Bästa barnvakt i Göteborg 2024: Anlita barnvakt och nanny i Göteborgsområdet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Alla som har barn vet att det ibland kan vara svårt att få ihop vardagen – och att det finns tillfällen när det är helt nödvändigt att ha barnvakt. Hur gör du då om du inte har släktingar eller vänner som kan hjälpa till? Eller om du behöver mer hjälp än vad de kan erbjuda?

Att välja att anlita en professionell nanny kan vara ett bra alternativ! Här rekommenderar vi barnvakter i Göteborg!

Hitta barnvakt i Göteborg

Vilken är den bästa barnvaktsförmedlingen i Göteborg?

Urvalet av barnvaktstjänster i Göteborg är ständigt växande. Vi rekommenderar att i första hand gå via ett företag som är registrerat i Sverige.

Företaget bör ha en tydlig policy kring kontroll och utbildning av personalen.

Slutligen bör du välja en tjänst som fått bra omdömen och drivs av ett seriöst och engagerat företag med erfarenhet inom barnpassning i Sverige.

Allt detta uppfyller HeyKiddo. Vi rekommenderar därför HeyKiddo som den främsta tjänsten att använda för dig som söker barnvakt i Göteborg!


Guide till 8 olika barnvaktsföretag med verksamhet i Göteborg

Kvinnlig barnvakt och litet barn

Nedan listar vi 8 olika aktörer med barnvakt- och nannyverksamhet i Göteborg. Vissa av företagen är internationella företag som förmedlar barnpassningstjänster på nätet.

Det som är lite knepigt med dessa, är att omdömena ofta kommer från ett annat land och det är svårt att veta hur bra tjänsten är i Sverige. Dessutom kan de vara svårare att kommunicera med, särskilt om du har specifika önskemål och förfrågningar.

Läs mer och se vilka barnvaktstjänster som kan tänkas passa för dina behov!

Hey Kiddo

HeyKiddo Logo
  • Bra omdömen online
  • Svenskt företag
  • Kontrollerar och utbildar all sin personal

Hey Kiddo är en smart och smidig barnvaktsförmedling som gör att du kan få hjälp av samma nanny varje gång. Du kan vända dig till dem oavsett vilken ålder dina barn har och vad de än har för behov.

Barnpassningen anpassas alltid så att det ska bli så bra som möjligt för dina barn. Skulle du behöva hjälp under kvällar eller nätter går det att lösa, och du kan även få barnpassning på helger och lov. De erbjuder dessutom hämtning och lämning på förskola eller skola.

De nannys som finns hos Hey Kiddo är särskilt utvalda och efter det kontrollerade och säkerhetsutbildade. När du kontaktat Hey Kiddo och beskrivit vilka behov du och dina barn har får du en handplockad nanny, som sen kommer vara den som tar hand om ditt barn varje gång du behöver hjälp.

När Hey Kiddo väljer ut en barnvakt är inte bara formella krav och tillgänglighet viktigt, utan det allra viktigaste är att det finns chans till en bra relation mellan nannyn och dina barn. Att träffa nannyn ska vara något roligt och ge möjlighet till utveckling.

Hey Kiddo finns just nu i landets tre största städer, så vill du hitta en nanny i Göteborg kan du vända dig till dem. Tjänsterna omfattas av RUT-avdraget, vilket ger dig ett förmånligt pris. Hey Kiddo Barnpassning drivs av Aplus Group AB.

Det är ett företag som också ligger bakom Studybuddy, en läxhjälpstjänst som vill att lärandet ska präglas av glädje. De har också My Academy och Hello Clean. Alla företagen har ambitionen att erbjuda tjänster som ger dig en enklare vardag.


myNanny

MyNanny Logo

Med hjälp av myNanny kan du få en barnvakt som matchats för att passa så bra som möjligt för dig och dina barn. Då handlar det både om att nannyn ska kunna jobba när du behöver hjälp och om andra önskemål du har.

Du kan få regelbunden hjälp, barnpassning under lov och långhelger, eller sporadisk hjälp när det händer något som gör att du behöver barnvakt. Det är du själv som bestämmer hur ofta och mycket du vill ha hjälp.

Alla nannys hos myNanny har genomgått intervjuer, det har gjorts bakgrundskontroller och de har fått utbildning för att kunna sköta jobbet så bra som möjligt. Förutom det skickar både barnvakten och familjen in en rapport efter varje arbetspass, så att det ska bli lätt att fånga upp om det är något som inte fungerar.

Genom att det sker en seriös rekryteringsprocess kan du lita på att det alltid är bra barnvakter som skickas ut av myNanny. Det är ju ändå så att inte alla känns helt rätt för ens familj eller barn. Därför finns det en prova på-träff där du och barnen får träffa nannyn.

Då kan ni börja lära känna varandra och du kan ställa frågor och prata om upplägget under barnpassningen. Är det något som inte känns helt bra kan du alltid byta till en annan nanny efter prova på-träffen. Du förbinder dig inte att anlita någon för att du valt att ha ett möte. När du väl hittat en barnvakt det känns bra med kan du sen få hjälp av samma person varje gång.


NannyPoppins

NannyPoppins Logo

När du har svårt att få vardagen att gå ihop kan NannyPoppins erbjuda den hjälp du behöver. Med en personlig barnvakt kan du och dina barn få en extra trygghet som ger avlastning och finns där för er.

Med barnpassning behöver du inte bli stressad om du har långa arbetsdagar eller är tvungen att jobba över – eftersom allt inte hänger på dig. Funderar du på att skaffa en nanny via NannyPoppins kan du göra en intresseanmälan och få ett prisförslag helt gratis.

NannyPoppins erbjuder barnpassning med hämtning och lämning på förskola eller skola, barnpassning vid behov, regelbunden barnpassning och även andra upplägg. Behöver du hjälp på kvällar, nätter eller helger är det möjligt.

Du beskriver dina behov och önskemål och sen letar NannyPoppins upp en barnvakt som kan passa dig och dina barn. Den första gången ni ses är det ett prova på-möte, när du och dina barn får en chans att träffa nannyn och se om det verkar vara rätt person för er.

Under det första mötet kan du också ställa frågor och berätta om vad ni har för rutiner. Känns det inte riktigt rätt kan ni alltid be om att få testa en annan barnvakt. Ni förbinder er inte till något genom att ha ett prova på-möte.

Alla nannys utbildas i allt från HLR och säkerhet till pedagogik, och det görs noggranna bakgrundskontroller. Du kan anlita NannyPoppins i hela Göteborgsområdet, och även i andra delar av Sverige. De har funnits sen 2007 och har därför lång erfarenhet som barnvaktsförmedling.


Nanny.nu

Nanny.nu logo

Nanny.nu är störst i Sverige på barnpassning, åtminstone om man ser till hur mycket pengar som omsätts. Alla nannys är utvalda i en rekryteringsprocess där bara ungefär 10% av dem som ansöker blir godkända.

De som godkänns för barnpassning får utbildning i hjärt- och lungräddning för barn. De genomgår också en nannycertifiering, allt för att du ska kunna känna dig trygg med att personen du anlitar har vad som krävs för att ta hand om dina barn.

När du letar efter en barnvakt gör du en intresseanmälan och beskriver både vad du vill ha hjälp med och vilka andra önskemål som finns. Du kan vända dig till Nanny.nu om du behöver regelbunden barnpassning, men också om du behöver hjälp mer sporadiskt.

De erbjuder även barnvakt vid enstaka tillfällen och på heltid eller deltid. Vilket upplägg som passar bäst kommer ni överens om. Efter det görs en personlig matchning så att ni ska få en nanny som uppfyller önskemålen så bra som möjligt.

Vill du ha hjälp regelbundet försöker Nanny.nu se till att det är samma person som kommer till er under lång tid, eftersom det blir tryggast både för barnen och för er föräldrar. Det är också positivt för en nanny att ha chans att lära känna och bygga upp relationen till barnen. Alla barnvakter hos Nanny.nu omfattas av kollektivavtal .

Nanny.nu startade 2007 och erbjuder barnpassning i hela landet. De har funnits i Göteborg sen 2014. I samma koncern finns Tidy.nu som erbjuder hemstädning och Alltjänstpoolen som du kan anlita om du behöver hjälp att fixa något i hemmet eller trädgården.


Barnvakten Göteborg

Barnvakten Göteborg Logo

När du vänder dig till Barnvakten Göteborg vet du att barnvakten alltid kommer vara över 18 år, försäkrad och utbildad i första hjälpen. De nannys som erbjuds har dessutom fått en särskild barnvaktsutbildning, och alla har tidigare erfarenhet av att jobba som barnvakt.

Förutom det är Barnvakten Göteborg måna om att hitta den barnpassning som bäst passar din familj och de behov just dina barn har. Skulle du till exempel helst vilja ha en barnvakt som fungerar som en extra mormor försöker de lösa det, och detsamma gäller om du vill ha någon som kan fungera mer som en storasyster.

Fördelen med en barnvaktsförmedling är att du själv inte måste stå för att bedöma om barnvakten har rätt kunskaper, att få in referenser eller liknande. Istället sköter förmedlingen det. De tar utdrag ur belastningsregistret, kollar referenserna, gör intervjuer och rekryterar bara dem som lever upp till kraven.

Självfallet spelar personkemi också roll, och om det inte skulle kännas bra vid det första mötet går det att önska en annan person. Efter att du som förälder haft ett första möte med nannyn har ni en gemensam introduktion där du och barnen träffar barnvakten tillsammans.

Barnvakten Göteborg AB drivs av Anna Ericsson, som själv har lång erfarenhet av att jobba som nanny. Därför vet hon hur viktigt jobbet är – och hur stor skillnad det kan göra för familjer som behöver hjälp. Hon är också insatt i hur nära relationen mellan barnen och nannyn kan bli. Utifrån sin egen kunskap ville hon starta en barnvaktsförmedling för familjer i Göteborg.


Babysits

Babysits Logo

På Babysits kan du bläddra mellan olika profiler för att hitta den barnvakt som passar dig bäst. Du kan själv också lägga upp en profil med en beskrivning av vad det är du behöver hjälp med, så att den som letar efter jobb som nanny kan hitta dig.

Det är inte en barnvaktsagentur, utan en plattform där du själv kan hitta den person du behöver. För att det ska bli säkert för dig som söker efter en barnvakt finns det ett system med recensioner och referenser från andra användare. Du kan också boka och betala jobben via plattformen, vilket är ett säkert alternativ.

Hittar du en barnvakt som verkar passa dig kan du klicka fram presentationen och läsa mer om personen. Där finns det också fakta uppradad i tydliga listor, så att du till exempel inte råkar anlita en hundrädd nanny om det finns hund i hemmet.

På profilen kan du även läsa hur mycket nannyn tar betalt. Vill du vara säker på att hitta en erfaren och bra barnvakt kan du välja att bara visa supersittare. För att bli en av Babysits supersittare måste man först visa att man erbjuder riktigt bra service.

Vill du själv göra en profil och beskriva vad du behöver hjälp med är det enkelt. Du fyller i info om barnen som ska passas, hur mycket lön du vill betala och när du behöver hjälp. Vill du inte att informationen ska bli offentlig kan du välja att den bara ska visas för inloggade användare.


Barnvakt.se

Barnvakt.se Logo

Barnvakt.se startades 2007 och även om de har sitt centrum i Lund erbjuder de hjälp i hela landet. De profiler du kan hitta på Barnvakt.se kommer myNanny och NannyPoppins, som är två av de ledande företagen när det kommer till att hitta en bra barnvakt. Det är inte alla profiler som kommer med på Barnvakt.se, utan de gör ett urval så att du väljer bland de bästa som finns.

När du ska välja en barnvakt kan du själv bläddra mellan de olika profilerna. I listan kan du se en kort presentation, ett foto och några korta fakta, till exempel ålder på nannyn, vilken ålder barnen kan ha och om de kan HLR.

Vill du läsa mer om en person klickar du upp presentationen, där det finns plats för mer text och också mer fakta om varje person. Det finns mer än 2000 barnvakter att välja mellan och du kan lätt filtrera så du bara ser de som finns i ditt område, kan ta hand om barn i rätt ålder och erbjuder den sorts barnpassning du önskar. Hittar du någon som verkar intressant kan du göra en intresseanmälan.

Känns det svårt att själv hitta rätt så erbjuder Barnvakt.se specialister som kan plocka fram en nanny som passar dig. Alla barnvakter som finns på Barnvakt.se är intervjuade, testade och säkerhetsutbildade. Det har också gjorts en bakgrundskontroll på dem. På det sättet kan du lita på att du alltid får en bra nanny som du kan känna dig trygg med.


Care.com

Care.com Logo

Care.com är en plattform där du kan hitta en barnvakt som passar dina behov. Både du som söker hjälp och den som erbjuder sig att jobba som nanny registrerar sig på sidan. Du får fylla i uppgifter om vad det är för hjälp du önskar, i vilket område och så vidare.

När du har en profil kan du inte bara bläddra runt mellan de personer som erbjuder barnpassning utan också kontakta dem. Du är själv ansvarig för att intervjua den du vill anlita, kolla referenser och liknande.

Det gör att en lite större del av jobbet hamnar på dig, men samtidigt får du också mer makt över processen. På Care.com finns det väldigt många nannys att välja mellan, men utbudet kan variera beroende på var du bor. I en stor stad som Göteborg ska det inte vara några problem att hitta en lämplig nanny.

Den som erbjuder hjälp gör en profil med information om sig själv. Där kan du läsa till exempel vad personen har för ålder, hur lång erfarenhet han eller hon har av jobbet och hur mycket det kostar att anlita henne eller honom.

I presentationen kan personen beskriva sig själv och också berätta om var han eller hon jobbat tidigare. Det finns en lista som gör att du kan få tydlig överblick där det till exempel visas om personen har bil, röker, kan ta jobb med kort varsel och annan fakta.

Care.com är ett företag som funnits sen 2006 och som erbjuder omsorg. Förutom barnpassning kan du hitta personer som erbjuder läxhjälp, djurpassning, städhjälp, au pairs, personlig assistans och äldreomsorg hos Care.com.


Vad kan man få hjälp med av en nanny?

Funderar du på att anlita en nanny? Ofta kan du välja mellan barnpassning i flera olika former.

Daglig hjälp med barnpassning

Har du ett fullspäckat schema och önskar att dina barn ska få mindre tid på förskolan eller fritids? Då kan du anlita en nanny för daglig hjälp. Eftersom det alltid är samma nanny som tar hand om barnen kan det kännas skönt för dem att kunna komma till sin lugna hemmiljö även när du har långa arbetsdagar.

Det kan också vara en lösning om du jobbar sent och inte hinner hämta barnen innan fritids eller förskola stänger. Behöver du daglig hjälp – eller hjälp i stort sett varje dag – finns det ett särskilt abonnemang med ett förmånligt pris.

Regelbunden hjälp med barnpassning

Vill du ha hjälp regelbundet men inte varje dag eller flera gånger i veckan? Då kan du välja att anlita en nanny för regelbunden barnpassning. Med abonnemanget för regelbunden barnpassning är det alltid samma nanny som är barnvakt och både du och dina barn kan känna sig trygga med honom eller henne.

Vilket upplägg du behöver och vill ha kommer ni överens om. Det kan vara till exempel att du behöver nannyn de helger du jobbar eller en dag i veckan. Det går också att hitta ett upplägg där du får hjälp varannan vecka om du delar vårdnaden om barnen med någon annan.

Barnpassning på kvällar och nätter

Är du småbarnsförälder vet du säkert mer än väl hur slitsamt det kan vara att aldrig få sova ut. En lösning kan vara att skaffa barnpassning för vissa kvällar och nätter. Då hinner du ta hand om dig själv och få den vila du behöver – så att du kan vara en bra förälder resten av tiden. Du kan också välja att anlita en nanny för barnpassning på kvällar och nätter om du har nattarbete.

Lämning och hämtning

En nanny kan hämta och lämna barnen på förskolan eller i skolan, och kan även följa barnen till och från olika aktiviteter. Du kan inte räkna med att nannyn har bil, så det fungerar bäst om det är gångavstånd. Det går såklart även att nannyn använder kollektivtrafiken när det finns lämpliga busslinjer eller går spårvagnar på sträckan.

Barnpassning via jobbet

Har du ett företag och vill hjälpa dina anställda med barnpassning? Då kan du vända dig till Hey Kiddo. Det går att välja mellan olika upplägg. Ett alternativ är att erbjuda kontinuerlig hjälp, till exempel så att en nanny kan hämta eller lämna i skolan eller förskolan.

Ett annat alternativ är att erbjuda barnpassning under studiedagar, planeringsdagar i förskolan, skollov och liknande. Det är tillfällen när många har svårt att lösa situationen med barnpassningen och annars kan behöva jobba hemifrån eller till och med ta ledigt från jobbet.

Det är också möjligt att erbjuda dina anställda barnpassning vid vissa särskilda tillfällen, till exempel vid en företagsfest eller annan tillställning.

Sporadisk barnpassning

Vill du bara ha barnpassning vid vissa särskilda tillfällen? Då kan du välja att anlita barnvakt mer sporadiskt. Det kan vara till exempel för att du ska kunna gå på en fest och behöver barnvakt.

Du kanske inte behöver hjälp av en nanny för att få ihop livspusslet till vardags, men det finns i stort sett alltid tillfällen när du kan behöva en barnvakt.

Barnvakt för barn med särskilda behov

Hos Hey Kiddo finns hjälp att få även när du behöver barnvakt till barn med särskilda behov. Vissa nannys har erfarenhet och kunskap om barn som till exempel har neuropsykiatriska diagnoser, men alla har inte det.

För det mesta brukar det gå bra ändå om kommunikationen mellan dig och nannyn bara är tydlig. Nannyn kan ju ha fullt fokus på barnet och kan anpassa sig efter det han, hon eller hen behöver.

Vad kostar det anlita en barnvakt i Göteborg?

När du anlitar en professionell barnvakt via Hey Kiddo kan du använda RUT-avdraget, vilket gör att kostnaderna inte blir särskilt höga.

Den allra första träffen med nannyn är gratis, så ni behöver inte betala något för att se om det verkar vara något för er – och om det kan fungera med just den personen. Efter den första träffen är kostnaden från 135 kronor i timmen, efter att RUT-avdraget dragits av.

Vilket pris du får betala beror på vad du väljer för abonnemang och hur mycket hjälp du behöver. Lägst blir kostnaden om du behöver hjälp flera gånger i veckan. Även regelbunden hjälp som sker lite mer sällan kan kosta under 150 kronor i timmen.

Vill du bara ha hjälp tillfälligt tillkommer ett par tior per timme. Du kan också välja att ha en äldre barnvakt, då blir det också lite dyrare. I abonnemangen ingår det normalt en bindningstid. Du kan anlita en barnvakt utan bindningstid om det känns bättre, då blir priset för  barnpassningen lite högre.


Hitta inspiration och tips kring ditt föräldraskap!