Bästa badrumspall för barn 2022: Barnpall till toaletten

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En pall för barnen inne på badrummet är en av de mest användbara prylarna du kommer att köpa. De är billiga, hållbara och används oftast i många år. För att nå upp till toaletten, och som stöd när barnet sitter på toaletten. Eller för nå upp till handfatet för att tvätta händerna, borsta tänderna och så vidare. En bra barnpall är en billig men mycket hjälpsam produkt helt enkelt. Här listar vi våra favoriter och de bästa badrumspallarna för barn!

Barn står på pall vid handfatet närbild på fötterna

Ofta köper föräldrar en pall samtidigt som en potta och en barntoasits. Här kan du se våra favoriter bland pottorna.

Vilken barnpall är bäst i test?

Vår favorit är BabyBjörn Barnpall. Vi har mycket erfarenhet av denna stadiga och ganska höga barnpall. Den håller mer eller mindre hur länge som helst och är en riktig kvalitetsprodukt.

Ett lite billigare alternativ som är riktigt bra är BabyDan Pall med två steg. Det är en pall med många smarta funktioner och en populär kvalitetspall för barn.

Sist men inte minst vill vi slå ett slag för det tyska företaget Keeeper och deras barnpallar. De är billiga och mycket stadiga. Framför allt gillar vi deras tvåstegspallar. Det är även de som tillverkar till exmpel Disney-pallarna.

Recensioner och information om alla barnpallar vi tittat på

Här kommer en kort genomgång av samtliga badrumspallar för barn som vi kollat in lite extra.

BabyBjörn Barnpall

BabyBjörn Barnpall

Kolla priset hos:

Det här är vår favorit som vi har erfarenhet av att använda under många år. BabyBjörn barnpall är en stadig och säker pall som finns tillgänglig i många fina färger och kan matchas med andra produkter från BabyBjörn. Den ingår även i deras särskilda potträningskit där du får med potta, toalettsits och pallen.

BabyBjörns pallar tillverkas i Sverige och är kända för sin höga kvalitet. Vi har själva erfarenheter av att använda dessa pallar i över 5 år, utan minsta tecken på slitage. Perfekt för familjen med syskon där pallen kommer till användning länge.

En viktig detalj på en pall för barn, är att den har halkskydd. På BabyBjörn finns en gummimatta där barnet står, som ger bra och säkert grepp även om fötterna är blöta. Dessutom är pallen väldigt stadig och står still på sin plats. Det är mycket stabil och säker barnpall.

En detalj som vi alltid brukar lyfta fram när det gäller BabyBjörn är att deras produkter i plast alltid testas ordentligt. Därför är säkra och innehåller inte farliga ämnen som BPA med mera, vilket är extra viktigt när det gäller produkter för barn.

BabyBjörn barnpall mäter 35 x 24 x 15 cm. Eftersom den bara består av ett steg så är det en ganska hög pall. Små barn kanske kommer att behöva lite extra hjälp i början för att komma upp, men det är samtidigt rekommenderat att alltid vara med barnet i den åldern hur som helst. Vissa föredrar en pall med ett extra trappsteg, vilket kan ha sina fördelar.

Hur som helst, våra samlade erfarenheter av denna pall är oerhört positiva. Det är en snygg, simpel och trygg barnpall som kommer att hålla i många år. För oss är BabyBjörn Barnpall bäst i test och en given rekommendation från vår sida!


BabyDan Pall Två Steg

BabyDan Pall Två Steg

Kolla priset hos:

En simpel men riktigt bra barnpall från BabyDan. Det här är ett väldigt populärt och omtyckt redskap som barnen har nytta av inne i badrummet.

På undersidan av pallen finns ett anti-halkmaterial som gör att den står stadigt. Även på ovansidan finns en räfflad gummiliknande yta som gör att fötterna får bra grepp. Det är en väldigt säker och funktionell pall.

På sidan av pallen finns ett par handtag som gör det smidigt att flytta på den, utan att behöva till exempel ta tag i en smutsig undersida eller liknande. Det är en smart detalj som de flesta pallar inte har.

BabyDan badrumspall mäter 26 centimeter på höjden, vilket är en bra höjd som hjälper både de minsta och kan användas när barnet blir lite större. Eftersom pallen har två steg blir det enkelt för barnet att själv använda pallen med åren, även om det är viktigt att vara med hela tiden i början.

Vill du ha en billig badrumspall för barn, med alla viktiga funktioner, så är detta ett riktigt bra alternativ. Vi rekommenderar BabyDan Pall med två steg om du vill ha den bästa billiga barnpallen!


Beemoo Care Pall

Beemoo Care Pall

Kolla priset hos:

Snygg, enkel badrumspall för barn från Beemoo Care. Detta varumärke är ett av de allra bästa budgetmärkena när det kommer till produkter för barn och baby. Denna pall håller riktigt hög kvalitet och finns dessutom i en mängd riktigt fina färger. Det går även att köpa den i ett paket med potta och toalettsits. Du får otroligt bra värde för pengarna här!

Trots att detta är en billig produkt så har den med de flesta smarta och viktiga detaljer du behöver på en bra barnpall. Den har halkskydd både på ovan- och undersidan. Där nere är hörnen klädda i gummimaterial som hindrar pallen från att röra sig och där barnet står finns ett mönster med små gummistjärnor som förhindrar fötterna från att halka.

Det är en ganska låg pall med en höjd på 14 centimeter och består bara av ett steg. Pallen fungerar utmärkt för småbarn som behöver nå upp till handfatet för att tvätta händerna själva, men kanske är lite för låg för de allra minsta. Men måttet är standard för denna typ av enklare fotpallar och den är ganska lagom.

I övrigt känns Beemoo Care barnpall rätt så hållbar och vi har inget att anmärka på i kvalitén. Vill du ha billigast möjliga pall, som ändå är robust och säker så är detta ett fullt rimligt alternativ. Vi ser Beemoo Care Pall som en solklar rekommendation om du inte vill betala mer än nödvändigt för en snygg och praktisk badrumspall för barn!


Liewood Ulla Ståpall

Liewood Ulla Ståpall

Kolla priset hos:

Liewood bjuder alltid på något unikt när det gäller design. Detta även när det kommer till deras badrumspallar. De har en ganska simpel form och består av ett steg. Men detaljerna är många och de finns i flera fina färger att välja på.

I mitten finns ett hål i form av en söt nallebjörn. Ytan där barnet står är täckt med små knoppar som gör den halksäker. Pallen har en ganska minimalistisk design vilket gör att den är snygg och passar in bra i princip överallt.

Vi kan själva tycka att priset är något i överkant för en så simpel produkt som en ståpall för barn. Samtidigt är den ganska snygg i sin design och kan även passa bra att ha till exempel i köket när barnet blir lite större och kan lära sig diska eller liknande. Eftersom den är hållbar och stadig finns det utrymme att använda den i många år.

Liewood Ulla är en barnpall för den design-medvetne. Det är en lite dyrare modell som kommer att avskräcka en del. Men den är både tjusig och praktisk och om du gillar denna avskalade med trendiga stil så är det ett intressant alternativ tycker vi.


Maltex Halkfri Pall

Maltex Halkfri Pall

Kolla priset hos:

En ganska enkel pall från varumärket Maltex, med söt design och lite finurliga små detaljer.

Det polska företaget Maltex tillverkar produkter i plast och en stor del av sortimentet är inom segmentet barn och spädbarn. De håller väldigt hög kvalitet och är ett populärt val hos återförsäljare runt om i världen. Ofta använder de sig av kända figurer eller andra gulliga motiv i sin design.

Maltex barnpall är en ganska simpel produkt som barnet kan stå på för att nå handfatet eller komma upp på toaletten med. På ovansidan finns halkskydd och vi gillar de söta fotavtrycken som ger något för barnet att placera fötterna på.

Pallen är lite drygt 14 centimeter hög, vilket är ett ganska vanligt mått på enkla enstegspallar. Vi måste dock säga att priset känns lite onödigt högt på Maltex. Det är i slutändan en ganska simpel produkt och snarlika pallar finns att få betydligt billigare från till exempel Keeeper och deras Disney-pallar.

Det är absolut inget fel på Maltex Halkfria Barnpallar, men priset för en så simpel produkt, får oss att föredra andra produkter faktiskt. En ok pall, men inget speciellt enligt oss.


Paw Patrol Pall

Paw Patrol Pall

Här är den perfekta pallen om du har barn som gillar de härliga räddningsdjuren från Paw Patrol. Denna badrumspall har alla standardiserade säkerhetsdetaljer som halkskydd både på undersidan och ovantill.

Pallen är av samma stil som Disney barnpallar, så det finns en hel del varianter att välja på där. Om du vill ha en badrumspall för barn med fina motiv och figurer som barnen känner igen så rekommenderar vi att du kollar in dessa alternativ.

Paw Patrol barnpall är en 14 centimeter hög, söt men simpel pall. Det är en enkel produkt som håller måttet när det gäller kvalité. Eftersom priset är lite högre än till exempel Beemoo Care, som ändå är en snarlik produkt, så skulle vi främst rekommendera Paw Patrol Pall till dig som verkligen vill ha just Tasspatrullen som motiv.


Disney barnpallar

Här kommer några alternativ för dig som vill ha en pall med motiv från kända Disney-filmer. Några av modellerna är tvåstegspallar och några simpla varianter med ett steg.

Disney Frozen Pall Två Steg

Frozen Ståpall Två Steg

Kolla priset hos:

Det här är en pall med två steg med snyggt motiv från Frost-filmerna. En riktigt stadig variant med bra halkskydd och en maxvikt på hela 120 kg!

Pallen mäter 21 centimeter på höjden och är lätt att ta sig upp för även för ganska små barn. En praktisk pall med ett riktigt sött motiv, men färgtema som passar med vitt för snö och blått för isen, samt karaktärerna Elsa och Anna samt den charmige snögubben Olof.

Om ditt barn gillar filmserien Frost så är Disney Frozen Pall ett givet val! En snygg och användbar badrumspall för barn helt enkelt.


Disney Cars Pall Två Steg

Disney Cars Pall Två Steg

Kolla priset hos:

Den här pallen är snarlik den ovannämnda från Disney Frozen. Även denna har två steg och precis samma anti-halkfunktioner, mått och kapacitet.

Om ditt barn gillar bilar och framför allt Disneys filmer om racerbilarna Lightning McQueen och de andra, så är det här ett kul alternativ. Det är en riktigt stadig pall som garanterat kommer att hålla i många år. Perfekt vid handfatet, framför toaletten och så vidare.

Vill du ha en badrumspall till en liten bilentusiast så är Disney Cars Pall ett utmärkt val helt enkelt!


Disney Nalle Puh Pall

Disney Nalle Puh Pall

Kolla priset hos:

Här har vi en simpel pall med bara ett steg. Den har motiv från Nalle Puh och är både söt och användbar. Praktiska detaljer som halkskygg både uppe och nere finns på plats.

Disneys badrumspall med Nalle Puh är 14 centimeter hög och tillverkad i ett hårt och stadigt plastmaterial. Det är en billig och väldigt prisvärd produkt, som är både hållbar och praktisk.

Om du vill ha en billig badrumspall för barn så är detta ett helt ok alternativ. Gillar du designen och karaktärerna så är Disney Nalle Puh Pall ett alldeles utmärkt val.


Disney Musse Pigg Pall

Disney Musse Pigg Pall

En snygg badrumspall med Disneys Musse och Mimmi Pigg. Det är en billig pall med samma funktion och storlek som Nalle Puh-modellen.

Till den här pallen kan du även köpa matchande potta och toasits, om du vill ha en uppsättning toaletthjälpmedel för barn i samma färg och stil.

Överlag är dessa pallar från Disney riktigt bra. De är prisvärda, har snygga motiv och är smart utformade med bra säkerhetstänk. Dessutom är de otroligt tåliga och kommer med största sannolikhet att hålla bra mycket längre än du behöver dem.

Om ni gillar dessa ikoniska figurer inom tecknad film så är Disney Musse Pigg Pall en bra och användbar produkt som är värd att skaffa.


Keeeper 1- och 2-stegspallar

Keeeper Fotpall Två Steg

Kolla in priset hos:

Företaget som ligger bakom Disney och Paw Patrol bland annat, är det tyska företaget Keeeper. Hos Amazon.se finns ett riktigt stort utbud av deras pallar som vi kan rekommendera att du kollar in. Där hittar du även fler modeller som vanliga svenska nätbutiker inte har i sina lager.

Deras produkter håller hög standard och när det gäller pallarna kan de stoltsera med att de klarar en vikt på hela 120 kg. De har 10 års garanti för att produkterna ska vara BPA-fria, vilket är ett mycket bra bevis på kvalitet.

Om du vill ha en stadig badrumspall till ett riktigt bra pris, ska du definitivt kolla in utbudet från Keeeper!


Du kanske även är intresserad av att titta på elektriska tandborstar för barn!