Bästa badponcho för barn 2022: mysiga och varma efter badet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En badponcho är ett smart sätt att torka sig och hålla sig varm när man stiger upp ur vattnet. Det är perfekt att ha med sig när du badar med barn, oavsett om det är på stranden, vid sjön eller en pool. Här tipsar vi om några riktigt fina badponchos som går att beställa hem på nätet!

Bäst i test badponcho för barn

Vilken badponcho är bäst i test?

För nyfödda och små barn gillar vi Sebra Milo Badponcho. En mjuk och mysig badhandduk med huva och öron för nybadade bebisar.

För barn i åldrarna 1-3 år gillar vi Elodie Details Badponcho. De finns i många otroligt söta varianter.

Ett prisvärt och mycket populärt alternativ är Nordbjørn Rossö Badponcho. De finns i storlekar för åldrarna 2-4 och 4-6 år.

Vi vill även lyfta fram det unika svenska varumärket Geggamojas badponcho. De har lite olika stilar, och vi gillar verkligen modellen för barn mellan 3 och 6 år.

För äldre barn rekommenderar vi Liewoods badponchos. De finns i många storlekar som passar ända upp till 9-10 år.

Tolv söta och praktiska badponchos för barn

Här är alla de badponchos som vi tittat närmare på. Passa även på att kika på våra artiklar om baddräkter & badbyxor, UV-kläder, armpuffar för de små eller badmadrasser för större barn!

Sebra Milo Badponcho

Sebra Milo Badponcho

Kolla priset hos:

 • Passar åldern: från nyfödd.

Danska designföretaget Sebra möter barnens lekfullhet med sin mysiga badponcho för de minsta. Badponchon har rymlig huva med öron på, vilket stimulerar barnens kreativitet samtidigt som de hålls varma och torra.

I ekologisk bomull och naturens egna färger, grön och brun, kan du svepa in ditt barn och låta dem uppleva lugnet. Frottématerialet är mjukt och modellen har tryckknappar på sidorna.

Sebras fokus är just naturmaterial. De sätter barnens fantasi i främsta rummet med sina val av färg och form. Med tjugo års erfarenhet vet Sebra också att föräldrar har höga krav på kvalité. Vi gillar hur väl de möter både barn och vuxna i sina produkter.

Vi trivs med Sebra Milo Badponcho därför att designen är genomtänkt, enkel och smakfull. Här får vi de praktiska kraven mötta med tryckknappar och huva. Samtidigt tillgodoses de estetiska önskningarna genom naturfärger och material. Detta är ett mycket prisvärt alternativ till alla nordiska badponchos som finns på marknaden.


Filibabba Zig Zag Badponcho

Filibabba Zig Zag Badponcho

Kolla priset hos:

 • Passar åldern: 0-5 år.

Vi märker direkt att Filibabbas badponcho är del av deras multifunktionella tänk. Förutom att den har en praktisk huva och tryckknappar på sidorna så kan ponchon användas från 0 till 5 år.

Vi gillar också att Filibabba Zig Zag badponcho möter våra krav på GOTS-certifierad ekologisk bomull och ansvarsfull produktion. Den mjuka frottén är skön mot huden och torkar snabbt.

I kollektionen med badponcho väljer vi bland fyra behagliga färger, från mörkgrön till senapsgul, ljusblå och roströd. Varje modell har ett diskret och smakfullt zickzack mönster som gett namn åt produkten. Detta är en stilren badponcho av riktigt bra kvalité.

Det som urskiljer danska företaget Filibabba är att deras produkter baseras på egna erfarenheter. Och varje förälder vet att man gör en god investering när barnet kan växa med plagget. Därför är vi beredda att betala lite mer för Filibabba Zig Zag badponcho.


Done by Deer Sea Friends Badponcho

DONE BY DEER Sea Friends Badponcho

Kolla priset hos:

 • Passar åldern: 0-5 år.

Kreativa mönster möter dova färgskalor hos Done By Deer. Det syns tydligt i deras smakfulla badponchos som har tryck med havsdjur på det ekologiska bomullstyget.

Valar samsas med bläckfiskar på den grå, rosa och senapsgula modellen. Deras beige variant har färgglada snäckor och stjärnor.

Den danska designern Helene Hjort står bakom företaget som kännetecknar kvalité och spännande detaljer. Även badponchon för barn har märkets typiska stil av runda former och grafiska mönster. Vi gillar att vila ögonen på de stillsamma valarna.

Badponchon har en fastsydd huva och tryckknappar på sidorna. Därtill finns en knapp i halsöppningen som innebär att barnet kan växa med plagget. Du betalar lite mer men gör en god investering när du köper en badponcho från Done By Deer.

Vi gillar särskilt att Done By Deer Sea Friends Badponcho är gjord i bomullsmuslin. Materialet är lättviktigt och andas. Dessutom suger det snabbt upp vatten och är svalt, vilket gör badponchon till ett härligt plagg på stranden.


Geggamoja Bad-poncho & badcape

Geggamoja Bad-poncho

Kolla priset hos:

 • Passar åldern: 0-3 år och 3-6 år.

Hos Geggamoja hittar du en badcap till de allra minsta barnen. Storlek 80×80 cm passar bra redan från nyfödd. Den är mysig att svepa in bebis i och har en liten huva med runda öron på. Materialet är ekologisk bomullsfrotté med grå insida och rosa eller blå utsida.

Vi gillar den speciella designen på Geggamojas badponcho för barn 3-6 år. Den skiljer sig från andra ponchos på marknaden med sin känguruficka på magen och sydda armar, mer likt en stor tröja. Med en sprund på bägge sidor och en v-ringad hals är det lätt för barnet att röra sig fritt i leken på badstranden.

Även badponchon är tillverkad i GOTS-certifierad ekologisk bomullsfrotté och är ljust grå. Välj mellan vit, blå och rosa på huva och ficka.

Det märks att Geggamoja Badponcho och badcape är skapade av mammor. De ser bebisens behov av mys och det större barnets behov av lek och rörelsefrihet. Samtidigt tummar de inte på varken kvalité eller hållbar produktionskedja. Geggamoja Badponcho är ett mycket prisvärt alternativ.


Babblarna Badponcho Himmel

Babblarna Badponcho Himmel

Kolla priset hos:

 • Passar åldern: 2-5 år.

De omtyckta Babblarna på en badponcho! Den mjuka badhandduken i bomull har huva och modell av en rektangulär poncho. Bakgrunden är en blå himmel med moln där Babblarna studsar omkring.Tre leende figurer på magen och tre på ryggen.

Babblarna kommer från Hatten Förlag. Berättelserna startade som böcker för att stimulera barns tidiga språkutveckling. Numera finns de färgglada figurerna överallt och de älskas av alla!

Figurerna ger barnen en känsla av tillhörighet och stimulerar till lek. Vi gillar att Babblarna nu hänger med i strandleken.

Både stora och små blir glada av Babblarna. Och vi blir pigga och glada även av denna färgrika badponcho.

Storleken på Babblarna Badponcho Himmel är rejält tilltagen och kan därmed användas av barn från 2-5 år. Vi gillar också att den kan tvättas i 60 grader utan att påverka det fina trycket. Detta är en billigare variant av badponcho på marknaden. Men mycket omtyckt.


That’s Mine Badponcho

That’s Mine Badponcho

Kolla priset hos:

 • Passar åldern: 0-5 år.

Den Skandinaviska skogen och danska sagor skapar magin i That’s Mine design. I kollektionen med olika badponcho kan vi välja bland möss, bär, blommor och klöveräng. Men små dinosaurier har också hittat in.

Alla modeller har fastsydd huva och runda former. Välj mellan stor eller liten storlek. Alla är gjorda i ekologisk bomullsmuslin. Bakgrundsfärgen är behagligt ljus i benvit, beige eller creme. De olika trycken håller samma naturnära lugn med gröna, blå och bruna nyanser.

Det danska märket That’s Mine startades av en mamma som vill bevara barnens lekfullhet och kontakt med naturen. Hennes egna barn är inspirationen både till produkterna och till namnet på företaget.

Vi gillar när helheten finns i ett varumärke. Hos That’s Mine Badponcho får du en sagovärld på ett mjukt och följsamt tyg. Muslinbomullen torkar snabbt och kan därför användas som ett vanligt plagg och leken från badet kan fortsätta på land. Den fina och genomtänkta designen gör att vi gärna betalar lite mer för denna badponcho.


Liewood Badponcho

Liewood Badponcos

Kolla priset hos:

 • Passar åldern: 1-10 år (beroende på storlek och modell).

Caramel, gammelrosa och skogsgrön för tankarna till det nordiska lugnet. Detta tar Liewood vara på i sitt uttryck. Stilen är enkel men smakfull. Kollektionen med badponcho för barn passar den moderna familjen med ett aktivt liv och lekfulla barn.

Vi gillar att det finns badponcho både för små och stora barn, i samma härliga färger. Dessutom har modellerna fastsydd huva och långa ärmar. Det ger ett varmt, mjukt och mysigt plagg efter badet hemma eller ute. En liten sprund på sidorna ger god rörelsefrihet i leken. Badponcho för små barn har diskreta kaninöron på huvan.

Danska designmärket Liewood är måna om att hela produktionskedjan är etisk och hållbar. Deras fina badponcho är gjord i GOTS-certifierad ekologisk bomullsfrotté och deras höga krav på kvalité känns i plagget.

Vi ser Liewood Badponcho som ett lyxigare alternativ och ett utmärkt val när du söker ett varmt plagg som sitter bra på kroppen efter bad.


Elodie Badponcho

Elodie Badponcho

Kolla priset hos:

 • Passar åldern: 1-3 år.

Mottot hos svenska designföretaget Elodie är att göra livet med barn ännu vackrare. De ger oss smarta lösningar genom att kombinera form och funktionalitet. Alltid med småbarnsföräldrars sysslor i tanken, och en önskan om att underlätta vardagen.

Kollektionen med badponcho för barn möter våra förväntningar. Vi kan välja på solgul, mild grön, ljusrosa och rosa med röda hjärtan på. Grön och ljusrosa har söta kaninöron på den fastsydda huvan.

Den rektangulära modellen har praktiska tryckknappar på sidorna och gör att plagget sitter bra på kroppen. Barnet kan leka och röra sig och badponchon sitter som den ska. V-ringningen i halsen gör att barnet kan växa med sin badponcho som rekommenderas för 1-3 år.

Elodie Badponcho är kreativ även i val av material. Invändigt är badponchon klädd med mjuk och snabbabsorberande bomullsfrotté. Utsidan är i gosig velour. Detta är en riktigt prisvärd badponcho för den som söker vackra färger och funktionell design.


Saltabad Apelviken Badponcho

Saltabad Apelviken Badponcho

Kolla priset hos:

 • Passar åldern: 2-4 och 4-8 år.

Badponcho från Saltabad finns i storlekarna 2-4 år och 4-8 år. Modellen är rektangulär med en fastsydd triangelformad huva. Vi tycker om att formen är enkel och smakfull. Dessutom finns deras badponcho för barn i många härliga färger:

 • mörkblå
 • turkos
 • vit
 • rosa
 • grå

Svenska badmärket Saltabad fokuserar på kvalité och passform i sina produkter. Här kan du mixa och matcha badkläder för hela familjen! Men kollektionerna finns bara i små kvantiteter så när du hittar något du gillar bör du passa på direkt.

Ytterligare en del av Saltabads hållbarhetstänk är att produktionen är förlagd i Europa, för en kortare transportsträcka. Vi gillar att Saltabad gör en extra insats inom hållbar konsumtion.

Saltabad Apelviken Badponcho för barn är gjord av mjuk bomullsfrotté med god absorberingsförmåga. Vi tycker särskilt mycket om den höga mysfaktorn på detta plagg. Deras badponcho är ett lite billigare alternativ på marknaden.


Pippi Långstrump Badponcho Hjulning

Pippi Långstrump Badponcho Hjulning

Kolla priset hos:

 • Passar åldern: 1-4 år.

Glada Pippi Långstrump hjular runt på denna badponcho! Och såklart blir vi också glada av att möta en av Astrid Lindgrens mest älskade karaktärer på ett mysigt plagg. Figuren Pippi bjuder in både barn och vuxna till lek och bus. På denna badponcho har hon även med sig Herr Nilsson.

Tillsammans med Pippi och Herr Nilsson blir leken efter badet både spännande och påhittig. Denna rosa badponcho passar för nyfikna och leksugna barn. Modellen är enkelt rektangulär med en fastsydd huva. Den är praktisk för torka och värme efter bad inne eller ute.

Pippi Långstrump Badponcho Hjulning finns i storleken 60×60 cm och tillhör de billigare varianterna av badponcho på marknaden. Materialet är helt gjord av mjuk och skön bomull.

Vi gillar extra mycket att detta är en badponcho man blir glad av. Pippi som hjular runt bland orange, gula och vita prickar mot den rosa bakgrunden bjuder in oss alla till leken.


Nordbjørn Rossö Badponcho

Nordbjørn Rossö Badponcho

Kolla priset hos:

 • Passar åldern: 2-4 och 4-6 år.

Svenska klädmärket Nordbjørn är känt för sina slitstarka plagg som passar för det nordiska klimatet. Deras motto är att kläderna ska vara starka och tåliga på utsidan men varma och beskyddande på insidan, som en björn.

Men fler djur kan vara starka, tåliga och beskyddande. Bland deras badponcho kan vi välja på lekfulla krabbor mot en ljust blå bakgrund. Eller färgglada enhörningar mot en rosa bakgrund. Bägge varianter har en uppmuntrande text: wanna play with me pals respektive you’re a magic friend.

Vi gillar särskilt mycket dessa uppmuntrande budskap från figurerna på plagget. Barnen får känna sig både torra och omtyckta med denna badponcho. Materialet är av mjuk bomullsfrotté. Och det är en något billigare variant.

I Nordbjørn Rossö Badponcho känner vi oss glada, starka och omtyckta. Modellen är praktiskt rektangulär med en fastsydd huva. Den sitter skönt om kroppen. De lekfulla djuren och härliga färgerna gör att vi gärna tar den med oss till stranden.


Bolibompa Draken Badponcho

Bolibompa Draken Badponcho

Kolla priset hos:

 • Passar åldern: 2-5 år.

Den gröna draken från barnprogrammet Bolibompa är barnens bästa vän. Som huvudkaraktär förmedlar han det roliga och pedagogiska innehållet direkt till barnens hjärtan. Nu kan det roliga fortsätta även utanför programmet. Ta med Draken och hans tre små färgglada vänner till lekstunden efter badet!

Denna badponcho är havsblå med den stora Bolibompa draken mitt på magen. Draken och hans gula, blå och rosa kompisar vinkar glatt till oss och gör plagget inbjudande att ta på sig. På ryggen ser vi även deras ryggar.

Storleken är rekommenderad för barn 2 till 5 år. Måtten är 60×120 cm. Formen är därmed rektangulär och rymlig att växa i. En fastsydd huva ger kroppen extra värme och en känsla av att vara riktigt insvept.

Vi gillar att Bolibompa Draken Badponcho är gjord i 100% ekologisk bomull och tål 60 grader maskintvätt. Denna färgglada badponcho tillhör de billigare sorterna på marknaden.


Glöm inte solkrämen och solglasögonen om ni tillbringar långa dagar vid stranden!