Bästa bitring 2023: Bitleksaker för bebis

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

När barnen är små är det mycket vanligt att tänder och tandkött kliar. Det är obehagligt för barnet när de första mjölktänderna ska titta fram. En bitring till bebisen kan underlätta enormt och ta bort det värsta av obehaget i tandköttet. Här är våra tips på några av de bästa bitringarna för bebisar just nu!

Bebis ligger ned och tuggar på bitleksak

Vilken bitring är bäst i test?

Vill du ha en prisvärd, simpel och funktionell bitleksak, rekommenderar vi bitringarna från MAM. Ett välkänt kvalitetsmärke, med flera söta varianter som är lämpade för olika åldrar.

Den allra vackraste varianten är helt klart Oli & Carol Bitleksaker. Det är verklighetstrogna bitleksaker i naturgummi, formade som olika frukter, grönsaker och andra roliga föremål. Så fina att ge bort i present!

En annan unik och mycket trevlig bitleksak är FILIBABBA Baby Sense Ball. Den är både kul att greppa och träna motorik med, samt givetvis att tugga på när behovet finns. Mycket fin babyleksak i naturgummi!

Fler alternativ hittar du längre ned i artikeln! Se även tips på bra nappar för de små!

En titt på 16 olika bitleksaker för baby

Att köpa en bitring till sitt barn kan verka som en ganska enkel och simpel process. Men faktum är att när man väl börjar kika runt på marknaden, så upptäcker man snart att det finns oerhört många produkter att välja bland. I guiden nedan kommer vi att gå igenom ett antal olika.

Vi kikar på saker som pris, material och vem vi tror att de olika bitringarna kan passa för. Med hjälp av denna guide tror och hoppas vi alltså att du ska kunna hitta den bitring som blir absolut bäst för just ditt barn och gör att det blir lite enklare att få nya tänder.

MAM Cooler Bitring

MAM Cooler Bitring

Kolla priset hos:

 • Kan kylas
 • BPA-fri

Här är en bitring där man har tänkt till lite extra för att på så sätt kunna skydda barnets tandkött på ett bättre sätt. Den här produkten är fylld med vatten och kan på så sätt kylas, vilket kan lindra irritation och kliande när barnet får nya tänder.

Ett annat plus och något som gör att man kan känna sig lite säkrare som förälder är att den här bitringen är fri från BPA. Dessutom kommer denna bitring i glada färger som gör att den nog kommer att gå hem hos de allra flesta barn. Du kan själv dock inte välja färg, utan produkten kommer slumpmässigt förpackad.

En sak som kan nämnas är att denna också är lite billigare än många andra. Vill du köpa många bitringar eller inte lägga ut allt för mycket pengar kan en modell som denna alltså vara perfekt.


MAM Bite & Brush Bitring 3+ Månader

MAM Bite & Brush Bitring 3+ Månader

Kolla priset hos:

 • Rengör tänderna
 • Bra pris

Detta är ytterligare en bitring som kommer med smarta finesser som kan göra processen att få nya tänder lite smidigare och bekvämare för barnet. Modellen kommer i flera olika färger och även här är det slumpen som avgör vilken färg du får.

Även denna bitring är fri från BPA, vilket är en självklarhet när det gäller produkter som bebisen ska ha i munnen. Det som i första hand gör att denna sticker ut är dock de små borststrån som finns i ena änden av ringen.

Stråna ser till att göra ren barnets tänder när det tuggar på ringen, samtidigt som de lindrar kliande och irriterande känsla. Värt att poängtera är att det här inte ska ses som något som byter ut övrig tandvård, men kan vara en sak som gör att det blir lättare att hålla barnets första tänder rena och hela.

Som du ser ovan är även detta en bitring som kommer till ett bra pris.


MAM Friends Max the Frog bitring

MAM Friends Max the Frog bitring

Kolla priset hos:

 • Från 4 månader
 • Gulligt motiv av en groda
 • Fri från BPA

Om ditt barn ska använda bitringen mycket kan det såklart vara roligt att ha en produkt med ett sött eller kul motiv som barnet tycker om. Här kommer därför en bitring som ser ut som en lustig liten groda, som kan lindra det som är jobbigt med att få nya tänder.

Just denna bitring är också tillverkad helt i naturgummi, istället för exempelvis silikon som är ett vanligt inslag hos andra produkter. Man har också sett till att ge den en speciell struktur som gör att den blir extra behaglig att tugga och bita på. Struktur och andra detaljer gör även att den är rolig för barnet att pilla på och den kan till exempel bidra till att förbättra ditt barns motorik.

Till sist ska det dock nämnas att denna kostar lite mer än de allra billigaste bitringarna. Men vill du ha en produkt med ett rart motiv och som dessutom är tillverkad av naturliga material kan en modell som denna vara något.


Sophie the Giraffe Bitleksak i Presentask

Sophie the Giraffe Bitleksak i Presentask

Kolla priset hos:

 • Perfekt present
 • Större bitleksak
 • Tillverkad i naturmaterial

Denna produkt kanske inte riktigt är att betrakta som en bitring men den fyller på många sätt samma funktion. Här är helt enkelt en liten giraff, tillverkad helt i naturgummi som är gjord för att bita och tugga på, så att barnets tandkött ska klia mindre.

Precis som produkten ovan är denna tillverkad helt i naturgummi vilket såklart för många är ett plus. Giraffen har en barnvänlig design, och ger bland annat ifrån sig ett pipande ljud när barnet använder den, något som de flesta små barn tycker är roligt.

Ytterligare ett plus är att den kommer i en mycket snygg presentförpackning. Även om det här gör att priset blir lite högre kan en produkt som denna vara en perfekt present att ge bort om du har vänner eller bekanta som nyligen fått barn. Till sist ska det också sägas att denna produkt är fri från både BPA och ftalater, vilket är ett krav du bör ställa på en bra babyleksak.


FILIBABBA Baby Sense Ball Bitleksak

FILIBABBA Baby Sense Ball Bitleksak

Kolla priset hos:

 • Tillverkad i naturgummi
 • Design som utvecklar finmotorik

Denna bitleksak från Filibabba är smart utformad för att ditt barn ska kunna få lindring för sitt kliande tandkött, samtidigt som det kan jobba på finmotoriken. Ett plus är att denna produkt är tillverkad helt i naturgummi.

Designen är ganska speciell och produkten liknar närmast en boll, med mängder med tjocka, mjuka taggar på utåt åt alla håll. Detta göra att det finns gott om kanter och hörn för barnet att tugga på och gnida mot tandköttet. Men det gör också att det finns en hel del att pilla med, vilket kan bidra till att utveckla barnets motorik.

Vill du ha en bitleksak som också gör att ditt barn kan jobba på sin fingertoppskänsla och precision kan denna alltså vara något. Vi tycker att produkten är prisvärd, även om den kostar lite mer än de allra billigaste.


Twistshake Bitring Cooler

Twistshake Bitring Cooler

Kolla priset hos:

 • Mycket lågt pris
 • Gjord för att kylas
 • Kan diskas i maskin

Denna produkt är en av de som vi rankar som allra mest prisvärd i denna guide. Priset är helt enkelt ett av de lägsta, samtidigt som den slår många av de dyrare modellerna på en hel del områden.

Till att börja med är denna bitring utformad för att kylas och kan placeras i kylen före användning, vilket kan lindra klåda och annat extra bra. Två böjda delar sticker ut från ringen, vilket gör att det är extra enkelt att nå tänderna långt inne i munnen.

Något många föräldrar tänker på när det kommer till bitringar är hur man kan göra rent dem och hålla dem fräscha. Denna produkt kan du smidigt köra i diskmaskinen och på så sätt se till att göra rent den regelbundet. Ytterligare ett plus är att den är extra lätt och på så sätt blir enklare för ditt barn att greppa och hantera.

Kort sagt en mycket bra bitring som har en hel del att erbjuda till ett oerhört lågt pris. Vi rekommenderar starkt att du tar en närmare titt på just denna variant.


BIBS Baby Bitie

BIBS Baby Bitie

Kolla priset hos:

 • Stjärnformad
 • Olika strukturer

Detta är en ganska enkel bitring som kan passa om du helt enkelt vill ha en modell utan krångel eller specialfunktioner. Designen på denna är formad som en stjärna, med en ihålig mitt. Det gör att den är enkel att greppa och att den har många kanter och hörn som ditt barn kan tugga på och gnida mot tandköttet.

På själva stjärnan finns också strukturer i form av olika pricka. Dessa kan både hjälpa till att utveckla barnets motorik, samtidigt som de gör att den ännu mer effektivt kan lindra när tandköttet kliar. Precis som de flesta produkter på marknaden är denna också fri från ämnen som ftalater och BPA.

Trots att den är ganska enkel hör denna bitring inte till de allra billigaste. Men vill du ha en enklare bitring, utan krångel eller extra funktioner kan en variant som denna vara perfekt.


Twistshake Bitring

Twistshake Bitring

Kolla priset hos:

 • Från en månad
 • För barnets allra första tänder

Olika bitringar kan faktiskt passa olika åldrar på de små bebisarna. Här är en produkt som är framtagen för de absolut minsta barnen och de första tänderna och den går att använda från att barnet är en månad gammalt.

Materialet är förhållandevis mjukt och med en struktur som gör att den kan lindra det kliande som uppstår när barnet får sina första tänder. Man har också sett till att göra denna ring lätt när det kommer till vikt, men också ganska smal vilket gör att den är enklare att ta tag i för små händer.

Ett stort plus är att den enkelt kan göras rent genom att diska i maskin. Det ska nämnas att denna ring i första hand är tänkt för barnets första tänder och att formen kan göra att det blir lite svårt att till exempel komma åt hörntänderna.

Till sist hör denna till de allra billigaste produkterna i denna guide. Vill du ha en bitring till barnets första tänder, dessutom till ett bra pris kan denna alltså vara något.


Konges Slöjd Bitleksak

Konges Slöjd Bitleksak

Kolla priset hos:

 • Gullig design
 • Många olika ytor att tugga på

Här är ytterligare en bitleksak som inte är en ring. Denna produkt är istället utformad som en hel, mysig enhörning som ditt barn kan bita och tugga på när det första tänderna gör att tandköttet kliar.

Ett stort plus med denna är att den har många olika vinklar och ytor att tugga på. Allt från enhörningens horn, till armarna som har små prickar som ger struktur. Det hör gör att det blir lättare att komma åt alla olika ytor i munnen där det kliar.

Om något ska nämnas som en nackdel är det att denna variant inte kan diskas i maskin, utan måste göras rent för hand. Kanske inte det allra smidigaste och något som kan ta tid i ett hektiskt liv som förälder.

Priset är på en fullt rimlig nivå enligt oss, med tanke på att detta är en något större bitleksak. En produkt som denna är också ganska mycket roligare att ge bort i present, än de lite enklare varianterna på bitringar.


Rätt Start Äpple Bitleksak

Rätt Start Äpple Bitleksak

Kolla priset hos:

 • Kan användas från 0 månader
 • Kylande funktion
 • Bra pris

Om du är på jakt efter en bitring som har en kylande funktion, till ett lågt pris kan denna variant vara något att ta en lite närmare titt på. Denna bitring är utformad som ett äpple med hål i mitten som gör att den blir enklare för barnet att greppa.

Ringen är fylld med destillerat vatten. Detta gör att den blir kall när den läggs i kylen och kan på så sätt ytterligare lindra det kliande tandköttet. Som du ser ovan kan denna produkt också användas för de absolut minsta barnen och de första tänderna.

Bitringen kan diskas i maskin och kommer som sagt till ett mycket lågt pris. Strukturer i form av prickar på ytan gör att den blir extra effektiv mot kliande tandkött.


Oli & Carol Bitleksak Naturgummi

Oli & Carol Bitleksak Naturgummi

Kolla priset hos:

 • Hållbart tillverkad
 • Rolig design

Om ditt barn inte fastnat för vanliga bitleksaker kanske denna med sin roliga design i form av en banan kan vara något som väcker barnets intresse. Denna variant är dessutom ett smart val om du vill ha en mer hållbar produkt.

Oli & Carol har ett enormt utbud av marknadens roligaste bitleksaker, enligt oss. I utbudet finner du till exempel:

 • Frukter
 • Grönsaker
 • Blommor
 • Jordglob
 • Fjärilar

Alla varianter är säkra för barn och otroligt charmiga, naturtrogna och färgglada.

Bitleksaken är tillverkad helt i naturgummi. Den är dessutom målad med naturliga pigment och färger. Denna är helt enkelt på många sätt ett lite bättre val för dig som vill sätt miljön och hållbarheten i första rummet.


Rätt Start Baby Owls Bitleksak Med Naturgummiring

Rätt Start Baby Owls Bitleksak Med Naturgummiring

Kolla priset hos:

 • Både gosedjur och bitring
 • Naturgummi

Eftersom bitringen är ett så bra och skönt tillbehör för barnet att ta med sig i vardagen så vill man såklart att den ska finnas nära så ofta som möjligt. Med denna produkt blir den lättare att hålla reda på, samtidigt som barnet får en mjuk kompis att gosa med.

Denna variant består helt enkelt av en uggla i tyg, som sitter med fötterna runt en bitring. Själva bitringen består helt av naturgummi och inga artificiella färgämnen har använts för att färga den. Vill du känna dig lite säkrare på att ditt barn inte kommer i kontakt med för dig okända ämnen kan den alltså vara ett bra val.

På bitringen finns också strukturer som gör att den blir extra skön att tugga på. Bitringen går också att ta loss från ugglan, vilket även gör att du kan göra rent båda separat.


Herobility bitringar

Herobility bitringar

Kolla priset hos:

 • Flera olika modeller
 • Bra priser

Om du vill köpa på dig ett lager av olika bitringar från samma tillverkare kan Herobility vara ett bra alternativ att vända sig till. Priserna är förmånliga och gör att du kan köpa på dig en uppsättning så att du alltid kan ha en till hands om en skulle komma bort.

De motiv som finns att välja bland är bland annat en tokig älg och en gullig räv. Bitringarna är enfärgade och tillverkade i en mjuk silikon med struktur som gör att de är sköna att tugga på för barnet.

En sak som får nämnas som ett plus är att de tål att kokas, vilket verkligen inte gäller alla bitringar på marknaden. Det här gör rengöringen mycket enkelt och smidig samt gör att du får död på mer eller mindre alla bakterier.

Herobility är kanske mest kända för sina nappflaskor, som vi för övrigt är mycket förtjusta i. Men de har ett fint utbud av andra babyprodukter också, och vi uppskattar deras bitringar i sina vackra pastellfärger!


Lukas Lamm Bitleksak Naturgummi

Lukas Lamm Bitleksak Naturgummi

Kolla priset hos:

 • Oerhört söt design
 • Naturgummi

Finns det något sötare än ett litet oskyldigt lamm? De flesta håller nog med om att det inte är många andra saker som kan toppa den listan. Här är därför en bitleksak som är designad som just detta.

Lammet är tillverkat i naturgummi, i stället för silikon som produkten ovan. Runt halsen har den en liten halsduk, vilken är tillverkad i ekologisk bomull. Det märks helt enkelt att man tänkt till en del kring hållbarhet när man tagit fram denna.

En sak som kan nämnas är att detta lamm är mycket detaljrikt. Allt från ull till ansikte har mycket detaljer både när det kommer till form och färg. Det här gör också att det finns gott om ojämna ytor och strukturer som kan användas för att lindra barnets kliande tandkött. Vi tycker också att detta är en prisvärd produkt.


Munchkin Bitleksak Twisty 8

munchkin Bitleksak Twisty 8

Kolla priset hos:

 • Många olika strukturer
 • Glada färger

Här är en bitleksak som till skillnad från de flesta andra bitringar inte är helt rund. Istället är denna formad som en 8. Leksaken kommer i en fin design med mängder av glada färger som nog kommer att falla de flesta barn i smaken.

På denna bitring finns en mängd olika ytor och strukturer. Den är uppdelad i olika sektioner, där varje har olika färger, men också strukturer som är olika grova. På så sätt finns gott om variation och något som passar för varje del i munnen hos barnet. Att den är formad som en åtta gör också att barnet lättare kan nå längre in i munnen och komma åt tänderna som sitter längst in.

Till sist kommer denna också till ett bra pris. Vill du ha en färgglad bitring med många olika typer av strukturer kan en modell som denna vara helt perfekt.


Matchstick Monkey Mini Bitleksak

Matchstick Monkey Mini Bitleksak gul

Kolla priset hos:

 • Unik och söt design
 • Många ytor att tugga på

Till sist vill vi avsluta denna guide med en bitleksak som är designad som en bedårande apa. Denna variant består helt enkelt av en färgglad apa, med armar ben och svans som slingrar sig runt och bort från kroppen.

Alla dessa delar gör att det helt enkelt finns många olika ytor att tugga eller bita på och att barnet enkelt kan komma åt på de flesta ställen i munnen. Man har också gett flera delar av apan olika typer av strukturer, som exempelvis prickar för att den extra bra ska kunna lindra tandkött som kliar.

Denna produkt har också pluset att den kan köras i diskmaskin när den behöver göras rent. Den är även framtagen med en speciell teknik som gör att bakterietillväxten minskar. Om du vill kan du också stoppa den i kylen, om du vill att bitleksaken ska vara kall när ditt barn tuggar på den. När det kommer till priset är det rimligt även om det finns billigare varianter i denna guide.


Varför använder man bitring för baby?

Bitringen kan vara ett fantastiskt verktyg som faktiskt underlättar vardagen något enorm både för ditt barn, men också för dig som förälder.

När barnen är små får de nya tänder. De tar sig genom tandköttet och letar sig upp för att sedan växa fram helt. Denna process brukar kallas för tandsprickning.

Ofta leder det till att tandköttet kliar och känns irriterat för barnet. Detta är en av anledningarna till att barn i denna ålder ofta tuggar på det mesta de kan komma åt, eftersom det kan lindra klådan och göra att det hela känna lite bättre.

Med en bitring ser du inte bara till att barnet inte tuggar på allt som du inte vill att det ska tugga på. Framför allt kan du vara säker på att ditt barn alltid har något nära till hands när det kliar för mycket

Bitringar är också speciellt framtagna för att lindra den kliande känslan så mycket som möjligt. Med hjälp av speciella strukturer och saker som nedkylning, är de effektiva för att får tandköttet att klia mindre.

Att alltid ha en bitring till hands, hemma eller i skötväskan, gör att ditt barn enklare kan ta sig igenom det som kan vara jobbigt under de första månaderna.

I vilken ålder behöver bebisen bitring?

Bitringens största syfte är att vara något att tugga och bita på när barnet börjar få tänder. Det här kan såklart variera från barn till barn, men sker ofta mellan 6-9 månader efter födseln.

Du kan såklart börja med bitring tidigare än så. Även om tandsprickningen inte har börjat är många modeller utvecklade med speciella strukturer och detaljer att ta och känna på som kan bidra till att utveckla barnets finmotorik.

En sak som är viktig att tänka på är att såklart följa de åldersrekommendationer som finns på varje produkt, för att se till att ditt barn använder en bitring som är helt säker.

Vi hoppas att du lärt dig något nytt genom denna artikel och att du med hjälp av guiden i början kan hitta en bitring som gör att just ditt barn tar sig igenom tandsprickningen på ett behagligare sätt!


Här hittar du fler tips på babyprodukter!