Bästa barnvakt Stockholm 2023: Vi listar bästa barnvaktsförmedlarna

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Ibland kan det vara svårt att få vardagen att gå ihop. Olika tider ska passas och det känns snudd på omöjligt att hinna med allt. En barnvakt kan vara en stor hjälp till att få livspusslet att fungera. I den här artikeln kommer vi att kika närmare på de olika tjänster för barnpassning som finns i Stockholm!

Barnvakt och nanny i Stockholm, text med bild på barnvakt och barn i bakgrunden

Vilket är det bästa stället att anlita barnvakt i Stockholm?

Det finns många tjänster som förmedlar barnvakter i Stockholm nu för tiden. Vår främsta rekommendation är att gå via ett svenskregistrerat företag.

Du bör säkerställa att företaget tar ansvar för att kontrollera och utbilda sin personal.

Därtill bör du se till att de har goda omdömen och har en seriös tjänst med erfarenhet på den svenska marknaden.

Alla dessa boxar tickar HeyKiddo. Enligt oss har HeyKiddo den bästa tjänsten för att hitta barnvakt i Stockholm just nu.


Vad gör en bra barnvakt?

Kvinnlig barnvakt lekar och dansar med barn i rosa prinsessklänning

Du vill såklart inte lämna dina barn med vem som helst. Men vad är det egentligen som gör att en barnvakt är bra och någon du kan känna dig trygg med? Här kommer några tips på saker att hålla utkik efter.

Till att börja med är erfarenhet en mycket viktig faktor. De barnvakter som är erfarna och har passat barn under lång tid innan, gör för det mesta ett mycket bra jobb. Du kan då känna dig trygg med att ditt barn hamnar i goda händer.

En annan stark rekommendation är att använda dig av en etablerad tjänst för att anlita nanny. De flesta av dessa tjänster har ett antal kriterier som ska fyllas innan man blir antagen som barnpassare på hemsidan. På så vis är risken mindre för att du råkar ut för någon som inte är seriös.

En seriös barnvaktsfömedlare säkerställer bland annat:

 • Att kolla utdrag ur belastningsregistret
 • Att utbilda inom hjärt- och lungräddning för barn
 • Att personalen har erfarenhet av barnpassning
 • Att erbjuda personalen intern utbildning / fortbildning

I vissa fall går det även att efterfråga en barnvakt med speciella krav, till exempel att personen ska ha körkort för att kunna hämta på förskola, att personen kan tala ett visst språk, eller ha erfarenhet av barn med diagnoser.

Denna typ av frågor kan du ta upp i samtal med barnvaktsförmedlaren. I en storstad som Stockholm, är det större möjlighet att hitta någon som uppfyller just dina önskemål.

När du bokar samtal med barnvaktsförmedling, kan du lyfta dina önskemål, frågor och funderingar. Du kanske vill boka in ett första möte med din barnvakt ett tillfälle där du kan vara hemma och lära känna personen först, innan du lämnar över ansvaret för dina barn helt.

En bra barnvaktförmedlare ska också vara bra på att sätta dig och dina behov i fokus, samt erbjuda en lösning som känns trygg och smidig för dig.

Lista på 7 olika barnvaktsförmedlare i Stockholm

Som vi var inne på ovan, är det smartaste när du ska anlita en barnvakt, oftast att göra det via en etablerad tjänst eller hemsida som vet vad de håller på med. Här finns det flera olika aktörer att välja bland.

I guiden nedan kommer vi att igenom några av de mest populära. Vi tittar på allt från om hemsidan är enkel att använda, till omdömen och en hel del annat. Med hjälp av denna guide hoppas vi att du ska kunna hitta en riktigt bra barnvakt till ditt barn.

HeyKiddo

HeyKiddo Logo
 • Toppbetyg på nätet
 • Svenskt företag
 • Noga utvalda och utbildade barnvakter

En tjänst som blivit mycket populär de senaste åren, av goda skäl är Heykiddo. Detta är en tjänst som fått mycket goda omdömen med bland annat 4,9 av 5 möjliga stjärnor på Google, med över 200 kunder som gett ett betyg.

Saker som kunderna speciellt lägger vikt vid, är att de känner sig trygga med de barnvakter Heykiddo erbjuder. Detta är inte så konstigt, eftersom alla deras barnvakter har en speciell utbildning som gör att de har den kompetens som krävs för jobbet.

Man lägger också vikt vid att personalen ska hitta på roliga saker med barnen utifrån deras behov och önskningar. Även detta är något som märks då många kunder är mycket nöjda med alla de aktiviteter och lekar som barnvakterna hittar på.

Att använda sig av tjänsten Heykiddo är smidigt, samtidigt som processen är noggrann och ordentlig. Först har du kontakt med de anställda på Heykiddo för att skapa en bild av vad du behöver för att det hela ska fungera. Vilka kompetenser behöver barnvakten ha och vilka tider gäller det?

Därefter väljer de ut en nanny som du får ha en introduktionsträff med. Denna träff är helt gratis och gör att du kan skapa dig en ännu tydligare bild av den som ska passa barnen.

Till sist ska också nämnas att priserna på denna hemsida är bra jämfört med många andra aktörer. Ju oftare du vill ha hjälp av en barnvakt, desto billigare blir det också per tillfälle. Kort sagt är Heykiddo verkligen en tjänst vi kan rekommendera.


Yepstr

Yepstr Logo
 • Svenskt företag
 • Låga priser
 • Främst unga anställda

Yepstr är framför allt en tjänst för dig som vill ha barnvakt till ett lågt pris. Även om personalen kanske inte är fullt så utbildad som på till exempel Heykiddo kan det här vara ett bra alternativ för dig med en lite tightare budget.

Här hittar du en ganska stor andel mycket unga barnvakter. De anställda kan vara så unga som 15 år och på så sätt ger man alla en möjlighet att lyckas och att bygga erfarenhet på arbetsmarknaden.

Säkerheten är kanske inte riktigt lika stor som på en del andra tjänster. Även om alla barnvakter är identifierade via Bank-ID, har de inte genomgått någon särskild utbildning. Du får alltså nöja dig med den beskrivning de lämnat av sig själva och tidigare recensioner och betyg.

Tjänsten erbjuder heller inte enbart barnpassning. Här kan du också få hjälp med saker som läxhjälp till barnen, eller enklare arbeten i trädgården.

Du har möjlighet att träffa den som ska passa barnen, innan för en intervju. På så vis kan du skapa dig en bild av hur ungdomen är som person och om du kommer att känna dig trygg med att lämna dina barn med den.

Ett stort plus med denna tjänst är dock att det finns en smidig app. Du behöver inte krångla med en långsam webbsida, utan kan enkelt annonsera eller kontakta nannys direkt i appen. Mycket smidigt med andra ord.

Kort sagt är Yepster som sagt lite av en budgetlösning för dig som vill ha barnvakt. Men känner du dig okej med att någon lite yngre och kanske inte fullt så erfaren tar hand om dina barn kan den absolut vara värd att spana in.


Babysits

Babysits Logo
 • Nederländskt företag med verksamhet i många länder

Babysits är ytterligare en tjänst som fungerar utmärkt för dig som letar efter en barnvakt i Stockholm. En bra plattform med en tydlig och enkel hemsida som är smidig att använda.

Säkerhet är något av ett nyckelord för denna hemsida. Bland annat har alla som är registrerade på denna sajt fått lämna in ett utdrag ur belastningsregistret. På så vis kan du känna dig trygg med att de inte begått några brott tidigare.

Även betalningen är något man ser till att göra så säkert som möjligt. Babysits har utvecklat system som gör att pengarna på ett säkert sätt kommer fram dit de ska.

Sajten har också fått goda betyg och recensioner, om än inte riktigt så höga som exempelvis Heykiddo. Värt att notera är dock att många av recensionerna av Babysits är gjorda av personer i andra länder. Eftersom detta är en internationell aktör kan det vara svårt att få en bra bild av deras tjänster i Sverige, utifrån personers erfarenheter i andra länder.

En sak som gör att Babysits sticker ut som plattform är de alternativ de har för barn med speciella behov. Om ditt barn har någon typ av diagnos kan du hitta en barnvakt som har utbildning eller erfarenhet för att jobba med barn med just den diagnosen.

Oavsett om ditt barn befinner sig någon stans på autismspektrumet, eller har diagnoser som epilepsi eller hörselnedsättning finns personal utbildad för detta.

Betalningen sker via Babysits egen plattform och de ser till att allt sköts på rätt sätt, med avgifter och skatter. På så vis slipper du också en hel del krångel, jämfört med om du skulle anlita en barnvakt på egen hand.


Nanny.nu

Nanny.nu logo
 • Bra betyg
 • Dyrare än konkurrenterna
 • Svenskt företag

Nanny.nu är en plattform som får räknas till de lite mer exklusiva i denna guide. Ett bra val för dig som vill åt ett något säkrare val och sätter kvalitet i första rummet.

Men du får också vara beredd att betala för det. Priserna på Nanny.nu är nämligen ganska mycket högre än de billigaste alternativen i guiden. Om du är ute efter ett budgetalternativ är detta alltså troligen inte rätt väg att gå.

Tjänsten finns idag spridd över hela Sverige. De började dock sin verksamhet i Stockholm och har varit aktiva där sedan 2007. På så vis har de hunnit bygga upp ett stort nätverk av olika barnvakter i hela Stockholmsregionen.

Något som får nämnas som en nackdel är att det här är en något långsammare tjänst. Siktar du på mer kortsiktiga lösningar och till exempel behöver en barnvakt inom några dagar är detta kanske inte den bästa lösningen. I många fall kan det ta så lång tid som fem arbetsdagar eller längre för att få tag i en barnvakt till dig.

Nanny.nu kan dock vara ett bra val för dig som har speciella veckodagar eller datum då du alltid behöver barnvakt. Du kan då teckna ett så kallat bundet avtal som gör att din nanny alltid är tillgänglig på de dagarna.

Ett annat plus är att du för det mesta jobbar med en och samma barnvakt. På så vis kan både du och barnen bygga upp en relation med den som vaktar barnen, vilket de flesta uppskattar.

För att sammanfatta kan vi säga att Nanny.nu är en lite mer exklusiv tjänst som passar dig som söker lite mer långsiktiga och regelbundna lösningar för barnpassning.


Barnvakt.se

Barnvakt.se Logo
 • Förmedlingstjänst av andra barnvaktstjänster
 • Mest en marknadsföringskanal för andra tjänster
 • Svenskt företag

Detta är en tjänst som inte på egen hand ser till att barnvakter skriver upp sig, eller anmäler sig. Istället jobbar man på ett lite annorlunda sätt för att se till att du hittar rätt barnvakt.

Barnvakt.se är mer en söktjänst, än ett företag som tillhandahåller egna barnvakter. De samarbetar med företagen MyNanny och NannyPoppins. Både Barnvakt.se och dessa, ägs i sin tur av samma bolag, så det är första hand en hemsida som används för marknadsföring av de egna tjänsterna. Möjligen köpte företaget upp en mindre aktör och gjorde om, för nå ut bättre med sina tjänster.

För den som vill ha tillgång till ett ännu större nätverk av barnvakter går det att göra en ansökan till Barnvakt.se via mail eller telefon. Då letar de bland alla de 2000 personer som är anställda av MyNanny och Nannypoppins för att hitta rätt match för dig och dina barn.

Något som dock kan nämnas är att hemsidan inte är den mest uppdaterade. Utbudet av barnvakter du hittar där är en smula begränsat.


MyNanny

MyNanny Logo
 • Rörig hemsida
 • Mycket blandade omdömen

Om du inte vill gå via Barnvakt.se för en barnvakt kan du välja att kontakta MyNanny direkt. Enligt oss är detta en smidigare lösning på det hela, samtidigt som du får en säker och bra barnvakt.

Här finns det olika alternativ att välja bland. Om du endast behöver barnpassning då och då finns lösningar för det. För den som vill ha regelbundna besök av en Nanny, eller ha hjälp med saker som hämtning och lämning är också detta saker som fungerar bra genom tjänsten.

De har ganska hårda krav när det kommer till rekrytering. På vissa andra hemsidor räcker ett utdrag ur belastningsregistret och att identifiera sig via Bank-ID, men inte här.

Bland annat vill MyNanny att den som söker jobb hos dem ska ha tidigare erfarenhet av att ta hand om små barn. Dessutom fokuserar de på kontinuitet och att nannyn ska ha möjlighet att följa en specifik familj i minst 6 månader. Tusentals söker dessa tjänster och från dessa väljer man ut de man anser bäst lämpade.

Alla anställda får dessutom genomgå HLR-utbildning, för att dina barn ska vara extra säkra. De får även gå igenom en intervju samt en bakgrundskoll innan de blir godkända.

MyNanny erbjuder barnpassning av barn i alla olika åldrar och de ser till att anpassa en lösning för just dig och dina barn. Du gör en egen ansökan och därefter matchar MyNanny ihop er familj med den barnvakt som passar bäst, sett till saker som intressen och tillgänglighet.

Det ska dock nämnas att detta gör processen lite mer långdragen. Dessutom är MyNanny något dyrare än de billigaste alternativen i guiden. Är du ute efter något snabbt och enkelt finns det därför andra tjänster för barnpassning som kan passa bättre.


NannyPoppins

NannyPoppins Logo
 • Verkar drivas av samma företag som MyNanny

Sist i denna guide kommer vi också att lyfta företaget NannyPoppins. Företag drivs av samma aktiebolag som äger MyNanny och Barnvakt.se

Tyvärr måste vi säga att själva hemsidan inte är den allra smidigaste att använda, även om designen är ganska snygg. Det rekommenderade sättet för kontakt är via telefon, vilket de flesta kan tycka är lite krångligt. Det går också att fylla i ett formulär för kontakt.

Du kan också se ett antal profiler på hemsidan som finns i ditt område. Utbudet är inte enormt och det går heller inte att kontakta dessa nannys direkt. Istället får du göra en intresseanmälan där för att sedan invänta kontakt.

Precis som flera av alternativen ovan är NannyPoppins inte det allra snabbaste sättet för dig som vill komma i kontakt med en barnvakt. De har dock en ganska gedigen rekryteringprocess som gör att du kan känna dig trygg med att ditt barn är i goda händer.

Priserna är helt okej, även om det finns billigare alternativ i guiden. När du blivit matchad med en barnvakt får du också ett så kallat prova-på-möte. Här kan du testa hur det hela känns och om du tror att ditt barn kommer trivas med barnvakten.

För att sammanfatta är Nannypoppins kanske inte den mest uppdaterade tjänsten när det kommer till vare sig hemsida, eller processen för att matcha nannys med kunder. Det är dock ett gediget alternativ för dig som vill ha en bra barnvakt, till ett rimligt pris.


Vad kan man få hjälp med av en nanny?

En nanny kan vara till hjälp på massor av olika områden. Här kommer några exempel på vad just du och dina barn kan få hjälp med av en nanny.

Barnvakt för företag

En del företag som HeyKiddo, erbjuder barnpassning för företag. Detta innebär att de samarbetar med arbetsplatsen för att erbjuda barnpassning för de anställda.

Företaget kan anlita en barnvaktstjänst för att de anställda ska kunna hitta smidiga lösningar för barnpassning. Kanske vill ditt företag erbjuda de anställda fri barnpassning under lovet? Eller när ni har ett företagsevent där ni vill att alla ska kunna närvara.

Hämtning och lämning

En annan sak som kan vara mycket skönt att få hjälp med i vardagen är hämtning och lämning. Det här är något som för många tar en hel del tid och gör att du måste flytta dig fram och tillbaka, långa sträckor varje dag.

Med en nanny som hämtar och lämnar frigör du en hel del tid. Dessutom blir dina dagar mer flexibla. Du kanske kan börja tidigare på jobbet, så att du och barnen får mer tid tillsammans på eftermiddagen till exempel.

Detta är en av de mest populära tjänsterna som barnpassningsföretag anlitas för. Det frigör helt enkelt så mycket tid att allt fler börjar inse att det är värt det.

Regelbunden barnvakt

Ibland kan det vara så att du som förälder har återkommande tider då du inte är hemma. På dessa tider är det smidigt att ha ett kontinuerligt samarbete med en barnvakt som hela tiden kan ställa upp på exempelvis samma tider varje veckodag.

Det här blir ett sätt att bygga rutin och få ihop vardagspusslet. Istället för att behöva jaga en ny barnvakt varje vecka, vet du på förhand att det redan är löst. Ofta blir denna typ av regelbundna träffar också lite billigare.

Barnpassning vid behov

Det finns såklart också alternativ för den som bara behöver barnpassning lite då och då. Kanske ska du på en fest eller har ett möte som gör att du måste jobba sent.

Då kan det vara skönt att ha en barnvakt att kontakta. Om du etablerat en relation med till exempel HeyKiddo, har du ofta en barnvakt som du redan lärt känna.

Då kan ni smidigt komma överens om vilka timmar det är som gäller, när något dyker upp utan att du behöver oroa dig för att någon okänd ska passa dina barn.

Vad kostar det anlita en barnvakt i Stockholm?

Att anlita en barnvakt i Stockholm kan kosta lite olika, beroende på vilken tjänst du anlitar, men också utifrån andra faktorer. För det mesta blir det billigare ju oftare du behöver hjälp.

Hos Heykiddo kostar det cirka 135 kronor i timmen om du behöver hjälp dagligen. För mer sporadiska besök ligger priset på omkring 170 kronor i timmen. Detta gäller efter RUT-avdrag. Notera att denna information kan ha ändras sedan vi skrev det, så se till att kolla aktuella priser hos företaget.

Vi hoppas att den här artikeln varit till nytta och att du lärt dig lite mer om hur du bäst anlitar barnvakt eller nanny Stockholm.


Se om vi har några särskilda kampanjer på hemsidan just nu!