Bästa barnvagnskudden 2022: Stöd för små barn i barnvagn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Barnvagnen är en plats där ditt barn troligen kommer att tillbringa ganska mycket tid. Det här gör att det såklart är viktigt att utrusta denna med allt som behövs för att barnet ska kunna trivas och ha det bra där.

Ett sätt att se till att ditt barn sitter bra och har det skönt i barnvagnen är genom att investera i en barnvagnskudde. Med hjälp av denna kan även de små barnen som precis börjat sitta, få det stöd som behövs för att sitta upprätt och titta sig omkring under färden.

I den här artikeln kommer vi därför att gå igenom ett antal olika alternativ på detta område så att du kan hitta den som passar bäst för just dig och ditt barn.

Vilken barnvagnskudde är bäst i test?

Bäst enligt oss är Done by Deer barnvagnskudde. Den har en supersöt design och är perfekt som stöd för små barn som ska sitta upp.

En annan favorit är That’s Mine Barnvagnskudde. De finns i många stilar att välja på och är en riktigt stadig och bra kudde för de små att stöttas upp med.

Du hittar fler alternativ längre ned i artikeln. Du kanske även vill läsa om babykuddar och sidokuddar för bebisar som behöver avlasta huvudet när de sover.

Vad är en barnvagnskudde?

En barnvagnskudde är precis som namnet antyder en kudde som är tänkt att användas i barnvagnen. De allra flesta modeller består av en kudde som är tänkt att ligga längs fram i vagnen och två ben som sticker ut från denna kudde.

Dessa ben är tänkta att ligga längs vagnens sidor och ge stöd åt barnet, så att det bekvämt kan sitta upp i vagnen med gott om stöd. Med andra ord är en barnvagnskudde en kudde tänkt att ge stöd åt barnet i vagnen och göra att det sitter säkrare och mer bekvämt.

Recensioner av barnvagnskuddar

Precis som när det kommer till det mesta idag finns det även på detta område ett stort utbud. Olika tillverkare och företag erbjuder barnvagnskuddar med olika egenskaper och till olika priser.

Det här gör att det kan vara svårt att som förälder veta vilket alternativ du ska välja. Just av denna anledning har vi därför nedan sammanställt en guide där vi jämför några av de allra mest populära modellerna på marknaden.

Vi hoppas att denna guide ska hjälpa dig att hitta den kudde som passar allra bäst för just dig och ditt barn.

Roommate Barnvagnskudde Koala

My Perfect Day Barnvagnskudde Koala

Kolla priset hos:

Det här är en kudde som i första hand har ett riktigt gulligt utseende. Med designen av en koala är den mycket söt och trevlig och kommer troligen att uppskattas av såväl förälder som barn.

Kudden har som sagt en koala som motiv på den stora kudden och benen som är tänkta att ligga längs vagnens sidor utgörs av koalans armar. Det blir därför nästan som att koalan omfamnar det barn som ligger i vagnen. Den stora delen av kudden har även två fastsydda öron.

Rent funktionellt finns det kanske modeller som har mer att erbjuda. En del skulle till exempel kunna tycka att den delen av kudden som ska ligga längs vagnens sidor inte är tillräckligt rejäl och det finns barnvagnskuddar som nog ger ett bättre stöd åt barnet.

Prismässigt är detta också en av de dyrare modellerna. För dig som vill ha en söt och gullig barnvagnskudde som gör att både barn och förälder tycker att barnvagnen ser fin ut kan det här vara ett alternativ. Men är du ute efter det allra bäst på marknaden när det kommer till funktionalitet och stöd finns det nog tyvärr andra modeller som har mer att erbjuda.


Barnvagnskudde Krambjörn

Barnvagnskudde Krambjörn

Kolla priset hos:

Kudden av modellen krambjörn från My Perfect Day är nästintill identisk med modellen ovan.

Det som skiljer är att den går i lite ljusare färger och har lite annat utseende på den stora delen av kudden, med en figur med stängda ögon och rosa kinder målad istället för en koala. Även denna kudde är oerhört gullig.

Prismässigt ligger den även i samma kategori som modellen ovan. Båda dessa modeller är tillverkade av 100% ekologisk bomull och polyesterfyllning. Det här gör att du som förälder kan känna dig trygg med att du gör ett bra val för miljön när du köper denna kudde.


That´s Mine Barnvagnskudde

That´s Mine Barnvagnskudde

Kolla priset hos:

Här har vi en lite mer rejäl kudde till barnvagnen. Den stora fördelen med denna kudde från That’s Mine är att den har en rejäl bas, det vill säga den delen av kudden som är längst bak i vagnen. Denna kommer att erbjuda ett gott stöd och göra att ditt barn sitter både säkert och bekvämt i vagnen.

Även denna modell är tillverkad av ekologisk bomull och dessutom med återvunnen polyester som fyllning. Det här gör att du som förälder kan känna dig trygg med att du gjort ett smart val för miljön.

Att polyestern är återvunnen innebär att du tillverkningen tagit vara på de resurser som jorden har och att bomullen är ekologisk innebär att djur och natur behandlats med extra hänsyn vid odlingen av bomullen.

När det kommer till design kommer denna typ av kudde i flera olika modeller. Färgerna är kanske inte roligaste utan går till största del i någon typ av ljus beige nyans. Den kommer dock med olika tryck, till exempel tryck av dinosaurier eller blåbär. Det finns också en variant där den stora, bakre delen av kudden är formad som en stor blomma.

Priset kan variera en aning beroende på vilken typ av kudde du köper, men alla modeller håller sig något under den högsta prisklassen. Det här gör att detta är en kudde vi anser vara prisvärd.

Den erbjuder en bra och stabil kudde av bra material till ett bra pris. Även om det kanske inte är den snyggaste barnvagnskudden på marknaden är det definitivt en modell vi kan rekommendera.


Filibabba Barnvagnskudde

Filibabba Barnvagnskudde

Kolla priset hos:

Denna barnvagnskudde från Filibabba är en av de mest rejäla som kommer att jämföras i denna guide. Med ordentliga kuddar till sidan av vagnen kommer barnet att få ordentligt stöd för sina armar och sitta både stabilt och säkert i vagnen.

Designen är enkel och kudden kommer endast i ganska diskreta enfärgade varianter. Det här kan såklart upplevas lite tråkigt, inte minst för barnet som kanske uppskattar roliga färger och glada figurer.

En annan sak som denna modell erbjuder knappt någon annan tänkt på är ett handtag långs upp på kudden. Det är gör det oerhört enkelt att flytta den från vagnen, till en annan vagn, eller in i bilen när vagnen ska fällas ihop. På så sätt är hanteringen av denna kudde smidigare än de flesta andra som jämförs i denna guide.

Det här är också en kudde som tillhör den lite billigare prisklassen trots sin gedigna och rejäla design. Med andra ord ett prisvärt alternativ och om det inte är så viktigt för dig att kudden är färgglad eller designad med roliga figurer kan vi varmt rekommendera detta alternativ.


Filibabba Soft Quilt Barnvagnskudde

Filibabba Soft Quilt Barnvagnskudde

Kolla priset hos:

Designen på denna kudde skiljer sig en hel del från mängden. Den är mycket liten och smidig och passar de allra minsta barnen som kanske precis lärt sig att sitta. Med en stilren design i mörkblå är den förvisso snygg, men kanske inte speciellt rolig för de allra minsta barnen.

Kudden är tillverkad i organisk, ekologisk bomull som är tänkt att vara extra skonsam mot huden. På så sätt kan du känna dig trygg med att barnet sitter bekvämt och att kudden inte skaver mot det lilla barnets känsliga hud. Denna barnvagnskudde är också flexibel och kan enkelt anpassas till barnvagnen, men den kan också användas utanför barnvagnen, till exempel för ett barn som behöver lite stöd för att sitta på golvet.

Trots att den är liten är denna kudde ett av de dyrare alternativen. Men är du på jakt efter en barnvagnskudde till de allra minsta barnen och vill ha en smidig variant tillverkad i bra material kan det här vara produkten för dig.


Done By Deer Barnvagnskudde

Done By Deer Barnvagnskudde

Kolla priset hos:

Det här är en kudde som har flera små och smidiga finesser och detaljer som gör att den sticker ut lite från mängden. Till att börja med har den en oerhört gullig design. Det är en rejäl kudde, men varje modell har antingen giraffhorn eller krokodilfjäll fastsydda, som sticker upp över kanten. Detta ger kudden ett gulligt utseende.

En annan fiffig funktion är att kudden har små klaffar på sidorna som barnet kan pilla på och leka med. Detta gör att barnvagnsturen kan bli lite roligare och mer stimulerande för barnet. Om ditt barn tenderar att vara rastlöst i vagnen kan detta därför vara en stor hjälp.

En annan funktion vi finner på denna kudde är möjligheten att knäppa ihop de två sidokuddarna så att de helt omsluter barnet. På så sätt sitter barnet ännu säkrare och mer stabilt och att ha denna möjlighet som förälder är något som många nog skulle uppskatta. Om barnet är riktigt litet och till exempel har lite svårt att sitta upp på egen hand kan detta vara en stor hjälp.

Om vi tittar på priset så tillhör även denna modell den lite högre prisklassen. Men om du känner dig lockad av alla de smarta och smidiga funktioner kudden erbjuder kan det definitivt vara värt att ta dig en lite närmare titt på denna modell.


Cocoon Company Barnvagnskudde

Cocoon Company Barnvagnskudde

Kolla priset hos:

Cocoon Company erbjuder här en lite mer exklusiv variant på barnvagnskudde som har all den stabilitet du som förälder är ute efter. Med en både robust och bekväm design kommer ditt barn att sitta oerhört bekvämt med denna kudde i vagnen.

Designmässigt är det här dock inte den allra gladast kudden och den kommer i en mörk och lite tråkig färg. Du som förälder kommer säkert att tycka att den är rätt snygg, men frågan är om ditt barn är av samma mening.

Priset på denna kudde är ett av de högsta av de som jämförs i denna guide. Men så får du också en modell som erbjuder hög kvalitet och en robust design. Vill du ha något som kommer att hålla över tid och som ger ett rejält stöd i vagnen är detta en modell vi kan rekommendera.


Borganäs Barnvagnskudde

Borganäs Barnvagnskudde

Kolla priset hos:

Det här är en mycket enkel variant som helt enkelt ser ut som en vanlig kudde. Den har alltså inte den tredelade designen som de flesta andra barnvagnskuddar har, med en stor kudde längst fram i vagnen och två avlånga kuddar som stöd längs sidorna.

Denna enkla design gör såklart att ditt barn inte kommer att sitta riktigt lika stadigt. Kudden är kanske snarare anpassad som en huvudkudde, eller ett mjukt underlag för barnet när det sitter ned. Självklart går den att sätta bakom ryggen på barnet som ett stöd även när det sitter upp, men det krävs då att barnet är lite vanare att sitta och kan sitta på egen hand utan några större problem.

När det kommer till priset är denna kudde långt billigare än alla andra modeller i denna guide. Så om du bara vill ha en kudde för att göra vagnen lite mer bekväm för ditt barn, kanske framför allt när det ligger ned kan denna modell vara ett alternativ.


Nsleep barnvagnskudde Kapok

Nsleep Barnvagnskudde

Kolla priset hos:

Denna barnvagnskudde kommer från ett märke som verkligen tänkt till kring det mesta och tillverkat en kudde av absolut bästa material. Precis som flera av de lite dyrare kuddarna kan designen upplevas en smula tråkig och inte speciellt anpassad för barn. Men som sagt har denna kudde många bra egenskaper som kan få ditt barn att trivas.

När barnet sitter i en barvagnskudde som mer eller mindre omsluter det kan det lätt bli varmt. Detta har Nsleep löst genom att man vävt in speciella fibrer i tyget som ser till att reglera temperaturen på ett så bra sätt som möjligt. På så vis undviks att barnet blir alldeles för varmt.

En annan sak som är mycket positiv med denna kudde är att insidan är fylld med det organiska materialet naturfiberkapok. Till skillnad från många andra modeller som är fyllda med polyester utför detta ett mycket mer organiskt och naturligt alternativ. Utsidan är även sydd i ekologisk bomull som gör att du som förälder kan känna du tryggare med att du gjort ett smart val för miljön. 

Med andra ord är detta en modell där man inte snålat in på materialet. Tyvärr märks detta också i priset. Denna barnvagnskudde är ganska mycket dyrare än de flesta andra vi jämfört och därmed lite av en investering. Men om det är viktigt för dig att materialet håller en hög kvalitet och att kudden reglerar temperaturen på ett bra sätt bör du ta en närmare titt på denna barnvagnskudde.


Att tänka på innan du köper barnvagnskudde

Om du tänker att du ska köpa en barnvagnskudde och tittat runt på modellerna ovan, finns det ett antal saker du bör tänka till lite extra kring innan du bestämmer dig. En miss som många gör är att inte titta på måtten på kudden innan de beställer.

Att se till att den verkligen passar i den barnvagn den är tänkt att användas i är viktigt. Om kudden är för stor kommer den inte få plats och är den alldeles för liten kommer den inte att ge det stöd den är tänkt att ge.

En annan sak som är viktig att tänka på är att ta reda på om kudden går att tvätta i maskin innan du slår till. För vissa är detta väldigt viktigt och det kan bli omständligt om möjligheten till maskintvätt inte finns. På de allra flesta produktsidor finns det tvättråd med i produktbeskrivningen. Handlar du i en fysisk butik kan du alltid fråga personalen vad som gäller för olika produkter.

Om du tar med dig dessa råd kommer det att bli lättare att hitta en barnvagnskudde som fyller dina behov. Vi hoppas att dessa tips och guiden ovan kommer att hjälpa dig fram till att hitta rätt barnvagnskudde till just dig och ditt barn.


Här hittar du fler artiklar om barnvagnar och tillbehör!