Bästa badkläder gravid 2023: Baddräkter och tankinis för mammakroppen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Till skillnad från vad man tidigare trott är det inte farligt att bada som gravid. Tvärtom kan det vara något positivt! Med bad kan du få avslappning, träning och en möjlighet att röra dig fritt trots att kroppen växer och blir tyngre.

Som gravid blir det extra viktigt att hitta badkläder som sitter bra och som klarar av mammakroppens olika stadier. Här har vi samlat några av de bästa badkläderna som finns just nu, och som passar dig som är gravid.

Gravid kvinna med svart baddräkt njuter i en swimmingpool inomhus

Vilken gravidbaddräkt är bäst i test?

En av våra absoluta favoriter är Boobs mammabaddräkt. En jättefin dräkt som ger stöd och följer kroppens naturliga kurvor både under och efter graviditeten. Även smidig vid amning!

Boob Mammabaddräkt

Ett annat mycket populärt alternativ, är baddräkterna från Cache Coeur. De har ett stort urval av färgglada och moderiktiga gravidbaddräkter med en klassisk feminin look.

Badkläder för gravida från Cache Coeur

Ett prisvärt och tjusigt alternativ är baddräkterna från Lindex MOM-serie. Simpla, men vackra och välsittande baddräkter med utmärkt passform.

Lindex MOM Baddräkt

Ett annat tjusigt alternativ till bra pris, är de färgglada mammabaddräkterna från Bonprix. De har ett flertal vackra baddräkter som vi gillar designen på!

BPC Lång tankini

Ännu fler badkläder för gravida och nyblivna mammor hittar du längre ned i artikeln!

Kolla även in våra tips på fina amningsbh:ar och bekväma träningskläder under graviditeten!

Lista på badkläder för graviditet och mammakroppen

Gravid kvinna vid havet, röd baddräkt med vita prickar

Här hittar du hela listan på badkläder som är lämpliga både under och efter graviditet. En bra baddräkt ska både kännas bra att bära och se snygg ut. Den får även gärna ge lite stöd åt kroppen, samtidigt som den följer de vackra kurvorna som en graviditet innebär.

Hitta din favorit i listan nedan!

Carriwell Mirou baddräkt gravid

Carriwell Mirou baddräkt gravid

Baddräkten Mirou från Carriwell har utformats på ett sätt så att den går att justera och därför passar bra för dig som har en gravidmage. Den har en enkel och avskalad stil, och är helt svart. Med axelband som går ihop bakom nacken och ett sött rynkmönster vid brösten är den inte bara funktionell utan dessutom smickrande och snygg att ha på sig.

Mirou är anpassningsbar bland annat genom att det går att justera längden på axelbanden, och genom att benöppningarna är extra stretchiga . Över magen finns det ett extra tyglager så att det både finns utrymme för en växande mage och blir bekvämt att ha baddräkten när magen blir större. Materialet är mjukt och behagligt att använda.

Varumärket Carriwell är experter på produkter för blivande mammor och det här är ett exempel på att de kan sin sak. Baddräkten tål klor, torkar snabbt och motsvarar solskyddsfaktor 50+. Den finns i storlekarna S-XXL.

Carriwell tänker sig att varje blivande mamma har potential att bli världens bästa mamma, och utifrån denna idé har de skapat sina produkter. Vad borde världens bästa mamma få för saker? I sitt sortiment har de underkläder och stödjande produkter för gravida och ammande kvinnor.

I sin produktutveckling samarbetar de med barnmorskor, läkare och tar med sig erfarenheter från mammor runt om i världen. Tiden som gravid och den första tiden som mamma är väldigt speciell, och med sina produkter vill de att du ska kunna få det stöd du behöver och göra perioden så bekväm och smidig som möjligt.


Arena baddräkt gravid Pregnancy G9

Arena baddräkt gravid Pregnancy G9

Med Pregnancy G9 får du en träningsbaddräkt som fungerar även när du är gravid. Den är svart med rosa sömmar, som ger en särskild estetisk effekt. I övrigt är stilen väldigt avskalad och enkel, så det är en baddräkt som kan passa de flesta.

Till skillnad från andra har den inga rynkeffekter eller liknande, så även om den har en bra stretch kan den fungera bäst under en graviditets första del. Med hög rygg och enkelt snitt ger den ett stöd som du har svårt att få från de alternativ som är mjukare och mer formbara – vilket passar bra om du snarare vill träna än tillbringa dagarna på stranden.

Pregnancy G9 finns i storlek 36-50, så den fungerar även om du behöver en större storlek. Den är framtagen för att fungera för gravida, så i normalläget ska du välja samma storlek som du brukade använda innan du blev gravid.

Arena är ett varumärke som är välkänt, framför allt inom simkläder och tillbehör till tävlingssimmare. Det har tagit platsen som det största och bästa varumärket som finns inom simning, och i nuläget verkar ingen kunna ta ifrån dem den platsen.

Framför allt är det då tävlingsbadbyxor och baddräkter de gjort sig kända för, men de har också gott om andra simprodukter i sitt sortiment. Du kan köpa till exempel simglasögon, simfenor, väskor, och andra sorters badkläder.

Arena har funnits sen 1970-talet, och de lyckades bli sponsorer till en världsledande simmare redan till OS 1972. Sen dess har de setts i många sammanhang och deras badkläder har använts av många av de bästa simmarna.


Badkläder för gravida från Cache Coeur

Badkläder för gravida från Cache Coeur

Cache Coeur erbjuder olika badkläder för gravida. Främst är det baddräkter, men det finns även några bikinis i sortimentet. Cache Coeur skapar alltid kläder i en feminin och snygg design, som samtidigt är funktionella och genomtänkta.

När du väljer en av deras baddräkter kan du räkna med att få en väldesignad och mjuk baddräkt som ger dig stöd och samtidigt anpassar sig efter den växande magen. De har baddräkter i olika stilar och färger, så oavsett om du gillar retro eller en mer modern stil kan du hitta något som passar.

Det finns baddräkter med u-ringning, v-ringning, smala axelband, tunna axelband, axelband du knyter bakom nacken och så vidare. Variationen är stor, vilket gör att det är ett märke som passar för de flesta.

Baddräkterna från Cache Coeur har en Oeko-Tex 100-certifiering som innebär att tyget är fritt från skadliga kemikalier. Med sitt funktionella tänkande kan du såklart också räkna med att baddräkten ger ett bra solskydd, upp till UPF 80+.

Vilka storlekar som finns och vilka material som används kan skilja sig mellan olika modeller. Men de erbjuder baddräkter från storlek XS upp till XXL. Materialen är mjuka och stretchiga och består för det mesta av en blandning av polyamid och elastan.

Varumärket Cache Coeur har funnits sen 2008 och de är helt inriktade på att skapa kläder för gravida och mammor. Bland gravidkläderna hittar du till exempel amningsnattlinnen, amnings-bh:ar, gravidtights och badkläder. Plaggen är bekväma och tänkta att underlätta i vardagen. Mest kända är de för sina sömlösa underkläder och välsittande amnings-bh:ar.


Carriwell Gravidbadkläder

Carriwell Gravidbadkläder

Gravidbadkläderna från Carriwell ger dig som väntar barn extra stöd, vilket gör att de blir sköna att använda. Med sin enkla stil i glansigt svart tyg passar baddräkten lika bra om du går på vattengympa för gravida, själv går och simmar eller bara vill ha en lugn dag vid poolen.

Baddräkten är u-ringad och går ganska högt upp i ryggen. Den har vissa insydda veck som gör det lättare med passformen medan magen växer, och även det stretchiga tyget gör att den blir flexibel och kan passa under en stor del av graviditeten.

Carriwells baddräkt är gjord av 80% polyamid och 20% elastan, för att materialet både ska kunna vara stretchigt och ge rätt stöd. Det extra stödet har skapats genom dubbla tyglager över magen och nedre delen av ryggen.

För bysten finns vadderade kupor som går att ta ur. Axelbanden är extra breda, vilket också kan ge ett bra stöd. Baddräkten finns från storlek S upp till storlek XL.

Carriwell är ett varumärke som erbjuder underkläder och tillbehör för den tid när du är gravid och den första tiden som mamma. För att produkterna ska bli så bra som möjligt och både vara funktionella och smarta har deras saker utvecklats tillsammans med barnmorskor och läkare.

De har också lyssnat på mammors erfarenheter, och tagit till sig av önskemål från olika håll i världen. Idén bakom varumärket är att varje ny mamma har potential att bli världens bästa mamma, och att de vill följa med genom denna speciella tid i livet.


Boob Mammabaddräkt

Boob Mammabaddräkt

Mammabaddräkten från Boob är på många sätt perfekt för dig som väntar barn. Med diskreta rynkor i sidan på baddräkten kan den anpassa sig och passa lika bra i början av graviditeten som när du har en rejäl gravidmage.

Den kan också användas efter förlossningen, eftersom stödet kan vara skönt att ha även under den perioden. Den djupa ringningen gör att det dessutom blir väldigt lätt att använda den medan du ammar. Den fungerar även bra för dig som pumpar.  Baddräkten är gjord i helsvart och har en elegant stil med breda axelband.

Materialet som använts till Boobs mammabaddräkt är ECONYL®, ett material som görs av  nylonavfall, som fisknät och liknande. Denna polyamid-variant har blandats med elastan för att få till den rätta mjuka känslan.

På det här sättet blir det en baddräkt som både är klimatsmart och miljövänlig, och väldigt skön att ha på sig. Materialet torkar snabbt när du badat och när du använder baddräkten motsvarar det ett solskydd på SPF 50+.

Boob är ett svenskt varumärke som startade runt millennieskiftet. Deras första satsning var patenterade amningsplagg, som snabbt blev en favorit för många nyblivna föräldrar. Sortimentet har växt med tiden och idag erbjuder de många olika typer av plagg, som fungerar bra både för gravida och ammande.

Badkläder från Boob tillverkas av Asmay Swimwear, vars fabrik står för alla steg i produktionen. Det är där mönstren skapas, baddräkterna sys och paketeras. Tyget kommer från Italien. 


Boob Amningsbikini med höga bikinitrosor

Boob Amningsbikini med höga bikinitrosor

När du letar efter en tvådelad variant kan Boobs amningsbikini med höga trosor vara något för dig. Bikiniöverdelen är en version av deras bästsäljande bh, som är gjord med två lager för att det ska bli lätt att använda den även under amning.

Det är en omlottmodell med breda axelband, där ett resårband under bysten ger ett bra stöd. Bikiniöverdelen görs i storlek S-XL, och kan passa dig som har A-C-kupa. De höga bikinitrosorna är också gjorda med tanke på mammakroppar.

Du kan använda dem som gravid, men de passar minst lika bra den första tiden som mamma. Att de är högt skurna och har ett dubbelt tyg på framsidan gör att du får ett extra bra stöd, som kan behövas efter en förlossning.

De kan passa särskilt bra efter ett kejsarsnitt. Med en lite högre skärning vid benöppningarna får du en passform som är smickrande. Trosorna finns också i storlek S-XL.

Både överdel och trosor går att köpa i svart eller i färgen dark sienna. Materialet är mestadels återskapad polyamid, men det har blandats med elastan för att ett riktigt bekvämt material ska kunna skapas.

Den polyamid som använts kallas för ECONYL® och är gjort av nylonavfall. Badkläderna torkar snabbt när du badat, och de ger ett solskydd som motsvarar SPF 50+.

Idén bakom Boob kom 1999, en ruggig dag på hösten. Grundaren såg sin syster amma sin nyfödda son och tänkte att det verkade kallt. Slutsatsen blev att det borde finnas bättre kläder – och så skapades Boob. Boob erbjuder plagg som för det mesta fungerar lika bra under graviditet som under den tid du ammar.


Lindex MOM Baddräkt

Lindex MOM Baddräkt

MOM Baddräkt från Lindex är en helsvart baddräkt med snygga detaljer. Både i sidorna och på bröstet finns rynkdetaljer. De bidrar till utseendet och det helhetsintryck man får av baddräkten, men är också funktionella och bidrar till att det är möjligt att använda baddräkten en längre tid medan magen växer.

Tillsammans med ett band är bystpartiet med sin rynkning format så att det liknar en rosett, och en extra detalj är ett dekorativt hål vid bysten. Baddräkten är v-ringad.

Materialet är delvis återvunnen polyamid, som är ett resurseffektivt alternativ med betydligt mindre klimatpåverkan än andra tyger. I polyamidblandningen ingår också elastan, som bidrar till en behaglig stretch.

Kupan är vadderad och axelbanden går att ställa in, så att du får det stöd du behöver. Baddräkten finns i storlek XS-XL och är utformad så att den ska kunna användas med en växande mage.

Det svenska modeföretaget Lindex startade i Alingsås för mer än 65 år sen. Idag har de hunnit växa sig till att bli ett av de ledande företagen i Europa när det kommer till mode. De har runt 450 butiker och finns på 18 olika marknader.

Genom egna webbutiker och försäljning i andras butiker online säljer de sina kläder i hela världen. I sortimentet har de damkläder, barnkläder, underkläder, kosmetika och en del accessoarer och tillbehör.  Målet är att med respekt för planeten och klimatet ta fram kläder som kan inspirera och stärka kvinnor, oavsett var de befinner sig i livet och var i världen de finns.


BPC Lång tankini

BPC Lång tankini

Det här är en lång tankini från Bpc, som med sin vida passform fungerar perfekt till en växande gravidmage. Modellen är tvådelad med en enfärgad bikinitrosa och en mönstrad topp, som är ett mellanting mellan ett linne och en tunika. Toppen har ett mönster med stiliserade blad och du kan välja mellan att få setet i svart eller oliv som grundfärg.

Tankinin är gjord av en blandning av polyamid och elastan, med foder av polyester. Det gör att det blir ett mjukt material som lätt kan tänjas ut för att passa under en större del av din graviditet. Kuporna är utan byglar, men det finns foder över bysten och även en resår under.

Modellen har dessutom integrerade softcups, som ger stöd utan att något sitter åt eller blir obekvämt. Axelremmarna går att justera och köper du en större storlek är de bredare för att ge extra stöd. Tankinin finns i storlek 38-56.

Bpc är Bonprix eget märke, och det är en förkortning av BonPrixCollection. Under varumärket säljer de egna kläder. Bonprix har en ambition att erbjuda kläder som kan passa alla, så i sortimentet kan du hitta olika stilar, där det finns både lite mer klassiska och enkla modeller och annat som är mer moderiktigt.

De har kläder för både barn och vuxna, och plagg som kan fungera för olika delar av livet. Bonprix erbjuder ofta sina kläder i många olika storlekar, vilket gör att de flesta kan hitta något för dem. Bonprix är ett internationellt företag som har sin bas i Hamburg.


BPC Hållbar mammabaddräkt

BPC Hållbar mammabaddräkt

Vill du ha en mönstrad baddräkt kan denna blommiga skapelse från Bpc kanske vara något för dig. Den har en svart bas med ett blommönster i orange.

Det är en moderiktig modell som tagits fram som en del av deras sortiment för blivande mammor. Mönstret ger lite retrovibbar och allra mest känns det som en frisk fläkt i utbudet av badkläder för gravida, där de flesta är enfärgade.

Baddräkten är till största delen gjord av återvunnen polyamid, som blandats med lite elastan, för att få till det rätta mjukt stretchiga material man vill ha i en baddräkt. Fodret är i polyester. Modellen är v-ringad med justerbara axelband.

Vid bysten finns det foder och det finns också en resår under bysten. Baddräkten har uttagbara softkupor, men inga byglar. Produkten är märkt som en sustainable product eftersom tyget framför allt består av återvunnen polyamid. Den finns i storlek 38-48.

Varumärket Bpc tillhör Bonprix, och bokstäverna står för BonPrixCollection. Genom bland annat detta varumärke skapar Bonprix kläder utifrån de senaste trenderna. De har kläder i sitt sortiment som passar för alla sorters tillfällen och delar av livet, och du kan hitta de flesta stilar och storlekar.

Bonprix säljer framför allt kläder via sin webbshop, men de har också fashion stores och postorder där det går att beställa kläder från en katalog. De har satsat mycket på sin närvaro online och 2018 utsågs de till ett av de 10 ledande onlineföretagen i Tyskland. De finns i 30 olika länder i Europa, Ryssland och i Nordamerika och Sydamerika.


 Kan man bada när man är gravid?

Gravid kvinna med bikini, foto under vattnet

Det går bra att bada när du är gravid. Att bada kan faktiskt vara något som hjälper dig, eftersom träning är bra och det kan vara lättare att slappna av och röra dig i vatten. Det finns också vattengympa och andra träningsformer som anpassats särskilt för gravida.

Tidigare har man trott att det fanns en fara för infektioner eller till och med för att förlossningen skulle kunna sätta igång i förtid om man badade, men det har visat sig att det inte stämmer. Visst behöver det vara god hygien där du badar, men att till exempel besöka en vanlig simhall är inga problem, inte heller att bada i sjöar eller hav.

Om fostervattnet gått kan det däremot finnas risk för infektioner, men det handlar ju som mest om de allra sista dagarna av graviditeten. 

Vad är en tankini?

En tankini är en tvådelad lösning som är som en blandning av en bikini och en baddräkt. Överdelen är ett linne och nederdelen är en bikinitrosa. Det kan finnas olika modeller och de kan tillverkas i olika material.

En tankini passar bra om du känner dig för avklädd i en bikini. Det kan också vara ett bra val om du inte behöver samma storlek för överdelen och nederdelen, vilket kan göra att det blir svårt att hitta en baddräkt som passar.

Under en graviditet kan en tankini fungera som ett mer flexibelt alternativ än en baddräkt.


Hitta fler tips för den som är gravid!