Bästa babyskyddet 2024: Bilsäkerhet från livets början

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Barn som färdas i bil ska alltid åka i en särskilt utformad säkerhetsutrustning. För små barn är det säkraste sättet att åka, i ett så kallat babyskydd. Det är anpassat för spädbarn och är utformat för att skydda barnets kropp och huvud under de första månaderna i livet. I den här artikeln tittar vi närmare på babyskydd och rekommenderar våra favoriter: de bästa babyskydden du kan köpa på nätet.

Mamma med barn i babyskydd inne i en vit bil.

Vilket babyskydd är bäst i test?

Vi har valt ut våra toppkandidater efter att noga ha granskat marknaden och läst expertutlåtanden från försäkringsbolag och kunniga inom barnsäkerhet i bilbranschen.

Ett toppval som ofta dyker upp är BeSafe iZi Go Modular X1. Det är tillverkat av ett norskt företag med mycket gott rykte i branschen.

En bra alternativ är Axkid Modukid Infant. Det svenska innovativa företaget har gjort succé med sina fenomenala babyskydd och bilstolar och detta är en riktigt bra produkt för de små barnen.

Recensioner av babyskydd – 7 av de bästa modellerna just nu

Här kommer mer utförliga recensioner och information om samtliga babyskydd vi tittat närmare på.

När barnen sedan växer är det värt att kolla in bilbarnstolar och därefter bältesstolar eller bälteskuddar! Se vår guide till bilstolar för alla åldrar!

BeSafe iZi Go Modular X1 – Babyskydd i världsklass

Specifikationer

Rek ålder: 0-12 månader

Monteringsalternativ: ISOFIX, Bas, Bilbälte

Riktning: Bakåtvänd

Babyskydd från BeSafe iZi Go Modular X1 Svart färg

Bästa pris hos:

BeSafe är en erkänd tillverkare med mycket goda meriter och omdömen när det gäller barnsäkerhet i bilen. Såväl deras bilbarnstolar som deras babyskydd har blivit mycket hyllade och är populära val hos nya föräldrar.

Den här modellen, iZi Go Modular X1- i-Size, har en oerhört genomtänkt säkerhetsdesign. Den använder SIP+-tekniken som är utformad för att absorbera majoriteten av krafterna som uppstår vid en kollision från sidan. Det ställs hårda krav på en i-Size-märkningen och detta babyskydd lever upp till och överträffar dessa krav.

En annan säkerhetsinnovation är deras Dynamic Force Absorber. Den är utformad för att ge extra huvudskydd med hjälp av böjbara sidor längs huvudet. Vid en sidokollision är dessa med och dämpar krafterna som uppstår mot huvudet. Skyddet fångar upp en stor del av påfrestningar och är ett otroligt skydd för barn i bil.

I sitsen är barnet tätt omslutet av den så kallade ”New Born Huggern”. Den gör att barnet hålls stadigt och bidrar med att höja säkerheten för barnet under färden. En del av denna design är en kil som sitter bakom barnets rygg, vilken hjälper barnet att sitta i en optimal position och minskar risken att barnets huvud faller framåt.

Newborn Hugger kan sedan avlägsnas och nackskyddet kan höjas för att anpassas till ett växande barn.

Det finns två sätt att montera BeSafes babyskydd:

 • Med hjälp av bilbältet.
 • Med hjälp av en medföljande ISOFIX-bas.

Basen är gjord för att passa både babyskyddet och sedan BeSafes bilbarnstol iZi Modular RF X1 i-Size. Om du använder båda dessa har du ett komplett paket som kan användas hela vägen från att barnet är nyfött, upp till cirka 4 års ålder.

Andra smarta detaljer med babyskyddet är:

 • Enkel att ta loss eller sätta fast med ett klick.
 • Ergonomiskt bärhandtag för att enkelt lyfta bebisen in och ut.
 • Sufflett med solskydd som går att dra ner för skydd mot sol, väder och vind.

Varumärket Stokke har tillsammans med BeSafe tagit fram en variant av samma modell: iZi Go Modular X1- i-Size. Den har precis lika god säkerhet men är inredd och designad med Stokkes känsla för komfort och stil.

Stokke BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size Babyskydd Färg Grå

BeSafe ligger helt klart i framkant när det gäller barnsäkerhet i bil vi är mycket förtjusta både i deras babyskydd och bilbarnstolar för större barn. Detta är en solklar rekommendation från vår sida!


Maxi Cosi Pebble Pro i-Size Babyskydd

Specifikationer

Rek ålder: 0-12 månader

Monteringsalternativ: ISOFIX, Bas, Bilbälte

Riktning: Bakåtvänd

Babyskydd Maxi Cosi Pebble Pro Färg Svart

Bästa pris hos:

Pebble Pro är en otroligt komfortabel stol för de allra minsta. Den har en lätt inbyggd sele som är enkel att få på plats, och ett mjukt och skyddande inlägg som omfamnar de allra minsta resenärerna.

Detta babyskydd kan monteras med antingen ISOFIX eller bara bälte. Det gör skyddet enkelt att ta med sig oavsett om ni oftast åker med samma bil eller om ni brukar växla mellan olika fordon. ISOFIX-delen fästs via en bas, till exempel Family Fix, vilken även passar babyskyddet Maxi Cosi Rock och bilbarnstolen Maxi Cosi Pearl.

Alla Maxi Cosis bilstolar testas av en tysk bilorganisation som heter ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club). De testas både för säkerhet och för dess användarvänlighet. Denna stol fick ett mycket högt betyg och ett gott omdöme för sin säkerhet.

Babyskyddet är i-Size-godkänt, har ett vadderat inlägg för små spädbarn och en enkel installation med Click & Go via ISOFIX-basen. När du klickar den på plats kan du både höra och få en visuell indikation på att skyddet är korrekt installerat.

Allt som allt har Maxi Cosi Pebble:

 • Superkomfort
 • Bra skydd
 • Lätt att använda

Denna och Maxis Cosis andra modell, Rock, är två av våra favoriter som vi verkligen kan rekommendera. När du väl har basen på plats är det dessutom väldigt smidigt att gå över till att använda Maxi Cosis bilbarnstol om du vill göra övergången så enkel som möjligt.


Maxi Cosi Rock

Specifikationer

Rek ålder: 0-12 månader

Monteringsalternativ: ISOFIX, Bas, Bilbälte

Riktning: Bakåtvänd

Babyskydd Maxi Cosi Rock Vinröd färg

Bästa pris hos:

Maxi Cosi är ett mycket populärt val när det gäller säkerhetsanordningar för barn i bilen. Deras Rock babyskydd är en av deras storsäljare. Den är i-Size-godkänd vilken är en garant för hög kvalitet och säkerhet.

Skyddet kan fästas antingen via bilbältet, vilket gör att det är enkelt att ta med det om ni ska iväg med en annan bil än er egen, eller via ISOFIX-basen. Samma bas som du använder till Maxi Cosi Rock kan du även använda för att fästa en av våra favoriter bland bilbarnstolar, Maxi Cosi Pearl Smart i-Size. Om du använder båda dessa produkter har du ett bilsäkerhetspaket som räcker både för den nyfödde och barnet upp till cirka fyra år.

När det lilla barnet ligger i babyskyddet ligger det tryggt i ett baby-hugg-inlägg. Detta har en passform och ger den nyfödda ett liggläge som är anpassad efter barnets kropp. När barnet sedan växer fungerar den övre delen av sidorna på babyskyddet som ett stötdämpande kollisionsskydd. Designen är gjord för att ge så bra skydd som möjligt under hela spädbarnsperioden. Maxi Cosi Rock har dessutom genomgått gedigna tester av ADAC och uppnått väldigt goda resultat för dess säkerhet.

Andra smarta detaljer som är uppskattade med detta babyskydd är:

 • Den går att fästa på barnvagnen med ett klick. Passar de flesta moderna barnvagnar.
 • Babyskyddet är godkänt för att ta ombord på flygplan med så kallad TUV-certifiering.
 • Klädseln kan tas av och tvättas i maskin.

Vi är oerhört förtjusta i Maxi Cosis babyskydd och deras Rock i-Size är ett klockrent val. Om du bestämmer dig för detta är det varmt rekommenderat att fortsätta använda deras bilbarnstol när det väl är dags.


Britax Römer Primo

Specifikationer

Rek ålder: 0-15 månader

Monteringsalternativ: ISOFIX, Bas, Bilbälte

Riktning: Bakåtvänd

Britax Primo Babyskydd Svart

Bästa pris hos:

Det här babyskyddet från Britax är oerhört lätt och behändigt. Det väger bara cirka 4 kilo och kan enkelt bäras i det medföljande handtaget. Babyskyddet kan fästas på en särskild Primo-bas vilket gör det väldigt enkelt att klicka i och ta loss det ur bilen. Basen kan köpas med som paket eller separat. Dessutom kan babyskyddet fästas på alla moderna barnvagnar som har stöd för Click & Go-systemet.

Huvuddelen är vadderad och ger barnet ett gott stöd och bekväm position i stolen. När barnet är litet kan du ha stolen i liggläge och använda den medföljande kudden. När barnet sedan växer kan denna plockas bort för mer utrymme och en mer upprätt position.

Sidorna på Britax Primo är djupa och sveper in det lilla barnet som i en liten kokong. Denna inbäddning ger ett gott skydd och reducerar risken för skador vid sidokollision. Barnet spänns fast via det interna 3-punktsbältet som går att justera i flera olika höjder efter barnets storlek.

Handtaget på Primo går att justera och placera bakom själva babyskyddet, vilket gör det enkelt att lyfta barnet in och ut. När du placerar babyskyddet på golvet kan du sedan välja om handtaget ska användas för att hålla det stadigt, eller om du vill kunna vagga barnet i stolen.

På babyskyddet sitter en sufflett som kan fällas upp vid behov, vilket ger en solskyddsfaktor på 50+. Den sitter separat från handtaget för att inte vara i vägen när du bär eller flyttar babyskyddet.

Britax Römer är ett väldigt välrenommerat företag med lång erfarenhet inom barnsäkerhet. Deras produkter håller genomgående hög kvalité och detta babyskydd är inget undantag. Tillsammans med basen ger den ett oerhört flexibelt och lättanvänt system för att resa med det lilla barnet i bilen.


Britax Baby-Safe2

Specifikationer

Rek ålder: 0-15 månader

Monteringsalternativ: ISOFIX, Bas, Bilbälte

Riktning: Bakåtvänd

Britax Babysafe 2 med bas Svart färg

Bästa pris hos:

Det här babyskyddet är en del av Britax mest avancerade produkter, deras Premium Line. Det kan användas från födseln ända upp till ungefär 15 månader. Stolen är särskilt utformad för att nyfödda ska kunna ligga ner i en bekväm position. När barnet växer tar du bort spädbarnsinlägget och får tillräckligt utrymme för ett växande barn upp till runt 83 centimeter. Designen är genomtänkt och erbjuder ergonomiskt korrekt position och ett gott skydd under hela spädbarnsperioden.

Britax Baby-Safe2 har uppnått god resultat i en mängd tester i Tyskland av ADAC som är välkända för sina tester inom trafiksäkerhet.

Den genomtänkta ergonomiska positioneringen, tillsammans med sidokrockskyddet, det vadderade inlägget och huvudskyddet, gör att säkerheten på detta babyskydd är i absolut toppklass.

Andra användbara detaljer innefattar:

 • Sufflett för sol- och väderskydd.
 • 5-punktsbälte för stabil positionering.
 • Klädseln är lätt att ta av och kan tvättas i maskin.
 • Smidig Click & Go som gör det lätt att montera babyskyddet av och på.

När du kopplar på babyskyddet har du hjälp av ett klickljud samt färgindikatorer som visar att monteringen är korrekt utförd.

Allt som allt är Britax Römer Baby-Safe2 ett riktigt premiumval när det gäller babyskydd. Det uppfyller alla krav vi har när det kommer till säkerhet och användarvänlighet. Vi kan absolut rekommendera detta babyskydd som ett mycket bra val!


Axkid Modukid Infant – Lätt och flexibelt babyskydd

Specifikationer

Rek ålder: 0-12 månader

Monteringsalternativ: ISOFIX, Bas, Bilbälte

Riktning: Bakåtvänd

Axkid Modukid Infant Babyskydd Svart Färg

Bästa pris hos:

Det här babyskyddet är ett av de allra lättaste du kan köpa just nu. Det väger bara 3,7 kilo och är lättast av alla de babyskydd som vi rekommenderar. Det är designat med stor emfas på säkerhet och bekvämlighet för den lilla resenären.

Bakom nacken finns en ergonomisk kudde och axelremmarna är vadderade och mjuka. För nyfödda finns tre särskilda babydynor som tillgodoser en korrekt positionering. När barnet växer lite kan dessa plockas ur.

Det här babyskyddet är i-Size-godkänt och har ett välutrustad skyddstänk med sidokrockskydd och nackstöd av hög kvalitet.

Axkid Modukid Infant kan installeras med eller utan bas. Att använda basen är dock smidigast och gör det möjligt att snabbt sätta in och ta ut babyskyddet. Längs ISOFIX-armarna finns tydliga indikatorer och stödbenet ger en signal som visar att installationen utförts korrekt.

Modukid Infant går att kombinera med Axkids egna barnvagn Axkid Life. Dessutom går den bra att kombinera med de flesta andra barnvagnar där ute, vilket gör den oerhört flexibel och användarvänlig.

Axkid har även en del smarta tillbehör som går att köpa till sina babyskydd, till exempel:

 • Spegel som låter dig se barnet i en bakåtvänd bilstol i baksätet.
 • Sparkskydd som skyddar sätena, dessutom med smarta förvaring.

Vi är hängivna fans av Axkid och uppskattar denna svenska juvel när det kommer till baby- och barnsäkerhet. Om du vill ha ett litet, billigt och flexibelt babyskydd, är detta ett riktigt bra alternativ.


Cybex Cloud Z i-Size

Specifikationer

Rek ålder: 0-15 månader

Monteringsalternativ: ISOFIX, Bas, Bilbälte

Riktning: Bakåtvänd

Cybex Cloud Z i-Size Babyskydd färg Svart

Företaget Cybex grundades i Tyskland och är ett företag med lång historik och mycket erfarenhet inom en mängd olika produkter för spädbarn och barnfamiljer. De producerar, utvecklar och testar sina produkter på sina egna faciliteter och lyckas hålla en väldigt hög nivå när det gäller säkerhet och design.

Babyskyddet Cloud Z i-Size är en uppdaterad, lättare version av deras tidigare Cloud Q-koncept. Säkerheten i skyddet förstärks av deras Linear Side-Impact Protection-teknik (L.S.P). Denna i kombination med skalet som absorberar kraft och påtryckningar utifrån, ger ett oerhört effektivt skydd vid sidokollision.

När du använder Cyber Z-basen (som säljs separat) har du möjlighet att rotera stolen för att underlätta då du lyfter in och ut barnet. Denna rotation, samt lutningen på stolen är enkel att justera och ställa in efter önskemål med bara en hand.

När barnet är litet använder du spädbarnsinlägget vilket möjliggör en liggande position som är ergonomisk och skonsam för bebisar. I denna position kan barnet somna utan att huvudet tippar under färdens gång.

När barnet växer plockar du enkelt bort detta inlägg och justerar nackstödet efter lämplig höjd. Det går att ställa in höjd även på selen, vilket gör denna stol väldigt anpassningsbar efter barnet längd.

Cyber Cloud Z i-Size har vunnit en mängd olika utmärkelser för sin design och fått godkänt i flera tester av oberoende fordonsexperter på den tyska marknaden. Babyskyddet är snyggt och kommer i en mängd olika färgval.

Om du vill ha ett lättanvänt, säkert och modernt babyskydd är Cloud Z helt klart ett strålande val som håller en mycket hög standard på dagens marknad för barnsäkerhet i bilen.


Frågor och svar om babyskydd

Här kommer svar på några vanliga frågor som konsumenter brukar ha när de ska köpa babyskydd på nätet.

Vad är ett babyskydd?

Ett babyskydd är en bilstol särskilt utformad för spädbarn. Vanligtvis brukar babyskydd användas från att barnet är nyfött, upp till cirka 12 månader. När barnet växer ur babyskyddet övergår man oftast istället till en bilbarnstol. Se även vår guide till de bästa bilbarnstolarna!

Babyskydd kan se lite olika ut och ha olika typer av montering. De kan sitta bakåtvänt eller framåtvänt, och fästas via bälte eller via en bas som fästs till bilens ISOFIX. Trafikverket rekommenderar att barn åker bakåtvända från start och upp till 4 års ålder.

När är babyskyddet för litet?

Det varierar lite mellan olika babyskydd vilka rekommendationer som finns. Om barnets huvud når längre upp än den övre kanten på ryggstödet är det dags att byta, oavsett barnets ålder.

Notera att det förekommer att barnet hinner växa ur babyskyddet redan innan maxvikten som anges av tillverkarna har uppnåtts.

När är babyskyddet för gammalt?

Ett babyskydd blir för gammalt efter omkring 5 till 7 år. Babyskyddet slits med åren och när delar av det nötts ut är det inte säkert att säkerheten kan garanteras. Därför är det ofta olämpligt att köpa ett begagnat babyskydd, åtminstone från försäljare du inte personligen känner och litar på.

I vilken ålder används babyskydd?

Babyskydd kan användas från nyfödd ungefär upp till 12 månader. Det är framförallt viktigast att se på barnets längd när du avgör hur länge ni ska använda babyskyddet. Vissa skydd är avsedda att passa ända upp till 15 månader. Ett babyskydd bör ni ha tillgängligt redan inför första bilresan hem från BB, så skaffa det i tid innan det är dags för förlossningen.

Vad finns det att tänka på när man köper babyskydd?

Det finns många olika babyskydd och vissa skillnader mellan sorterna. Här är några frågor du kan fundera över innan du köper ett nytt babyskydd:

 • Hur monteras babyskyddet? Vissa monteras med Isofix, andra utan. Om du behöver flytta babyskyddet ofta är en Isofixbas ett bra sätt att undvika att du monterar den felaktigt.
 • Vill du att babyskyddet ska passa till barnvagn? Se till att det är kompatibelt med den vagn du väljer. Det finns olika adapters som är gjorda för att kunna para ihop babyskydd med barnvagnar. Det finns även ett Click & Go system där alla babysitters och vagnar som ingår ska passa ihop.
 • Vill du använda samma märke på babyskydd och bilbarnstol? Börja planera tidigt för vilka modeller du vill använda. Vissa går att köpa i kompletta paket och vissa använder en basplatta som passar både babyskydd och bilbarnstol.

Ska man ha babyskydd i framsäte eller baksäte?

Babyskyddet ska sitta bakåtvänt antingen i fram- eller baksätet. Om du har det i framsätet så måste krockkudde (airbag) vara avstängd!

Hur länge kan barnet sitta i ett babyskydd?

Det varierar lite mellan olika modeller och märken. Vanligt är dock att babyskydd rekommenderas ungefär upp till cirka 12 månader. Vissa går enligt tillverkarna att använda upp till cirka 15 månader. Det beror dock även på barnets längd och vikt. Vanligtvis är det rekommenderat att använda babyskyddet så länge som möjligt. Men om barnet vuxit snabbt och huvudet når över kanten på ryggstödet så är det bättre att byta till bilbarnstol tidigare.

Vilken vikt klarar ett babyskydd?

Många tillverkare anger ingen maxvikt utan istället rekommenderad ålder och längd. Bland de som anger vikt är det vanligast att 13 kg är den rekommenderade maxvikten. Babyskyddet är designat att klara alla barn som får plats i skyddet. När de växer ur den på längden är det dags att byta.

Är ett babyskydd utan bas säkert?

Ett babyskydd utan bas är säkert, under förutsättning att det monteras korrekt. Tyvärr finns det alltid en risk att göra misstag när du sätter fast det med bältet. Av den anledningen är det säkrare att använda babyskydd med bas. Om du kommer att använda babyskyddet ofta är vår rekommendation att alltid använda ett babyskydd med bas. Det är dessutom smidigare och ni kan enkelt och snabbt flytta stolen och få den på plats när basen väl sitter monterad.


Glöm inte att kolla om vi har några intressanta kampanjer just nu! Vi har ofta erbjudanden och rabatter från de företag vi samarbetar med.