Bästa baddräkt för barn och ungdom 2022: Fina funktionella badkläder för flickor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att simma och bada är både ett nöje för barn i alla åldrar, och en utmärkt idrott för barn. I den här artikeln tipsar vi om baddräkter för flickor i alla åldrar, både för stranden, swimmingpoolen och för den har simning som idrott!

Bästa baddräkterna för barn

Vilken baddräkt är bäst i test?

Om du vill ha en sportig baddräkt för simmande flickor, är våra favoriter:

Bland de lite mer ”flickiga” modellerna, med söt design gillar vi:

Om du vill ha en mer heltäckande dräkt med komplett solskydd så rekommenderar vi att du kollar in våra artiklar om UV-dräkter och UV-kepsar för barn!

Scrolla ned för att se alla de baddräkter vi kikat närmare på! Se även våra tips på badponchos, ett mysigt alternativ för nybadade barn!

Recensioner av 19 olika baddräkter du kan beställa på nätet

Här kollar vi in hela 19 olika baddräkter för barn. Vi har försökt välja ut både sportiga varianter, och mer eleganta designerdräkter. Vi har skrivit vilka storlekar de finns tillgängliga i för att göra det lättare för dig att hitta rätt.

Om ni ska bada utomhus under sommartid, är det varmt rekommenderat att ha med sig solkräm och solglasögon, för optimalt skydd från solen! Vi har även en artikel med tips på badbyxor för pojkar och armpuffar för små simmare!

Watery Eco Pool Party Baddräkt

Watery Eco Pool Party Baddräkt

Kolla priset hos:

 • Finns i 7 olika storlekar för åldrarna 2-15
 • Sportig modell
 • Perfekt för lek och plask

Det här är en väldigt populär baddräkt, av flera anledningar. Baddräkten har breda axelband och en mer täckande rygg för ett bättre stöd, medium hög benbeskärning för en mer täckande höft och en högre ringning vid bröstet för att ge baddräkten en bra passform som inte flyttas oavsett hur mycket ditt barn leker och simmar i vattnet.

En annan anledning som gör den här produkten populär är det klorresistenta och återanvända materialet som baddräkten är gjort av, nämligen AquaFlex ECO. Det här är ett tyg som består av 100% polyester, varav 50% kommer ifrån återvunna PET-flaskor.

Materialet är också helt klor-och UV-tåligt så att både passformen och färgen återstår efter över 500 timmar i vattnet. Det är dessutom vattenavvisande så att baddräkten inte suger åt sig vatten och ger en tyngre känsla när man rör sig. Slutligen finns även en hög elasticitet i tyget som ger en känsla av frihet.

Watery Eco Pool Party Baddräkt finns i flera olika färger, bland annat röd, blå, rosa och svart, och passar perfekt för mer seriösa simmare men också alla lekfulla barn.


Watery Freestyler Baddräkt

Watery Freestyler Baddräkt

Kolla priset hos:

 • Finns i 6 olika storlekar för åldrarna 4-15 år
 • Sportig modell
 • Perfekt för dem som älskar att simma

Watery Freestyle är en perfekt baddräkt för alla aktiva tjejer där ute. Med hög beskäring, smala axelband och fri rygg är detta en snygg men också funktionell baddräkt för dem som spenderar mycket tid i poolen, sjön eller havet.

Materialet heter Aquaflex och är extra hållbart och klorresistent. Dessutom har axelbanden och tyget 4-way elasticitet, vilket bidrar till en extra bra rörlighet för armarna.  Några andra fördelar med tyget är att det är vattenavvisande, tålig mot olja och solkräm och har ett UPF + 50 UV skydd, vilket betyder att baddräkten har ett mycket bra skydd mot solen, så din dotter inte bränner sig.

Som en bonus tillkommer också ett vattentät väska som fungerar perfekt för att transportera baddräkten efter ett sim eller bad, för att inte blöta ner resten av väskans innehåll. Watery Freestyler Baddräkt finns i flera färger, som bland annat mörkblå, korall, blå och svart.


Arena Finding Baddräkt med ben

Arena Finding Baddräkt med ben

Kolla priset hos:

 • Finns i fem storlekar för åldrarna 8-17 år
 • Sportig modell
 • Perfekt för vattensporter

Den här baddräkten utmärker sig då den har korta ben i shortslängd, och är ett mycket bra alternativ för de tjejer som känner sig mindre bekväma i en vanlig baddräkt, eller för dem som utövar någon typ av vattensport, både inomhus och utomhus.

Baddräkten har ett UV-skydd, som skyddar barnet från att bli bränt av solen. Designen är stilren med svart tyg, två lita ränder längst sidorna och en liten vit logga på bröstet.

Axelremmarna är stabila och relativt tjocka, och ryggen är delvis öppen med brottarrygg. Materialet är gjort av 54% polyester och 46% elastan, vilket gör att rörligheten är väldigt god. Dessutom är tyget klorresistent, så att baddräkten håller sin form och kvalité även efter många timmar i en bassäng eller pool.

Arena Finding Baddräkt med ben är alltså bäst lämpad för en aktiv tjej som känner sig mer bekväm med shortsliknande ben, och som vill kunna leka och röra sig i vattnet ohindrat.


Arena Solid Swim Pro

Arena Solid Swim Pro

Kolla priset hos:

 • Finns i sju storlekar för åldrarna 2-15 år
 • Sportig modell
 • Populär modell inom simning

Detta är en baddräkt från varumärket Arena, vilket är ett väldigt populärt märke inom sportsimning. Arena är en av de största badmärkena på grund av sin goda kvalité och komfort.

Modellen är sportig och stilren med hög beskärning och relativt tjocka axelremmar som ger en bra stabilitet och ett bra stöd vid simning och rörelse. Ryggen har racer-back upptill och en öppen del på mitten av ryggen, detta för att passformen ska bli mer exakt, och för att tyget inte ska bli för löst. På bröstet finns Arenas lilla vita logga.

Materialet heter Max Life och är gjort av 46% polybutylene terephthalate, som är skapat från återvunna plastflaskor, och 54% polyester. Baddräkten torkar fort, för att man ska kunna hålla värmen efter badet, och är även 100% klorresistent så att passformen och färgen inte ska försämras efter simning i bassäng eller pool.

Arena Solid Swin Pro finns i flera olika färger och färgkombinationer, bland annat rosa och mörkblå, mörkblå och vit, svart och vit samt mintfärgad och mörkblå.


Speedo Boomstar Splice Flyback

Speedo Boomstar Splice Flyback

Kolla priset hos:

 • Finns i sex olika storlekar för åldrarna 6-17 år
 • Sportig modell
 • Populärt varumärke inom simning

Det kända varumärket Speedo grundades 1928 och är idag ett av världens ledande badklädesmärken. Med uppdraget att inspirera människor att simma säljer de badkläder och utrustning för personer i alla åldrar som passar för alla möjliga vattenaktiviteter.

Den här baddräkten har en sportig design, med breda axelband för att ge full rörelse över axlarna, hög beskärning vid benen och en delvis öppen rygg. Dessutom har den elastiska kanter runt alla öppningar, så att dräkten sitter bra och stannar kvar där den ska vara trots mycket rörelse.

Tyget som baddräkten är gjord av heter Creora HighClo och är klorbeständigt så att formen håller trots många timmar i poolen eller bassängen, och även snabbtorkade så att man håller sig varm utanför vattnet.

Speedo Boomer Splice Flyback är perfekt för en aktiv tjej som vill ha en tålig baddräkt som håller sin passform trots mycket aktivitet i och utanför vattnet.


Speedo Endurance+

Speedo Endurance+

Kolla priset hos:

 • Finns i sex olika storlekar för åldrarna 7-17 år
 • Sportig modell
 • Populärt varumärke inom simning

Det här är en baddräkt, som enligt Speedo själva, är skapad till tjejer som vill göra lite mer av simningen. Dräkten har breda axelband och en korsad rygg som är öppen, för att tillföra stabilitet. Istället för en vanlig baddräkt så har den här dräkten shortsliknande ben som slutar på mitten av låret.

Här ligger fokuset på en snabbare framdrivning, då dräkten är skapad för att skapa en glidning i vattnet. Designen är stilren med den svarta färgen och en liten vit logga på bröstet.

Speedo Endurance+ lämpar sig alltså bäst för de tjejer som tävlar i simning eller som helt enkelt vill simma snabbare, dessutom är priset väldigt överkomligt med tanke på varumärket och den höga kvalitén som kommer med det.


Speedo Printed Leaderback baddräkt med ben

Speedo Printed Leaderback baddräkt med ben

Kolla priset hos:

 • Finns i sex olika storlekar för åldrarna 7-17 år
 • Sportig modell
 • Unik design från ett välkänt varumärke

Det världskända varumärket Speedo har här skapat en sportig baddräkt med en unik design. Med breda axelband och shortsliknande ben är dräkten stadig, stabil och håller sig på plats under hela simturen.

Ryggen är öppen och korsad för att det inte ska bli något löst tyg och för att passformen ska vara perfekt. Framsidan och baksidan av dräkten är svart medans sidorna är i ett abstrakt mönster i färgerna lila och rosa.

På bröstet finns Speedos logga i ljusrosa för att matcha sidornas design. Materialet som dräkten består av är gjort av 80% polymide och 20% elastane för att passformen ska vara perfekt men också bekväm.

Speedo Printed Leaderback lämpar sig bäst för de tjejer som tävlar i simning och vill satsa på att simma snabbare, men också för de tjejer som föredrar shortsliknande ben istället för den klassiska baddräktens beskärning.


Mirou baddräkt med ben

Mirou baddräkt med ben

Kolla priset hos:

 • Finns i nio olika storlekar, EU 36- EU 52
 • Sportig modell
 • Enkel design

Den här baddräkten från Mirou har en enkel design med två färgkombinationer som du kan välja mellan.

Den ena är en svart baddräkt med blå ränder som går längs sidorna, under bröstet och längs med de breda axelremmarna, och den andra har en svart bakgrundsfärg med vita ränder.

Ifall du söker en baddräkt som är lite mer täckande, kan detta vara det perfekta valet för dig, då den har shortsliknande ben som täcker toppen av låret. Ryggen är en fin detalj som utmärker sig lite extra, med en lite ovanlig version av den klassiska brottarryggen.

Materialet som Mirous baddräkt är gjord av består av 83% polyamid och 17% elastan, vilket säkerställer en bra passform med mycket rörelsefrihet. Dessutom har tyget 50+ i solskydd, vilket är perfekt för en varm sommardag när solen ligger på.


Beco Maxpower

Beco Maxpower

Kolla priset hos:

 • Finns i sex olika storlekar för åldrarna 7-17 år
 • Sportig modell
 • Stilren design med färg

Beco är en ledande tysk tillverkare i Europa som säljer badkläder, accessoarer och träningstillbehör för vuxna och barn. Det går bland annat att köpa poolskor och baddräkter från varumärket.

En av deras baddräkter heter Beco Maxpower och detta är en populär modell främst för tjejer som behöver lite extra utrymme för sidobenen eller bröstpartiet, då det finns plats för det i den här dräkten.

Materialet är 100% polyester vilket ger en smidig och hållbar struktur, och så att baddräkten anpassar sig exakt efter sin kropp. Därför bör man använda den här baddräkten några gånger innan man kan se dess fulla potential, och den perfekta passformen. Tyget är dessutom väldigt hållbart och man kan simma med dräkten i över 300 timmar utan att passformen eller färgen förändras.

Designen är stilren med en svart fram-och baksida och med en färg på sidorna av dräkten. Det går att välja mellan mörkblå, ljusblå, grön och röd, så det finns något för alla. Ryggen är korsad och axelbanden är breda för en bättre stabilitet. På bröstet finns en liten vit logga.

Beco Maxpower är perfekt för de tjejer som vill ha lite extra utrymme vid benen och bröstet, och uppskattar lite färg på sin baddräkt.


Kuling Ios Baddräkt Summer Sun

Kuling Ios Baddräkt Summer Sun

Kolla priset hos:

 • Finns i sex olika storlekar mellan 86-140 cm
 • Gullig och färgglad design
 • Från ett populärt varumärke

Det svenska varumärket Kuling erbjuder kläder till barn för alla väder, oavsett om det är strålande sol och varmt eller ösregn på en kylig dag. Deras produkter är kända för att vara slitstarka och prisvärda, och framtagna speciellt för aktiva barn med mycket spring i benen.

Ios Baddräkt Summer Sun har en fantastiskt fin design med en gul bakgrundsfärg och minimalistiska solsymboler i en mörkare gul över hela framsidan och baksidan. Baddräkten har en medelhög beskärning med volanger längst kanterna, och grenkilen är fodrad. På baksidan finns det en dragkedja som gör påklädningen och avklädningen enkel.

Baddräkten är tillverkad av återvunnet material, och består av 96% nylon och 4% elastan, vilket gör att den torkar snabbt och är stretchig för att komforten ska bli hög. Dessutom har materialet solskyddsfaktorn UPF 50+ och långa armar, allt för att motverka att ditt barn ska bli bränt av solen.

För att sammanfatta är Kuling Ios Baddräkt Summer Sun perfekt för dig som tycker om en färgglad och gullig design, som dessutom är funktionell med dragkedja, långa ärmar och solskyddsfaktor.


Lindberg Belle Baddräkt

Lindberg Belle Baddräkt

Kolla priset hos:

 • Finns i tre storlekar mellan 98-128 cm
 • Gullig design
 • Från ett välkänt varumärke

Den här baddräkten är skapat av det välkända varumärket Lindberg, som startade med tossor och vantar i älgskinn och idag säljer funktionskläder och accessoarer för alla som tycker om att vistas i den svenska naturen. I deras sortiment ingår förutom badkläder också bland annat utomhuskläder som vantar, mössor, fleecekläder och regnkläder för barn, damer och herrar.

Baddräkten har en väldigt flickaktig design med extra tyg på axlarna som nästan imiterar volanger, en knytning med snöre nacken där man stänger baddräkten med en rosett och framförallt blomstertyget i rosa. Framsidan är fodrad och längst den medelhöga beskäringen vid benen finns det också volanger.

Materialet som Belle Baddräkt är gjort av består av 83% polyamid och 17% elastan, detta för att komforten ska vara hög och dräkten ska vara stretchig. Dessutom är tyget skyddande mot solen då det har solskyddsfaktorn 50+.


Liewoods Baddräkt

Liewoods Sille Baddräkt

Kolla priset hos:

 • Finns i tre storlekar mellan 98-116 cm
 • Stilren och gullig design
 • Minimalistiskt mönster i ljusa färger

Varumärket Liewoods filosofi är att producera hållbara produkter med respekt för barnens ömhet och oskuld i relation med den moderna familjers livsstil. Med designs som fokuserar på rena former och fina tryck som är fyllda av personlighet men som också är funktionella vill Liewood att deras baddräkter också ska fungerar till kommande generationer.

Materialet som Sille baddräkten är gjord av består av 82% återvunnet polyester och 18% elestan vilket gör tyget stretchigt och bekvämt. Både framsidan och baksidan är fodrad, och materialet är dessutom kloresistent för att färgerna och passformen inte ska försämras efter ett dopp i poolen. De långa armarna och solskyddet på 50+ skyddar din dotter från att bli bränd av solen.

Designen på Liewoods baddräkt är modern och stilren med en beige bakgrund och ett mönster som föreställer ett knippe persikor med några blad och prickar. På axlarna och runt midjan är det volanger, och längst baksidan finns det en dragkedja som gör det lätt med påklädning och avklädning.


Adidas Logo Baddräkt

Adidas Logo Baddräkt

Kolla priset hos:

 • Finns i sex storlekar för åldrarna 4-15 år
 • Stilren design
 • Populärt varumärke

Bakom den här baddräkten ligger det världskända varumärket Adidas, som är otroligt populärt, främst för sina skor men också kläder som pryder deras välkända logga.

Den här baddräkten är väldigt stilren och simpel, med sin svarta färg och en stor adidas-logga på bröstet. Benbeskärningen är hög, axelremmarna är tjocka och ryggen är korsad och öppen.

Materialet är gjort av 80% återvunnen nylon och 20% elastan. Detta gör att tyget är tunt och användaren känner sig lätt och smidig i vattnet, dessutom är tyget stretchigt och den öppna ryggen bidrar till en väldigt bra passform.

För barn som gillar att leka och bada i en pool eller bassäng är det ingen fara, då Adidas Logo Baddräkt är klorresistent och färgen kommer hålla efter många timmar i vattnet.

Priset för den här baddräkten är väldigt överkomligt, med tanke på vilket märke det är som ligger bakom produkten, så Adidas Logo Baddräkt passar perfekt till dig som föredrar en prisvärd baddräkt en enkel design och bra kvalité.


Luca & Lola Ragusa UV-baddräkt

Luca & Lola Ragusa UV-baddräkt

Kolla priset hos:

 • Finns i två stolekar mellan 62-80 cm
 • Gullig design
 • Mönster i pastell

Luca & Lola är Jollyrooms egna märke, som erbjuder överdelar, nederdelar och skor för barn i alla möjliga olika stilar och storlekar.

Ragusa är en baddräkt med väldigt söt design som passar de flesta flickor. På de tjocka axelremmarna finns det volanger, och även runt midjan finns det en bred volang som nästan efterliknar en klassisk ballerinas tutu.

Mönstret på dräkten är blommigt och går i färgerna ljuslila, ljusrosa och gul. Materialet är gjort av polyamid och elastan vilket gör att tyget är stretchigt, bekvämt och hållbart. Dessutom har tyget en solskyddsfaktor på 50+, så ditt barn blir skyddat från solens starka strålar på en varm sommardag.

Priset på Luca & Lola Ragusa UV-baddräkt Flowers är definitivt överkomligt, och det här är en prisvärd baddräkt som kommer passa perfekt till ditt barn oavsett om familjen föredrar en dag i badhuset eller en dag på stranden.


Ebbe Sheena UV-Baddräkt UPF50+

Ebbe Sheena UV-Baddräkt UPF50+

Kolla priset hos:

 • Finns i fyra olika storlekar mellan 86-128
 • Unik design
 • Populärt varumärke

Ebbe är ett välkänt varumärke som säljer barn-och babykläder med inspiration från det skandinaviska landskapet med fokus på skogen, havet och ängarna. Dessutom prioriterar Ebbe hållbara material av hög kvalité som kan användas många gånger och sedan ärvas till nästa generation.

Sheena Classic Navy Stripe har en unik design med relativt stora volanger på axelbanden och vid benöppningen i färgen marinblå. På framsidan och baksidan är tyget randigt i vitt och marinblått, och även röda små ankare pryder baddräkten.

Materialet som dräkten är gjord av består av återvunnet och snabbtorkande elastiskt polyester. Dessutom är det solskyddande med UPF 50+ som skyddar från solen både i vattnet och på land.

Ebbe Sheena UV-Baddräkt UPF50+ rekommenderas framförallt till dig som föredrar en gullig design med den klassiska marinblå och vitt med ankare kombinationen, och en hållbar baddräkt som kommer kunna ärvas till syskon och framtida barnbarn.


Speedo Disney Frozen Baddräkt

Speedo Disney Frozen Baddräkt

Kolla priset hos:

 • Finns i en storlek, 98 cm
 • Rolig design från Disney
 • Populärt varumärke

Det välkända simmärket Speedo har i över 100 år producerat simkläder till både kvinnor, män och barn som vill simma snabbare. Tillsammans med Disney har Speedo med den här baddräkten skapat något för alla Frost-älskare.

Materialet som dräkten är gjord av heter Endurance 10, vilket är ett snabbtorkande och stretchigt tyg som tillför en hög komfort för ditt barn, och en bra passform med hög slitstyrka. Baddräkten är dessutom klorresistent och har ett solskydd på UPF 50+ för att färgerna och passformen inte ska förändras efter mycket bad.

Designen är lekfull med ett mönster av Elsa från den extremt populära barnfilmen Frost. Elsa är ljusblå medans bakgrundsfärgen är mörkblå, dessutom finns det vita linjer tillsammans med Elsa. Axelbanden är breda och är i en rosa färg. Ryggen är delvis öppen med en brottarrygg.

Om du har en dotter som älskar Frost är Speedo Disney Frozen Baddräkt helt klart rätt val för dig!


Blount & Pool Yellow Duck Swimsuit JR

Blount & Pool Yellow Duck Swimsuit JR

Kolla priset hos:

 • Finns i sju storlekar mellan 100-160 cm
 • Rolig och ovanlig design
 • Välkänt varumärke

Blount & Pool är ett lite speciellt företag som bland annat säljer beachkläder, underställ och möbler med galna och härliga tryck. Glassar, kakaduor och ananaser är exempel på tryck som garanterat lättar upp stämningen hos din omgivning.

Den här baddräkten är gjord av 85% polyester och 15% elastan, vilket skapar en lätt dräkt med stretchigt och hållbart tyg som är bekvämt att ha på sig men också lätt att röra sig i. Modellen är en standardmodell med ett snabbtorkande innerfoder i mesh.

Designen på den här baddräkten är minst sagt ovanlig, med en svart bakgrundsfärg och ett mönster med gula gummiankor över hela fram-och baksidan. Vid bröstet är det två rader av tunna volanger, axelbanden är tunna och benbeskäringen är medelhög. På vänstra sidan ovanför benbeskäringen finns en liten vit logga.

Blount & Pool Yellow Duck Swimsuit JR är perfekt för en lekfull tjej som föredrar roliga mönster som sticker ut från mängden.


Nike G Fastback One Piece

Nike G Fastback One Piece

Kolla priset hos:

 • Finns i fem olika storlekar, XS till XL
 • Sportig modell
 • Världskänt varumärke

Nike är ett extremt populärt varumärke främst inom sportindustrin, men de erbjuder också en mängd olika kläder och skor som passar till vardags.

Den här baddräkten har en sportig och stilren design, med en svart fram-och baksida. På sidorna av dräkten står det ‘’NIKE’’ tre gånger med vita bokstäver. Benbeskärningen är hög, och axelbanden är hyfsat tjocka och dessutom justerbara för att man ska kunna anpassa passformen och hur tajt man vill att baddräkten ska sitta runt kroppen. Ryggen är öppen med korsade band och med ett hål mitt på ryggen. På bröstet finns dessutom en liten vit Nike-logga.

Materialet är tunt och torkar snabbt, så att man kan röra sig lätt i vattnet och hålla sig varm efter ett dopp i poolen eller havet.

Priset för Nike G Fastback One Piece kan anses vara lite på den högre sidan, men eftersom det är Nike som har skapat produkten kan man förstå varför. De justerbara axelbandet gör att man kan använda baddräkten länge även fast man växer mycket, vilket kan göra det här till en uppskattad investering.


Lindex Baddräkt med solskydd i UPF 50+

Lindex Baddräkt med solskydd i UPF 50+

Kolla priset hos:

 • Finns i 6 storlekar mellan 86-152
 • Gullig modell
 • Finns i två utseenden

Lindex är i Sverige ett välkänt varumärke som säljer kläder och underkläder till bebisar, barn och damer i alla åldrar. Dessutom innehåller deras sortiment en mängd olika skönhetsprodukter.

Den här baddräkten finns i två olika mönster, den ena har en väldigt fin ljuslila färg över hela dräkten, medans den andra är i ett klassiskt leopardmönster.

Modellen har en lite längre dragkedja på framsidan av baddräkten, långa armar och volanger vid det medelhöga benslutet.

Materialet är gjort av 80% polyester som är delvis återvunnet från PET-flaskor, och 20% elastan vilket gör tyget bekvämt, mjukt och stretchigt. Tyget är också solskyddande med UPF 50+, och med tanke på de långa ärmarna kan du vara lugn att barnet är skyddad från solens starka strålar.

Lindex Baddräkt med solskydd i UPF 50+ är perfekt för dig som prioriterar långa armar och solskydd, och en simpel men ändå charmig design.


Vad innebär det att badkläder är klorresistenta?

Att badkläder är klorresistenta, innebär kort och gott att de är tillverkade för att bättre klara av att användas i vatten med klor i. De allra flesta badkläder som används av idrottsutövare inom vattensporter, är klorresistenta.

Denna typ av badkläder håller upp till 20 gånger längre än vanliga icke-resistenta badkläder. Detta spelar framförallt roll om du regelbundet simmar i simhallar eller andra pooler med klor i. Men de tenderar även att ha en bättre hållbarhet mot slitage som uppstår när du badar i saltvatten.