Bästa badbaljan 2022: Bäst i test badbaljor för barn och baby

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att låta bebisen bada är ett bra sätt att sköta hygienen och ha en mysig stund tillsammans. De flesta barn gillar att känna på vattnet och med en bra balja går badandet så mycket lättare. Här utser vi bästa badbaljan just nu!

Mamma badar bebis i badbalja och leker med barnets hår

Vilken badbalja blev bäst i test?

Stokke Flexi Bath Badbalja är bäst när vi tar hänsyn både till pris och funktion. Den finns i en stor XL-modell som är fantastiskt användbar och baljan är otroligt lättanvänd, med många smarta funktioner. Bästa stora badbaljan för barn.

För spädbarn är vi totalt förälskade i baljan Skip Hop Moby Smart Sling-3-Stage. Den har så många omsorgsfullt designade detaljer och är klart bäst i test badbalja för nyfödda.

Om du bara vill ha en simpel badbalja som är lite billigare, rekommenderar vi antingen Beemoo Care Badbalja eller Rotho Babydesign TOP Badbalja.

Du kanske även vill se våra tips på schampo eller badskum för barn och baby!

Recension och omdöme om 10 olika badbaljor

Här kan du läsa vårt omdöme och mer information om alla badbaljor vi tittat närmare på.

Stokke Flexi Bath Badbalja – Bäst i test

Stokke Flexi Bath Badbalja

Kolla priset hos:

Det här är en stor och rymlig hopfällbar badbalja med unik design och flera smarta finesser från det norska kvalitetsmärket Stokke.

Stokke Flexi Bath finns att köpa i standard och som XL. Båda är fantastiskt fina och har samma funktionalitet. Vi gillar verkligen XL-modellen som har blivit väldigt populär. Det är en av de största badbaljorna på marknaden och kan användas upp till cirka 6 års ålder.

 • Standardmodellen mäter: 35 x 66 cm och är 24 cm hög.
 • XL-modellen mäter: 41 x 82 cm och är 24 cm hög.

Det går att vika ihop hela badbaljan och då tar den väldigt lite plats. På så vis kan den enkelt ställas undan i ett hörn, i ett skåp eller liknande.

Stokke Flexi Bath har flera riktigt smarta finesser som är användbara och gör den extra trygg att använda. I botten har baljan ett halkskydd som ser till att barnet sitter tryggt. Det går att köpa till ett badstöd och stativ, eller färdiga paket där du får med detta.

I botten på Stokke Flexi Bath finns även en unik badkarspropp som är värmekänslig. Den ändrar färg beroende på hur varmt vattnet är. Om vattnet är för varmt blir proppen rosa. Om temperaturen är lagom blir proppen istället lila och om det är för kallt blir den svart. Men detta är dock bara att betrakta som en indikation på temperaturen. Du behöver självklart känna efter ordentligt först, eller ännu hellre använda en termometer för att kontrollera badvattnets temperatur!

Med den större varianten Flexi Bath XL får du lätt plats med två barn om du har syskon i ungefär samma ålder. Det går även att använda den här fina baljan utomhus på sommaren, som en liten mini pool för de små att plaska i.

Om vi ska vara ärliga så är kanske inte Stokke Flexi Bath den snyggaste baljan. Men det är definitivt en av de mest användbara och flexibla baljorna. Den är stor och rymlig, går lätt att förvara och är perfekt för både bebisar och lite större barn att bada i. Stokke Flexi Bath är helt klart en av våra favoriter och en av de bästa badbaljorna du kan köpa!


Skip Hop Moby Badbalja Smart Sling-3-Stage – Bästa badbaljan för nyfödd

Skip Hop Moby Smart Sling-3-Stage

Kolla priset hos:

Varumärket Skip Hop är ett kvalitetsvarumärke som tillverkar alla möjliga babyprodukter för barn och föräldrar. Det är ett multinationellt företag som ägs av Carter’s Inc. Deras Moby Smart Sling-3-Stage Badbalja är en unik produkt med många smarta finesser. Den passar utmärkt att använda för nyfödda och går sedan att växa i.

Du kan med fördel anpassa baljan efter det växande barnet och det går att justera i tre steg:

 1. Ett stöd för hela kroppen när barnet ligger ner i badet.
 2. En kudde som hjälper till som stöd när barnet först börjar lära sig sitta.
 3. Vanlig badbalja utan stöd för barn som kan sitta själv.

Vi gillar verkligen designen på stödet på Skip Hop Moby. Det är ett väldigt mjukt och skonsamt inlägg med mjuka rundade kanter och ett dubbelt nät där barnet ligger bekvämt. Det finns inga delar som kan skava eller skapa obehag, utan är väldigt väldesignat. När barnet är litet finns det ett komplett stöd där barnet sitter och lutar sig mot.

Själva baljan är också otroligt ergonomiskt designad med väldigt fina runda former, samt en mycket bra anti-glidyta på botten. Du kan tömma badbaljan med den söta stjärnformade proppen, för att enkelt få ut vattnet utan att behöva vända på hela baljan.

En annan bra detalj är den gömda kroken baktill på baljan, som kan dras fram när du behöver hänga upp den. Den enda som kan vara negativt med att ha en balja med ett mesh-tyg är ju att det tar lite tid att torka. Om du till exempel bor trångt kan det ju vara lite trist att ha en balja hängandes. I övrigt är hela designen alldeles underbar på Skip Hop Moby Smart Sling-3-Stage.

Vi är helt sålda på designen på den här badbaljan. Den kostar något mer än en standardbalja, men är samtidigt något extra. Det känns skonsamt och oerhört tryggt att låta barnet ligga i Skip Hop Moby Smart Sling-3-Stage och vi kan helt klart rekommendera den. Bäst i test badbalja för nyfödd!


Thermobaby Vasco Bath

Thermobaby Vasco Bath

Kolla priset hos:

Det här är en riktigt fin badbalja som även går att köpa i ett stort paket som är perfekt för en liten baby. Om du köper Thermobaby Vasco Badkit får du med:

 • Badbalja
 • Stativ med träben
 • Slang för tömning av vatten
 • Badstöd
 • Badtermometer
 • Borste
 • Kam
 • Tvättsvamp

Det är ett väldigt komplett paket och den här baljan är riktigt bra för små bebisar. Formen är mjuk och rund och anpassad för att vara säker och ergonomisk för nyfödda. Det är lätt att tömma vattnet via en slang så att du kan tömma den var du än placerar den.

Vi gillar verkligen stativet till den här badbaljan. Det har stadiga träben som är lätta att sätta fast och plocka bort. När de väl är på så står hela baljan oerhört stadigt på sin plats. Det här är definitivt det bästa stativet av alla modeller vi har provat.

Även badstolen till denna är riktigt praktisk och bra. Den sätts fast med sugkoppar och sitter stadigt. Du kan justera bebisens position via glidstoppet som går att flytta och låsa fast. Där finns även en markering som visar vilken höjd vattennivån ska vara för bästa säkerhet.

Hela paketet med Thermobaby Vasco Bath och alla tillbehör är ett av de dyrare paketen. Men samtidigt innehåller det många smarta och användbara delar och vi vill verkligen lyfta fram hur bra denna badbalja står på sitt stativ. Detta är definitivt en av de bästa badbaljorna för nyfödda bebisar!

Om du vill kosta på dig en riktigt bra badbalja för det lilla barnet så rekommenderar vi helt klart Thermobaby Vasco Bath!


Beemoo Care Badbalja

Beemoo Care Badbalja

Kolla priset hos:

Det här är en ganska simpel badbalja, som är billig men väldigt funktionell och praktisk. Beemoo Care går att köpa antingen bara baljan, eller i paket med badstöd och stativ. Det är ett oerhört prisvärt paket som ger mycket valuta för pengarna.

Själva baljan har gott om plats och kommer med en praktisk öppning i botten så att du enkelt kan hälla ut vattnet. Baljan är tillverkad i stablit och hållbart plastmaterial. Baljan finns i flera färgalternativ och håller förvånansvärt hög kvalitet med tanke på priset.

Vi rekommenderar att du köper Beemoo Care badbalja i paketet med badstöd. Det gör det enkelt och tryggt att låta bebisen ligga i stödet och du har lättare att få händerna fria för en kort stund. Stödet har ett anti-halk-material i botten så att det står tryggt i baljan. 

Om du föredrar att kunna stå i en mer upprätt position så köper du med fördel paketet där du även får med ett stativ. Vi var dock något besvikna på stativet och det känns inte helt tryggt, då det inte finns något riktigt bra fäste för baljan.

Allt som allt är Beemoo Care Badbalja ett bra och prisvärt alternativ för dig som vill ha en enkel och användbar balja. Med badstöd passar den utmärkt för att bada med små bebisar, och ni kan uppleva många härliga badstunder tillsammans!


Beemoo Care Hopfällbar Badbalja

Beemoo Care Hopfällbar Badbalja

Kolla priset hos:

Har har vi en liten praktisk hopfällbar badbalja från Beemoo Care, tillgänglig i flera läckra färger. När du viker ihop själva kanten och benen så blir baljan väldigt kompakt och kan lätt förvaras på liten yta.

Beemoo Care hopfällbar badbalja är faktiskt en riktigt smart lösning som är särskilt bra för dig som bor på lite mindre yta. Det är lätt att vika ihop och ställa undan baljan. När den är uppfälld så är den rymlig med en längd på 81 cm och bredd på 50 cm.

Baljan är tillverkad i ett starkt plastmaterial och den känns robust och välgjuten. Beemoo Care är känt för att tillverka kvalitetsprodukter till låga priser och deras hopfällbara badbalja är ytterligare ett exempel på det.

Vi gillar både designen, den enkla formen och de fina färgerna, samt hur praktisk baljan är. För det här priset kommer du inte hitta många bättre baljor. Vi gillar den skarpt och den fungerar precis som det är tänkt.

Vill du ha en prisvärd balja som tar lite plats, är Beemoo Care hopfällbar badbalja definitivt en av de bästa baljorna i sin prisklass!


Maltex Badbalja & Gåvoset

Maltex Badbalja & Gåvoset

Kolla priset hos:

Maltex badbalja är en simpel men bra och genomtänkt produkt. Den är utrustad med halkmatta i mitten och finns i flera olika färgalternativ. Det vi framförallt gillar med Maltex balja är att den finns att köpa i ett gåvopaket. Det är en jättefin present, till exempel som doppresent, till en babyshower, eller till föräldrarna som just fått barn.

I Maltex badbalja gåvoset får du med:

 • Badbalja
 • Badstöd
 • Badhandduk
 • Tvätthandske
 • Tvålpump och hållare

Badbaljan har en propp för enkel tömning och är väldigt lätt och smidig att använda. Det finns även möjlighet att köpa till ett stativ från Maltex som passar dessa badbaljor. Det är faktiskt ett stativ med väldigt bra kvalitet och det står stadigt när bebisen ligger i badet.

Vi gillar Maltex badbalja, och rekommenderar den om du vill ha en bra billig balja. Men framförallt rekommenderar vi deras gåvopaket som är en riktigt fin present som vi tror att de flesta föräldrar med en nyfödd bebis skulle uppskatta!


Fisher Price 4-in-1 Badkar (Sling’n Seat)

Fisher Price 4-in-1 Badkar (Sling’n Seat)

Kolla priset hos:

Den här baljan från Fisher Price har en intressant och unik lösning för att undvika att bebisen glider rund i baljan. De har löst det genom en särskild sele som du kan använda för det nyfödda barnet. När barnet sedan växer kan du ta bort selen och bara använda sittstödet istället. När barnet sedan är gammalt nog att sitta själv tar du bort stödet och använder baljan som en helt vanlig badbalja. Det är en smart lösning som gör att barnet kan växa med baljan.

Till Fisher Price 4-in-1 badbalja får du med:

 • Balja
 • Sele att sätta barnet i
 • Sittstöd
 • Krok för att häng upp och torka baljan
 • En liten vattenkanna och en badleksak

En negativ aspekt med Fisher Pricer 4-in-1 är att själva selen som barnet sitter i, är lite stram och hård i kanterna. Det känns inte som den mest bekväma lösningen för ett litet barn. Även om den gör jobbet att hålla barnet på plats, har vi sett tydliga tecken på att bebisar rör sig och visar obehag från de hårda kanterna.

Överlag så är det här en bra balja och en smart lösning med många praktiska funktioner som gör att du kan använda den en ganska lång tid, från nyfödd och upp. Trots den lite för hårda och strama selen kan vi rekommendera Fisher Price 4-in-1 badbalja som en fin produkt med väl genomtänkt design.


Thermobaby Lyx Badbalja

Thermobaby Lyx Badbalja

Kolla priset hos:

Här är en annan variant från det franska varumärket Thermobaby. Namnet på denna är Lyx Badbalja, eller som den heter på franska: Thermobaby Baignoire Luxe. Trots namnet så är detta faktiskt en av de allra billigaste badbaljorna du kan hitta, och den är dessutom av bra kvalitet.

Baljan är tillverkad i plast och har mjuka följsamma former. I botten sitter en avloppsplugg för enkel tömning och du kan med fördel använda baljan tillsammans med ett babyinlägg så att det lilla barnet sitter stadigt.

Storleken är bra och Thermobaby Lyx mäter 86 x 46 x 22,5 cm enligt de yttre måtten. Den passar utmärkt att placera i de flesta badkar av standardstorlek, där den ligger stadigt när den lille ska bada.

Det vi kan sakna här är ett halkskydd, då det ofta blir halt i denna typ av baljor. Använder du badstöd för baby så går det bra, men annars blir det lätt för halt. Du kan förstås köpa det separat och lägga i om du tycker det behövs.

Allt som allt är Thermobaby Lyx Badbalja ett väldigt billigt men bra alternativ som passar dig som vill ha en simpel, lagom stor badbalja till ett bra pris.


Baby Dan Bathtub – Stor och rymlig badbalja för barn

Baby Dan Bathtub 90 liter badbalja

Kolla priset hos:

Det här är en riktigt stor badbalja som passar för barn och kan användas många år, även när barnet går på förskolan. Baby Dan Badbalja rymmer hela 90 liter och är en väldigt avskalad och enkel modell, men samtidigt praktisk badbalja.

Det går givetvis att bada små barn här, men blir lite mer jobb att hålla kolla på barnet och är inte lika tryggt för de små. Däremot blir det roligare för de stora när de kan fylla på lite mer vatten och leka med.

Baby Dan Bathtub har en propp som kan dras ur när du behöver tömma baljan på vatten. I övrigt är den väldigt simpelt designad, med en rund form och en bredd på 59 cm. Baljan är ovanligt hög och mäter hela 81 cm på höjden.

I en sådan här balja är det extra viktigt att du som förälder är vaksam och är med hela tiden, även när barnet blir större eftersom det kan bli tillräckligt djupt för att barnet ska hamna under ytan. Har du två barn finns det plats för båda helt klart.

Sammanfattningsvis är Baby Dan Bathtub en ovanligt stor badbalja för barn. Den rekommenderas främst till dig som uttryckligen vill ha en extra stor balja, och det är detta som är den främsta styrkan här. Den är inte jättebra för att bada de allra minsta barnen.


Rotho Babydesign TOP Badbalja

Rotho Babydesign Badbalja

Kolla priset hos:

Den här baljan är utvecklad och tillverkad i Tyskland av företaget Rotho Babydesign. Det är en ganska enkel men snygg och praktisk balja som finns att köpa till ett riktigt bra pris. Den finns dessutom i väldigt många olika färger så att du lätt kan hitta en variant du gillar.

Det finns många bra funktioner på den här badbaljan, till exempel:

 • Inbyggt halkskydd
 • Dräneringsplugg
 • Ergonomisk utformning

Det går dessutom köpa till olika tillbehör, till exempel ett stativ och ett badinlägg så att du får en komplett badstation där du kan sköta om din bebis. Stativet är väldigt stadigt och hela produkten ger en riktigt kvalitetskänsla. Även om du bara vill köpa baljan som är ganska enkel, så kommer du att märka att det är en kvalitetsprodukt.

Rotho Babydesign TOP badbalja är perfekt antingen om du bara vill ha en enkel billig balja, eller om du vill ha en stabil och komplett station med stativ och allt. En väldesignad produkt med många kvalitéer helt klart.


Hur länge badar barn i balja?

Många baljor passar utmärkt för nyfödda, till exempel Skip Hop Moby Smart Sling-3-Stage eller Thermobaby Vasco Bath. När du tar ut babysitsen och så vidare kan du sedan använda dessa upp till ungefär 3 år.

Andra lite större badbaljor som Stokke Flexi Bath Badbalja eller Baby Dan Bathtub kan barnen ofta ha nöje av ända upp till cirka 6 år.

När barnet är färdigbadat är det mysigt med en varm och fluffig badponcho att svepa om sig i!

Kan man lämna barn själva i baljan?

Du bör aldrig lämna barn utan uppsikt i badbaljan. Inte ens när de kan sitta upp själva ska de lämnas helt utan uppsikt. När barnen är upp emot 5 år kan du efter omdöme, beroende på barnet, låta dem bada själva. Men du bör fortfarande alltid finnas i närheten och gärna kunna höra och kommunicera med barnet hela tiden.


Du kanske även vill ha tips på skötbord och skötbäddar!