Bästa badring för barn 2022: Klassiska flytleksaker

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

När sommaren bjuder på bad och lek i vattnet, är det härligt med lite flytande leksaker. Här kollar vi in några fina badringar för barn. Vi har även försökt välja ut några av de bästa badringarna för olika åldrar!

Barn med snorkel i badring

Vilken badring för barn är bäst i test?

De i särklass snyggaste badringarna enligt oss är Liewoods badringar. De finns i många stilar och färger, med lite skön retrostil. Dessutom är de CE-märkta och säkra att simma i!

Bäst för de små barnen är Filibabbas badring för baby. Den har ryggstöd och är tillverkad i tjock PVC för extra säkerhet.

Om du vill ha lite mer festliga badringar bör du kolla in utbudet hos Buttericks eller Partykungen. De har alla möjliga roliga designer, alltifrån vattenmeloner och donuts, till flamingos och enhörningar!

Tänk på att aldrig lämna barn i vattnet utan uppsikt! Småbarn ska alltid vara inom armlängds avstånd och icke simkunniga barn får aldrig vara ensamma i vattnet, även med badring!

En titt på 10 roliga badringar att ha med till strand och pool

Här kan du läsa mer om samtliga badringar vi kikat på. Du kan hitta flera lämpliga flytleksaker i våra artiklar om badmadrasser, flytande hängmattor eller armpuffar.

Liewood badring

Liewood badring

Kolla priset hos:

 • Lämplig för åldern: 12 mån – 5 år
 • Finns i flera olika färger & mönster
 • Festlig design
 • Fri från BPA
Mått:45 x 45 x 13 cm

Livet är bättre med flip flops och badringar! Liewood har utformat 13 stycken badringar i olika härliga, festliga mönster och färger. Varje badring heter ’Baloo Badring’ följt av modellens namn och passar bland annat perfekt för Liewoods barnpooler.

De är tillverkade i sköna matta färger och många av modellerna har en härlig retrostil som vi gillar. Hitta en variant som passar ihop med dina badbyxor eller baddräkt, och glassa runt i poolen i sommar.

Det som gör Liewoods badringar speciella (förutom dess unika design!) är att varje badring är CE-märkt — CE-märket står för hälsa, miljö och säkerhet — vilket kortfattat betyder att tillverkarna garanterar de säkerhetskrav som EU ställer på just den här produkten. Simma lugnt!


Filibabba Babybadring

Filibabba Babybadring

Kolla priset hos:

 • Lämplig för åldern: 1-3 år
 • Finns i flera olika färger & mönster
 • Jordnära design
 • Fri från BPA
Mått:60 x 60 x 30 cm

Här har vi en fin badring som är anpassad för lite mindre barn. Den har ryggstöd och är perfekt för att du som förälder ska kunna köra runt ditt barn tryggt i vattnet, som i en liten båt.

Varumärket Filibabba Badringar har utformat fyra stycken badringar i jordnära färger. De är både vackra och tillverkade av solida kvalitetsmaterial.

Varje badring heter ’Filibabba Babybadring Alfie’ följt av modellens namn och är 100% miljövänliga. Filibabbas badringar är dessutom tillverkade av extra tjock PVC — vilket gör badringen mer hållbar och tåligare än andra konkurrenters liknande produkter. Mums filibabba!


Konges Slöjd Badring

Konges Slöjd Badring

Kolla priset hos:

 • Lämplig för åldern: 1 – 6 år
 • Finns i flera olika färger & symboler
 • Blandad design

Konges Slöjd har designat dessa unika badringar, som finns i många barnvänliga stilar. De sticker ut från mängden och håller både stilen och kvalitén, vad gäller material.  Varumärket Konges Slöjd har utformat sex stycken badringar i olika gestaltningar och utseenden.

Varje badring heter ’Konges Slöjd Badring’ följt av modellens namn och passar lika perfekt på stranden som i poolen!

Fördelen med Konges badringar (förutom att du kan välja mellan olika motiv!) är att varje badring är 100% ftalatfri. En annan fördel är att badringarna finns tillgängliga för olika åldrar och är lika uppskattade av både bebisar som juniorer. Går det bra att köpa alla om man inte kan bestämma sig?


Badring, Vattenmelon

Badring Vattenmelon

Kolla priset hos:

 • Lämplig för åldern: barn och vuxna
 • Prisvärd
 • Rolig design
Mått:82 cm

”Och därför vill jag sjunga att sommaren (och badringen) är min…” Nja, inte går den klassiska sommarvisan riktigt så men vem vill inte ha en egen badring i sommar?

Och vem vill dessutom inte ha med sig en badring som ser ut som en vattenmelon till stranden?

Den här badringen är både prisvärd och har en rolig design! En av fördelarna med badringen är att den passar alla åldrar — och då menar vi verkligen ALLA åldrar — även vuxna! Så, vad väntar du på? Ta med badringen till stranden eller poolpartyt, gör succé bland dina vänner i sommar och känn dig som en melon-aire!


Badring, Tukan

Badring Tukan

Kolla priset hos:

 • Lämplig för åldern: barn och vuxna
 • Rymlig
 • Skojig design
Mått:125 x 104 cm

Sommaren står runt hörnet och varje sommar har en bra historia som ofta innehåller en badring. Flamingos i all ära men den här tukanliknande badringen är snäppet festligare för historien (och poolen).

Badringen är både stor i storleken och underhållande, har du till exempel sett en fågel där näbben är större än kroppen?

Så snart du blåst upp Tukan-badringen kommer det kännas som att du ligger på den där soliga sandstranden i Sydamerika, för visste du att det är där tukanerna faktiskt kommer från?


Intex Gigantisk Donut Badring

Intex Gigantisk Donut Badring

Kolla priset hos:

 • Lämplig för åldern: Rekommenderas från 14 år
 • Voluminös
 • Hungrande design
Mått:100 cm i diameter & 25 cm hög
Vikt:700 gram

Donut give up! Vi har den perfekta donuten för dig, och den mäter hela en meter i diameter (!) —låter som en dröm inte sant? Ett stort flytande bakverk som passar lite större barn, tonåringar eller vuxna. Riktigt skönt att bara ligga och slappa i denna festliga skapelse.

Den här badringen är mycket prisvärd med tanke på sin storlek samtidigt som den har en rolig design och är omåttligt populär hos tonåringarna.

En bonus när man köper badringen är dess reparationskit som medföljer i förpackningen vilket säkert lugnar åtminstone en eller två föräldrar från att den ska ligga trasig en hel sommar i källaren. VARNING! Risken finns dock att man blir hungrig vid användning av badringen.


Badring Ananas

Badring Ananas bredvid kvinna

Kolla priset hos:

 • Lämplig för åldern: 12 år+
 • Exotisk design
 • Rymlig
Mått:180 cm

Vad är mer exotiskt en ananas? Nej, vi tänkte väl det! Den här ananasen är perfekt för poolhänget i sommar! Den är stor och rymlig i storleken och passar utmärkt att ligga och guppa på i poolen.

Ananasen mäter hela 180 cm och är tillräckligt stor för att breda ut sig ordentligt över. Det är med andra ord en lämplig badring för tonåringar och vuxna. Du bör definitivt vara simkunnig om du ska använda denna flytleksak!

Vill du ha en rolig badring för dig själv eller ett tonårsbarn så kan den gigantiska ananasen vara något för dig!


INTEX – Glitter Mermaid Tube

INTEX - Glitter Mermaid Tube med barn i vattnet

Kolla priset hos:

 • Lämplig för åldern: från 9 år
 • Glittrande design
 • Rymlig
 • 1 reparationslapp ingår
Mått:147 x 107 x 79 cm

Drömmer du om att vara en sjöjungfru om så bara för en dag? Tänk dig, kunna leva i vatten och glittra likt en prinsessa på land — precis som Ariel fast ännu coolare!

Företaget Intex har tagit fram en badring som både glimmar och glittrar och som garanterat kommer göra dina kompisar avundsjuk på stranden. Det är en väldigt unik design från detta klassiska märke.

Intex har massor av produkter, framförallt när det gäller uppblåsbara prylar. De har vattenglidbanor, uppblåsbara pooler, flytmadrasser och mycket mer i sitt produktsortiment.

Låt inte priset skrämma dig, det kommer det nämligen vara värt när komplimang efter komplimang trillar in! Havet är djupt, som Sebastian sjöng!


Flamingo Badring Baby

Flamingo-formad badring med mor och baby i bilden

Kolla priset hos:

 • Lämplig för åldern: 1-3 år
 • Vacker rosa
 • Baby-anpassat säte
Mått:68 x 68 x 55 cm
Maxvikt:20 kg

Halleluja! Nu finns det flamingoliknande badringar även för de minsta! Badringen är till för att småttingarna också ska kunna leka och ha kul med andra flamingos (barn) i vattnet.

Barnet sitter på ett anpassat säte i mitten av badringen för att hindra att slinka igenom. En bonus för alla föräldrar är att den är lätt att hantera (både vid uppblåsning och tappning på luft) vilket kan vara skönt när man måste ha koll på småttingarna dygnets alla timmar.

Det här är en klassisk typ av badring som länge varit populär både bland stora och små barn. Just denna modellen är otroligt söt och anpassad för de minsta. Ta med flamingon till stranden och vi garanterar att ditt barn inte blir uttråkad!


Swim Safe Badring Baby

Swim Safe Badring Baby

Kolla priset hos:

 • Lämplig för åldern: 0-1 år
 • Ryggstöd
 • Säker
Mått:69 cm
Maxvikt:11 kg

Det viktigaste i livet är att vara säker, ”Safety first” som man brukar säga! Och vad passar bättre än en säker och dessutom bekväm badring för ditt barn?

Den här badringen är en smidig simring — allt för att du och ditt barn ska känna er extra trygga. Den finns i flera modeller som du väljer anpassat till barnets vikt och ålder. Poängen med simringen är att du som förälder ska kunna gå bredvid ditt barn som får känna friheten att att kunna flyta runt och plaska på ett säkert sätt.

Bestway Swim Safe är dessutom gjord i slitstarkt vinylmaterial och har hål för benen så barnet inte slinker igenom. Vi tycker helt enkelt att alla ska kunna vara med och leka i vattnet, även de yngsta!


På tal om vatten, vad sägs om att kolla in lite häftiga vattenpistoler?