Bästa badmadrass 2022: Roliga flytleksaker för stranden

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Sommaren bjuder in till sol, bad och massor av kul i vattnet. Flytleksaker och badmadrasser gör det ännu härligare på stranden eller i swimmingpoolen. Här är några favoriter som vi hittat, på jakt efter bästa badmadrassen! Längst ner har vi även tips på ett par billiga men bra pumpar som är värda att skaffa när du köper luftmadrass.

Pojke i vattnet på grön badmadrass

Vilken badmadrass är bäst i test?

Det finns två vanliga märken på marknaden för badmadrasser: Bestway och Intex. Båda dessa är billiga, bra och gör roliga designer på sina badmadrasser.

Det här är butikerna med bästa utbudet av badmadrasser och poolleksaker enligt oss:

  • Buildor – Många unika produkter som inte finns i andra butiker.
  • Coolstuff – Unika roliga produkter även för tonåringar och vuxna.
  • Jollyroom – Riktigt bra utbud främst för barn.

För riktigt små barn gillar vi Bestway Swim Safe Badstol som är perfekt för småttingarnas första kontakt med vatten.

För större barn gillar vi bland annat den klassiska Intex Krokodil / Alligator Badmadrass, som är en riktig familjefavorit att ha med sig vid poolen eller stranden.

Det finns givetvis många roliga badmadrasser och det handlar mycket om en smakfråga vilken som är bäst. Vi föll även för Intex Badmadrass Smiley som är en stor rund glädjespridare i vattnet.

Tänk på att barn aldrig ska leka med badmadrasser ensamma eller på djupt vatten! Och kom ihåg att skydda er mot solen, till exempel med solkräm, UV-dräkter och en bra solhatt. Efter badet är det varmt och skönt med en badponcho att krypa in i.

12 häftiga badleksaker och badmadrasser för olika åldrar

Det finns otroligt många badmadrasser att välja mellan nu för tiden. Här har vi valt ut 12 stycken som vi tycker är festliga. Vi har sorterat dem såhär:

Badmadrasser för små barn och baby

Här är 2 badmadrasser eller simhjälpmedel för de allra minsta barnen.

Bestway Swim Safe Badstol Simhjälp

Bestway Baby Badstol

Kolla priset hos:

Det här är ett smart simhjälpmedel som du kan använda när du badar med barnet de första åren. Det finns i två steg:

  • 0–11 kg
  • 11–15 kg

Bestway simhjälp använder du när du är med och barnet sitter tryggt och kan sparka och paddla sig framåt i vattnet. Du är hela tiden med på max en armlängs avstånd och ser till att barnet är tryggt, samtidigt som barnet får en känsla av att ta sig fram i vattnet på egen hand.

Bestway Swim Safe är ett väldigt praktiskt hjälpmedel och barn brukar älska att få leka i vattnet på det här viset. Att hålla i barn som sprattlar i vattnet kan vara ganska ansträngande, därför är det skönt med ett hjälpmedel.

Vi gillar Bestway Swim Safe Badstol och rekommenderar den helt klart som en billig och riktigt kul badmadrass för din baby!


Zoggs Simstol Trainer Seat

Zoggs Trainer Seat Badmadrass Baby

Kolla priset hos:

Här har vi en annan simstol för bebisar. Den är något dyrare men är tillverkad i ett väldigt slitstarkt och bra material och har dessutom en väldigt stabil sits med ryggstöd som håller upp barnet i en bra position.

Zoggs trainer-seat finns i flera storlekar:

  • 3 – 12 månader
  • 12 – 24 månader

Den är lätt att blåsa upp och tömma på luft och ett väldigt praktiskt hjälpmedel när det lilla barnet ska få prova vara i vattnet de första gångerna.

Precis som med alla badmadrasser och simhjälpmedel för små barn, så är denna tänkt att använda med dig som förälder med bredvid hela tiden. Du håller i och ser till att barnet sitter bra, medan barnet sparkar i vattnet och roar sig genom att ta sig framåt.

Zoggs Simstol Trainer Seat är en luftmadrass av mycket hög kvalitet för riktigt små barn som ska få chansen att leka i vattnet.


Roliga badmadrasser för stora barn eller vuxna

Här kommer förslag på 8 festliga badmadrasser för lite större barn. Tänk på att de bara bör användas där barnet bottnar och alltid med en vuxen i närheten.

Bestway Badleksak Val

Bestway Badleksak Val Badmadrass

Kolla priset hos:

En val, eller egentligen en späckhuggare från Bestway. Det är en gullig och rolig badleksak för lite större barn. Den kan vara lite knepig att komma upp på, vilket ger en kul utmaning. Väl uppe finns två handtag så för att hjälpa till med att sitta stabilt.

Det är en stor badmadrass som mäter hela 203 x 102 cm. Bestway Val är en simpel, billig men väldigt kul luftmadrass att ha i poolen.


Intex Enhörning Badmadrass

Intex Enhörning Badmadrass

Kolla priset hos:

Det här är en stor och drömlik enhörning du kan sitta och njuta på i poolen, eller vid stranden. Intex enhörning mäter hela 201 x 140 x 97 cm och har en stor yta att sitta på. Dessutom har den handtag att hålla i om det skulle guppa lite i vattnet.

En riktigt kul och färgglad badmadrass som verkligen går hem hos barn. Intex Enhörning förgyller badleken och är en stor, prisvärd och jätterolig badmadrass för barn!


Bestway Double Designer Lounge – Dubbel badmadrass

Bestway Badmadrass Double Designer Lounge

Kolla priset hos:

För livsnjutarna som gärna njuter tillsammans har vi hittat den här underbara dubbla badmadrassen från Bestway. Det är en rymlig badmadrass med dryckeshållare på sidan. Kanterna är upphöjda så det blir som en mysig liten båt / säng där ni kan ligga och bara njuta.

Badmadrassen mäter 224 x 174 cm och har två separata luftutrymmen som är lätta att blåsa upp. Maxvikt för madrassen är 180 kg.

Om du vill ha en dubbel badmadrass för två personer så är Bestway Double Designer Lounge en riktigt skön modell som vi verkligen är glada att ha hittat.


Bestway Watermelon Island Badmadrass

Watermelon Island Badmadrass Flytleksak

Kolla priset hos:

Stor, rund och härlig badmadrass designad som en vattenmelon. Den här flytleksaken från Bestway mäter 177 cm i diameter och ger gott om utrymme för den som vill breda ut sig ordentligt, eller för två personer samtidigt.

Runt om finns rep så att du enkelt kan ta tag i badmadrassen och flytta den ute i vattnet. Den kallas för ”Watermelon Island” eftersom det är som en liten egen ö ute i vattnet där du kan sola, svalka dig, och bara njuta av livet.

Vi gillar design, kvalité och stil på den här vattenmelon-madrassen. Bestway Watermelon Island badmadrass är en uppfriskande fruktig flytleksak för dig som är proffs på att njuta av livet.


Intex Klassiska Badmadrasser

Intex Badmadrass Rektangulär

Om du vill ha en lite mer klassisk badmadrass så har Intex en mängd olika färgglada och tjusiga varianter att välja mellan. De kommer i lite olika former och den mest klassiska är såklart den rektangulära.

Intex badmadrasser är snygga, lagom stora och gör livet på stranden och vid swimmingpoolen lite roligare. Dessutom är de billiga och lätta att blåsa upp vilket är ett stort plus!


Intex Watermelon Popsicle

Intex Watermelon Popsicle Badmadrass

Kolla priset hos:

En badmadrass designad som en uppfriskande isglass med vattenmelonsmak. Den finns även tillgänglig i andra ”smaker”.

Det här är en ganska söt och skojig badmadrass med lekfull design. Totalt mäter den 183 x 66 cm och är lagom för en person, barn som vuxen. Det är i praktiken en standard badmadrass med rektangulär design. Men eftersom den har en ”glasspinne” längst bak, går det lättare att låta benen plaska i vattnet medan du ligger och njuter på madrassen.

Vi tycker Intex Watermelon Popsicle är en uppfriskande badmadrass som utstrålar sommarens glädje.


Intex Badmadrass Alligator / Krokodil

Intex Krokodil Alligator Ride On Badmadrass Flytleksak

Kolla priset hos:

En design som varit med länge när det gäller badmadrasser är krokodilen eller alligatorn. Intex har två modeller: en mörkgrön med lite mer verklighetstrogen färg och en ljusgrön med lite mer tecknat utseende. Båda är fantastiskt roliga och väldigt populära bland barn.

Det kan vara lite svårt att komma upp på ryggen på krokodilen, och att hålla balansen när du väl kommit upp. Därför är dessa lämpliga för lite äldre barn som klarar av att simma, och bara på grunt vatten där barnet bottnar.

Intex krokodil eller alligator är en omtyckt och populär badmadrass som vi tror faller de flesta i smaken.


Intex Badmadrass Smiley

Intex Badmadrass Smiley

Kolla priset hos:

Bada med ett stort leende, med hjälp av en flytande jätte-smiley! En stor rund badmadrass med gott om plats där du kan lägga dig och bara njuta i poolen. Den är 173 cm i diameter och har ett snöre runt kanten där du lätt kan hålla i och dra upp den ur vattnet.

Vi gillar den här färgstarka glada smiley-madrassen. Det är kul med en rund badmadrass och det är lätt att hålla balansen om du ligger ner på den. Om du som förälder är med bredvid kan även små barn från 3 år få prova på att ligga och njuta av att flyta på vattenytan. Det finns även en liknande variant: Bestway Flytleksak Emoji.


Stora spektakulära badmadrasser för flera personer

Vi kunde inte låta bli att ta med ett par riktigt häftiga badmadrasser av extrema mått, anpassade för flera personer.

Bestway Badflotte

Bestway Badflotte

Kolla priset hos:

En badflotte med plats för tre personer samtidigt. Den här badmadrassen från Bestway är 199 x 176 cm och ligger stadigt i vattnet, med kapacitet att bära upp till 270 kg. Det är en riktigt lounge-möbel med mugghållare och ryggstöd att luta dig tillbaks mot.

Det är en flotte för antingen äldre barn, eller vuxna som vill ha en skön stund och bara hänga ute i vattnet. Bestway Badflotte är en väldigt prisvärd badmadrass som ger mycket njutning för pengarna.


Bestway Gigantisk flytande enhörning

Bestway Giant Unicorn Float Gigantisk Enhörning Badflotte Badmadrass

Kolla priset hos:

Den här gigantiska enhörningen kommer definitivt dra blickar till sig om du blåser upp den på stranden. Det är en hel partybåt och är inte avsedd för barn. Däremot kan den vara en fantastiskt kul grej till exempel med tonåringar och för unga vuxna.

I enhörningen finns plats för 6 personer, med dryckeshållare åt var och en. Dessutom finns ett större fack där du kan förvara kylda drycker eller liknande. Hela produkten mäter 603 x 419 x 277 cm och den är tillverkad i ett kraftigt vinylmaterial som står emot både UV-ljus, saltvatten med mera. Skulle det bli slitage så medföljer även ett kit med material för att laga den.

I botten på den här speciella badmadrassen finns ett nät. Därför kommer det in vatten i botten, för att kunna svalka fötterna och bara njuta av livet på sin flytande enhörning. Det är fantastiskt kul och avslappnande att bara hänga ut i vattnet på denna gigantiska badmadrass, och kunna hoppa i och ta sig ett dopp när man känner för det.

Bestway Gigantisk flytande enhörning är en riktigt spektakulär produkt för dig som vill slå på stort. Det är dock inte en lämplig produkt för barn och den bör bara användas av simkunniga, ansvarsfulla personer, i närheten av land eller brygga.


Vilken pump är bra till badmadrass?

Det finns billiga men effektiva pumpar som gör det smidigt att pumpa upp din luftmadrass var du än är. Vi rekommenderar dessa:

Bestway Air Hammer 36 cm

Bestway Air Hammer Pump 36 cm

Kolla priset hos:


Bestway Air Hammer 46 cm

Bestway Air Hammer Pump

Kolla priset hos:


Intex Handpump

Intex Handpump

Kolla priset hos:

Alla dessa pumpar är billiga, tar lite plats och är smidiga att använda.


Du kanske även vill läsa om vattenglidbanor, vattenpistoler eller andra leksaker!