Bästa amningsbh 2022: Recension och köpråd för smidig och behaglig amning

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Om du ammar ditt barn kommer du snabbt att märka att behovet av mjölk kan dyka upp plötsligt när, eller var som helst. Då kan det vara skönt att vara förberedd, för att snabbt kunna ge ditt barn det lugn och den näring som behövs. I den här artikeln kollar vi närmare på några sorters amningsbh som du kan köpa på nätet, och utser våra favoriter!

Guide till bästa amningsbehå

Vilken amningsbh är bäst i test?

Bäst i test är Bravado Seamless. Det är en amnings-bh som är otroligt mjuk, följsam och ger bra stöd även för dig som har större storlek.

En annn favorit som passar både dag- och natt, är Medela Natt- och amnings-BH. Den är väldigt bekväm att använda även under längre stunder. Ger inte det bästa stödet om du är väldigt stor och ska ha den hela dagen dock!

Bland de mer sportiga varianterna gillar vi Abecita Mama Sport Amnings-BH. Den sitter bra för de flesta och ger ett bra stöd även under lättare aktivitet och rörelse.

Recensioner och info om 7 olika amnings-bh:ar

Här är en närmare titt på flera olika bh:ar från olika varumärken. Se även vår artikel där vi tipsar om olika amnings- och mammakläder!

Bravado Seamless BH (Vår favorit)

Amningsbh:n Bravado Seamless

Kolla priset hos:

Bravado startades som ett litet kanadensiskt företag av två kvinnor som letade efter bekväma amningskläder åt sig själva. För att göra en lång historia kort, så utvecklade de märket Bravado som nu finns i 34 länder!

Detta är en sömlös BH, vilket innebär att du slipper skavande delar som skapar obehag under dagen. När det gäller bekvämlighet är detta så nära perfektion du kan komma. BH:n passar utmärkt för vardagligt bruk, dagar ute på stan eller under promenader.

Seamless amningsbh från Bravado.

De mjuka kuporna är designade att anpassas efter formen på dina bröst, som förmodligen också kommer att förändras flera gånger under hela amningsperioden. Bravado Seamless passar utmärkt att ha med sig och använda från början till slut, så länge du bestämmer dig för att amma.

Bravado använder sig av det de kallar B-clips som du snabbt knäpper upp på framsidan för enkel åtkomst till ena sidans byst. På så sätt får barnet enkelt maximal hudnära kontakt under amningen.

BH:n har löstagbara inlägg som du kan använda för form och diskretion. Omdömena är enastående av mammor från hela världen kring Bravado Seamless BH och vi kan inte annat än hålla med: en utomordentligt fin amningsbh som vi varmt kan rekommendera till alla ammande mammor där ute!


Bravado Clip And Pump Handsfree Amnings-BH

Tillbehöver till Bravados amningsbh:er

Kolla priset hos:

Detta är egentligen ingen amningsbh utan ett smart tillbehör till Bravados bh:ar. Med hjälp av denna kan du som använder en bröstpump, på ett enkelt sätt få hjälp att hålla i din pump och få händerna fria. Det är ett verktyg som efterfrågades av många kvinnor och Bravado är ensamma om att erbjuda. De kallar det själva för en gamechanger inom amning!

rörlig gif om Bravados clip and pump

Du fäster Clip and Pump till din vanliga amningsbh från Bravado. Sedan har du enkel åtkomst både att amma och pumpa mjölk när du vill genom de enkla öppningarna på framsidan. Supersmart och verkligen ett värdefullt tillbehör om du använder bröstpump.

Om du vill läsa mer om bröstpumpar, kolla in vår guide till bästa bröstpumparna!


Boob Fast Food Classic (Genomtänkt design med kvalité)

Fast Food från tillverkarna Boob amningsbh.

Kolla priset hos:

Varumärket Boob grundades 1999 och är ett populärt klädesmärke för mammakläder och amningsbh:ar som används av kvinnor runt om i hela världen. Som företag är de måna om såväl människor som miljö och väljer omsorgsfullt ut material och fabriker att jobba med.

Boob Fast Food Classic har en oerhört genomtänkt design och när den skapades hade Boob uttryckligen i åtanke att den skulle kunna passa i stort sett vilken kvinna som helst. Det lyckades de verkligen med och denna passar även för kvinnor med mindre bröststorlek, som ändå behöver en något större kupa.

Nyckeln till deras design ligger i den sömlösa och oerhört flexibla utformningen. Den är tillverkad i dubbla lager kring kupan för extra stöd. BH:n kan dessutom justeras och förlängas vid behov, tack vare medföljande hakar och hyskor.

Kuporna öppnas enkelt med ena handen, tack vare de genomtänka spännena. På så sätt är det väldigt effektivt och lätt att erbjuda ditt barn åtkomst till amningen.

Boob Fast Food Classic är tillverkad i ett mjukt återvunnet polyamid-material med tunn spets högst upp. Denna BH är avsedd att kunna bäras redan från graviditet och genom amningstiden.

En riktigt fin amningsbh där design, bekvämlighet och funktion tagits i beaktande och slutresultatet är en av de allra bästa amningsbh:ar som går att beställa just nu!


Medela Natt- och amnings-BH (Bra extra-bh för de flesta)

Bra amningsbh från Medela.

Kolla priset hos:

Detta är en BH vi rekommenderar alla att skaffa. Det är en billig BH som är designad utan klämmor, hakar eller annat som skaver eller är i vägen. Den är perfekt att använda under natten för komfort, med snabb och enkel åtkomst till amning. Medelas behå passar även utmärkt att skaffa redan under graviditeten då den är mycket behaglig att ha på grund av sitt mjuka stretchmaterial.

Tyget i bh:n är svalt och skonsamt mot kroppen. Det är fuktavvisande så du slipper känna dig svettig under natten. Det är så kallad fyrvägsstretch, vilket många amningsbehåar använder sig av, vilket gör byststödet oerhört flexibelt och mjukt.

Åtkomsten är enkel då kuporna ligger omlott och du öppnar bh:n enkelt med ena handen på framsidan, utan att behöva ta av eller knäppa upp någonting. Medelas bh finns i många olika storlekar och kommer i vitt och svart.

För oss är denna ett självklart val. Att ha en, eller ett par av dessa är en livräddare under graviditet och amning på natten!


Carriwell Omlott Amnings-BH (Billig men funktionell BH)

Smidig amningsbh från Cariwell.

Kolla priset hos:

Carriwell är ett danskt företag som tillverkar kläder och produkter för kvinnor under och efter graviditeten. Deras amningsbh:ar är välkända och finns i över 2000 butiker runt om i världen.

Denna amningsbh är designad för att vara simpel men effektiv och bekväm. Det är en utmärkt natt-bh som påminner mycket om Medelas modell. Den är bekväm att ligga ner mer och är perfekt om du kan amma i liggläge.

Omlottsdesignen gör åtkomsten enkel och du behöver varken knäppa upp eller ta av dig bh:n när amningen ska utföras. Materialet är fantastiskt mjukt och är sömlöst utan klämmor och hakar som irriterar. Den är tillverkad i GOTS-certifierat ekologiskt bomull.

En populär amningsbh till ett överkomligt pris gör den till en självklar rekommendation från oss. Carriwell har många populära mammakläder och bh:ar och kunderna är överlag väldigt nöjda med deras produkter.


Boob Amnings-BH Sport (Bra stöd och smidig att ha på sig)

Sportig amningsbh från Boob.

Kolla priset hos:

Den här BH:n är en mjuk och sportig modell som ger ett bra stöd, utan att vara i vägen eller obekväm. Den är perfekt för alla aktiviteter där du är ute och rör på dig, oavsett om det är promenader, yogapass, löprundor eller bara lite mer aktiva dagar i staden.

När det är läge för amning, har du snabb åtkomst genom ett simpelt knapptryck på bh:ns framsida. Då öppnas ena sidan för en diskret och enkel amningsstund.

Materialet består av återvunnen polyamid och elastan. Det är ett snabbtorkande och fuktavvisande material som gör att du kan känna dig fräsch även om du blir svettig under dagen. Den är vadderad i axlarna och har en så kallad brottarrygg, vilket gör det enkelt att röra sig fritt och obehindrat i den.

Om du är en mamma, eller blivande mamma, som gillar att röra på dig är detta en klockren sportig bh att ha på dig under hela amningsperioden. Den är väldigt populär och Boob är ett erkänt kvalitetsmärke som håller vad de lovar.


Abecita Mama Sport Amnings-BH (Härlig skandinavisk design)

Svenska märket Abecitas sportiga amningsbh.

Kolla priset hos:

Abecita är ett svenskt företag med anor tillbaka ända till 1932. De tillverkar kvinnliga underkläder och badkläder i sin egen unika stil med skandinavisk design och lång spetskompetens inom att skapa funktionella underkläder.

Denna sportiga amnings-bh är bygelfri och materialet är så kallat ”coolshape”, vilket är fuktavvisande och andas för att hålla temperaturen nere när du svettas. Den levererar ett bra stöd utan att kännas besvärlig, vilket är precis vad en sport-bh förväntas göra.

Abecita Mama Sport Amnings-BH är tillverkad i textil som är ökotex-100-certifierat. Det innebär att det är fritt från skadliga substanser, vilket såklart är extra viktigt för ett klädesplagg som ligger nära både din och ditt barns hud.

BH:n har bekvämt mjuka vadderade band runt axlarna och en bred rygg för bekväm rörelse. Vi är glada att få med ett svenskt varumärke med tjusig look och en oerhört kvalitativ och funktionell design. Varm rekommendation om du vill ha en amningsbh i sportstil!


Frågor och svar om amnings-behåar:

Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna konsumenter brukar ställa sig inför ett köp av en amningsbh.

Vad är en amningsbh?

En amningsbh är en särskilt utformad BH som går att öppna för att ge bebisen åtkomst till amning på ett snabbt och smidigt sätt utan att du behöver ta av eller dra ner hela BH:n. Ofta är amningsbh:ar dessutom tillverkade i något mer behagligt material för att vara skonsamma mot kroppen under denna speciella period i livet.

Behöver man en amningsbh?

Det är sällan man behöver ett specifikt plagg eller hjälpmedel. Men en amningsbh underlättar under tiden du ska amma, särskilt om du är ute en del. Då är det smidigt att kunna komma åt att amma utan att behöva ta av sig eller knäppa upp alltför mycket, utan snabbt och diskret öppna din amningsbh.

Dessutom är de behåar vi rekommenderar särskilt framtagna för att följsamt passa din kropp, samtidigt som du oundvikligt genomgår vissa förändringar under tiden efter födseln. De är behagliga och ofta skonsammare mot din kropp när du är ammande, vilket är väldigt värdefullt under denna period i livet.

Är amningsbh och graviditets-bh samma sak?

Det finns specifika bh:ar dels för graviditet och för amning. Men många amningsbh:ar är dessutom lämpliga att ha under graviditeten. Därför är det vanligt att man börjar titta på dessa plagg redan innan barnet fötts.

  • Likheten mellan dessa typer av BH är att de båda har extra fokus på att vara bekväma, ofta utan eller med få spännen och byglar som skaver när kroppen är som känsligast.
  • Skillnaden mellan dem är att en amningsbh också har en funktion som gör det lätt att öppna eller komma åt brösten för amning.

Ska en amningsbh ha samma storlek som en vanlig bh?

Ja, i regel gäller samma storlek för en amningsbh som för en vanlig bh. Särskilt om du köper en variant som är skonsam och formar sig efter kroppen. Har bh:n en bygel bör du känna efter ordentligt så att den inte trycker eller skaver mot brösten.

Hur många amningsbehåar behövs?

Det är givetvis en individuell fråga och svaret blir olika beroende på vem du frågar. Vanligt är i alla fall att kvinnor väljer att ha åtminstone 3-4 stycken, eller till och med en för varje veckodag. Dessutom är det bra att ha några olika sorter till exempel:

  • 2 för natten
  • 2 för dagen
  • 1 sportigare variant

Vårt tips är att köpa ett par olika sorter och sedan beställa fler av dem du gillar bäst.

Ska man köpa amningsbh under graviditeten?

Det kan vara en bra idé att köpa i alla fall någon variant redan innan födseln, till exempel en bekväm natt-bh. På så vis hinner du se vilken sort du gillar och har vant dig vid den redan innan du börjat amma. Men det spelar inte så stor roll egentligen.

Sedan kan det vara bra att se om din kropp hinner förändras vid födsel och tiden efter det. I vissa fall kan du behöva någon storlek större än du tidigare trott.


Kolla in fler artiklar om mammakläder här!