Bästa badskum för barn 2022: Barnens bubbliga favoriter

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Ett bubbligt badskum brukar gå hem hos de allra flesta – även hos envisa små badmotståndare! Att förvandla kvällsduschen till en rolig lekstund där barnet får gå loss bland fluffigt skum brukar därför fungera utmärkt för att avdramatisera tvättritualen. Här kollar vi in de bästa badskummen för barn!

Test av marknadens bästa badskum för barn

Vilket badskum för barn är bäst i test?

ECO Cosmetics Baby bubbelbad

ECO Cosmetics Baby bubbelbad

Kolla priset hos:

En favorit är ECO Cosmetics Baby som är ett ekologiskt och skonsamt badskum som är noga framtaget för att skydda barns känsliga hud mot uttorkning under och efter bad.

Värt att nämna är att denna produkt inte är i topp när det gäller mängden bubblor och skum. Den är däremot utmärkt för att göra huden mjuk, tack vare sitt skonsamma innehåll. En riktigt fin produkt, men inte bäst när det gäller mängden bubblor!

Detta badskum har en naturlig formula och är fritt från alla tänkbara skadliga ämnen som sulfater, parabener, phenoxyetanol samt syntetiska doftämnen.

ECO Cosmetics Baby lämpar sig utmärkt för de allra minsta och känsligaste barnen.


ARC Child Bubble Bath

ARC Child Bubble Bath

Kolla priset hos:

En annan ekologisk favorit är ARC Child Bubble Bath med en skonsam och naturlig formula som återfuktar och mjukgör känslig hud utan att irritera eller torka ut.

Skummet, som är fritt från sulfater och parabener, bildar fina, mjuka bubblor som bidrar till en härlig badstund.

Båda ovanstående alternativ återfinns i en högre prisklass men då innehåller de också försklassiga ingredienser som är skonsamma mot såväl känslig barnhud som miljö.


Libero Bubble Bath

Libero Bubble Bath

Kolla priset hos:

Vår absoluta budgetfavorit är Libero Bubble Bath som är en mild och oparfymerad produkt som dessutom är Svanenmärkt och certifierad av Asthma & Allergy Nordic.

Detta badskum ger härliga bubblor och är snällt och skonsamt mot barnets ömtåliga hud.


Bamse Brums bubbliga badskum

Bamse Brums bubbliga badskum

Kolla priset hos:

Det här är ett mycket trevligt, parfymfritt badskum som är godkänt av Astma & Allergiförbundet.

Brums bubbliga badskum skummar på bra och är ett väldigt populärt alternativ som vi är mycket förtjusta i!

Se även våra tips på andra hygienprodukter, som våtservetter, babyolja eller schampo för barn, eller varför inte en badponcho att torka sig i efter badet!


Recension av 10 olika badskum för barn

Här kommer mer ingående recensioner av alla de badskumsprodukter vi undersökt närmare.

Vad utgör då ett bra badskum? Det ska bilda ordentligt med skum och produkten får gärna vara dryg så att den håller länge.

Sedan är det naturligtvis viktigt att badskummet innehåller hälsosamma och skonsamma ingredienser som vårdar och lämnar huden återfuktad. Ett rimligt pris och praktisk och kul förpackning ger ett extra plus i kanten!

Pssst! Ett litet tips är att spruta badskummet direkt i vattenstrålen för extra mycket och fluffigt skum!

Monkids badskum

Monkids badskum

Kolla priset hos:

Monkids badskum är ett milt och ekologiskt badskum som är speciellt framtaget för barns känsliga hud. Produkten är tillverkad i Sverige och innehåller bland annat ekologisk olivolja och extrakt från acaibär som lämnar huden mjuk och återfuktad.

Monkids badskum är fritt från parabener, silikoner, sulfater och mineraloljor och är skonsam mot såväl hud som miljö. Badskummet doftar milt av melon och gurka.

Flaskan har vit botten med lekfullt motiv av en busig liten apa i blått och lila som håller för ögonen.

Tyvärr är produkten inte särskilt dryg och man måste använda en ganska stor mängd för att få ordentliga bubblor. Dessa bubblor försvinner också relativt snabbt.

Monkids badskum är ett lite dyrare badskum, men som alltså innehåller naturliga och ekologiska ingredienser som är skonsamma mot både hud och miljö.


Babblarna tokbubbligt badskum

Babblarna tokbubbligt badskum

Kolla priset hos:

Babblarnas tokbubbliga badskum är en oparfymerad produkt som är framtaget för barns känsliga hud. Badskummet innehåller milda och beprövade ingredienser, exempelvis aloe vera, som återfuktar och lämnar huden mjuk och len.

Detta badskum skummar ordentligt och ger rikligt med bubblor. Den blåa förpackningen är designad i tubformat och har ett roligt motiv av de olika karaktärerna i Babblarna.

Även om detta badskum är oparfymerat och innehåller milda ingredienser så visar innehållsförteckningen att produkten bland annat också innehåller palmolja och sulfater. Om man prioriterar skonsamma ingredienser utgör Babblarnas tokbubbliga badskum därför inte det bästa alternativet.

Prismässigt ligger denna produkt mycket bra till.


Alfons bubbliga badskum

Alfons bubbliga badskum

Kolla priset hos:

Alfons Åbergs bubbliga badskum är ett milt vårdande och rengörande badskum som doftar lätt av bubbelgum.

Flaskan har en härlig rosa färg med den klassiska Alfons Åberg-loggan i svart.

Alfons bubbliga badskum är alltså parfymerat, vilket kan orsaka allergiska reaktioner. Produkten innehåller även ämnet phenoxyethanol, vilket är ett konserveringsmedel som är skadligt vid förtäring. Därför rekommenderar vi inte detta badskum till barn som har en tendens av att stoppa saker och ting i munnen.

För att få till ordentligt med skum måste man använda ganska stora mängder av produkten.

Alfons bubbliga badskum har dock ett väldigt förmånligt pris.


Bamse Brums bubbliga badskum

Bamse Brums bubbliga badskum

Kolla priset hos:

Bamse Brums bubbliga badskum är ett oparfymerat badskum som rengör huden skonsamt samtidigt som skum bildas.

Badskummet bildar en riklig mängd skum av liten mängd produkt, men vill barnet bada länge kan man behöva fylla på under badet då skummet sjunker ihop relativt snabbt.

Förpackningen kommer i tubformat med ett gulligt motiv av en skumbadande liten Bamse.

Produkten är såväl Svanenmärkt som certifierad av Asthma & Allergy Nordic. Däremot innehåller detta badskum konserveringsmedlet phenoxyethanol som är skadligt vid förtäring. Därför rekommenderar vi inte Bamse Brums bubbliga badskum till små barn som gärna smakar på det mesta.

Rent prismässigt kvalar denna produkt in i mellanprisklass. Brums bubbliga badskum är ett utmärkt badskum för det lilla barnet i baljan, eller större barn som gillar skum i badkaret!


ARC Child Bubble Bath

ARC Child Bubble Bath

Kolla priset hos:

ARC Child Bubble Bath är ett milt badskum som är både ekologiskt och veganskt. Formulan är framtagen för barns känsliga hud och består bland annat av havreolja och kokosvatten som har en återfuktande och mjukgörande effekt. Den skonsamma formulan varken irriterar eller torkar ut känslig hud.

Flaskan har en clean och enkel design som med fördel kan lämnas framme på badkarskanten som dekoration.

Skummet som bildas består av mjuka, fina bubblor och produkten är även fri från sulfater och parabener. ARC Child Bubble Bath är dessutom tillverkad i Sverige.

ARC Child Bubble Bath är ett ganska dyrt badskum men innehåller som sagt ekologiska och skonsamma ingredienser. Dessutom rymmer förpackningen hela 300 ml.


ECO Cosmetics Baby bubbelbad

ECO Cosmetics Baby bubbelbad

Kolla priset hos:

ECO Cosmetics Baby bubbelbad är ett ekologiskt och veganskt badskum som är framtaget för att skydda barns känsliga hud mot uttorkning under bad.

Den naturliga formulan innehåller bland annat havtorn som har en lugnande inverkan på känslig hy samt ekologiskt granatäppleextrakt som återfuktar och hindrar huden från att torka ut.

ECO Cosmetics Baby bubbelbad är fri från sulfater, parabener, phenoxyetanol, petroleumbaserade ingredienser samt syntetiska doftämnen.

Förpackningen, som påminner om en vanlig shampoflaska, har solgul kork samt ett sött motiv av en badanka. Badskummet har en mild doft av naturliga eteriska oljor.

För små barn med mycket känslig och/eller eksembenägen hy rekommenderas dock att använda produkter helt utan doft, exempelvis vegetabilisk ekologisk olja.

Detta badskum bildar ett härligt mjukt skum, men vid längre bad kan man behöva fylla på med mer badskum då bubblorna har en tendens att sjunka ihop efter ett tag.

ECO Cosmetics Baby bubbelbad återfinns i en lite högre, men ändå rimlig, prisklass.


Libero Bubble Bath

Libero Bubble Bath

Kolla priset hos:

Libero Bubble Bath är ett milt och oparfymerat badskum som ger ett mjukt, fint skum som har berikats med rengörande och skonsam tvål. Formulan innehåller extrakt från nordiska sockerbetor som återfuktar huden.

Förpackningens design går i klassik Libero-anda med vit bakgrund och mörklila detaljer. Motivet utgörs av ett lyckligt barn i full färd med att bada skumbad.

Libero Bubble Bath är ett Svanenmärkt badskum som dessutom är certifierat av Asthma & Allergy Nordic.

Detta badskum håller vad det lovar och skapar ett härligt skum. Produkten är dock aningen odryg och tar slut lite fortare än vi hade önskat.

Libero Bubble Bath är ett bra och skonsamt badskum till ett oerhört bra pris.


Burt’s Bees Baby Bee badskum

Burt’s Bees Baby Bee badskum

Kolla priset hos:

Burt’s Bees Baby Bee badskum består av naturliga och skonsamma ingredienser som kokosolja, solrosolja och sojaprotein. Formulan innehåller dessutom vitamin B och andra väsentliga mineraler som både rengör och vårdar huden utan att irritera eller torka ut.

Detta badskum bildar härliga bubblor som återfuktar utan att lämna varken badkar eller hud med en oljig hinna. Burt’s Bees Baby badskum lämnar barnhuden silkeslen och svider heller inte i ögonen.

Detta badskum är oparfymerat, fritt från parabener och sulfater samt testat av legitimerade barnläkare. Produkten är inte heller djurtestad.

Burt’s Bees Baby badskum är en dyr produkt, men förpackningen innehåller också över 350 ml och innehållet är skonsamt för såväl känslig barnhud som miljö.


Apotek Hjärtats badskum för barn

Apotek Hjärtats badskum för barn

Kolla priset hos:

Hjärtats badskum för barn är ett återfuktande och rengörande badskum anpassat efter barns känsliga hud. Badskummet innehåller bland annat bomullsfröolja som har en mjukgörande och återfettande effekt.

Hjärtats badskum ger mjuka fina bubblor, men vi hade önskat att skumeffekten varade lite längre utan att man behövde fylla på med mer av produkten.

Den stilrena förpackningsflaskan går i vitt och ljusblått och har ett rart motiv av ett tecknat djuransikte.

Produkten är parfymerad och har en mild och söt doft av grapefrukt. Parfymerade produkter, även om de är milda, kan dock vara allergiframkallande. Därför är Hjärtats badskum också avsett för normal hud snarare än torr och/eller eksembenägen hud.

Apotek Hjärtats badskum återfinns i den lägre prisklassen.


Bamse badskum

Bamse badskum

Produkten har utgått se istället: Brums bubbliga badskum

Bamse badskum är ett parfymerat badskum som innehåller milda, beprövade ingredienser som verkar skonsamt mot barns känsliga hud. Badskummet har en mild och lätt fruktdoft.

Den turkosa tuben har en klassisk Bamse-logga samt motiv av en skumbadande liten björn.

Bamseprodukterna marknadsförs som ett alternativ som är “milt och snällt mot huden” men faktum är att produkten faktiskt är parfymerad, vilket kan kan framkalla allergiska reaktioner. Bamse badskum innehåller även sulfater och palmolja.

Detta är ett mycket prisvärt badskum som ger ordentliga bubblor i stora mängder.


Du kanske även vill ha tips på pottor och badrumspallar!