Bästa badskor för barn 2022: Skyddar små fötter i vattnet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Sommaren bjuder förhoppningsvis på mycket sol och bad. Badskor till barnen blir allt mer populärt, av goda skäl! Det finns många onödiga olyckor man kan undvika med hjälp av ett par praktiska skor i vattnet. Här är våra tips på bästa badskorna för barn!

Barn på stranden med badskor

Vilka badskor för barn och baby är bäst i test?

Våra tre favoriter är:

Watery Flipp Flopp är ett par rejäla badskor i sandal-stil. De är tuffa och skyddar fötterna väl båda på stranden och på sjöbotten.

Ett mycket prisvärt och populärt alternativ är Swimpy badskor. De är billiga, praktiska och finns i många olika färger.

Vill du ha badskor i strumpmodell, så måste du kolla in Duukies Badstrumpor. De har bra UV-skydd, är bekväma att röra sig i och skyddar både mot varm sand och vassa stenar med mera!

Annan praktisk utrustning för bad med de minsta barnen är badblöjor och armpuffar! Ha även koll på solskyddet med solkräm, UV-kläder och solhattar!

En titt på 10 olika badskor

Vi har grottat ner oss i utbudet av badskor som finns på marknaden idag. Många av skorna liknar varandra både till utseende och funktion men sedan finns det några som sticker ut. Om det är positivt eller ej beror helt på vem man frågar. I jakten på bästa badskor för barn har vi hittat väldigt många fina och smarta produkter, det finns en badsko för alla smaker. 

Watery flipp flopp barn

Watery flipp flopp barn badskor

Kolla priset hos:

Waterys flip flop badsko Nixie är en otroligt populär badsko bland småbarnsföräldrar. Det är en lättviktssko med en 2,5mm tjock vulkaniserad gummisula. Gummisulan är nog tjock för att barnet ska kunna trampa på en spik, en glasbit eller hårda föremål så som snäckor eller stenar i vattnet utan att det händer någonting.

Sulan har en speciell utformning som gör att vatten kan sippra mellan barnet och sulan, ingen ”vattenplaning” och halkrisk. Sulan är även gjord så att barnen ska få en mjuk gång och slippa de hårda stötarna som annars kan gå genom kroppen när barnet färdas fort framåt.

Skon finns i tre färger. Rosa, blå och svart. Den blå skon med gröna detaljer är bästsäljaren. Samtliga färger finns i storlekarna 21-30. 

Skon har stora kardborreband som gör det enkelt för barnet att själv ta av och på skon. Den är öppnare i sin konstruktion än många andra badskor och ger därför foten en mer luftig miljö. Den är även snabbtorkande, så att ha på skon under hela strandutflykten brukar inte vara något problem.


Aqua Sphere neopren badskor

Aqua Sphere neopren badskor

Kolla priset hos:

Aqua spheres badsko är en härlig badsko tillverkad i neopren med en vulkaniserad gummisula. Den är otroligt lätt, så den är både praktisk att transportera och även otroligt skön att ha på sig. Badskon saknar kardborreband och spännen och tas på som en strumpa, den är väldigt elastisk och enkel för barnet själv att ta av och på.

Den har en otrolig passform och sitter väldigt skönt på foten. Sulan hjälper barnet till ett perfekt fotfäste och eliminerar halkrisken som annars är stor på hala stenar och vid poolområden. Sulan fungerar även som en skydd mellan den lilla foten och vassa föremål på stranden så som glas, snäckor, spikar och stenar.

Badskon finns i många olika färger och i storlekarna 20-35. Denna badsko är ganska stor i storlekarna så man bör köpa en storlek mindre än den storleken som barnet har på sin vanliga skor. En badsko blir inte trevlig om den är för stor.


Beco badskor barn

Beco badskor barn

Kolla priset hos:

Becos Badsko är en dra-på-sko tillverkad i neopren som är ett väldigt lätt och skönt material. Skon är lätt att ha på sig och tynger inte ner steget och försvårar barnets rörlighet i vattnet och på land. Den lätta vikten gör också skon väldigt tacksam att bära med sig i packningen, där man absolut inte vill ha mer vikt än nödvändigt.

Bak i hälen finns en dragsko som man kan reglera passformen med. Barnet lär sig ofta snabbt detta och även om det skulle slarvas med just den detaljen så sitter badskon helt okej på foten, tills en vuxen kan hjälpa till.

Denna badsko finns i olika färgkombinationer och i storlekarna 20-35. Skorna hjälper till att hålla små fötter varma under och mellan bad. Gummisulan ger ett bra skydd och kan med fördel användas även under skogspromenaden eller en promenad längst steniga stränder.


Småfolk Badskor

Småfolk Badskor

Kolla priset hos:

Småfolks badsko är en är sko som för tankarna till en strumpa eller moccasin. De har inga spännen eller kardborreband, utan dras enkelt på som en strumpa på foten när det är dags för bad.

De är tillverkade av poyester och elastan och är väldigt snabbtorkande. De har en halksäker sula och finns i storlekarna 18-32. Allt material är Oeko-Tex-certifierat och fritt från skadliga ämnen. Med dessa söta badskor är de minsta små fötterna redo för en dag på stranden eller poolen. Badskorna har ett UV-skydd 50+ som skyddar små fötter från att bli brända och röda i solen.

Badskorna finns i några olika färger och utseenden, samtliga väldigt söta. Det finns rosa med vita svanar, mörkblå med ubåtar och andra marina motiv, lila/blå med solar och fåglar, ljusblå med coola hajar m.m. Det här är en bra fösta badsko för de allra minsta.


EN FANT Badskor

EN FANT Badskor

Kolla priset hos:

Denna badsko är väldigt olik andra badskor på marknaden på många sätt. Den har inte en täckande design utan är utformad som en sandal med ett spänne i plast för att fästa och ta av skon.

Det finns ju både för och nackdelar med detta. Badskon kan å ena sidan användas i alla somriga situationer. Den passar lika bra för en statstur, i lekparken och ute på tomten som den passar som en skyddande badsko på stranden och vid poolen.

Å andra sidan så skyddar den inte foten lika bra som en heltäckande sko. Varken mot vassa föremål eller mot solens starka strålar.

Gummisulan är dock ordentlig och skyddar oklanderligt mot faror som man kliver rakt på och som annars hade skadat bara själva fotsulan. Här får man känna efter vilka miljöer man rör sig mest i. Är det mest vid poolen eller stränder med fin ren sand så kan denna badsko vara den rätta.


Reima Badskor

Reima Badskor

Kolla priset hos:

Reima är ett finskt företag som grundades 1944 i Kankaanpää. Reima har sina rötter i andra världskriget och tillverkade då kläder för armén. Företaget utvecklades starkt på 50-talet och fick då namnet Reima. Företaget gjorde sig tidigt ett namn och har ett gott rykte bland kunderna. De tillverkar väldigt snygga, bra och smarta vinterkläder och skor för både barn och vuxna.

Reimas badsko ”Lean” är en praktiskt och väldigt lätt och andningsbar badsko, tillverkad i textil med en sula i gummi. De kan tvättas i tvättmaskin, har en uttagbar innersula och UV-skydd 50+. Precis som övriga produkter i Reimas sortiment så är dessa badskor av hög kvalitet.

De finns i lite olika färger bland annat helt i rosa eller svart, med matchande sula. Sedan finns de i rosa med fjärilar och en marinblå med naturmönster. Badskorna finns i storlekarna 19-38.


Swimpy UV-Badskor

Swimpy UV-Badskor

Kolla priset hos:

En urgullig liten badsko som består av mesh, neopren och termogummi. Den är busenkel att ta på och av med ett litet handtag i hälen och kardborre på sidan. Sulan av termogummi bjuder ett väldigt pålitligt halkskydd och skon är tillverkad i ett material med 100 procentigt UV-skydd.

Skon är extremt snabbtorkande och kan därför ofta behållas på mellan badningarna. Detta är ju dels väldigt praktiskt och enkelt, genom att man slipper momentet när badsuget faller på.

Sedan så kan ju många faror gömma sig i sanden där det springs och leks. Vassa stenar, snäckskal och glas är inte något man vill trampa på och vara tvungen att avsluta den underbara stranddagen på sjukhus.

Skon finns i flera olika färger. Bland annat rosa, svart, orange och blå. Det finns även ett par i rött med ögon, som påminner om en liten figur. Storleksspannet är 20-29 på de flesta av färgerna.


Petit by Sofie Schnoor Badskor

Petit by Sofie Schnoor Badskor

Kolla priset hos:

Denna badsko är så himla söt, den påminner lite om en ballerinasko. Den saknar kardborre och dragsko och tas istället på och av som en strumpa.

Det elastiska tyget gör detta både möjligt och enkelt, vilket leder till att barnet snabbt kan få in en rutin att själv hoppa i skorna innan det är dags att dra ut på äventyr. Gummisulan skyddar de små fötter mot stenar, snäckskal och annat olämpligt underlag som barnet annars lätt kan trampa och skada sig på.

De olika milda färgerna man kan välja på har en pastellkänsla över sig och sulan går i samma färg som själva skon, vilket ger skon ett väldigt harmoniskt och milt intryck.

Denna badsko finns i storlekarna 20-29 och kommer i flera olika färger. Innersulan går att ta ur och tvätta och torka. Yttersulan har ett praktiskt mönster som motverkar halkning på ett effektivt sätt.


Duukies Badstrumpor

Duukies Badstrumpor

Kolla priset hos:

Denna badstrumpa är väldigt härlig för barnet att ha på sig. Den erbjuder full rörlighet i vattnet och skyddar från otäcka halkningar, samt håller barnet stabilt stående på poolens ibland lite halkiga botten.

Man ska dock komma ihåg att detta är en strumpa och inte en sko. Den lämpar sig inte för lek på allt för grova ytor. Den är tänkt som ett halkskydd samt att skona små fötter från den ibland helt horribelt heta sanden. Yttersulan är tillverkad i halkfri neopren och själva strumpan är tillverkad i polyester och elastan.

Badskorna har ett solskydd på UV 50+ vilket är helt perfekt då fötter ofta både glöms bort när vi smörjer barnen. Vi vet med oss att sådant lätt kan falla mellan stolarna.


Wheat Shawn Badskor

Wheat Shawn Badskor

Kolla priset hos:

En söt och nätt liten badsko för de minsta fötterna. Skorna kommer i storlekarna 20-28. De finns i några olika färger. Dels i blommiga somriga tyger och även i blått med en lite marin känsla. Skorna är tillverkade i neopren och är väldigt lätta och sköna att ha på sig.

De passar alldeles förträffligt både som en skydd mot vassa föremål på botten där man ska bada men även för en promenad längst stranden eller i skogen.

Skon har en slitstark gummisula som motverkar olyckor på hala stenar och poolområden. Gummisulan går både et bit upp på hälen och lite upp framför tårna för bästa tänkbara skydd mot faror som lurar för den lilla foten.

Det fina mönstren på skorna kombineras av snygga detaljer i läderimitation. Skon öppnas och stängs med kardborre på sidorna, så skon är väldigt enkel att få på och av och kan i de flesta fall skötas helt själv av barnet.


Vad är badskor?

Badskor är en sko tillverkad i vattentåligt material med en sula i gummi som ska skydda foten mot vassa föremål på botten och i sanden. Sulorna är i regel halkfria, så de passer perfekt även för en dag vid poolen. De allra flesta badskor har dessutom ett högt UV-skydd som förhindrar att fötterna bränns av solens starka strålar.

Vilka olika sorters badskor finns det?

Marknaden har lite olika sorters badskor att erbjuda. De flesta badskor har en gummisula med täckande sidor i snabbtorkad textil. Det finns även öppnade varianter som är utformade som en sandal. Det finns badskor som ser ut som strumpor med gummisula och dras på foten som en strumpa. Det finns även badstrumpor.

Vad är skillnaden på badskor och sandaler?

Skillnaden mellan badskor och sandaler är materialet och utformningen. Badskor är tillverkade i vattentåligt och snabbtorkande material. De är ofta dessutom oerhört lätta, för att bjuda full förelsefrihet i vattnet istället för motstånd.

Det finns visserligen badskor som ser ut precis som sandaler men dessa är tillverkade i plast med en sula som ska klara av åtskilliga timmar vi vatten och ha en förmåga att skydda foten mot vassa föremål.


Här hittar du fler artiklar om badkläder för barn!