Är HBO Max bra för barnfamiljer? 2022 recension av streamingtjänsten

HBO Max Sverige Recension

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Idag finns det en mängd olika streamingtjänster online. De allra flesta har inte råd att signa upp sig på alla utan måste välja en eller några få som man tror är de som passar bäst. Olika tjänster har såklart olika utbud, men varierar också när det kommer till priser och vilken inriktning man valt på sitt innehåll.

Att som barnfamilj hitta rätt tjänst kan också vara utmanande på många sätt. Det är inte alla tjänster som har ett speciellt brett utbud när det kommer till barn och familjer och man saknar ofta välgjorda barnprogram och filmer.

I denna artikel ska vi därför kika lite närmare på tjänsten HBO Max. Vi kommer att ställa oss en mängd olika frågor som gör att det blir lättare för dig att ta reda på om denna streamingtjänst kan vara något för dig och din familj.

Är det värt att skaffa HBO Max? Vårt omdöme

Här är en kort sammanfattning av vårt omdöme om streamingtjänsten HBO Max.

Detta är en av de mest prisvärda streamingtjänsterna som finns att skaffa just nu. De har ett brett utbud av både nytt och gammalt inom serier, filmer och dokumentärer.

Det faktum att de har gott om intressant innehåll både för vuxna och barn gör att du får väldigt mycket valuta för pengarna när du signar upp för HBO Max. Du kan ha upp till fem olika profiler med skräddarsytt innehåll efter ålder och smak.

Det är enkelt att registrera dig och starta en månadsvis prenumeration på HBO Max, om du vill se om tjänsten är något för dig. Om du redan vet att du gillar det kan du slå till på 12 månader och få en kraftig rabatt på din prenumeration!

Det är även enkelt att avsluta din prenumeration om du skulle vilja. Det är ingen bindningstid, men alla prenumerationer betalas i förskott så om du tar 12 månader så betalar du hela den perioden direkt.

Vad har HBO Max för utbud för barn?

HBO Max har ett riktigt fint utbud riktat mot barn. Det finns såväl tecknat för de små, som filmer och serier lämpliga för äldre barn och ungdomar.

När du skapar profiler som använder tjänsten, kan du ange att profilen tillhör ett barn. På så vis kommer endast barnvänligt innehåll att dyka upp när barnet är inne på HBO Max.

När du är inloggad som barn, har du en enkel meny där du kan välja mellan serier & filmer, eller få innehållet sorterat efter ålder.

Meny för barn på HBO Max
Menyn när du är inloggad som barn på HBO Max.

Vi har tittat igenom innehållet lite och nedan lyfter vi fram en del av det bästa som finns att tillgå för barn!

Bästa barnfilmerna på HBO Max

Bild på utbud av filmer för barn på HBO Max
En del av filmerna för barn på HBO Max.

På HBO Max finns barnfilmer för både små och stora barn. Några av populära titlar är:

 • Marnie på hemligt uppdrag
 • Baby-Bossen
 • The Lego Movie
 • Alvin & the Chipmunks
 • Husdjurens hemliga liv
 • Yogi Bear
 • Mune – Guardian of the moon
 • Goosebumps
 • Harry Potter-filmerna
 • The Karate Kid

För lite äldre barn bli utbudet bredare, eftersom många filmer är tillåtna från 13+ till exempel.

Det är lätt för barn att hitta något att titta på, eftersom du navigerar bland stora bilder på populära titlar, eller en viss sorts filmer utifrån barnets ålder.

Bästa tv-serierna för barn på HBO Max

HBO Max serier för barn skärmbild
På bilden syns en liten del av de enorma utbudet serier för barn på HBO Max.
 • Alfons Åberg
 • Alvin & Gänget
 • Baby Looney Toons
 • Bamse
 • Ben 10
 • Greta Gris
 • Ninjago
 • Tom & Jerry
 • Scooby Doo

Detta är bara ett urval. När vi tittade i juli 2022 fanns hela 104 olika barnserier tillgängliga på HBO Max!

Vad har HBO Max för utbud för hela familjen?

Självklart finns det gott om filmer och serier som passar bra för hela familjen att titta på tillsammans. När du är inloggad som vuxen kan du sortera utbudet efter just ”familj”.

Filmer att se ihop hela familjen

Här är förslag på några filmer hos HBO Max som är perfekta att titta på med hela familjen:

 • Space Jam
 • Storkarna
 • Rädda Willy
 • Harry Potter
 • Batman (både tecknade serier och filmer)

Har HBO Max något unikt innehåll?

Ja, en hel del! Dels har HBO Max en kategori med lokala produktioner. Där hittar du bland annat svenska filmer som:

 • Hamilton
 • Det som göms i snö
 • Unga Astrid
 • Tusenbröder (Återkomsten)
 • Britt-Marie var här

Sedan har HBO en hel kategori exklusivt material som kallas Max Originals. Där finns massor av unika filmer, serier och dokumentärer, till exempel:

 • And just like that… A new chapter of Sex and the City
 • Raised by wolves
 • Tokyo Vice
 • Hacks
 • Ten year old Tom
HBO Max Originals content screenshot
En del av det unika innehållet Max Originals hos HBO Max.

Vad är HBO Max?

HBO Max är som du kanske förstått en streamingtjänst online. Det är en relativt ny tjänst som utvecklades till att bli en plattform för streaming av film och serier så sent som 2021 internationellt. Den hade funnits endast i USA en kortare tid innan.

Denna tjänst ägs av Warner Bros. Discovery, vilket ju är en av giganterna när det kommer till TV. Mot slutet av 2021 hade man över 70 miljoner betalande prenumeranter runt om över hela världen. Detta är med andra ord en stor global streamingtjänst som många hittat fram till och uppskattar.

Hur fungerar det att vara medlem hos HBO Max?

Som medlem hos HBO Max skriver du upp dig på antingen en månad eller ett år. Du betalar därefter en avgift, månadsvis eller årsvis som gör att du får tillgång till hela det utbud som HBO Max har att erbjuda.

Om du väljer att skriva upp dig på ett helt år kommer avgiften att bli billigare per månad. Men det här gör också att du är bunden på att ha tjänsten under ett helt år.

Att bli medlem är ganska enkelt. Du behöver helt enkelt registrera dig på deras hemsida med saker som namn och adress. Här behöver du också lägga till någon typ av betalmetod så att du kan betala för ditt abonnemang. Det finns flera olika betalmetoder att välja bland, vanligast är att betala med kort.

Som medlem hos HBO Max har du förutom att ha tillgång till utbudet möjligheten att streama innehållet på flera olika sorters enheter. Du kan titta på film och serier via din mobil, surfplatta eller dator. Faktum är att du också kan använda de mest populära spelkonsolerna som Xbox och Playstation för att streama innehåll.

Utöver detta har du också möjlighet att ladda ned serier och film på din enhet. Det här gör att du kan titta när som helst, även när du inte har tillgång till nätverk. Perfekt för dig som vill kunna titta på film och serier utanför hemmet på mobilen eller datorn, utan att slösa med mobildatan.

Skapa unika användarprofiler

När du skapat ett konto på HBO Max kan du sedan skapa olika användarprofiler, så att innehållet som dyker upp passar dina preferenser. Då får du åldersanpassat innehåll och rekommendationer på filmer och serier som du kan tänkas tycka om.

Ju mer du använder tjänsten, desto bättre blir den på att rekommendera sådant som just du tycker om!

Hur många profiler kan man skapa på HBO Max?

Du kan lägga in upp till fem olika profiler på plattformen. Är ni fler i familjen kan ni med fördel skapa till exempel:

 • Mammas favoriter
 • Pappas favoriter
 • Barn
 • Ungdom

Eller något i den stilen. Du kan sedan logga in med barnens profil på surfplattan till exempel, och ha föräldrarnas profil redo för att streama på tv:n.

Kan man säga upp sig när man vill?

Tekniskt sett kan du säga upp ditt abonnemang när du vill. Men precis som på de flesta andra streamingtjänster betalar du i förskott varje månad, eller år beroende på om du har ett årsabonnemang eller ett månadsabonemang. Det här gör att du är bunden antingen per månad eller per år.

Om du har ett abonnemang för ett helt år kan det alltså dröja upp till ett år innan du inte är medlem längre, från att du bestämmer dig för att säga upp dig, beroende på när du tecknade ditt medlemskap. Men du kommer inte behöva betala något mer, eftersom du redan betalat för hela året i förväg.

Ett tips kan vara att börja med ett månadsabonemang för att se om tjänsten är något för dig. Med hjälp av ett sådant kan du ganska snabbt bilda dig en uppfattning om du tycker att tjänsten är värd pengarna. Därefter är det enkelt att byta till ett årsabonnemang för att få ett billigare pris per månad om du vill.

HBO för hela familjen

När det kommer till utbud kan ni som familj själva utforska vilka filmer och serier som finns. Man har en bred palett av olika saker som passar både barnen och hela familjen. Till exempel erbjuder man många filmer och serier med Scooby Doo och hans vänner.

Det finns också en hel del andra tecknade och animerade filmen som passar allt från de minsta till de lite äldre barnen.

Utöver själva utbudet tycker vi att detta är en familjevänlig plattform. Kostnaden per månad är låg, speciellt om man väljer att skriva upp sig på ett helt år, vilket passar perfekt för barnfamiljer som kämpar lite för att få slantarna att räcka till.

Möjligheten att enkelt och smidigt streama på många olika typer av enheter är också en enorm fördel. Det här gör att alla kan titta på det de vill och att det inte är några problem att sätta på avsnitt och titta på något spännande och roligt tillsammans oavsett om ni har tillgång till TV:n eller inte.

Att kunna ladda ned avsnitt är såklart också en enorm fördel för de flesta familjer. Det är inte helt ovanligt att barnen vill titta på något på mobilen på exempelvis bussen eller i bilen. Att då inte behöva förbruka sin mobildata utan kunna använda nedladdade avsnitt är såklart en stor fördel.

Sammanfattningsvis tycker vi att HBO Max är en riktigt bra plattform för hela familjen. Med ett rikt utbud och många smarta funktioner som gör att ni som familj smidigt kan titta var ni än är, samt med ett lågt pris passar tjänsten riktigt bra in i de flesta familjer.

Vi tycker definitivt att HBO Max är värt att prova för dig som har en familj!