Bästa blöjhinken 2021: Praktisk och smidig förvaring mellan blöjbytena

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En stor del av vardagen under de första månaderna består av blöjbyten. Detta är något alla småbarnsföräldrar måste acceptera. Som tur är finns det smarta hjälpmedel som åtminstone gör den delen av vardagen lite behagligare.

Bebis ligger och håller i blöja med många blöjor runt om sig.

En blöjhink är en smart tillfällig förvaring för använda blöjor. Den är utformad för att hålla oönskad lukt borta från de blöjor du slänger. Den som har slängt blöjor i en vanlig papperskorg förstår precis varför detta är en god idé.

I den här artikeln har vi valt ut 4 blöjhinkar som håller måttet. Några är lite billigare, någon kostar lite mer. Men gemensamt för samtliga är att de fungerar utmärkt för vad de är tänkta till. Här är bästa blöjhinkarna du kan köpa på nätet just nu.

Hitta den blöjhink som är bäst för dig

Blöjhinkarna är lite olika stora och kostar olika mycket. För att göra det enkelt har vi delat upp de hinkar vi valt ut i tre klasser:

  • Lyxigast – Lite mer påkostade blöjhinkar med genomtänkt design och stort förvaringsutrymme.
  • Medel – Ganska billig men ändå påkostad i material och design.
  • Billigast – Lägg dock märke till att dessa kräver speciella refill-kassetter!

Fortsätt läsa för att se alla blöjhinkar vi tittat på.

Lyxigast – En blöjhink utöver det vanliga

Den här hinken sticker ut på många sätt.

Ubbi Blöjhink – Favorit med stil

Ubbi blöjhink i grön färg

Kolla priset direkt hos:

Varumärket Ubbi lanserades 1999 och har sin bas i USA. Deras första produkt var blöjhinken, som kom till då grundarna själva inte hade hittat någon bra produkt som lyckades hålla lukten ute. Sedan dess har Ubbi vuxit och blivit ett internationellt varumärke, kända för sin höga kvalité och innovativa design.

Ubbis blöjhink skiljer sig från många andra varianter på marknaden. Bland annat är den gjord av stål, medan de flesta andra modellerna tillverkas i plast. Stål är mer effektivt för att hålla tätt slippa läckage av dålig lukt.

Själva hinken försluts med hjälp av gummiförseglingar vilket förhindrar lukten från att ta sig ut när locket är stängt. När du väl ska slänga en blöja använder du en förskjutningsbar lucka och kan snabbt slänga in, utan att behöva ta av hela locket.

En stor fördel med Ubbi blöjhink är att den inte kräver några särskilda påsar. Du kan använda valfria påsar, såväl i tyg som i plast. Många andra blöjhinkar medför kravet att du köper till särskilda påsar, vilket kan leda till ett högre pris än väntat i slutändan.

Blöjhinken är stor och rymlig och kan ta upp till ungefär 35 blöjor innan det är dags att tömma. Den är 50 centimeter hög. Detta är en av de större blöjhinkarna på marknaden. Hinken är dessutom barnsäker, vilket är viktigt då det sista du vill se är en öppnad blöjhink med hela härligheten utspridd över golvet.

En annan mycket uppskattad aspekt med Ubbis blöjhinkar är att de kommer i många olika designer och färger. De har lagt ner mycket omsorg i detaljerna på sina hinkar. Det gör också att livslängden för hinken blir så mycket längre; dessa är alldeles utmärkta som papperskorg att ha till exempel i badrummet. På så vis kan blöjhinken användas även efter att blöjbytartiden är förbi där hemma.

För oss är det ingen tvekan om att detta är den bästa och mest innovativa blöjhinken på marknaden. Den är luktfri, snygg och väldesignad och väldigt funktionell. Vi är otroligt nöjda med Ubbi blöjhink och rekommenderar den varmt för dig som vill ha det där lilla extra på plats i blöjbytandets vardag!


Medel – Hyfsat billig men smart och effektiv blöjhink

Billig och bra blöjhink med god standard:

Diaper Champ One Blöjhink – Enkel, bra kvalitet och prisvärd

Diaper Champ grå blöjhink produktbild

Kolla priset direkt hos:

Diaper Champ One kommer från de nederländska tillverkarna Garland Company BV. De har designat och utvecklat en handfull babyprodukter, varav deras blöjhink är en av de mest framstående. Produkten säljs i hela världen och har fått mycket beröm och goda omdömen från föräldrar genom åren.

Den här blöjhinken är en luktfri och mycket smidig blöjhink att använda under blöjåren. Precis som Ubbis geniala hink, kräver denna inga speciella påfyllnadskasetter eller påsar, utan kan användas med vilka påsar som helst. Detta håller ner priset enormt i längden, då det brukar gå åt en hel del påsar och blöjor under det första året.

Denna hink är väldigt rymlig med en kapacitet på ungefär 40 blöjor om det krävs. Den mäter 52 centimeter på höjden och är den största av alla hinkar vi provat. Den har barnlås för att förhindra att en nyfiken liten skulle få för sig att titta in i hinken.

En av de bästa fördelarna med Diaper Champ One är att den är så otroligt lättanvänd. Genom ett smidigt handtag öppnar du, stoppar i en blöja och stänger. Lätt som en plätt är du av med både blöja och lukt.

Diaper Champ One finns tillgänglig i flera fina färger, med mjuka fina nyanser som passar både barnrum och inne på badrummet.

Vi är mycket nöjda med Diaper Champ One och kan utan tvekan rekommendera den. Den är både rymlig och lätt att använda och uppfyller alla våra krav när det gäller hygien och luktfrihet! En toppenbra blöjhink till ett rimligt pris!


Billigast – Funktionella, hygieniska och prisvärda

Bra och effektiva blöjhinkar som håller måttet och gör sitt jobb galant. Notera att kostnaden kan bli större i längden då dessa kräver särskild refillplast.

Korbell Blöjhink – Väldesignad och hygienisk

Korbell blöjhink vit med grå detaljer

Kolla priset direkt hos:

Företaget Korbell är ett underbolag till det amerikanska Janibell Inc. som sysslar med avancerad avfallshantering åt företag och kommersiell verksamhet. De har lång erfarenhet inom branschen och deras varumärke Korbell producerar mycket prisvärda blöjhinkar som säljs runt om i hela världen.

Korbells hinkar kommer finns i tre olika storlekar:

  • Mini – med 9 liters kapacitet, 43,5 centimeter hög
  • Standard – med 15 liters kapacitet, 52 centimeter hög
  • Plus – med 26 liters kapacitet, 55 centimeter hög.

Själva blöjhinken är mycket effektiv när det gäller att isolera dålig lukt. Den har ett trippelförslutande lock som håller helt tätt. Det är dessutom lätt att öppna för att stoppa i nya påfyllningspåsar. Du kan öppna hinken via en fotpedal, vilket är väldigt smart då du ofta har händerna fulla och inte vill ta i något förrän du tvättat dig ordentligt.

En detalj som är bra att känna till innan du köper Korbell blöjhink, är att den är gjord för att användas tillsammans med Korbells egna refill-paket av blöjpåsar. Påsarna är eko-vänliga och helt och hållet biologiskt nedbrytbara. Dessutom kommer de som en enda lång rulle, som sedan kapas av när du själv väljer. Det är ett smart sätt att motverka svinn, då du kanske vill tömma blöjhinken ofta. Då behöver du inte slänga påsar som är halvfulla i onödan.

Blöjpåsarna från Korbell är dessutom väldigt stadiga och slitstarka och kommer lätt parfymerade – allt för att hålla det hygieniskt och motverka dålig lukt. När du köper hinken kommer den med en första refill installerad och klar.

Korbells blöjhink är tillverkad i ABS-plast. Denna plast är resistent mot repor och skador från skrapande. Den är stadig och barnsäker, med lås som förhindrar att barn råkar öppna locket.

Efter att blöjperioden är över kan Korbell blöjhink med fördel omvandlas till en vanlig papperskorg, att ha till exempel på toaletten.

Korbell har gjort en riktig kvalitetsprodukt och det är inte svårt att förstå varför den är så populär som den är, bland nyblivna föräldrar. Det låga priset lockar, men då är det viktigt att ta hänsyn till att ni kommer att lägga en del pengar på nya refillpåsar under det första året.

Hur som helst kan vi varmt rekommendera Korbell blöjhink och det är definitivt ett av de bästa valen när det gäller blöjhinkar du kan köpa på nätet just nu!


Tommee Tippee Sangenic Twist & Click – Mycket hygienisk men något dyr i drift

Sangenic blöjhink turkos färg med grå detaljer.

Kolla priset direkt hos:

Twist & Click är en mycket smart och väldesignad blöjhink från Tommee Tippees varumärke Sangenic. Det är en vidareutveckling av deras tidigare blöjhink som blev oerhört populär.

Namnet Twist & Click kommer från den smarta funktionen där du snurrar på förslutaren tills det klickar. Då är påsen försluten och tätad. Funktionen gör så att du inte behöver använda mer plastfilm än nödvändigt för att fullständigt packa in varje blöja och isolera lukten.

Användandet är enkelt. Du för ner den smutsiga blöjan i öppningen. Den pressas sedan ner av en kolv. Därefter snurras blöjan in i plast, med hjälp av det smarta Twist & Click-systemet och den särskilda plastfilmen som dödar 99% av lukt och bakterier. Det är smidigt och du behöver inte röra eller knyta några påsar med händerna.

Blöjhinken rymmer upp till cirka 28 blöjor och är liten och nätt. Den kommer i en mängd olika barnvänliga färger och är både fin och användbar.

Till denna blöjhink behöver du köpa särskilda kassetter med refillplast. Det bör du ta med i beräkningarna om du köper denna modell, då slutpriset kan bli högre än för en modell där du kan använda valfria påsar. Samtidigt är det väldigt smidigt och hygieniskt och kassetten har en lätt och fräsch citrondoft som ytterligare motverkar dålig lukt kring hinken.

Detta är en av de allra bästa blöjhinkarna när det gäller att hålla bort dålig lukt. Den har oerhört många bra omdömen från kunder runt om i hela världen och det är tveklöst en kvalitetsprodukt. Systemet som Tommee Tippee har utvecklat är verkligen smart för att på ett hygieniskt packa in blöjorna. Det enda minuset är att det går åt en del plastfilmskassetter, vilket driver upp priset en aning.

Hur som helst är Sangenic Twist & Click helt klart en av de bästa blöjhinkarna just nu och vi kan inte annat än att rekommendera den! En riktigt raffinerad produkt som bidrar till ett fräschare hem när det vankas blöj-tider!


Om du vill se ännu fler blöjhinkar kan du se hela sortimentent hos olika babybutiker här: Babyland, Babyshop, BabyV, Jollyroom, CDON

Vanliga frågor och svar om blöjhinkar

Här följer några vanliga frågor och svar som konsumenter brukar ha inför sitt köp av en ny blöjhink.

Vad är en blöjhink?

En blöjhink är en förvaringshink för smutsiga blöjor. Den är särskilt konstruerad för att motverka dålig lukt och bakteriespridning. Det är en smart produkt som många föräldrar använder under de första spädbarnsåren när det byts som mest blöjor.

Behöver man en blöjhink?

Nej, det är inte en produkt som är absolut nödvändig. Det är dock en väldigt uppskattad produkt eftersom det blir ganska många blöjbyten under en dag. Att lämna blöjor i en vanlig sopkorg innebär både dålig lukt och risk för bakteriespridning. Då är alternativet ofta att springa ut och slänga soppåsen direkt. Med en blöjhink kan blöjorna förvaras och tömmas lite mer sällan, utan att behöva sig om doft eller dålig hygien.

Vad kostar en blöjhink?

Priserna varierar från cirka 200 kronor upp till strax över tusenlappen. Du bör dock ta i beaktande att vissa blöjhinkar kräver att du köper särskilda kassetter med plastfilm för påfyllning. En sådan hink kan kosta mer i längden än en hink där du kan använda vilka påsar som helst.

Vilken blöjhink är bäst?

Vi rekommenderar våra 4 favoriter i den här artikeln. Vår absoluta favorit är Ubbi blöjhink. Den är snygg, hållbar och användbar. Men vi rekommenderar även:

Kan man använda en blöjhink som en vanlig papperskorg?

Ja. Gillar särskilt Ubbi och Korbells blöjhinkar, då dessa även rekommenderas av tillverkarna att använda som vanlig skräpkorg när blöjtiden är förbi. Det är ett smart sätt att fortsätta använda produkten, vilket gör det till en betydligt mer prisvärd investering.

Ska man tömma blöjhinken varje dag?

Vi rekommenderar att du tömmer den en gång per dag. Samtidigt är det ingen fara att låta blöjorna ligga kvar tills förvaringen börjar bli full. Så länge blöjhinken är stängd och försluten ska det inte bildas någon lukt eller smita ut några bakterier så du kan lugnt låta den stå halvfull tills nästa dag om du inte orkar tömma den just för dagen.

Hur många blöjor byter man per dag?

Det varierar beroende på ålder men här är några uppskattningar:

  • Nyfödda bebisar under det första året behöver byta cirka 5-6 gånger per dag. Vissa dagar kan det bli ännu fler.
  • I genomsnitt går det åt omkring 2 700 blöjor per bebis på ett år.
  • När barnen börja potträna brukar behovet sjunka och det kanske räcker med 3-4 blöjor per dag. Men detta varierar enormt och sker i olika ålder.

Letar du efter bra nätbutiker med babyprodukter? Kolla in vår artikel om de bästa babybutikerna på nätet!