Bästa bärstolen 2023: Bär ditt barn enkelt med en ryggbärare

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En bärstol på ryggen är ett måste för dig och ditt barn då en helt ny värld kommer att öppnas för er. Bärstolen möjliggör utflykter, äventyr och promenader på ett skonsamt och ergonomiskt sätt för såväl dig som ditt barn. I vår guide nedan lär vi dig allt du behöver veta om de bästa bärstolarna innan du genomför ditt köp.

Mamma bär litet barn på ryggen i en ryggbärare, höstskog

Vilken bärstol är bäst i test?

En av de absolut bästa bärstolarna enligt oss är Thule Sapling. En väldigt slitstark och framförallt bekväm stol både för barnet och dig som bär. Kvalitetsmärke och en riktigt bra produkt!

✅ Absolut toppkvalitet

Thule Sapling ryggbärare

Kolla priset hos:


Ett annat toppmärke som vi verkligen kan rekommendera, är bärstolarna i Osprey Poco-serien. De finns i tre modeller, den vanliga Poco, den lättaste Poco LT samt den rejälare Poco Plus med en hel del tillbehör.

✅ Internationell storsäljare

Osprey Poco bärstolar tre olika modeller

Kolla priset hos:


Ett unikt och prisvärt alternativ som vi gillar är MinimeisG4 Barnbärstol. Generellt råder vi att undvika de billigare bärstolarna. Denna är dock riktigt bra och unik i och med att barnet sitter på dina axlar när du bär. Hög komfort och roligt för barnet. Notera att denna dock inte är optimal för längre vandringar eller tuffare terräng!

✅ Unik design, bär barnet på axlarna

Minimeis G4 Barnbärstol

Kolla priset hos:


Fler alternativ hittar du längre ned i artikeln! Andra populära sätt att bära barnen, är till exempel via bärsele eller bärsjal.

Jämförelse av många olika bärstolar

Många olika bärstolar, blå bakgrund

Här är den kompletta listan till alla de olika bärstolar vi tittat närmare på. Vi har tagit med modeller från många olika märken, i många olika prisklasser. Generellt gäller att du får vad du betalar för, så vi brukar vanligtvis avråda från att köpa budgetmodeller eller begagnade bärstolar.

Vi rekommenderar att välja kvalitet i första hand för denna typ av produkt, eftersom det handlar om både bekvämlighet för dig och barnet, samt säkerhet för barnet som hänger med på sina första längre promenader och vandringar.

En bra bärstol kan du få glädje av i cirka 3 år, så välj med omsorg och upplev många fantastiska utflykter tillsammans!

Thule Sapling Bärstol

Thule Sapling Bärstol

Kolla priset hos:

 • Passar för barn i åldern: Från 6 mån upp till 18 kg eller 120 cm
 • Maxvikt: 22 kg inklusive packning

✅ Hög kvalité och komfort

✅ Generös och lättåtkomlig förvaring

✅ Tvättbar sits

De flesta föräldrar har hört talas om Thule och det är inte så konstigt – deras omåttligt populära barnprodukter håller verkligen den höga kvalité som utlovas.

Denna bärstol gör att barnet sitter bekvämt med gott om stöd för underbenen, samtidigt som barnet hålls svalt. Såväl ryggpanelen som sittytan är ventilerad. Det innebär att både barnet och du som förälder ges komfort och svalka, vilket vi anser är en förutsättning för en bra bärstol.

Bärstolen från Thule är utrustad med ErgoRide-benstöd vilket ger maximal komfort. Rygg- och höftbältet som ingår är fullt justerbart för en så optimal passform som möjligt. Det gör det också smidigt för båda föräldrarna att byta av med varandra. Ett stort plus anser vi också är att man kan lyfta i barnet ovanifrån eller från öppningen från sidopanelen.

Utrustningsfacket är så pass stort att det rymmer hela 22 liter packning. Du kan dessutom komma åt facket via dragkedjor på sidorna medan du har ryggsäcken på dig. Därtill är bärstolen utformad för vätskebehållare, och det finns ett utgångshål för sugröret i facket för utrustningen.

Ytterligare en aspekt som vi gillar är att bärstolen är tillverkad av PFC-fria tyger och återvunnen polyester, samt att sitsen enkelt kan tvättas i maskin. Det kan helt enkelt inte slå fel med en Thule Sapling Bärstol.


Deuter Kid Comfort Bärstol

Deuter Kid Comfort Bärstol

Kolla priset hos:

 • Passar för barn i åldern: Från 6 mån upp till 22 kg
 • Maxvikt: 22 kg inklusive packning

Mjuka delar för maxad bekvämlighet

Aircomfort-system

Smart förvaring

Med en bärstol från Deuter Kid blir du garanterad en bekväm bärstol. Precis som namnet utlovar är bärstolen en av de absolut mest komfortabla vi har testat. Den gör utflykten och promenaden både roligare och bekvämare eftersom den sitter så skönt på med sina vadderade axelremmar och höftbälte att den knappt känns. Dessutom låter den både förälder och barn andas tack vare ett Aircomfort-system med maximal ventilation.

Bärstolen är nära placerad ryggen för en så jämn fördelning av vikten som möjligt, vilket vi upplever verkligen stämmer. Även med packning känns den behaglig att bära. Denna bärstol erbjuder en smart förvaring som är både invändig och utvändig. Du får utan problem med dig det du behöver under dagen. Något som är viktigt att veta är att utrustningsfacket rymmer 14 liter, vilket måste beaktas i kombination med barnets vikt.

Vi ser oändliga fördelar med en Deuter Kid Comfort Bärstol, då den minst sagt håller vad den lovar. Det är dessutom trevligt att det finns en rad olika färger att välja på, samt att tyget är fritt från PFC.


Deuter Kid Comfort Active Bärstol

Deuter Kid Comfort Active Bärstol

Kolla priset hos:

 • Passar för barn i åldern: 8 mån upp till 22 kg
 • Maxvikt: 22 kg exklusive packning

✅ Lättviktig med skönt stöd

✅ Lite Air-system

Denna bärstol är, om möjligt, snäppet smidigare än ”Comfort”.  Det beror emellertid inte på något annat än att den inte rymmer en lika stor volym. 12 liter är vad som ryms i utrustningsfacket, men vi ser inte heller något måste i att fylla bärstolen med mer än nödvändigt. Således är Deuter Kid Comfort Active Bärstol väldigt bekväm att ha på sig, och barnet är precis lika nöjt.

Bärstolen som sådan är dessutom lättviktig, vilket bidrar till komforten. Den är minst lika säker och stadig som de bärstolar som väger lite mer. Dessutom är den försedd med vadderade axelremmar och ett vadderat höftbälte, vilket är ett stort plus för oss. Vikten fördelas på ett jämnt sätt och med hjälp av en bröstrem blir viktens tyngdpunkt över axlarna optimalt anpassad.

Det finns ventilation på ryggpanelen för barnet via ett Lite Air-system, som fungerar utmärkt. Framför barnets ansikte finns dessutom en kudde som stödjer huvudet om barnet skulle somna. Denna kudde går givetvis att ta av och tvätta. Överlag är Deuter Kid Comfort Active ett ypperligt val när det kommer till bärstolar.


North 13.5 Adventure Bärstol med Stöd

North 13.5 Adventure Bärstol med Stöd

Kolla priset hos:

 • Passar för barn i åldern: 6 mån upp till cirka 3 år
 • Maxvikt: 18 kg

✅ Bekväma justerbara och vadderade bärremmar

✅ Vind- och vattentätt material

✅ Stor förvaringsficka undertill och lättåtkomliga sidofickor

Vi har testat North 13.5 Adventure Bärstol och är imponerade av dess robusta utseende och lätta vikt. Bärstolen är tillverkad av ett vind- och vattentätt material som ger skydd mot alla slags väder. Aluminiumramen är justerbar och de breda höft- och bärremmarna gör det enkelt att anpassa bärstolen efter kroppen, vilket ger både komfort och balans.

En sak som är värd att nämna är att denna bärstol har uppdaterats flera gånger och fått lite olika design från tillverkaren, från gång till gång. Det gör att den hållit lite ojämn kvalitet och vissa kunder har fått modeller som varit av låg kvalitet och gått sönder bara efter en kort tids användning.

Barnets komfort har verkligen tagits på allvar i designen av bärstolen. Den vadderade fempunktselen och fotstöden ser till att barnet sitter säkert och bekvämt under hela utflykten. Solskyddet är avtagbart och har genomskinliga sidor, vilket skyddar barnet mot solens strålar utan att begränsa synfältet.

Vi uppskattar verkligen den utfällbara stödramen som gör att bärstolen kan användas som en fällstol när vi tar pauser under våra vandringar. Barnet kan sitta kvar och njuta av utsikten medan vi fikar i solen.

Förvaringsmöjligheterna på North 13.5 Adventure Bärstol är en dröm för oss som älskar att packa med oss allt vi behöver för en dag utomhus. Med en stor förvaringsficka undertill och lättåtkomliga sidofickor har vi alltid plats för både fika, extrakläder och leksaker.

Vi noterade att North 13.5 Adventure Bärstol har några små nackdelar. Den rekommenderade åldern är från 6 månader, så för de allra yngsta äventyrarna får man vänta lite innan man kan börja använda bärstolen. Maxvikten är begränsad till 18 kg, men det ger fortfarande mycket tid för oss att njuta av denna fantastiska bärstol.

Måtten H70-90 x B30 cm och vikten på 3 kg kan vara klumpigt för vissa, men för oss var det inget större problem.

Sammanfattningsvis har North 13.5 Adventure Bärstol blivit en oumbärlig del av vår friluftsupplevelse som föräldrar. Med dess många fördelar och få nackdelar, rekommenderar vi varmt denna bärstol till alla föräldrar som vill utforska naturen med sina små äventyrare. North 13.5 Adventure Bärstol är en investering som ger frihet och bekvämlighet att skapa oförglömliga minnen för hela familjen.


North 13.5 Adventure Plus Bärstol

North 13.5 Adventure Plus Bärstol

Kolla priset hos:

 • Passar för barn i åldern: 6 mån upp till 18 kg
 • Maxvikt: 18 kg inklusive packning

✅ Lättviktig och slitstark

✅ Bra väderskydd

✅ Lågt pris

Många anser att North 13.5 Adventure Plus är en prisvärd och svårslagen bärstol och vi är beredda att hålla med. Det finns flera anledningar till att den är så populär, bortsett från det låga priset. Framförallt är den oerhört slitstark och robust trots sin lättviktighet. Det är relativt ovanligt med en sådan kombination, vilket gör att vi verkligen gillar den.

Vi upplever att barnet sitter väldigt tryggt och säkert på plats i denna bärstol. Vid lite sämre väder håller den också måttet tack vare dess vind- och vattentäta material. Skulle solen titta fram en längre stund så finns det ett solskydd med genomskinliga sidor, som är enkelt att ta av och på.

Tack vare att samtliga kontaktytor på bärstolen är vadderade möjliggörs flera ergonomiska fördelar.  Det känns inte det minsta jobbigt att ha den på sig eftersom stödet är så pass mjukt.
Något som både vi och barn anser lyfter den här bärstolen är de praktiska fotstöden som barnet kan vila sina fötter på.

Dessa kan även nyttjas när ni tar en paus under utflykten. Barnet kan nämligen bekvämt sitta kvar i bärstolen eftersom den kan användas som en fällstol när aluminiumramen fälls ut.

North 13.5 Adventure Plus Bärstol är helt enkelt en stark, smidig och billig variant av bärstol som innehåller det mest väsentliga för en så trevlig utflykt som möjligt.


Bergans Lilletind Child Carrier

Bergans Lilletind Child Carrier

Kolla priset hos:

 • Passar för barn i åldern: 6 mån till 17 kg
 • Maxvikt: 17 kg

Justerbar rygghöjd

✅ Praktisk och kompakt

✅ Stretchiga remmar

Bergans har lång erfarenhet av utomhusutrustning och det märks. Deras Lilletind Child Carrier Bärstol är mycket bekväm samtidigt som den är praktisk. Det blir tydligt så fort vi fäller ihop den då den är betydligt mer kompakt än många andra bärstolar och därmed upptar väldigt lite plats.

Det går att justera ryggen i höjdled så att barnet förblir i rätt position anpassat till den längd du som förälder har. Därutöver hjälper den justerbara 5-punktsselen att hålla barnet på plats på bästa sätt. Vi upplever därför att barnet verkligen sitter tryggt och säkert i denna bärstol.
Axelremmarna och höftbältet har en skön vaddering och dessutom ett mycket stretchigt material vilket känns väldigt bekvämt.

En extra trevlig detalj hos Bergans Lilletind Child Carrier tycker vi är de fästpunkter som finns för exempelvis napp och mindre leksaker. Det medföljer dessutom avtagbara sol- och regnskydd.

Sist men inte minst är det väldigt enkelt att sätta i och ta ur barnet ur bärstolen eftersom det finns en fast stödplatta för stabilitet när stolen står på marken.


Osprey Poco LT Bärstol

Osprey Poco LT Bärstol

Kolla priset hos:

 • Passar för barn i åldern: 6 mån till 18 kg
 • Maxvikt: 22 kg inklusive packning

✅ Rymmer 25 liter packning

✅ Fin, komfortabel och praktiskt

✅ Bäst solskydd

Denna bärstol har allt du kan önska dig. För det första är det kanske den stilistiskt mest fina bärstolen på marknaden. Utseendet är givetvis inte det mest relevanta när det kommer till bärstolar, men sett till kapacitet toppar den det mesta.

25 liter ryms i bärstolen vilket är mer än vad många andra erbjuder. Det gör att du kan bege dig på längre äventyr med vetskap om att du har med dig allt du och ditt barn behöver. Tack vare den optimala viktfördelningen kommer det inte att kännas som om du bär på den tyngd du faktiskt gör.

Remmarna är vadderade och ryggpanelen är ventilerande för en så bra komfort och passform som möjligt. Rygglängden kan anpassas utefter din längd så att barnet hela tiden sitter säkert. Det går dessutom enkelt att göra i farten, vilket är en stor fördel.

Barnet skyddas från solen med hjälp av ett inbyggt solskydd som ligger i en egen ficka försluten med dragkedja. Solskyddet är en klar testvinnare tack vare dess funktion och placering. 

Den patenterade stålramen är lätt att fälla ihop och dels kan stå stabilt men också blir enkel att förvara och transportera. Med Osprey Poco LT Bärstol kommer promenaden eller utflykten inte att misslyckas – den uppfyller helt enkelt alla krav.


Osprey Poco Plus

Osprey Poco Plus

Kolla priset hos:

 • Passar för barn i åldern: 6 mån till 3-4 år
 • Maxvikt: 22 kg

✅ Bekvämt bärsystem och justerbara sele, sits och stigbyglar

✅ TÜV GS-certifierad säkerhet

✅ Praktiska förvaringsmöjligheter med lättillgängliga fickor

Vi har testat Poco Plus bärstol från Osprey och är positivt överraskade av dess genomtänkta funktioner och komfort, både för oss och barnet. Här delar vi vår upplevelse, lyfter fram fördelar och nämner eventuella nackdelar med produkten.

Poco Plus bärstol är otroligt bekväm att bära tack vare det innovativa upphängda bärsystemet i mesh, vilket ger en behaglig känsla för både oss och vårt barn under längre vandringar. Stolen är anpassningsbar med justerbara sele, sits och stigbyglar, vilket gör att den kan växa med barnet.

Säkerheten är väl genomtänkt med TÜV GS-certifiering, vilket ger oss som föräldrar en trygghet. Det inbyggda solskyddet med UPF 50+ skyddar effektivt mot solens skadliga strålar och ger skugga under eftermiddagens tupplur. Det finns även ett integrerat och löstagbart regnskydd som skyddar mot kraftig nederbörd.

Förvaringsmöjligheterna är praktiska och genomtänkta med en lättillgänglig nätficka framtill, stretchfickor på sidorna och invändiga säkerhetsklämmor för nycklar.

En eventuell nackdel med Poco Plus är dess vikt på 3,6 kg, vilket kan kännas tungt för längre vandringar. Detta kan dock vara en avvägning mellan vikt och funktionalitet.

Sammanfattningsvis är Poco Plus en fantastisk bärstol för friluftsälskande föräldrar som vill ta med sina små på äventyr. Med sin bekväma design, säkerhet och smarta förvaringsmöjligheter är den väl värd att överväga för den som söker en pålitlig bärstol för friluftsliv med barn.


Vaude Shuttle Premium Black Bärstol

Vaude Shuttle Premium Black Bärstol

Kolla priset hos:

 • Passar för barn i åldern: 6 mån till 18 kg
 • Maxvikt: 18 kg

✅ Rymmer 27 liter

✅ Formbart huvudstöd

✅ Justerbar höjd

Vaude Shuttle Premium Black Barnbärstol är en multifunktionell bärstol klart värd sitt pris. Det så kallade Shuttle Tergolight-bärsystemet med vadderat höftbälte gör att bärningen genom svårare terräng känns mer överkomlig än i vanliga fall.

Det innebär dessutom att ditt barn sitter väldigt säkert och stabilt under bärningen. Rygg- och säteshöjd kan justeras och det finns även ett fotstöd så att barnet kan sitta så bekvämt som möjligt. Inte helt oväntat är axelremmarna vadderade och behagliga mot kroppen.

Bärstolen har plats för en hel del packning, nämligen 27 liter. Det är svårt att hitta bärstolar som rymmer denna volym. Däremot måste du beakta barnets vikt när du fyller den, så att du inte överskrider den totala maxvikten. Förvaringslösningarna är smarta såtillvida att du förvarar de större förnödenheterna i bottenfacket, medan du placerar de mindre grejerna i sidofickorna.

En populär detalj bland användare – och hos oss som testat Vaude Shuttle Premium Black bärstol – är att det ingår ett formbart huvudstöd för barnet. Det optimerar verkligen komforten för barnet och gör att det kan somna gott utan att man som förälder känner oro över belastning på nacken.


Phil & Ted’s Escape Bärstol

Phil & Ted's Escape Bärstol

Produkten har utgått

 • Passar för barn i åldern: 6 mån till 18 kg
 • Maxvikt: 20 kg inklusive packning

✅ Lätthanterlig och smidig

✅ Body Tech Fit-System för maximal komfort

Bärstolen Phil & Ted’s Escape är en rejäl och kompakt bärstol som på samma gång är väldigt lättviktig och smidig. Vi upplever att den är en av de mest lätthanterliga av bärstolar och inte känns det minsta klumpig trots sin storlek.

Barnet sitter avslappnat men tryggt och stabilt under tidens gång. En anledning till detta är barnselen och de fotbyglar som barnet har fötterna på. Det går även att justera rygghöjden, vilket i kombination med midjebältet upplevs behagligt för oss som har testat bärstolen.

Det ingår solskydd samt ett avtagbart regn- och vindskydd vilket vi anser ska vara en självklarhet i prisklasser likt dessa. Det som emellertid gör att Phil & Ted’s Escape Bärstol är särskilt populär hos oss är på grund av Body Tech Fit-Systemet som är ett vadderat kroppsstöd som andas. Dessutom tillkommer ett huvud- och nackstöd vilket garanterar komfort för barnet, och för oss är det alltid det viktigaste.


Phil & Teds Parade Bärstol

Phil & Ted's Parade Bärstol

Produkten har utgått

 • Passar för barn i åldern: 6 mån till 18 kg
 • Maxvikt: 18 kg

✅ Liten och lätt

✅ Perfekt att transportera

✅ God avlastning

Ytterligare en variant av Phil & Ted’s bärstolar är ”Parade”, som är en något billigare bärstol främst på grund av dess storlek – endast 2,1 kg väger den. Detta är en av de allra minsta bärstolar på marknaden, men det är inget att låta sig luras av; den klarar upp till 18 kg likt de allra flesta bärstolar. 

Aluminiumramen är rejäl och stabil, och den viks enkelt ihop. Som platt tar den inte upp alls mycket plats och detta är en anledning till att många användare av denna bärstol tar med sig den på flygplanet när de ska resa iväg. Vi anser att denna bärstol är den mest transportvänliga av samtliga bärstolar vi har testat.

Ventilationen är bra och vi upplever det som om både förälder och barn svalkas. Ryggen avlastas tack vare den rejäla stoppningen baktill, så den är helt klart ergonomiskt anpassad. Det finns dock ingen möjlighet att justera ryggläget i takt med att barnet växer, så med tiden kan stolen bli lite otymplig att bära.

Dessvärre ingår inga sol-, regn- eller vindskydd vilket vi kan tycka att det ska göra för priset. Däremot är tyget gjort av ett relativt vattentåligt material. Allt som allt är Phil & Ted’s Parade Bärstol värd sitt pris, mycket tack vare dess smidighet och lättvikt.


Minimeis G4 Barnbärstol

MinimeisG4 Barnbärstol

Kolla priset hos:

 • Passar för barn i åldern: 6 månader till 5 år
 • Maxvikt: 22 kg

✅ Unikt sätt att bära

✅ Bra utsikt, roligt för barnet

✅ Lättvikt och smidig

Näst ut har vi en produkt med annorlunda design, nämligen Minimeis G4 bärstol – en norsk innovation som hyllades av Time Magazine som en av de bästa uppfinningarna 2019. Tack vare dess innovativa design kan barnet sitta på den vuxnes axlar, vilket ger en ergonomisk sittställning för både förälder och barn.

Minimeis G4 är så smidig att det är enkelt att lyfta upp barnet när de små benen blir trötta, vilket gör den perfekt för kortare vandringar. Både jag och mitt barn upplever den som bekväm, men för längre vandringar i ojämn terräng rekommenderar jag en traditionell ryggbärare.

Visst kan bärstolen kännas lite vinglig när barnet rör sig mycket, men när barnet sitter still fungerar den utmärkt och underlättar rörelse upp och ner för slingrande stigar. Minimeis G4 passar barn från 6 månader upp till 5 år, så det är en investering som varar länge för oss föräldrar.

För att undvika belastning på nacke och axlar fördelas barnets vikt jämnt över bärarens kropp. Barnet fästs säkert på axlarna med hjälp av höftbälte och benremmar, och det medföljer även en sele med axelremmar för extra stöd till överkroppen för yngre barn (6-10 månader).

Minimeis G4 är lätt att fälla ihop och förvara, och väger bara 1,5 kg vilket gör den till den lättaste inramade barnbäraren på marknaden. Trots den lätta vikten är den robust och stark, och har klarat alla säkerhetstester av SGS i både EU och USA. Bärstolen har testats för en vikt upp till 22 kg.

Sammanfattningsvis är Minimeis G4 en innovativ och användarvänlig bärstol som erbjuder en bekväm och naturlig sittställning för både förälder och barn. Dess lätta och kompakta design gör den idealisk för korta vandringar och utflykter, även om den kanske inte passar lika bra för längre vandringar i ojämn terräng.

För oss föräldrar som vill ha en bärstol som är lätt att bära med sig och förvara kommer att älska Minimeis G4. Med sina säkerhetsfunktioner och justerbara remmar är den lämplig för barn från 6 månader till 5 år, vilket gör den till en långsiktig investering för aktiva familjer.

En potentiell nackdel med Minimeis G4 är att den inte är vattentät och inte levereras med ett regnskydd. Dessutom kan den kännas lite vinglig när barnet rör sig runt. Men trots dessa mindre nackdelar är Minimeis G4 en imponerande och innovativ bärstol som kombinerar bekvämlighet, säkerhet och fun

Så, om du är en friluftsentusiast och förälder som jag, kan jag varmt rekommendera Minimeis G4 bärstol för att göra era äventyr tillsammans med ditt barn ännu mer njutbara. Den innovativa designen, bekvämligheten och användarvänligheten gör den till en investering väl värd att överväga för alla aktiva familjer.


LittleLife Adventurer S2 Barnbärstol

LittleLife Adventurer S2 Barnbärstol

Kolla priset hos:

 • Passar för barn i åldern: 6 månader till 3 år
 • Maxvikt: 20 kg

✅ Mycket bekväm att bära

✅Säkerhetstestad

✅ Bra förvaringsutrymme

Nyligen kom vi över LittleLife Adventurer S2 Blue barnbärstol, och vi är riktigt imponerade! Låt mig berätta varför:

Fördelar:

 1. Bekvämlighet: Denna bärstol har ett ergonomiskt utformat bärsystem som är justerbart för både föräldern och barnet. Detta gör det enkelt att anpassa bärstolen efter våra individuella behov och storlekar.
 2. Säkerhet: Med ett stabilt säkerhetsbälte och TÜV GS-certifierad säkerhet är jag trygg med att veta att mina barn är säkra när jag bär dem i LittleLife Adventurer S2.
 3. Förvaring: Förvaringsfickan nedtill är mycket praktisk för att förvara saker som blöjor, snacks och extra kläder. Dessutom är det lätt att komma åt när vi är ute på äventyr.

Nackdelar:

 1. Viktgräns: Bärstolen är designad för barn från cirka 6 månader upp till 20 kg (ungefär 3 år). Det innebär att vi kommer att behöva hitta en annan lösning när barnen blir äldre och tyngre.
 2. Bärarens längd: Bärstolen är anpassad för personer mellan 157-187 cm långa. Detta kan vara en begränsning för några föräldrar som ligger utanför dessa mått.

LittleLife är ett brittiskt företag som specialiserar sig på att designa och tillverka produkter för föräldrar och små barn. De fokuserar på att skapa bekväma, lätta och slitstarka produkter som passar både utomhusaktiviteter och resor.

Med stor vikt på materialens egenskaper och produkternas praktiska och visuella design, har LittleLife blivit populärt över hela världen för sina innovativa och användarvänliga lösningar.

Sammantaget är jag mycket nöjd med LittleLife Adventurer S2 Blue barnbärstol. Den erbjuder en bekväm och säker lösning för att bära mina barn på äventyr både i naturen och på stan.

Dessutom är den lätthanterlig och praktisk med förvaringsutrymmen och utfällbart stödben. Jag rekommenderar varmt denna bärstol till andra föräldrar som vill ha en pålitlig och funktionell lösning för att bära sina barn på utflykter.


Kelty Journey Perfectfit Signature Barnbärstol

Kelty Journey Perfectfit Signature Barnbärstol

Kolla priset hos:

 • Passar för barn i åldern: 6 månader till 4 år
 • Maxvikt: 22 kg

✅ Smidig förvaring

✅Slitstark

✅ Många positiva omdömen

Vi har testat Kelty Journey Perfectfit Signature barnbärstol och vill gärna dela med oss av våra intryck.

Vi uppskattar att denna barnbärstol kombinerar komfort och säkerhet på ett fantastiskt sätt, vilket gör det möjligt för både oss och vår lilla att njuta av våra utflykter. Efter att ha läst andras recensioner verkar vi inte vara ensamma om att tycka detta!

Fördelar:

 • Bekväm för både barn och bärare
 • Praktiska fickor för förvaring
 • Mångsidig för olika aktiviteter

En av de största fördelarna med denna bärstol är Kelty’s PerfectFIT™-system, som enkelt justeras för att passa både mamma och pappa. Detta gör det möjligt för oss att dela på lasten bekvämt.

En annan användare skrev: ”Väldigt bekväm för både mig och min fru. Väldigt justerbar för att hålla barnet säkert. Han älskade utsikten.”

Dessutom kommer bärstolen med inbyggt solskydd, 5-punkts säkerhetssele och vadderad aluminiumram, vilket ger en säker och bekymmersfri upplevelse i alla terränger.

En förälder med tvillingar skrev: ”Vi köpte två av dessa för våra 15 månaders gamla tvillingar. Det var enkelt att bära båda våra 12-kilos tjejer, och bärstolen har gott om förvaring för vatten, blöjor eller ombyte av kläder. Rekommenderar starkt!”

Den enda nackdelen som vi har märkt, och som även nämnts i en annan recension, är att materialet kan göra barnet varmt under varmare månader.

Men överlag är Kelty Journey Perfectfit Signature en fantastisk barnbärstol som vi rekommenderar varmt för aktiva föräldrar som vill ta med sina små på äventyr utomhus.


Fillikid Bärstol Explorer

Fillikid Bärstol Explorer

Kolla priset hos:

 • Passar för barn i åldern: 6 mån till 18 kg
 • Maxvikt: 20 kg inklusive packning

✅ Prisvärd

✅Anpassar sig efter barnets storlek

✅ Stort sol- och regnskydd

Bärstolen Explorer från Fillikid är en av de billigaste bärstolarna på marknaden som samtidigt håller måttet. Den är väldigt omtyckt bland såväl föräldrar som barn, främst för att den – trots det låga priset – uppfyller de viktigaste kriterierna.

Själva formen på bärstolen är anpassad för att optimera ergonomin i största möjliga mån. De breda remmarna, som också är mjukt vadderade, är en viktig del i detta. Och även om du inte själv kan ställa in rygghöjden utefter din och barnets längd så anpassar sig stolen som sådan efter barnets storlek, vilket är enormt fördelaktigt.

Under själva bärstolen finns ett inbyggt förvaringsutrymme för att skapa så mycket plats som möjligt. Det finns inte specificerat exakt vilken volym du kan packa med, men vi anser att de mest väsentliga förnödenheterna rymmer i väskan. Fillikid Bärstol Explorer är helt klart ett bra alternativ för dig som inte vill lägga enorma summor på en bärstol men samtidigt få en som otvivelaktigt håller måttet.


Se fler tips på produkter för att bära barn!