Bästa badblöjan 2022: Blöjbadbyxor för de allra minsta barnen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att åka och bada med barnen är ett nöje för hela familjen. Men att åka på denna typ av utflykter med de minsta barnen kommer med en del utmaningar och krångligheter. En badblöja hjälper till att hålla tätt om en liten olycka skulle ske. Här tipsar vi om de bästa badblöjorna!

Badblöjor bäst i test

Vilken badblöja är bäst i test för baby?

Bäst i test är Splash About Blöjbadbyxor. De har i särklass bäst komfort, täthet och funktion. Dessutom finns de i många olika färger och designer som är riktigt söta.

Splash About har även heltäckande blöjbaddräkter med integrerad ”Happy Nappy” som håller tätt. De ger bra solskydd och är som en kombo av UV-kläder och badblöja.

En annan fin badblöja som vi vill lyfta fram är Geggamoja UV-badblöja. De har prisats av många föräldrar och finns i snygga stilrena färger. Kan dessutom matchas med Geggamojas läckra UV-kepsar!

Ett väldigt prisvärt alternativ är Swimpy Badblöja. De finns i roliga teman med bland annat Babblarna och Bolibompa, men även enfärgad stil. Billiga, praktiska och populära!

Vi har många artiklar med tips på badkläder. För småbarn är det särskilt aktuellt med UV-kläder, solhattar, och eventuellt badskor. Och glöm inte solkrämen!

11 olika badblöjor och blöjbadbyxor

Det finns som sagt många olika typer och modeller av badblöjor. Dessutom finns det flera olika tillverkare som lagt fokus på olika saker och tagit fram badblöjor i olika prisklasser.

I den här guiden har vi därför tagit fram de bästa badblöjorna på marknaden, så att du kan jämföra fördelar och nackdelar och hitta det alternativ som passar absolut bäst för dig och ditt barn. Alla blöjbadbyxor som listas nedan är varianter anpassade för flergångsbruk.

Splash About Badblöja

Splash About Badblöja

Kolla priset hos:

 • Strolek: M, L, XL, XXL
 • Material: Neopren

Denna badblöja skiljer sig ganska mycket från de andra modellerna i denna guide. Den är smart utformad och ser ungefär ut som om man klippt ut mittendelen på en våtdräkt. Badblöjan sträcker sig ganska högt upp på magen och sitter åt ordentligt om benen. Färgen är mörkblå och turkos.

En stor nackdel med denna variant är att den inte går att tvätta i maskin. Istället ska den handtvättas i kallt vatten. Att handtvätta en smutsig blöja kanske är något de flesta föräldrar skulle vilja undvika och detta är såklart ett minus, om en sådan olycka skulle vara framme.

Men fördelarna är å andra sidan många. Förutom den rejäla och snygga designen har denna blöja också ett gott skydd mot solens farliga UV-strålar. Dessutom gör materialet att risken för mögel och bakterier som gärna letar sig in i blöta kläder är i princip obefintlig.

Priset är lite högre än hos de billigaste badblöjorna men definitivt inte oöverkomligt. Är du beredd att handtvätta badblöjan är Splash About den absolut mest rejäla och ordentliga badblöjan vi hittat. Men om du som många andra verkligen uppskattar att kunna maskintvätta alla kläder får du leta efter andra alternativ.


Splash About Blöjbaddräkt

Splash About Blöjbaddräkt

Kolla priset hos:

 • Finns i storlekar som passar mellan 0-12 mån
 • Material: Neopren

En blöjbaddräkt är precis som det låter, en heltäckande dräkt med inbyggd blöjfunktion. Tänk dig dräkten som en kombination av en vanlig UV-dräkt och en blöjbadbyxa.

Splash About blöjbaddräkt är tillverkad i 1 millimeter tjockt neopren-material, som erbjuder ett UPF 50+ solskydd. Samtidigt har den en av varumärkets patenterade Happy Nappy, som garanterat håller tätt i blöjbadbyx-delen. Det är en smart lösning som kombinerar solskydd med badkläder för baby.

De finns tillgänglig i många olika stilar, både med och utan ärmar och ben. Dessutom finns Splash About blöjbaddräkt i en uppsjö av festliga designer och motiv.


Swimpy badblöja

Swimpy badblöja

Kolla priset hos:

 • Storlek: S, M, L, XL
 • Material: Polyester, elastan

Swimpy har här tagit fram en mycket enkel typ av badblöja med roliga motiv såsom Svampbob och Bolibompa som kan passa de minsta barnen. På bilden syns en badblöja med tema från populära Babblarna.

Badblöjan är tänkt att kunna användas utan några tillägg, men kan också bäras under andra badkläder. Med en tät design ser den till att hålla tätt och du kan som förälder känna dig lite lugnare när ditt barn badar.

Denna modell finns med många olika motiv som rör sig över olika prisklasser. Det finns också en variant med extra skydd mot UV-strålning vilket många föräldrar uppskattar.

De billigaste varianterna är hur som helst i den lägsta prisklassen och Swimpy Badblöja är ett bra alternativ för dig som är ute efter en billig och rolig badblöja till ditt barn!


Wheat blöjbadbyxor

Wheat blöjbadbyxor

Kolla priset hos:

 • Storlek: 0-3 mån, 3-6 mån, 6-12 mån
 • Polyester, Elastan

Wheat erbjuder ett par blöjbadbyxor som kommer i två olika färger, blå och med ett blommigt mönster. Även denna badblöja är tillverkad av mestadels återvunnen polyester. De färger och mönster som finns att välja på är spontant lite tråkiga och troligen ingenting ditt barn skulle peka på om det själv fick välja.

Det är dock en rejäl modell som är åtsittande runt benen och därmed ser till att hålla tätt ordentligt. Dessutom är denna modell bekväm och har en lös resår i midjan. Den är som du kan se på storlekarna anpassad för de allra minsta barnen och om ditt barn är äldre än ett år får du nog kika på lite andra alternativ.

En mycket bra sak med denna modell är att den är Oeko-Tex certifierad, vilket är en märkning som säkerställer att produkten är fri från olika typer av giftiga och skadliga ämnen som ibland kan hittas i barnleksaker och kläder.

Prismässigt är detta en av de dyrare modellerna, men vill du ha en rejäl badblöja under barnets första år kan alltså Wheat Badblöja vara att rekommendera.


Lindberg Badblöja

Lindberg Badblöja

Kolla priset hos:

 • Storlek: 3-6 kg. 6-9 kg, 9-12 kg
 • Material: Polyamid, elastan

Lindberg erbjuder här en badblöja som kommer i flera olika roliga mönster, bland annat med motiv av tigrar eller i olika fina enfärgade varianter. En stor fördel med denna badblöja är att den har en hög inbyggd solskyddsfaktor som skyddar barnet från solens farliga UV-strålning.

Denna modell ser ut lite mer som en blöja till formen jämfört med de tidigare modellerna som redovisats i denna guide. Den är därför inte den allra mest rejäla modellen. Den har också snören som ska knytas i midjan för att hålla blöjan uppe.

Detta är något som de flesta föräldrar upplever som lite osmidigt och många fördrar istället en enkel resår. Fördelen är dock att snöret inte slits på samma sätt över tid och att denna typ av badblöjor därför ofta går att använda lite längre.

Prismässigt hamnar denna modell någonstans i mitten. De har en ganska simplistisk design, vilket vissa föredrar. Vill du ha en badblöja med snören istället för resår kan Lindbergs badblöja definitivt vara värd att ta en titt på.


Liewood Badblöjor

Liewood Badblöjor

Kolla priset hos:

 • Storlek: 56/62 cm, 68/74 cm, 80/86 cm
 • Material: Polyester, spandex

En fördel med denna badblöja är att den till stor del är gjord av återvunnet material. Designen är det heller inget fel på och med olika typer av sjöstjärnor och fiskar som motiv kan ditt barn nog uppskatta denna produkt. Den skyddar också mot UV-strålning Men det finns tyvärr flera saker som inte är speciellt positiva med denna badblöja.

Den första och största nackdelen är att badblöjan inte håller helt tätt, utan den rekommenderas att användas tillsammans med en vanlig blöja. Detta kan upplevas som oerhört krångligt och omständligt som förälder.

Trots att blöjan inte är speciellt rejäl och inte håller tätt på egen hand, finns är den en av de absolut dyraste på marknaden. Detta är därför tyvärr inte ett köp vi kan rekommendera. Det finns helt enkelt bättre och mer prisvärda modeller. Vi gillar Liewood för deras känsla för design, men just när det kommer till badblöjor känns det inte som en prioriering vi skulle göra.


Nordbjørn Saltsjö Badblöja

Nordbjørn Saltsjö Badblöja

Kolla priset hos:

 • Storlek: 2-6 mån, 6-12 mån, 12-18 mån
 • Material: Polyester, elastan

Detta är en av de billigaste modellerna på badblöja som finns på marknaden. Den kommer i olika klara färger. Trots det låga priset är den både Oeko-Tex certifierad och har en hög solskyddsfaktor. Detta kan alltså vara ett bra alternativ för dig som är ute efter något lite enklare.

Det låga priset märks dock på designen. Istället för att som de mer rejäla modellerna, sluta tätt med ett ordentligt byxben, har denna enbart en resår som sluter sig mot benet. Detta gör att du som förälder inte kan vara riktigt lika säker på att modellen håller tätt och det kan vara nödvändigt att använda en vanlig blöja under.

Modellen har heller ingen resår i magen utan knyts med ett snöre, vilket kan upplevas som en aning osmidigt.


Geggamoja UV-badblöja

Geggamoja UV-badblöja

Kolla priset hos:

 • Storlek: 0-2 mån, 2-6 mån, 6-18 mån, 1-2 år
 • Polyester mesh

Som du hör på namnet skyddar denna badblöja mot solens farliga UV-strålar med UPF 50+ . Men detta skydd är kanske inte att betrakta som något extraordinärt, eftersom många av de modeller som jämförts i denna guide har ett gott skydd och en lika hög solskyddsfaktor.

Vi har alltid Geggamojas utbud av barnkläder och är riktigt glada att se att de alltså även har gott om badkläder även för de minsta barnen!

Resåren som håller uppe badblöjan är justerbar och på så sätt kan du som förälder alltid se till att den sitter bra runt midjan. Tyvärr är det även på denna modell enbart resårer runt benen och inga riktiga byxben som håller tätt. Dock är även resåren runt benen justerbara och går att dra åt rikigt tätt. Därför behövs ingen vanlig blöja under.

Badblöjan kommer i flera olik klara färger som passar bra för ljusa sommardagar. Det är en av de dyrare modellerna men med de smidiga resårerna kan det vara en väl värd investering.

Badblöjan från Geggamoja har dessutom fått många goda recensioner från tidigare användare. Att den finns i så många storlekar och kan passa barn från 2 månader upp till 2 år är såklart också ett stort plus.


Color Kids Badblöja

Color Kids Badblöja

Kolla priset hos:

 • Stl 74, stl 80, stl 86
 • Polyamid, elastan

Color Kids erbjuder en badblöja i somriga färger och med härliga mönster kopplade till stranden såsom palmer och sjöstjärnor. Designen på denna blöja är precis som några av de tidigare varianterna benlös och med resårer kring benen istället.

Detta kan såklart göra att du som förälder blir orolig för om den kommer att hålla tätt eller inte. Men du kan vara lugn, denna badblöja har en inbyggd blöja som ser till att göra sitt jobb om olyckan skulle vara framme.

UV-skyddet är inte riktigt lika högt som hos de modeller som erbjuder högst skydd utan sträcker sig tyvärr bara till UPF 40+. Prismässigt ligger denna modell någonstans i mitten. Tack vare att den garanterat håller tätt, finns att köpa för ett bra pris och har snygga och somriga motiv är detta en badblöja vi varmt kan rekommendera.


Dolphin Badblöja

Dolphin Badblöja

Kolla priset hos:

 • Storlek: 7-9 kg, 9-12 kg, 12-15 kg, 15-18 kg
 • Material: Polyester

Även detta är en badblöja som har resårer som går att ställa in runt både midjan och benen. Detta gör att den trots sin lite enklare design kommer att hålla tätt. Den kommer i flera trevlig teman med bland annat ubåtar och segelbåtar som motiv.

Prismässigt ligger också denna blöja någonstans strax under mitten. Även om den har en ganska enkel design så är det en badblöja som kommer att fungera. För dig som är ute efter ett stabilt alternativ till ett rimligt pris och kanske vill köpa på dig några par att ha i reserv kan detta vara ett bra val.


Konfidence Badblöja

Konfidence Badblöja

Kolla priset hos:

 • Storlek: S, M, L, XL, XXL
 • Lycra

Den här modellen är ytterligare en variant som har våtdräksliknande inslag och går ned en bit över låren och ganska högt upp på midjan. Detta gör att den garanterat kommer att hålla tätt och det är helt enkelt ett lite rejälare alternativ.

Trots detta är inte priset speciellt högt utan denna modell kostar strax under genomsnittet. Materialet som liknar det som är i en våtdräkt är flexibelt och smidigt och möjliggör därför för lek och skoj utan att badblöjan är i vägen.

Denna variant är också möjlig att tvätta i maskin och det är såklart en enormt stor fördel jämfört med modellen från Splash About. Sammanfattningsvis är detta en modell vi varmt kan rekommendera för dig som vill ha en lite mer rejäl badblöja till ett mycket bra pris.


Kuling Blöjbadbyxor

Kuling Blöjbadbyxor

Kolla priset hos:

 • Storlek:62/68cm, 74/80 cm, 86/92 cm
 • Polyester, Elastan

Detta är en blöjbadbyxa som befinner någonstans i mitten när det kommer till prisnivå . En av de stora anledningarna till att den kostar lite mer än de billigaste modellerna är troligen att den är tillverkad av 85 procent återvunnen polyester. Genom at välja denna badblöja gör du alltså en insats för miljön och ser till att minska ditt avtryck på klimatet.

Kuling blöjbadbyxor kommer i två-pack och finns i en mängd fina färger, från rosa till blå och gula. De har en smidig resår i midjan som ser till att hålla dem på plats. En annan positiv sak är att de har solskyddsfaktor UPF 50+ och därför ger ditt barn ett kraftigt skydd mot solens strålar.

Detta är viktigt eftersom små barn är extra känsliga för direkt solljus. De olika storlekarna baseras på midjemått. Värt att notera är dock att alla storlekar inte finns i alla färger.


Vad är en badblöja?

Precis som du kanske hör på namnet är en badblöja en blöja som är tänkt att fungera även när den blir blöt och speciellt framtagen för att fungera när barnet badar. Syftet med badblöjan är kort och gott att skydda mot att bajs kommer ut i vattnet när barnet badar.

Det finns flera olika varianter, där vissa kan användas flera gånger, medan andra är gjorda för engångsbruk.

Den största skillnaden mot en vanlig blöja är att en badblöja inte suger upp vatten på samma sätt och därmed inte blir lika tung. Den håller därmed både passform och funktion även om den helt doppas i vatten.

Hur funkar en badblöja?

Att använda en badblöja är oerhört enkelt och smidigt, speciellt när det kommer till engångsvarianterna. De dras helt enkelt på som en vanlig dra-på-blöja och när barnet använt den kastas den.

En flergångsbadblöja kan upplevas lite krångligare att, eftersom den behöver tvättas efter användning. Värt att ha med sig är dock att denna variant både är bättre för miljön och billigare i längden om du badar ofta med ditt barn.

I den här artikeln fokuserar vi därför att primärt på denna typ av badblöja.

Ibland rekommenderas att använda dubbla lager, det vill säga en liten simpel blöjbadbyxa under, och en ordentligare variant över. Exempelvis skulle någon av Swimpys enklare blöjbadbyxor kunna användas undertill, med Splash About Happy Nappy ovanpå.

Vilken storlek ska jag välja?

Storlekar på badblöjor varierar på olika modeller. Ibland är det så enkelt att de är indelade efter vikt eller ålder och då är det såklart inte så krångligt att välja rätt.

Ibland är de indelade i S, M och L och ibland efter ett system som graderar med hjälp av olika siffror. Om du blir osäker på vilken modell som kommer att passa just ditt barn kan du alltid fråga personalen förutsatt att du handlar i en fysisk butik.

Handlar du online är det såklart svårare, men där finns också för det mesta en rekommenderad ålder som du kan följa. Åldrarna brukar stämma bra och det är sällan några större problem att hitta rätt badblöja.

Om storlekarna är listade från S till L kan följande mall hjälpa dig att hitta rätt.

 • S: 3-6 månader
 • M: 6-12 månader
 • L: 12-18 månader

Engångsbadblöjor – ett alternativ

Det finns såklart också badblöjor som endast är avsedda för engångsbruk. De ser oftast ut ganska mycket som en vanlig blöja med den enda skillnaden att de inte suger upp lika mycket vatten när barnet badar. Det kan förstås vara frestande att vända sig till denna typ av modeller eftersom de inte behöver tvättas och enkelt kan slängas efter användning.

Men att använda denna typ av badblöja är bland annat en riktigt dålig lösning för miljön. Om du badar mycket med ditt barn under sommaren kommer det att gå åt många blöjor, speciellt eftersom du kanske vill byta när barnet kommer upp på land så att det inte går runt med en blöt blöja. Det här kommer också att märkas i din plånbok.

Att istället använda en flergångsbadblöja är en långt mer hållbar lösning, både för miljön och ekonomiskt. Vi hoppas att du med hjälp av denna guide ska kunna hitta en lösning som funkar blir smidig och enkel, för både dig och ditt barn!


Här hittar du fler artiklar om just badkläder, för hela familjen!