Bästa badmössa för barn 2024: Simmössor barn och junior

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Letar du efter en bra badmössa som passar för barn och juniorer? Det finns många olika alternativ att välja mellan – både neutrala och med ett roligare utseende. Här kan du titta närmare på några av dem som är bäst just nu!

Barn med ljusblå badmössa simmar i stor swimmingpool

Vilken badmössa för barn och junior är bäst i test?

Vill du ha en badmössa med barnvänlig design, kan vi rekommendera Fishi från Watery. De är anpassade för barn mellan 6-14 år och är både bekväma och skyddar håret utmärkt. Dessutom prisvärda!

Watery Badmössa Fishi

Finns i flera färger hos:


Vill du ha en mer klassisk variant så kan vi tipsa om Watery Signature badmössa. Den passar alla, från cirka 8 år och upp.

Watery badmössa Signature, svart

Finns i flera färger hos:


Vill du ha en mjukare badmössa som inte är i silikon, rekommenderar vi Speedo Pace. Den är tillverkad i Polyuretan med en insida i polyester. Inte lika tajt, men ganska populär bland dem som har svårt med basmössa i vanliga fall.

Speedo badmössa Pace unisex junior

Finns i flera färger hos:


Se fler alternativ längre ned i artikeln! Se även våra tips på bra simglasögon för barn!

En närmare titt på flera olika badmössor

Här kan du läsa mer om en mängd olika badmössor från olika varumärken. De flesta finns även i flera färger. Vanligtvis kommer badmössor i en storlek.

Många badmössor passar både vuxna och lite äldre barn. En del är anpassade specifikt för barn, såsom de söta badmössorna med haj-design och liknande. De passar från cirka 6 år.

Watery badmössa Signature

Watery badmössa Signature, svart

Kolla priset hos:

  • Passar ålder: 8 år och uppåt

Waterys Signature är en stilren och enkel simmössa i svart, där Waterys logga tryckts med vit text. Den är gjord i silikon, vilket gör att den blir matt och dessutom blir extra elastiskt.

Att ha en badmössa som är riktigt elastisk är en stor fördel eftersom du inte behöver oroa dig för passformen, utan den kan sitta bra på de flesta huvuden.

En annan fördel med silikon är att risken för allergi är minimal, så även i det avseendet är det en badmössa som kan passa de flesta. Det går att använda Signature både med långt och kort hår.

Känns det trist att ha en enkel svart simmössa finns Signature i en lång rad andra färger. Det finns 17 olika alternativ, så du kan välja till exempel en rosa, röd, orange, gul, grön, blå, vit eller bronsfärgad. Perfekt om du vill matcha badkläderna eller ha en mössa i din favoritfärg.

Watery startades av Daniel Johannesen, en elitsimmare som blivit frustrerad över att det är så svårt att få tag på bra utrustning. Genom att starta Watery ville han inte bara erbjuda ett bra utbud av produkter för simning online, utan också rådgivning inför köpet. Med tiden har Watery vuxit och idag är det Skandinaviens största butik inom vattensport.


Arena klassisk badmössa i silikon

Arena klassisk badmössa i silikon

Kolla priset hos:

  • Passar ålder: One Size – äldre barn och vuxna

Med Arenas klassiska badmössa i silikon får du en silikonmössa av hög kvalitet, som passar både för dig som simmar på fritiden och för dig som tävlingssimmar. Att badmössan är gjord av silikon har flera fördelar, till exempel är den väldigt elastisk och kan passa de flesta. Det är inte heller något problem om du eller ditt barn skulle växa eller skaffa en frisyr med en större mängd hår – mössan går att töja ut och kommer fortsätta passa.

Arenas klassiska badmössa är gjord för barn och tonåringar och finns bara i en storlek. Utseendet är en mörk denim-blå färg med Arenas logga tryckt i silver. Badmössan finns bara i denna färg, men det finns gott om liknande badmössor i Arenas sortiment om du vill ha ett mer färgglatt alternativ.

Arena är ett varumärke vars målsättning är att förbättra människors liv genom att göra det möjligt att ha ett aktivt liv i och vid vattnet. Företaget grundades av Horst Dassler, son till Adidasgrundaren. Den första kollektionen kom 1973, och redan från början har Arena varit ett märke som varit i framkant teknologiskt och populärt bland professionella simmare.


Speedo badmössa silikon

Speedo badmössa silikon

Kolla priset hos:

  • Passar ålder: passar både barn och vuxna

Den här badmössan från Speedo är en simmössa som passar för nybörjare och fungerar både om du simmar ibland på fritiden och om du satsar på tävlingssimmande. Den är enkel, prisvärd och fyller sin funktion.

Precis som många av de andra simmössorna är den gjord i silikon, vilket är ett allergivänligt och smidigt material, som skyddar bra mot vatten och är väldigt elastiskt. På det sättet får du en badmössa som fungerar vid simning. Det är inte heller några problem om du har långt hår, eftersom mössan lätt kan töjas ut så att håret ryms i den.

Utseendet är enkelt och stilrent. Det är en basmössa i svart som täcker huvudet och skyddar öronen, och som har Speedos logga tryckt både på framsidan och baksidan. Vill du hellre ha en vit badmössa finns den här badmössan från Speedos även i vitt.

Speedo är ett välkänt varumärke som de flesta hört talas om – även de som är ointresserade av simning. Det beror på deras klassiska triangelformade badbyxor, som kallas för just Speedos. Speedo erbjuder mycket mer än Speedos, och har många olika simprodukter av hög kvalitet i sitt sortiment.


Speedo badmössa Pace unisex junior

Speedo badmössa Pace unisex junior

Kolla priset hos:

  • Passar ålder: passar för ungdomar

Med Pace unisex junior får du en flexibel och snygg badmössa i lycra, ett syntetmaterial som har mycket stretch och därför kan passa de flesta ungdomars huvuden. Det här är ett alternativ för dig som letar efter en badmössa i ett annat material än silikon.

Även om det är ett bra material är det inte det material som känns bäst för alla. Därför erbjuder Speedos här ett alternativ, med en stretchig badmössa i lycra.

Utseendet är gjort för att tilltala ungdomar. Speedos logga är tryckt på sidan och över huvudet går synliga breda sömmar, vilket skapar en snygg och sportig effekt. Det gör att den blir lite coolare än de klassiska badmössorna och kan dra blickarna till sig. Badmössan finns i fyra olika färger, som också de gör mössan iögonfallande. Färgerna är rosa, gul, pink och ljusblå.

Företaget Speedo startades redan 1914 och på 1920-talet stod företaget bakom den första baddräkten med öppen rygg. 1932 användes deras simkläder för första gången i ett OS och 1936 var de först med att lansera badbyxor utan överdel för män. De har med andra ord en lång historia och de har varit en viktig del av utvecklingen av funktionella och smarta simkläder.


Mirou badmössa Haj

Mirou badmössa Haj

Kolla priset hos:

  • Passar ålder: 6-14 år

Letar du efter en mer lekfull och rolig badmössa kan mössan Haj från Mirou vara det som passar dig och ditt barn bäst. Haj är i grunden en klassisk badmössa med bra passform, som sitter tight på huvudet och skyddar både hår och öron under simningen.

Det som skiljer ut den i mängden är att den fått en liten hajfena mitt på huvudet, så att den kan sticka upp om ditt barn simmar under vatten. Den har också mönster med stora ögon, gälar och en stor mun med väldigt många vassa tänder. Stilen är som om den var hämtad från en tecknad film, något som många barn uppskattar.

Mirous badmössa Haj finns i fyra färger: gul, mörkblå, ljusblå och rosa. Det gör att den kommer lysa upp och bli ett roligt inslag i simbassängen.

Mirou är ett varumärke som alltid har hög kvalitet på sina baddräkter. Flexfunktionen gör att de är smidiga att använda och inte blir slitna hur du än rör dig i vattnet. De har också en stretch som gör att kläderna är mjuka och sitter bra, så det är inte konstigt att deras badkläder blivit populära.


Watery Badmössa Fishi

Watery Badmössa Fishi

Kolla priset hos:

  • Passar ålder: 6-14 år

Med badmössan Fishi – Pink Shark går det att för en stund förvandlas till en haj i vattnet. Med ett mönster med stora snälla ögon, en glad liten mun och fenor verkar det inte vara en särskilt skrämmande haj, snarare en man vill vara vän med. Förutom det tryckta mönstret har badmössan dinosaurieliknande taggar i en rad över huvudet.

Med en badmössa som Fishi – Pink Shark från Watery kan det bli lättare att få ditt barn att använda sin simmössa, och barnet kan faktiskt gilla den. Den är gjord i silikon vilket gör den flexibel och bekväm att ha på sig.

Förutom att den finns i rosa går det att välja en blå version av mössan. Det finns också två alternativ som heter Fishi –  Pink Fish och Fishi – Blue Fish där den enda skillnaden är att det bara finns en liten fena uppe på huvudet istället för raden med taggar.

Företaget Watery skapades för att det fanns ett behov av att lättare kunna få tag på bra utrustning för simning. Företaget har växt sig till att bli den största butiken inom vattensport i Skandinavien. Förutom att de har 40 av de bästa märkena i sortimentet har de också en del produkter i sitt eget varumärke.


Varför använder man badmössa?

Det finns flera bra anledningar till att använda en badmössa. En av de vanligaste är att undvika att få klor i håret. För den som simtränar flera gånger i veckan kan klor förstöra håret, och med en badmössa blir det skyddat från den sortens slitage.

En annan anledning kan vara att det blir smidigare för simningen. Du riskerar till exempel inte att håret faller ner framför simglasögonen och hindrar dig från att se. Dessutom blir det mindre motstånd av en simmössa än av hår, så simningen kan gå snabbare.

En simmössa kan förutom det skydda öronen, så att du slipper få in vatten i dem. Det dämpar också ljuden utifrån så att det blir lättare att fokusera på själva simningen. Eftersom det lätt kan bli högljutt i en simhall är det något många ser som en fördel.

När det handlar om ifall ditt barn ska använda en badmössa kanske det inte är så viktigt att till exempel minska motståndet vid simningen, men det kan vara desto viktigare att minska risken för öronproblem. En annan bra anledning till att använda badmössa är att håret inte blir vått.

Det kan vara en stor fördel under vintern när det kan bli väldigt kallt att behöva gå runt med blött hår till exempel efter simundervisningen i skolan eller om ditt barn inte ska hem direkt efter simträningen.


Här hittar du fler tips inför simningen!