Bästa barnservis 2022: Serverings- och matset för barn och bebis

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Letar du efter en bra tallrik och kanske ett par bestick till ditt barn? I den här artikeln har vi tittat på och jämfört de allra bästa och finaste matserviserna för barn, som finns att köpa på nätet just nu. Vi har kollat på både material, design och funktion och utsett den bästa barnservisen just nu! Läs mer för att se våra favoriter.

Barn med barntallrik på ett kladdigt matbord

Vilken barnservis är bäst i test?

Vår testvinnare var BabyBjörn Middagsset för barn. Det är en barnservis med otroligt smart design som är lätt för barnet att använda och lätt för dig som förälder att hålla ren. Snygg, praktisk och lättskött gör att BabyBjörns barnservis blev vår favorit.

BabyBjörn Middagsset Barn

Köp hos:

En annan favorit som vi verkligen gillar är serviserna från Konges Sløjd. De är tillverkade i silikon och har en sugpropp under som håller tallriken på plats.

Konges Sløjd servis för barn med sugpropp

Finns hos:

Scrolla ner för att läsa hela vår recension av BabyBjörn Middagsset och Konges Sløjd, samt se fler av de bästa barnserviserna!

Vår lista på de bästa barnserviserna

Här är vår lista på de 10 bästa matserviserna för barn. För barn som är matintresserad är det även populärt att skaffa ett leksakskök där de kan träna på hushållsarbete och leka matlagning!

Du kanske även vill se våra tips på haklappar och pipmuggar!

BabyBjörn Middagsset för barn – Bästa barnservis just nu

BabyBjörn Middagsset Barn Grön Familjemys.se

Kolla priset hos:

Det här middagssetet är ett rejält paket från BabyBjörn. Det kommer i en fin presentförpackning och är utmärkt både som gåva och att köpa till ditt eget barn.

BabyBjörn middagsset är ett komplett paket med allt ditt barn behöver för att kunna träna och lära sig äta på egen hand. I paketet ingår:

 • En tallrik med smart design som gör underlättar för barnet att skopa upp sin mat.
 • En sked med ergonomiskt grepp anpassat för barn.
 • En gaffel tillverkad med små barnhänder i åtanke.
 • Ett glas med extra stadig fot som står stabilt på bordet.
 • En väl tilltagen haklapp med mjuk och behaglig krage.

Den här barnservisen är perfekt att börja använda så fort barnet börjar visa intresse för att äta på egen hand. Redan vid 4 månader kan vissa barn börja använda BabyBjörns middagsset, även om det kanske är vanligare att börja själv efter 6 månader eller så.

Hela middagssetet går att diska i maskin, till och med haklappen. Det är ett hållbart och otroligt lättskött paket som ni kommer att ha nytta av varje dag hemma vid middagsbordet.

Ett stort plus hos BabyBjörn är att deras köksprodukter för barn genomgår rigida tester från skadliga ämnen i plasterna och måste uppnå en livsmedelsgodkänd nivå. Därför är detta ett pålitligt kvalitetsmärke med otroligt gott anseende när det gäller babyprodukter.

Av alla märken vi tittat på är detta den mest kompletta barnservisen. Varje del har en otroligt genomtänkt design för att göra det enkelt för barnet att äta och minska risken för spill och kladd. Det uppfyller alla våra krav på ett en bra barnmatsservis och vi utser gladeligen BabyBjörn Middagsset till bästa barnservis just nu!


Konges Sløjd

Konges Sløjd unik barnservis

Kolla priset hos:

Det danska varumärket Konges Sløjd är kända och omtyckta för sin stilrena design, men också sin funktionalitet och de otroligt säkra och trygga barnvänliga produkterna.

De har flera olika serviser för barn som vi uppskattar. Den du ser på bilden här ovan är ett 3-delat set med:

 • Skål
 • Sked
 • Pipmugg

Alla delar är gjorda helt och hållet i silikon, vilket är både hållbart och säkert. Servisen är gjord för barn och håller för det mesta som den kan råka ut för vid middagsbordet.

Detta är en unik produkt, med väldigt smart design. Du hittar serviser från Konges Sløjd, och flera andra fina barnserviser hos Byhappyme. Där kan du även beställa barnbestick med namn ingraverat, och många andra unika barn- och babyprodukter. Passar utmärkt som doppresenter och liknande gåvor!


Rätt Start Matset

Rätt Start Mumin Barnservis

Kolla priset hos:

Det svenska varumärket Rätt Start har en mängd olika vackra och användbara barnserviser. Motiven de använder innefattar allt ifrån Elsa Beskows fantastiska sagofigurer, till kända och älskade karaktärer från Bamse och Mumintrollen.

Matset från Rätt Start finns både i paket med tre och fem delar. Det ingår alltid en flat tallrik, en skål och en mugg. Alla delar är tillverkade i en hållbar och repsäker melaminplast. Den tål både att tappas i golvet och att diskas i maskin. Dessutom finns en sugkopp på den djupa tallriken som ser till att den står stadigt på sin plats.

Rätt Start Barnservis Bamse

Det är ett väldigt praktiskt matset för barn och vi är otroligt förtjusta i de vackra motiven. Detta är en perfekt barnmatsservis att köpa antingen till dig själv, eller som present.

Vill du ha en barnservis med klassiska motiv från sagorna, eller filmernas värld, är Rätt Start barnservis helt klart ett av de bästa matseten för dig och ditt barn!


Babblarna Melaminset 5 delar

Babblarna Melaminset 5 Delar Barnservis

Kolla priset hos:

Den här barnservisen med de berömda figurerna från Babblarna är ett otroligt populärt set som finns på många middagsbord hemma hos barnfamiljer.

Förutom de fina och färgglada figurerna är det dessutom ett väldigt praktiskt matset för barn. Skålen har en sugkopp undertill som håller den på plats och muggen har ett lock som kan användas när barnet är litet för att motverka spill.

Tallrikar och mugg är tillverkade i ett hållbart kvalitetsmaterial av melamin som håller och inte blir repigt eller spricker. Besticken är perfekta både för riktigt små, och lite större barn med bekväma handtag att hålla i.

Det går även att köpa denna barnservis som ett paket med haklapp och bordsunderlägg, vilket kan vara väldigt prisvärt om du vill ha alla delarna.

Om Babblarna blivit populära hemma hos er är det ingen tvekan om att ni kommer att uppskatta Babblarna barnservis. Det är ett komplett litet paket med populära figurer, till ett rimligt pris. Du får mycket pengarna och kommer med stor sannolikhet att ha nytta av denna uppsättning under flera år!


Done by Deer Barnserviser

Done by Deer Toddler Feeding Set Barnservis

Kolla priset hos:

Done by Deer har en par olika riktigt vackra set med tallrik och bestick för barn. Vi älskar deras design som är otroligt lekfull och söt och verkligen sticker ut från mängden.

Vi rekommenderar två av deras barnserviser:

 • Done by Deer First Meal – För de minsta som behöver hjälp med matningen
 • Done by Deer Toddler Dinner Set – För de lite större barnen som börjat äta själv

First Meal består av en skål, en pipmugg och en sked. Alla delar är tillverkade i ett praktiskt slitstarkt melaminmaterial som tål det mesta det kan utsättas för. Det går att diska i maskin och är lätt att hålla rent.

Muggen är praktisk för att barnet själv ska kunna dricka utan spill under den första tiden. Skeden är perfekt för matning och skålen lagom stor för det lilla barnet. Kort och gott är detta den perfekta barnservisen för det lilla barnet som sitter med vid bordet under de första middagarna tillsammans.

Toddler Dinner Set består av en tallrik med fyra separata fack, en liten mugg med praktiskt handtag och ergonomiska barnbestick. Även detta matset går i samma söta stil som Done by Deers andra produkter. De olika facken är utmärkta för att låta barnet provsmaka många olika matvaror och grönsaker. De har lagom höga kanter för att underlätta ätandet och motverka spill.

Done by Deer First Meal Middagsset Barn

Precis som de flesta melaminset är det hållbart och enkelt att sköta om. Hela barnmatsservisen kan diskas i maskin.

Vill du ha fina tallrikar och serviser för antingen de allra minsta, eller de lite större barnen, så är Done by Deer ett kvalitetsmärke att lita på. Vi har länge uppskattat kvalitén hos deras produkter, för att inte tala om den söta och lekfulla designen. Solklar rekommendation från oss!


Summerville Organic matset bambu

Kolla priset hos:

Sommerville Organic Matset Bambu

Kolla priset hos:

Detta serveringsset skiljer sig från många andra barntallrikar och serviser. Istället för den vanliga melaminplasten har man här helt och hållet använt sig av ett bambumaterial. Resultatet är ett hållbart, giftfritt och otroligt läckert barnanpassat material perfekt för tallrikar, bestick och muggar åt det lilla barnet.

Sommerville kör helt på en enfärgad, simpel design. Det är avskalat men väldigt vackert i sin enkelhet med de träfärgade delarna. Servisen kommer med en skål och en sked. Skålen har en silikonring undertill som gör att den fäster vid bordet.

Den här barnmatservisen är anpassad för barn från cirka 6 månader. När barnet är redo att börja äta själv är detta ett bra alternativ. Det ett bra träningsset för att på allvar börja prova själv och blir en perfekt utmaning för barn som börjar känna att de ”kan själv!”.

Om du vill ha ett hållbart och fint, men väldigt avskalat, middagsset för barn så är Sommerville ett riktigt fint alternativ. Vi gillar den enkla designen och materialet är verkligen ett av de bästa vi har upplevt hos en barnservis. Vi kan varmt rekommendera denna fina lilla barnservis!


Rice Melamin Baby Dinner Set Barnservis

Rice Melamin Dinner Set Barnservis

Kolla priset hos:

Den här barnservisen i melamin från Rice kommer i en fin presentkartong. Den har en otroligt söt och innovativ design. Den finns i ett par olika utföranden, alla med bedårande design som går hem hos både barn och föräldrar.

Denna barnservis kommer i fyra delar:

 • En tallrik med fyra separata fack
 • En pipmugg med löstagbart lock
 • En sked
 • En gaffel

Hela setet är tillverkat i melamin. Tallriken är hållbar och repfri och hela setet kan enkelt diskas såväl för hand som i maskin. Kartongen är tillverkad i ekologiskt återvunnet material och paketet är verkligen en perfekt present till familjen som väntar barn eller har en liten som ska börja äta själv.

Varumärket Rice kommer från Danmark och de är kända just för sina färgglada tallrikar och serviser i melamin. Deras produkter håller hög kvalité och designen är otroligt lekfull och söt och sätter ett leende på läpparna hos den som använder dem. Ett extra plus för detta företag är att de är SA8000-certifierade, vilket innebär att de upprätthåller en god standard för de arbetare som producerar deras produkter.

Vill du ha en söt barnservis, antingen till ditt barn eller att ge bort som en mycket uppskattad present, är Rice Melamin Baby Dinner Set en starkt rekommenderad barnservis!


Sebra Barnservis 5 delar

Sebra Barnservis 5 delar

Kolla priset hos:

Här har vi ytterligare en dansk tillverkare som producerar riktigt fina produkter för barn, som är både funktionella och otroligt sött designade.

Sebra serveringsset för barn består av 5 delar:

 • En tallrik
 • En skål
 • En gaffel
 • En sked
 • En mugg

De har en riktigt härlig design där du kan välja mellan flera olika teman, till exempel djuren i skogen eller djur i havet. Det kan ge upphov till flera intressanta samtalsämnen och rolig språkträning hemma vid måltiderna.

När du köper denna barnservis kommer den i en bedårande förpackning som är perfekt som present, kanske vid första träffen efter födseln eller som dopgåva.

Besticken är rejäla och tillverkade i starkt rostfritt stål, med ergonomiskt barnvänliga handtag i plast. Dessa bestick är gjorda för att passa de små barnen och är perfekta för att börja träna på att äta på riktigt.

Tallrik, skål och mugg är tillverkade i hållbar och slitstark melamin som har en lång livslängd och är lätt att diska. Det går att diska alltihop i diskmaskin. Detta set passar dessutom utmärkt att kombinera och fylla ut med andra produkter från Sebra, för ett större matchande set.

Om du gillar designen med djurtema är det här ett av de finaste serveringsseten för barn du kan köpa. Vi älskar Sebra Barnservis design och köper mer än gärna detta som present när vi besöker en familj som just fått tillökning. Superfin produkt som vi helt klart tycker du ska kolla in!


Jollein Organisk Bambu Barnservis

Jollein Organisk Bambu Barnservis Middagsset

Sedan 2020-12-07 finns en varning för produkter med en blandning av bambumaterial och plast. Därför rekommenderar vi inte längre denna produkt.

Här har vi en annan mycket intressant design på ett matset för barn. Jollein är ett nederländskt företag  som utvecklar och designar många olika produkter för barn och barnfamiljer. Deras design är lekfull och väldigt trendig med avskalade men roliga teman, ofta med djurmotiv.

Detta barnmatsset är precis som Filibabbas barnservis tillverkad i en blandning av bambufiber, majsstärkelse och melaminplast. Det är en mer miljövänlig variant än ren plast och dessutom blir det en väldigt vacker och hållbar yta på tallrikarna.

I Jollein melaminset ingår en tallrik, en skål samt mugg och sked. Denna barnservis är perfekt för att låta barnet börja träna på att äta och dricka på egen hand. Den är dessutom väldigt hållbar och kan diskas i maskin.

Jollein barnservis i bambu finns att köpa i flera stilrena färger och varje färg har en unik design med ett abstrakt djurtema. Det här är verkligen en fin kvalitetsprodukt och dessutom kostar den inte särskilt mycket med tanke på vad du får för pengarna.

Vill du ha en söt och väldesignad barnservis i ett vackert och hållbart material tycker vi att du bör kolla in Jollein Matset i organisk bambu. Sockersött av allra högsta kvalité!


Elodie Details Barnservis

Elodie Details Barnservis 3 Delar

Produkten har tyvärr utgått ur sortimentet.

Den här barnservisen är avskalad och väldigt vacker. Elodie Details är kända för sin känsla för design och när det gäller tallrikar och matserviser har de valt en väldigt enkel look. Det är enfärgade produkter i vackra färger som är behagliga att titta på. Deras barnservis finns tillgänglig i många olika färgalternativ.

I detta tredelade set får du en tallrik, en skål och en mugg. Med det har du det mest basala både för att kunna mata och låta barnet börja träna på att äta själv. Du får med en silikonring som gör att du kan fästa både tallrik och skål på bordet med ett stadigt grepp.

Tallriken och skålen har en bra funktionell design med rundade höga kanter som gör livet lättare för barnet som försöker skopa upp mat alldeles själv. Det minskar dessutom risken för kladdigheter på bordet.

Elodie Details barnservis är tillverkad till största del av ett ekologiskt hållbart bambufibermaterial och majsstärkelse. Det gör det hållbart både rent fysiskt, och ur ett miljöperspektiv.

Vi är sedan länge stora fans av Elodies produkter och de har verkligen lyckats med denna barnservis. Till ytan väldigt enkla tallrikar och muggar, men med otroligt smart design och vackra färger. Elodie Details Barnservis är perfekt både att ha hemma vid matbordet, eller att ta med på utflykt. Vi uppskattar denna produkt och kan varmt rekommendera den som en av de bästa barnserviserna.


Vanliga frågor och svar om barnserviser och tallrikar (FAQ)

Här är några vanliga frågor kring barnserviser och materialen de är gjorda av.

Vad är melamin för material?

När man pratar om melamin som används i barnserviser så syftar man på melaminplast. Det består av melamin och formaldehyd. Det är en typ av plast som blir ganska hård och ofta används i till exempel tallrikar, skålar och muggar. Det kan även användas för att stärka ytan på till exempel skåpluckor och möbler.

Är melamin giftigt?

Melaminplast i sig innehåller formaldehyd vilket kan vara skadligt för människor. Men i den form som det förekommer i tallrikar och barnserviser är det hårt bundet till plastmaterialet och kan därför inte föras över till maten. Därför är det ingen fara att använda denna typ av tallrikar och skålar för barn. De tål dock inte värme särskilt bra, vilket är värt att ha i åtanke när du använder dem.

Tål melamin mikrovågsugn?

Nej, melamin tål inte mikrovågsugn. Du bör inte värma några barntallrikar i mikron. Varken de som är tillverkade helt i melamin eller innehåller en viss del melamin. Du bör heller inte hälla upp kokhet mat i dessa skålar, utan använda dem till lagom varm mat som barnet ska äta.

Kan man diska barntallrikar i diskmaskin?

Ja, de allra flesta sorter går att diska i diskmaskin. Alla sorter som vi tittat på kan enligt rekommendationerna diskas i maskin.

Hur hög värme tål en barntallrik?

Barntallrikar av melaminplast kan tåla värme upp till hela 140 grader Celsius. Det är dock inte rekommenderat att utsätta dem för höga temperaturer i onödan, då risken att de släpper ut skadliga ämnen ökar. De bör inte värmas i mikrovågsugn eller vanlig ugn.

Vilket material ska en barntallrik vara tillverkad av?

De vanligaste materialen på en barntallrik är:

 • Melamin
 • Bambu
 • En kombination av bambufiber, majsstärkelse och melamin
 • Porslin

Sorten med bambufiber blandat med plast är ej längre rekommenderade som lämpliga för att äta på. Den vanligaste sorten att köpa är melamin, då de är lätta, hållbara och säkra. De ska dock ej värmas.

Glöm inte att kolla om vi har några intressanta kampanjer eller erbjudanden just nu!