Bästa barnvagnen 2022: Tio duovagnar i olika prisklasser jämförda

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En duovagn är den perfekta barnvagnen att starta med. Där har du en separat liggdel för det nyfödda barnet och en sittdel som passar när barnet har börjat sitta lite stadigare. Det är en barnvagn som används väldigt mycket under de första åren så det är klokt att välja en vagn med omsorg.

Två vuxna med varsin barnvagn promenerar längs vägen

Vilken duovagn är bäst i test?

Emmaljunga NXT90 Duovagn är en otroligt väldesignad barnvagn. Den är bekväm, säker och lättstyrd och är dessutom en ganska prisvärd variant inom premiumsegmentet.

En annan favorit bland de lite mer exklusiva vagnarna är Cybex Priam. Den är elegant, rullar mjukt och fint på vägen och har många smarta finesser.

Bland de billigare vagnarna finns det flera bra alternativ. Ett sådant är Kinderkraft Multipurpose 3 in 1 Moov Travelsystem. Det är ett oerhört komplett paket med ligg- och sittdel, babyskydd och till och med skötväska och andra små tillbehör.

Ett annat bra budgetalternativ är Beemoo, till exempel deras Pro Multi Duovagn, en riktigt tjusig budgetvagn som kan köpas komplett med ligg- och sittdel.

Recensioner och information om 10 duovagnar

Här kommer alla barnvagnar vi kollat närmare på. Läs vidare för att hitta den duovagn som är bäst för dig! Om du har ett litet barn som precis börjat sitta upp, kan du investera i en barnvagnskudde, som ger rätt stöd för att sitta upprätt i vagnen!

Cybex Priam Duovagn

Cybex Priam Barnvagn Svart

Kolla priset hos:

När vi pratar lyxiga barnvagnar med det lilla extra, är Cybex Priam själva definitionen av vad vi menar. Detta är en mycket påkostad vagn med extremt fina detaljer som märks både för dig och barnet. Den kommer med en prislapp som matchar kvalitén, men om din barnvagnsbudget tillåter så är detta en av de absolut bästa vagnarna du kan få just nu.

Cybex Priam är en barnvagn där man lyckats kombinera en luxuös känsla med hög funktionalitet. Den sticker verkligen ut mot de flesta andra barnvagnar både till utseendet och styrkänslan.

Barnvagnen har vad tillverkarna kallar ett 4-in-1 travel system, vilket gör vagnen mycket flexibel. Du kan byta ut sitt- eller liggdelen och kombinera vagnens delar på en mängd olika sätt. Förutom de delar som ingår kan du även koppla på Cybex Babyskydd för smidig flytt mellan vagn och bil.

Vagnen passar utmärkt från nyfödd och upp till en vikt på hela 22 kg. Det överstiger de flesta barnvagnar och ger den en potentiell livslängd på upp till cirka fyra år!

Cybex Priam duovagn är extremt praktisk och smidig att använda. Du kan enkelt vika ihop den med bara en hand. Väl hopvikt är den väldigt kompakt och kan enkelt tas med på resa eller förvaras. Det gör vagnen väldigt funktionell i det vardagliga oavsett var ni vistas. Även vagnens ryggstöd kan enkelt justeras med en hand och anpassas efter barnets humör. Är barnet vaket och vill se sig omkring har ni en sittande position och när det är dags att vila lutar du vagnen bekvämt bakåt till ett liggande läge.

Sätet kan vändas både framåt och bakåt vilket är en bra funktion, då yngre barn oftast behöver kunna få ögonkontakt med dig. Äldre barn som vill utforska omvärlden sitter istället gärna framåtvända och ser sig omkring under färden.

I liggdelen består materialet av bomull och själva madrassen är otroligt mjuk och inbjudande. Det är ett bra material som andas och håller en lagom temperatur oavsett årstid. Det finns smarta suffletter och solskydd med ett UV-skydd på 50+.

En av de allra viktigaste funktionerna för en bra barnvagn, är hjulen och deras funktion. Detta är också en av de delar som fått allra mest beröm hos just Cybex Priam. Hjulen är otroligt smidiga och följsamma! Oavsett underlag rullar vagnen extremt lätt utan ansträngning. Det är en fröjd att ta sig fram med vagnen och för barnet blir åkturen en mjuk och behaglig upplevelse.

Vi fullkomligen älskar den här vagnen och ger Cybex Priam en varm rekommendation som bästa duovagn du kan köpa just nu. Det är en premiumvagn med en prislapp därtill, men den lever upp till alla de förväntningar du kan ha på en bra barnvagn. Eftersom den dessutom håller under hela perioden, från bebis till 4-åring, är det en investering som betalar sig i längden.


Emmaljunga NXT90 Duovagn

Emmaljunga NXT90 Barnvagn Duovagn Grå

Kolla priset hos:

Det svenska varumärket Emmaljunga är kända för sina kvalitetsvagnar. Många av deras vagnar tillhör premiumsegmentet och de har en otroligt god känsla för detaljer. Med sina kraftfulla hjul och ett stadigt chassi, är Emmaljunga NXT90 vår andra favorit bland alla duovagnar just nu!

Vagnen har en ligg- och en sittdel som enkelt byts ut när barnet är redo att börja sitta. Vagnen går utmärkt att använda direkt, från nyfödd upp till över 3 år eller en vikt på 22 kg. Sittdelen går dessutom att vända, vilket vi alltid uppskattar då det ofta är en användbar funktion allteftersom barnet växer.

Den absolut bästa funktionen hos Emmaljunga Edge Duovagn är själva körkänslan. Den otroligt följsam och mjuk när den rullar. Framhjulen är så kallade swivelhjul, vilket gör det lätt att svänga även på liten yta. Att vagnen går så mjukt beror dels på de otroligt stadiga hjulen, men även på vagnens fjädring. Emmaljunga sticker ut när det gäller fjädringen och deras bästa vagnar har denna mjuka känsla som gör åkturen otroligt bekväm för barnet, oavsett underlag. Det finns lite olika varianter på den här vagnen och den går att få med antingen punkteringsfria hjul, eller kraftiga luftfyllda däck. Kolla detaljerna noga hos återförsäljaren innan du handlar.

Vagnen har en mängd smarta funktioner och ligg- och sittdelen är klädda i ett mjukt och lätt material som håller värmen utan att kännas instängt. Barnet spänns fast i ett säkert 5-punktsbälte och under vagnen finns en smart förvaringskorg. Vagnen kommer med en användbar sufflett med en solskyddsfaktor på UPF50+ och ett UV-skydd.

Vi har länge varit förtjusta i Emmaljungas barnvagnar och deras NXT90 är en vagn vi rekommenderat till många barnfamiljer vid det här laget. En fantastisk vagn med oerhört många smarta detaljer som gör livet så mycket enklare när du färdas med ditt barn. Vi ger Emmaljunga Edge NXT90 en stark köprekommendation och utser den till den näst bästa barnvagnen just nu!


Stokke Xplory® X

Stokke Xplory® X Sittvagn

Kolla priset hos:

Det norska varumärket Stokke ligger bakom många fina produkter för barnfamiljer. Deras barnvagnar är otroligt fina och Stokke Xplory® X är deras nya barnvagn med det där lilla extra som vi uppskattar enormt.

En väldig omtyckt detalj med den här vagnen, ligger i själva designen. Det är en hög vagn där barnet kommer upp och nära dig när du kör vagnen. Har du den vänd mot dig har ni tillgång till bra ögonkontakt hela tiden, vilket ger trygghet för både dig och barnet.

Stokke Xplory® X går ibland att köpa i ett fint paket där du får med Axkid Modukid Infant babyskydd. Det gör vagnen perfekt att använda från nyfödd och sedan ända upp tills barnet väger 22 kg. Du kan även byta ligg- och sittdelen, beroende på barnets ålder. Om det inte finns en paketlösning behöver du själv köpa till liggdelen och babyskydd separat.

Hjulen på Stokke Xplory® X är punkteringsfria och lättskötta. De kan svängas i 360 grader och du kan lätt styra vagnen med bara en hand och svänga runt på små ytor. Det är en ypperlig barnvagn för stadsmiljö och det vardagliga. En detalj som bidrar till att göra vagnen lätt att hantera är dess låga vikt. Den är tillverkad i aluminium och plast och chassit väger bara runt 13 kg.

Vagnen passar både små och större barn och kommer med både ligg- och sittdel. Dessutom medföljer ett babyinlägg för de allra minsta. Sittplatsen kan vändas både framåt och bakåt och är enkel att justera i flera olika lägen, till exempel viloläge eller upprätt sittläge.

Vill du ha en modern vagn som är lätt att köra och är praktisk i vardagen, är Stokke Xplory® X ett utmärkt val. Det är en premium-vagn till ett överkomligt pris som vi gillar och är mycket glada att kunna rekommendera.


Britax Smile III Duovagn

Britax Römer Smile III Duo Barnvagn

Kolla priset hos:

När det gäller säkerhet för barn, oavsett om det är i bilen eller barnvagnen, är Britax ett varumärke som sticker ut. De håller en genomgående hög standard på sina produkter och deras Smile III duovagn är ett riktigt praktexemplar när det gäller kvalitetsvagnar.

En sak du kommer att märka när du rullar en Britax Smile III, är det mjuka gunget och den otroligt skonsamma rörelsen vagnen erbjuder. Detta beror på den mycket förfinade fjädringen som Britax tagit fram, samt de luftfyllda hjulen som dämpar påverkan från underlaget. Framhjulen är svängbara vilket givetvis är praktiskt, särskilt i trängre utrymmen.

Överlag är Britax Smile III en ganska nätt och smal vagn som är praktiskt i stadsmiljö, till exempel inne i butiker och restauranger, där det annars kan vara bökigt att ta sig fram med vagn. Vagnen är bara 57 centimeter bred och med sittdelen på väger den endast 13 kg!

Precis som en modern duovagn bör, kommer Britax Smile III med massor av smarta funktioner och detaljer. Du kan vända sittdelen, du har ett praktiskt solskydd, ventilationsfönster för bra luftcirkulation och en praktisk och rymlig förvaringskorg.

Företaget Britax Römer har som bekant lång erfarenhet inom bilsäkerhet och denna barnvagn går utmärkt att kombinera med deras babyskydd. Det finns även färdiga paket med både duovagn och babyskydd att köpa. En detalj som vagnen har med sig från denna bakgrund inom bilstolar, är de smarta indikatorerna som visar när något är korrekt installerat. Du kan till exempel se när liggdelen är korrekt fastmonterad med hjälp av färgindikatorer på sidan. Även bromsen som låser hjulen har en indikator som visar när låset är aktiverat och hjulen fastspända.

Allt som allt är Britax Smile III i slutändan ett mycket prisvärt och intressant alternativ. Särskilt om du funderar på att använda deras babyskydd, vilket då ger dig ett komplett paket att använda var som helst under alla de tidiga åren i barnets liv. Britax står för kvalité och vi känner ingen tvekan inför att rekommendera duovagnen Smile III!


Thule Sleek Duovagn

Thule Sleek Duo Barnvagn

Kolla priset hos:

Ett annat kvalitetsmärke för barnvagnar är Thule. Det är en svensk tillverkare med mycket gott rykte för sina högkvalitativa barnvagnar. Deras modell Sleek är en mycket fin duovagn som är en fröjd att köra och fantastiskt komfortabel för barnet att ligga eller sitta i.

Vagnen är väldigt användbar och kan användas från nyfödd upp till 15 kg. Det är en stadig men samtidigt otroligt lätt och smidig vagn som är förvånansvärt lätt att köra. Den är dessutom enkel att vika ihop och bära med sig eller förvara på liten yta. Den kan till och med stå upp när den är hopfälld vilket gör det väldigt smidigt att bara ställa den i ett hörn eller liknande för att spara plats.

Thule Sleek är klädd i ett lättskött tyg som är otroligt slitstarkt och håller tätt mot vind, är vattenavvisande och lätt att hålla rent.

Barnvagnen har stora däck och en bra centralt placerad fjädring, vilket gör åkturen väldigt mjuk och behaglig. Vagnen är lätt att styra och den fungerar utmärkt på de flesta underlag, även vintertid tack vare hjulens storlek. Hjulen är skumfyllda och fungerar att använda även i terräng och på mer ojämna underlag.

På Thule Sleek finns flera fickor för smart förvaring, samt en korg med gott om utrymme. Thule känns som ett lite underskattat märke som det talas om för lite med tanke på hur fina barnvagnar de faktiskt tillverkar.

Om du vill ha en kvalitetsvagn som sticker ut lite från mängden är Thule Sleek ett fantastiskt bra alternativ. Det är en lyxig premiumvagn du kommer att ha nytta av från och med födsel och upp till ungefär 3 år. Det är mycket vagn för pengarna och vi gillar verkligen den här modellen!


Kinderkraft Multipurpose 3 in 1 Moov Travelsystem

Kinderkraft Multipurpose 3-in-1 Moov Barnvagn

Kolla priset hos:

Det här är en mycket prisvärd duovagn som kommer i ett väldigt komplett paket. Du får väldigt mycket för pengarna här, i en kvalitetsvagn i budgetklassen.

De tyska tillverkarna Kinderkraft tillverkar en mängd olika typer av produkter för barnfamiljer. Deras barnvagnar har stigit mycket i popularitet här hemma under den senaste tiden. Förmodligen på grund av de låga priserna, men också för den höga kvalitén deras produkter faktiskt håller.

Detta Multipurpose Travelsystem från Kinderkraft innehåller både en komplett duovagn med både ligg- och sittdel, men även ett babyskydd med adapter från Maxi-Cosi. Det är svårt att hitta något annat barnvagnspaket med så rikt innehåll för ett så lågt pris som detta. Du får dessutom med extradelar som ett myggnät, regnskydd, vindskydd och en tjusig skötväska!

Vagnen är användbar redan från start med liggdel och babyskydd för de små och en sittdel för barn upp till 15 kg. Sittdelen kan enkelt vändas både framåt och bakåt. Där spänns barnet fast med ett säkert 5-punktsbälte.

Ryggstödet kan justeras, så även handtaget du håller i när du kör vagnen. De främre hjulen är svängbara och vagnen är enkel att styra.

Det är värt att tänka på att detta är en budgetvagn, vilket framförallt märks då den blir något skakig på ojämnt underlag eller till exempel grusade trottoarer. Jämför du den med premiumvagnar kommer du att märka att den inte alls har samma stötdämpning och följsamhet när du kör.

Allt som allt är Kinderkraft Moov Multipurpose 3-in-1 ett fantastiskt prisvärt paket. Vill du slå till och få allt i ett utan att betala en krona mer än nödvändigt, är detta det absolut främsta budgetvalet. Vi är mycket imponerade över kvalitén, med tanke på det låga priset och alla prylar och detaljer som medföljer.Hauck Rapid 4 Plus Barnvagnspaket

Hauck Rapid 4 Plus Trioset Barnvagn

Kolla priset hos:

Här har vi ett annat alternativ där du får med ett komplett paket med duovagn med både sitt- och liggdel, samt ett babyskydd. Det är en lätt vagn som du utan svårigheter kan ha med dig på de flesta turer.

Med tanke på priset är detta en riktigt fin vagn som du kommer att få mycket nytta av under flera år. Från att barnet är nyfött kan det ligga i liggdelen eller i babyskyddet och sedan i sittdelen ända upp till ungefär 3,5 års ålder.

Hauck Rapid 4 Plus är en väldigt liten och smidig vagn som enkelt kan bäras med en hand när du fäller ihop den. Vikten är bland de lägsta bland denna typ av barnvagn och den väger under 10 kg totalt.

Hjulen är svängbara, med möjlighet att låsa dem om så önskas. Vagnen har viss stötdämpning för att göra resan bekvämare för barnet. Det är dock viktigt att förstå att vagnen är av en billigare modell och hjulen är tillverkade av plast. Det innebär att det kommer att skaka lite om ni färdas på ojämnt underlag eller på grusade vägar. Det är en tydlig skillnad här mellan vagnar med lufthjul eller en mer sofistikerad dämpning, när det gäller åkturens mjukhet.

Bortsett från detta så är Haucks duovagn ett otroligt prisvärt paket. Du får med allt du kommer att behöva i flera år. Om du endast kommer att använda vagnen kortare sträckor och inte behöver promenera långa sträckor med vagnen i din vardag, så är det ett väldigt bra alternativ.

Vi rekommenderar Hauck Rapid 4 Plus som ett välfungerande alternativ. Dess främsta förtjänst är priset och i viss mån får man vad man betalar för. Men den är funktionell, har en enkel men trevlig design och absolut en duovagn att rekommendera om priset är viktig faktor!


Petite Chérie Classic Duovagn

Petite Chérie Classic Duovagn

Kolla priset hos:

En annan mycket tjusig och stilren vagn till ett bra pris är den här från Petite Chérie. I klassiska färgkombinationer med rena eleganta färger och, samt snygga detaljer i läderimitation. Det är en vagn som utstrålar elegans, utan att priset drar iväg.

Bortsett från det yttre har den här barnvagnen flera andra fina fördelar. Den har stora stadiga lufthjul som rullar bra på de flesta underlag och ger en mjuk körupplevelse. De främre hjulen är svängbara och kan låsas vid behov. En bra detalj är att fotbromsen har en färgindikator som visar att hjulen är låsta. Ett enkelt sätt att kolla att vagnen står still om du behöver släppa taget för en liten stund.

Petite Chérie är en duovagn med utbytbar ligg- och sittdel. Sittdelen är tuff och klarar en vikt upp till hela 22 kg. Du kan enkelt justera sittpositionen i flera olika lägen. Till sittdelen finns även en sufflett som kan justeras och anpassas för att skydda mot sol och väderlek. Där finns även en smart lucka där barnet kan titta ut. Dessutom ingår ett riktigt praktiskt och användbart regnskydd som kommer till pass under regniga och snöiga dagar.

Vagnen kommer även med adaptrar för att du ska kunna montera på ett babyskydd. Det passar flera kända modeller från till exempel Maxi-Cosi, BeSafe och Cybex. Det går även att köpa Petite Chérie i ett färdigt paket inklusive babyskydd.

Vi är imponerade av denna duovagn. En av de främsta fördelarna med vagnen är de stora och effektiva hjulen som gör vagnen till en fröjd att köra. Det är mjukt och följsamt på de flesta underlag vilket är toppen. Ofta kan billigare vagnar vara lite ostabila, särskilt om de har mindre plastiga hjul. Dessutom gillar vi designen väldigt mycket och vagnen ger en känsla av en betydligt dyrare premiumvagn.

Vill du ha en fin och praktisk barnvagn att använda redan från start, är Petite Chérie Classic Duovagn ett riktigt bra val. Till det här priset är det faktiskt väldigt svårt att hitta något bättre än detta. Riktigt bra duovagn som står högt på vår lista!


Beemoo Pro Multi Duovagn

Beemoo Pro Multi Duovagn

Kolla priset hos:

Här har vi ett otroligt billigt alternativ. Trots det låga priset är det en komplett duovagn med både ligg- och sittdel. Den kommer dessutom med ett praktiskt vindskydd att dra över när det blåser kallt.

Beemoo Pro Multi Duovagn har punkteringsfria PU-hjul både fram ok bak.

Barnvagnen går att använda upp till 15 kg och gör vagnen lämplig att använda från nyfödd upp till omkring 3 år. Precis som hos dyrare vagnar går det vända sittdelen. Den har en bra sufflett, justerbar rygg på sittdelen som kan dras ända ner till viloläge. Tyget är tillverkat i ett lätt material som andas och håller en lagom temperatur. Andra smarta detaljer innefattar till exempel en stor förvaringskorg under, som dessutom har väl placerade reflexer.

Vagnen är lätt och väger endast 11,5 kg. Den går att vika ihop och blir då mycket kompakt och kan förvaras på liten yta. Allt som allt är det en mycket smidig vagn, både att köra och att förvara eller packa ner i bilen till exempel.

Det är givetvis så att en billigare vagn av detta slag även känns lite mindre stabil och inte heller är lika bekvämt. Vagnen har inte samma mysfaktor som en lite mer påkostad vagn kan ha. Även känslan att köra den är uppenbart lite svajigare, vilket märks mest på ojämnt underlag. Men den håller måttet och är en fullt funktionsduglig vagn i de flesta vardagssituationer. Det går givetvis att öka mysfaktorn med åkpåse eller några filtar och så vidare, särskilt om det är lite kallare ute.

Vill du ha en billig duovagn och komma undan med en så liten utgift som möjligt, är Beemoo Pro Multi Duovagn ett väldigt klokt alternativ. Den är lätt och smidig och fungerar alldeles utmärkt i stort sett under alla omständigheter du kommer att behöva använda den under. Helt ok vagn till ett kanonpris!


Carena Kungshamn Duo Barnvagn

Produkten har utgått

Den här otroligt fina duovagnen från Carena hamnar egentligen någonstans i gränslandet mellan en premiumvagn och en lite billigare. Den är billigare än de riktigt fina vagnarna, men håller betydligt högre standard än regelrätta budgetvagnar.

Carena Kungshamn är en mycket användbar barnvagn där liggdelen passar utmärkt för det nyfödda barnet och sittdelen klarar upp till 22 kg. Vagnen i sig är väldigt kompakt och när du fäller ihop den tar den väldigt lite plats.

Intrycket av själva vagnen är en premiumkänsla. Den har vackra detaljer i konstläder och känns väldigt stabil och ordentligt konstruerad. Hjulen är punkteringsfria, vilket dock ger en något mindre mjuk åktur än luftdäck gör.

Det finns många praktiska detaljer som gör att vagnen kan anpassas både efter dig och ditt barn. Styret är justerbart, vilket benstöd och även ryggstöd är givetvis. Du kan vända sittdelen åt båda hållen och där finns en stor och användbar solsufflett du kan dra ner under soliga dagar. Barnet sitter säkert med en justerbar 5-punktssele och en bygel som du enkelt fäller ner eller öppnar.

Om den här vagnen passar din budget är det utan tvekan det bästa du kan få i den här prisklassen. Det som skiljer vagnen från lite dyrare modeller är framförallt mjukheten i styrning och stötdämpning. Carena Kungshamn är hyfsat mjuk och följsam under åkturen, men långt ifrån lika mjuk och friktionsfri som de allra finaste vagnarna vi fått äran att testa.

Allt som allt är detta en klockren vagn av sitt slag. Den är både snygg, lättkörd, hållbar och säker.


Vanliga frågor och svar om barnvagnar

Här är några av de frågor som folk brukar ställa inför ett barnvagnsköp.

Vilken sorts vagn ska man ha?

Det finns många olika sorters barnvagn och olika typer passar för olika tillfällen. Den vagntyp som de flesta behöver och som du dessutom gärna vill ha på plats så tidigt som möjligt, är duovagnen.

En duovagn har en sittdel och en liggdel. Ofta går det dessutom att koppla på ett babyskydd så att du enkelt kan flytta bebisen från vagn till bil utan att ta upp barnet ur sitt säte. Eftersom duovagnen kan användas redan av en nyfödd, ända upp till 3–4 års ålder, är det den mest flexibla och användbara vagn du kan köpa. Därför fokuserar vi i denna artikel enbart på duovagnar.

Om du vill ha en mindre och ännu smidigare vagn så kanske du vill kolla in en resevagn istället. Om du använder barnvagn till bebis på vintern är det en bra idé att också skaffa en åkpåse för att göra åkturen extra varm och mysig.

Är det värt att köpa en dyr barnvagn?

De dyrare vagnarna är betydligt bättre. Det märks framförallt i känslan av att styra vagnen, men även bekvämligheten inne i vagnen. Med det sagt så duger billigare vagnar oftast alldeles utmärkt för de allra flesta. Om barnvagnsköpet innebär en stor del av din budget så kanske en lite billigare vagn är ett bra alternativ. Har du råd och vill ha det bästa så är det någon av premiumvagnarna du bör välja. Vi som testat båda vet, och du märker snabbt skillnaden.

Vad är en duovagn?

En duovagn är en barnvagn med ett chassi och två separata delar som kan kopplas på.

Den ena delen är till för det nyfödda barnet, upp till ungefär 6 månader. Där ligger barnet ner, ofta i en åkpåse eller insvept i filtar om det är kallt.

Den andra delen är en del där barnet kan sitta upp. Där kan barnet vanligtvis spännas fast och ryggstödet justeras både till en mer upprätt och en mer liggande position.

Duovagnar är populära och en stor anledning till detta är för att de kan användas under en väldigt lång tid. Har du en duovagn på plats redan vid barnets födsel, kan du räkna med att ha nytta av den i cirka tre år, eller tills ni inte behöver vagnen längre.

Vad är skillnaden på en duovagn och en kombivagn?

Skillnaden på en duo- och en kombivagn är att kombivagnen inte har en utbytbar del som kopplas loss från chassit. Istället sätter du in ett inlägg när barnet är litet. Det finns olika sorters inlägg, antingen en bärplatta, en mjuklift eller en hårdlift. Det är som en skyddande väska som kan lyftas ut och in i vagnen där barnet ligger skyddat.

Vad är bäst duovagn eller kombivagn?

Det är en smakfråga. Båda har sina fördelar och nackdelar.

  • Fördelarna med en duovagn är att liggdelen är hårdare och lite mer stabil. Ofta är den lite större dessutom.
  • Fördelarna med en kombivagn är att delen där barnet sitter ner är inmonterad, vilket gör den väldigt stadig och trygg. Det kan göra hela vagnen lite mer stabil och det finns ingen risk att du installerar sittdelen felaktigt.

Duovagnar är förmodligen lite mer populära och du får oftast allt du behöver som ett färdigt paket.


Glöm inte att kolla om vi har några bra erbjudanden just nu!