor online i över 25 år och vanliga blomsterbutiker har funnits ända sen 1923. Ska du beställa blommor eller andra vackra gåvor, är detta ett av våra absolut främsta val!


Euroflorist

Euroflorist Logo

Euroflorist är en marknadsledande kedja när det kommer till blomsterförmedling i Europa. De erbjuder inte bara blomsterbud inom Sverige och i de andra 10 länder där de finns, utan ingår i ett nätverk av florister som gör det möjligt att skicka blommor över hela världen.

På det sättet kan du alltid uppmärksamma en viktig händelse med en bukett – även när du inte kan vara på plats. Buketterna kan ofta levereras samma dag.

Hos Euroflorist kan du välja mellan massor av olika buketter. De är indelade i olika kategorier så att du lätt ska kunna hitta något som passar. Känner du dig osäker på vad du är ute efter kan du titta bland deras bästsäljare.

Du kan också välja bland buketter och blommor i en viss prisklass, blommor som är framtagna för en viss högtid eller ett visst tillfälle, eller allergivänliga blommor. Vissa blommor är kompletterade med produkter som gör buketten lite mer speciell.

Det kan vara till exempel en strut med chokladpraliner, en upplevelsepresent, en lott, en nalle eller en gåva till välgörande ändamål. De erbjuder framför allt många olika slags blomsterbuketter i olika färger, stilar och prisklasser. Vem det än är du ska fira kan du hitta något som passar honom eller henne.

Euroflorist vill inte bara erbjuda vackra buketter som kan levereras över hela världen, utan de fokuserar också på att det ska vara prisvärt – vilket förmodligen är en av anledningarna till att de blivit så populära.

Företaget grundades 1982 i Malmö och har sen etablerats runt om i Europa. De började sälja blombud via nätet redan 1995, vilket var först i landet.


Florister i Sverige

Florister i Sverige Logo

Florister i Sverige är en sida där florister runt om i Sverige samlats på ett och samma ställe. Deras upplägg handlar om att du ger ett önskemål och att floristen sen har fria händer att skapa utifrån det du önskat.

På det sättet går det att anpassa buketten efter säsong och göra den personlig, och floristens kunskaper tas tillvara. Det är ett alternativ till att beställa buketter där det redan är bestämt hur de ska se ut och som sätts ihop på löpande band.

Hos Florister i Sverige kan du välja mellan massor av olika alternativ , som finns på deras hemsida. Även om buketterna är personliga och kan se olika ut kan du se bilder med exempel som visar färger, typ av blommor och liknande.

De har buketter, blomsterarrangemang och växter som passar för olika tillfällen, och du kan välja mellan olika prisklasser. De erbjuder också torkade blommor om du tycker att det skulle passa bättre, och blomsterprenumerationer om du vill ge bort en present som varar längre.

De blommor du beställer levereras samma dag och kommer med en nöjd kund-garanti. Du kan själv välja vilken blomsterbutik som ska leverera dem. Genom att skriva in mottagarens adress får du upp de alternativ du kan välja mellan.

Förutom blommor erbjuder de bland annat delikatesser som choklad, bubbel, kaffe, te, olja eller hela delikatesspaket. De har också tvålogram och nallebud. De här produkterna levereras inte tillsammans med blommorna, utan det är egna presenter som levereras som varubrev eller paket (beroende på storlek).


Skicka presenter

Skickapresenter Logo

Skicka presenter är ett alternativ till de traditionella blombuden, där du kan skicka blommor till mottagarens brevlåda. Det är färska blommor som är bra paketerade så att de kan komma fram i fint skick. Vid leveransen kan du förvänta dig blomknoppar istället för utslagna blommor.

Det gör att de kan slå ut hemma hos dig eller hos den du vill ge blommorna till, och sen kan hålla en längre tid. För att vara säker på att blommorna ska komma fram en särskild vecka måste du göra din beställning senast klockan 14 på måndagen samma vecka.

Det utbud av blommor du hittar hos Skicka presenter är anpassat efter säsongen och vilka blommor som fungerar att skicka på det här sättet. Det finns också torkade blommor om det känns som ett bättre alternativ.

Förutom blommor erbjuder de presenter som delikatesser, smycken, accessoarer, vardagslyx och spa, heminredning, spel och pussel, och presentboxar som satts ihop för att fungera särskilt bra vid olika tillfällen. Vad du än beställer ingår det alltid ett kort med en personlig hälsning som du själv väljer och som skickas med till mottagaren.

Skicka presenter ägs av Interflora, en av de största blomsterkedjorna i landet. Det fungerar som ett komplement till deras Blommogram och gör att du på ett helt nytt sätt kan skicka blommor till någon du tycker om – eller beställa hem färska blommor om du själv inte kan ta dig till en butik.


Chokladogram

Chokladogram Logo

På sidan Chokladogram hittar du inte bara choklad utan även möjlighet att beställa blombrev.  Blommorna packas då på ett tryggt sätt i en papplåda, tillsammans med råd och tips från en florist som ger vägledning om hur blommorna ska skötas.

Det är ingen bunden bukett, utan mottagaren får själv arrangera de blommor som ingår i blombrevet. Blommorna skickas när de är i knopp, för att mottagaren ska få så lång tid som möjligt med utslagna blommor. Du kan välja att komplettera blommorna med choklad eller med ett presentkort.

Blommorna är inte i fokus hos Chokladogram, utan det är istället chokladpresenter som är det. Du kan välja mellan chokladkakor, chokladaskar med praliner och annat godis. Det finns ekologisk choklad och vegansk choklad i utbudet, så att du lättare ska kunna hitta något som passar.

Beroende på vad du väljer för choklad kan du beställa både mindre och större presenter som levereras till den du vill fira eller uppmärksamma. På sidan hittar du även några olika tillvalsprodukter du kan välja att komplettera ditt chokladogram med.

Framför allt är det presentkort till Interflora med olika värden, men du kan också välja en nalle eller att få presenten inslagen. Vill du ha ett paket med fler olika saker kan du istället välja mellan deras färdiga choklad- och presentkit.

Chokladogram är ett av Interfloras varumärken och tillhör deras online-försäljning. Sidan har funnits sen 2004 och Interflora tog över 2020.


Letar du efter presenter? Här hittar du fler presenttips!