Bästa badtermometern för baby 2024: Få rätt temperatur på badvattnet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att bada sin bebis kan vara roligt och många barn älskar verkligen att plaska runt i vattnet och upptäcka detta för dem nya element.

Men som förälder är det såklart oerhört viktigt att vattnet inte är för varmt och bränner bebisen, utan håller en lagom temperatur som är gör det hela till en bekväm upplevelse.

Då kan en badtermometer vara bra att ha till hands och i den här artikeln kommer vi att titta närmare på och jämföra olika produkter av detta slag!

fem olika badtermometrar för babybadet

Vilken badtermometer är bäst i test?

En av de bästa produkterna är även en av de billigaste, nämligen REER Badtermometer. En söt och enkel termometer fri från BPA, kvicksilver och andra skadliga ämnen.

✅ Enkel och säker

Badtermometer Oval REER

En lite mer avancerad termometer som vi verkligen gillar är Miniland Thermo Bath Badtermometer Bi. En söt design med många bra funktioner som varningslampa vid för kall eller varm temp, klocka med timer och en stor tydlig display.

✅ Mysig design

Miniland Thermo Bath Badtermometer Bi

Slutligen kan vi tipsa om CarloBaby Badtermometer. Väldigt simpel, men praktisk och funktionell variant. En säker termometer som innehåller rapsolja som mätvätska.

✅ Bra billigt alternativ

Carlo Baby Badtermometer fisk

Fler alternativ hittar du längre ned i artikeln. Ett annat tips är att säkerställa att du har rätt halkskydd för barnen i badet!

Köpguide och tips på 10 olika badtermometrar för bebis

Badtermometer för baby, badbalja och handdukar

Som du kommer att märka nedan finns det en mängd olika produkter på marknaden när det kommer till termometrar för barn. Du kommer också att märka att de skiljer sig åt en del och här är några av de saker du kan tänka på för att hitta den termometer som blir allra bäst för just dig och ditt barn.

Till att börja med finns det såklart produkter som passar olika budgetar, en del termometrar är mer avancerade och dyrare, medan andra kommer till ett lågt pris.

Om du väljer en av de billigare får du kanske räkna med saker som att temperaturen inte blir riktigt lika exakt eller att kvaliteten inte är den allra högsta. Men för många kan en lite billigare badtermometer räcka långt och fylla den funktion som man är ute efter.

En annan sak du som förälder kan titta efter är om produkten har en design som du tror att ditt barn kommer att tycka om. Det blir lättare att få barnet att tycka om sin badbalja, om de associerar badstunden med lek och glädje.

Många kommer i olika former och med motiv av exempelvis gulliga djur och att ta en som ditt barn kommer att uppskatta kan göra att badandet helt enkelt blir lite enklare. Många badtermometrar fungerar även som en badleksak.

Notera att inte alla termometrar är lämpliga som leksak! De ska vara testade och godkända för att klassas som säkra babyleksaker.

Badtermometer Turtle REER

Badtermometer Turtle REER

Kolla priset hos:

Vi börjar denna guide med en enkel, men ändå gullig termometer som också kommer till ett bra pris. Denna modell är designad som en sköldpadda, som kan flyta runt på mage i badet. Perfekt för att se till att temperaturen inte blir för varm, samtidigt som ditt barn har något roligt att leka med.

En sak som är bra med denna termometer är att man sett till att den är fri från kvicksilver och BPA. På så sätt kan du känna dig lite tryggare med att ditt barn undviker att komma i kontakt med skadliga ämnen.

Ytterligare ett stort plus med denna termometer är att den har tydliga markeringar som märker ut en lagom badtemperatur för barnet. På så sätt blir det enkelt, även för trötta föräldrar att se till att vattnet inte blir för varmt eller för kallt.

Som sagt är även priset mycket bra. Även om den inte är den allra billigaste i guiden kommer denna produkt till ett lågt pris och är en av de varianter vi kan rekommendera för dig som inte vill lägga ut allt för mycket pengar på en badtermometer.


Badtermometer Oval REER

Badtermometer Oval REER

Kolla priset hos:

Här har vi ytterligare en termometer från samma märke som har en lite enklare design. Den är kanske inte lika rolig som modellen ovan, men fyller definitivt sin funktion och gör att du kan få en lagom temperatur på vattnet.

Termometern är oval och kommer i tre olika färger som du kan välja bland. Precis som varianten ovan har den olika symboler, eller indikatorer bredvid temperaturskalan som visar vad som är en lagom temperatur. Det blir helt enkelt ännu enklare att få ett vatten som är lagom varmt.

Även denna är fri från kvicksilver och BPA. Dessutom kommer den till ett ännu lägre pris än varianten ovan. Är du ute efter något mycket enkelt som gör sitt jobb till ett bra pris är det här en produkt väl värd att kika närmare på.


NUK Badtermometer OCEAN

NUK Badtermometer OCEAN

Kolla priset hos:

Även detta är en lite enklare badtermometer som passar dig som inte är på jakt efter det allra mest exklusiva. Produkten är oval och även om den kommer med olika motiv på roliga figurer är den inte att betrakta som en leksak, utan ska endast användas som en termometer i badet.

En fördel med denna är att man bland annat sett till att låta indikatorvätskan bestå helt av naturlig rapsolja. På så sätt kan du känna dig trygg med att denna inte utgör någon risk för ditt barns säkerhet. Även denna termometer har tydliga symboler som visar på när vattnet når en lagom temperatur, vilket gör det enklare för dig som förälder att tappa upp lagom varmt badvatten.

Priset är också riktigt lågt och om du inte vill lägga ut för mycket pengar kan detta alltså vara ett alternativ. En sak som dock måste nämnas som en nackdel är att du själv inte får välja färg, utan att termometern levereras i en slumpmässig färg av tre olika alternativ.


Oopsy Digital Bad- och Rumstermometer

Oopsy Digital Bad- och Rumstermometer

Kolla priset hos:

Här har vi ett alternativ som passar utmärkt för dig som vill ha en ännu mer exakt temperatur och kunna veta med stor precision hur varmt eller kallt det är. Denna digitala variant visar den exakta temperaturen på sin display och kan användas i badet eller i som en gullig inredningsdetalj i barnets rum, som även mäter temperaturen.

Termometern är formad som en flodhäst och kommer troligen uppskattas av de flesta barn. Den är fri från ftalater och även helt vattentät. Något som får räknas som ett litet minus är dock att modellen drivs av batterier, även om dessa följer med kommer de att ta slut och behöva bytas förr eller senare.

När det kommer till priset är detta också lite högre än många andra produkter i denna guide. Även om det inte på något sätt ligger på en orimlig nivå är detta alltså inte produkten för dig som är ute efter det allra billigaste.


Miniland Thermo Bath Badtermometer Bi

Miniland Thermo Bath Badtermometer Bi

Kolla priset hos:

Denna produkt liknar varianten ovan men har också en del andra egenskaper som gör att den enligt oss är ett ännu bättre köp. Är du redo att investera några kronor extra i en badtermometer och vill ha en modell med smarta funktioner kan det här vara varianten för dig.

Med en design som föreställer ett gulligt bi är det här verkligen en termometer som gör sig i badkaret. Den digitala displayen sitter i magen på biet och visar temperaturen både i badet och i rummet.

Det smarta med denna är att den har en inbyggd klocka med stoppklocka. På denna kan du välja hur långa barnet ska bada och smidigt hålla koll på hur lång tid som gått.

Om något ska nämnas som en nackdel med denna produkt är det kanske priset, som ligger ganska högt jämfört med de billigaste modellerna. Men om du verkligen vill ha en lite smartare termometer med fler funktioner som samtidigt har en gullig design kan det här verkligen vara produkten för dig.


Babyono Badtermometer tvättbjörn

Babyono Badtermometer tvättbjörn

Kolla priset hos:

Det här är kanske inte den allra mest avancerade termometern och trots detta kommer den till ett pris som är högre än hos många av de billigaste varianterna. Den har dock en söt design som gör att den trots detta kan vara ett prisvärt köp.

Med motivet av en mycket söt tvättbjörn kommer denna modell att gå hem hos de flesta barn och föräldrar. Det är en analog termometer som visar temperaturen på en skala som också är utmärkt med de intervall som är lämpliga för små barn.

Ett plus med denna är att den är fri från kvicksilver, även om detta gäller för många av produkterna i denna guide. Den har också ett smidigt hål som gör att den kan hängas upp i badrummet när den inte används, något vi kan sakna hos många andra produkter som kan vara svåra att hitta en plats för i badrummet.

Som sagt är priset kanske lite högre än vad vi skulle se som optimalt för en ganska enkel produkt som denna. Men om du eller ditt barn fastnar för den gulliga designen kan den definitivt vara värd att kika lite närmare på.


Oopsy showercap och badtermometer

Oopsy showercap och badtermometer

Kolla priset hos:

Detta är ett set med flera produkter som kommer kunna göra badet enklare och mer trevligt för ditt barn. Till att börja med får du med en bra badtermometer som har formen av en fisk och visar temperaturen i vattnet.

Termometern är en lite enklare modell som dock gör sitt jobb. På den analoga mätaren kan du också se en markering vid den temperatur som är lagom för små barn.

I detta set får du även med en badmössa som ditt barn kan ha på sig under både bad och dusch. Denna skyddar inte bara mot hårda strålar från duschen, utan kan också vara bra för att se till att saker som vatten, tvål och schampo inte rinner ned i ögonen.

Om du bara är på jakt efter en termometer kanske inte detta är den mest prisvärda produkten, då själva termometern är ganska enkel och den ligger lite högre i pris jämfört med en del andra varianter. Men tillsammans med badmössan får vi ändå säga att detta är att betrakta som en prisvärd produkt.


Carlo Baby Badtermometer fisk

Carlo Baby Badtermometer fisk

Kolla priset hos:

Om du vill ha en enkel badtermometer till ditt barn kan denna produkt vara ett alternativ. Den kommer till ett bra pris och har en snäll och skonsam indikatorvätska.

Modellen är som sagt enkel och även tydlig. Den har förutom siffror som visar temperaturen också markeringar som visar vad som är att betrakta som en lagom temperatur.

En sak som tyvärr är en liten nackdel med denna modell är att den är lite tråkig. Den vita färgen är kanske inte den allra mest lekfulla och som en produkt framtagen för barn hamnar den tyvärr en liten bit efter många andra produkter.

Ett plus är dock att indikatorvätskan inuti termometern är tillverkad av en naturlig rapsolja. Mycket bra för dig som vill känna dig säker på att de material som ditt barn leker eller badar med, inte är skadliga.


Mininor Termometer

Mininor Termometer

Kolla priset hos:

En gullig termometer i form av en val som hjälper dig att hålla rätt temperatur på vattnet när ditt barn badar. Denna modell är något större och finns i följande olika modeller, med djurtema:

  • Val
  • Isbjörn
  • Pingvin
  • Elefant

Ett stort plus med denna termometer är det inbyggda larmet. När vattnet når 39 grader, vilket är gränsen när det börjar bli för varmt för små barn, kommer den att ge ifrån sig ett larm. På så sätt blir det tydligt om vattnet blir allt för hett och det här är en säkerhetsåtgärd som kan kännas trygg att ha som förälder.

Den stora nackdelen är dock priset, som även om vi tycker att det är fullt rimligt, såklart är högre än på de enklare produkterna i guiden. Men vill du känna dig extra trygg som förälder och ha ett larm som varnar när vattnet blir för varmt tycker vi verkligen att denna produkt är väl värd några kronor extra.


Philips Avent Babybad- och rumstermometer

Philips Avent Babybad- och rumstermometer

Kolla priset hos:

För dig som verkligen sätter säkerheten i första rummet och vill ha en rejäl produkt från en stor återförsäljare kan denna produkt från Philips vara helt rätt. Modellen är tillverkad och framtagen för att kunna lekas med på ett säkert sätt i badet, utan att något går sönder eller att barnet riskerar att få i sig farliga ämnen.

Med en tydlig digital display ät det enkelt att se hur hög temperaturen är. Denna produkt kan också med fördel användas för att mäta temperaturen i sovrummet, eller i andra rum för att se till att det inte är för varmt eller för kallt för barnet.

Att det är en så rejäl och noggrant framtagen termometer gör tyvärr också att priset sticker iväg en del. Denna modell kostar ganska många gånger mer än de flesta andra i guiden och är något för dig som är redo att investera lite extra i en termometer till badkaret.


Vilken temperatur ska badvattnet ha för en bebis?

När du badar ditt barn är det såklart oerhört viktigt att ha en bra temperatur som är lagom och inte blir för varm eller för kall. Du vill inte att ditt barn vare sig ska bränna sig eller frysa.

En rekommenderad temperatur är ca 37 grader, vilket brukar kännas lagom för de flesta barn. Eftersom detta är ungefär som kroppstemperatur går det att känna med exempelvis armbågen för att nå rätt temperatur. Detta är dock ingen exakt metod och en badtermometer kan vara att rekommendera.

Det allra bästa är att både känna efter själv och mäta med termometer innan barnet kommer i kontakt med vattnet.

Att tänka på är att den övriga temperaturen i rummet kan avgöra hur varmt eller kallt barnet upplever det hela och hur varmt vattnet därmed ska vara. Om du har detta i åtanke och dessutom har en termometer som både kan mäta temperaturen i vattnet och i rummet ska det gå alldeles utmärkt att hitta en temperatur som passar för ditt barn.

Vad ska man tänka på när man badar en baby?

Det finns flera saker utöver temperaturen som är bra att tänka på när du badar din bebis. Till att börja med är det viktigt att ditt barn känner sig tryggt i badet.

Ett tips kan vara att prata lugnt med barnet innan det ska bada och förklara vad ni kommer att göra. Se till att hela tiden hålla en lugn och positiv ton eftersom det speciellt de första gångerna kan vara ganska spännande och lite ovant för barnet.

En annan sak som är viktig att tänka på är att inte bada tillsammans med ditt barn innan naveln har läkt helt. På så sätt ser du till att ditt barn är ännu säkrare.

Till sist är det också bra att ha med sig att badrummet ofta är en mycket hal miljö. Speciellt om du haft produkter som olja eller badskum i vattnet är det oerhört lätt att halka.

Därför måste du se till att bland annat hålla ett fast grepp runt barnet och runt huvudet när du lyfter det i och ur badet. Det kan också vara en bra idé att investera i en badmatta som gör golvet mindre halt, samt halkskydd som kan sättas i botten på badkaret för att ge en mer greppvänlig yta.

Med hjälp av dessa tips hoppas vi att du och ditt barn ska få en trevlig stund tillsammans under badandet. Vi tror också att guiden i artikeln ska kunna vara till hjälp så att du kan hitta en termometer som gör att ni får den exakt rätta temperaturen och att ditt barn får ett ännu härligare bad.


Läs mer om barnsäkerhet!