Bästa armpuffar för barn 2022: Simhjälp för små barn

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

När barnen vågar sig ut i vattnet är armpuffarna till god hjälp i början. Marknaden erbjuder en hel uppsjö av varianter, både i färg och form men även i kvalitet, material och miljötänk. I den här artikeln tittar vi närmare på några av de bästa armpuffarna och armringarna för barn!

Bästa armpuff för barn till simning

Vilka armpuffar är bäst i test?

Bäst flyt för simträningen erbjuder Beco Sealife Set. Då får du med både bälte och armpuffar, som ger en korrekt position för att kunna ta de första simtagen!

Ett annat riktigt bra val, som blivit något av en klassiker är Skruttenringen. Superfina och funktionella armpuffar för barn mellan 1-6 år!

Slutligen vill vi lyfta fram Malmsten Flipper Armpuffar. De används i hela landet där simträning för barn utförs. Finns i tre nivåer och passar barn som väger mellan 11 och 60 kg.

13 olika armpuffar och armringar från flera olika varumärken

Här är en mer ingående titt på alla de armpuffar vi letat fram. Tänk på att denna typ av simhjälp inte är till för att låta barnen simma själva. Lämna aldrig barn utan uppsikt vid badplatsen, och var alltid inom en armlängds avstånd när småbarn simmar med armpuffar!

Se även våra artiklar om sköna badmadrasser, flytande hängmattor och badringar, eller tips på baddräkter och badbyxor! För de minsta barnen rekommenderas badblöja!

Beco Bälte + armringar barn Sealife

Beco Bälte + armringar barn Sealife

Kolla priset hos:

 • För åldrarna: 2-6 år
 • Maxvikt: 18 kg
 • Bra vid simträning

Denna smarta lösning från det Tyska företaget Beco gör det enklare för våra barn när det är dags att lära sig simkonsten. Det är en kombination av Becos armpuffar och simbälte. Det håller barnet stabilt i vattnet i en naturlig position för simning.

Man kan använda armpuffarna och bältet separat eller tillsammans genom att fästa de i varandra med de medföljande remmarna. De är tillverkade i neopren och därmed punkteringsfria. Neopren är ett mjukt material som brukar upplevas som väldigt skönt att på sig av de allra flesta barn.

Vi tycker att Becos bälte med armpuffar är en smart produkt. På med hela utrustningen när det ska övas på simning och är barnet van och föredrar att flyta i mer stående position så kan man enkelt ta loss simbältet och endast använda sig av armpuffarna när det är dags för lek och bus i vattnet.


Skruttenringen Armpuffar

Skruttenringen Armpuffar

Kolla priset hos:

 • För åldrarna: 1-6 år
 • Maxvikt: 30 kg
 • Klassiska och tidlösa på en och samma gång

Skruttenringen har ett stort miljötänk vid tillverkandet av sina armpuffar. Fabriken som de valt att arbeta med, har de valt ut specifikt för dess materialanvändande och hantering av utsläpp. De har dessutom gått över till återvinningsbara förpackningar för sina armringar.

I över 30 år har skruttenringen arbetat med och utvecklat produkter för barn och babysim, så de börjar ha rätt bra koll på vad de håller på med.

Vi gillar verkligen den här armpuffen. Den är som många andra uppblåsbar genom ventiler men den här armpuffen innehåller dessutom stabiliserad skumplast. De är otroligt smidiga och följsamma på barnens armar samtidigt som de har väldigt god flytkraft.

Skruttenringen finns i många olika färger och här kan man hitta något för alla smaker. Den är rund i sin design och känns både klassisk och modern på en och samma gång.

Armpuffarna från Skruttenringen är endast till för att hjälpa barnet att flyta och får aldrig ersätta uppsikt av en vuxen. De får aldrig lämnas framme i solljus, då ventilerna kan börja smälta och ta skada av värmen.


Malmsten Flipper armpuffar

Malmsten Flipper armpuffar

Kolla priset hos:

 • För åldrarna: Det finns armpuffar för alla åldrar
 • Maxvikt: Finns i flera varianter. En färg för varje viktspann, från 11-60 kg
 • Punkteringssäkra

Dessa fantastiska armpuffar från Malmsten är oerhört omtyckta bland föräldrar och barn. De är tillverkade i mjukt EVA-skum och sitter så himla mjukt och följsamt mot huden. Att de är tillverkade i ett skum gör ju att de blir helt punkteringsfria och kan inte heller börja krångla och läcka luft kring ventilerna.

Armpuffarna kommer i olika färger, en för varje viktspann. Det gör att det går snabbt och enkelt att ta fram rätt armpuffar till rätt barn när det blir bråttom ner i vattnet. Vi gillar den smarta utformningen av armpuffen som inte begränsar barnets rörelse i vattnet.

Malmsten grundades 1974 av den före detta tävlingssimmaren och landslagstränaren Tommy Malmsten och hans fru Margareta. Malmsten levererar idag allt som behövs för nybyggnation, renovering och drift av en simhall. Utöver det så tillverkas simglasögon, flythjälp, startpallar, badkläder och en hel rad med andra saker som hör simhallen till.


Beco armpuffar

Beco armpuffar

Kolla priset hos:

 • För åldrarna: 4 varianter från 0-60 kg
 • Maxvikt: Finns i flera varianter, från 0-60 kg
 • Hög kvalitet till lågt pris

Beco är det Tyska företaget som levererar hög kvalitet till schyssta priser. Vi gillar när låga priser inte behöver kompromissa med kvalitet och säkerhet.

Dessa armpuffar kommer i den rätt klassiska färgen orange. Vi tänker ju att det finns en anledning till att denna färg förkommer så ofta på just armpuffar. Färgen gör att man snabbt kan lokalisera sitt barn i poolen.

Det enda som kan krångla till det hela är ju att väldigt många föräldrar uppskattar just denna färg och är poolen full med orangefärgade armpuffar så försvinner ju den finessen dock en smula. Men vi gillar dessa armpuffar, även utöver färgen.

Beco armringar är tillverkade i 3 mm slitstark plast som gör att de tål väldigt många bad och med dubbla luftkamrar för extra säkerhet. Sedan att de kommer i så många olika viktspann gillar vi skarpt. Från första badet upp till tonåring om det skulle behövas.


Aquarapid Aquarings Armpuffar

Aquarapid Aquarings Armpuffar

Kolla priset hos:

 • Maxvikt 30 kg
 • Snygga klara färger
 • Populärt varumärke

En klassisk armring för barn från det Italienska varumärket Aquarapid. De har ett brett utbud av simutrustning för både barn och vuxna och här hemma har just deras armpuffar blivit väldigt populära.

Ringarna är uppblåsbara och innehåller även skumgummi, vilket ger en extra nivå av säkerhet. De är tillverkade i PVC och är fria från ftalater.

Om du vill ha en bra standard armpuff, utan krusiduller är detta ett utmärkt val. De är hyfsat prisvärda och är en väl beprövad produkt som hjälpt många småbarn att ta sina första simtag. De går att använda ungefär från 6 månaders ålder, upp till maxvikten på 30 kg.

Vill du hålla det enkelt så är Aquarapid Aquarings ett utmärkt val, som både är populärt, funktionellt och designat i behagliga färger!


Beco Sealife armpuffar

Beco Sealife armpuffar

Kolla priset hos:

 • För åldrarna: 2-6 år
 • Maxvikt: 15-30 kg
 • Sköna att ha på sig

Det Tyska företaget Beco som levererar just de där produkterna vi vill ha, till precis de rimliga priser som vi önskar oss. De har här tagit fram armpuffar för våra allra minsta simmare. En del armpuffar kan ha vassa kanter och skava obekvämt på små armar. Sådant har man verkligen inte tid med när man just hoppat ner i poolen och förvandlats till en busig delfin eller kanske en farlig haj.

Armpuffarna är blåa och gröna i färgen och tillverkade av neopren. Neopren är ett syntetiskt gummimaterial som efter försök har visat sig väldigt likt naturgummi men väldigt mycket mer motståndskraftig mot bland annat syre, solljus och värme än vad naturgummi är.

Dessa armpuffar från Beco passar barn mellan 2-6 år och som väger ungefär 15-30 kg. Det är viktigt att köpa rätt sorts armpuffar för barnet som ska använda dem. Framförallt kolla upp så att de är gjorda för att klara av barnets vikt men även prova ut vilka som sitter bäst och känns skönast på barnets armar.


Aqua Sphere armpuffar

Aqua Sphere armpuffar

Kolla priset hos:

 • För åldrarna: från 3 år
 • Maxvikt: 30 kg
 • Flexibel passform

Dessa armpuffar är tillverkade i ett mjukt skum passar de flesta små armar. Om armpuffarna inte sitter perfekt så finns det en ventil som man kan blåsa in luft för att få till den där perfekta och individuella passformen. Armpuffarna är blå och gröna i färgen och finns även i rosa. De ar sköna att ha på sig och sitter följsamt på barnets arm för ökad rörlighet i vattnet. 

Aqua Sphere är ett Italienskt företag som grundades 1998. Märket är inte lika känt som vissa av sina konkurrenter men det är fina produkter de erbjuder.

Aqua Sphere är lite mer inriktat på motionssimmaren och de minsta barnen, till skillnad mot många andra aktörer på marknaden som har sin huvudsakliga inriktning på tävlingssim. Vi tycker absolut att man ska botanisera runt bland Aqua Spheres produkter och ta reda på mer av vad de har att erbjuda.


Swimpy Armpuffar Babblarna

Swimpy Armpuffar Babblarna

Kolla priset hos:

 • För åldrarna: 0-2 år
 • Maxvikt: 15 kg
 • Motivet kan locka ovilliga små armpuff-bärare

”Vi flyger över kullarna, sträck ut armarna och följ med. Det är nånting som sjunger där, jag tror du kanske vet” Babblarna och den sången, känner förmodligen majoriteten av Sveriges föräldrar och barn till vid det här laget.

Det är något med dessa figurer som får de allra flesta små barn att falla pladask och framkalla kärlek vid första ögonkastet. Hänförda kan se titta och lyssna på dessa sånger gång på gång. På tal om att falla pladask så finns det ju så klart även armpuffar med glada babblarnmotiv, för den som vill plaska i bassängen.

Vi har märkt att om armpuffarna föreställer motiv av det barnen uppskattar allra högst så blir motsättningarna mot att bära dessa nödvändiga hjälpmedel ofta mycket mycket lägre.

Swimpys armpuffar med babblarna är gula i färgen och tillverkade av en plast som är fem gånger starkare än liknande produkter och är utrustade med flera luftfack och säkerhetsventiler.


Disney Princess Armpuffar

Disney Princess Armpuffar

Kolla priset hos:

 • För åldrarna: 3-6 år
 • För alla som älskar Disneyprinsessor

Disney Princess armpuffar är det perfekta alternativet för små flickor, pojkar också för den delen, som älskar Disney och fascineras av dess modiga prinsessor. Armpuffarna är rosa med motiv av några av Disneys älskade prinsessor.

Armpuffarna är tillverkade i slitstark plast och är uppblåsbara. De är 23 x 15 cm och passar små badare som har passerat 3 år. Även om armpuffarna är en väldigt bra hjälp så är det väldigt viktigt att komma ihåg att aldrig lämna barnen utan uppsikt.

Även modiga prinsessor och prinsar kan ibland råka illa ut. När man gör ett superhjältehopp från poolkanten och stäcker upp sina armar i luften så kan den starka viljan att flyta göra så att armpuffarna stannar uppe vid ytan och barnet glider ur och sjunker under ytan. Armarna längst sidan vid hopp, tycker vi är en av sommarens viktigaste badregler.


Filibabba Alfie Armpuffar

Alfie Armpuffar

Kolla priset hos:

 • För åldrarna: 3-6 år
 • Superhärlig färg

Dessa armpuffar från Filibabba är tillverkade i BPA och ftalatfri PVC. De har en härlig grön färg som för tankarna till en läskande pistaschglass. De är trots sin gröna färg väldigt diskreta.

De passar nog bra till barn som kanske inte längre känner sig bekväm med att plaska runt med armpuffar som föreställer karaktärer från sagor de brukade älska när de var lite mindre. Vissa barn tycker aldrig att det är viktigt vad armpuffarna föreställer och får det vuxna ögat välja så kan det nog bli dessa som står vinnare tror vi, de är superhärliga att se på.

Dessa armpuffar är ett perfekt hjälpmedel för barn som ännu inte har lärt sig att simma, men tillverkaren precis som vi, är noga med att informera om att dessa inte skyddar mot drunkning. De ska endast användas som flythjälp under noggrann översikt av en vuxen.

Filibabba är ett danskt företag som tillverkar och utvecklar barn- och babyprodukter med kvalitet och hållbarhet i fokus.


Stoy Armpuffar

Stoy Armpuffar

Kolla priset hos:

 • För åldrarna: från 3 år
 • Maxvikt: 18 kg
 • Klassisk tidlös design

Stoys armpuffar finns bland annat i beige med härliga regnbågar, och ljusblå med små solar på. Vad är mer magiskt och mystiskt med sommaren än just regnbågen och den omtalade skatten som finns vid regnbågens slut. Hoppa in i sommaren och alla härliga badlekar i dessa fantastiska armpuffar från det svenska varumärket Stoy.

Vi gillar det fyndiga namnet, som är ett anagram av ordet toys. Men det är inte bara namnet som är bra, utan så klart även produkterna. Precis som dessa armpuffar så har de ett fantastiskt sortiment av leksaker och artiklar för barn.

Barnen älskar det och de är dessutom så där genomtänkt tidlösa i sin design att man inte har något alls emot att de ligger framme och ”skräpar” ett tag innan man uppmanar till städning. De blir som ett med inredningen. Superhärligt tycker vi.

Armpuffarna från Stoy är tillverkade i ftalatfri PCV och är CE-märkta. De kommer i en söt liten kartong som man sedan kan förvara dem i när de inte är uppblåsta.


Swimpy Armpuffar

Swimpy Armpuffar

Kolla priset hos:

 • För åldrarna: 1-6
 • Maxvikt: 30
 • Uppblåsbara och skumfyllda för extra säkerhet

Svenska Swimpy tillverkar badartiklar och UV-kläder främst för barn mellan 0-8 år. De har ett rätt stort utbud på bra grejer som man kan kika lite närmare på tycker vi.

Swimpys armpuffar kommer i lite olika utformningar. De uppblåsbara och skumfyllda armpuffarna för barn mellan 1-6 år och 11-30 kg är runda i sin design. De innehåller flytstark skumplast och blåses sedan upp för att passa barnets arm perfekt. Puffarna sitter skönt och följsamt på små armar och bjuder på bra rörelsefrihet i vattnet.

Armpuffarna från Swimpy är tvåfärgade med blå streck på sidorna. De känns marina i sin design och skulle se väldigt hemma ut uppe på däck på en segelbåt. Självklart passar de lika bra i poolen eller den lilla sjön. Sedan att tankarna för oss till hav och båtar är ju aldrig någonting negativt, kan ju verkligen bara hjälpa till med att få till den där rätta sommarkänslan.


INTEX Armpuffar

INTEX Armpuffar

Kolla priset hos:

 • För åldrarna: 3-6 år
 • Maxvikt: 30 kg
 • Klassisk

Vi vill slå ett slag på trumman för armpuffarnas armpuffar. Om man blev tillfrågad att snabbt tänka på armpuffar så tror vi att det nog skulle kunna vara INTEX armpuffar man såg framför sig. Dessa klassiska armpuffar i orange med vit saklig text, är så klassisk som något någonsin kan bli klassiskt.

Dessa armpuffar är lämpliga för barn mellan 3-5 år och som väger mellan 18-30 kg. De är uppblåsbara genom ventiler och har två luftkammare. Måttet på armpuffarna är 23 x 15 cm. Det medföljer bruksanvisning och även här poängteras att armpuffarna endast är till för att hjälpa barnet att flyta och får aldrig ersätta uppsikt vid bad av en vuxen.

INTEX har armpuffar för alla barn, oavsett ålder och vikt. Utöver armpuffar så har de många andra flythjälpmedel och flytleksaker i sortimentet. Den klassiska gula badringen med två hål för benen på undersidan, för de allra minsta. Det är också en produkt från INTEX.


Skruttenringen eller Aquarapid – vilken ska man välja?

Två snarlika armpuffar, som båda blivit väldigt populära är Skruttenringen och Aquarapid. Båda är bra, men vilken bör man egentligen välja?

Vår erfarenhet är att Skruttenringen sitter lite bättre på barnets arm, och är lättare att röra sig i. Det innebär att det är den bättre ringen för barn som ska simträna, eller vill kunna röra sig mer fritt.

Båda har en rekommenderad maxvikt på 30 kg och är således väldigt lika i sin funktion i övrigt.

Slutligen är det även värt att nämna att företaget bakom Skruttenringen har en mer tydligt uttalad miljöpolicy, då de valt producenter utifrån miljöaspekten samt gått över återvinningsbara förpackningar för sina produkter.

Skruttenringen tenderar dock att vara lite dyrare. Även om det inte är så stor skillnad i kronor räknat, är detta en faktor som kan vara avgörande för vissa.

Oavsett vilken du väljer kommer du sannolikt att bli nöjd, för de fyller sin funktion galant. Enligt vår bedömning är Skruttenringen snäppet bättre utifrån ovan nämnda kriterier, men på det stora hela är de ganska lika.


Du kanske även vill se tips på roliga sommarleksaker som vattenglidbanor eller vattenpistoler!