Bästa barnvakt i Örebro 2023: Barnvaktsförmedlare i Örebroområdet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Letar du efter någon som kan ta hand om ditt barn ibland? De flesta behöver barnvakt då och då, och idag finns det många olika tjänster, appar och plattformar online som erbjuder den här sortens hjälp.

Vilken tjänst som passar dig bäst beror på vad det är du letar efter. Vill du ge en ungdom ett extrajobb, ha en erfaren nanny som ofta kan finnas till hands, eller bara hitta någon som kan passa barnen vid enstaka tillfällen? Oavsett vad det är du behöver finns det hjälp som passar dig!

Hitta barnvakt i Örebro

Vilken barnvaktstjänst är bäst i Örebro?

Det finns numera många olika tjänster du kan vända dig till, för att få hjälp med barnpassning i Örebro. Det är smart att först och främst söka efter ett företag som är registrerat i Sverige.

Företaget bör också ha en tydlig policy för att säkerställa kvaliteten och utbildningen på sin personal.

Det är också viktigt att välja en tjänst som har mottagit positiva omdömen och som drivs av ett seriöst företag med gedigen erfarenhet av barnpassning.

HeyKiddo passar perfekt in i dessa kriterier, och mer därtill. Med en stark närvaro i Örebro och ett gott rykte om kvaliteten på sina tjänster, kan vi utan tvekan rekommendera HeyKiddo för alla som söker barnvakt i Örebro!


Guide till 9 olika företag som erbjuder barnpassning i Örebro

Kvinnlig barnvakt leker med två barn utomhus

Nedan listar vi hela 9 olika tjänster som du kan använda dig av för att hitta barnvakt i Örebroområdet.

Några av tjänsterna är stora internationella aktörer som fungerar som marknadsplatser mellan barnvakter och barnfamiljer.

Andra är svenska företag med flera barnvakter i sitt eget register som de bokar jobb åt. Vi brukar i regel rekommendera att i första hand välja ett seriöst svenskt företag som gör egna interna kontroller av sin personal.

Hey Kiddo

HeyKiddo Logo

När du väljer Hey Kiddo får du en utbildad och engagerad barnvakt som har erfarenhet av arbetet och kan hjälpa dig att få ihop vardagen. En barnvakt från Hey Kiddo håller inte bara koll på ditt barn, utan skapar stunder som är roliga, aktiva och utvecklande.

Innan Hey Kiddo erbjuder någon jobb som barnvakt sker en rekryteringsprocess där de är noggranna  och väljer ut personer med rätt erfarenhet. Efter det måste alla genomgå en utbildning i hjärt- och lungräddning och i barnsäkerhet. Bakgrundskontroller görs också.

Det är självfallet samma person som kommer varje gång, så att du ska kunna känna dig trygg och veta vem det är som tar hand om ditt barn. Du kan välja mellan tre olika upplägg, som innebär olika kostnader.

Billigast timkostnad blir det om du behöver daglig hjälp, eller hjälp i stort sett varje dag. Du kan också välja regelbunden hjälp, som till exempel kan vara att du behöver barnpassning någon gång varje vecka.

Det tredje alternativet är sporadisk hjälp, eftersom du även kan vända dig till Hey Kiddo om du behöver hjälp vid enstaka tillfällen. Alla alternativen är tillgängliga för dig i Örebro.

Du beskriver dina önskemål och behov när du kontaktar Hey Kiddo, så väljer de ut den person de tror skulle passa bäst för jobbet. Första gången ni ses är det gratis, så att du och ditt barn får en chans att träffa barnvakten och se om ni trivs ihop.

Fördelarna med Hey Kiddo är bland annat att stunderna med barnvakten är aktiva och ger möjlighet till utveckling. Det kan också vara positivt att du inte behöver hitta rätt person själv, utan att Hey Kiddo står för rekrytering och urval. Du får alltid en professionell och erfaren barnvakt.

Hey Kiddo är en del av Studybuddy tillsammans med My Academy Läxhjälp och Hello Clean.

Hey Kiddo finns i nuläget i Stockholm, Uppsala, Linköping och Örebro.


Barnvakt.se

Barnvakt.se Logo

Hos Barnvakt.se kan du själv välja mellan olika barnvakter som finns i Örebro. Alla är utbildade, trygga och en bakgrundskontroll har redan gjorts. Du kan hitta en barnvakt som passar dig oavsett vad det är du vill ha hjälp med. Du kan hitta någon för enstaka tillfällen, men också för regelbunden hjälp. En av de mest uppskattade tjänsterna är att få hjälp vid hämtning och lämning, eftersom du då kan ta det lugnt när du är på väg till jobbet eller när det är dags att avsluta arbetsdagen.

De barnvakter du hittar hos Barnvakt.se kommer från myNanny och NannyPoppins. Uppgifterna hämtas från deras system och därför har alla genomgått en rekryteringsprocess och alla barnvakterna är utbildade och deras bakgrund och erfarenhet har kontrollerats.

När du vänder dig till Barnvakt.se kan du själv scrolla runt och titta på olika barnvakters profiler, för att se vilka som skulle kunna passa dig. Känns det svårt att välja kan du också kontakta deras experter och få hjälp att hitta rätt. Du har alltid möjlighet att få en gratis prova på-träff med barnvakten, så att du hinner se så att allt känns bra och så det känns rätt för ditt barn.

Fördelarna med att använda Barnvakt.se är att det är flexibelt. Vill du själv leta upp rätt person har du möjlighet att göra det, och vill du hellre få hjälp är det möjligt att få en personlig matchning. Det finns väldigt många barnvakter att välja mellan och du kan lita på att alla är erfarna och trygga att anlita.

Barnvakt.se erbjuder barnvakter i hela landet, både i storstäderna, i mindre orter och på landsbygden. Bakom plattformen står Allakando AB, som också driver Allakando läxhjälp och myNanny.


NannyPoppins

NannyPoppins Logo

NannyPoppins har som mål att erbjuda den bästa barnpassningen i Örebro – och det är möjligt att de faktiskt lyckas. Med erfarna barnvakter som gärna aktiverar ditt barn på ett pedagogiskt sätt blir stunden med barnpassning ett roligt inslag i vardagen.

Genom sin rekryteringsprocess anstränger sig NannyPoppins för att hitta de allra bästa barnvakterna, vilket handlar både om personlighet och erfarenhet. Det görs noggranna bakgrundskontroller och alla som går vidare i processen får utbildning i pedagogik, säkerhet, HLR för barn och liknande. Allt görs för att skapa de förutsättningar som behövs för att det ska bli rätt person som kommer hem till dig. NannyPoppins har 15 års erfarenhet och tusentals nöjda kunder.

På NannyPoppins hemsida kan du läsa igenom presentationer där olika barnvakter i Örebro beskriver sig själva och vad de kan erbjuda. Känns det svårt att hitta rätt har du alltid möjlighet att be att NannyPoppins föreslår en barnvakt. De väljer ut den de tror skulle passa bäst för dig och ditt barn. Första träffen är alltid ett möte där du och barnet får en chans att träffa barnvakten och se om ni tycker att det verkar fungera. Först efter det behöver ni bestämma er. Känns det inte riktigt rätt är det möjligt att ha en första träff även med någon annan av deras barnvakter.

De fördelar som finns med NannyPoppins är framför allt den rekryteringsprocess och de utbildningar de erbjuder. De är väldigt måna om att hitta rätt personer, vilket skapar en stor trygghet för dig och ditt barn. Att det finns möjlighet att be dem att välja ut en person som kan passa kan ofta också upplevas som positivt.

Du kan vända dig till NannyPoppins oavsett var i landet du finns. Företaget bakom NannyPoppins är Allakando AB, ett bolag som driver flera andra barnpassningssajter och också har Allakando läxhjälp.


myNanny

MyNanny Logo

Med myNanny får du alltid personligt utvalda barnvakter, som är utbildade och som du kan känna dig trygg med. När du väljer att ta hjälp av en barnvakt kan ditt barn slippa alltför långa dagar på förskola eller fritids – och du kan lättare få ihop ditt livspussel. Det går att anpassa tjänsten så att du får hjälp så ofta och så mycket som passar dig.

Innan någon kan börja jobba som barnvakt hos myNanny måste han eller hon ta sig igenom en rätt hård rekryteringsprocess. Det ingår intervjuer, tester och bakgrundskontroller, och när någon blivit utvald får hen genomgå utbildningar bland annat i HLR, pedagogik och säkerhet. Alla barnvakter kan på det sättet hålla en hög kvalitet. Dessutom får du en handplockad nanny när du vänder dig till myNanny. De hittar den person i Örebro som bäst stämmer överens med dina önskemål och krav.

För att få en barnvakt via myNanny kontaktar du dem och redogör för vad det är du önskar för hjälp. Efter att de hittat någon som kan passa får du och ditt barn möjlighet att träffa barnvakten en första gång bara för att se om ni tycker att det verkar bra. Först efter det bestämmer du dig om du vill anlita myNanny.

De fördelar som finns med att välja just myNanny är att de har en väldigt hög grad av flexibilitet. De erbjuder barnpassning för alla åldrar och också för alla dagar och tider. Barnvakterna väljs ut så att det ska bli den person som passar allra bäst, och alla barnvakter är utbildade och certifierade. Den noggranna bakgrundskontrollen och rekryteringsprocessen  är också fördelar.

MyNanny finns i hela Sverige, så du kan få hjälp var du än bor och det är inga problem att få en barnvakt i Örebro. Det är företaget Allakando AB som står bakom tjänsten. Bolaget driver även andra  sidor för bland annat barnpassning och läxhjälp.


Nanny.nu

Nanny.nu logo

Nanny.nu erbjuder dig en professionell barnpassning av högsta kvalitet. Varje vecka blir nya barnvakter tillgängliga i Örebro och de lägger mycket kraft på den personliga matchningen. Både för din, ditt barns och barnvaktens skull gör de vad de kan för att det ska bli rätt person som blir barnvakt hos dig.

De barnvakter som finns hos Nanny.nu har genomgått en grundlig rekryteringsprocess. Det är många som blir barnvakter hos dem, men det är faktiskt bara 10% som lyckas ta sig vidare genom hela processen. Så de som väl blir barnvakter är en mycket liten andel, och såklart de som passar bäst. Barnvakterna får också gå igenom utbildning i hjärt- och lungräddning och för att få en Nannycertifiering.

För att få en barnvakt via Nanny.nu redogör du för dina behov och önskemål. Det kan till exempel vara vilken ålder du önskar att barnvakten ska vara, hur ofta du behöver hjälp, vad ditt barn har för ålder och annat som spelar roll för valet av barnvakt. Efter att din förfrågan kommit in väljs en barnvakt ut och ni får ha en första träff för att se om det verkar vara rätt person för ditt barn. Känner du dig nöjd kan du ingå ett avtal efter det.

De fördelar som finns med att välja Nanny.nu är bland annat att de har ett stort utbud av barnvakter, så det är stor chans att de lyckas hitta en person som passar helt perfekt. Rekryteringsprocessen gör att du kan lita på att alla barnvakter är lämpliga för jobbet, tar det på allvar och har de kunskaper som behövs för att ta hand om ditt barn på bästa sätt.

Bakom Nanny.nu står bolaget NannyNu AB. De har verksamhet i hela landet och är faktiskt störst i Sverige när det kommer till barnpassning – åtminstone om man ser till hur stor omsättningen är. I samma koncern finns också Tidy.nu och Alltjänstpoolen.


Babysits

Babysits Logo

På Babysits kan du hitta den barnvakt i Örebro som passar dig allra bäst. Det är en plattform där du kan göra detaljerade sökningar och bläddra mellan olika profiler tills du hittar den person du vill anlita. Du kan använda hemsidan eller välja att skaffa deras app. I profilerna kan du bland annat se ett foto på barnvakten, se vilken ålder han eller hon har, och läsa om vad hen har för erfarenhet. Där finns också information om vilka dagar och tider du kan anlita personen och vilken kostnad det är per timme.

När du hittat någon som verkar bra skickar du ett meddelande och känns allt fortfarande bra när ni fått kontakt kan du boka ett introduktionsmöte. På mötet får barnvakten möjlighet att träffa dig och barnet, och ni kan komma överens om vilket upplägg som kan passa.

Babysits är som en plattform med annonser, det är inte ett företag som erbjuder barnvakter. Samtidigt finns det många fördelar med att använda dig av Babysits. Du kan läsa recensioner från andra som anlitat personen, och kommunikation och betalningar sker på ett säkert sätt. Det har gjorts en bakgrundskontroll och Babysits använder officiellt ID. På det sättet får du en trygghet som kan vara till stor hjälp när du ska anlita en barnvakt.

Babysits finns i över 80 olika länder, och du kan använda deras plattform var i Sverige du än finns. I nuläget finns det gott om barnvakter att välja mellan för dig som bor i Örebro med omnejd. Förutom att Babysits erbjuder plattformen där du kan hitta din barnvakt har de tips på mat, aktiviteter och annat som kan vara bra inspiration för den som vill jobba som barnvakt. För dig som söker barnvakt finns det tips som rör vad du ska tänka på för att få en säker bokning och trygg upplevelse.


Veteranpoolen

Veteranpoolen Logo

När du vänder dig till Veteranpoolen får du hjälp av pensionärer i ditt närområde, som trots att de gått i pension vill jobba litegrann. De bestämmer själva hur mycket de vill jobba, och precis som du kan gissa dig till har alla samlat på sig en hel del livserfarenhet.

Vissa har erfarenhet inom ett yrke som är pedagogiskt eller där de tagit hand om barn, medan andra skaffat sig sina erfarenheter genom barn, barnbarn och andra relationer i sitt privatliv.

Eftersom veteranerna du anlitar inte jobbar heltid finns det stora möjligheter till flexibilitet och att hitta ett upplägg som passar just dig. För att anlita en pensionär kontaktar du helt enkelt Veteranpoolen och beskriver vad det är för behov du har.

För att du ska kunna känna förtroende för personen och känna att han eller hon är rätt för dig och ditt barn, brukar Veteranpoolen se till att ni kan träffas flera gånger. På det sättet hinner ni lära känna varandra lite innan du bestämmer om du vill anlita just den personen.

Det som är speciellt med Veteranpoolen är att alla barnvakter också är pensionärer, och det är också deras största fördel. Du kan anlita en person som är lugn och trygg i sig själv och har lång erfarenhet av att ta hand om barn. En annan fördel är att Veteranpoolen letar upp den person de tror skulle passa bäst för dina behov.

Veteranpoolen AB är ett eget företag som har verksamhet i stora delar av Sverige. I Örebro finns ett lokalkontor, vilket gör det enkelt att anlita dem och att få den hjälp du behöver. Förutom att de erbjuder barnpassning kan du anlita dem för hushållsnära tjänster i hemmet, hantverk, omsorg och arbeten i trädgården.


Care.com

Care.com Logo

På Care.com kan du lätt se vad det finns för barnvakter tillgängliga i ditt område i Örebro med omnejd. Det de erbjuder är en plattform där både du som vill ha hjälp och de personer som erbjuder arbete ges möjlighet att hitta det de söker efter. Eftersom det krävs att man har ett medlemskap och registrerar en profil minskar risken för att du ska råka ut för någon som inte är seriös.

När det är dags att försöka hitta en barnvakt som passar dig skriver du in i vilket geografiskt område du letar efter hjälp, och vet du redan vilka dagar det rör sig om kan du skriva in det med. I träfflistan får du en kort sammanfattning av de olika barnvakterna, med foto, ålder, erfarenhet och vilka betyg de fått från andra användare.

Verkar någon intressant kan du klicka fram hela presentationen och också kontakta honom eller henne. För att kunna kontakta barnvakter behöver du först registrera dig som användare. Du kan läsa presentationerna utan att först registrera dig, för att se om Care.com verkar vara något för dig och om någon erbjuder den hjälp du behöver.

De fördelar Care.com har är att det finns massor av barnvakter i hela landet. Du kan själv välja vem som verkar passa dig och tillsammans bestämmer ni vilket upplägg arbetet ska ha. Det är tryggt att använda en sån här plattform, och andra användares betyg och recensioner kan hjälpa dig att se vilka som är ett bra val.

Care.com är en del av Care.com, Inc. Det är ett företag som erbjuder liknande tjänster runt om i världen. Du kan använda Care.com i hela landet. Förutom barnvakter kan du hitta au pairs, läxhjälp, personlig assistans, hjälp med städning, djurpassning och äldreomsorg via Care.com.


Yepstr

Yepstr Logo

Yepstr är en tjänst som skapats särskilt för att ungdomar ska kunna hitta extrajobb – och för att du som behöver hjälp ska kunna hitta en ungdom som gärna utför jobbet. Genom Yepstr kan ungdomarna tjäna extra pengar och samtidigt få erfarenheter, referenser och bygga upp sitt CV.

För dig som vill hitta hjälp är upplägget enkelt. Du skaffar Yepstrs app och där kan du söka i de olika kategorierna. Förutom barnvakt erbjuds bland annat läxhjälp, hjälp i trädgården och hundhjälp. Allt är enklare arbeten som inte kräver utbildning.

Du får upp träffar på ungdomar som finns i närheten av dig, inte bara vilka som finns i Örebro, utan du kan se på en karta hur nära dig de finns. Du kan också klicka dig in på deras profiler. Där kan du läsa lite mer om dem, vad de tar för typer av uppdrag och hur mycket de vill ha betalt för olika tjänster.

Du kan skicka meddelanden till de som verkar intressanta för dig, fråga lite mer och boka in ett gratisbesök där ni ses för att avgöra om du vill anlita honom eller henne. Jobbtillfällen bokas genom appen och du betalar också genom appen.

Både ungdomarna och du som vill anlita någon legitimerar sig med BankID, och Yepstr står för olycksfallsförsäkring för ungdomen och betalar in skatt och arbetsgivaravgifter så att lönen som betalas ut är vit.

Fördelar med det här systemet är att både du och ungdomen får en extra trygghet genom att uppdragen går genom Yepstr. Du kan läsa andras omdömen och själv välja vem det är du vill anlita. Det går också att anlita någon för enstaka tillfällen om du inte behöver regelbunden hjälp.

Det är Yepstr AB som står bakom tjänsten och du kan använda Yepstr i hela Sverige. Hur många ungdomar du kan välja mellan kan variera beroende på var du bor.


Vad kan man få hjälp med?

När du anlitar en barnvakt eller nanny kan du få hjälp med massor av olika saker – beroende på vad det är du behöver. Du kan till exempel få hjälp vid enstaka tillfällen, om du ska iväg på en konsert, ett bröllop eller något annat som barnet inte kan följa med till.

Du kan också anlita en barnvakt om du själv ska ordna en fest eller om ditt företag ska ha ett evenemang. Att erbjuda gäster eller kunder den hjälpen kan ofta uppskattas.

Du kan ta hjälp av en barnvakt för att få ett par timmar i veckan där du hinner träna, för att det inte ska bli för långa dagar på förskolan, eller om det av andra anledningar inte går att få ihop livspusslet utan en extra vuxen som finns där för dig och ditt barn.

Barnvakten kan bland annat ta hand om hämtning eller lämning på skola eller förskola, han eller hon kan fixa måltider, gå till lekplatsen, eller hitta på roliga aktiviteter. Du kan även anlita en barnvakt på kvällar och nätter om du behöver det.

Vilket upplägg det blir utgår från dig och ditt barn. Har du till exempel barnet varannan vecka kan du få regelbunden hjälp som bara är under barnveckorna, och är det en viss period när du måste jobba mer kan du välja att ta mer hjälp just då.

Vad är skillnaden mellan en barnvakt och en nanny?

Barnvakt och nanny används ofta som synonymer, så det behöver inte vara någon skillnad.

Vissa använder ordet barnvakt för någon som passar barn under speciella tillfällen, till exempel när du ska på en fest.

De kan då använda nanny eller barnflicka när de syftar på någon som regelbundet och under en längre tid hjälper till med att ta hand om ett barn.

Med tiden har begreppen flutit ihop och idag går det att använda ordet nanny även för någon du anlitar för enstaka tillfällen. Det går också bra att kalla någon för barnvakt även om det är en regelbunden och mer omfattande hjälp det rör sig om.

Vad gör man om ett barn har särskilda behov?

Det bästa är att fråga efter någon med erfarenheter av barn med särskilda behov när du letar efter en barnvakt. Vänder du dig till något av de ställen som hjälper dig genom att handplocka en barnvakt kan de ha personer med rätt erfarenhet som de kan välja till dig.

Hittar du ingen som har tidigare erfarenhet är det viktigt med personkemin och att du känner att det är en inlyssnande person. Kommunikationen är också viktig, eftersom du måste kunna lita på att barnvakten tar det du berättar på allvar och förstår vilka saker som kan bli problem.

Han eller hon måste inse att man inte i alla lägen kan bete sig som sätt som brukar fungera med andra barn, utan att man måste anpassa beteendet. Ofta går det att lösa så det går att hitta någon som fungerar tillsammans med ditt barn och som ditt barn kan känna förtroende för.

Kan man använda RUT-avdraget?

Köper du en barnvaktstjänst via ett företag kan du för det mesta få RUT-avdrag, vilket gör att din kostnad blir betydligt lägre.

Vissa plattformar online utgörs inte av ett företag som erbjuder barnpassningshjälp, utan är istället ett sätt för att människor lättare ska kunna hitta varandra, så att du som behöver barnpassning kan hitta någon som erbjuder den tjänsten.

De som erbjuder barnpassning kan då ha olika möjligheter. Några kan ha ett företag som gör det möjligt att erbjuda RUT-avdraget, men för de flesta är det bara en extrainkomst. Är du osäker på vad som gäller är det bästa att helt enkelt fråga i samband med att du hittar någon du vill anlita.


Hitta fler bra föräldratips!