Bästa barnpoolen 2024: Uppblåsbar pool till trädgården

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Få saker är så skönt som att kunna svalka sig ordentligt, en riktigt varm sommardag. För små barn räcker det gott och väl med en uppblåsbar pool, som inte behöver kosta alltför mycket för att göra sommaren så mycket roligare!

I den här artikeln kikar vi närmare på många varianter, så att du kan hitta den bästa uppblåsbara barnpoolen för dig!

Liten flicka hänger på kanten i en barnpool

Vilken uppblåsbar pool för barn är bäst i test?

Drömpoolen för barn upp till cirka 10 år, är den uppblåsbara vattenparken Super Speedway från Bestway H2OGO! Fantastisk pool och lekplats, full av actionpackade leksaker och detaljer.

Bestway H2OGO! Super Speedway Uppblåsbar Vattenpark

Kolla priset hos:


Vill du ha en klassisk rund barnpool, kan vi tips om poolerna från Hecht. De finns i flera olika storlekar, även sådana som hela familjen kan svalka sig i.

Hecht Uppblåsbar pool 300 x 76 cm

Kolla priset hos:


Om du vill ha en billig liten babypool för de minsta barnen, är vår favorit Liewoods barnpooler. De är supersöta och perfekta att snabbt kunna blåsa upp de varma sommardagarna.

Liewood Leonore Pool Sea Creature

Kolla priset hos:


Fler alternativ hittar du längre ned i artikeln!

Se även våra tips på så kallade vattenglidbanor, för actionfyllda vattenlekar i trädgården, eller hitta andra roliga uteleksaker för barnen!

Många olika barnpooler jämförda

Det är såklart många gånger billigare att satsa på en uppblåsbar barnpool än de större och mer exklusiva pooltyperna. Men det har också flera andra fördelar.

För det första är det lagom djupt för de små barnen. Även om det går att bada i en djupare pool kommer det att krävas diverse flytredskap, samt att de vuxna alltid är med barnen i poolen. Då är det smidigare med en mindre pool som är anpassad efter de små barnen.

Dessutom är det enkelt att både fylla, tömma och ta bort den uppblåsbara barnpoolen. Genom att tömma ur luft och vatten kommer den inte att ta i närheten så mycket plats som de mer avancerade poolerna.

Nedan jämför vi många olika uppblåsbara pooler som passar för barn. Vissa kan användas av hela familjen. En del modeller är främst lämpade för lite större barn, från cirka 5 år, medan andra är små babypooler för de minsta.

Kom dock ihåg att aldrig lämna småbarn utan uppsikt, även om det bara rör sig om ett vattendjup på några centimeter. Läs mer om badvett för barn i alla åldrar!

Hecht Uppblåsbar pool 300 x 76 cm

Hecht Uppblåsbar pool 300 x 76 cm

Kolla priset hos:

Vi börjar denna guide med en snygg och praktisk pool från Hecht. Det här är en av de något större varianterna i artikeln. Den kan därmed passa dig som har något äldre barn.

Designen är ganska klassisk och den liknar många andra pooler på marknaden. En blå bas med en tjockare vit kant längst upp passar snyggt in i de allra flesta trädgårdar.

Totalt rymmer denna pool lite över 3600 liter. Med en diameter på 3 meter och ett djup på 76 cm finns det gott om plats. Har du flera barn som vill kunna bada samtidigt kan en modell som denna alltså vara perfekt.

Nackdelen är dock tyvärr att poolen kommer utan pump för vare sig värme eller för att cirkulera vattnet. Eftersom den är så stor kan det här leda till vissa problem.

Med en mindre pool kan du enkelt byta vatten några gånger per sommar för att hålla det fräscht. Men med en större variant som denna som rymmer över 3000 liter blir det inte lika smidigt. Det finns därför en risk med att det stillastående vattnet inte blir så trevligt efter ett tag.

Dessutom kommer det att ta ett ganska bra tag innan vattnet har värmts upp av solen. Fyller ni poolen direkt med vatten från slangen kommer det vara mycket kallt att bada till en början.

Ett plus är dock att denna pool kommer med ett reparationskit. Detta gör att du enkelt kan laga mindre skador på egen hand och få en pool som har en längre livslängd.


Hecht Uppblåsbar pool – 360 x 90 cm

Hecht Uppblåsbar pool - 360 x 90 cm

Kolla priset hos:

Precis som varianten ovan är detta en uppblåsbar pool från Hecht. Denna är dock ännu större och har ett djup på hela 90 cm och en bredd på 3,6 meter. Den kan därmed mäta sig med flera mer avancerade pooler med ställning när det kommer till storlek.

Monteringen är oerhört enkel och simpel. Den uppblåsbara kanten längst upp följer helt enkelt med och flyter uppe på ytan, allt eftersom poolen fylls. Det här gör att det enda du behöver är en pump och en vattenslang, sedan kan badandet börja.

Denna variant kommer utan saker som filterpump, men det går att köpa till. Med en filterpump blir det mycket lättare att hålla poolen ren och fräsch och till exempel undvika alger.

När det kommer till volym rymmer denna en bit över 6000 liter. Det är därför tur att det finns en smidig dräneringsventil som gör det enkelt och smidigt att tömma ur vattnet när säsongen är över.

Ett annat plus är att denna pool har en garanti som sträcker sig två år framåt i tiden. Detta gör att du kan känna dig trygg med att få använda den i alla fall några säsonger, utan risk för att den går sönder. Även om man såklart kan önska en lite längre garanti, är garantier överlag inte helt vanligt när det kommer till uppblåsbara pooler.

Dock kommer såklart den stora volymen göra att det tar ganska lång tid innan vattnet värmts upp till en behaglig temperatur. Detta är som sagt en djupare pool och något för de lite äldre barnen och kanske till och med de vuxna.


Bestway Fill ’N Fun Odyssey Pool

Bestway Fill 'N Fun Odyssey Pool

Kolla priset hos:

Från Bestway kommer här en något mindre pool med en kul design som kan passa de mindre i familjen. Den har ett djup på 38 cm och en diameter på 183 cm. Med andra ord kommer de flesta barn att utan problem bottna i denna uppblåsbara pool.

Utformningen på denna produkt är snygg och ganska häftig. Utsidan är fullproppad med delfiner, fiskar och koraller som utgör ett vackert havslandskap. Stora delar av väggarna är också genomskinliga så att det går att se in i poolen.

Med det sagt är detta kanske inte den allra mest rejäla produkten i guiden. Både sett till volym och saker som hur tjocka väggarna är finns det andra varianter som ger ett mer gediget intryck.

Vi kan sakna saker som reparationskit, som en hel del andra pooler har. Att du inte har möjlighet att laga den på egen hand gör tyvärr att livslängden kan förkortas en hel del.

Men är du på jakt efter en rolig pool för de minsta barnen, med en häftig och kul design kan detta absolut vara ett alternativ att kika närmare på.


Bestway Blue Rectangular Pool 3.05m x 1.83m x 56cm

Bestway Blue Rectangular Pool 3.05m x 1.83m x 56cm

Kolla priset hos:

Här är ytterligare en pool från Bestway. Även om den inte har den roliga design som modellen ovan, så kommer den med en hel del andra egenskaper som passar bra när barnen ska bada i den.

Denna pool är lite större och har en rektangulär form. Den mäter en bit över 3 meter på längden, 183 cm på bredden och är 56 cm djup.

Kanten är ganska bred och helt uppblåsbar. Detta gör att produkten ger ett lite mer stabilt och gediget intryck.

Den breda och mjuka kanten gör också att risken för skador blir lite mindre. Jämfört med en pool med ställning kan du känna dig tryggare med att ditt barn inte slår sig på några hårda delar när det badar i poolen.

Även om utformningen kanske inte är den allra roligaste för de minste barnen är detta en pool som är trevligare att ha som en del av den övriga inredningen i trädgården. En blå och vit design med ljusa färger gör att den passar väl in som en uppfriskande detalj på de flesta tomter.


INTEX Swim Center Seashore Pool

INTEX Swim Center Seashore Pool

Kolla priset hos:

Intex kommer här med en pool som är formad lite som en 8. Det gör att den nästan får som två olika sektioner eller delar av poolen där barnen kan vara och leka.

Jämfört med de andra varianterna i denna guide får denna räknas som medelstor. Den mäter 262 cm på längden, 160 cm på bredden och är 46 cm djup. Lagom för de lite mindre barnen med andra ord. Totalt rymmer den lite över 500 liter.

På utsidan är en härlig och rolig strandmiljö uppmålad. Glada figurer samsas med palmer och sandstränder. Något som kommer göra det ännu roligare för de minsta barnen att bada.

En smidig ventil i botten gör också att det går enkelt att tömma när säsongen är över eller vattnet ska bytas. Den ganska måttliga volymen gör också att det inte är så stora problem att byta ut vattnet några gånger per sommar om det behövs.

En bred och uppblåsbar kant gör att det finns en mycket liten risk för barnen att slå sig på hårda delar i poolen. Ett problem som dock kan uppstå är att det blir lite väl svårt för de minsta barnen att ta sig i eller ur den på egen hand. Om de till exempel badar och vill hämta något utanför, är det inte det allra smidigaste med en mycket bred kant.

Sammanfattningsvis kan denna pool från Intex vara ett bra val, speciell om du lockas av de roliga målningarna på utsidan och den 8-formade designen.


Intex Pool Easy Set 305 x 76 cm

Intex Pool Easy Set 305 x 76 cm

Kolla priset hos:

Denna pool är en något större modell, även den från Intex. Den kan passa för de något äldre barnen i familjen och kanske till och med om du som förälder vill ta dig ett dopp nån gång ibland.

Poolen är helt blå, med Intex vita logga på sidan. Den har en bred uppblåsbar kant längst upp och ingen ställning. Modellen har en helt rund form.

Totalt mäter denna pool från Intex 305 cm på bredden och är 76 cm djup. Det är därmed en av de lite större modellenerna i denna guide.

Ett annat plus är det smidiga system som finns för tömning. Du kan enkelt koppla in en trädgårdsslang i en ventil i poolen. På så vis kan du tömma den ned i en gatubrunn, eller duschen inne i huset. Du slipper alltså problemet med en översvämmad gräsmatta när poolen ska tömmas.

Det ska nämnas att denna modell hör till de lite mer exklusiva i guiden. Men vill du ha en lite större och mer rejäl uppblåsbar pool kan det här vara alternativet för dig.


Bestway Fast Set Pool med pump 305x76cm

Bestway Fast Set Pool med pump 305x76cm

Kolla priset hos:

Här har vi en pool som kommer med pump. Denna variant kommer från det populära varumärket Bestway, som har en mängd olika uppblåsbara produkter.

När det kommer till storleken är denna faktiskt exakt lika stor som modellen från Intex. Med en diameter på 305 cm och ett djup på 76 cm finns det gott om plats. Ha du många, lite större barn som vill bada samtidigt kan det här alltså vara något för dig.

Pumpen gör att vattnet håller sig fräscht längre. Som vi varit inne på tidigare gör detta såklart också att poolen kommer att dra en del elektricitet, vilket ju får räknas som en nackdel.

Designen är ganska enkel. Blå bas, med en lite ljusare uppblåsbar kant längst upp gör att denna pool kommer passa väl in i de flesta trädgårdar.

Till skillnad från en pool med ställning kommer denna gå mycket fort att sätta i ordning. Det krävs bara en pump för monteringen och sedan kan den fyllas.


Bestway Sunsational Family Pool

Bestway Sunsational Family Pool

Kolla priset hos:

Vill du ha en pool som ger mycket yta att leka på för de små barnen kan en modell som denna vara perfekt. Den har en speciell design, med utbuktningar i båda ändarna på den annars rektangulära formen. Detta ger många olika områden att sitta på eller leka i.

Poolen är ganska grund men rymmer ändå en bit över 1000 liter. Detta gör att bottenytan blir ganska stor och ger mycket plats för flera barn att leka på samma gång.

En nackdel är kanske att designen är lite väl tråkig med tanke på att detta är en modell anpassad för de minsta barnen. Vi saknar lite mönster och glada figurer, som flera av de andra poolerna för små barn har.

Det ska också nämnas att ramen är ganska bred och dessutom är uppblåsbar från botten till den översta delen på poolen. Detta gör att det blir mjukt för barnet att leka och att det inte finns speciellt många hårda delar att göra sig illa på. Men det bidrar också till att det kommer ta ett litet tag att pumpa upp denna produkt för hand.

Överlag är detta dock en bra pool för de mindre barnen. Speciellt om du vill ha något med lite större yta att leka på kan en modell som denna vara perfekt.


INTEX Pool med avtagbart tak

INTEX Pool med avtagbart tak

Kolla priset hos:

Detta är en av de minste poolerna i denna guide. Den rymmer knappa 300 liter och är därmed i första hand framtagen för de absolut minsta barnen. Modellen har dock en hel del detaljer som gör att den sticker ut från mängden.

Framför allt handlar det om det uppblåsbara taket som sitter på fyra pelare över badytan. Det här är såklart en detalj som gör att produkten sticker ut designmässigt. Men taket ger också ett visst skydd mot solen, vilket såklart är viktigt, inte minst för de allra yngsta.

Även andra detaljer i designen gör att en modell som denna blir ännu roligare att bada i. Lustiga figurer i ett härligt strandlandskap pryder hela utsidan.

Självklart är en pool som denna mycket rolig för barnen. Men den kanske inte är den allra snyggaste att ha i trädgården. Starka färger som gult gör att det finns en risk att produkten inte matchar med allt annat på tomten.


INTEX Fishing Fun Play Center

INTEX Fishing Fun Play Center

Kolla priset hos:

Om du tycker att de flesta uppblåsbara pooler för barn är lite tråkiga kan en produkt som denna vara precis det du letar efter. Detta är en barnpool som verkligen erbjuder extra allt.

Poolen är designad med massor av olika tredimensionella figurer och detaljer längs kanten. Bland annat hittar du en stor fyr, en palm och ett skepp. Allt detta är uppblåsbar, en del av poolen och sträcker sig en bra bit upp i luften.

Det de flesta barn kommer tycka är allra roligast är nog dock den rutschkana som finns i ena änden. Detta gör att leken blir så mycket mer aktiv och att ditt barn kan göra massor, utöver att bara plaska runt i vattnet.

Något som ska nämnas är att denna modell inte är den allra djupaste. För den som vill ta sig ett ordentligt dopp, eller träna simning med barnen finns det alltså andra varianter som kanske passar bättre.

Men letar du efter något färggrant och spännande, som har lite extra att erbjuda kan det här vara produkten för dig.


Bestway Vattenpark Lavalagunen

Bestway Vattenpark Lavalagunen

Kolla priset hos:

Lavalagunen från Bestway är ett annat exempel på en uppblåsbar pool för dig som vill ha något mer än bara en plats där ditt barn kan plaska lite i vattnet. Den har flera roliga funktioner som gör att den definitivt sticker ut från mängden.

Som du har på namnet är lava och vulkaner temat i detta landskap. Du hittar bland annat en stor vulkan, där uppblåsbar lava rinner ned. På kanten sitter också palmer, även de helt uppblåsbara.

En häftig funktion är att du kan koppla in din egen vattenslang till denna häftiga skapelse. Den leder till en rolig fontän som sprutar vatten runt sig och gör det ännu roligare för ditt barn att bada.

I ena änden av poolen finns dessutom en kul rutschkana som barnen kan glida ned för, för att sedan landa i vattnet. Dessutom får du med fyra stycken bollar för lek som du och ditt barn kan kasta till varandra.

Nackdelen är dock att detta är en av de absolut minsta poolerna i denna guide sett till volym. Den är nämligen bara 14 cm hög. Med andra ord kanske det blir lite mer plaskande, än faktiskt badande och simmande i denna pool.

Ett plus är dock att du får med reparationsplåster för att kunna laga om det skulle gå hål. En enkel detalj som dock kan göra att produkten håller ännu längre.


Liewood Leonore Pool Sea Creature

Liewood Leonore Pool Sea Creature

Kolla priset hos:

Om en stilren och snygg design är något som är viktigt för dig kan en modell som denna från Liewood vara det perfekta valet. Varianten är en rund pool som kommer flera olika utformningar för att passa in perfekt i stort sett i alla trädgårdar.

Till skillnad från de flesta andra pooler för barn kommer denna i lite mer diskreta färger och mönster. En gräddvit bakgrund med olika målningar av saker som blommor eller fiskar gör den perfekt. Designen kommer både uppskattas av barnen, samtidigt som den inte sticker ut allt för mycket från allt annat i din trädgård.

Totalt är det här en pool som mäter ca 80 cm i diameter. Den är lagom djup och därmed ett bra alternativ för de lite yngre barnen i familjen.

Runt om finns en ganska tjock och mjuk uppblåsbar kant. Med andra ord är risken för att barnen gör sig illa på något hårt medan de bara mycket liten.

Kort sagt en bra produkt. Även om den inte innehåller lika många spännande detaljer som varianterna ovan är den ett perfekt val för dig som vill ha en pool till ditt barn, som passa snyggt in på tomten.


Intex Dinoland Barnpool

Intex Dinoland Barnpool

Kolla priset hos:

Dinosaurier är något som de allra flesta barn tycker är både roligt och spännande. Denna modell från Intex bjuder på badande i dinosarnas värld, samtidigt som den har massor av kreativa och häftiga funktioner.

På kanten av denna maxade pool sitter bland annat en palm och en uppblåsbar fågel. Dessutom får du med två lösa dinosaurier, som båda har olika funktioner och uppgifter.

Den ena håller i en ring. Med hjälp av de bollar som följer med och ligger i en prydlig ränna i ena änden kan barnen alltså kasta prick. Något som gör badandet ännu roligare och fyllt med aktivitet.

Mitt i poolen finns också en rutschkana. På så vis kan barnen glida ned i vattnet och ha riktigt kul medan de badar.

Över denna står också den andra dinosaurien. Den kopplas till en vattenslang som sprutar ut genom magen på figuren. På så vis hålls rutschbanan hela tiden blöt, samtidigt som barnen får sig en dusch varje gång de åker.

Det ska till sist nämnas att detta inte är den allra djupaste poolen i guiden. Den funkar utmärkt att svalka sig i för de små barnen, men kanske inte för att simma eller flyta runt speciellt mycket. Kort sagt dock en bra och maxad pool som bjuder på mer lek än de flesta andra modeller i guiden.


Intex Family Lounge Uppblåsbar Pool

Intex Family Lounge Uppblåsbar Pool

Kolla priset hos:

Här är en pool från Intex, anpassad för att hela familjen ska kunna bada och har det trevligt tillsammans. Modellen kommer i en blå, genomskinlig design med vita detaljer. Enligt oss är det här en av de allra mest moderna produkterna i denna artikel, rent utseendemässigt.

Med ett vattendjup på ca 36 cm är det kanske inte en pool anpassad för att simma i, för de lite äldre. Den går dock alldeles utmärkt att sjunka ned i för alla i familjen som vill svalka sig lite.

I alla fyra hörn finns bekväma fåtöljer att sitta i. Det här gör det ännu mer bekvämt för alla föräldrar att vara med i poolen, samtidigt som man leker med sina barn. Ett annat plus är att det finns mugghållare nära fåtöljerna så att ni smidigt kan ha med er en svalkande dryck vid badet.

Till sist ska också nämnas att denna modell är större än de flesta uppblåsbara pooler med detaljer som stolar eller rutschbanor. Den rymmer hela 900 liter och mäter ca 230 cm åt båda hållen. Med andra ord är det inga problem för flera stycken att få plats på samma gång och hela familjen kan njuta av det svala vattnet tillsammans i sommarvärmen.


Bestway H2OGO! Super Speedway Uppblåsbar Vattenpark

Bestway H2OGO! Super Speedway Uppblåsbar Vattenpark

Kolla priset hos:

För dig som vill slå på stort kommer här H2OGO! Från Speedway. En modell som bräcker de flesta när det kommer till möjligheterna för lek och skoj för alla barn.

Detta är en av de absolut största poolerna i denna guide. Den mäter två meter på höjden och hela 5 gånger fem meter i botten. Med andra ord minst sagt gott om plats för att springa runt och leka för alla barn.

Från en bra bit upp i luften går en rutschbana. Den har två olika filer där barnen kan tävla mot varandra för att se vem som kommer ned först. För att ta sig upp klättrar de via den trapp som ansluter botten till den övre våningen.

Under denna våning finns också en grotta där man kan ta sig in. Dessutom kommer denna produkt med två inbyggda vattenpistoler som likt fontäner sprutar ut vatten i poolen. Ännu mer plaskande och lek med andra ord.

Det finns också en basketkorg ansluten till den nedersta våningen med tillhörande boll. Här kan barnen alltså tävla om vem som kan sätta flest träffar i rad, eller pricka från längst håll.

Poolen kommer också med allt som behövs för ett uppblåsbart lekland av dessa mått. Bland annat får du med en elektrisk pump som gör att den blir enkel att blåsa upp på bara några minuter. Dessutom medföljer saker som markfästen för att försäkra sig om en ännu säkrare lek.

Du får också med ett reparationskit för att kunna laga hål på egen hand och se till att poolen håller så länge som möjligt. Det här är en pool som kan passa de lite äldre barnen och lekarna med höga rutschbanor kanske är en smula vilda för de allra minsta.


INTEX Gator Play Center

INTEX Gator Play Center

Kolla priset hos:

Från Intex kommer här ytterligare en pool som bjuder på en hel del lek och aktiviteter under badandet. Modellen har flera detaljer som gör leken både roligare och säkrare.

Bland annat är denna pool utrustad med en rolig rutschkana som gör att ditt barn kan glida ned i vattnet. I ena änden sitter en krokodil, som sprutar vatten ur munnen om den kopplas till en slang. Något som såklart både är kul och svalkande för barnet.

En annan bra detalj är att det i ena hörnet av poolen finns ett litet uppblåsbart parasoll format som en svamp. Detta kan ge lite extra skugga till ditt barn under de allra varmaste dagarna.

Dessutom får du med en kul badring samt en uppblåsbar hink att leka med. Det ska nämnas att denna pool hör till de lite mindre i guiden och endast rymmer 159 liter vatten.


vidaXL Plaskpool med 4-stegs stege 350×90 cm

vidaXL Plaskpool med 4-stegs stege

Kolla priset hos:

Vi avlsutar denna guide med en något större pool från Vida Xl. Denna modell har kanske inte den roligaste designen för barnen, men för dig som vill ha något snyggt som passar bra in i trädgården kan den vara perfekt.

Det finns två olika färger att välja bland. Antingen en variant med en grå eller vit utsida. Designen är modern och snygg och liknar till stor del den som brukar förekomma på mer exklusiva pooler för vuxna som uppblåsbara bubbelpooler eller badtunnor.

Modellen är dock inte helt uppblåsbar, utan kräver en metallram för att sättas upp. Detta gör såklart monteringen lite krångligare, men ger också en mycket mer robust och stabil känsla.

Med en diameter på 3,5 meter och ett djup på 90 cm finns det gott om plats för hela familjen i poolen. Perfekt för de lite äldre barnen, men också när du som förälder vill ta dig ett dopp.

Ett annat stort plus är att det ingår en stege, med halkfria trappsteg, vilket inte är fallet för de flesta andra modeller i guiden. På så vis är det enkelt att både ta sig i och ur poolen för alla.

Något som tyvärr får nämnas som en nackdel är att ingen pump för att driva runt vattnet ingår. Det här gör att det kan bli lite klurigare att hålla vattnet fräsch länge. Med en volym på över 7000 liter är det också ett ganska stort projekt att byta ut det.

Men vill du åt en mer robust och rejäl pool, med en snygg design för hela familjen är det här ett alternativ väl värt att spana in.


Pooler för olika åldrar

Tänk på att olika pooler passar för olika åldrar. De minsta barnen har kanske allra störst glädje av en modell där de får plaska och svalka sig lite, medan de lite äldre gärna vill ha något att simma omkring i.

Det är oerhört viktigt att som förälder ha uppsikt när barnen badar. Även om de bottnar finns alltid risken att något händer som gör att de inte kan hålla sig över ytan. Att inte vara distraherad av saker som mobilen när du håller koll på dina barn är viktigt för att undvika olyckor.

Med hjälp av denna artikel hoppas vi att du lärt dig lite mer om utbudet av uppblåsbara pooler för barn. I listan ovan tror vi att du kan hitta en modell som gör att just dina barns sommar blir lite svalare och skönare.


Här hittar du fler artiklar om badlek för barn!